Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Eindspel. CDA maakt 'Ja' van het referendum-NEE

Het duurde ruim een jaar. Het kostte Mark Rutte tientallen liters zweet, honderden liters diesel voor extra retourtjes Brussel en 1 blanco A4'tje met politieke leugens die in de echte wereld geen handelswaarde hebben (laat staan een grond van vertrouwen bieden). Maar nu is het dan eindelijk zo ver: het door ruim 61% van de Nederlandse kiezers weggestemde associatieverdrag met Oekraïne wordt vandaag aangenomen in de Eerste Kamer. D66, PvdA en GroenLinks (de geestelijk vaders van de Wet raadgevend referendum) deden het voorwerk in de Tweede Kamer door hun eigen wet de nek om te draaien, de uitslag van 6 april 2016 te verwerpen en ook nog hun initiatief voor een bindend referendum te euthanaseren. In de Senaat knappen de christen'democraten' vandaag het laatste vuile werk op. Senatoren van het CDA, dezelfde partij die in 2005 het welluidende Nederlandse NEEN bij het EU Grondwetreferendum ook al omboog in een 'Jawel en hou je bek, kutburgers', steken vandaag de huichelende handjes op voor Rutte's lege inlegvel. Lullig voor Omtzigt, wiens frustratie over Rutte's handelen (en de onbetrouwbaarheid van Oekraïne, ook inzake MH17) ons altijd oprecht leek, maar bij Sybrand Buma twijfelen we er geen seconde aan dat hij zijn plekje aan de formatietafel belangrijker vindt dan de democratische keuze van 61,1% van de kiezers. Gefeliciteerd, Mark Rutte. Dankzij het partijkartel en gesteund door de mainstream media heb je meer polarisatie, meer kloof en meer wantrouwen gewonnen. Ditmaal nou eens niet de Schuld van GeenStijl, want wij regelden het referendum volgens alle regeltjes en voorschriften van de wet. Jullie doen het jezelf aan. De stemming in de Senaat is rond 13u40. Liefhebbers kunnen hier de live beelden zien van een kruik die te water gaat. Op naar een CETA-referendum dan maar. Inlegvel aangenomen: Voor leeg inlegvel: SGP, CU, VVD, PvdA, CDA, GL, OSF, D66. Tegen: PvdD, 50PLUS, SP, PVV. Bij het CDA stemden drie senatoren tegen, maar dat zijn er te weinig dus het zal wel afgesproken werk zijn geweest. Video van het verraad, opgenomen in een overbodige Kamer vol grijnzende bejaarden die worden voorgezeten door een bekakte trut met de tongval van Beatrix:
MinPres is blij, want 'eensgezindheid EU' is belangrijker dan NL: Juncker is ook blij: want die zou democratie nog niet herkennen als het in zijn gintonic dreef. junckerdedrunker.png

Reaguursels

Inloggen

Hoe zit het nu met die grote bek van Omtzigt?

doskabouter | 31-05-17 | 09:40

Heb een aantal jaar geleden een foto gezien van ondertekening van een contract van de Shell met
De Oekraine voor de boring naar schaliegas.
Wie stond er breed grijnzend op de achtergrond?
Inderdaad Rutte, misschien toch weer zeer banale
Redenen voor negeren referendum?
Zou Rutte een mol van de Shell zijn.

mozzo2 | 31-05-17 | 08:31

OverdaanDerOnderheid | 31-05-17 | 01:50
Mooie reactie, nee niet gemist maar jong geleerd blijft oud gedaan helaas. De ruggespraak doelde op het overleg met de partij, hetgeen uiteraard moet kunnen, maar het TK lid stemt zelfstandig (op papier dan). Maar Staatsrecht is veelal ongeschreven recht, ook goed want zaken ontwikkelen zich, dat is geen wassen neus dus, maar hoe partijen eea nu willen inrichten. Zoals nu zonder inbreng van het koningshuis bijv.
Ik pleit overigens wel voor meer toetsing aan de grondwet door de HR rechters, en dan ook meer dan het Halsema initiatief overigens.
-
Overigens ben ik ook groot voorstander van het benoemen van een kamerlid mits deze voldoende voorkeurstemmen heeft gehaald. Dat geeft dan het begrip "zonder last" opeens waarde, nog los van het issue zetelroof, hetgeen het dan niet meer is.
Onvoldoende stemmen is dan een lege zetel, met het aantal zetels wel bij de partij die die stemmen heeft opgehaald uiteraard. Scheelt nog kosten ook denk ik.
-
U bent van harte welkom, afspraak maken is niet nodig
.
www.telegraaf.nl/binnenland/21462125/_...

KomodoVaraan | 31-05-17 | 08:17

@OverdaanDerOnderheid | 31-05-17 | 01:50
Uitstekende post. U bent natuurlijk ook bekend met het schrappen van landverraad en hoogverraad uit het wetboek van strafrecht omstreeks dezelfde tijd.

VerenigingVanDieven | 31-05-17 | 02:07

Gaat u dan eerst maar eens de GW van onze
vertegenwoordigende parlementaire democratie aan te passen of makkelijker (maar al heel moeilijk) begin met de eed "zonder last of ruggespraak". Spreken we daarna wel verder.

KomodoVaraan | 30-05-17 | 16:10

U heeft kennelijk de 'staatsgreep' van 1983 gemist, waarbij de frase "of ruggespraak" reeds uit onze Grondwet is gejorist - wat m.i. juist is gebeurd om de historisch gegroeide praktijk van achterkamertjespolitiek in fractiekamertjes te legaliseren. Bezien naar de letter maar vooral ook vanuit de geest van de Grondwet was dit gewoon een onrechtmatige, ja zelfs uiterst corrupte praktijk, welke desalniettemin jarenlang heeft voortgeduurd. Maar handhaving is in het staatsrecht helaas vaak slechts een 'erezaak' (tussen de deelnemers aan het kartel), ofwel een wassen neus. Herschrijven van de regels om dit (m.i.) onrechtmatige groepsgedrag voortaan te legaliseren was kennelijk een stuk makkelijker. Ja, dán lukt het ineens wel allemaal hoor, die twee maal 2/3 meerderheid in beide kamers met verkiezingen ertussen!

Ook het begrip "partij" zal men overigens vergeefs zoeken in onze Grondwet - de schijnbare consensus dat kliekjesvorming in politieke partijen "de" normale manier vormt om een parlementaire volksvertegenwoordiging te organiseren laat zien hoezeer de kartelvorming op de markt voor meningen (over publieke kwesties) welke het parlement behoort te zijn ook het publieke debat heeft gecorrumpeerd. Ik vraag mij trouwens af hoeveel reaguurders die kritisch zijn over "zetelroof" dit überhaupt weten, zeker wanneer ze met argumenten komen in de trant van "je hoort de zetel aan de partij terug te geven, want kiezers hebben (vooral) op de partij gestemd."

(PS: vorig jaar helaas nét niet toegekomen aan bezoeken van Komodo, staat nog hoog op to-do list!)

OverdaanDerOnderheid | 31-05-17 | 01:50


Referendum was niet-bindend.
Tweede kamer verkiezing was wel bindend.
Grote meerderheid heeft voor meer EU gestemd.
Oostenrijk, Nederland en Frankrijk hebben zich sterk uitgesproken voor de EU.
two ball cane | 30-05-17 | 13:52
Hoeveel debunks wil je hebben op 1 post ? Referendum was niet bindend wel erg democratisch, concreet als in 1 zwart/wit vraag en een duidelijke uitslag.
Tweede kamer was bindend en de 2e grootste in de einduitslag wordt compleet genegeerd onder commentaar dat de kiezers voor deze partij serieus worden genomen ( leg maar uit zodat ik dat begrijp want ik haal dat er nog niet uit).
Grote meerderheid heeft voor meer EU gestemd !? Werkelijk ? Konden we dat allemaal bijschrijven op het stemformulier soms ? Of ben je alwetend. Mensen kiezen voor partijprogramma's waarvan de partijleiders nu nog even moeilijk doen om straks weer erg veel in te leveren. van de enige twee concrete single issue vragen die er ooit gesteld zijn heeft men de democratische uitslag genegeerd.
Doe een referendum elke willekeurige dag over meer Europa , ik durf die uitdaging wel aan meneer twee ballen verstand wandelstok die maar wat wishful thinking interpreteert.

