achtergrond

Geenstijl

Donald Trump bombardeert Syrie en iedereen flipt

Je gelooft het niet. Maar de Amerikanen hebben vannacht in opdracht van hun "isolationistische" Vastgoedhandelaar in Chief 59 Tomahawk-raketten gebruikt om Syrië nog wat verder met de grond gelijk te maken. Hierboven in HD, want het is immers 2017. De aanleiding voor de Amerikaanse bombardementen is een vermeende gifgasaanval in Idlib op burgers & kinderen, waarvan iedereen denkt dat Assad het gedaan heeft, maar niemand het zeker weet en de bronnen op zijn zachtst gezegd nogal onbetrouwbaar zijn. Desalniettemin, de Amerikaanse torpedojagers USS Porter en USS Ross hebben vannacht vanuit de Middellandse Zee hun dodelijke lading richting Shayrat Airfield in Homs geslingerd (maps, lol @ street view). Doelen, volgens Pentagon-persbericht: "aircraft, hardened aircraft shelters, petroleum and logistical storage, ammunition supply bunkers, air defense systems, and radars." De Russen werden op voorhand ingelicht, lokale Syrische media rapporteren schade & slachtoffers door wat onderstaande MSNBC-mafkees dus "the beauty of our weapons" noemt: Trump is turning his tables
Yep, de tables zijn op bizarre wijze aan het turnen: Amerikaanse Liberals, een decennium geleden nog fel tegenstander van de oorlogen in Irak en Afghanistan, staan nu te juichen om het Amerikaanse ingrijpen in yet another Middle Eastern black hole. Zelfs presentatoren van de MSM-MSNBC etaleren ineens melancholische emoooosies van trots en patriottisme (zie dus het wtf filmpje hierboven), terwijl hardcore alt-right Trumpers zoals Paul Joseph Watson, Ann Coulter en Mike Cernovich zich juist enorm tegen hun Messias keren: dit kamp stemde juist op Trump omdat hij - in tegenstelling tot Hillary - géén nieuwe oorlog in het Midden-Oosten wilde beginnen. Zelfs Alex Jones' Infowars keert zich tegen Trump: "It's suicidal." Obama trok een rode lijn (die lachend werd overschreden door Assad). Trump ramt op de rode knop (en opent de doos van Pandora) nadat hij in 24 uur tijd 180 graden draait op zijn Syrië-standpunt, op basis van videobeelden, emotie en geen sluitend bewijs dat Assad de gifgasaanval überhaupt zelf uitvoerde. De Tomahawks van Trump maken, behalve een Syrische basis, ook het voorgenomen isolationisme van The Donald met de grond gelijk. Niks America First, gewoon weer de Amerikaanse tanden zetten in rotte plekken op de aardkorst waar interventie alleen maar meer pus en problemen naar boven stuwt. Zoals: Assad aanvallen is een proxy-aanval op Poetin (want Rusland is een bondgenoot van Syrië), Assad verzwakken is in het voordeel van ISIS, en nog meer munitie op het Midden-Oosten is nog meer migranten richting de Frontex Ferries. Om nog maar te zwijgen van de extra dode bejaarden, vrouwen en kinderen. Trump zat zelf aan een andere tafel En Trump zelf? Die dineerde met de Chinese leider Xi Jinping in Florida, met Jared Kushner vlakbij de Chinees en Steve Bannon aan het verre uiteinde van de tafel. De infight in het Witte Huis tussen die twee, die deze week aan de oppervlakte kwam, sneeuwt wel lekker onder in de internationale stofwolk die 59 Amerikaanse Tomahawks opwerpen. Your move, Vlad...: Bonusfeitje: het was op 6 april op de dag af 100 jaar geleden dat de Amerikanen zich in de Eerste Wereldoorlog mengden (maar het lijkt ons sterk dat Trump zo veel historisch besef heeft. Gewoon toeval dus). Enfin. Nu op gezag van Jesse lekker papadag vieren en straks aan het bier. One-off Update: Ah. Deze "show of farce" van Trump zou slechts een eenmalige vuurwerkshow zijn: 1 willekeurige aanval op basis van 1 set willekeurige beelden van 1 onduidelijke gebeurtenis zonder 1 aanwijsbare dader... Trump Presser: Trump z'n toelichting. Beweert zonder bewijs te overleggen dat het vaststaat dat Assad de dader was van de gifgasaanval op "beautiful babies" en "children of God". Oh en of de wereld ff het wereldwijde terrorisme wil stoppen.
Het werkt: Bommen gooien op een dictator en je maakt elke linkse Trumpcriticus zacht & week. Ook MinBuZa Koenders heeft "begrip" voor 59 raketten op basis van een emotionele draai van 180 graden zonder sluitend bewijs. Escalatie Update: Russen gaan niet meer oppassen voor Amerikaanse vliegtuigen in het Syrische luchtruim: "Russia 'halts' agreement with US to avoid clashes in Syria airspace" (AFP) - een escalatie volgens Harald Doornbos. De Russen roepen ook de VN Veiligheidsraad bijeen, en de Turken willen een no-fly zone boven Syrië.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.