Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

LIVE! THE PASSION! MET EEN KALE JEZUS!

haateinieuw.jpg Gisteren twee Chinese beren. Vandaag The Passion. Het is waarlijk een fijne week voor cognitiefdissonantjes, die zich gewillig allerhande vrolijke paas- en pandarituelen door de strotjes laten drukken. En waarom ook niet. Superverbindend allemaal en als er eens wat meer mensen naar de kerk gingen, dan hoefde dit allemaal niet op straat. Een zwarte kale Jezus die prachtige zanglijnen uit zijn strotje duwt. Een geheime route vol Merkel Lego door Leeuwarden met overal stille snipers die jihadistische judassen aan hun crosshairs kunnen spijkeren als toch iemand het in zijn hoofd haalt om de grootste paasmusical van het land te islamiseren. Live meekijken met het paasverhaal kan via de schotel de Nationale Paasfeest Ophemelaars. En wie een gesprek met een telefoonjehova van de EO kan overleven, kan ook nog het hele feest op dvd (lol bestaat dat nog?) nabestellen. Graties! Nou. Hollandser wordt het echt niet.

Reaguursels

Inloggen

@Braboblanke

Mohammed kreeg verschijningen van de engel Gabriël toen hij een tijd in een grot verbleef. Het waren openbaringen van Allah doorgefeven via de engel aan de analfabeet Mohammed.
Later vertekde Mo zijn intepretaties aan zijn volgelingen die vervolgens dit gingen opschrijven in verzen. Dit duurde tot en met de 4e kalief na Mo.
Ofwel een visioen van een ongeletterde door hem jarenlang door verteld en van de ene volgeling naar de andere met uiteindelijk de Koran als resultaat.

Ofwel naar harte lust naar eigen wens gemaakt verhaal wat prima paste bij het stenen tijdperk vol men cultuur van die tijd. En nog altijd heden ten dage exact zo geïnterpreteerd.

Moneytron | 14-04-17 | 15:45

Hoewel er misschien ook moslims zijn die van de agressieve oorlogszuchtige verzen in de koran af willen, de theologische wetenschap gaat dat never nooit niet accepteren. Die discussie is bij voorbaat al niet mogelijk.
Braboblanke | 14-04-17 | 10:05

Nee, klopt. En precies ligt daar het probleem, geen ruimte meer voor de verlichte Sjah in Iran, wilde o.a. geen islamitische kleding, moest vluchten naar Frankrijk. Toen kwam Khomeini met de idelogie de Islam het land overnemen, met als resultaat dat het hele "verdervelijke westen" de aartsvijand is en dat roepen ze om het hardst nu in die moskeeën daar. Zij kennen slechts 1 interpretatie: wereldoverheersing met 1 geloof.

Tot mijn spijt moeten we in Europa overgaan tot keuzes, welke kant gaan wij op. Willen we hier op termijn ook een Khomeini? Of willen we vrij zijn, zoals vanaf 1945? Wanneer vrij: grenzen dicht, geen importbruiden meer etc..

Maar Europa wordt momenteel in slaap gesust met het idee dat het "zo'n vaart niet zal lopen". En alles wat hiertegen in het verweer komt wordt glashard gedemoniseerd tot fascist en rascist. Maar wat heeft verdediging van vrijheden die we nu nog hebben daar nu mee te maken? Niets, integendeel.

Intussen vangen schatrijke landen zoals Saudi Arabië vrijwel geen vluchtelingen op die onder hun zienswijze vallen, ze worden afgekocht met bloedgeld om ze niet tot hun land toe te laten. Die gniffelen in hun vuistje omdat met dat bloedgeld op termijn nu Europa wordt geïslamitiseerd.

Onze terechte zorgen worden niet gehoord, laat staan serieus genomen.

Met bloedgeld laat je het grote verraad binnen, een les uit de passie.

Jan, Leiden | 14-04-17 | 15:28

Jezus had waarschijnlijk een donkere kleur, dus dit is historisch best goed.

Freddie Stobart | 13-04-17 | 20:29

En wanneer is iemand dan religieus?

Stijl-vol | 14-04-17 | 12:15

Toch een stukje gezien. Een zwarte Jezus die aan het kruis wordt genageld door een roomblanke Kraaijkamp Jr. Tenenkrommender wordt het echt niet.