Moresnetunited | 30-05-17 | 22:49

Bin Bash | 30-05-17 | 19:45

Kijk naar zwitserland daar werkt het prima.

Geef je bank gegevens maar. Ik ben een professional en beheer jouw geld het best. Vertrouw me maar dan komt het helemaal goed. Het punt is dat de gekozen ministers helemaal niet doen wat de kiezer wil. Maar we spreken elkaar nog wel als de meute Ukrainers deze kant op komt

clitlikker | 30-05-17 | 22:11

JanModaal | 30-05-17 | 21:27
Juist, en bovendien is het in Nederland wettelijk verboden om een bindend referendum te houden.

botbot | 30-05-17 | 21:39

@kommabijmebinnen | 30-05-17 | 14:05
Mag ik vragen naar welk land u bent vertrokken? Klinkt goed!

Fokko Flip | 30-05-17 | 21:31

Beste GS, ik mag graag op jullie site kijken maar ik word wel een beetje moe van dat Oekraïne gedram. Nederland heeft dankzij een opdringerige GS/FvD campagne via een RAADGEVEND (DUS NIET BINDEND) referendum over de rug van de Oekraïners een dikke vinger opgestoken richting EU. Het parlement heeft hierover het laatste woord en heeft dat woord nu uitgesproken.
Kunnen we nu weer over gaan tot de orde van de dag (policor, feminisme, islam etc.)?

JanModaal | 30-05-17 | 21:27

Hoe heeft de D66 eigenlijk gereageerd op de uitkomst van hun kroonjuweel het referendum?
Ondanks de voor hun onwelgevallige uitslag, zijn ze de vlaggendragers van onze democratie. Dus zullen ze de uitkomst wel respecteren en uitdragen. Toch?
-
Tja, hun naam is misleidend. Mag dat eigenlijk wel juristen? Je mag ook geen gezonde sigaretten verkopen!

bananabanana | 30-05-17 | 21:19

Volgens mij is het spelletje van Rutte vrij duidelijk. Dat Oekraïne verdrag moest en zou de Nederlandse burger door de strot geduwd krijgen (wij weten beter wat goed voor u is). Daar kon Rutte helemaal de waarheid niet bij gebruiken met betrekking tot het onderzoek inzake MH17. Nu dat verdrag er doorgedrukt is, kan hij eindelijk gaan toegeven wat iedereen al weet namelijk dat het vliegtuig door Oekraïne is neergehaald. Maar ja, die info was een tijdje geleden niet handig om officieel bekend te maken. Liever stak Rutte aldoor zijn dikke vinger op naar de nabestaanden. Voorbij alle schaamte om een verdrag die Nederland niet wil. Politiek en hun foute dromen en illusies.

Ruikbaard | 30-05-17 | 20:32

Ik vind het nog steeds onvoorstelbaar dat Rutte ermee wegkomt om vóór het referendum continu te roepen dat het associatieverdrag niks voorstelt, symbolisch is, en slechts een onbeduidend handelsverdrag is, om ná het referendum te schreeuwen dat de veiligheid van heel Europa in gevaar is zonder het verdrag. Hoe we veiliger zouden worden van kant kiezen voor de underdog in een militair conflict schuurt op zich ook al met het verstand. Wat is onze pers toch incompetent en corrupt. Het zijn meestal niet de helderste lichten die journalistiek gaan studeren, maar ze mogen wel het maatschappelijk debat regisseren...

stampertje85 | 30-05-17 | 20:19

clitlikker | 30-05-17 | 17:46

Grote bek opzetten en het dan zelf helemaal verkeerd hebben. Oftewel, hoe zet ik mijzelf voor lul.

Ten eerste is een systeem van referenda de doodsteek voor elke democratie ten tweede was het slechts een raadgevend referendum.

Als elk blogje in Nederland over elk onderwerp een referendum opzet dan ben ik dus verplicht om voor elk klein kut onderwerp te stemmen?

Ik heb bij de landelijke verkiezingen voor een partij gekozen die mijn belangen het beste behartigt. Als ik geen 1 partij geschikt vind heb ik de mogelijkheid om zelf een partij op te richten. Ik ga er van uit dat mijn partij professionals zijn die verstand van zaken hebben. Vaak zitten ze er naast maar als de gemiddelde richting maar goed is, dat is het beste wat er mogelijk is met het besturen van een land.
Bij een referendum heeft elke boerenlul die absoluut geen verstand van zaken heeft en al helemaal de big picture niet ziet zeggenschap over elk onderwerp, hoe ingewikkeld ook.
Dus nogmaals, clitlicker, pleur op met je kut referenda. Ik heb wel wat anders te doen dan voor elk referendum dat JIJ belangrijk vind te moeten komen opdraven.

.

Rest In Privacy | 30-05-17 | 19:45

De Nederlandse kiezer móet wel een masochist met een voorkeur voor 'golden showers' en 'scat' zijn; hij laat zich door de minister-president en zijn clubleden onderzeiken, in een hoek zetten, vernederen en met poep besmeuren, en vervolgens zorgt ie er weer blijmoedig voor dat een volgende termijn krijgt.

Peter Emile | 30-05-17 | 19:33

De geleerde les is idd dat EU boven de meerderheid van NL gaat
voor de gevestigde partijen.
.
Wil je dus *echt* iets veranderen, dan weet je wat je (niet) moet stemmen.
.
Dat was toch een gevoelige slag voor Rutte en consorten.
Een Phyrrus overwinning.
.
Dus idd op naar CETA!!

hotmint | 30-05-17 | 19:30

Rutte is een aalgladde opportunist en/of een aartsleugenaar. Niet mijn minister president.

FCDenBosch | 30-05-17 | 19:29

-weggejorist-

Oepsie1234 | 30-05-17 | 19:26

Ik maak mij geen zorgen over de EU.... Stort vanzelf binnen een paar jaar als een kaartenhuis in elkaar... De schuldigen nemen vlak daarvoor das eUboot naar Argentinië.

Oepsie1234 | 30-05-17 | 19:26

botbot | 30-05-17 | 18:45

Wat heeft de pvv er mee te maken?

clitlikker | 30-05-17 | 19:22

botbot | 30-05-17 | 18:45

Gelul. Dan hadden ze er niet omheen moeten draaien. En gelijk zeggen het is raadgevend we leggen het naast ons neer.

Maar het is gekonkel en gekonkel. En we moeten de tegenstemmers eer aan doen.

clitlikker | 30-05-17 | 19:21

two ball cane | 30-05-17 | 13:52
Jij moet toch ook wel weten dat 90 procent van de kiezers sheeple zijn, geen eigen mening vormend, leunend op de kieswijzers, dagelijks kijkend naar Pauw, het NPO en de rest van het linkse indoctrinatie bende die Nederland rijk is? En dat geldt ook voor die andere landen.

lanexx | 30-05-17 | 19:02

W_F | 30-05-17 | 18:52
Ook voor u raadgevend.

botbot | 30-05-17 | 18:57

Ze kunnen draaien zoveel ze willen, maar die 61,1% blijft staan. Een regering die probeert de kloof met 38,1% van de bevolking kleiner te maken, en 61.1% een parallel universum in drukt.

W_F | 30-05-17 | 18:52

quis custodiet ipsos custodies?

Steven Avery | 30-05-17 | 18:48

clitlikker | 30-05-17 | 17:46
Wat bent u toch anti democratisch.
We gaan de PVV niet verbieden omdat de VVD meer zetels heeft.
Een referendum is wettelijk geregeld raadgevend, raadgevend , weet u wat raadgevend is of weet u niet wat raadgevend is.
Dus mondje dicht als u niet weet wat raadgevend is.

botbot | 30-05-17 | 18:45

@KomodoVaraan | 30-05-17 | 17:06
Ik vind een ruim ton aan vergoeding + bijkomende regelingen en bijverdiensten geen 'peanuts' en gelet op de rest van de Nederlandse salarissen is dat het ook zeer zeker niet.


