achtergrond

Geenstijl

Hallo LOL! Anna Steijn kwaad over kritische vraag

Hallo neutrale toeschouwers! Effe lachen om twee fragmentjes radio. Anousha Nzume Anna Steijn, schrijfster van het boekje Huidskleur voor Dummies, was op FunX (dat is een soort 3FM maar dan wel met een groeiende achterban en toekomstperspectief) telefonisch te gast bij Morad Elouakili en Veronica van Hoogdalem (<3). Morad deed wat geen enkele witte talkshowhost of krantenman zou durven: kritische vragen stellen. Over de afkomst van mevrouw Steijn (1 witte ouder), over haar gezin (1 witte echtgenoot) en over haar geprivilegieerde carrière als gesubsidieerde cultuurmevrouw die op alle (media-) podia met open armen ontvangen wordt. NOU. Dat was ff niet de bedoeling zeg. Het bovenstaande hilarische interview was het gevolg. (Het bijbehorende nieuwsberichtje is alweer offline - raarrr, maar hier cache.)
Bonusmateriaal: Anousha zat ook bij NPO1 nachtradio en daar voelde ze zich OOK al geracismineerd door de "witte heteroseksuele valide cisgender man" die haar nota bene netjes uitgenodigd had om over huidskleur te komen praten.
Dat krijg je hè. Als je geen steekhoudend verhaal hebt over "institutioneel racisme" in een van de meest gelijkwaardige landen ter wereld, Dan kun je alleen nog maar jij-bakken. En daar hebben de SJW's dus een miljoenmiljard nieuwe woordjes voor bedacht, die ze gelukkig vooral lekker op elkaar botvieren omdat normale mensen nou eenmaal geen fuck geven:

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.