achtergrond

Geenstijl

Wij bier, Lucas Nawijn

Links lullen, rechts vullen...Het is te warm voor een blanke. Deze uitspraak zou zo uit de mond van Hilbrand Nawijn kunnen zijn opgetekend. Bijna de voltallige GeenStijl redactie bevindt zich inmiddels op het terras. Bijna ja, want Lucas bewaakt de burelen. Onze Linksel*l heeft immers geen geld en dan val je in onze maatschappij nu eenmaal buiten de boot. De hele week liep meneer bovendien al te zeuren om een redactionele ruimte voor Nawijn. Dus hierbij onze Lucas over Hilbrand en Flip...



Hilbrand en Filip in de sjokoladefabriek

En weer is onze Tweede Kamer een Remi-groep rijker. Ditmaal mag Hilbrand 'snaterbek' Nawijn voor groep gaan spelen. Na Wilders en Lazrak is Hilliebillie het zoveelste bewijs dat het in de kamer een pracht van een krakersfeest is.

Nou was het natuurlijk een pracht van een klucht, die homo-erotische escapade van Nawijn en Dewinter in het huis van wijlen Pim de Messias. De gelikte aal Dewinter, Belgisch kampioen vaandelzwaaien, hand in hand met Nawijn, auteur van de Slegte’s bestseller 'De visie van Nawijn'. Kirrend, kroelend en snaterend vierden zij hun komende wereldheerschappij in het Pimpaleis te Rotterdam. Op het witte marmer morsten zij champagne gadegeslagen door huilende zigeunerjongetjes, aangestaard door marmeren sierhonden, omringd door Frans Bauer-kitsch.

Advocaatje Nawijn kan zich wel eens zwaar vergissen in dit samenwerkingsverband. Filip Dewinter speelt nu nog de aangereden hond, de gewezen man van het volk die dankzij regentesk gedrag geen zetels mag bevuilen. Maar Dewinter is meer dan een gepimpte versie van Michiel Smit. Zoveel meer dat deze ijzerbedevaartganger waarschijnlijk een maatje te groot zal blijken voor de potsierlijke maar houterig Nederlandse Nawijn.

Dewinter is een straatvechter, een door en door bruine volksmenner. Al op jonge leeftijd bleek dat ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is. Hilarisch zijn de beelden van een jonge Dewinter die in een politieauto wordt weggevoerd, onder het uitroepen van 'Belgie wordt kebabland' inclusief Janmaat-achtige taferelen. Om nog maar te zwijgen over het separistische, anti-Waalse karakter van zijn partij.

In Nederland zal Snaterbek Nawijn de handen niet op elkaar krijgen voor 'een Nederlands sprekend Nederland.' Alhoewel een afscheiding van Limburg goed zal zijn voor zeker tien zetels. Het vaandelzwaaien en rascistische liederen zingen zit er bij het tulpen en klompenvolk niet echt in. Veel verder dan het drinken van Hollandiabier onder een kaalkoppenvlag komt de gemiddelde rechts-buiten niet.

Het wachten is nu op de officiele vorming van Nederlands Belang. Dat wordt natuurlijk een theater van jewelste, wat alle voorgaande sitcomafleveringen van de LPF zal overtreffen. Ik zie nu al voor me hoe aankomend lijsttrekkers Patty Brard, Mental Theo en ex-chauffeur Smolders elkaar voor het oog van de camera’s de tent uit vechten. Misschien wil Harry Mens ook wel een plekje op de lijst? Wellicht kan hij samen met vastgoedmagnaat en zonnnebankkoning Ed Maas zitting nemen in het wetenschappelijk bureau van het Nederlands Belang, wat dankzij onze koningin geen Willem van Oranje-denktank mag heten. Persoonlijk lijkt mij de 'Balthasar Gerards'-denktank de perfecte naam voor deze 'denkers'.

We zullen spoedig weten welk paradijs dit komische Vlaams/Nederlandse duo voor ons wil creëren. De twee hebben namelijk toegezegd een en ander in een boek te publiceren. De naam van dit boek? 'Hilbrand en Filip in de sjokoladefabriek.' U kunt zich nu vast voorinschrijven bij uw plaatselijke De Slegte.

Lucasdelinkselul

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.