achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Wilders moet winnen

bassiehof1001x.jpgGeert Wilders kocht begin deze eeuw een zilverkleurige Audi TT. Dat werd tijd vond hij zelf, de jaren daarvoor reed hij rond in tweedehands Mazda’s. Veel lol heeft hij niet gehad van de aanschaf. Al gauw stond de Audi ongebruikt in de Plein-garage, verzonken naast de Tweede Kamer. Wilders werd namelijk bedreigd en alras ingeklemd door het verstikkende harnas dat de DKDB-beveiliging met zich meebrengt. Wanneer ik door die garage liep keek ik altijd even naar de auto die nooit reed. Dagen werden weken en toen maanden; steeds meer stof op de motorkap. De banden werden zachter, het sportwagentje zakte langzamerhand door z’n hoeven. De bolide veranderde in een symbool, een embleem voor gevangenschap. De enige plek waar Wilders nog veilig en vrijuit kon zeggen wat hij wilde was de Nationale Vergaderzaal. De geliefde Audi verweesde in de kille parkeergarage, een kleine honderd meter van zijn baasje verwijderd. De Audi is inmiddels verkocht. Wilders zit nog wel eens achter het stuur in een ver buitenland, de beveiliging heeft soms moeite hem bij te houden. Maar autorijden in Nederland, no way. De laatste keer dat Wilders naar een supermarkt ging werd die hermetisch afgesloten, mocht er één kassameisje blijven zitten en moest hij via de achterdeur weer naar buiten. Daar sta je dan met je pak rijst en je kattenbrokken.
Van de supermarkt naar de rechtszaal. Tegenvaller van de laatste zitting van het Wilders-proces afgelopen woensdag was dat rechter Marcel van Oosten Jeroen de Kreek niet zijn pleitnota van 23 pagina’s liet voorlezen. Het had leuk geweest, zo’n ontketende De Kreek met z’n gave vingerschoenen. De Kreek is overigens veroordeeld voor het bedreigen van voormalig premier Balkenende, er loopt nu een aanklacht tegen hem vanwege antisemitische drek-websites van zijn hand én hij valt VVD-Kamerlid Jeanine Hennis voortdurend lastig. De fop-advocaat heeft zich gevoegd bij de ‘benadeelde partijen’ bestaande uit ondermeer Groenlinksers Mohamed Rabbae en Rene Danen. Sure, ieder zijn proces. Mohamed Rabbae heeft – in zijn brabbel Nederlands, inmiddels 45 jaar hier woonachtig - zijn moment gehad. De advocaten Prakken, Pestman en Nix hebben eveneens het woord mogen voeren in hun eigen freakshow. Gelijk de aapjes in Artis, slingerend door de bomen, op zoek naar een zelfbedachte banaan. Zo werkt de rechtstaat nu eenmaal, ieder krijgt zijn kans. Ondertussen werden democratische processen verstoord. Stemmingen in de Tweede Kamer moesten verplaatst worden omdat de PVV-fractie niet aanwezig kon zijn wegens rechtszaal Amsterdam, overleggen werden uitgesteld. Nu ja, als Geert Wilders wordt vrijgesproken zou het fijn zijn als we Rene Danen nooit meer horen. Als Geert Wilders wordt vrijgesproken zou het fijn zijn als we Mohamed Rabbae – als we hem al konden verstaan - nooit meer horen. Na vrijspraak zou het fijn zijn als we nooit meer de termen ‘haatzaaien’ en ‘groepsbelediging’ horen in combinatie met de PVV of Geert Wilders. Was Fortuyn destijds de ‘Hollandse Haider’, nu wordt Geert Wilders op de VARA-website Joop voortdurend vergeleken met Adolf Hitler. Een verlopen GroenLinkser publiceert daar een quasi-wetenschappelijk staatje waaruit zou blijken dat Wilders voor 80 procent overeen zou komen met de man die minimaal zes miljoen joden martelde, doodschoot en vergaste. Een gemankeerde tekenaar plaatst aldaar een cartoon waarin Wilders wordt afgebeeld als een Kapo die verschoppelingen de gaskamer indrijft. Niemand bij die linkse kliek die er ook maar even bij heeft stilgestaan wat een vreselijke belediging dit is voor de eerste, tweede en zelfs derde generatie slachtoffers van de holocaust. Enig mededogen met Wilders lijkt sowieso uitgesloten. Nee, ‘als we maar verschillig zijn’ luidt het adagium bij de arbeidersomroep. Een smerige bende, dat is het. Wie het niet eens is met Geert Wilders moet hem in het debat op de knieën dwingen. Of lid worden van een politieke partij en foldertjes uitdelen. Zeker, dit kabinet steunt getalsmatig op een dubieuze meerderheid. Die gedoogconstructie is echter de wil van de kiezer. De beveiliging van Wilders heeft de belastingbetaler onderwijl ruim tien miljoen euro gekost. 
De reden? 
Haat. 
En niet alleen de haat van moslimfundi’s in binnen- en buitenland, maar ook de haat van linkse Nederlanders. In hun Twitter-bio hebben ze vaak PvdA, GroenLinks of D66 staan. Of ze hebben een column in de Volkskrant (met je leren broek). Laat Nederland het land zijn waar iedere politicus kan zeggen wat hij wil. Donderdag 23 juni doet de Amsterdamse rechtbank uitspraak. Als Geert Wilders schuldig wordt bevonden is het een grove schande. Gelukkig hebben we dan de Moszk nog. Belangrijker: hoe mooi zou het zijn als Geert Wilders weer zorgeloos in een Audi TT zou kunnen stappen. “Kom Krisztina, even met 130 over de Afsluitdijk.”

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.