His Lordship | 14-04-17 | 10:47

@Jan, Leiden
@ Ramses
Interessante discussie.
Groot verschil ook tussen de koran en de bijbel (en dan met name het nieuwe testament) is het feit dat de bijbel een verzameling verhalen is, terwijl binnen de islam de koran het definitieve, onveranderlijke en perfecte woord van allah himself is.
Niet Jezus heeft zijn eigen verhaal opgeschreven, een aantal apostelen hebben hun versie van de gebeurtenissen opgeschreven (zodoende de verschillende evangelies) en daardoor zijn er nuanceverschillen tussen die verhalen. Daarmee is de mogelijkheid van interpretatie al meteen in de religie ingebakken en zijn andere zienswijzen mogelijk. Over de verschillende zienswijzen is dan ook uitgebreid gedebatteerd en er zijn concilies over gehouden. De koran is het woord van allah wat rechtstreeks aan Mohammed gedicteerd is, onveranderlijk, perfect, en geldig is voor alle plaatsen en alle tijden. Dat laat al geen ruimte voor interpretatie, want hoe wil je het perfecte woord van allah nog eens gaan interpreteren?

Theologisch gezien levert dat dus bij de islam een onoverkomelijk probleem op. Religieuze wetenschappers binnen de islam die geprobeerd hebben bepaalde zaken anders, mogelijk vredelievender, te interpreteren, zijn in de loop van de geschiedenis vakkundig onschadelijk gemaakt want aan het perfecte woord van god ga je niet tornen. En ook nu blijft dit een probleem binnen de islam. Hoewel er misschien ook moslims zijn die van de agressieve oorlogszuchtige verzen in de koran af willen, de theologische wetenschap gaat dat never nooit niet accepteren. Die discussie is bij voorbaat al niet mogelijk.

Braboblanke | 14-04-17 | 10:05

Ik mis eigenlijk eierkopje nr.1

D-Fens_1963 | 14-04-17 | 09:52

Dat Passion gedoe hoeft van mij niet (met z'n allen met een lichtgevend kruis gaan rondsjouwen, wat-de-neuq?), maar van mij mogen ze.

Geeft u mij maar de verfilming van de rockopera "Jesus Christ Superstar" uit 1973. Prachtige muziek, geweldige acteurs, ontroerend verhaal in een alternatieve setting.
Zeer aan te raden deze klassieker, zelfs voor atheïsten zoals ik.

EefjeWentelteefje | 14-04-17 | 09:51

Ik vind dit hele Passion gedoe een regelrechte belediging voor moslims en wil dat DENK er iets aan doet. Nu ik het toch over de heren heb, Azarkan en zijn Marokkaanse achterban komt er bij deze partij bekaaid af. Alles draait om de gevoelens van Turken en Erdogan. AZARKAN, pik het niet langer en begin je eigen Marokkaanse club. Je kunt het!!

Aa@Hunze | 14-04-17 | 09:19

@pjisonline "Men weet niet eens waar Pasen over gaat!"
Wellicht is het dan logisch dat de EO/KRO The Passion aka het PAASverhaal uitzend.
Gelovige mensen zullen het mooi vinden om te kijken, maar ook mensen die van musical houden kunnen het met een gerust hart bekijken. Ik snap het wel.

strijpsestraat | 14-04-17 | 08:44

Nou ophouden met die Passionrommel.
De hele week moeten wegzappen vanwege het gehijg erover en gisteren van schrik BBC gekeken.
Is het nou alsjeblieft even voorbij?Nou effe niks totdat in september het geëmmer over Sinterklaas weer begint.
Graag.

mallekater | 14-04-17 | 08:40

of hij zwart is maakt weinig uit, gezien de plaats waar hij geboren zou zijn kon hij ook nooit blank geweest zijn.

StevenQ | 14-04-17 | 07:21

RedSplat: "Walgelijke Commerciële Christelijke Schijnvertoning. Verbannen en verbieden." Inderdaad, helemaal mee eens. Wat is dit voor gekte? Is iedereen nu ineens Christelijk geworden? Men weet niet eens waar Pasen over gaat! Ik heb niets met religie en zie dit met verbazing aan. Of is dit in de trant van "wij hebben ook een religie hoor?!" Het is vooral de NPO die dit opklopt en het volk volgt wel, denk ik. Nou ja, ik snap het niet.

pjisonline | 14-04-17 | 06:16

U heeft de laatste verkiezingsuitslag gemist begrijp ik?

