Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Beelden. "Couppoging" Venezuela, heli beschiet overheidsgebouw

Zeg, socialisme, hoe vind je zelf dat het gaat? Al maanden rellen er enorm lekkere wijven tegen tegen de lokale PvdA. Het socialistische bewind is er namelijk tegen elke verwachting in vervallen tot een dictatuur dat niet kan voorzien in de basale levensbehoeftes van de bevolking. Hoogste tijd dus, dat een helikopterpiloot die eruit ziet alsof hij regelrecht uit Top Gun gelopen komt, een helikopter kaapt en granaten op het Hoge Gerechtshof begint te smijten. Onderstaand doet hij de verfijningen van zijn oma's Paella-recept uit de doeken. Wat er verder nu precies gaande is is niet geheel duidelijk. Er zijn berichten dat het leger naar een coup toewerkt om Maduro af te zetten, maar vervolgens zelf te macht wil behouden, hetgeen een heel origineel idee is en je vraagt je af waarom dat nooit eerder geprobeerd is. Maar goed, helikopters versus commies. Ook dat hebben we vaker gezien.

Reaguursels

Inloggen

Graaf van Egmont | 28-06-17 | 16:48

Zit wat in hoewel het niet altijd zo hoeft te gaan.

En an alles wat Nikolaas schrijft denk ik wel dat hij voldoende heeft aangevuld.

Moneytron | 30-06-17 | 01:20

Gister werd Van Muiswinkel nog beschuldigd van het zien van "een muizengaatje om er nog even een rechts-links-tegenstellinkje tussen te frommelen". Gelukkig dat we het in dit topic geheel over de actualiteit in Venezuela hebben en dat de begrippen links-rechts en socialisme-liberalisme niet vallen. Want dingen zoals Van Muiswinkel... dat doen we hier niet, toch?

MultiPlex | 29-06-17 | 11:56

Ik praat dit regime niet goed maar het staat als een paal boven water dat de US & co er alles aan doen dit omver te werpen. Het loopt niet in de pas met de oliedollar, hebben geen invloed op hun zwarte goud, en dan ga je dus voor de bijl. Hetzelfde is ook al gebeurd met het regime in Brazilië (BRIC). Foute Kabouters hoor, die Yanks..

A-Safari | 28-06-17 | 22:22

-weggejorist-

His Lordship | 28-06-17 | 21:47

Maar socialisme is gewoon nog nooit goed uitgevoerd. De volgende keer gaat het echt werken.

His Lordship | 28-06-17 | 21:47

False flag. Maduro zit als een kat in het nauw. Parlement, volk iedereen is tegen, behalve het Hooggerechtshof en de meeste leger- en politieofficieren. De vlucht naar voren dus met een militaire coup.

Schweinchen Dick | 28-06-17 | 20:14

"In die tijd zag ik daar veel scholen van de VN en mijn vriendin had toch ook wel onderwijs genoten"
@mezelf
Ben trouwens op haar middelbare school geweest - deed zeker niet onder voor scholen hier. Ik weet niet of het de norm in het land was, maar het zag er zelfs bijzonder uit - veel vormende vakken ook, als kunst en muziek volgens mij. En dus van de Boliviaanse overheid zelf volgens mij.

nickolaas | 28-06-17 | 19:56

Dit is een trailer van de originele documentaire (aanrader) uit 2006. Die zal denk ik gefilmd zijn voordat ik daar was en uitgekomen daarna www.youtube.com/watch?v=0V3mE5beWuQ
Daar zit oa mensen in die als consultant best bekend zijn en oa aan de Clinton-campagne hadden gewerkt (James Carville oa). In 2015 is nog een keer een comedy van dat verhaal gemaakt (die docu is dus waargebeurd), met Sandra Bullock in een van de hoofdrollen). www.youtube.com/watch?v=BLZo_ILZhfk
En het was ook een superverhaal - ik heb daar feitelijk de tijd van mijn leven gehad en die consultants misschien ook wel (in ieder geval heeft dat verhaal een snaar geraakt en is daarna nog vaak verteld). Ik heb er denk ik ook een stuk liefde en interesse voor dat soort vraagstukken aan overgehouden (Israel-vraagstukken, ontwikkelingen in de VS, Rusland de komende verkiezingen in 2018..). Daar zijn problemen in ieder geval opgelost (Israël volg ik dus nog steeds... maar ja, op een dag dus misschien). Idem voor Venezuela met alle hoop (en die landen raken dus een snaar bij mensen - was ook met de vriend die dus een poos in Argentinië zat, was ook niet alleen de liefde voor BBQen - en dan niet op een Hibachi). Chicharone.. als ik daar aan terugdenk - dat hebben ze echt alleen maar daar, maar het is dus ook een mooi land en er valt meer van te leren dan BBQ alleen ergens ook (van veel dingen hier, leer je daar de essenties snappen misschien ook wel.. sommige dingen gingen daar beter zonder overheidsbemoeienis en deden de mensen het zelf, andere dingen deed de overheid juist weer heel erg goed.. en dus goede keuzes ook vaak gemaakt als je kijkt naar oa die handelsverdragen, internationale politiek en multinationals, wereldbank, etc).