En nee, ik zou het ook niet doen. Ik ben namelijk te eerlijk voor de politiek en ik zou mijn mond niet (kunnen) houden. Dat elleboog-werk is niks voor mij.

Rest In Privacy | 30-05-17 | 18:40

Zo werkt de politiek. Eerst wachten tot het praktisch geen mens meer interesseert (ik verwacht echt geen demonstraties) en dan het verdrag tekenen. Nogmaals: bijna niemand is hier nog mee bezig.

Mannes | 30-05-17 | 18:31

30 mei 2017: Het einde van de democratie in Nederland

dr.andus | 30-05-17 | 18:15

@ Bin Bash | 30-05-17 | 14:44

Je hebt er dus geen kut van begrepen.

Dat de rest niet de moeite heeft genomen om niet te stemmen maakt niet uit.

De gene die niet stemmen moeten hun bek houden. Er is gestemt en die uitslag van het referendum is totaal genegeerd en dan maakt hey geen kut uit dat de rest niet gestemd heeft want dat doet niet terzaken.
Niet bij de eerst kamerverkiezingen of welke verkiezing dan ook niet stemmen is je bek houden. Dan de uitslag: de uitslag van de stemmers, een meerserheid van de uitgebrachte stemmen zeiden niet rectificeren. Punt geen discussie mogelijk.

clitlikker | 30-05-17 | 17:46

Ze overtreden de grondwet in deze:

Rechtzaak zal opgestart worden, Rutte juicht veel te vroeg, dit is het begin van het einde van zijn carriëre. De huichelaar.

Tee Of Cup | 30-05-17 | 17:45

Dan zal die formatie nu in sneltreinvaart klaar zijn.
Tja, ik heb nog wel heeeeellllll veel vertrouwen in politici zoals je ziet.

Ben5570 | 30-05-17 | 17:31

Verraad is een keuze, we weten nu op wie we straks moeten jagen.

ad melkert | 30-05-17 | 17:16

Triest. Ze laten zien dat ze de wil van de EU belangrijker vinden dan die van het Nederlandse volk. Maar een reetvegend referendum is niet bindend, helaas...

Agervic | 30-05-17 | 17:11

Ik zou willen dat ik nu verbaasd kon kijken...
Maar helaas voorzagen velen met mij dit al aankomen de dag na het referendum.......

Hollander01 | 30-05-17 | 17:10

TeeJee | 30-05-17 | 16:53
Ik heb het over werkende mensen, lijkt me het meest logische vergelijk. Dus geen pensionado's of "gezinsinkomens". Nogmaals ( pay peanuts - get monkeys).
Hoewel de LPF lijst indertijd (of Trump nu) laat zien dat miljonairs er zo mogelijk een nog groter zooitje van maken. Ik zou het er niet voor doen, u wel ? Zo niet zijn we het toch eens hahaha

KomodoVaraan | 30-05-17 | 17:06

Simpel: CDA had twee problemen die ze zo in één klap konden oplossen. Qua verdrag wilden ze nee zeggen en ja doen. In de 2e kamer konden ze veilig tegen het verdrag stemmen aangezien het er toch wel doorheen zou komen. Om het er in de 1e kamer alsnog doorheen te loodsen, waarmee ze de gerede twijfel over de onafhankeljjkheid van hun fractie aldaar ook weggenomen hebben. Well played, well played.

Muxje | 30-05-17 | 17:00

Welkom lieve mensen uit de Oekraiene, tsja nu horen jullie er ook een beetje bij, mooi toch? Het is maar goed, dat jullie wel wat gewend zijn met die politieke situatie van jullie tot nu toe, want nu worden jullie niet alleen door die bestaande kliek ondergescheten, maar ook door de EU.

CleaudeSacke | 30-05-17 | 16:55

@KomodoVaraan | 30-05-17 | 16:48
Ik heb het over personen, niet huishoudens. In 2015 was dat 1,3% van de bevolking (dus niet beroepsbevolking).
Een hoogopgeleide programmeur met 15 jaar ervaring verdient minder.

Dus nogmaals; het is prima betaald werk, met riante regelingen en een wachtgeldregeling waar de gemiddelde Nederlander alleen maar van kan dromen.


We zijn het schijnbaar fundamenteel oneens.

Rest In Privacy | 30-05-17 | 16:53

Het valt nog wel mee of ze allemaal in Brussel zitten weet ik niet maar de EU heeft slechts 54.000 ambtenaren in dienst die vrij gesteld zijn van belastingen.
Moet kunnen, toch? toch.

botbot | 30-05-17 | 16:50

TeeJee | 30-05-17 | 16:40
ok een beetje eens vwb de naamloze backbenchers, ik sta namelijk ook voor dat een TK lid pas een plaats mag krijgen als deze voldoende voorkeursstemmen heeft gehaald, we hebben het hier al wel eens eerder over gehad.
Overigens zit bijna 2,5% van de werkende Nederlanders op 1Ton of meer en 10% zit in de 52% schijf, dus zo bijzonder is het niet.

KomodoVaraan | 30-05-17 | 16:48

@KomodoVaraan | 30-05-17 | 16:29
Een ruim ton, en bij mogen verdienen EN een riante wachtgeldregeling wanneer het feest voorbij is.
Blijkbaar heb je ook nog even over de vergoedingen heen gelezen die uitgekeerd worden.

En dat is dan matig betaald? Dat is drie keer modaal, vier keer gemiddeld. Ongeveer 1% van de bevolking verdient een ton of meer.

Dus nee Komodo; al die backbenchers mogen verdomde blij zijn met wat ze krijgen.

Rest In Privacy | 30-05-17 | 16:40

TeeJee | 30-05-17 | 16:19
1 ton per jaar voor dit werk? Beter betalen zorgt wellicht voor betere kwaliteit. Ze gaan over 265 Mllrd €.
De EP leden worden wel fors betaald overigens maar vooral door de regelingen en het belasting vrije. Dat mag wel wat minder is nu 400K€ per jaar dacht ik all in.

KomodoVaraan | 30-05-17 | 16:29

KomodoVaraan | 30-05-17 | 16:10
Slecht betaald?
www.parlement.com/id/vh8lnhrrs0qo/ink...


En de EU parlementariers krijgen minder bruto loon, maar hebben een veelvoud aan "regelingen".


Dat je het niet wil doen moet je zelf weten, maar ga nou niet lullen over matig betaald werk.

Rest In Privacy | 30-05-17 | 16:19

Buigen voor het volk. Want slechts het volk legitimeert politici, te 'mogen' doen wat het volk wil.
Der Paulie | 30-05-17 | 14:45
och kijk "clientalisme" als democratische pressiemiddel.
Een kamer voor lobbyisten, onder druk van het volk dat op FB of Twitter haar goed doordachte en genuanceerde visie op de vele ontwikkelingen in de wereld en de invloed ervan op ons land, welzijn en welvaart geeft.
Gaat u dan eerst maar eens de GW van onze
vertegenwoordigende parlementaire democratie aan te passen of makkelijker (maar al heel moeilijk) begin met de eed "zonder last of ruggespraak". Spreken we daarna wel verder.
Tot die tijd "besteden" we dit ondankbare werk uit aan matig betaalde, veel bedreigde beroeps of carriere politici. Ik zou het nooit doen in ieder geval,...... nooit. Wat een hondebaan. (of is het hondenbaan?)

KomodoVaraan | 30-05-17 | 16:10

Juncker: "Ukraine's place is in Europe." Maar het associatieakkoord is geen opmaat naar lidmaatschap van de EU. Echt niet hoor.

His Lordship | 30-05-17 | 16:05

hmmmm Oekraïne zou volgens Rutte toch niet bij de EU komen maar de laatste stem ik de EK is nog maar net geteld en Juncker schrijft al dat Oekraïne bij Europa hoort. Hier bedoelt dat drankorgel natuurlijk EU maar dat wekt meer weerzin op dus gebruikt ie bewust maar niet.

