achtergrond

Geenstijl

Ziek. PvdA legt cordon sanitaire om PVV

Ziek spelletje dit. De PvdA in de Tweede Kamer verklaart de 14 13 12 zetels van de PVV dood. Wat de sociaal-'democraten' betreft zijn er nog maar 138 stoeltjes in de zaal die aan de Nederlandse democratie mee mogen doen. Ongeacht het onderwerp of de inhoud, zullen de Patrouilles van de Afkadering geen voorstellen van de PVV meer steunen. Als wij de PVV waren, zouden we nu voorstellen om illegaliteit niet strafbaar te maken, de uitkeringen te verhogen en alle inkomens te nivelleren. Maar alle gekheid op een stokje. Dit is smerige machtspolitiek van een regeringspartij die de democratie op het hakblok legt om een emotionele vete met de uit de bocht gevlogen Geert Wilders uit te vechten. En als het aan de hardcore activist Samsom ligt, gaan andere partijen ook meedoen aan dit cordon sanitaire. Heel verstandig jongens, kruip maar lekker in de vesting van je eigen gelijk. Dáár zul je bruggen mee slaan tussen verweesde burger en panikerende politiek.
Update: Goeie vraag: als een partijleider z'n eigen partij opblaast, moet ie dan niet gewoon de eer aan zichzelf houden en opzouten?
Klopdokter: Snapt dat woorden winnender zijn dan kinderachtige kutspelletjes. Freestyle Greetrap, zónder executiescenes!
UPDATE: KENT U DIE GRAP VAN DIE 8 PVV-ERS IN ALMERE DIE OPSTAPTEN? Die stapten niet op (ANP Flash)

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.