nickolaas | 28-06-17 | 19:53

@XXXVII_Zeitgeist | 28-06-17 | 18:39
Dat van die bevolking was in Bolivia ook, grootste deel was analfabeet (in ieder busje was ook iemand die uit het raam riep waar ie heen zou rijden daarom - mensen konden dat niet lezen). Maar ondanks dat wisten ze allemaal heel goed wat er speelde (komt in de documentaire 'Our Brand is Crisis' heel goed tot uitdrukking als Amerikaanse politieke consultants daar met 'focus groepen' aan de gang gaan tijden verkiezingen.. die roepen uit: 'Wow, dat soort kennis dat zie je niet meer in de VS"). En ik zelf had een talencursus op de computer die bij les 2 volkomen vastliep - maar met al die woorden kon ik me dus al heel aardig redden en Spaans was bij Inheemse ook niet de eerste taal - dus de handen en voeten gesprekken die ik daar had waren wat basaal, maar ik was er toch van onder de indruk.. Europeaan is net geen 'gringo' en er is nog steeds terughoudendheid een beetje, maar toch ook nieuwsgierigheid en echt aardig - kan niet anders zeggen en verstandig ook meestal.. misschien zijn zaken daar overzichtelijker of wat dan ook - maar ik kon me daar heel geïnspireerd door voelen (en dus ontzettend zelfredzaam - stonden daar op straat de meest ingewikkelde dingen in elkaar te lassen, veringen van bussen, busjes van turbo's te voorzien om op 5000 meter met 10 man de berg op te kunnen rijden, meubels werden allemaal met de hand gemaakt, want IKEA gaat dus niet al die dingen de Andes over slepen..
In die tijd zag ik daar veel scholen van de VN en mijn vriendin had toch ook wel onderwijs genoten (haar ouders over het algemeen weer in de VS en mijn vriendin heb ik hier trouwens bij een programma hier ontmoet, net als de dochter van Putin hier bijvoorbeeld op uitnodiging volgens mij studeerde en kinderen van het Chinese partijkader daar volgens mij ook gebruik van maken). En zij kon toch wel meekomen hier, en ik denk dat wat zij in Bolivia deed (ze was 'regulator' dus - wat ik al zei, de Wereldbank had alles geprivatiseerd daar) hier toch door meerdere disciplines gedaan zou worden - zij was zowel technisch goed als juridisch.. zeker bij vrouwen komt hier die combinatie denk ik minder snel voor, dat iemand van de ACM met een ingenieur op technisch niveau over bijvoorbeeld het energienet praat, terwijl ze van huis uit jurist is - ik denk dat er dan een advies gevraagd wordt en je blij mag zijn als de jurist daar inzicht aan kan ontlenen. Mijn indruk was altijd dat het voor haar parate kennis was (en daar was ik haar ook altijd vrij snel kwijt als ze de crux daarvan probeerde uit te leggen - en echt langzaam ben ik dus niet in die dingen.. juridische aspecten waren vaak simpeler).
Maar op een of andere manier kon je voelen dat het daar iets ging worden.. (ook techniek - was iemand met een paar man een glasvezel netwerk aan het aanleggen, zo'n mobile provider was een verademing met hier.. en ze hadden ook nog alle functies in het netwerk geïmplementeerd die mijn toestel ondersteunde.. had je ineens 2 lijnen en nog wat van die dingen.. en marketing zag er ook nog beter uit, marktbereik was hoog - heel grappig in het begin om inheemse mensen gebeld te zien worden, als Europeaan mag je daar geloof ik eigenlijk ook niet om lachen.. maar je kon toen eigenlijk zien dat mensen daar op weg waren en ook dat mensen daar niet arm waren omdat ze dom zijn - het was misschien wel tegenovergesteld (als je keek ook hoe veel dingen daar gingen - alles wat hier het eerste gaat als er verval is, leek daar extra in orde.. dorpjes die een grote modderpoel waren, daar zag je kinderen op weg naar school in schooluniformpjes lopen alsof het een wasmiddelreclame was - hoe ze dat daar zo wit hielden, geen idee.. hoofdstraat meestal heel mooi aangeplant en tiptop netjes gehouden, zelfde met begraafplaatsen.. kleuterscholen allemaal heel mooi in orde met speeltuig (ik denk dat als je hier in je buurt zoiets zo willen hebben, dat het er bij wijze van spreken staat als je kinderen in de pubertijd zijn.. dat ging dus allemaal via buurtcomitees en trapveldjes idem - zat jeugd tot laat te basketballen, maar helemaal niet verveeld of zo). Die buurtcomitees regelden over het algemeen ook die protesten en daar besprak men dus ook wat men van de politiek wilde zien (de bekendste buurtcomitees hadden talkshows op televisie, die mijn vriendin dan af en toe vertaalde - best aardig was het om te zien hoe dat ging, al was zij het niet met alles eens geloof ik en zij voelde zich geloof ik ook niet echt op haar gemak in El Alto.. ik grapte altijd dat ik er wel zou gaan wonen om bij haar in de buurt te kunnen zijn ;) Maar zij wilde daar geloof ik toch wel weg dus in die tijd.. dus daar gaan wonen hield zo sowieso meestal wel af.. maar ben er toch een aantal maanden geweest).
Anyway, het land had toen volgens mij wel de voorwaarden om een snelle spurt te maken, mits de politiek op de juiste knoppen zou weten te drukken en dat is eigenlijk dus ook gebeurd (en heel veel voorwerk moet dus ook al gebeurd zijn, daar moet je toch mensen credits voor geven - en deels misschien ook wel dus de mensen die tot dan toe het land geleid hadden.. hoe dysfunctioneel dat soms ook leek, maar ja zij hadden ook met CIA/ Amerikanen te maken, Wereldbank, grondstoffenhandel die oneerlijk was in die tijd, etc). En dus de internationale gemeenschap.. je kon in vergelijking met bijvoorbeeld Zuid-Peru ook wel zien dat Bolivia soms een troetelkindje van NGO's was geweest.. als je daar over de grens keek, was alles geirrigeerd zover je kon kijken en achter je was alles woestijn en armoede.. En als ik daar Westerse NGO's aan het werk zag, dan zag je ook dat je ergens aan een rand van El Alto een slechte WC hadden gevonden.. maar dat het geen recht deed aan dat het daar toch wel iets anders was dan de gemiddelde 'sloppenwijk' - daar werd echt gebouwd.. die mensen leken echt knetterhandig in het bouwen van je huis en er iets van proberen te maken - weinig mensen onder golfplaten daar (en het werd daar denk ik ook superkoud 's nachts.. wegen onverhard misschien buiten de hoofdwegen, maar daar kwam toch wel vanalles van de grond met of zonder centrale en functionerende overheid zo leek). Maar ja,lang verhaal dus.. maar gelukkig 15 jaar later dus best wel een succesverhaal gebleken.

nickolaas | 28-06-17 | 19:28

@A.I. van Dee | 28-06-17 | 16:25
Chaves had het goed met de mensen voor??
Vooral met zijn dochters ja.
Chaves heeft de arme stem gekocht en dat leek wel aardig maar om die te betalen pakte hij niet het geld van de rijke uit Venezuela. Die waren namelijk allemaal al het land uit met hun kapitaal. Wie mochten er betalen? de middenklasse en boeren.
Als je dan ook nog eens enorm veel olie levert aan Cubaanse vrienden tegen bodemprijzen(die het zelf weer tegen goed geld door verkochten. Dan ga je naar de knoppen ja.

miko | 28-06-17 | 19:17

Of helemaal links, of helemaal rechts werkt namelijk niet. Socialisme, leidt uiteindelijk naar een financiële afgrond. en wild kapitalisme leidt tot bedrijven zoals Facebook die bepalen wat we mogen zien. en zo kan ik nog oneindig doorgaan met voorbeelden. Wat ik probeer te zeggen lieve mensen is dat de redelijkheid in het midden moet laten.

XXXVII_Zeitgeist | 28-06-17 | 18:56

SicSeb | 28-06-17 | 18:27

Ik weet dat iedereen in Nederland graag klaagt. Toch, ondanks de overbevolking, is het systeem goed. Het meerdere partijen stelsel, het poldermodel, de van alles wat mentaliteit en de compromissen... Uiteindelijk blijft het voor iedereen leefbaar. Ik zelf ben rechts, maar toch zie ik goede dingen in het socialisme die samen met rechtste ideeën een goed beleid kunnen vormen.

