achtergrond

Geenstijl

Tijd dringt: Thaise kids moeten zelf terug duiken, maar kunnen nog niet zwemmen

Niet (meer) beschikbaar

Openen we toch nog gewoon een keertje met de bovenstaande beelden want jeetje. Dit is zo'n beetje de situatie nu. Alle 12 kids plus hun coach werden na 10 dagen in redelijke omstandigheden gevonden door de twee Britse duikers, in het Tham Luang-Nang Non-grotten complex te Chiang Rai. Zie in het onderstaande filmpje voor een 2D chess-weergave van de grot in kwestie en de kids' positie, en weer daaronder een speciaal door ons gecurateerde selectie van THE COMMUNITY rond het drama. Volgens de woordvoerder van de Thaise SEALS is er nu een team van zeven man, inclusief navy medics, bij de jongens om hen te vergezellen en fysiek aan te laten sterken met voedsel en vitaminen. En dat gaan ze nodig hebben, want er is blijkbaar maar 1 uitweg: de jongens zullen ter plekke getraind moeten worden om zelf met full-face masks terug te duiken, omdat de doorgangen te nauw zijn om doorheen begeleid te worden. En dat is nogal wat, als je NIET EENS KUNT ZWEMMEN.

De getoonde foto is vorig jaar genomen en niet in de grot, maar toch!

De getoonde foto is vorig jaar genomen en niet in de grot, maar toch!De getoonde foto is vorig jaar genomen en niet in de grot, maar toch!

De full-face masks die de kinderen zullen moeten dragen tijdens hun ontsnapping

De full-face masks die de kinderen zullen moeten dragen tijdens hun ontsnapping

Een SF-Yank ter plekke

De Britse duikers John Volanthen (L) and Richard William Stanton die het dertiental vondenDe Britse duikers John Volanthen (L) and Richard William Stanton die het dertiental vonden

De Britse duikers John Volanthen (L) and Richard William Stanton die het dertiental vonden

De Britse duikers John Volanthen (L) and Richard William Stanton die het dertiental vonden

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.