Freddie Stobart | 14-04-17 | 03:17

Bullshit dat hele Passion gedoe.

In 2005 vroeg een vriendin of ik mee wilde gaan naar de Matthäus-Passion uitgevoerd door een symfonie orkest. Ze vertelde mij dat de plaatsen gereserveerd waren voor de gegoede burgerij. Dat deed mij al twijfelen maar prima, je wil die dagen nog van bil dus ga je mee.

Wat een takke muziek dat Bach, nogal zwaar gedoe. De meeste mensen die er zaten deden alsof ze het prachtig vonden, je wil er immers bij horen en kunnen zeggen dat jij wel aanwezig was. Nadien quasi vriendelijk handjes schudden en vertellen dat het zo bijzonder was terwijl je er niets van begrepen hebt en veel liever Andre Rieu hoort spelen.

Was er gelijk klaar mee.
Echter een paas jaar later werd tot mijn verbazing ineens die Matthäus-Passion een hype. Her en der kwamen uitvoeringen in dorpen zelfs en de NPO ging het hypen. De smoes was vaak om zo de mensen het verhaal van Jezus te leren kennen. Nou dat had de pastoor op school eind jaren 60 begin jaren 70 al gedaan.
De meeste bezoekers weten na afloop nog vaak niet wat nu exact de essentie van het verhaal is maar ze kunnen in ieder geval twittern, facebooken, instagrammen dat ze erbij waren. Of je het nu leuk vind of niet, een hype, daar moet je bij zijn en iedereen moet dat weten.

Dus is het nu voortaan op de NPO een dingetje voor zogenaamde BN'ers om er gezien te worden of eraan me te doen terwijl de meeste niets maar dan ook niets op hebben met de kerk en Jezus. Hoewel dit jaar de donkere Jezus wel echt gelovig is en al zong in een gospel koor.
Hier in het dorp en elders zie je elk jaar tenminste dat lees je dan in de aankondigingen, dezelfde popie jopie figuren die er altijd als de kippen bij zijn zodra ze een podium kunnen krijgen om hun "kwaliteiten" te tonen. De uitvoering in keer gezien op het plein voor de kerk. Armzalig amateuristisch maar wat gaaf dat je het mag doen of dat je er ook was.. mag ik een teiltje.

Kortom die hele Matthäus-Passion is een grote gehypte bullshit voor lui die zich als bijzonder of buitengewoon ontwikkeld willen profileren. Het gaat echt niet om het verhaal, het gaat erom dat je kunt zeggen dat je erbij was en het zo bijzonder was terwijl het bagger is, zelfs de nationale uitvoering is nun groote boud.

De gegoede burgerij, ons soort mensen, gaat nog altijd naar de ouderwetse orkest uitvoering want dat gedoe voor het plebs is me toch wat. Gezellig hoor.

Moneytron | 14-04-17 | 01:20

Ik heb me vermaakt. Samen met Den Haag behoort deze tot de betere. En voor de gelovigen onder ons: Jezus moest wel een donkere huidskleur hebben gehad want blanken waren daar toen niet.

Kris | 13-04-17 | 23:48

Ramsesz | 13-04-17 | 21:08
Zo is het. Als wat meer mensen zouden larpen als Jezus, zouden we een hoop minder gedonder in de wereld hebben. Hoe je het ook draait of keert.

klamme.vla | 13-04-17 | 23:38

toetssteen | 13-04-17 | 23:07

Zie van dat uitdagen met andere wang toekeren en dan een uppercut geven nergens staan.

Maar hij nam wel actie als hem iets niet beviel, gooide toch maar even die handelaren en geldwisselaars die tempel uit. Tafels gingen allemaal omver. En als wellicht sterke timmermanszoon zal dat nou niet bepaald bijzonder zachtzinnig aan toe zijn gegaan. Dus altijd alles maar pikken? Nee, dat ook weer niet.

Jan, Leiden | 13-04-17 | 23:19

Rommelende Onderbuik | 13-04-17 | 22:10

Wat zei Jezus? Dit: als iemand u op de rechterwang slaat, keer hem dan de andere toe.
Wat betekent dat? Nou ehhhh, om iemand op de rechterwang te slaan, gebruikt u de bovenzijde van uw hand. Op die wijze werden vrouwen en slaven geslagen. Het toedraaien van die andere wang betekende: sla me hier en ik zal u als een gelijkwaardige een uppercut bezorgen. Lees u van repliek dienen op dezelfde gelijkwaardige wijze.
Het is een enorm misverstand dat Jezus bedoelde: Laat u slaan en geniet ervan oid.

toetssteen | 13-04-17 | 23:07

Ramsesz | 13-04-17 | 22:45

Denk dat het voeren van het beeld ontevredenheid en gediscrimineerd worden in het verleden wel degelijk indoctrinerend goed heeft gewerkt.

