achtergrond

Geenstijl

De holle-bolle NOS

Buigt u even?Eerder deze week werden we opgeschrikt door het bericht dat de uitwedstrijden van het Nederlands elftal ons mogelijk niet meer live op de beeldbuis worden voorgeschoteld. Voor ons aller StarF*cker, die zich op dit moment om de een of andere onverklaarbare reden in Canada bevindt, reden om in de pen te klimmen. Niet om schande te spreken over de ontstane situatie, wel om de staatsomroep en Socialistische Partij een veeg uit de pan te geven.Nederlands elftal te duur?

Dat er bij de Socialistische Partij volop gevaarlijke gekken actief zijn, is hier op GeenStijl al meer dan eens duidelijk gemaakt. Maar dat deze linkse kerk nu ook volop bezig wil om de staatsomroep op te tuigen tot een marxistisch propaganda - geneuzel verdient toch wel even aandacht. Wat speelt er? In het internationale televisiecircus zijn de prijzen van voetbalwedstrijden tot immense hoogte opgedreven, iets wat minder erg is dan het lijkt want je hoort de NOS, SBS6 en RTL nooit over de gigantische opbrengsten van die reclameblokken en het marktaandeel van de zenders die ook weer een behoorlijke waarde vertegenwoordigd.

Maar goed terug naar de SP. Ene Fenna Vergeer, dat doet mij altijd denken aan sandalen en gebreide onderbroeken met inlegkruisje, heeft ergens op haar kamertje aan het Binnenhof bedacht dat het Nederlands Elftal voor iedereen te zien moet zijn. Dus wil zij met de NOS en KNVB om tafel om het Nederlands Elftal te redden uit de handen van "de snelle jongens". Klinkt sympathiek, maar dit type retoriek leidt er altijd toe dat wij als veel te brave belastingbetalers moeten toestaan dat de holle-bolle-NOS een graai gaat doen in de schatkist om vol trots te melden dat Oranje "weer bij ons" is. Politiek weer tevreden en weer een schnabbeltje voor Mart Smeets, want zo houdt de kongsi tussen publieke omroep en politiek zichzelf in stand. Volgens mij een mis van de ouderwetse staatsomroepen in Moskou en het Vaticaan, want wiens brood men eet...

Veel sympathieker en beter voor de schatkist is het om met de voetbalwedstrijden de vrije markt op te gaan. RTL, SBS 6, what ever. De huidige generatie voetbalcommentatoren schuift vrolijk mee op dat schaakbord. Of denk je niet dat pakweg Jan Roelfs of Jeroen Grueter geen Champions League willen verslaan bij SBS 6 of RTL 5 of Veronica? Nee, de situatie van nu is buitengewoon schandalig. Iedere keer houdt de NOS weer de hand op bij de politiek om via allerlei financiële constructies de belastingbetaler te plukken. Kies voor een marktsituatie. Laat ze maar onderling knokken voor de rechten en als een interland te duur is, laat je de jongens van de rechtenburo's gewoon zweten. Die wedstrijd moeten ze toch kwijt. Nu is het veel gemakkelijker. SBS 6, RTL en de NOS laten zich vrolijk uit elkaar spelen en als de nood het hoogst is, is de redding uit de schatkist dichtbij. Dus durf ik de voorspelling aan dat de NOS de rechten wel zal krijgen van de uitwedstrijden wel zal krijgen, met dank aan Fenna Vergeer van de SP, Joop Atsma van het CDA en meer van dit soort dappere krijgers.

O ja, nog iets voor het weekend ter overdenking. Hier in het Canadese Calgary is op de scholen en universiteit een verbod afgekondigd voor mobiele telefoons met fotocamera. Wat bleek? Leerlingen werden gechanteerd door jongeren die stiekem foto’s maakten onder de deur door in het toilet of naakt in de kleedkamer. In veel studentenkamers hier bleken ook draadloze webcams gemonteerd. Bij de computershops hier zijn die dingen niet aan te slepen.

Kortom: laat deze gekte vooral niet de plas overkomen want op het toilet wil ik hooguit de krant lezen.

StarF*cker

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.