XXXVII_Zeitgeist | 28-06-17 | 18:49

@XXXVII_Zeitgeist | 28-06-17 | 18:17
Ik moest daar recent nog eens over nadenken.. Boliviaanse vrouwen. Je hebt daar het westen van het land, hoogland/ Andes en het oosten, laagland - grenst oa aan Brazilie. Dat oosten, Santa Cruz is erg 'latino' en dus ook de mooiste vrouwen van het land zegt men - maar niet geliefd om hun betrouwbaarheid en potentieel op je man uit volgens vrouwen in de rest van het land. La Paz is in vergelijking bijna timide en in ieder geval ingetogen. In het midden heb je steden als Cochabamba en dat is er een beetje tussenin. Mijn toenmalige vriendin was daar grotendeels opgegroeid en had daar gestudeerd, net als haar meeste vriendinnen volgens mij (al woonden ze dus in La Paz en werkten meestal voor de overheid daar was mijn indruk). Maar in ding deden ze allemaal toch wel een beetje en dat is in het begin altijd vrij achteloos iets doen, dat zo'n indruk maakt dat mensen eigenlijk totaal overklast zijn (en ze hadden allemaal wel zo'n talent, maar ze organiseerde het ook zo dat het heel goed naar voren kwam). Dat moet toch iets van een doel of een oorsprong hebben gehad.. ik heb er een slag naar geslagen, maar ik denk dat het Cochabamba moet zijn geweest en de toch een beetje minachting voor die 'latino' mannen, maar dat daar zeg maar net het kantelpunt ligt en men zo'n strijd dus in het voordeel kan beslechten, mits men als vrouw dus heel snel zo'n slag slaat (en ze deden dat dus allemaal) - de wat meer 'timide' man zal onder de indruk zijn, maar ergens was het ook voor hen denk ik moeilijk soms - maar voor een macho latino moet het vernietigend zijn). Mijn vriendin kon dat heel goed met technisch inzicht of koken (mensen hier in kookprogramma's kunnen er iets van leren volgens mij.. ), maar vooral de openingszet was dus vaak Kasparov , een vriendin van haar reed ons een keer met een 4x4 een berg op buiten de wegen om (ik denk als je een foto genomen zou hebben, dat mensen zouden denken dat je die auto daar met een helicokter zou hebben neergezet.. maar dus ook zonder inspanning haast - ik had best wel veel rijervaring en als er mensen in de sneeuw vastzitten of zo ben ik degene die overal langs rijdt.. maar al zou ik er een week op gaan oefenen, zo rijden en zo achteloos - no way.. als ik 2x Dakar zou rijden misschien.. sowieso geen vrouw die dat hier doet volgens mij, maar dus ook 98% van de mannen niet en het was niet eens de allerbeste auto daarvoor ook volgens mij. En meer vrouwen hadden dat dus (ik zal je de manier besparen waarop met een agent op straat werd gediscussieerd door een andere vriendin, we konden verder en hij bleef ietwat verbouwereerd achter laten we het daarop houden). En andere vriendinnen waren dan met een partner.. maar reken maar dat ze dat volgens mij ook deden. Maar voor mannen misschien vaak iets te sterke partners (zat ze ook wel dwars geloof ik - maar in hun ogen waren die mannen dan zwak.. ). Maar dat is me bijgebleven (bij vrouwen hier zie je dat toch weinig - maar ik denk dat het misschien iets van Cochabamba en Cochabambino's heten vrouwen daar kan zijn geweest). Als ze eenmaal dat punt gemaakt hebben gaat het wel - maar in het begin is het even een dingetje zo lijkt.

nickolaas | 28-06-17 | 18:46

nickolaas | 28-06-17 | 18:22

Klopt, het zijn inderdaad landen met een groot potentieel. Als het beter gaat met ze zijn het goede afzetmarkten. En qua ruwe grondstoffen is het een goudmijn. Ik zie echter het probleem dat vele landen ook zien. Het is een wespennest. Een voornamelijk ongeschoolde bevolking. (Laat je niets wijsmaken want de door de regering gesubsidieerde scholing bestaat voor 99% uit propaganda en hersenspoeling en een universitair diploma houdt in dat je kan schijven) Om daar een verandering in teweeg te brengen is een compromis van decennia. En ondanks het verhaal dat Venezuela de grootste olievoorraad ter wereld heeft, is dat hele ruwe olie die erg duur is om te raffineren. Dus niet bepaald een goudmijn op dit moment waar de V.S. belangstelling voor heeft.

XXXVII_Zeitgeist | 28-06-17 | 18:39

Socialisme is rotzooi dan. Nu goed joris?
Overal waar het voet aan wal zet veroorzaakt het ellende. En dan te bedenken dat die domme bernie sanders het socialistische systeem in Venezuela prees. En dat rijen voor voedsel juist goed zijn. Walgelijk

SicSeb | 28-06-17 | 18:27

plaszak | 28-06-17 | 18:20

Graag gedaan. Maar aan mijn schrijffouten te beoordelen ga ik mijn laptop uitzetten. Ik woon inmiddels in Boedapest en zit lekker op een terrasje. Het word tijd dat ik me met mijn omgeving ga bezighouden. Ook in Boedapest zijn ze namelijk erg mooi :)

XXXVII_Zeitgeist | 28-06-17 | 18:24

dks. Hitler was 100% een socialist. Dat is eenvoudig op te zoeken

SicSeb | 28-06-17 | 18:22

Toch is het triest. En het raakt me diep om te zien hoe deze mensen op geen enkele steun mogen rekenen van de U.N. en media. Een stille tragedie.
@XXXVII_Zeitgeist | 28-06-17 | 17:29
Nou ik moet ze een ding nageven (en die mensen waren zelf dus vaak consul of ambassadeur voor Bolovia geweest - waaronder in de VS.. ) - meerdere van de personen waar ik informeel toen dus veel mee gepraat heb, hebben me op de man af gevraagd wat ik van de grote handelsovereenkomsten vond die toen op stapel lagen (Mercosur en volgens mij was NAFTA net getekend). Ik in mijn Europese reflex 'handel is goed' en bij hen overheerste toch het wantrouwen was mijn indruk (en gelukkig waren ze ook totaal niet overtuigd van insteek - andere dingen waren ook wel verschillen van inzicht, maar dat ging toch makkelijker). Uiteindelijk hebben Argentinië en Peru dus wel getekend en Bolivia niet (omdat er dus van die arbitrage inzat, wat je ook in de eerste aanzet van TTIP duidelijk zag). De eerste twee zijn dus voor honderden miljoenen aangeslagen door multinationals en schuldeisers en er bijna aan failliet gegaan. Dat hadden ze toen dus goed in de smiezen (en Bolivia had ook echt een paar multinationals het land uitgegooid - nadat de Wereldbank hen had gedwongen alles te privatiseren, neoconservatiever dan het hier ooit geweest is. Dat was zeg maar het experiment - en ik denk dus ook een van de redenen dat mijn uiteindelijk het anders is gaan doen (alles geprobeerd - en dat was het dus ook niet.. en de eisen van Morales waren uiteindelijk ook redelijk - binnen een jaar gerealiseerd, met populisme kan dat niet op die manier en gaat ook de vergelijking met de 'Volkswagens' mank).
Maar ik geloof dat zelfs Trump een sneer aan Goldman Sachs heeft uitgedeeld dat ze dus alle schuldpapieren aan het opkopen waren en speculeerden op dus chaos daar en met het doel er flink aan te gaan verdienen (en we hebben dat dus eerder ook gezien bij Peru en Argentinië). Hopelijk wordt dat toch een keer met nieuwe inzichten onmogelijk (fascisme kreeg ook pas echt een slechte naam na de Tweede Wereldoorlog.. en ook de karaktertrekken die daarbij hoorden). Ok, jaren '10 en '20 van de vorige eeuw waren ook een beetje zo (Standard Oil, etc) - maar ik kijk toch uit naar een IBM die een keer geen rol heeft gespeeld in zeg maar een derde massamoord (ik neem aan dat ex-IBM Robert Mercer er nu in de VS een op touw aan zetten is.. ).
Nou ja, ik was toen dus onder de mensen die dachten dat ze allemaal zouden moeten vluchten als Morales aan de macht zou komen (dat riep hoofd van de familie daar letterlijk uit in een gesprek - op dat moment was hij feitelijk 2e man van het land.. en ook in voorgaande regimes had hij een belangrijke rol gespeeld, zowel in dictatoriale als democratisch gekozen regeringen). En ook op andere momenten is men echt bang geweest (en omgekeerd hadden mensen als Morales ook vanalles te vrezen, ook van hen). En die vrees voor geweld heeft ook echt in heel veel perioden aan hen gevreten kan je ook merken in gesprekken - daar zijn dus perioden met heel veel geweld over en weer geweest.. zij waren 'rechts' en bang en in Bolivia zijn geloof ik nooit mensen uit vliegtuigen gegooid, maar links had daar ook te vrezen (in Bolivia had ook nog wel een lange arm in de buurlanden, ook daar waren tegenstanders niet altijd veilig). Maar toen waren er heel veel blokkades (die men dan soms als er niets anders opzat listig probeerde te omzeilen - maar dat kon dus omdat men toch ook wel loyale mensen om zich heen had, waaronder personeel en weer kennissen daarvan die de scherpste randjes er af konden halen). En dat is wat je misschien in Zuid-Afrika ook wel zag, veel Afrikanen waren christenen en redelijk goede werkgevers (al was er ook daar wel genoeg mis ook - maar grote groepen hadden toch een respectvolle verstandhouding en begrip voor elkaars positie en de wil er uit te gaan komen).
Hopelijk lukt het, het zijn landen met ook ontzettend veel potentieel - en mijn indruk is dat er met name ook in de tijd van de Koude Oorlog flink geleden is, met allerlei regimes, invloeden en onderdrukking - invloed van buitenaf heeft die landen echt wel schade toegebracht en ideologische tegenstellingen erg verhard vermoedelijk. Maar er zijn recent dus landen die het goed doen (maar er zit dus pijn uit het verleden ook om te overkomen - en Morales is bijvoorbeeld ook naar Zuid-Afrika geweest om ervan te leren hoe dat gegaan is, net als hij in Nederland is geweest om zich te laten informeren over economie van grondstofwinning - onder andere bij de NAM geweest staat me bij).