Wanneer mensen dan vervolgens uitzicht wordt geboden nemen ze het andere ook graag aan. Zo werkte nazisme ook. Mensen kregen allemaal weer werk, vakanties naar oorden. Vervolgens geloven ze de antisemitisme films ook in de bioscoop. Tja, en na de oorlog zat bijna iedereen in Duitsland zogenaamd in het verzet, maar in werkelijkheid volgden ze de leiders naadloos in hun totaal stompzinnige ideologie. 1 dame in Duisland heeft er pas een goed boek over geschreven en opgebiecht hoe ze betoverd was door Hitler en een blonde generaal, hoe idioot ze het nu ook vindt.

Zo lopen de volgelingen van de idelogie Islam regelrecht dezelfde fuik in, verblind, want gewaardeerd. Ook daaruit komen die aanslagen van personen die bijna niemand kent. Ze werden gewaardeerd op internet na een totaal losgeslagen leven ervoor, enorme omslag van recreatieve drugsgebruikers etc. naar het hoogste doel van wat ze denken hun oorsprong zou zijn: het martelaarschap.

Jan, Leiden | 13-04-17 | 23:03

@JanLeiden Dat zou verklaren waarom we zomaar toestaan dat we ons eruit laten werken door achterlijk volk met een rotideologie. Uit ons eigen mooie land. Bizar eigenlijk dat we dit in Europa allemaal maar laten gebeuren. Al zit dat 'laten gebeuren' bij de bevolking zelf en lijkt er door hen die het voor het zeggen hebben eerder nog actieve (kwade?) opzet achter te zitten. Waarom? Still don't know. Waarom moeten wij weg? Is het verdeel en heers? Of moeten wij echt van de aardbodem verdwijnen?

Ramsesz | 13-04-17 | 23:03

"... angst voor islamitische aanslagen bij the Passion.
In zo'n Nederland moeten we toch niet willen wonen.
@ tsjajaja | 13-04-17 | 20:39
-
Dat willen we ook niet maar helaas moeten we verplicht de grenzen wagenwijd openhouden Auf Befehl van Brussel.
Nederland was ooit een soeverein land, heel heel heel lang geleden.

telelezer | 13-04-17 | 22:54

Ik zou ook niet weten hoe Jezus dat zou hebben aangepakt.
Ramsesz | 13-04-17 | 22:20

Niet vrees ik:
"Andere wang toekeren, geen oog om oog, tand om tand"
"Hebt uw vijanden lief."

Openbaringen spreekt ook van zware tijden voor volgelingen, beproevingen, waar geloof in ontberingen het meest belangrijke zou zijn. Na periode van ontberingen duizend jarig vrederijk, maar geen beschrijving waar dat dan vandaan zou komen, tja. Vandaar ook wellicht de passieve houding en gelatenheid ban deze christenen, te goedgelovig.

Jan, Leiden | 13-04-17 | 22:49

Jan, Leiden | 13-04-17 | 22:33 Zeker waar, dat van het nieuwe testament als verzoenend deel. Toch kan ik me niet voorstellen dat bijvoorbeeld ikzelf (zei de gek) mij ooit wijs zou hebben laten maken door mijn ouders dat zaken als volledige onderwerping, dood als straf voor afvalligheid enzovoorts allemaal prima zouden zijn. Natuurlijk is dat laatste wel een goede motivator om maar bij het clubje te blijven. En misschien maak je jezelf - uit zelfbescherming - dan wel wijs dat je het allemaal echt heus zelf ook wilt zo. Maar het lijkt soms wel alsof er gewoon meer domme neiging tot agressie en geweld zit in die culturen. Er is misschien een reden dat het westen wel vatbaar is gebleken voor het (verzoenende) christendom, en nu ook misschien wel zo'n beetje voor boeddhisme, yoga, new age, etc., maar niet voor die onderdukkende islam.

