achtergrond

Geenstijl

Hij is niet dood, hij leeft!

Jawel, hij leeft nog, onze Sportcolumnist SlamDunk! Wij vermoedden dat hij stiekem met onze rugbydames in trainingskamp was, maar kennelijk zat hij ordinair een paar weken ondergedoken in de States. Van het voetbal op het nieuwbakken Talpa heeft hij nog niks gezien. Nee, meneer voelt zich geroepen om Lance Armstrong te verdedigen. Ja, dat is die man die de Tour de France zeven jaar lang doodsaai maakte en deze week alsnog als dope-gebruiker werd ontmaskerd. Al eerder bleek Slam! voor het vrijgeven van dope. Nu staat hij met een vier dagen oud stokbrood klaar! Als de Fransen even willen bukken...


Handen af van Armstrong!
Zeven jaar lang is het de Fransen niet gelukt, maar juist nu Lance Armstrong een einde aan zijn imposante loopbaan heeft gemaakt dreigt hij alsnog van zijn troon gestoten te worden. Nietsontziend hebben de stokbroodproppers de handen ineengeslagen. Onderzoekers, journalisten en organisatoren goochelen met geheime informatie alsof het niets is. In het complot: het dopinglaboratorium Chatenay-Malabry, de Franse krant L'equipe, de overheid en zelfs de tourorganisatie. Maffia is het.
Vooropgesteld: ik ben geen fan van Lance Armstrong. Prima sportman, sterke atleet, maar de manier waarop hij zich manifesteerde in het peloton en zich alleen richtte op de Tour staan mij niet aan. Hij heeft het wielrennen berekenend en minder leuk gemaakt en anderen zijn die aanpak gaan kopiëren. Bovendien heeft hij ons opgezadeld met die tiefus polsbandjes. Maar wat er nu allemaal gebeurd slaat helemaal nergens op. De eerste miljoenenclaims komen al binnen op Armstrongs ranch in Texas. Verzekeringsmaatschappijen willen hun geld (soort verkapt salaris) terug. Armstrong kan zich niet verdedigen omdat er niets is om te verdedigen. Er is geen zaak, geen officiële procedure, geen officieel onderzoek, niets.
Wat is er wel gebeurd? Tientallen potjes urine zijn na zes jaar uit de vriezer gehaald met als enige doel om onderzoek en opsporingsapparatuur te verbeteren. In zeven potjes werd daadwerkelijk sporen van Epo gevonden. Welke naam er hoort bij het nummer op het potje weet men in het laboratorium niet. Een standaard regel om fraude tegen te gaan. Maar nee hoor, de Fransen wisten opmerkelijk genoeg dat het de plas van Armstrong was. Van alle renners was het uitgerekend de Amerikaan die de Fransen zeven jaar lang in hun hemd zette in juli! Te controleren is dit niet meer, want dit was al de B-staal (de A-staal is immers al in 1999 op de 'reguliere' wijze gecontroleerd). Écht bewijzen kan het lab het dus ook niet. Een procedure is onmogelijk, een straf of schorsing dus ook.
Maar een simpele tip aan de sportkrant l'Equipe deed wonderen. Publiekelijk wordt Armstrong nu alsnog gestraft. Heel Frankrijk roept nu: "zie je wel!" en de rest van Europa neemt het langzaam over. Zelfs de tourorganisatie veroordeelt de Amerikaan publiekelijk. De Amerikanen willen alleen hun geld terug zien dus dat wordt meer rechtszaken en dus minder tijd voor Sheryl. Natuurlijk zal Armstrong best een leuk middeltje hebben gevonden om harder te fietsen, maar tijdens de honderden controles in zijn loopbaan is hij NOOIT positief getest. Klaar dus. Handen af van Armstrong! Als die zielige Fransen niks beters te doen hebben laat ze dan lekker bij elkaar een C-staaltje in de mond pissen. Of een oud stokbrood op traditioneel Griekse wijze innemen. Met Paturein, da's pas fijn!

SlamDunk!

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.