nickolaas | 28-06-17 | 18:22

Het uiterlijk is alles voor ze.
XXXVII_Zeitgeist | 28-06-17 | 18:17
Helemaal niks mis mee.

plaszak | 28-06-17 | 18:20

@XXXVII_Zeitgeist | 28-06-17 | 18:12
Goeie info Zeitgeist!
Bedankt.
Terecht dat ze daar in opstand komen.

plaszak | 28-06-17 | 18:19

-weggejorist-

SicSeb | 28-06-17 | 18:18

plaszak | 28-06-17 | 18:05
De Venezolaanse is als ze jong is een ontzettend mooie vrouw. Ik ben van mening dat je wel mag stellen die (als vrouwenliefhebber) je rustig mag zeggen tot de mooiste vrouwen ter wereld behoort. En toen het allemaal nog beter ging in het land, ze inderdaad de nodige correcties liet uitvoeren aan haar lichaam. Ze zijn van slot per rekening erg ijdel. Maar gezien de situatie van de afgelopen jaren, is het financieel voor 95% van de bevolking onmogelijk. ware dat niet het geval dan had je gelijk gehad in je stelling. Ze zijn erg mooi, maar ook erg ijdel. Het uiterlijk is alles voor ze.

XXXVII_Zeitgeist | 28-06-17 | 18:17

plaszak | 28-06-17 | 18:05
Dolartoday(dat begon om de alternatieve wisselkoersen mede te delen) en Maduradas zijn de grootste alternatieve nieuwssites in Venezuela. echter om ze te bereiken vanuit Venezuela zal je of een VPN of een proxy moeten gebruiken. Ze zijn in handen van Venezolanen die in Miami wonen en die dus niet door de regering gecensureerd kunnen worden. Andere zenders, zoals CNN en BBC zijn niet meer te ontvangen in het land. Op de televisie zijn al jaren niets anders te bekijken als urenlange speeches van Chavez en daarna Maduro of andere regeringsgezinde propaganda. Kritische kanalen zijn of gesloten of door de regering opgekocht.

XXXVII_Zeitgeist | 28-06-17 | 18:12

@XXXVII_Zeitgeist | 28-06-17 | 18:01
Dit is GS hè? Dus overdrijven is een must.
Nee, maar zonder gekheid. Ik heb daar documentaires over gezien, dat ze daar dol zijn op boobs en daar veel geld voor over hebben om dat voor elkaar te krijgen.
Check die foto's hierboven. Hoeveel is echt?
Geeft verder niet hoor, maar het is opvallend.
Koeltoer.

plaszak | 28-06-17 | 18:09

@XXXVII_Zeitgeist | 28-06-17 | 17:57
Het feit dat je alleen al 20 jaar kan krijgen door te behoren tot een bepaalde nieuwsgroep zegt eigenlijk al genoeg over de situatie daar.
Vroeg of laat gaat dat zich tegen je keren.
Op Nieuwskoerier.nl kan je overigens je eigen "nieuws" plaatsen zoals vroeger op nujij.nl.

plaszak | 28-06-17 | 18:05

Verder een leuk cijfer uit Venezuela... om je tank vol te gooien kost minder dan 5 eurocent.

XXXVII_Zeitgeist | 28-06-17 | 18:04

plaszak | 28-06-17 | 17:57

Boobjob? ik kan uit ervaring mededelen dat dit cijfer niet correct is. Eerder 2 of 3%. Mocht het land in een betere positie verkeren, dan zou u gelijk kunnen hebben. Op dit moment is het minimumloon omgerekend een 7 euro per maand. Boobjob?

XXXVII_Zeitgeist | 28-06-17 | 18:01

Toch wel interessant, Venezuela heeft de grootste bewezen olievoorraad ter wereld, zie World Factbook CIA.

Patrick-Haemers | 28-06-17 | 17:59

@Nehemia | 28-06-17 | 17:53
Nee! Godverdegodver.
En ik heb die van Hasbara en Putin al binnen.

plaszak | 28-06-17 | 17:58

plaszak | 28-06-17 | 17:50

Het probleem dat ik altijd waarnam met de berichtgeving op PowNed, GeenStijl, Nu.nl en andere Nederlandse media, is dat het vooral gebaseerd was op Reuters en ANP nieuwsgeving. En zoals inmiddels misschien al bekend, in Venezuela zijn geen ANP of Reuters correspondenten. ze riskeren immers 20 jaar gevangenis. Er zijn door Vice een paar documentaires gemaakt. Ik zelf volg het nieuws vooral op sites zoals dolartoday.com en maduradas.com (en Reddit dat door zijn live verslagen in de comments een ongelofelijke bron is )

XXXVII_Zeitgeist | 28-06-17 | 17:57

Overigens GS, 9 van de 10 vrouwen in Venezuela doet een boobjob. Ook die op jullie foto's zijn ongelooflijk FAKE.

plaszak | 28-06-17 | 17:57

plaszak | 28-06-17 | 17:38
Heb jij en de slet/berbaar (waarschijnlijk dezelfde persoon) van Soros al de dikke cheque ontvangen of wat?