Ben Hetzat | 30-05-17 | 16:04

TheEgg | 30-05-17 | 15:08
O maar u hoort mij niet huilen dat Don the Con heeft gewonnen, het is Clinton's(team) eigen grote dikke fout. Hoewel als dit de beste 2 waren die dat land kon leveren zegt dat iets heel anders en dat is wel om virtueel van te janken.
Een raadgevend referendum (of elk advies dat je vraagt) mag je (na afrekenen) op het toilet hangen. Daar hangen overigens vele consultants rapporten. Er is door de kiezers kennelijk afgerekend, voor hen die het relevant vonden (Principielen van de Arbeid wellicht). Het beeld en beleid van het CDA in dit verband was volstrekt helder en ZEER CDA-waardig. Daarom ook nooit mijn stem.
En ja de wereld is anders voor het referendum dan erna, en zelfs nu anders dan met Brexit en Trump en een lachende Putin (complimenten hoe het allemaal lukt, moet het hem nageven).
Ook dat is politiek en heeft niets met liegen te maken.
U klinkt als diegene die van rechts komt maar toch wordt overreden door een grote vrachtauto en in het ziekenhuis roept "maar ik had voorrang". Zeker, maar dat ontslaat je niet van opletten, uitkijken en aanpassen.

KomodoVaraan | 30-05-17 | 16:03

Mooie steun in de rug van Oekraïne = mooi mes in de rug van Nederland.

VerenigingVanDieven | 30-05-17 | 16:01

Mooi. Dan zitten er dus straks ultrarechtse, fascistoïde, ultranationalistische corrupte horken in het Europees parlement, EN bij de Eurocommissarissen.
-
Wacht maar even vijf jaartjes: kijken of de Ware Europeanen dan nog zo blij zijn met die Oekraïne.

bisbisbis | 30-05-17 | 15:58

@Nichtsneues | 30-05-17 | 15:46
Dat was TTIP.
CETA is de deal met Canada, waar alle EU-bobo's nog steeds vol voor gaan, inclusief Rutte, Pechtold etc.

En via CETA (Canada) kunnen Amerikaanse bedrijven dus nog steeds hun meuk alhier kwijt, inclusief een supra-nationaal "hof" voor geschillen waar onze wetgeving geen grip op zal hebben. Yay.

Rest In Privacy | 30-05-17 | 15:52

CETA mag wel sneuvelen voor de geloofwaardigheid van "luisteren naar het volk", dat is immers toch in de EU zelf ook al een twijfelachtig onderwerp. Het verlies is dus niet groot en Trump wil het ook niet.
Dat komt de heren en dames dan opeens wel weer goed uit tussen het schelden op Trump door.

Nichtsneues | 30-05-17 | 15:46

@Guido | 30-05-17 | 15:21
Volgens onze staatsinrichting is dat inderdaad NIET de bedoeling. Helaas hebben de senatoren veel te veel petjes op en wordt partijpolitiek tegenwoordig ook in de Eerste Kamer gespeeld.


De realiteit is vaak anders dan wat het zou moeten zijn.

Rest In Privacy | 30-05-17 | 15:44

De te verwachten timing ook zo na de verkiezingen.

lulkoekhapper | 30-05-17 | 15:38

Politiek tuig van de richel.

arc-en-ciel | 30-05-17 | 15:36

Wat is de normale doorlooptijd van een persverklaring van Juncker? Wanneer was de stemming definitief en op welk moment kwam die Luxemburger met zijn variant van een trumptweet? Met uw internetskills moet dat te reconstrueren zijn (zelf ben ik al blij dat ik kan googlen). Daar zou zo maar eens een tijdlijn uit kunnen rollen die onze volksvertegenwoordiging in een modern daglicht plaatst. Ik ben benieuwd.

Rest In Privacy | 30-05-17 | 15:35

@Guido | 30-05-17 | 15:21
Ook erg treurig dat de voorzitter 'trut' wordt genoemd omdat ze de vergadering leidt waarin een onwelgevallig besluit wordt genomen.
Helaas lukt het niet om het niveau van het discours hier op de panelen omhoog te brengen. Jammer, want daardoor zijn aanvallen vaak op de vorm, niet op de inhoud.

two ball cane | 30-05-17 | 15:28

Kijken hoe lang het duurt voordat men hun reet ermee afveegt en de lidmaatschapsgesprekken beginnen. ik denk binnen een jaar.

Lokii | 30-05-17 | 15:26

CDA'ers blijken ondemocratische sukkels. Wie had dat gedacht. Weg met Omtzigt!

Lewis Lewinsky | 30-05-17 | 15:23

De gutmenschen hebben altijd al wat gehad met corrupte regimes,en dat werd na 15-3-2017 weer eens pijnlijk duidelijk na het tellen van de stemmen.

komtdatschot | 30-05-17 | 15:23

Overigens heel erg flauw om Buma zwart te maken. Het lijkt mij niet de bedoeling dat een eerstekamerfractie de fractievoorzitter van een tweedekamerfractie blindelings volgt.

Guido | 30-05-17 | 15:21

@aight.. | 30-05-17 | 13:42
Optie 2 zal het zijn.

Guido | 30-05-17 | 15:17

Deze Deens Minister President Helle Thorning werd op 1 mei 2014, en ook al in 2013, uitgefloten door haar eigen partijgenoten: www.youtube.com/watch?v=Dvka5E9iqwQ&a...
1 jaar later was ze Minister President af. Weggestemd. Zo doen wij dat in Denemarken.

duitse herder | 30-05-17 | 15:15

@ernstigdaapje | 30-05-17 | 14:25
Je lult uit je nek!
De vereiste opkomst (meer dan 30%) werd gehaald.
Van die stemmers stemde 61% TEGEN het verdrag!
Mensen die niet op kwamen dagen tijdens de stembusgang hebben geen recht van spreken.
Ga je zitten schamen in een hoekje.

necrosis | 30-05-17 | 15:15

Kartelmaffia... Dit land met zoveel onnozelen verdient dus duidelijk ook niet beter.
 
Useful idiots!

saintinel | 30-05-17 | 15:14

Zucht.. Op de barricaden dan maar weer. CETA-referendum, ik ga wel weer flyeren en alles.

Lefgozer | 30-05-17 | 15:12

We zien de naheffing wel komen ten behoeve van Oekraïne. Ook zal de pensioenleeftijd nog verder versneld omhoog gaan.
Het treiteren en sarren van Rusland mag tenslotte wat kosten.

sinar2 | 30-05-17 | 15:12

@KomodoVaraan | 30-05-17 | 14:29
Een voetbalwedstrijd win je op doelpunten, niet op de hoeveelheid balbezit. In de VS win je de verkiezingen door meer kiesmannen te winnen dan je tegenstander, niet op het absoluut aantal stemmen.

maw. Je speelt het spelletje volgens de regels. Huilen dat je met andere spelregels _wel_ gewonnen zou hebben is precies dat: Huilen.

De regels bij het referendum: Meer dan 30% opkomst. check. Meerderheid van de mensen die zijn gaan stemmen. check.

Huilen dat als je dat met elkaar gaat vermenigvuldigen onder de 50% komt is precies dat. Huilen.

Het referendum was een raadgevend referendum. Huilen dat de raad in de wind geslagen wordt is huilen.

Maar ook:

Liegen dat je de uitslag van het referendum meeneemt, terwijl je niet verder komt dan een toneelstukje en liegen over de waarde daarvan is ook precies dat: Liegen.

TheEgg | 30-05-17 | 15:08

Kan de eerste kamer nu ook afgezonken worden.
Het controleren van het democratische proces blijkt voor de eerste kamer ook al te moeilijk. Opdoeken die hap.

General McAuliffe | 30-05-17 | 15:04

Aangezien dit slechts een RAADgevend referendum was had ik als ik Rutte was geweest sowieso tegen die referendum huilebalkjes gezegd dat ze moesten oppleuren.

Het feit datti desalniettemin toch naar Brussel is getogen om wat overbodige garanties te verkrijgen toont z'n klasse.