Ramsesz | 13-04-17 | 22:45

Gekeken.
Mooi event al ben ik niet gelovig.

gatito | 13-04-17 | 22:21
Koningsbrugge was idd legendarisch.

kuifkast | 13-04-17 | 22:36

Ramsesz | 13-04-17 | 22:15

Het zal ongetwijfeld liggen aan verschil in dat die bijbel een nieuw testament kent met een verzoenende god die zijn zoon stuurt voor zeg maar een vriendelijke doorstart van het wel gruwelijke eigenzinnige geweldadige oude testament.

Koran kent zo'n verzoenend nieuw deel niet en alles mag daarin voor de goede zaak: volledige onderwerping aan de Islam, niet vrijwillig, maar door iedereen of anders de dood als gevolg, is dan heel normaal volgens dat enge boek.

Raar genoeg door 2e en 3e nieuwere generaties door indoctrinatie van importhaatimams serieus letterlijk genomen, want overtuiging van dat ze worden gediscrimineerd, minder worden gevonden Niet grootdeels door de 1e generatie die hier kwam om te werken, die nu genieten van de vrijheid en de financiële voordeeltjes van uitkeringen of pensioen.

Jan, Leiden | 13-04-17 | 22:33

Als niet gelovige kijk ik toch al jaren naar de Passion. Alleen met andere ogen, denk ik, als een Christen.
Ik vond deze Jezus het beste van alle jaren, Do was als Maria de meest gevoelige, zij ontroerde mij, van Koningsbrugge verraste me als geweldige zanger vorig jaar en de liedjes van Xander de B. zijn het mooist in de Passion.
Maar dat is alleen wat ik ervan vind, iedereen zijn eigen smaak.
Deze Passion was ook totaal anders als de andere, wat me verraste, maar ook mooi.

gatito | 13-04-17 | 22:21

@Jan, Leiden | 13-04-17 | 22:17
Ruimdenkendheid is per definitie uitgesloten bij krankzinnigheid, van welke kleur dan ook.

Stormageddon | 13-04-17 | 22:21

Rommelende Onderbuik | 13-04-17 | 22:10 "Andere wang" betekent volgens mij niet "wegmetons", of "laatmaaroverjeheenlopen", het wil duidelijk maken dat geweld een keer moet stoppen. Iemand moet een keer zeggen "ik sla niet terug", om een geweldspiraal te doorbreken.

Dat is inderdaad wel veel gevraagd wanneer je te maken hebt met een aggressor die jou gewoon uit de weg wilt ruimen. Ik zou ook niet weten hoe Jezus dat zou hebben aangepakt.

Ramsesz | 13-04-17 | 22:20

Ajax overigens intussen 2-0 (weer Klaassen).

Stormageddon | 13-04-17 | 22:18

Stormageddon | 13-04-17 | 22:11

Wanneer krankzinnige mafklapperij ruimdenkend en niet beperkend is in andermans leven kan ik het nog wel aan om er naast te wonen. Hoef er tenslotte geen intense vriendschap mee te hebben?

Maar wanneer het vijandig is van ideologie dat het mij of anderen wil doden vanwege eigen overtuiging niet.

Jan, Leiden | 13-04-17 | 22:17

Wel stigmatiserend weer hoor. Een zwarte man geboeid afgevoerd zien worden door 2 witte agenten.
Hehe.

holyground | 13-04-17 | 22:15

Jan, Leiden | 13-04-17 | 22:07 Precies. Ik vraag me daarbij altijd af, ligt het nou aan het wezen van zandbakkiërs enzo dat zij dit soort "religies" creëren en op gruwelijke wijze in stand houden? Of ligt het toch aan het concept, het ideaal van de islam en is ieder mens, van iedere afkomst, daar in theorie vatbaar voor?

Ramsesz | 13-04-17 | 22:15

Het kan de EO blijkbaar niet plat genoeg zijn om de blijde boodschap door de strot de duwen.

Rest In Privacy | 13-04-17 | 22:15

@Jan, Leiden | 13-04-17 | 22:07
Dus... de keuze is volgens jou eentje tussen krankzinnigheid of totale krankzinnige mafklapperij.

Stormageddon | 13-04-17 | 22:11

Jan, Leiden | 13-04-17 | 22:07
Als je echt een goed gristen ben, dan wordt je moslim, vanwege de andere wang, zeg maar.
#wegmetons
Ons beschavingsniveau is onze grootste zwakte.

