achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Moordende taxichauffeur wil GeenStijl slopen

taximeneert.jpgSidi Mohamed Belghiti uit Ksar Chourfa, de man die Rob Sitek doodmepte gaat GeenStijl suen. Gistermiddag rolde er een fax binnen van advocaat Cees Nierop. Op hoge poten eist deze sociaaladvocaat dat GeenStijl de foto's (hierr en hierr) van zijn cliënt Sidi Mohamed Belghiti én diens taxi van de site verwijdert. Inderdaad, de gast zit nog niet vast, of hij heeft al TWEE ADVOCATEN: eentje voor zijn verdediging en eentje om vanuit de cel de media aan te pakken. In de fax (pagina 1 & pagina 2) voert Nierop daarvoor een aantal argumenten op. Belghiti zou door GeenStijl in zijn persoonlijke levenssfeer zijn aangetast. Dat Rob Sitek grondiger in zijn persoonlijke levenssfeer is aangetast, doet er blijkbaar niet toe. Volgens meneer de raadsman zou bovendien de toedracht van de moord nog niet bekend zijn. Man, het was een HETERDAAD! Al poepte Sitek op de achterbank van zijn taxi, dat doet er niet toe.
Of wordt dit een noodweer exces verdediging? De advocaat komt vervolgens met het argument dat een verdachte alleen met naam en toenaam genoemd zou mogen worden als "er sprake is van zeer ernstige misdrijven die de rechtsorde ernstig schokken, de publicatie in een zakelijke context geschiedt, niet hetzerig is en geen onnodig grievende bewoordingen bevat". Laten we die zin even doorlopen. De rechtsorde is hevig geschokt als je de berichtgeving van de afgelopen dagen erop naslaat. Amsterdamse gemeenteraadsleden onderbreken zelfs hun vakantie voor een spoedvergadering over de moord. Dat "zakelijke context" is een bijzonder subjectieve eis waaraan wat GeenStijl betreft gewoon is voldaan. Nierop stelt verder dat u reaguurders heeft bijgedragen aan een hetze én dat u zich in "onnodig grievende bewoordingen" over Belghiti heeft uitgelaten. Meneer de advocaat kan flink uren gaan schrijven als hij alle comments over de zaak van zijn cliënt van nieuwssites en forums wil laten verwijderen. Bovendien zal Nierop dit weekend ook moeten gaan posten in de Amsterdamse horeca, want daar zal naar verwachting nog veel grievender over Belghiti worden gesproken. Kort samengevat: WE HALEN NIETS WEG.
Onderstaande foto's zijn genomen vanaf de openbare weg. Dus waar hebben we het over. taxipasrecht.jpg fotoopenbareweg.jpg autotx.jpg

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.