Eurocrat | 30-05-17 | 15:02

Zwarte dag voor Nederland.
Zwarte dag voor de democratie.
Waarom, ik gooi maar even 'n balletje op, vind ik 't helemaal niet erg, dat 't partijkartel van VVD, CDA, D'66 GL en PvdA er niet uitkomen voor 'n nieuw kabinet?
En dat is niet omdat ik cynisch ben of zo.
Maar deze 'zogenaamd democratisch' partijen ontmaskeren zich steeds meer als 'n kongsi van samenheulers; die nog steeds bijeen geplakt willen samenwerken om de buit te verdelen van macht en baantjes.
En oh, wat 'n demasqué; wat 'n zelf-ontmaskering.
De partijen blijken meer op zombies, op ondoden, dan op levende organisaties.
Maar met dit grote verschil, dat er zelfs geen slechte C-film van te maken is.

Der Paulie | 30-05-17 | 15:00

Ben Knapen (CDA) weer slim schijnheilig zoals je van het CDA mag verwachten: "wij zijn tegenstander van het referendum ...". De vraag die voorlag was niet wat het CDA vindt van een referendum, er ligt een wet voor, meer niet. Slim de suggestie wekken dat je oor hebt voor de stem van de meerderheid van de mensen die de moeite namen om op te komen en een stem uit te brengen, maar ondertussen opnieuw (na 2005) de wil van de bevolking aan de quasi christelijke laars lappen en dan ook nog starten met zo'n zinnetje "wij zijn tegen het referendum" waar het totaal niet om gaat en dat weet dhr. Knapen ook heel goed en daarom ... schijnheilig.

Watching the Wheels | 30-05-17 | 14:56

@kweethetooknietbeter | 30-05-17 | 14:26
Die vernoem ik nog speciaal: "67.8% van de bevolking had het vertrouwen in de politiek al verloren vóór het referendum"

TheEgg | 30-05-17 | 14:53

-weggejorist-

pennestront | 30-05-17 | 14:53

KomodoVaraan | 30-05-17 | 14:46
Mij geheel bekend. En ik verwacht ook dat zoiets met de VVD gaat gebeuren, als ze nog te lang een grote broek aantrekken.

Graaf van Egmont | 30-05-17 | 14:52

en ding is duidelijk politiek stinkt als rutte vis!!!!

bekijket | 30-05-17 | 14:52

Ik heb een referendum voor altijd "geassocieerd" met een vacuümbom.

Infidel66 | 30-05-17 | 14:48

Graaf van Egmont | 30-05-17 | 14:34
Er zijn wel grotere partijen in het verleden langs de kant gezet, u weet wel indertijd Den Uyl door Wiegel?

KomodoVaraan | 30-05-17 | 14:46

Het is inderdaad 'gewoon' wachten op het volgende referendum.
En desnoods daarna weer een andere referendum.
Want alle referenda zullen in het teken staan van het aantonen van de onbetrouwbaarheid van politici.
Als motie van wantrouwen.
Gaat er een referendum komen over CETA (?), dan zal het referendum altijd de weerspiegeling zijn van de minachting van burgers voor hun politici.
Gaat er een referendum komen over iets van de EU (?), dan zal het niet alleen over het onderwerp zelf gaan, maar altijd in hoofdzaak om de zittende bestaande macht te beschimpen en dwars te zitten.
Willen de politici mogelijkheid 'A'(?), dan zal voor 'B' gestreden worden.
Willen de politici opkomen voor 'n vorm van 'JA' (?), dan zal voor 'NEE' gestreden worden.
Net zo lang.
Net zo vaak.
Tót er 'n keer bij de politici 'n lampje gaat branden.
En zij zich realiseren, dat de bevolking serieus genomen wil worden; en dat wat de bevolking kiest, blindelings door de heren en dames politici moet worden opgevolgd.
Want dat is democratie (demos=volk en cratie=besturen)
En dat bij een referendum slechts en alleen het mandaat van het volk een geldig richting is; om te zetten naar 'met kracht van Wet'.
We krijgen ze nog wel eens in 't gareel; die democratie-verraders.
Ze gaan luisteren; niet goedschiks, dan maar kwaadschiks; maar ze gáán buigen. Buigen voor het volk. Want slechts het volk legitimeert politici, te 'mogen' doen wat het volk wil.

Der Paulie | 30-05-17 | 14:45

Bokito ergo sum | 30-05-17 | 14:26
Big Agri (wereldwijd) is sowieso de grootste investeerder in de UKR (al jaren en een mede aanstichter van alle ellende indertijd). De landbouwgrond is ongekend vruchtbaar en er is 16x meer dan in NLD, er is al bijna2 miljoen hectare landbouwgrond verkocht aan China en de Russen en Saudis via Luxemburg en Cyprus. De UKR is nu de 6de graanexporteur en 5de graan exporteuren kan de 2de worden (wereldwijd.Dat vraagt modernisering en omscholing en laat dat nu net een echte "hollandse expertise zijn". Heb ik het nog niet over zoet water reservoir. Voedsel en water, geopolitiek belangrijker dan olie aan het worden. Dus verkopen we er landbouw expertise, -machines en kopen er grond.
De NLD's connectie naar schalie gas is een overigens gewoon een fiscaal rondje via de Zuidas, dus dat tel ik niet mee.

KomodoVaraan | 30-05-17 | 14:45

-weggejorist-

Rest In Privacy | 30-05-17 | 14:44

Het blijkt maar weer dat de NL landverraders ook na 1940/45 nog steeds springlevend zijn, ze zijn van alle tijden.

FreeVogelaar | 30-05-17 | 14:43

@frogynator | 30-05-17 | 14:01
Ik kan een heel verhaal houden maar je kan ook zelf googlen. eurofeiten.wordpress.com/2014/04/01/w...
Verder ben ik er heilig van overtuigd dat het dankzij het homogeniseren van wet en regelgeving mogelijk is dat er zowel multinationals in Europa werken als dat we invloed op ze hebben. 27 onafhankelijke, eigengereide markten hebben niets te melden bij een multinational. Dan is het graag of niet als antwoord op de vraag 'zullen we onze mooie spulletjes in uw landje verkopen?' Enige invloed op de spulletjes krijg je niet. Tegelijk denk je als ondernemer wel twee keer na voordat je een buitenlandse vestiging opent. Je zal elke keer weer volledig onderzoek moeten doen hoe goed je rechtszekerheid geregeld is. 27 keer. Om nog maar te zwijgen van het feit dat je uberhaupt over de grens zaken kan doen als Nederlands bedrijf. Is allemaal zo vanzelfsprekend in de EU dat ik soms best snap dat mensen zich dat niet realiseren. En natuurlijk. Het zou ook zonder EU kunnen. Ik denk dat het dan duurder, minder effectief en dus minder efficient zal zijn maar het kan wel. Overigens, de vergelijking van grensbeleid met 50 jaar geleden slaat echt nergens op. Zoek eens op hoe makkelijk je vanuit, zeg, macedonie naar niet-eu landen kan. Je realiseert het je niet maar een EU paspoort is z'n gewicht in goud waard. En niet alleen door het Nederlandse logo. Je hoort bij een van de grootmachten van de wereld. (USA, China, Europa)

two ball cane | 30-05-17 | 14:42

Ruttes "Mooie steun in de rug van Oekraïne." is natuurlijk volslagen onzin. De uitkomst van het referendum was een steun in de rug van Oekraïners die hun land fatsoenlijk en democratisch bestuurd wilden. Corruptie viert nog steeds hoogtij en door de lolly al te geven voordat de kamer is opgeruimd neem je alle motivatie weg om het alsnog (snel)te doen. Door het associatieverdrag wel doorgang te laten vinden steun je dus alleen de oligarchen en minacht je de Oekraïense, en de Nederlandse bevolking.

Sqbar | 30-05-17 | 14:39

Staat niet eens op teletekst 101. Durven ze waarschijnlijk weer niet deze huichelende bende.

F1802 | 30-05-17 | 14:39

De uitkomst van een democratisch referendum wordt door een democratische stemming teniet gedaan. Manmanman wat een schandalige poppenkast van één grote kakzooi.

