achtergrond

Geenstijl

KPN blokkeert oplichters niet, Tele2 wel

KPN zuigtKPN, dat bedrijf kennen we hier nog goed van de geheime instructies voor helpdeskmutsen die niet mogen vertellen dat gprs-kosten hoog kunnen uitvallen vanwege Kazaa of andere P2P-proggies. Nu heeft KPN een nieuwe inkomstenbron: verdienen aan oplichtersnummers!


Een vaste lezer van GeenStijl en internetondernemer kreeg onlangs een rekening van bijna 70 euri van KPN voor bellen naar het nummer 0068864019. Een internationaal nummer naar klein kuteilandje genaamd Tuvalu. Het gaat om een inbelnummer. Maar wat wil het geval: deze internetondernemer belt met Tele2, dat veel goedkoper is en dit nummer al lang geblokkeerd heeft! Onze vriend heeft anti-spywareprogramma's, een firewall en kent alle scams. Navraag bij Tele2 leert dat ze meer klachten kregen over dit nummer en het dus simpelweg afgesloten hebben.

Verhaal halen bij KPN bleek weer eens zinloos: bewijs maar dat je het nummer niet gebeld hebt: KPN beweert dat spyware tegenwoordig zo slim is dat ze de tele2-uitzetcode 1655 ingebouwd hebben. Erg fraai, vooral vanwege het feit dat in het hele kapitale pand van onze internetondernemer geen oldskool modem te vinden is... Natuurlijk gaat KPN het nummer niet afsluiten, dus ons advies: kijk je telefoonrekening goed na en laat ons eens weten of je opgelicht bent. We zijn benieuwd hoe groot het probleem is. En stap vervolgens voor de zekerheid snel over naar een ander belbedrijf, dat deze kutnummers wel blokkeert!

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.