achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Bij ons in de Jordaan

Buigt u even?Hier op Geen Stijl hebben we ons al eerder verbaasd over de onnozele machtswellust van de stadsdeelraden in Amsterdam. Geen wijntje meer tijdens het passen van een goed kostuum bij Oger bijvoorbeeld, omdat in Amsterdam-Zuid de deelraadmaffia vindt dat dat onder de horecavergunning valt. Maar de ordinaire bekeurdrift in "centrum" waar stadsheks Anne Lize van der Stoel de scepter zwaait, gaat nu werkelijk alle perken te buiten. De nieuwste truc om ondernemers geld afhandig te maken is het uitdelen van een bon van maar liefst 1800 euri wanneer de milieuveldwachters van Van der Stoel constateren dat er uit een open raam van een kroeg muziek klinkt. Kroegen waar smartlappen van Johny Jordaan en Andre Hazes horen bij het interieur en de straat. Een regelrechte aanslag op de leefbaarheid in de Jordaan en Amsterdam vindt onze Starf*cker als liefhebber van het levenslied.De smartlap mag niet verloren gaan

Zo af en toe hoor je dingen waarbij je niet eens kwaad kunt worden. Ze zijn zo achterlijk dat je je afvraagt welke idioten schuil gaan achter het bestuur van een stadsdeelraad. Hobbypolitici zijn het en mieren neukende ambtenaren die met hun regeldrift Amsterdam-centrum tot een getto van truttigheid maken.

Onder leiding van stadsburgemeester Anne-Lize van der Stoel, die het als praktiserende lesbienne toch al niet zo heeft op het Nederlandse levenslied, wordt niet alleen bekeurd als op een terras de stoelen een millimeter te ver uitsteken maar akela Van der Stoel stuurt nu ook milieuambtenaren de gracht op en de Jordaan in om te horen of het er niet al te gezellig is. Een db-tje te veel Hazes of Bolle Jan betekent een boete van 1800 Euro. Vijf Amsterdamse kroegen mochten deze zomer al een dergelijke bekeuring ontvangen.

De Amsterdamse politici beginnen zich inmiddels kapot te schamen voor het beleid van de Stadsdeelraad waar de cultuur heerst van de voormalige Sovjet Unie onder Stalin. D'66 vreest voor de toekomst van de Amsterdamse smartlap en die zorg deel ik. Het kan niet zo zijn dat mevrouw Van Der Stoel en haar ambtenarenhorde mij dwars zit als ik op een terras wil meezingen met pakweg "de Vlieger" of "Sjaan geef mij de levertraan eens aan".

Zijn ze gek geworden op dat Stadsdeelkantoor! De eigenaar van de mij sympathieke kroeg De Twee Zwaantjes kreeg onlangs bezoek van de dienders van Van der Stoel en moest zijn organist vragen om maar te stoppen met zijn Amsterdamse smartlappen. De zaak liep leeg en vanachter de bar kon de kastelein de rest van de middag genieten van twee Roemenen met een valse accordeon die iedere Amsterdammer kippenvel van ellende bezorgden met hun valse gekrijs.

De propaganda-afdeling van trut Van der Stoel houdt het erop dat de nepburgemeester slechts strijdt tegen de geluidsoverlast. Ik vind dat ze de leefbaarheid in het Amsterdamse stadscentrum ernstig bedreigt met haar heksenjacht. Laten we de straat opgaan voor het behoud van de smartlap!

StarF*cker

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.