F1802 | 30-05-17 | 14:36

Als dank voor het neerhalen van MH17 krijgt Oekraïne toegang tot ons geld en goed.

sinar2 | 30-05-17 | 14:36

Ik kan slechts constateren dat het nog véél te goed gaat in Nederland. We hebben 15 maart gekozen en de kaarten zijn helder geschud. Geen enkele partij heeft er moeite mee om de PVV uit te sluiten, maar neemt elkaar wel de maat als het gaat om elkander uit te sluiten. Het volk ziet dit aan en is kennelijk tevreden, want werk, huis, hypotheek moet doorgang vinden.
Klagen heeft dus geen zin, want eigen schuld, dikke bult.

Graaf van Egmont | 30-05-17 | 14:34

Ik vroeg me eerst af of dit een Shariarechtbank was of een Inquisitierechtbank. Maar het blijkt dus de Eerste Kamer te zijn. Dat is natuurlijk beduidend beschaafder dan ik dacht. Neemt niet weg dat elk spoor van democratie evengoed zonder pardon tot de strop wordt veroordeeld.

Nivelleermarionet | 30-05-17 | 14:33

@kweethetooknietbeter | 30-05-17 | 14:25
In de bijstand kan je nog wat sparen van de vakantietoeslag, maar die is volgend jaar ook wegbezuinigd door Rutte, dus daar heb je ook al niet zoveel meer aan.
Je kan natuurlijk ook verhuizen naar pak en beet Rotterdam Noord, dan zit je al in Turkije en ben je ook weg uit dit land.

plaszak | 30-05-17 | 14:32

Dus nu vergadert de 1e Kamer opeens in de zaal van het Nationaal Dictee. Uit respect voor Philip Freriks hadden ze daar toch wel even mee kunnen wachten.

bintang | 30-05-17 | 14:30

Politici verkopen hun moeder nog aan de duivel als dat nodig is om hun politieke spelletjes te kunnen blijven spelen. Volkomen onbetrouwbaar volk.

osolemio | 30-05-17 | 14:29

bArAbAts | 30-05-17 | 14:19
hoeveel stemmen waren dat eigenlijk ? Las ergens dat Trump met 77.000 stemmen in 3 counties (Wisconsin, Pennsylvania en Michigan) president kon worden op basis van de electoral collega vote, terwijl Clinton 2,8 milj meer stemmen nodig had om te verliezen? 56% opkomst is ook niet veel in "greatest democracy on earth" hahahaha

KomodoVaraan | 30-05-17 | 14:29

-weggejorist-

tectonicos | 30-05-17 | 14:29

@Komodovaraan, kunt u dit onderbouwen? Ik kan er geen logica in vinden. Transport ok, daar wel. Waarom de 'boerenpartij' verder hiermee instemt is mij een raadsel. Ik zit niet aan je teentjes ik vraag oprecht uitleg

Bokito ergo sum | 30-05-17 | 14:26

@TheEgg | 30-05-17 | 14:24
Je vergeet de niet-stemmers mee te tellen.

Rest In Privacy | 30-05-17 | 14:26

Niet eens wezen stemmen vorig jaar, toch mijn zin gekregen. Leve de vertegenwoordigende democratie!

JTKDM | 30-05-17 | 14:25

-weggejorist en opgerot-

ernstigdaapje | 30-05-17 | 14:25

@plaszak | 30-05-17 | 14:19
Het is een wonder dat RickerdTM überhaupt kan sparen. En dan zul je zien, dat over 4,5 jaar de Belastingdienst/overheid nog even een graai wil doen in het spaarpotje, met als gevolg dat het sparen weer van voor af aan kan beginnen. Als het sparen dan nog kan/lukt en RickerdTM niet in diepe schulden komt te zitten en amper nog de vaste lasten kan betalen.

Rest In Privacy | 30-05-17 | 14:25

Wat een poppenkast. Ik zou me schamen als ik hieraan mee zou moeten doen.

TouchSmart | 30-05-17 | 14:25

Met een ongekozen president, een ongekozen voorzitter en een graaiparlement kan je niet verwachten dat deze EU veel respect heeft voor een verkiezingsuitslag.

Zeddegeizot | 30-05-17 | 14:24

Statement Jean-Claude Junker: "eurasia has always been at war with eastasia"

hallevvezool | 30-05-17 | 14:24

En alvast een antwoord op de "Maar slechts 20% was tegen" opmerking waarvan je weet dat ie gaat komen:

Slechts 12.2% was voor het verdrag, en 67.8% van de bevolking had het vertrouwen in de politiek al verloren vóór het referendum.

TheEgg | 30-05-17 | 14:24

Zo ziet u maar dat iedereen schijt heeft aan Nederland, zelfs onze bestuurders die ons liever aan een socialistisch Europa verkopen.

Fiasco | 30-05-17 | 14:22

Het valt me overigens op dat het inlegvelletje zeer wordt verwelkomd door links, zie bijv. de tweet van de volkskrant "reporter" Noordaa.

Sovy | 30-05-17 | 14:21

Mark_D_NL | 30-05-17 | 14:18
Zou ik gauw inslaan, wellicht verkoopt u uw huis, komt u als beroeps reaguurder toch snel zonder te zitten.

KomodoVaraan | 30-05-17 | 14:20

hele goede reden om nooit meer te stemmen!

pejoar | 30-05-17 | 14:20

Dus voortaan bij elke wet als burger een inlegvelletje naar de kamer sturen.
Eenzijdige ondertekening is blijkbaar rechtsgeldig.

Ing. eslapen | 30-05-17 | 14:19

en wederom fouten in het artikel.... het is niet 61% vd kiezers...61% van alle stemmen! maar de opkomst was zo dramatisch dat 61% vd kiezers nooit duidelijk kon zijn!

bArAbAts | 30-05-17 | 14:19

Nog 5 jaar werken en sparen en ik ben weg uit dit kut land.
RickerdTM | 30-05-17 | 13:49
Kan dat niet wat eerder?
Wil wel een eurootje over maken hoor.
Zo, en nou ga ik verder met vasten.
*plopt biertje open*

plaszak | 30-05-17 | 14:19

KomodoVaraan | 30-05-17 | 14:17
Ter info voor mensen zoals jij. De Flessen Azijn zijn deze week in de aanbieding bij de plaatselijke super.

Mark_D_NL | 30-05-17 | 14:18

Naar mijn mening is er gewoon een vies spelletjes gespeeld vóór, tijdens en ná het referendum. Het volk moet zijn bek houden, bukken en de knip trekken. En ééns in de zoveel tijd mag het volk zich, na zand in de ogen gestrooid te hebben gekregen, het stemhokje in om zogenaamd te kiezen.

En over verkiezingen gesproken; straks om circa 15.30 uur weer een debat over het eindverslag mw. E.I. Schippers over haar informatiewerkzaamheden. Link/livebeelden te volgen via: www.tweedekamer.nl/debat_en_vergaderi... .

Rest In Privacy | 30-05-17 | 14:18

Mark_D_NL | 30-05-17 | 14:10
hahahaha "leuk dorp"????? Iemand die het relevant vindt om een weber voor losers te typeren en dezelfde dag slijterij levering als plus aanmerkt............ Ik zou er nog niet dood gevonden willen worden dus.

KomodoVaraan | 30-05-17 | 14:17

Nummer die partijen maar om naar Euro66, VVE en CEA.
De representatieve democratie is dood, en Rutte danst op het graf.

Harry Turtle | 30-05-17 | 14:17

-weggejorist-

Solar666 | 30-05-17 | 14:16

Partijen die tegen referenda zijn kunnen de uitslag van een niet-bindend referendum rustig negeren. Hun achterban zal ze dat niet kwalijk nemen.

JTKDM | 30-05-17 | 14:15

Corrie-Corky | 30-05-17 | 13:53 #3, De uitslag van de "verkiezingen" is vooraf vastgesteld.

hallevvezool | 30-05-17 | 14:15

Deze dolkstoot in de rug van zijn eigen partij zou Omtzigt te denken moeten geven en hem duidelijk moeten maken dat partijloyaliteit ook zijn grenzen heeft. Maar hij lijkt nog steeds zijn naamsbekendheid en de goede reputatie die hij de afgelopen jaren heeft opgebouwd te onderschatten.
Pieter, kerel, geef die bende huichelaars en volksverlakkers de vinger en sluit je aan bij Baudet c.s. Die partij past perfect bij je.
Of... aas je soms op een ministerpost in Rutte III?