Rommelende Onderbuik | 13-04-17 | 22:10

Walgelijke Commerciële Christelijke Schijnvertoning. Verbannen en verbieden.

RedSplat | 13-04-17 | 22:08

Wrange is waar velen in hun comments hier altijd voor opkomen, namelijk het christen nog mógen zijn (of andere religie óf zelfs ongelovig), nu feitelijk door alle flauwe grappen hier, zoals "met baard nog in ons land mogen komen", de schijnheilige boodschap van verbinden, onderuit wordt geschoffeerd.

Kijken of er in bijvoorbeeld in pakweg 2060-2080 the Passion nog mag worden gehouden onder de dan wellicht shariawetten die dan de grondwet zijn.

Wat denken ze zelf nou, deze veel te lieve verknipte dagdromers? Kijk afgelopen week naar Egypte, Algerije, andere Afrikaanse landen waar jij zonder pardon als christen ijskoud wordt omgebracht als een stuk oud vuil. De islamitische ideologie geeft geen drol om je, je bent minder dan honden, je bent in de Koran zelfs met de joden de vijand die moet worden verslagen.

Met open grenzen en al deze eigenverblindende naïviteit komt het antwoord steeds dichterbij. Dichterbij dan ooit.... Haat is wat je de komende decennia je gaat omringen, niet datgene wat je vanuit jezelf hoeft te vrezen wanneer je liefde hebt.

Jan, Leiden | 13-04-17 | 22:07

kweethetooknietbeter | 13-04-17 | 21:59
Black saturday hadden we al eens gehad.
Persoonlijk heb ik een probleem met goede vrijdag.
Als slecht mens voel ik me buiten gesloten.

Rommelende Onderbuik | 13-04-17 | 22:04

@Freddie Stobart | 13-04-17 | 20:29
De mate van toerekeningsvatbaarheid zou ik hier ter plekke in een wedstrijd aandurven onder de bezielende jurering der reaguurders.
Op je geraaskal past slechts ern Godwin, omdat het per direct een fascistoïde benadering is, immers: autoritair, antidemocratisch, antiliberaal en anti-intellectueel.
Ik geloof niet dat je het satirisch bedoelt.
Daarmee zijn het de woorden van een engnek die meent op basis van eigen voorkeur andere mensen te willen uitsluiten van fundamentele rechten. >> Godwin dus.

hfakker | 13-04-17 | 22:01

@Freddie Stobart | 13-04-17 | 20:29
De mate van toerekeningsvatbaarheid zou ik hier ter plekke in een wedstrijd aandurven onder de bezielende jurering der reaguurders.
Op je geraaskal past slechts ern Godwin, omdat het per direct een fascistoïde benadering is, immers: autoritair, antidemocratisch, antiliberaal en anti-intellectueel.
Ik geloof niet dat je het satirisch bedoelt.
Daarmee zijn het de woorden van een engnek die meent op basis van eigen voorkeur andere mensen te willen uitsluiten van fundamentele rechten. >> Godwin dus.

hfakker | 13-04-17 | 22:01

"witte donderdag"
@Rommelende Onderbuik | 13-04-17 | 21:33
Ik vind de naam van deze donderdag (on)behoorlijk racistisch.

Rest In Privacy | 13-04-17 | 21:59

Hup Ajax! Deze commerciële religieshit ga je toch niet kijken? B-artiesten die doen of ze gelovig zijn, volgend jaar is de EO ook om en gaat Ali B Jezus spelen.

Rest In Privacy | 13-04-17 | 21:59

En dat allemaal omdat er ooit in het midden-oosten een vrouw zich zwanger had laten blaffen door een onbekende en daar een vaag verhaal over een engel over verzon voor haar man, die wel kon timmeren maar niet een fatsoenlijk huis kon bouwen. Wat een kul.

Rest In Privacy | 13-04-17 | 21:58

Zelfmedelijden kan een roeping zijn. Maatschappijkritisch ook. Volgens mij zie jij dat verschil niet. Maar hier kom ik toch even op voor een groot deel van de reagurders. Veel plezier bij de NPO.

croque monsieur | 13-04-17 | 21:57

@de honden blaffen... | 13-04-17 | 20:40

Het is Barabbas= zoon van de vader.

toetssteen | 13-04-17 | 21:50

@a1a2a3
Met klassieke muziek heeft het geen reet te maken. Of je moet menen dat Nederlandstalige "op volle toeren" liedjes klassiek zijn. In sommige kringen vinden ze dat.

