achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Profiel van een extremist

Submission?We zaten er gevaarlijk dicht bij, toen we nog veilig anoniem waren... Mohammed Bouyeri en zijn extremistische vrienden bleken namelijk een MSN-site te hebben gehad, en wel de Jihadstijderspagina die we al eens eerder doortrokken. Met name ene Aboe_Qataadah opereerde veel op internet. Gelukkig zit Aboe_Qataadah nu vast. Deze persoon maakt volgens onze bronnen deel uit van de 'inner circle' van Mohammed B. Vanwege zijn ziekelijke geblaat over de jihaad werd hij door de moderators van Marokko.nl en Maroc.nl regelmatig geband. Dus zette hij cijfertjes achter zijn naam om zo opnieuw accounts te verkrijgen. Hij heeft ook een MSN-profiel, dat voor het laatst op 23 oktober 2004 is bijgewerkt, ook zijn profiel bij Marokko.nl bestaat nog. We schreven toendertijd al over een 'Mujahideen Commandantenraad' dat elk gezin van een martelaar 1.000 dollar geeft, en blijkbaar een vorm van coordinatie geeft: "Er zijn bepaalde landen waar men een complete training voor de Jihad kan volgen. Wij zijn echter niet in de positie om u daar informatie over te geven. Neem anders contact op met mensen die u kunt vertrouwen en die wat meer over dit onderwerp weten." Meneer Aboe postte eveneens een lijst met adressen van vliegscholen, en gaf advies over boeken die je bij de El Tawheed-moskee kan bestellen.


Ook elders op internet zijn nog genoeg sporen van onze jihaadstrijder annex topicstarter te vinden. Nadat zijn Jihaadstrijderspagina verdween, ging Aboe door op ahloetawheed.tk, een groep die sinds een weekje offline is. Ook op Marokko.nl genoeg sporen: zie bijvoorbeeld dit onderwerp waarin hij belerend uitlegt wat geloven precies is. Of check dit overzicht van al zijn postings.

Aboetje was ook actief op www.islaam.nl, getuige deze cache: Hij wil graag wat jongeren winnen voor de jihaad: "Akhi, het is wel goed om de jongeren aan te moedigen voor Jihaad. Want alleen Jihaad kan deze Oemmah redden en niks anders. Maar we moeten hen eerst uitnodigen naar TAWHEED. En dit geldt voor ons allen."

Sterker nog, Aboe_Qataadah lijkt te verwijzen naar uitgelekte AIVD-rapporten in een inmiddels in allerhaast verwijderd Marokko.nl topic. Hij reageert op tegenstander: "En jij bent een stuk van die ellende. Je best doen om je broeders en zusters aan te geven bij de AIVD en info geven aan bijv jongrechts.nl die kleinkinderen van apen en zwijnen."

Hier reageert hij op iemand die de moorden van de Mujahideen afkeurt: "Wie ben jij om vanuit je luie stoel Mujahideen te bekritiseren? Jij bent maar een kakkerlak die alleen viezigheid uitbrengt."

"Ik vraag Allaah de Verhevene om af te rekenen met de vijanden van de Mujahideen."

Het doden van vrouwen en kinderen is prima, omdat de westerlingen ook vrouwen en kinderen vermoorden:"En ik kom later hierop terug over de gijzeling wat de Shariah zegt over het doden van vrouwen en kinderen als zij onze vrouwen en kinderen doden."

Trouwens, volgens sommige bronnen blijkt Aboe_Qataadah niemand minder te zijn dan Mohammed Bouyeri himself. Anderen spreken dit weer tegen, dat u het even weet. Dus binnenkort meer...

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.