Leipniz | 30-05-17 | 14:14

Schoorsteenveger | 30-05-17 | 13:59

Bravooo, bravoooooo!

Gazzerop | 30-05-17 | 14:14

@ two ball cane | 30-05-17 | 13:52
Oneens, wanneer iemand stemt op een pro-EU partij zijn het waarschijnlijk ook andere beweegredenen dan alleen het EU standpunt. Politieke partijen hebben meer standpunten dan alleen die van de EU.

Apollo | 30-05-17 | 14:14

Bokito ergo sum | 30-05-17 | 14:08
U zult verrast zijn, veel van de investeringen in de UKR komen uit de agrarische sector en transport uiteraard.

KomodoVaraan | 30-05-17 | 14:12

De gratis arbeiders uit Oekraïne voor onze geweldige bazen die verslaafd zijn aan gratis arbeiders zullen en moeten er komen.

Ze komen eraan!

Was recent een reportage ik meen nieuwsuur. Vele Britten die voor een brexit hebben gestemd deden dat alleen vanwege de grote hoeveelheden gratis arbeiders die het land zijn binnen gekomen. De arbeiders betalen de rekening. De bazen wrijven zich in hun handen.

Maar goed, nu terug naar eigen land. Daar is de situatie natuurlijk hetzelfde met één belangrijk verschil: op 15 maart 2017 hebben de Nederlanders weer massaal Pro EUSSR gestemd dus voor de komst van nog meer gratis arbeiders.

Zoals één van de reaguurders al heeft opgemerkt in andere bewoordingen: je krijgt wat je stemt. Zo simpel is het.

The Race To The Bottom goes on and on.

AntiGratisArbeid | 30-05-17 | 14:12

@ woordgrap van de dag | 30-05-17 | 14:00
U woont op het platteland? Er zijn zeker nog wel veilige stukjes Nederland te vinden en het is zeker een mooi land, maar ik heb tien jaar terug al besloten niet meer terug te keren. En dat bevalt prima.

BLR | 30-05-17 | 14:10

woordgrap van de dag | 30-05-17 | 14:00
och laat m opzouten, als je 5 jaar moet sparen om vanuit een van de rijkste landen ter wereld weg te moeten dan gaat het ook nooit wat worden. Good riddance dus.

KomodoVaraan | 30-05-17 | 14:10

Over een paar maanden heeft niemand het er nog over. Dat is de bizarre realiteit. Meeste mensen lezen/kijken/geloven alleen nog steeds de MSM. Zie de laatste verkiezingen, te vreemd voor woorden. Neem mijn eigen ouders, in de 70, geen internet en voornamelijk NPO kijken en maar zeiken over van alles en nog wat. En weer gewoon op de kartel partijen stemmen. Deze mensen denken echt dat de NPO de waarheid is.

Apollo | 30-05-17 | 14:10

RIP Nederlandse Democratie.
--
Huis te koop in leuk dorp.
--
Vrijstaand, leuke tuin, loop afstand van een lager school (wit) en een supermarkt (geen kassa hoofddoeken), 4 slaapkamers en een GS reaguur ManCave incl keukenrol dispenser, schuur en een garage. Stenen BBQ (Geen weber, weber is voor total losers!) Geen AZC in de buurt en nauwelijks sociale huurwoningen in de omgeving. Buren verderop stemmen PVV, dorp was nogal D66, maar dat verandert snel. Slijterij levert aan huis, s'morgens besteld voor vieren geleverd.
--
TEAB wegens EU, Moslim en Nederlandse Graai en Kartel Politiek.

Mark_D_NL | 30-05-17 | 14:10

two ball cane | 30-05-17 | 13:52
De meesten zijn bang voor (grote) veranderingen en, veel erger, de meesten hebben geen idee van de voortdurende en stilzwijgende uitholling van de natiestaat/overdracht van soevereiniteit. Daar wordt nauwelijks of geen aandacht aan besteed in de gangbare media. Het volk wordt misleid met spiegels en kraaltjes: kijk eens hoe handig - reizen zonder paspoort en je hoeft op vakantie niet meer te wisselen (etc). De ECB gaat straks failliet en rekent de miljarden tekorten uit de gekochte rommelobligaties door aan de overige lidstaten. Migratie van non-vluchtelingen is geen crisis, dat is beleid. Heel veel mensen weten dat niet, sterker nog, die geloven dat niet. Dat is het probleem - gebrek aan kennis/bewustzijn bij een groot deel van het kiezersvolk.

Homo homini lupus | 30-05-17 | 14:09

Voor een CETA referendum zet ik me meteen in.

Mijn voorspelling 80%+ zegt nee opkomst 45%
1.5 jaar later voelen we ons weer genaaid en wordt CETA 100% uitgevoerd. (moet van Brussel)
En dan stemmen we weer op de zelfde partijen die ons genaaid hebben.

captain-caveman | 30-05-17 | 14:09

“Op naar een CETA-referendum dan maar.”
Alleen wie gaat nu het CETA-referendum voor elkaar krijgen? Geenpeil heeft zich behoorlijk gediskwalificeerd door eerste te roepen dat er een anti-VVD-campagne zou komen en de donaties vervolgens gebruikte om een eigen partij te beginnen.

MultiPlex | 30-05-17 | 14:08

Wil trouwens wel eens weten wat de agrarische achterban van de CDA denkt, op een beter woord dan 'verraad' kan ik even niet komen

Bokito ergo sum | 30-05-17 | 14:08

Tegen beter weten in ga ik gerust weer flyers rondstrooien, al is het maar om de boel in Den Haag te frustreren. Kom maar op, Bart.

Dr. Blechtrummel | 30-05-17 | 14:07

@ woordgrap van de dag | 30-05-17 | 14:00
Ik woon sinds enkele jaren in het buitenland en moet bekennen dat het allemaal nog veel beter kan dan men in Nederland thans gewend is. Mijn advies: staar u niet blind op uw zegeningen (van welke religie vraag ik me dan overigens ook af) of uw vrijheden. Grootste drijfveer voor onze emigratie was juist het fors afnemen van die vrijheden die wij als homoseksueel paar dagelijks ondervonden.

kommabijmebinnen | 30-05-17 | 14:05

Een nieuw politiek dieptepunt is bereikt heren. Bah!

Appelflaps | 30-05-17 | 14:04

“Op naar een CETA-referendum dan maar.” En een tweede Oekraïne referendum? Dit voorstel wordt toch gewoon weer opnieuw referendabel? Zou dan hier www.referendumovereenwet.nl moeten verschijnen en dan kan er opnieuw een referendum worden aangevraagd.

DerUnterMensch | 30-05-17 | 14:04

Verbaasd of zo. Zet een referendum op om het echt bindend te maken. We staan toch echt met lege handen

Bokito ergo sum | 30-05-17 | 14:04

Ik geef Buma graag de schuld van alles maar hij is 1- niet de baas van de EK fractie en 2- dat dit zo zou lopen was al lang voor de TK verkiezingen bekend.Daarom zei farizeer Buma altijd (en terecht zo blijkt) "daar ga ik niet over, dat beslist de EK fractie zelf, die maken een eigen zorgvuldige afweging en laten we daar niet op vooruit lopen".
CDA tegen referendum, advies om JA te stemmen voor het verdrag, respecteren de NEE uitkomst en stemmen in de TK tegen om het in de EK gewoon mogelijk te maken.
Mooi he democratie ?

KomodoVaraan | 30-05-17 | 14:03

Goh... hoe zou dat toch komen

clockandhammergame | 30-05-17 | 14:03

@two ball cane | 30-05-17 | 13:52
Noem mij dan eens wat de EU regelt wat positief is (negatieve zaken zijn ze erg goed in) wat niet via andere manieren kan worden geregeld?

