achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Volkskrant geeft Volkskrant-auteur VIJF sterren

nathaliekabuldef.jpgVolkskrant: Zeg mevrouw Anet Bleich. Wat vond u als Volkskrant-medewerker nou eigenlijk van het boekie Duizend Dagen Afghanen Kijken van Volkskrant-medewerker Nathalie Righton?
Anet Bleich: Sorry, wablief? Ik was even volstrekt onafhankelijk de Volkskrant, waar ik al meer dan 20 jaar in dienst ben, aan het lezen.
Volkskrant: Boekie. Righton. Dat meiske in Kaboel. Wat vonden we daarvan?
Anet Bleich: Gunst. Moet ik daar wat over tikken? Kan iemand anders bij de Volkskrant dat niet doen?
Volkskrant: Nope. Griepepidemie kunstredactie. Arjan doet alleen boeken met harde kaften. Aaf is ziek. Pieter zit thuis. Syl heeft kinderfeestjes dit weekend. Joost doet alleen nog blauwe vierkante kunst. De floppy's van Thomas passen niet in de Persgroep-computers. Bert is fietsen. Wilma ligt in scheiding en Malou is weer opgenomen. En Rutger moet afrijden.
Anet Bleich. Djiezus. Ik weet niks van reisboeken.
Volkskrant: Maakt niet uit. Gewoon het Stijlboek Volkskrant, hoofdstuk "Recensies Volkskrant-auteurs" erbij pakken. Pagina 172. En dan gewoon "verrukkelijke anekdotes", "verrassend en meeslepend", "indringend", "smakelijk vertellen" en "dit prachtige boek" copypasten. En een beetje vlot geschreven graag, anders is de Ombudsvrouw weer over de pis.
Anet Bleich: Eh... Het in journalistenkroegen hardnekkig rondzingende gerucht dat Righton (deels) werd betaald door een NGO, en dat ze door de krenterige Volkskrant per direct naar NL werd teruggehaald toen die NGO haar toelage stopte. Moet dat ook in de Volkskrant?
Volkskrant: Zullen we dat maar niet doen? De Volkskrant doet niet aan anonieme bronnen.
Anet Bleich: Nou, ik zag laatst op de voorpagina van de Volkskrant...
Volkskrant: Krijgen we praatjes, Bleich?
Anet Bleich: Sorry. Hoeveel sterren doen we?
Volkskrant. Dat regelen wij wel. Overmorgen stukkie inleveren. Dan kan de redactiechef het nog even tegenlezen en opsprankelen.
Anet Bleich: Yessir.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.