achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Voor de duivel en Allah niet bang

Buigt u even?Je zult maar Marokkaan zijn. Sinds de lafhartige moord moord op Theo van Gogh moet het voor hen niet gemakkelijk zijn in Nederland. Iedereen kijkt je met de nek aan, dankzij Mohammed B. Maar net als iedere Nederlander walgt ook het overgrote deel van de Marokkaanse gemeenschap van dergelijke extremisten. Van Job Cohen hoeven ze geen steun te verwachten, die wil alleen maar praten en knuffelen. Nee, de hoop is gevestigd op loco-burgemeester Aboutaleb. Voor de duivel en Allah niet bang...Respect voor Achmed Aboutaleb

De Amsterdamse burgemeester Job Cohen zat er gisteren in de Amsterdamse gemeenteraad bij alsof ie het allemaal niet meer wist. Ik denk dat dat nog zo is ook en natuurlijk wist hij niet meer uit te brengen dan dat zijn doel was om de boel bijelkaar te houden.

Nee, het zijn niet de dagen van burgemeester Cohen die geen moment stijgt naar het niveau van een inspirerende burgervader van de stad en op de ontevreden bevolking alleen maar een volkomen desolate indruk maakt. De werkelijke hoop van de meeste Amsterdammers is mijn held van de dag: loco-burgemeester Ahmed Aboutaleb. Met zijn charisma en keiharde taal confronteert hij zijn eigen landgenoten knalhard met de gevolgen van hun stille steun en meer aan de laffe terroristische moord op Theo van Gogh.

Ook hier is al vaker vastgesteld dat de Amsterdamse moslims vaak anoniem wegkruipen als 'de kut-Marokkaantjes' weer toeslaan of bij ander extremistisch gedrag van, hoofdzakelijk, extreme jonge Marokkanen. Die tijd lijkt nu voorbij. Al eerder heb ik vastgesteld dat Ahmed Aboutaleb een van de grootste talenten is die de Partij van de Arbeid in huis heeft en in ieder geval de zeer overschatte twijfelaar Job Cohen volledig in de schaduw zet.

Gisteren in de moskee sprak hij harde woorden. Verdwijn vooral uit Nederland als je weigert om je te conformeren aan de wetten hier. En: iedereen die wist dat er een aanslag tegen Van Gogh op komst was en zijn mond gehouden heeft, heeft zich misdadig gedragen. Ik meende zelfs applaus te horen, want ik ben absoluut van mening dat het overgrote deel van de Marokkaanse gemeenschap in Nederland het gedrag van een extremistische enkeling meer dan zat is. Deze zo langzamerhand wanhopige groep heeft in Aboutaleb nu hun woordvoerder gevonden.

Ik meen deze zeer talentvolle politicus een beetje te kennen. Twintig jaar geleden werkten we als zeer jonge broekies voor het zelfde radioprogramma. Toen al wist hij integer en overtuigend formulerend duidelijk te maken dat racisme ook te maken heeft met hoe je je als buitenlander in de Nederlandse maatschappij plaatst. Zelf knokte hij van jongs af aan om een positie in de Nederlandse maatschappij af te dwingen. Hij was dan ook absoluut geen knuffel-Marokkaan toen hij vorig jaar de hoerenlopende Rob Oudkerk opvolgde als loco-burgemeester van Amsterdam. Dezer dagen stijgt hij boven zichzelf uit. Toen er in NOVA en andere programma’s een hele kudde representanten van subsidievretende organisaties van moslims in Nederland met nietszeggende teksten kwamen over hoe erg ze het allemaal wel niet vonden, wist Aboutaleb al lijnen te trekken naar aanslagen op politici en journalisten in Algerije.

Aboutaleb is de enige politicus in Amsterdam die nu het gezag heeft om als leider van de Marokkaanse gemeenschap in Amsterdam keihard iedere vorm van moslimterreur van binnenuit aan te pakken en te veroordelen. En dat zal hij doen ook. Aboutaleb is voor de duivel en Allah niet bang en lijkt na gisteren ook in de moskeen aan gezag te hebben gewonnen.

Inmiddels is wel bekend dat hij dag en nacht bewaakt wordt. Het moet niet veel gekker worden...

StarF*cker

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.