Vrede? Vrede was er al voor de EU
Coöperatie op het gebied van veiligheid? Navo
Vrije handel? Alleen vrije handel binnen de EU.
Vrij verkeer van personen? Mijn grootouders gingen ook al op vakantie naar polen in de jaren 60.

frogynator | 30-05-17 | 14:01

RickerdTM | 30-05-17 | 13:49
Je hebt echt geen flauw idee hoe goed we het hier hebben hè? Hoe kun je Nederland nou met droge ogen een kutland noemen als werkelijk zo ongeveer elk andere land ter wereld aantoonbaar kutter is? Te weinig gereisd? Teveel gekleurde informatie gezien en gelezen? Gewoon zin om iets bozigs te posten? Ik snap het in elk geval niet. (Maar wellicht ligt dat aan mij.) Ik heb het elke dag heerlijk naar m'n zin in dit land, voel me veilig, gezegend, vrij en rijk. Iets om alleen maar ongelofelijk dankbaar voor te mogen zijn, als je het mij vraagt...

Rest In Privacy | 30-05-17 | 14:00

Ziehier, o burger, hoe door en door rot onze parlementaire democratie is geworden, hoe de zittende macht gepokt en gemazeld is in het ongebreideld schofferen van de kiezer, de burger, de gewone man en de gewone vrouw. De haan kraait,niet driemaal, maar honderdmaal.
Ziehier, o burger, hoe scheef in ons oude, vermoeide Europa de macht is gegroeid, en hoe ook ons Nederland wat er nog aan soevereiniteit over is stelselmatig verpakt in derivaten en deze doorverkoopt aan die klerken in Brussel, die er gewend aan zijn geraakt daarmee te rommelen en te rotzooien.
Europa hangt aan elkaar van soevereiniteitsderivaten, beheerd door enge pennenlikkers die lege vellen paraferen. Lezen doen ze niet, want op lege vellen valt niks te lezen. Belangrijk zijn enkel de omslagen met hun met goud ingelegde dure woorden.

Schoorsteenveger | 30-05-17 | 13:59

OK: Omtzigt als informateur voor een Zakenkabinet.
Dat is geen wens maar een eis!

Einde van de Domheid | 30-05-17 | 13:59

S-c-h-a-n-d-a-l-i-g

Koeienflat | 30-05-17 | 13:58

-weggejorist en opgerot-

Joopriet | 30-05-17 | 13:56

K*dt!
Laat ik me nog om de tuin der verwarring leiden ook.
..
Buma gij uitgestreken volksverkopert! tribunaal!

hallevvezool | 30-05-17 | 13:55

Buma zou zijn eigen oma nog in de verkoop zetten om maar aan de formatietafel te kunnen blijven zitten...

Ali Bi | 30-05-17 | 13:54

Gewoon de stemmer in de bek blijven spugen. En verder in de spagaat komen, want de "beloning" wordt al een tijdje uitgedeeld.
Succes met formeren en nieuwe verkiezingen, stelletje ontzettende onderkruipsels. Volksvertegenwoordigers, LAAT ME NIET LACHEN!

Gazzerop | 30-05-17 | 13:53

De kartelmedia draait door.

van stampij | 30-05-17 | 13:53

Niet zeiken, de VVD werd wederom de grootste partij van Nederland dus dat wil twee dingen zeggen. 1, Nederlanders kunnen er maar geen genoeg van krijgen om diep voorovergebogen langs allerlei gaten tegelijkertijd genomen te worden door die huichelaars onder leiding van chronische Pinokkio Rutte. 2, Het overgrote deel van de Nederlanders is nog te dom om voor de duvel te dansen. Persoonlijk denk ik dat een mix van beiden is. Dit volk zal pas in opkomst gaan komen als het veel en veel te laat is.

Corrie-Corky | 30-05-17 | 13:53

Ik blijf het zeggen.
Referendum was niet-bindend.
Tweede kamer verkiezing was wel bindend.
Grote meerderheid heeft voor meer EU gestemd.
Oostenrijk, Nederland en Frankrijk hebben zich sterk uitgesproken voor de EU. De Britten twijfelen nu over hun keuze.
Je zou je als EUbasher ook kunnen afvragen wat al die stemmers zien in de EU. Ze afdoen als volgzaam sheeple is wat eenvoudig.

two ball cane | 30-05-17 | 13:52

Geen woorden meer voor

Nuchternederland | 30-05-17 | 13:51

Omtzigt zou tijdens de volgende coalitie gewoon moeten overstappen naar FvD.

Lafayette | 30-05-17 | 13:50

-weggejorist-

Rayboogie | 30-05-17 | 13:50

Zo'n filmpje, dat kort maar krachtig de leugens aantoont, daar had ik er nou een heleboel van verwacht in het Geenstijl Voorjaarsoffensief. Tégen de onbetrouwbare grote partijen, daarmee nieuwe partijtjes een kans gevend, maar vooral mensen bewust makend van hoe ze voor de gek gehouden worden. En dan massaal delen die filmpjes, zodat het ook (vooral) buiten onze GS-bubbel zou komen. En er vast een paar viraal zouden gaan, want er zijn zat voorbeelden. Dat had ik dus verwacht van Geenstijl, ipv Geenpeil. Zo te zien gaat het Forum voor Democratie het nu oppikken. 4 jaar (of hopelijk korter) volhouden en wie weet wordt het de volgende keer wat.

Spittertje | 30-05-17 | 13:50

Om eerlijk te zijn, de enige reden dat ik destijds tegen heb gestemd in het referendum is dat een ja door de EU zou worden uitgelegd als een ja voor het algehele beleid en gang van zaken van de EU. Voor de rest heb ik niets tegen verdere toenadering tussen Europa en de Oekraïnen; aardige, nette, mensen met helaas enige problemen, die onder voorwaarden wat mij betreft best meer bij de rest van Europa mogen worden betrokken. (Al is een volwaardig lidmaatschap wat mij betreft nog ver weg).

Nee, het CDA vertegenwoordigd mij niet, net zo min als de VVD, D66 en PVDA, maar Van Rossem echter ook niet.

Panos88 | 30-05-17 | 13:50

-weggejorist-

panadol_extra | 30-05-17 | 13:49

Nog 5 jaar werken en sparen en ik ben weg uit dit kut land.

RickerdTM | 30-05-17 | 13:49

Op naar een CETA-referendum dan maar.
Van Rossem | 30-05-17 | 13:39 | Link

Hopelijk wel!

Xirdalan | 30-05-17 | 13:48

Niet lezen en heel blij reageren op de kop:
"Eindspel. CDA maakt 'Ja' van het referendum-NEE"

Wat?!
Buma sleept JanPeter B. en Dirty Tricks voor het gerecht om het verraad te Lissabon?

Wat!? Nederland verklaart de EU tot dwaling en herstelt de souvereiniteit van de natie?

Wat!? Betalingen aan EU worden per direct opgeschort en de eis tot herstelbetalingen wordt geformuleerd?

Dit is heel goed nieuws.

Leve Willem!

hallevvezool | 30-05-17 | 13:48

What else is new
Religieuzen zijn simpelweg niet te vertrouwen
zeker in groepsverband

Tobi | 30-05-17 | 13:47

Wel een mooie zaal de 1e kamer.

lady blabla | 30-05-17 | 13:47

Dit arme land wordt bestuurd door leugenaars en bedriegers.

kommabijmebinnen | 30-05-17 | 13:46

Vecht aub ook voor (of tegen) dat CETA gedrocht net zoals jullie dat gedaan hebben voor het Oekraïne referendum. Mijn dank is nu al groot!

brtnsnwbrd | 30-05-17 | 13:45

Link is dood.

Joost Maghetweten | 30-05-17 | 13:44

2 mogelijkheden.
1) buma is een ouwe vos die de boel bedondert
2) buma wordt genaaid door zijn senaatsfractie

en d66 en pvda, die hebben gewoon openlijk schijt aan alles waar ze ooit voor zegden te staan. wat een land. we hebben niet de politici die we nodig hebben, misschien wel die we verdienen.

aight.. | 30-05-17 | 13:42

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland