achtergrond

Geenstijl

Ojee bruinhemden! Rob Muntz in Paraguay, deel 5

feessie477.jpgDe heer Muntz verblijft inmiddels een maand in Asuncion. Wordt het niet eens tijd om met die speurtocht naar Oom Hermann te beginnen, Don Roberto? Muntz: “de redactie van KRO Spoorloos begint zich een beetje zorgen te maken, de meter loopt natuurlijk door in Asuncion al is het hier schathemeltjegoedkoop maar ik hou nogal van feesten. Vooral in door chagrijnige senioren gefrequenteerde bierhallen.
Ik heb mijn vrouw en kinderen al voorzichtig gewaarschuwd dat pappie wellicht niet thuis is met de Kerst, zij begrijpen natuurlijk ook wel dat hier dan prima weer is. Ik wil hier eigenlijk gaan wonen en net als mijn oude vriend Mijnheer Cactus een lokaal productiebedrijf voor kinderfilms beginnen. Ik heb al een aardige hut op het oog, voor slechts 295.000 dólares, daar heb ik in Mokum nog niet eens een schoenendoos voor. Mijn goede vriend dr. Seymour Samson is mijn papieren al aan het regelen, een fluitje van een cent. Robert Ignatius Muntz heeft het slim bekeken met zijn keuze voor Paraguay. Onder generaal Alfredo Stroessner ontstond een levendige handel in paspoorten voor buitenlanders. Corrupte ambtenaren brachten op die manier 24 miljoen dollar het land binnen. Een paspoort had je toen al voor 10.000 dollar, een diplomatiek Paraguayaans paspoortje deed 50.000 dollar maar dan had je ook wat. Als je er nog een paar ruggen bovenop deed, kreeg je zomaar de titel van 'honorair consul' van Paraguay, waar dan ook ter wereld. (klik voor groot)Muntz: “ik geloof in reïncarnatie en weet zeker dat ik in een vorig leven ook al eens in Paraguay was, maar dat terzijde. Veel belangrijker is het feit dat ik als MILF-lover gebeiteld zit in Asuncion. (klik voor groot)Door het klimaat alhier zijn de dames veel vroeger MILF. Dat scheelt dan ook weer. (klik voor groot)Ik ben de afgelopen week trouwens weer druk in de weer geweest namens de Klukkluk-stichting en het is mij bijna gelukt om een 14-jarig Indiaans weesje uit de klauwen van de prostitutie te redden. Met mijn Maria Muntz-stichting probeer ik te voorkomen dat gemene matrozen dit soort meisjes misbruiken en dat is mij goed gelukt.
DRAMATISCHIk merk dat de gevoelige Muntz ondanks al dit goede nieuws teneergeslagen is. Rob zit duidelijk in zijn maag met het drama rond de terminale omroep Llink: “Ik was immers jarenlang het gezicht van die sympathieke club. Ze hebben nog nooit zoveel kijkers gehad als tijdens die klassieke uitzending met de lama. Ik was uitgenodigd voor de Grote Ledenwerfshow van vorige week, Bas van Westerweel himself wilde dolgraag met mij terugblikken op die spannende begintijd van Llink. Helaas, ik zit in Paraguay. Wat vreselijk, voor mijn oude collega’s, die kijkcijfers van de Ledenwerfshow vorige week: 94.000 tijdens prime time. Dan zou ik toch bijna denken, trek de stekker er toch uit, lieve vrienden, dat scheelt bovendien stroom.” (klik voor groot)Overigens heeft Rob de nodige research gedaan voor zijn zoektocht naar de spoorloze Onkel Hermann. Hij had – met gevaar voor eigen leven - een beladen ontmoeting met Dardo Casteluccio, de leider van de Paraguayaanse NSDAP. Op de deur van diens antiekzaak, die Dardo als dekmantel gebruikt voor duistere activiteiten, staat de naam van zijn stichting: Alte Kameraden. nazihitler2477.jpgRob deed zich voor als vertegenwoordiger van het Simon Wiesenthal Centrum in Los Angeles. Dat centrum heeft 500.000 euro beloning gezet op het hoofd van oorlogsmisdadiger Aribert Heim, alias Dokter Dood. Vermoedelijk houdt deze Oostenrijker zich op in Paraguay of Chili. nazihitler3477.jpgRob: Ik stelde Dardo voor de buit te delen, maar onze bruine vriend had geen Ahnung waar Aribert zich ophield. nazivlag1477.jpgIk vond het doodeng, vooral toen hij mij vroeg of ik hem even wilde helpen met die rare vlag. Voordat je het weet, krijg je een reputatie.” dagvogels477.jpgWel wist Dardo hij Rob belangrijk nieuws te vertellen over Onkel Hermann. Maar daarover later meer, het was een zware week. Dag vogels, dag bloemen, dag Robbie. Conquistador Uitzending Gemist? Alle afleveringen van de Rob Muntz Paraguay Photo Soap: HIERRR.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.