achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

LIVE. Fyra fileren tijdens het Vragenuurtje

Negen verschillende ministers, vijf staatssecretarissen en zes NS-directeuren hadden sinds 1989 de bovenleiding in de aanleg van de HSL-Zuid. Niemand voorkwam dat het monsterproject uitdraaide op een beschamende miljardenfaal met een rangeerterrein in de Watergraafsmeer vol peperdure Italiaanse faal-Fyrae. Nu dreigt volgens sommigen een 'bloedbad' in de coalitie nu er een parlementaire enquête komt naar de ontsporing van het hogesnelheidsproject. Maar ons gevoel zegt dat het woord verschoningsrecht vaker zal vallen dan in de rechtszaak van De Grens en dat iedere verantwoordelijke voor de dood van de HSL zijn of haar eigen betrokkenheid bij de momenten waarop het mis ging zal ontkennen. Bovendien zal blijken dat de goedkeuring van de Fyrae door Lloyd's Register helemaal geen doorgestoken kaart was, en NS gaat de verloren aanschafmiljoenen terughalen bij AnsaldoBreda. Met rente, als het even meezit. Kortom: het debacle zal een samenloop van uiterst vervelende tegenslagen blijken waar niemand wat aan kon doen, maar het is natuurlijk wel ontzettend spijtig voor de reiziger de belastingbetaler dat dit project zo veel tegenslag en vertraging heeft opgelopen en dat er een miljoenen kostende enquête voor nodig was om iedereen vrij te pleiten van schuld dat te kunnen concluderen. Dat moet volgende keer anders. Als er trouwens iemand is die voorgaand verhaal goed denkt te kunnen verkopen: Fyra zoekt nog een vaardige marketingstagiair (cachemirror). De rest van u kan intunen op het Vragenuurtje om Stientje van Veldhoven (D66) woedende woorden over hogesnelheidsmassagraven te horen schreeuwen poeslief 'Tsja, wat nu, kabinet?' te horen fluisteren. Live. Op KOFFIETHEE24.
Update: Mansveld ontwijkt veel vragen door een brief te beloven, die vrijdag naar de Kamer komt. Ook van de hoogte van de oprotpremie van NS-baas Bert Meerstadt heeft ze geen weet, ondanks dat NS 100% staatseigendom is.
Update: Debat over Fyra pas na 18 juni. VVD en PvdA willen 'niet overhaasten'. Na 18 juni telt de Kamerkalender nog maar twee weken tot het zomerreces begint.
Videofuck: Via het onvolprezen BlendTV.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.