achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Steek dat cadeautje lekker in je hol!

Buigt u even?Zelden zo’n staaltje brutaliteit meegemaakt als van de vaderlandse gokindustrie vandaag. Ongevraagd zal er door de Postcodeloterij, de Bankgiroloterij en de Sponsorloterij eind april bij iedere deelnemer 5,25 Euri worden afgeschreven als bijdrage voor een aardig jubileumpresentje voor Koningin Beatrix. Het schijnt dat de vorstin dit jaar namelijk haar 25 jarige jubileum als regerend vorstin viert. Oh ja, mocht je niet willen betalen dan mag je de gokbedrijven bellen dat ze de betaling moeten terugtrekken. Maar dit kost dan wel weer 15 Eurocent per minuut. Mogen we een boycot voorstellen van Postcodeloterij, Bankgiroloterij en Sponsorloterij? En dat cadeau voor Beatrix? Liever niet, vindt StarF*cker die niets moet hebben van Koningin IJspegel. UPDATE: Minister Donner gaat zich er nu ook tegenaan bemoeien. Zo wil hij dat loterijdeelnemers zich gratis kunnen afmelden. Tegen het plan om zomaar 5,25 euro van iemands rekening af te schrijven heeft hij verder geen bezwaar...Vrieskou op het paleis

Van mij mag de monarchie als versiering van het vaderland eeuwig blijven bestaan. Als ik er maar geen last van heb. Als oude dametjes uit Werkendam en Staphorst graag op Prinsjesdag willen komen wuiven naar het Circus Oranje dan mag dat van mij. Als mevrouw de vorstin jaarlijks een forse honorering verdient door zich te pas en te pas Majesteit te laten noemen, dan mag dat ook. Dat Petra Brinkhorst en Mabel Wise Smit als echte goudvisjes hun doel hebben bereikt, soit. Als ik er maar geen last van heb. Het alternatief is erger. Je zal op een dag wakker worden en Geert Wilders blijkt president te zijn. Of een oliebol als Maxime Verhagen. Of Rob Oudkerk. Nee, bedankt. Dan maar liever dat Oranje-zooitje waar ik niets mee heb, maar als versiering ook niets op tegen heb.

In de tijd van wijlen Koningin Juliana en Prins Bernard was er de warmte van Soestdijk. De sfeer van chocolademelk en een majesteit die voor iedereen "mevrouw" was. Met de komst van de buitengewoon arrogante Beatrix was de warmte voorbij. Mevrouw wenste zelfs door haar directe omgeving met "majesteit" te worden aangesproken en met name onder premier Lubbers bouwde de Nederlandse "iron lady" een geweldige macht op. Mevrouw wenste niet op staatsbezoek in Zuid Afrika, omdat de toenmalige ambassadeur zijn vrouw had verlaten. Heel toevallig een vriendin van de majesteit. Toen de Jordaanse koning Hoessein aangaf dat het wel handig zou zijn als Nederland een ambassade zou openen in Amman, gebeurde dat in record tempo.

Ministers vreesden de scherpe tong van de koningin die op sommige momenten als een kenau te keer kan gaan. Wat overigens ook weer ligt aan de slappe knietjes van veel ministers. Kroonprins Willem Alexander is van een wat sympathieker slag. Met hem krijgt de Nederlandse monarchie weer een wat menselijker smoel en kan er weer gelachen worden.

Maar dat cadeau voor de vorstin? Liever niet wat mij betreft, Bij gebrek aan een alternatief geen republiek maar een jubileumgeschenk mede uit mijn zak liever niet. Laten ze lekker op Paleis Huis ten Bosch denken dat ze belangrijk zijn, maar laat Nederland daar verder buiten. Ik vrees dat dit jubileumgeschenk er vooral is gekomen, omdat er binnen die gokorganisaties tal van likkende deurmatten zijn die hopen op minimaal zo’n jaarlijks speldje of een andere gunst van de Hofstadoperette.

Die 5,25 Euri van mij kunnen ze in hun hol steken!

StarF*cker

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.