Nehemia | 28-06-17 | 17:53

@hotnot

Enne, ik heb nog altijd liever Zuid-Amerikaanse vluchtelingen dan Arabieren.

Inderdaad. in Spanje worden heel veel Venezolanen opgevangen. mede door de Spaanse taal uiteraard, maar het zijn mensen die zich goed aanpassen. Die ook niet zo ver van onze normen en waarden verwijderd staan. Uiteraard, een goede background check bij het aanvragen van het visum is wel aan te raden. Maar het lijkt er vooral op nu dat in Nederland de deur gesloten blijft voor een Venezolaan, maar de deur wagenwijd openstaat voor een Arabier of Afrikaan.

XXXVII_Zeitgeist | 28-06-17 | 17:52

@De Koreaanse Slet | 28-06-17 | 17:20
De verheerlijking van dictators begint verontruste vormen aan te nemen. Niet alleen hier, maar op Nieuwskoerier bijvoorbeeld is het nog erger.
Ook op Powned van vroeger werden figuren als Chaves/Maduro op handen gedragen, want anti-Amerikaans.
Kan je MvanBuuren nog herinneren?
Waar zou die gast nu uithangen?
Afijn, mijn reactie was dat dictators ALTIJD vroeg of laat de rekening gepresenteerd krijgen. Zie nu ook in Venezuela.
En die Assad gaat eindigen met een stok in z'n reet, twee keer zo dik als die in Khaddafi. (die hier ook inmiddels bewierookt wordt)
Dit is simpel wat de geschiedenis laat zien.

plaszak | 28-06-17 | 17:50

@hotnot | 28-06-17 | 16:08

Dat doen ze nu al via ABC eilanden. Enne, ik heb nog altijd liever Zuid-Amerikaanse vluchtelingen dan Arabieren.

Brainless talent | 28-06-17 | 17:46

@Nehemia | 28-06-17 | 16:47
De gemeente Rotterdam is een speciale container terminal aan het aanleggen genaamd Nehemia haven 1 op de 2de Maasvlakte. Speciaal voor aluminium, want de folie voor jou is op een andere manier niet aan te rukken.

plaszak | 28-06-17 | 17:38

Oliver Stone? Die zijn hart en ziel voor een paar knaken verkocht aan Chavez? Net zoals Sean Penn? Onwetend dat Chavez miljoenen aan hun betaald heeft voor de propaganda?

XXXVII_Zeitgeist | 28-06-17 | 17:36

Berbaar | 28-06-17 | 17:07
Klopt.
Maar steeds meer komen op eigen gelegenheid hier naar toe. Die geimporteerden waar jij het over hebt die zitten in de clubs.
Ik zit hier al een jaar of 11, dus ik merk het verschil wel.

Wood_Packer | 28-06-17 | 17:31

De Koreaanse Slet | 28-06-17 | 17:20
Laten we er maar mee ophouden. Jij haat Trump en Poetin en niks zal daar iets aan veranderen. Helemaal niks. Dus kruip bij je snowflakematties die er eender over denken op schoot en huil mee met de wolven in het bos.

Nehemia | 28-06-17 | 17:30

nickolaas | 28-06-17 | 17:08

Inderdaad, Chavez, Morales en Correa waren dikke maatjes. Nochtans maken deze landen met hun tegenstem een resolutie tegen Venezuela door de Latijnse landen (en V.S.) onmogelijk.

Op zich is het een mooi land. Ook her erg sociale karakter van de bevolking maken het een geweldige ervaring om er te wonen, ondanks al het geweld. De situatie echter hebben ze voor een groot deel aan zichzelf te danken. Want toen Chavez zijn trukendoos opentrok, net als Hitler juichten de meerderheid. Maar zoals ik vanaf het begin af aan al had voorspeld, eindigt het zo en zullen er nog heel veel doden volgen voordat ze van dit regime af komen.

Toch is het triest. En het raakt me diep om te zien hoe deze mensen op geen enkele steun mogen rekenen van de U.N. en media. Een stille tragedie.

XXXVII_Zeitgeist | 28-06-17 | 17:29

Nehemia | 28-06-17 | 17:15

Je bedoelt dat interview waar Poetin heel stoer een aanval van een Russische helikopter op Daesh liet zien in Syrië wat later een aanval van een Amerikaanse Apache bleek in Afghanistan? Die? Die heb ik al gezien. Diezelfde Oliver Stone die Chavez ook een held vond? Man man man. In wat voor bizarre bubbel leef je.

De Koreaanse Slet | 28-06-17 | 17:20

De Koreaanse Slet | 28-06-17 | 16:55
Wanneer ga jij de uitgebreide Poetin interviews van Oliver Stone eens bekijken? Krijg je voor de verandering eens echte informatie - dan de voortdurende demonisering van de mainstreammedia die jij nog steeds vreet alsof het Mc Donalds voer is. Man, man, man.

Nehemia | 28-06-17 | 17:15

-weggejorist-

joppo0 | 28-06-17 | 17:10

Zelfde (geregiseerde) nep coup als in Erdoland. !
Noodwetten etcetc
Wedden dat.

joppo0 | 28-06-17 | 17:10

@XXXVII_Zeitgeist | 28-06-17 | 16:50
Ik had een goede vriend die Argentinie indertijd onder zich vandaan zag vallen (werkte bij een bank ook nog volgens mij - tot ie geen werk meer vond volgens mij en ook een verblijfsvergunning daar lastig werd). Er zat toen volgens mij niets anders op dan terug te komen
Zelf had ik altijd al het idee dat Bolivia meer perspectief had dan Nederland in die tijd (en dat klopte dus ook wel.. ). Aardige mensen en ze wisten waar ze heen wilden en wat er mis was met het land (dat is iets anders dan klagen.. ). Democratie is ook gewoon het net iets betere alternatief dan elkaar het hoofd willen inslaan of het recht van de sterkste. Dat zie je daar - op een geven moment was het volgens mij nieuwe verkiezingen uitschrijven burgeroorlog (en net als in Venezuela, Peru, Colombia en Ecuador kan men tegen vaste wisselkoersen drugs voor wapens ruilen.. in ieder geval had je in die tijd die beruchte Russische wapenhandelaar die dat deed.. Victor nog wat). Men heeft het aan het Hoog Gerechtshof in Sucre toen voorgelegd en die heeft in alle wijsheid besloten nieuwe verkiezingen uit te schrijven.. nou hadden ze de afgelopen 20 jaar al ieder jaar nieuwe verkiezingen of een staatsgreep gehad - dus de routine was er, men had alle politieke trucs gezien en leren doorzien en dus ongeveer iedere vorm van bestuur ervaren (en het hele spectrum, van links tot rechts en populist tot intellectueel.. ). Dat waren dus de verkiezingen die uiteindelijk de oplossing bleken (en op dat moment had was dus ook de tijd rijp voor concessies door vrijwel alle partijen - volgens mij was het toen toch wel een toekomst met democratie of dus elkaar de hersens inslaan met een onzekere uitkomst.. ). Soms moet je dat misschien ook opnieuw uitvinden (en zo zal democratie ook ontstaan zijn als het minst slechte systeem denk ik).
Maar ik ben dus benieuwd naar je ervaringen (vers dus ook lijkt het). Ik had altijd het idee dat Morales Chaves wel een beetje als bondgenoot zag (vooral als het mis zou gaan.. rond zijn eerste verkiezing was het dus spannend) - maar dat hij nooit het beleid heeft willen kopiëren dat Chavez zocht (meer streven dus naar een consensus tussen de verschillende groepen in het land en tegelijkertijd dus achterstanden onder grote delen van de bevolking verkleinen, wat dus ook gelukt is - maar feitelijk dus door de taart groter te maken en ook multinationals een stuk tot de orde te roepen die toch wel aan economische uitbuiting deden).

nickolaas | 28-06-17 | 17:08

@Wood_Packer | 28-06-17 | 16:49
Welnee dat zijn gewoon geïmporteerde snollen die voor een paar dollar de beentjes wijd doen.
Heb je in de hele Carieb, al decennia.

Berbaar | 28-06-17 | 17:07

@Desmoulins | 28-06-17 | 16:51
Internationaal socialisten worden ook wel communisten genoemd. Verder naar links krijg je ze niet.

Dus ik begrijp het wel. Communisten vinden socialisten 'rechts'.

La Bailaora | 28-06-17 | 16:59

Nehemia | 28-06-17 | 16:47

Wanneer verhuis je?

De Koreaanse Slet | 28-06-17 | 16:55

Desmoulins | 28-06-17 | 16:51

Precies. Eigen volk eerst 'socialist'. Dus volgens de basis van socialisme geen socialist maar een populist. Het is beter om te stellen dat Hitler zoals zoveel populisten een ideologie en of angst uitbuit om de macht te grijpen. En zo is geschied.

De Koreaanse Slet | 28-06-17 | 16:53

Graaf van Egmont | 28-06-17 | 16:44

Chavez was een enge populist. Venezuela is wederom weer een voorbeeld van een land wat schatjerijk is en waar elke inwoner een prachtig leven zou kunnen hebben volgens socialistische principes zoals Noorwegen bijvoorbeeld. Niet dat ik daar voor ben of zo maar het kan. Echter helaas net zoals Rusland en nog een zooitje landen is het een puinhoop door corrupte criminelen.

De Koreaanse Slet | 28-06-17 | 16:51

De Koreaanse Slet | 28-06-17 | 16:46

Hitler was een socialist. Een nationaalsocialist wat dus betekent een nationalistische socialist.

jonjayray.tripod.com/hitler.html

Desmoulins | 28-06-17 | 16:51

Het zijn Jack Bauer en Tony Almeida in de chopper.

van Oeffelen | 28-06-17 | 16:51

Het is zeer twijfelachtig of dit daadwerkelijk een coup was. De piloot is een CICPC (scientific police) en dus waarschijnlijk daar nog steeds werkzaam juist omdat hij achter het regime stond. Immers, mensen met bedenkingen zijn al sinds geruime tijd uit overheidsfuncties verwijderd. Het lijkt dan ook aannemelijk dat maduro deze coup zelf in scene heeft gezet om de aandacht van zijn grondwethervorming af te leiden (Een hervorming die hem totale macht geeft) en meer leger kan inzetten om de protesten te onderdrukken. Ik heb zelf tot recent in Venezuela (Caracas) gewoond en de situatie is vanuit je zolderkamertje gezien, onvoorstelbaar. Voor degene die graag achtergrondinformatie wilt omtrent de situatie, ik beantwoord graag uw vragen.

XXXVII_Zeitgeist | 28-06-17 | 16:50

Hier op St. Maarten druppelen de lekker Venezolaanse mokkeltjes met enige regelmaat binnen omdat ze de ellende zat zijn.

Wood_Packer | 28-06-17 | 16:49

Moneytron | 28-06-17 | 16:44
Idealiter heb je gelijk. Ware het niet dat daar, waar de USA ingrijpt,het nieuwe regime onmiddellijk begint alles wat links is op te bossen en over de kling te jagen. En het volk, dat kan de tiefus krijgen.

Graaf van Egmont | 28-06-17 | 16:48

Ik las het gisteren al ergens.. een of andere geheime dienst pipo of zo.
Overigens 'horen' er wel hele harde knallen bij politieke onrust in Zuid-Amerika - in ieder geval Bolivia. Dat heeft veel mijnbouw en mijnbouw = dynamiet, dat is dus ruim voorhanden. Ik heb daar wel eens bij een demonstratie in La Paz gestaan.. ontzettend indrukwekkend die enorme knallen echoënd tussen de hoogbouw en de bergwanden. Maar toch waren die protesten vrij gedisciplineerd - met die dynamiet zijn toch nog weinig ongelukken gebeurd en over het algemeen dus weinig doden. En ik moet zeggen dat hun tegenstanders zich ook niet altijd lieten intimideren - ik stond dus naast een wat ouder vrouwtje, dat overduidelijk een deel was van een elite waar het deels over ging - die riep dus doodleuk die menigte toe 'de zweep erover!' (net na zo'n harde knal dus.. maar iedereen bleef verder rustig en zo ging dat over en weer). Uiteindelijk is dus een jaartje later denk ik Morales president geworden en daarmee is de onrust dus vrij snel verdwenen (had in een jaar tijd al zijn verkiezingsbeloften gerealiseerd en nu dus ruim tien jaar later is een kwart van de bevolking voor het eerst toegetreden tot de middenklasse en heeft het land ondanks wereldwijde economische tegenwind hele mooie groeicijfers gehad, en de elite die het toen toch wel erg voor zichzelf alleen regelde was toch vrij snel aan bord). Inmiddels heeft het land bijvoorbeeld vrij grote voorraden lithium ontdekt en het is sowieso rijk aan delfstoffen (28x Nederland qua oppervlakte trouwens en de bevolking is iets van 11 miljoen inmiddels geloof ik). Toen was het een emigratieland (mensen trokken weg vanwege de soms toch wel misère, nu is het al een aantal jaren omgekeerd - mensen komen terug en er is immigratie). Was dus beetje duw en trekwerk en soms een spannende tijd toen ik er was, maar ik kan niet zeggen dat het niks heeft opgeleverd - het tegendeel is misschien wel waar geweest.

nickolaas | 28-06-17 | 16:47

Niet verbazingwekkend dat Poetin extreem populair is bij zijn volk. Nadat Gorbatsjov en Jeltsin het land bijna door het doucheputje had gespoeld, heeft Poetin Rusland weer op de kaart gezet. Ze zijn al in grote mate zelfvoorzienend. Hebben qua wapentuig de crème de la crème. Verdelgen die vervloekte jihadisten. Poetin heeft Soros en al zijn NGO's het land uitgetrapt. Heeft ervoor gezorgd dat er opvangcapaciteit is voor een groot deel van zijn volk als er een nucleair treffen komt. Altijd uiterst beschaafd gebleven in al die leugens van de zogenaamde inmenging in de verkiezingen. Hij houdt de Nieuwe Wereld Orde buiten de deur - doorziet de Deep State en daarom hebben ze ook zo de pest aan hem en wordt hij door de hoernalisten 24/7 gedemoniseerd. Valt verder helemaal niet op.

Nehemia | 28-06-17 | 16:47

La Bailaora | 28-06-17 | 16:40

Ja en de democratische volksrepubliek Korea is democratisch. Toch? Hitler was veel maar zeker geen socialist. Althans niet zoals we socialisme kennen in de wereld van toen en nu. Rassenleer staat sowieso haaks op de basisprincipes van socialisme. Nee nogmaals Hitler was een populist. Deal with it. Maar weet jij veel.

De Koreaanse Slet | 28-06-17 | 16:46

KutFilosoof | 28-06-17 | 15:56

U geeft het mooi en terecht weer.

Het is absurd dat in deze tijd figuren zoals een Maduro nog de macht over een volk kunnen en mogen uitoefenen.
Wie het doet maakt niet uit maart iemand moet die kliek opruimen. De VS viel destijds Grenada binnen om eea te herstellen, deden ze daat nu ook maar in Venezuela maar dan krijgen ze de halve wereld over zich geen, Americans own interests etc.
Maar ze zouden het beter wel doen, al was het maar voor het Venezolaans volk dat naar vrijheid en minder corruptie snakt en vooral normaal eten.
Landen zoals China, Rusland zijn tegen ingrijpen want zelf bang voor revolte en de VN is een papieren tijger.

Moneytron | 28-06-17 | 16:44

Chavez is toch gewoon een enge socialist/communist. Hij heeft er alles aan gedaan om de USA te overtuigen dat hij een beter systeem had. Gebaseerd op olie. En nu zijn de olieprijzen gedaald en vreet het volk cake.

Graaf van Egmont | 28-06-17 | 16:44

Is wel heel er opzichtig, ik Turkije kreeg Erdogan wat meer mensen op de been voor zijn eigen opgezette coup poging.
maar om 1 helikopter die granaten op het gerechtsgebouw gooit nu een coup poging te noemen vind ik heel wat straten te vergaan, als het al iets zou zijn dan zou ik het een aanslag noemen.
een mislukte nog wel want de granaten waren niet ontploft.

BigShow | 28-06-17 | 16:43

Graaf van Egmont | 28-06-17 | 16:36

Precies. Dat bedoel ik.

De Koreaanse Slet | 28-06-17 | 16:39

Desmoulins | 28-06-17 | 16:31

Waar heb jij het over? Ik heb Chavez nog nooit verdedigd ik vind en vond het een enge populist. En geen van die lieden die je noemt staan in mijn lijstje van mensen die ik 'verdedig'. Wat is er mis met je rare vent.

De Koreaanse Slet | 28-06-17 | 16:38

Vooral domme mensen met een IQ van een vlieg willen communisme/socialisme, mislukkelingen en lozers zijn het.

Wonderful-Life | 28-06-17 | 16:37

De Koreaanse Slet | 28-06-17 | 16:31
Je uitgangspunt is gewoon helemaal verkeerd. Erdogan
Trump en Poetin zijn helemaal geen mannen van het volk. Ze zijn boven komen drijven door het verwezenlijken van hun eigen belangen, waarschijnlijk zelfs door misleiding van het volk.

Graaf van Egmont | 28-06-17 | 16:36

Graaf van Egmont | 28-06-17 | 16:27

Sommigen wel. Eens of niet eens er zitten een paar slimme jongens en dames tussen de reaguurders.

De Koreaanse Slet | 28-06-17 | 16:33

hotnot | 28-06-17 | 16:08

Laat die maar komen hoor, welkom in mijn land! ik heb liever 10 Venezuelanen hier (zeker als dat dames zijn) dan 1 raketgeleerde uit het Midden Oosten.

De Ongematigde | 28-06-17 | 16:32

De Koreaanse Slet | 28-06-17 | 16:17

Dom, dommer en de Koreaanse Slet...
Ga je schamen nitwit.

dailycaller.com/2016/05/22/flashback-t...

www.breitbart.com/national-security/20...

thehill.com/policy/international/26081...

Allemaal lieden die jij hier regelmatig aan het verdedigen bent. Allemaal net zo kortzichtig, dommig als jij sletje.
Dit heeft alles met socialisme te maken.
Opmerkelijk ook dat u daar zonder enige vorm van schaamte conservatisme tussen gooit.
Socialisme is een heilsleer, einstein.

Desmoulins | 28-06-17 | 16:31

Bij helicopters en commies denk ik toch eerder aan Apocalyps Now, Spartacus.
Bring my board son.

Festucam | 28-06-17 | 16:31

KutFilosoof | 28-06-17 | 16:24

Waarom is dat dom? Populisme heeft niets te maken met een specifieke stroming. Het is zeggen wat een groot gedeelte van 'het volk' wil horen terwijl de populist eigenlijk andere ambities heeft. Liegen 2.0 dus. Chaves had nooit de intentie om van Venezuela een socialistisch paradijs te maken. Hij wilde macht en geld. Populisten hebben geen religie of ideologie ze liegen om geld en macht.

Wist je dat Trump de republikeinen in het congres en senaat ziet als zijn werknemers? Wat klopt daar niet aan?

En zo begint het... Rusland is al verloren. Daar mag de oppositie niet eens mee doen. En Turkije is ook verloren. Vandaar deze waarschuwing voor populisme.

De Koreaanse Slet | 28-06-17 | 16:31

@ KutFilosoof | 28-06-17 | 15:56
Noem eens een van zijn rechtse trekjes.

DerUnterMensch | 28-06-17 | 16:30

KutFilosoof | 28-06-17 | 15:56\
.
Hitler 'links' (of rechts) noemen is een toonbeeld van de die gebrekkige termen. Doet nationalisme er niet meer toe als je beperkte socialistsche ideeën hebt? Ben je dan alsnog links? Ben je wel extreem links als je voornamelijk kapitalisme zijn gang laat gaan en arbeiders nul controle geeft? Daarnaast, het socialisme gedeelte van nazi-Duitsland is heel erg anders dan wat tegenwoordig voor socialisme uit gaat. Doe je een beetje inlezen in wat het daadwerkelijke beleid van Nazi-Duitsland was in plaats contstant die zeer beperkte termen overal op te moeten plakken. Sociaal was Nazi-Duitsland zeer rechts. Economisch waren ze redelijk links.

Ik denk ook dat de gruwelen van communistische autoritaire regimes helaas te vaak vergeten worden, maar laten we nou niet doen alsof Hitler nu een hele linkse rakker was en ons tot niveau van Muiswinkel verlagen.

adanteh | 28-06-17 | 16:27

Weer eens wat anders, dan op geitenwollen sokken, gestoken in sandalen op het Malieveld.

Croxifoxio | 28-06-17 | 16:27

Je hoopt dan dat Frans Timmermanns met een volle broek en met een zuurstof masker aan zijn gezicht door de gangen rent van het Brusselse EU gebouw als de dood dat zijn uur ook is gekomen.... maar ik vrees dat hij blijft lachen met zijn brusselse vrienden en in zijn uitstekend Engels zegt the mob can never touch us..... for the time being....