Stormageddon | 13-04-17 | 21:44

The passion? Dat is toch zo'n muziek ding / virtue signaling event waar alle bekende Nederlanders doen alsof ze diepgang hebben en iets van klassieke muziek afweten?

a1a2a3 | 13-04-17 | 21:38

STnick | 13-04-17 | 21:15 Ook het Oude Testament? Indrukwekkend, dat zijn een hoop lettertjes. Het Nieuwe is natuurlijk grotendeels steeds hetzelfde verhaal, net even anders verteld.

Ramsesz | 13-04-17 | 21:36

Jostifiel | 13-04-17 | 20:58
Prima plan. Laten we dan klimaathysterie en islamofilie ook gelijk meenemen.

Freddie Stobart | 13-04-17 | 21:35

Stormageddon | 13-04-17 | 21:31
Kijk, wat wil je meer als goddelijk teken op witte donderdag?

Rommelende Onderbuik | 13-04-17 | 21:33

Ondertussen: Ajax - Schalke04 1-0.
Penalty Klaasen.

Stormageddon | 13-04-17 | 21:31

Irritante humor van Veldhuis. Iets in de trant van "oant moarn" geldt niet voor Jezus. Daarmee haal je de sfeer van het verhaal volledig onderuit. Gelukkig maakt Elske de Wal veel goed. Het feit dat ze in het Fries zingt, wordt op Twitter afgekraakt. Want och, och, och, de mensen uit de Randstad begrijpen dit niet.

Mannes | 13-04-17 | 21:28

Jezus? Wie of wat is dat? Ik kijk liever een goede natuurfilm.

Alpengeist | 13-04-17 | 21:24

Ondanks mijn naam zijn de liedjes gewoon mooi. Probeer daar eens van te genieten. Het zou het leven van mening reaguurder een stuk leuker maken.

Maar ja, zelfmedelijden hebben begint een roeping te worden hiero.

jezusisonzin | 13-04-17 | 21:23

@King of the Oneliner | 13-04-17 | 20:39
Bij ons wordt er geen aanslag gepleegd. Dat laat Big-Brotherland Nederland absoluut niet gebeuren. Er wordt hier meer getrackt dan dat jij je kunt voorstellen. Lone wolves zijn er amper. Ze zijn vrijwel altijd in contact met intellectuele radicali's of er wordt jihadistische propaganda opgezocht, dat ook wordt getrackt.

Jostifiel | 13-04-17 | 21:22

Wist iedere reaguurder al dat het ALLE moslims VERBODEN is om maar een bladzijde uit de bijbel te lezen? Zoek maar op. Vraag het je collega.
Tja, zo gehersenspoeld onwetend als ze zijn kan je ze toch niet kwalijk nemen dat ze denken/geloven dat de koran/islam de ware geloof is?

STnick | 13-04-17 | 21:20

Als de vos de passie preekt, boer pas op je ganzen.

Rest In Privacy | 13-04-17 | 21:19

lol @ url. Vroeger was alles beter.

Den Heerscher | 13-04-17 | 21:17

@STnick | 13-04-17 | 21:11
Gefeliciteerd! Dan kan Gates & Co vanaf nu 24/7 meekijken met alles wat je doet en bekijkt.

Rest In Privacy | 13-04-17 | 21:16

@Ramsesz Als fel atheist opgevoed heb ik beide gelezen. Objectief en empirisch geef ik je gelijk.

STnick | 13-04-17 | 21:15

Het werkt echt! Onder het kijken in 30 minuten mijn laptop geüpgraded naar de windoes 10 Creators update. Zonder fouten!!
"Creators" ... update???

STnick | 13-04-17 | 21:11

Bij een volgend gebeuren waar nog een Maria nodig is zou dat een mooie rol zijn voor Silly Simons.

Titje | 13-04-17 | 21:08

Toch is het zo: Echt gebeurd of niet, als iedereen zou zijn als Jezus in de verhalen, dan zou het wel een mooie (utopische) wereld zijn. Zou iedereen zijn al Mo, nou ja, dat zien we nu overal gebeuren.

Ramsesz | 13-04-17 | 21:08

@Jos tiebent
jahaa.

STnick | 13-04-17 | 21:07

@pierke smulders
Ga ook eens snel de Koran leze gvd!

