achtergrond

Geenstijl

Welk Nieuws prefereert U?

newsboy100.jpgInteressante poll laatst bij de buren van Sargasso. Teneinde de nieuwsbehoefte van haar lezers te toetsen, plaatste het salonlinkse keurigblog een polletje getiteld Welk Nieuws prefereert U? Op zichzelf een alleszins integere rondvraag. En de uitkomsten waren dan ook helegaar niet raarrr. Zo is de Sargasso-lezer totaal niet geïnteresseerd in Feel Good Nieuws ("Dierenasiels kunnen vraag naar zwarte puppies niet aan"), Beursberichten ("TomTom weer onderuit op volatiele beurs") en/of Gossip (Bewoners Nieuwendammerdijk boos op buurman Wouter Bos). Welneen. De Sargasso-lezer heeft het liefst berichtgeving over Wetenschapsnieuws, Politieke Conflicten en Zwaar Onheil. Deze drie opties scoorden rond de 30% in de desbetreffende NieuwsPoll. (Dat wil dus zeggen; lezers willen topics met als kop "Essay: Hoe leggen we Barack Obama om".) In verband met de komende fusie leek het ons wel aardig ook de GS-lezer dezelfde poll voor te leggen. En wat blijkt? Ons zijn ook keurig, integer & fatsoendelijk. Wat lezers echt willen is overigens te zien in de dagelijkse Top5 van de kranten. GeenStijl MediaWatch deed gisteravond een klein rondje langs de Meest Gelezen rubriekjes van diverse nieuwsbronnen.
Meest Gelezen Artikelen
snmaandag.jpg
Lezers van SpitsNieuws zijn vooral geïnteresseerd in geil seksnieuws. En gelukkig is dat er ook elke dag. Je moet het wel even vinden.
admaandag.jpg
Algemeen Dagblad. Panorama-generatie klikt als kippen zonder kop. Maar goed, ze hebben het daar in Rotterdam ook veel te druk met werken.
nextmaandag.jpg
Toeten noch blazen met damesblaadje NRCnext. En die cijfers tussen haakjes zijn clicks, geen comments. Zouden ze willen.
nhdmaandag.jpg
Noord Hollands Dagblad. Provincieboeren houden vooral van regionaal geweld en damesonderkleding.
nosheadlinesmaandag.jpg
NOS Jugend ligt overdag te slapen. Allemaal nieuws van eergisteren.
numaandag.jpg
Het ANP-robotje Nu.nl. Al jaren saai en adequaat. Evenals haar lezers.
persmaandag.jpg
De Pers bewijst het maar weer eens. Met 12 luie klotejournalisten en 1 getalenteerde koppenmaker kun je gewoon een krant maken.
televaagmaandag.jpg
Televaag hanteert al jaren de 5K Regel (Kind. Kat. Kapitaal. Kut. Koningshuis.) Zoekt u even mee?
trouwmaandag.jpg
De gristenen van Trouw zijn dol op dood, geweld en alcohol. Want ze mogen thuis niks.
vkmaandag.jpg
Azijnbode. Je zou denken. Dat wordt nieuws over zes uur durende familie epossen in het naoorlogse Rome. Maar nee. Seks dit, seks dat, sport zus, sport zo. Volkskrant-lezers zijn ook maar gewoon mensen. Beangstigend.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.