achtergrond

Geenstijl

Muzieklegende JJ Cale overleden na hartaanval

Somebody call for a doctor. Ouwe bluesrocker JJ Cale is dood. "JJ Cale (John W. Cale by birth) passed away at 8:00 pm on Friday July 26 at Scripps Hospital in La Jolla, CA. The legendary singer / songwriter had suffered a heart attack", aldus zijn website die op zwart wit is gezet. Iedereen speelde met hem, en hij speelde met iedereen. Maar met z'n laconieke stem en vloeibare gitaarspel was hij vooral een goed team met Eric Clapton - check een recent optreden (2011) hierboven. Eigen albums van de man? Z'n debuut Naturally, legendarisch mooi '5' (playlist). Uitstekende guitar grooves voor tijdens een zomerse stortbui. Kijktip voor after midnight: 'To Tulsa and Back'.
Update: Geinig. Er wordt gehoaxt dat de dood van JJ Cale een hoax is, omdat Amerikaanse media de dood van de zanger nog niet melden. Belgen tuinen er in. Sja. Kunnen niet allemaal zo alert zijn als nieuwsbreker GeenStijl. Officiële site van Cale en zijn Facebook melden zijn dood, en NRC heeft gefactcheckt. J.J. Cale is niet meer.
OMFG: Ook na bevestiging door het management, denken de Belgen nog dat zelfs CNN misschien wel gehackt (mirror) is om het nieuws te hoaxen. Hallo. Die 'complete verwarring' veroorzaken jullie zelf hoor.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.