achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Lance Armstrong gaat voor nummertje 8

Lance Armstrong gaat voor zijn achtste tourzege. De Texaan is de roddels van de Franse sportkrant l’Equipe meer dan zat en heeft besloten terug te komen op zijn besluit zijn fiets aan de wilgen te hangen. Woedend vanwege de dopingbeschuldigingen stapt hij volgend jaar gewoon weer op de fiets om de Fransen nogmaals te laten zien wie er de beste is. Onze SlamDunk! had het al voorspeld...


Lance slaat terug
Dat Lance Armstrong zich heeft verloofd met de country-chick-op-leeftijd zal de wereld toch een rotzorg zijn. Who cares dat Sheryl en Lance gaan trouwen in het voorjaar van 2006? Belangrijker is dat zijn huwelijksreis naar Frankrijk gaat. Een volledig verzorgde fietsvakantie van ruim drie weken: De Tour de France.
Jawel, Armstrong is de beschuldigingen over dopinggebruik zo spuugzat dat hij wraak wil. Wraak op de Franse maffia die hem achteloos slachtofferen zonder dat verder onderzoek of testen mogelijk is. Hoe kan de zevenvoudig Tourwinnaar die stokbroodproppers beter pakken dan in hun sportieve hart en ziel? Juist, dus gaat Armstrong nóg een keer de Tour winnen. "I'm thinking it's the best way to piss (the French) off" luidde de Texaans nuchtere commentaar. Inderdaad zal zijn comeback de Fransen harder treffen dan mijn suggestie vorige week: het anaal inbrengen van een hard stokbrood.
Armstrong liet eerder al weten dat hij geen zin heeft in jarenlange rechtszaken tegen het dopinglaboratorium, de Franse krant l’Equipe en andere onbetrouwbare types. De Amerikaan traint nog iedere dag en mensen in zijn omgeving kwamen met de suggestie om sportieve wraak te nemen. Een onmogelijk geachte achtste zege in de Tour dus. Ploegleider Johan Bruyneel meldt in het Vlaamse Nieuwsblad: "Hij mist alles wat rond de koers beweegt en leeft, zoveel is duidelijk. Als Lance iets in zijn hoofd heeft, kan je hem dat niet afpraten. Bovendien zijn de roddels die bijna dagelijks de wereld ingestuurd worden over mogelijk dopinggebruik, misschien wel een extra stimulans om de draad terug op te nemen als renner en iedereen te laten zien dat hij al zijn resultaten ’puur’ heeft behaald." Zeker is al dat Armstrong zich gewoon begin december in het trainingskamp in Austin meldt. Ik denk dat er een paar Fransozen als een zwetende en zenuwachtige louis de Funes wachten op het definitieve bericht over de grote come-back van 2006. Het wordt weer een boeiende maand juli!

SlamDunk!

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.