achtergrond

Geenstijl

Bedankt Van Jole cs.

Ik kom net van een gezellig lang weekeinde van de Antillen. Op schiphol regende het sms-berichten: Theo is dood. Op islamitische wijze neergemaaid. In de eerste plaats mijn medeleven aan zijn naasten en columnisten als Pamela Hemelrijk en mijn persoonlijke favoriet Ebru Umar die via ZIJN site de wereld genadeloos onder de loep mochten nemen. Met dank aan de vrijheid van meningsuiting die in Theo zijn frontsoldaat had.


Ik heb nog geen nieuws gezien, maar ik voorspel zomaar dat de Marokkaanse terrorist die hem heeft neergelegd, door de machthebber en zijn lakeien als Van Jole, De Volkskrant en NRC zal worden neergezet als een geestelijk gestoorde die in zijn eentje een moord heeft gepleegd. Niets complot, laten we maar zeggen: het Volkert scenario.

Columnisten die zich niet voegen naar 'de macht' en 'de regenten' lopen in dit land op zijn minst kans op maatschappelijke uitsluiting als ze geluk hebben… Als ze pech hebben sterven ze als Pim Fortuyn en Theo van Gogh. Dan huilen politici krokodillentranen en mag die slapjanus van een Job Cohen vanavond weer op de dam roepen dat 'we de boel vooral bij elkaar moeten houden'.

Hier op GeenStijl gingen de deuren vorige week wagenwijd open. Bij de Vara werden we door een hysterische Van Jole vergeleken met 'Kutmarokkaantjes uit de Diamantbuurt'. Bij de kijker ontstond het beeld dat hier blanke internetterroristen zaten. Werkgevers werden vanuit het 'maatschappelijke veld' erop gewezen of ze wel wisten wat hun personeel in hun vrije tijd deed. De haatmachine draait op volle toeren, zo bemerkten we. Op deze fantastische site probeerde ene gestoorde Caprio mijn hele cv te lichten en zelf nummer van mijn pinpas te achterhalen. Ook slagersmessen in de garage soms?.

Vanavond ga ik niet naar de dam. Ik herdenk de beste columnist van na de oorlog op een andere plaats. De krokodillentranen van de Van Joles en Groentemannen hoef ik niet te zien. Kortom, de slippendragers van de oudheersende macht, de lieden die al langer de aansluiting met de jongeren van vandaag kwijt zijn.

Ik denk dat weblogs maar weer anoniem de maatschappij kritisch moeten gaan volgen. Zowel ter linker- als ter rechterzijde. Maar wel anoniem, tot de tijd in Nederland rijp is voor een meer open discussie zonder zelfbenoemde deskundigen, moraalridders en hoeders van de heersende macht.

Anoniem!

Luister ook naar het interview met Rob Muntz die Van Gogh de vraag stelt :"ben je niet bang om vermoord te worden"

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.