achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Steeds minder nieuwe restaurants en cafés?

De zoetsappige wereld van gastronomie en gastvrijheid is altijd in beweging, elke dag weer ontdekken we nieuwe recepten, methodes en restaurants. Maar dat laatste, dat valt vandaag de dag nog best tegen. Waar voorheen bijna wekelijks nieuwe restaurants en cafés hun deuren openden, lijkt deze stroom aan nieuwkomers te verminderen. Horecaondernemers staan steeds vaker onder druk door hoge kosten, strikte regelgeving en een onvoorspelbare markt. Betekent dit het einde van het culinaire tijdperk in Nederland?

Uitdagingen voor de horeca

De horecabranche is altijd al een uitdagende arena geweest. De marges zijn klein en de verwachtingen van klanten zijn torenhoog. Ondernemers moeten niet alleen zorgen voor een onvergetelijke ervaringscurve voor hun gasten, maar ook de eindjes aan elkaar knopen achter de schermen. De kosten voor het opstarten van een nieuw restaurant of café kunnen astronomisch zijn en met de recente economische schommelingen worden veel potentiële restaurateurs ontmoedigd.

De rol van groothandels

Om de dromen van aspirant horecaondernemers levend te houden, zijn er tegenwoordig veel horecagroothandels die het ondernemen vergemakkelijken. Zo is horecagemak.nl speciaal ontworpen om de horecaondernemer een helpende hand te bieden. Van keukenmachines en -meubilair tot schoonmaakapparatuur en barbenodigdheden, Horeca Gemak biedt een breed scala aan producten die essentieel zijn voor elk horecabedrijf. Het gemak van een hoofdleverancier voor al je horecabenodigdheden bespaart niet alleen tijd, maar vaak ook geld.

Voordelen van een one stop shop

Het concept van een one stop shop (ook wel bekend als OSS) waar je als ondernemer terechtkunt voor vrijwel alles, heeft meerdere voordelen. Ten eerste biedt het de oplossing voor het jongleren met meerdere leveranciers, wat zorgt voor minder administratieve rompslomp en meer tijd om je te focussen op de gastenervaring. Bovendien kan inkopen in bulk bij één leverancier aanzienlijke kortingen opleveren, wat gunstig is voor het verbeteren van de winstmarges.

Innovatie door gemak

Naast het basisassortiment van producten, biedt Horeca Gemak ook innovatieve oplossingen die inspelen op de huidige trends en uitdagingen in de markt. Denk hierbij aan duurzamere opties in verpakkingen en apparatuur die energie-efficiënter zijn. Deze innovaties maken het niet alleen mogelijk voor ondernemers om hun ecologische voetafdruk te verkleinen, maar trekken ook een groener publiek aan, wat steeds belangrijker wordt.

Een kijkje in de toekomst

De afname van het aantal nieuwe horecazaken betekent niet dat de vraag naar uiteten vermindert; het betekent wel dat de sector zich aanpast aan nieuwe realiteiten. Groothandels spelen een belangrijke rol in deze overgangsperiode. Ze bieden stabiliteit en ondersteuning aan bestaande zaken en maken de weg vrij voor nieuwe ondernemers die misschien op eieren lopen vanwege de initiële investeringskosten.

Dessert

Als je in de horeca werkt of overweegt om je eigen zaak te starten, dan is het zeker de moeite waard om de mogelijkheden die Horeca Gemak biedt te onderzoeken. Met hun uitgebreide assortiment en aandacht voor zowel economische als ecologische duurzaamheid, kunnen ze je helpen de uitdagingen van de horecabranche aan te gaan. En in een wereld waar de kleinste marge het verschil kan maken, is elke hulp welkom. Ondersteuning, gemak, en innovatie zijn slechts een bestelling verwijderd.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.