achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

FeauteauF*ck Woensdag

see no evil, hear no evilDe FeauteauF*ck op GeenStijl heeft de gemoederen niet onberoerd gelaten. SBS Shownieuws en het eveneens zwaar zuigende Editie NL vonden het nodig zich aan te sluiten bij de staatstelevisie. Driewerf schande dus voor uw creaties. Of zoals Dinand zou zeggen: "tendentieus, ongefundeerd en buitengewoon kwetsend." Wij stellen het liever anders. Zo worden wij sinds gisterochtend al geïntimideerd voor iets wat allerminst verboden is: het geven van een mening. Kort gezegd komt het erop neer dat we onder druk van subsidievretende belangenorganisaties en opgeschoten politici uiteindelijk hebben moeten besluiten een aantal inzendingen te verwijderen. Jawohl, censuur. Trek ons gerust door of neem voorgoed afscheid van GeenStijl. Wij kunnen slechts als excuus opvoeren dat wij geen zin en tijd hebben ons voor het hekje te moeten verantwoorden voor inzendingen van onze reaguurders. Onze oprechte excuses gaan dan ook naar de makers van de verwijderde creaties. Balkenende en consorten wensen van u geen tegenspraak. In het landsbelang -GeenStijl blijft in de lucht- hebben we maar voor verwijdering gekozen. Ja, GeenStijl komt wat te dichtbij, we zijn wat invloedrijker dan we dachten. Mea culpa, mea culpa. Maar sinds gisteren klikken onze mobieltjes weer en duurt het binnenkomen van mail ook zo lang. Oh ja, stemmen kan nog steeds... UPDATE Een kleine update met nadere info op de lees verder...Toch nog maar even terugkomen op de FeauteauF*ck. Want we zijn werkelijk gefileerd door onze criticasters. En dat is jullie goed recht. Iedereen heeft immers recht op een eigen mening. Maar ook op internet bestaan er grenzen. Eerder wezen wij al op de gevolgen van het gebruik van het woord neqschot, hetzelfde geldt voor FeauteauF*cks.

Onze buurman Retecool had al eerder een akkefietje, nu is ook GeenStijl aangesproken op bepaalde inzendingen. Door wie, dat laten wij in het midden, daar wij geen zin hebben dat bepaalde reaguurders vervolgens hun frustratie hierover bij deze personen gaan spuien. Wat wij hebben gedaan is onze verantwoordelijkheid nemen. Daar wij de inzendingen zelf hosten, is niet de maker, maar GeenStijl verantwoordelijk. Natuurlijk is er wat voor te zeggen om de confrontatie gewoon aan te gaan, alleen komt onze Zwarte Kip dan tegenover een legbatterij Zwarte Kippen te staan. Ofwel, dit kost een hoop geld en zou zelfs wel eens einde GeenStijl kunnen betekenen.

En dat hadden wij er eigenlijk niet voor over. Daarvoor vinden wij GeenStijl en haar vele bezoekers dus te leuk. Vandaar dus de verwijdering van een handjevol inzendingen. Voor iedereen die blijft gillen over censuur hebben wij slechts een advies: begin een eigen weblog, maak het groot en trek je vervolgens niks aan van pliesie en justitie. Oh ja, resteert ons nog slechts te vermelden dat het verhaal dat er aangifte tegen GeenStijl zou zijn gedaan volledig uit de lucht is gegrepen. Een belletje naar de betreffende personen had wonderen gedaan...

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.