STnick | 13-04-17 | 21:06

@wienerschnitzel mit
Ga jij eens de Koran lezen. En snel!

STnick | 13-04-17 | 21:04

Kent iedereen de grap al waarom hij niet verdronken is?

Jos Tiebent | 13-04-17 | 21:04

Nou, niet van dat racistische allemaal... Jezus is ook gestorven voor kale negers en negerinnen. Zelfs voor Sylvana. Had voor mij ook niet gehoeven... maar ja...

Stormageddon | 13-04-17 | 20:59

Ik mis de LGBTQWERTY jezus, En waarom speelt Jules Deelder niet mee?

fukallahalhollandi | 13-04-17 | 20:59

@Freddie Stobart | 13-04-17 | 20:29
Ik ben het alleen met je eens als het communisme en nazisme ook als religie worden bestempeld.

Jostifiel | 13-04-17 | 20:58

Wetenschappelijk zou J.C. eerder midden-oosten donker getint zijn dan rooms katholiek wit/blond. Zal SS blij mee zijn.

Musset | 13-04-17 | 20:57

Lekker verbinden tussen de betonblokken, mooi man. Maar wat is dit trááááág. Echt niet normaal. Het is nog geen negen uur en ik zit te vechten tegen de slaap.

osolemio | 13-04-17 | 20:56

Nee sorry, ik vond het boek ook al niks

Pierke Smulders | 13-04-17 | 20:55

Oh men, ook dit alweer in "multi culti style", anders zijn "ze" weer beledigd, boy oh boy.

Wienerschnitzel mit | 13-04-17 | 20:51

Volgens de wetenschap was Jezus lichtgetint en zeker geen neger.

oliebolletje123 | 13-04-17 | 20:49

In, moeten we volgens het ritueel niet met 13 man aan een tafel gaan boeren en iedereen. Judas de schuld geven voor zijn natte wind? Volgens mij wordt er morgen in de middag met een kruis gezeuld.

Jos Tiebent | 13-04-17 | 20:46

@ Tjajaja

helaas is dit wel de werkelijkheid aan het worden, we moeten ons zelf gaan verstoppen zodat er dan niets kan gebeuren. Zodat men straks weer kan zeggen dat er niets aan de hand is.
We importeren gewoon alle ellende van de ganze wereld naar ons kleine landje. Gisteren de Turken, vandaag de Eritreeërs en morgen weer de Marokkanen. Het is als onkruid die ons mooie gras overwoekerd. Maar volgens de gutmensch is het ook groen, dus niks aan de hand.

shimanski | 13-04-17 | 20:45

Wat, een (paas) ei hoort er bij

Tobi | 13-04-17 | 20:41

Dat is Jezus niet, dat is Barrabas.

de honden blaffen... | 13-04-17 | 20:40

Het is toch te ziek voor woorden dat de route van het kruis "angstvallig" geheim moet worden gehouden om "ongeregeldheden" te voorkomen.
M.A.W. angst voor islamitische aanslagen bij the Passion.
In zo'n Nederland moeten we toch niet willen wonen.

tsjajaja | 13-04-17 | 20:39

Dikke vinger, gewoon foeballe op 7.
Spoiler alert voor iedereen die wel gaat kijken: Jezus wordt verraden en aan het kruis genageld. The End.

Stormageddon | 13-04-17 | 20:39

Stilletjes hoop je op een aanslag, om het geheel wat cachet en spanning te geven, want dit gesjouw met een neon giga-kruis is op zich very boring.
Maar moslims gaan natuurlijk gewoon een aanslag plegen op een plek waar je het juist niet verwacht, de zogenaamde soft-targets, en meestal op vrijdag.

King of the Oneliner | 13-04-17 | 20:39

De Pisjun begint.

ad melkert | 13-04-17 | 20:36

Wat een farce, iedereen weet dat Jezus geen negerT is maar een T-Rex.

Kapitein Stijlvol | 13-04-17 | 20:36

Maria is 100% doable...

eerstneukendanpraten | 13-04-17 | 20:35

Waren komt een moslim voor deze rol eigenlijk niet in aanmerking? Ies discrimminassieeee!

Toninhocerezo | 13-04-17 | 20:30

Als we nu eens beginnen met mensen die een religie aanhangen het stemrecht te ontzeggen. Wegens ontoerekeningsvatbaarheid. Dan zijn we al een eind op de goede weg.

Freddie Stobart | 13-04-17 | 20:29

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl