achtergrond

Geenstijl

Live and Loud: James Comey versus Donald Trump

En dan schakelen we nu live over naar een links Amerikaans online mediabolwerk voor de live hoorzitting van ex-FBI-baas James Comey, die over 5 kwesties gaat getuigen over cq tegen Trump, waaronder Flynn, Ze Rusjuns en Trumps vermeende eis om loyaliteit van de FBI. Mensen die er bij willen zijn, stonden al vroeg & tot ver om de hoek bij de zittingszaal te wachten. Comey heeft gisterenavond al een verklaring aangeleverd. CNN had dat statement te snel gelezen (en te gretig uitgehaald naar Trump) en moest al rectificeren voor de zitting begonnen is. De Republikeinen hebben het openingsstatement van Comey ook gelezen en zijn niet overtuigd: Het is vandaag Trumps woord tegen dat van een baas van een van de veiligheidsdiensten waar de president al vanaf dag 1 mee overhoop ligt. POTUS heeft gezegd/gedreigd dat hij gaat live twitteren en iedereen en z'n #covfefe zit natuurlijk te hopen dat ie dat ook echt gaat doen. Het antwoord van Trump op de beschuldigingen heeft hij overigens eerder al gegeven in een persco en dat luidde als een helder "NO. Next question": Hieronder een re-cap video op de klanken van de liftmuziek in een policor kantoorgebouw, en een smeerfilmpje tegen Comey van een pro-Trump Super PAC. Het is allemaal net zo kansloos als een stel persfotografen die het Kleine Klavertje kieken vanachter de hekken van het Catshuis, maar de Amerikanen maken er tenminste nog een kekke circusvertoning van. En geen zorg / helaas (kies maar): die impeachment gaat echt niet gebeuren. Hoe spectaculair het allemaal ook lijkt, er gaat heel weinig uit de hoorzitting komen dat we nog niet wisten.
Hier de 2 vragen du jour...: ...waarop het antwoord hier zal verschijnen: UPDATE 16u24: Comey noemt Trump een leugenaar UPDATE 16u30: Trump vroeg *niet* aan Comey om onderzoek te staken
Voor al wie echt geen zin heeft in dit bureaucratenfeestje, een tip: deze sketch van de vorige president van Mexico is behoorlijk briljant.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.