Hettiet | 28-06-17 | 16:27

@De Koreaanse Slet | 28-06-17 | 16:17
Zo dom. Een raadseltje plaatsen in je comment en die dan zelf in dezelfde tegel oplossen.
Je schat ons wel erg hoog in, is het niet?

Graaf van Egmont | 28-06-17 | 16:27

KutFilosoof | 28-06-17 | 15:56

Hitler rechtse trekjes?
Nationaal socialisme is/was geheel links.

rechts is liberalisme.
Kunt U me die liberale trekjes van AH aanwijzen?

maar je hebt gelijk, linkse geschiedvervalsing.

Obsi | 28-06-17 | 16:27

Erdogan krijgt een kwartje van Maduro.....

Deug-niet | 28-06-17 | 16:25

Dit gaat niet over links of rechts. Zoals altijd draait het om macht. De links socialistische Chavez had het goed voor met de mensen maar alles werd tegen gewerkt door de (on)bekende machten.

Zie ook "Confessions of an economic hitman"

Wat er nu gaat komen is een "liberale" regering met vieze corrupte typetjes ala VVD partij.

A.I. van Dee | 28-06-17 | 16:25

@De Koreaanse Slet | 28-06-17 | 16:17

Jouw lijstje geeft aan dat je meningen niet komen uit geinternaliseerde objectieve overtuigingen of enige vorm van historisch besef.

"Heeft niets te maken met socialisme of conservatisme of welke stroming dan ook."
Hahahahaaa Wow!

Dat je je eigen domheid zo durft te etaleren... ergens best knap.

KutFilosoof | 28-06-17 | 16:24

It's all about the BRICS , hier is al een mooi tijdje terug naar toegewerkt.
Het is zo makkelijk als je het maar wil zien

Oetiohnegentechnik | 28-06-17 | 16:20

KutFilosoof | 28-06-17 | 15:56

Recentelijker
Erdogan
Trump
Poetin

Wat hebben ze allemaal gemeen?

Ik zal het maar verklappen. Ze begonnen allemaal als mannen van het volk die voor hun volk opkwamen en ziehier de resultaten. Heeft niets te maken met socialisme of conservatisme of welke stroming dan ook. Het zijn allemaal populisten. Nou jongens wat hebben we nu geleerd?

De Koreaanse Slet | 28-06-17 | 16:17

A.I. van Dee | 28-06-17 | 16:12 Sorry afkraken moet zijn afkraakte.

With over 298 bbl of proven reserves, Venezuela is recognized as the country with the highest volume of proven oil reserves in the world today. This has been a rather recent distinction as, until the turn of the last decade, Saudi Arabia held that place by quite some distance.

A.I. van Dee | 28-06-17 | 16:17

Socialistische dictators zijn minder erg want links. Weet je wie pas echt erg is? Die democratisch verkozen premier van Hongarije, Viktor Orbán. Die houdt rekening met zijn bevolking en heeft geen trek in de opgelegde islamisering en verarming door de EU.

Festucam | 28-06-17 | 16:15

-weggejorist-

fleurtje | 28-06-17 | 16:15

flinke poltie ,met 3 een persoon die op de grond ligt ,helemaal de tering slaan .

fleurtje | 28-06-17 | 16:15

www.youtube.com/watch?v=hgbs3xhYgWM

The Revolution Will Not Be Televised Chavez Inside the Coup

Ierse reporters in venezuela waren aanwezig tijdens een couppoging.

Kijk ff door de eerste minuten heen (want daar haakte ik bijna af :)

Maar let ff op die fijne mannen/vrouwen die door de coup plegers geinstalleerd worden. Let ook op de tv beelden (ja ja zelfs venezuela heeft commerciele tv stations die chavez helemaal afkraken).

A.I. van Dee | 28-06-17 | 16:12

*Nog een keer "Confessions of an economic hitman" lezen gaat*

De_Beste_Stuurlui | 28-06-17 | 16:10

Geen 'military tanks' @ 1e filmpje, gewoon een pantserwagen

Tobi | 28-06-17 | 16:09

Hopelijk zien ze dit in Brussel ook en denken ze nog even na voordat ze op dezelfde weg doorgaan zoals het daar gebeurt is.

sinar2 | 28-06-17 | 16:09

Tsjeezus, gaan we straks ook nog van die kant een dobbernegerstroom krijgen. Ik bedoel maar, eerst vluchten naar Suriname, daar de geur van de overzeese vleespotten opsnuiven, en dan worden ze waarschijnlijk per lijndienst door de lucht hierheen gehaald.
Ik weet dat ze door wat buurlanden heen moeten, maar dat is met onze eigen dobberaars ook al zo.

hotnot | 28-06-17 | 16:08

Dit zijn de goeien van links ?

Castor12 | 28-06-17 | 16:07

Stortkoker | 28-06-17 | 16:03
Erich had natuurlijk wel gelijk. Je ziet dat die rechtsen meteen met granaten beginnen te gooien. Alhoewel ik aan het geluid en het ontbreken van een inslag meer aan een striker zit te denken.

Graaf van Egmont | 28-06-17 | 16:06

3.. 2.. 1.. en weer is er 1 brics land minder.
Kom er maar in Centrale bank van Venezuela.

A.I. van Dee | 28-06-17 | 16:06

Ik zeg, fake coup. Waarom de leider niet gemaskerd en zijn achtergrond wel?
Graaf van Egmont | 28-06-17 | 15:57

Omdat je toch van alles kunt uitspoken op je laatste werkdag.

SDI | 28-06-17 | 16:06

@KutFilosoof | 28-06-17 | 15:56
U vergat nog de -voormalig- bevriende socialistische staatshoofden Ceaucescu, Hoxa, Jaruzelsksi en Chroetshov. Hoi Bea.

Festucam | 28-06-17 | 16:04

Heeft vonSnuifwinkel al gemeld dat dit allemaal niet zo erg is, want iets met links/rechts blablabla ik deug?

Stortkoker | 28-06-17 | 16:03

Leuk, een BO-105!

SDI | 28-06-17 | 16:01

Prachtig voorbeeld voor SP-ers die kunnen zien hoe hun gedachtengoed in de praktijk uitpakt.
Alles betaald met olieinkomsten en als de prijs inkakt, kan de bevolking gras vreten.

Pillendraaiert | 28-06-17 | 16:00

Ik ga even de Walkuren van Wagner opzetten.

Festucam | 28-06-17 | 15:58

Goed bezig.

DieAndereSjaak | 28-06-17 | 15:57

Beetje weinig. 1 helicopter voor een coup. Dan deed Erdogan het véél beter.
Ik zeg, fake coup. Waarom de leider niet gemaskerd en zijn achtergrond wel?

Graaf van Egmont | 28-06-17 | 15:57

Pot pol,
Chavez,
Stalin,
Lenin,
Hitler,
Mao.
Mugabe,

De gehele revue van menselijke gruwelen komt voort uit communisme/socialisme.(Ja zelfs Hitler was heel links met enkel wat rechtse trekjes, een van de vele links geschiedsvervalsingen)

Maar een opkomend rechts is waar u echt voor moet waken hoor! zucht…

KutFilosoof | 28-06-17 | 15:56

De Amerikanen krijgen hun zin.

Marcello Christiani | 28-06-17 | 15:53

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl