Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Donald Trump bombardeert Syrie en iedereen flipt

Je gelooft het niet. Maar de Amerikanen hebben vannacht in opdracht van hun "isolationistische" Vastgoedhandelaar in Chief 59 Tomahawk-raketten gebruikt om Syrië nog wat verder met de grond gelijk te maken. Hierboven in HD, want het is immers 2017. De aanleiding voor de Amerikaanse bombardementen is een vermeende gifgasaanval in Idlib op burgers & kinderen, waarvan iedereen denkt dat Assad het gedaan heeft, maar niemand het zeker weet en de bronnen op zijn zachtst gezegd nogal onbetrouwbaar zijn. Desalniettemin, de Amerikaanse torpedojagers USS Porter en USS Ross hebben vannacht vanuit de Middellandse Zee hun dodelijke lading richting Shayrat Airfield in Homs geslingerd (maps, lol @ street view). Doelen, volgens Pentagon-persbericht: "aircraft, hardened aircraft shelters, petroleum and logistical storage, ammunition supply bunkers, air defense systems, and radars." De Russen werden op voorhand ingelicht, lokale Syrische media rapporteren schade & slachtoffers door wat onderstaande MSNBC-mafkees dus "the beauty of our weapons" noemt: Trump is turning his tables
Yep, de tables zijn op bizarre wijze aan het turnen: Amerikaanse Liberals, een decennium geleden nog fel tegenstander van de oorlogen in Irak en Afghanistan, staan nu te juichen om het Amerikaanse ingrijpen in yet another Middle Eastern black hole. Zelfs presentatoren van de MSM-MSNBC etaleren ineens melancholische emoooosies van trots en patriottisme (zie dus het wtf filmpje hierboven), terwijl hardcore alt-right Trumpers zoals Paul Joseph Watson, Ann Coulter en Mike Cernovich zich juist enorm tegen hun Messias keren: dit kamp stemde juist op Trump omdat hij - in tegenstelling tot Hillary - géén nieuwe oorlog in het Midden-Oosten wilde beginnen. Zelfs Alex Jones' Infowars keert zich tegen Trump: "It's suicidal." Obama trok een rode lijn (die lachend werd overschreden door Assad). Trump ramt op de rode knop (en opent de doos van Pandora) nadat hij in 24 uur tijd 180 graden draait op zijn Syrië-standpunt, op basis van videobeelden, emotie en geen sluitend bewijs dat Assad de gifgasaanval überhaupt zelf uitvoerde. De Tomahawks van Trump maken, behalve een Syrische basis, ook het voorgenomen isolationisme van The Donald met de grond gelijk. Niks America First, gewoon weer de Amerikaanse tanden zetten in rotte plekken op de aardkorst waar interventie alleen maar meer pus en problemen naar boven stuwt. Zoals: Assad aanvallen is een proxy-aanval op Poetin (want Rusland is een bondgenoot van Syrië), Assad verzwakken is in het voordeel van ISIS, en nog meer munitie op het Midden-Oosten is nog meer migranten richting de Frontex Ferries. Om nog maar te zwijgen van de extra dode bejaarden, vrouwen en kinderen. Trump zat zelf aan een andere tafel En Trump zelf? Die dineerde met de Chinese leider Xi Jinping in Florida, met Jared Kushner vlakbij de Chinees en Steve Bannon aan het verre uiteinde van de tafel. De infight in het Witte Huis tussen die twee, die deze week aan de oppervlakte kwam, sneeuwt wel lekker onder in de internationale stofwolk die 59 Amerikaanse Tomahawks opwerpen. Your move, Vlad...: Bonusfeitje: het was op 6 april op de dag af 100 jaar geleden dat de Amerikanen zich in de Eerste Wereldoorlog mengden (maar het lijkt ons sterk dat Trump zo veel historisch besef heeft. Gewoon toeval dus). Enfin. Nu op gezag van Jesse lekker papadag vieren en straks aan het bier. One-off Update: Ah. Deze "show of farce" van Trump zou slechts een eenmalige vuurwerkshow zijn: 1 willekeurige aanval op basis van 1 set willekeurige beelden van 1 onduidelijke gebeurtenis zonder 1 aanwijsbare dader... Trump Presser: Trump z'n toelichting. Beweert zonder bewijs te overleggen dat het vaststaat dat Assad de dader was van de gifgasaanval op "beautiful babies" en "children of God". Oh en of de wereld ff het wereldwijde terrorisme wil stoppen.
Het werkt: Bommen gooien op een dictator en je maakt elke linkse Trumpcriticus zacht & week. Ook MinBuZa Koenders heeft "begrip" voor 59 raketten op basis van een emotionele draai van 180 graden zonder sluitend bewijs. Escalatie Update: Russen gaan niet meer oppassen voor Amerikaanse vliegtuigen in het Syrische luchtruim: "Russia 'halts' agreement with US to avoid clashes in Syria airspace" (AFP) - een escalatie volgens Harald Doornbos. De Russen roepen ook de VN Veiligheidsraad bijeen, en de Turken willen een no-fly zone boven Syrië.

Reaguursels

Inloggen

Zelf vond ik Trump ook de beste keuze. Enkel en alleen omdat hij claimde de banden met Rusland te willen versterken en tevens om minder oorlog op de wereld te hebben. Wat een teleurstelling The Donald erg jammer!

ChronischeKlager | 08-04-17 | 08:06

- Assad is degene met het minste motief in deze. Hij is aan het winnen.
- De Russen hebben geen motief omdat na kostbare inspanningen Assad op het punt staat te winnen.
- De rebellen/jihadis hebben heel veel motief want zij verliezen op alle fronten.
-Trump heeft ontzettend veel motief want hij rekent in ene keer af met de inmenging in de verkiezingen door Rusland, wat hem nu al maanden achtervolgt, en hij krijgt Europa en Israel direct op zijn hand.

Als men had gewacht met onderzoek en bewijs, had ik nog wel kunnen aannemen dat Assad het had kunnen zijn, maar nu daar totaal geen moeite voor gedaan is ben ik overtuigd van een false flag. Deze zegt genoeg: twitter.com/RobertMaguire_/status/850...

Lafayette | 07-04-17 | 23:12

Trumpetter roept weer eens iets zonder onderbouwing en/of bewijs. En als die mafketel als een dolle hond opdracht geeft om aan te vallen zal geen minister van defensie en geen generaal durven tegen te sputteren.
Nu geloof ik best dat Assad een viespeuk van het ergste soort is maar het land waar hij baas van is kan simpelweg niet zonder snoeiharde hand bestuurd worden.
Zie ook Irak, Libië en noem ze maar op. Islamieten hebben helaas een zweep nodig om zich min of meer te gedragen.

loze stijl | 07-04-17 | 22:34

@Draak uit Brabant | 07-04-17 | 22:12
Er schijt een kat in je tuin. Dat is ruk. Vervolgens steek je het huis van je vroegere mentor in de fik, want die had ooit ook een kat. Volkomen terecht in jouw ogen, er moet immers iets aan die schietende katten gedaan worden.

Achterhoutje | 07-04-17 | 22:22

Professor Kluns | 07-04-17 | 17:18
Gast ben je niet wijs ofzo?
Of de hele situatie slim is aangepakt is een andere discussie maar je kunt niet menen dat de wereld moet toekijken als er gifgas wordt gebruikt tegen burgers, even losstaand van wie het nou eigenlijk gebruikt heeft.

Draak uit Brabant | 07-04-17 | 22:12

De kolder is in zn kop geslagen.

Paljas | 07-04-17 | 20:46

De Koreaanse Slet | 07-04-17 | 11:06
Ben jij nu werkelijk zo dom, horende doof, ziende blind, geheel verstoken van ieder greintje historisch besef of zelfs maar bijhouden van de actualiteit, relativeringsvermogen en logica of doe je alsof? Indien dat laatste nomineer ik je voor een Oscar.
|
Natuurlijk is Assad een dictator en Poetin ook een onfris figuur. Daar gaat het niet om... Saddam, Khaddaffi, de Taliban, Moebarak, Ben Ali, allemaal dictators in meer en mindere gradaties van slechtheid. Maar als jij werkelijk niet kunt zien hoe onnoemelijk meer leed, dood en verderf is aangericht door die figuren uit hun zadel te wippen, valt er met jou werkelijk niet te discussiëren. Jij zou nog jubelen als de halve wereldbevolking wordt uitgeroeid en de rest in een nog kwalijker dictatuur en chaos komt te leven dan ze daarvoor al zaten. Zolang het maar gebeurt uit naam van het verwijderen van "slechteriken" en het "brengen van democratie en vrijheid". Zelfs als die democratie prompt een stel hoofden- en handenafhakkers en sektarische gekken aan de macht brengt.
|
Amerika heeft onvoorstelbaar veel ellende aangericht post 9/11 (en daarvoor ook al) met haar oorlogen tegen terreur en regime change. Aanzienlijk meer dan die dictators of onwelgevallige democratisch gekozen leiders zouden hebben gedaan. Verwijderen van democratisch gekozen Mossadeq in Iran in 1953 gaf de Sjah, wat weer leidde tot de Islamistische Republiek in 1979 waar ze nu nog met de gebakken peren zitten. Weet ik hoeveel Latijns-Amerikaanse landen zijn gedestabiliseerd, met misschien alleen Chili dat daar nog ietsje beter uitgekomen is dan het de molen inging. Tegen een zeer hoge prijs qua mensenlevens. Saddam had naar alle waarschijnlijkheid niet nog een miljoen doden op zijn geweten gehad als hij was blijven zitten en Irak zou geen bloedende, rokende, sektarische puinhoop zijn. Afghanistan zit nog steeds in burgeroorlog en met de Taliban. De democratisch gekozen nieuwe regering had er geen probleem mee om mensen ter dood te willen veroordelen wegens godslastering. Half Jemen zit zonder eten dankzij VS bondgenoot Saoedi-Arabië die zo nodig de "democratische" Saleh wilde herinstalleren en al die miljoenen Syriërs zouden niet hierheen hoeven vluchten als Qatar, Saoedi, de VS, GB en Frankrijk niet koste wat het kost van Assad af wilden komen.
|
Het zal me ook weinig verbazen als de recente aanslag in Zweden ook zo'n wrange vrucht is die we van dat eindeloze interventionisme hebben kunnen plukken. En nu gaat die idioot Trump ook nog expres tegen dat wespennest Syrië aanschoppen en Poetin in de ballen trappen. Echt briljant. Als het tot WO3 komt door dit ondiplomatiek, compleet op opgeklopte emotie gebaseerde sabelgekletter hoop ik dat jij de vele doden die daaruit zullen volgen persoonlijk mag uitleggen dat het allemaal in naam van "Het Ideaal" gebeurde en dus in jouw ogen "Goed" was.

Wol | 07-04-17 | 19:36

telelezer | 07-04-17 | 18:32
En Sadam kon ook nog heel mooi liedjes zingen ging drie keer daags bij zijn oude moeder op bezoek en gaf miljarden
aan de armlastigen in zijn land en sprak altijd vredelievend.
Kortom een prachtige kerel met een hart van goud.
Manmanman.

botbot | 07-04-17 | 19:14

het westen doet niks in Syrië; ja geen wonder dat moslims boos zijn want we laten dat maar toe.

Het westen grijpt wel in: ja geen wonder dat moslims boos zijn want al die doden en imperialistisch kruisvaarders gedoe!!

Nuuk | 07-04-17 | 18:50

Er is totaal geen bewijs geleverd dat Assad chemische wapens heeft ingezet, wél de rebellen-terroristen
@ wingload | 07-04-17 | 09:13
-
Om het domme Kijk-en-Luistergeld-volk zand in de ogen te strooien heb je gewoon een excuus nodig: zie het smoesje waarmee ze Saddam Houssein(Irak) om zeep hielpen; hij had zogemaamd wapens voor "Mass Destruction" wat helemaal niet waar bleek te zijn.
Maar toen was het te laat. En Saddam hield Iran prima in bedwang en had rlatief rust in eigen land.
-
Maar ja, lekker oorlogje stoken zodat de wapenhandelaars hun zakken weer kunnen vullen met miljarden euros over de ruggen van alle doden
Zelfde met Ghadaffi, toen die vermoord was werd het daar ook een klerezooi en de EU-Ferries komen nu stampvol met uitvreters naar Europa.
Is dat wellicht de uiteindelijke bedoeling van het hele arabische toneelstuk?
Tenslotte:
Ik keek net op RT (Russia TV) daar hoor je het ook eens van de andere kant: Het blijkt dat de rebellen over de jaren tig malen gifgas hebben gebruikt maar dat noch deUSA en noch iemand anders daar ook maar iets van heeft gezegd.
En nu neemt ISIS (as we speak) dat vliegveld over.
Een debiele actie dus.
-
Voor de Multatuli liefhebbers onder ons: "Barbertje" (Sadat) moet immers "hangen"

telelezer | 07-04-17 | 18:32

Hulde aan Trump! Niets zo walgelijks dan het gebruik van gifgas of clusterbommen waarmee zoveel onschuldige slachtoffers worden gemaakt. Hulde dat Trump dat afgestraft heeft.
Duim naar beneden voor Syrie, Rusland en Iran die de daad van Trump veroordelen.
Albert5000 | 07-04-17 | 16:25
Kijk een MSM juichaapje.

XaleX_2 | 07-04-17 | 17:29

Wat een achterlijke actie! Als Assad zijn eigen bevolking wilt bombarderen, waarom zo een buitenlandse mogendheid het recht hebben zich ermee te bemoeien?

Wat niet in het nieuws vermeld is, is dat de IS dankbaar van de situatie gebruik heeft gemaakt. Die heeft inmiddels het gebied bij de gebombardeerde basis veroverd. Slim bezig!

Professor Kluns | 07-04-17 | 17:18

Dus Trump gaat actief meedoen met het schimmige schaakspel dat Rusland en Turkije aan het spelen zijn, met Assad, IS, rebellerende groepen en Koerden als pionnen. Een aantal hyperrechtse Trumpfans hebben al hun afschuw uitgesproken omdat Donald hun president was die Poetin zou steunen en voor de rest alleen maar actief zou zijn in de USA.

De ingreep is op zich legitiem (was het al drie maanden of een half jaar geleden), maar de gevolgen zijn explosief. Assad is nog steeds Poetins Beste Vrind en nu heeft niet andere Beste Vriend van Poetin deze actie ondernomen... het vervolg is totaal onduidelijk, vooral wanneer Trump besluit Assad verder te bombarderen en (wie weet) per ongeluk een Russisch konvooi raakt....

Donkersloot | 07-04-17 | 16:49

......... Overigens is het probleem voor Trump is dat Assad wegjagen wellicht alleen lukt met boots on the ground wat de Amerikanen niet willen.

En dat er dan een vacuüm ontstaat waardoor ISIS, Al Nusra meer grip krijgen op delen in Syrië met alle gevolgen van dien.
Daarom wil men eerst zo veel mogelijk ISIS elimineren maar wil men ook Assad weg hebben zoals ook de Turken dat willen. Trump zei eerst wel dat hij Assad beter kon laten zitten omdat ander het land een 2e Libië wordt wat terecht is.
Echter, omdat nu er een grote Shia, sjiitische, regio is ontstaan van Iran door zuid Iraq, Syrië en Libanon met aldaar Hezbollah die ook actief vechten met de Syrische milities in Syrië is er toch eea verandert.

Dat speelt op de achtergrond zeker mee bij Trump omdat de republikeinen een hekel hebben aan de macht die Iran verworven heeft. Men zit alleen met ISIS nog en het feit dat de bevolking in de US geen grote aantallen doden van eigen soldaten meer wil.

Daarentegen is de dreiging voor Israël nu enorm toegenomen nu het land omringt wordt door Sjiieten en deze met Assad al gemeld hebben dat men Israël op de Golan hoogte wil aanvallen. Die grond willen ze terug. OOK zodra Israël weer een aanval uitvoert in Syrië zouden ze vanuit Libanon en Syrië Israël aanvallen met duizenden raketten.
Trump wil daarin Israel helpen hetgeen betekent Assad aanpakken en Iran terug dringen uit Syrië. In Iraq hebben ze het al te ver laten komen en vechten ze samen met de PMU, Shia militie, tegen ISIS. Niet dat met close samenwerkt maar ieder werkt in een deel rondom Mosul tegen ISIS.

Moneytron | 07-04-17 | 16:48

Hulde aan Trump! Niets zo walgelijks dan het gebruik van gifgas of clusterbommen waarmee zoveel onschuldige slachtoffers worden gemaakt. Hulde dat Trump dat afgestraft heeft.
Duim naar beneden voor Syrie, Rusland en Iran die de daad van Trump veroordelen.

Albert5000 | 07-04-17 | 16:25

@cocktailsmaak | 07-04-17 | 15:44
Dat is waar, maar de elites zijn niet tegen vooruitgang.
Sterker nog, de elite bestaat grotendeel uit miljardairs; de eigenaars van grote internationale bedrijven die afhankelijk zijn van die vooruitgang.
Mensen als Soros en ons koningshuis.

Slipsnifter | 07-04-17 | 16:05

@Lupuslupus | 07-04-17 | 09:22
Wat ben ik blij dat u er weer bent! Dat geeft de burger moed in deze tijden. Het was niet leuk zonder u. Hoe zijn uw inlogproblemen opgelost? Mailtje naar Joris?

VerenigingVanDieven | 07-04-17 | 16:05

'beautiful babies'uit Syrië... maar dan weer niét zo beautiful dat ze de US in mogen.

bisbisbis | 07-04-17 | 16:02

simpelman | 07-04-17 | 15:36
Jared (Globalist) lijkt met deze actie gewonnen te hebben. We gaan enge tijden tegemoet...

cocktailsmaak | 07-04-17 | 15:54

Slipsnifter | 07-04-17 | 15:29
Mee eens. Toch kunnen zaken effect hebben, want als de elites altijd hadden geheersd hadden we nu nog in de middeleeuwen gezeten.

cocktailsmaak | 07-04-17 | 15:44

Apart dat één van de beste Syrische bronnen, almasdarnews.com , plat ligt door een Doss aanval
.
Domme domme trump. Jihadisten steunen die het afslachten van burgers in scene zetten om nog meer burgers af te slachten.
.
Assad is de hoop voor het seculiere vrije westen. De enige die iets doet aan jihadisten van Al Qaeda en Isis.

vansuyle.com | 07-04-17 | 15:38

Achteraf zal blijken dat de Donald de hele tijd maar een puppet was van Ivanka en haar Jared.

simpelman | 07-04-17 | 15:36

@Tini | 07-04-17 | 15:35
En dat terwijl hij weet dat hij zeer scherp in de gaten wordt gehouden door het westen, die een reden zoekt om hem aan te vallen.
Dan zou hij wel heel erg stom zijn, en zo komt hij niet echt over.

Slipsnifter | 07-04-17 | 15:36

Waarom zou Assad nu zo LOMP zijn om NU op zijn eigen volk een gifgas aanval uit te voeren? Dat is toch niet logisch als hij aan de winnende hand is?

Tini | 07-04-17 | 15:35

@mrXL | 07-04-17 | 15:25
Dat heet "politiek".
Zum kotzen inderdaad.

Slipsnifter | 07-04-17 | 15:32

@cocktailsmaak | 07-04-17 | 14:47
Dat bedoel ik, uiteindelijk verandert het niets en gaat alles op dezelfde manier door.
Zelfs wanneer een president oid wordt afgezet en een iemand met totaal andere opvattingen voor terugkomt wordt het oude beleid uiteindelijk toch weer opgepakt.
Ik ben er zelf bijvoorbeeld van overtuigd dat het praktish niets uitmaakt op welke partij we in nederland stemmen.
Of iedereen nou PVV stemt of groenlinks, het beleid blijft gelijk.
Daar komt natuurlijk nog bij dat de belangrijke beslissingen sowieso al in Brussel worden genomen, maar dat terzijde.

Slipsnifter | 07-04-17 | 15:29

Grappig toch eigenlijk. Als een MH17 neer wordt gehaald weten we 3 jaar na dato nog niet wie nou afgevuurd heeft, maar bij een sarin gifgasaanval wel...

Hulde!

mrXL | 07-04-17 | 15:25

@De Koreaanse Slet | 07-04-17 | 14:51
Gelukkig maar, ik zou het niet op mijn geweten willen hebben.

Slipsnifter | 07-04-17 | 15:22

De WMD van Saddam zijn eindelijk gevonden. Ondergebracht in Syrië.

Uit politiek oogpunt heeft Trump goed gehandeld om te laten zien waar zijn grens ligt. Wil niet zeggen dat hij gedraaid is. Blijkbaar voor huidige generaties moeilijk te begrijpen dat er meer kleuren zijn dan zwart en wit. Als Trump gedraaid zou zijn dan had hij de Russen niet gewaarschuwd maar heel de zooi met man en rat platgegooid. Nu kon iedereen op tijd weg. Alleen materiële schade met voor de buhne wat slachtoffers. Zoals k al schreef, denk dat de WMD dat is wat van Saddam was en niemand durft te linken.

Rotterdammert1965 | 07-04-17 | 15:09

Voor de Hilary wankers, diegene die nu klagen dat men nu toch Hillary heeft. Wake up.
POTIS moet gewoon een duidelijke rode lijn trekken en met de vuist op tafel slaan.

Bovendien heeft de VS meer informatie en alle analyses, radarbeelden plus hun intelligence geven duidelijk aan dat er een vliegtuig vanaf dat vliegveld was opgestegen, naar Homs vloog, exact op de tijd daar was en terugkeerde.
Bovendien niet voor het eerst dat Assad gifgas inzet tegen zijn eigen bevolking.
Bovendien de bomaanval op het ziekenhuis na de gasaanval is een tactiek die Syrie eerder ook elders, Allepo, hanteerde.

Alsof Assad het wat uitmaakt hoeveel doden er vallen. Waarom zijn er alleen al in de gevangenissen de eerste jaren van de revolutie meer dan 13.500 mensen verdwenen en nog veel meer zwaar gemarteld die later vrij kwamen of nog altijd vast zitten. Iemand die dit geweld inzet tegen eigen bevolking maakt graag gebruik van de verwarring en de steun die de Russen toch wel geven.

Dus niet lopen miepen en zielig doen over, het is onduidelijk wie dit heeft gedaan.

- Sarin kun je niet zomaar even maken in je keuken, verre van.
- Als IS Sarin zou hebben overgebracht vanuit Mosul dan had men aldaar in het nauw dat gas zelf wel meer ingezet.
- Bovendien zit IS niet in Homs maar Al Qaida. Het eerdere Al Nusra waarvan nog niet gebleken is dat deze idioten dit gas hebben.
- het gas was lokaal geproduceerd in Syrië volgens analyse en daartoe is Al Nusra etc. niet direct in staat, Assad wel.

De Russen gaan echt niet 1,2,3 een VS vliegtuig de lucht uit schieten. Hoewel, dat laten ze aan de Syriërs over maar dan zijn de rapen voor Assad echt gaar en dat riskeert Putin nu ook weer niet omdat er globaal meer op het spel staat wat hij nog wil onderzoeken zodra hij Trump ontmoet.

Moneytron | 07-04-17 | 14:58

Het valt me trouwens op hoe rustig het in de media en op social media is over deze wraakactie.
Waar zijn de anti-Trump protesten nu?
Of is bommen gooien uit wraak ineens wel goed? Trump was toch een gevaarlijke gek die oorlogen zou beginnen?

Lafayette | 07-04-17 | 14:55

@De Koreaanse Slet | 07-04-17 | 13:54
"Ten eerste is mijn vrouw aanvallen laag en zielig"
Ach man, jank toch niet.
Slipsnifter | 07-04-17 | 14:24

Geen traan gevallen, echt niet.

De Koreaanse Slet | 07-04-17 | 14:51

Slipsnifter | 07-04-17 | 14:29
Gedeeltelijk mee eens. Ik denk echter dat er best veel mogelijk is mbt afzetten/ veranderende heersende status quo. Echter heeft zoiets goede organisatie en uiteindelijk een veel langere tijd tijd nodig om post te vatten. Probleem tegenwoordig met internet is is dat iedereen gewend is meteen (of op korte termijn) voor elkaar te krijgen. Grote ommezwaaien gaan niet over een nacht eis.
Na "revoluties" zie je ook vaak weer dat oude gezichten weer terug komen. In de veelgeroemde ommezaai na de bankencrisis in IJsland, zie je de oude politiek en juist bankmensen ook weer terug komen.

cocktailsmaak | 07-04-17 | 14:47

@Plaszak
U kunt blijkbaar niet redeneren.
U is mogelijk een huurling van de NATO (in de hoedanigheid van iemand die bij de KLu werkt), in welk geval de hierboven gesignaleerde handicap begrijpelijk is.
U bent het Frans blijkbaar niet machtig en heeft daar een slap schooljongensexcuus voor.
Zulke handicaps valt mee te leven, maar blaas dan ook niet hoog van de toren.

A.Vis | 07-04-17 | 14:33

@cocktailsmaak | 07-04-17 | 14:23
Ik denk dat uiteindelijk iedereen het aflegt tegen de werkelijke machthebbers.
Trump mag nu dan wel POTUS zijn, maar denk niet dat hij iets kan doen zonder goedkeuring van de hogere machten.
Er is lang geleden iets in werking gezet, iets waar de islam en Eurpa een grote rol in speelt.
Iets dat niet lijkt te stoppen, we kunnen alleen maar lijdzaam toekijken.

Slipsnifter | 07-04-17 | 14:29

Boeit me eigenlijk niets.

Rest In Privacy | 07-04-17 | 14:27

-weggejorist-

Slipsnifter | 07-04-17 | 14:24

Flatulent | 07-04-17 | 14:18
Wat het des te opmerkelijker maakt dat hij nu deze daad stelt. Ik kan niet anders concluderen dat hij de (Soenitische) Islam heeft omarmt om tegen de Russen ten strijde te trekken.
Het werkelijk grappige in dit scenario is dat Europa uiteindelijk het slagveld zal zijn

cocktailsmaak | 07-04-17 | 14:23

Trump gedraagt zich als een olifant in een porseleinkast. Deze actie is strategisch gezien zeer onhandig zolang er geen harde feiten zijn die bevestigen dat Assad achter die gifgasaanval zat.

Het lijkt me niet aannemelijk dat hij erachter zat. Want hij zou, gezien de situatie waarin hij verkeert waarin sprake leek te zijn van een gedogen en mogelijk een voortzetting van zijn presidentschap in een bevrijd Syrië, met zo'n aanval alleen maar zijn eigen glazen ingooien.

Willibald von Klúúúk | 07-04-17 | 14:21

Desmoulins | 07-04-17 | 13:19
het grappige is dat Trump een paar jaar geleden Obama persoonlijk gewaarschuwd heeft om zijn vingers niet te branden aan Syrië omdat het dan wel eens flink uit de hand zou kunnen lopen.

edition.cnn.com/2017/04/06/politics/tr...

Flatulent | 07-04-17 | 14:18


Rusland heeft heel veel tanks en veel dienstplichtigen maar die zijn niet zo goed getraind en hun meuk is oud en slecht. Je hebt er weinig verstand van zo blijkt.
@De Koreaanse Slet | 07-04-17 | 11:50

Zo blijkt. Grootste dooddoener in een discussie. Het niveau van het Russische leger na de val van de muur en bij het ontmantelen van het nucleaire arsenaal bleek behoorlijk tegen te vallen (raketsilos die onder water stonden, vloot lag te roesten aan de kade) Daarna is aardig aan de weg getimmerd. Een paar landoorlogen verder en Rusland heeft een leger dat misschien groot is door zijn dienstplichtigen maar een kader heeft met zat ervaring.

Aangezien ik er niets van weet zal ik er maar niet op wijzen dat de EU geen awacs capaciteit heeft (alleen Frankrijk kan iets de lucht in sturen). AGS is nog niet actief.

Verder zijn de communicatie systemen die de Russen hebben sinds een aantal fiascos in Georgie zwaar verbeterd.

Op dit moment hebben 'we' de VS nodig voor de luchtmacht en de Britten erbij scheelt ook als je ergens echt iets stuk wilt maken. Succes met je volgende dooddoener.

Montu | 07-04-17 | 14:01

@De Koreaanse Slet | 07-04-17 | 13:12
Je vergate nog te zeggen dat je miljardair bent en dat je Trump nog had gebeld om hem van gedachten te doen veranderen.
Ook al had je vrouw (een wereldbekend fotomodel) je afgeraden om je ermee te bemoeien omdat je het al zo druk hebt.
Maar goed..... ik "observeer" je niet, het valt me alleen op dat je op elk draadje waar ik kijk aanwezig bent.
Op ongeveer ieder moment van de dag.
Niet dat het me verder iets boeit, ik ga weer verder met mijn werk.
Slipsnifter | 07-04-17 | 13:36

Tja *zucht*

Nope. Ten eerste is mijn vrouw aanvallen laag en zielig. Ten tweede wens ik u een vrouw die van u kan houden. Ten derde ik ben maar een visje hoor, wees niet bang, en kom eens van die

De Koreaanse Slet | 07-04-17 | 13:54

Wat Trump deed is niet alleen dom maar ook gevaarlijk!

1. Trump handelde in zijn eentje, zonder overleg met Congress of de UN Veiligheidsraad. Zonder overleg met Congress een oorlog starten is reden tot impeachment.

2. Er is niet goed onderzoek gedaan naar de echte daders. Alleen Turken die zeggen dat het Sarin was... Misschien heeft die Erdogan zelf een Sarin-raket afgevuurd om vervolgens de schuld in de schoenen van Assad te schuiven.

3. Syrie is een partner van Rusland en Iran (!). De Iran-deal tussen US en Iran staat nu op losse schroeven en dat maakt het M. Oosten nog meer instabieler.

4. Trump doet nu precies wat ISIS altijd heeft gewild.. US opnieuw i.e. oorlog ih M. Oosten betrekken! Hij is erin getrapt.

De wereld wordt er niet veiliger op.
MRF2739 | 07-04-17 | 13:07

Trap er niet in zou ik zeggen. Dit is the New World Order aan het werk. De VN was voor die aanval bijeen gekomen om de vinger (zonder bewijs) naar Poetin en Assad te wijzen en er was een resolutie om een onderzoek in te stellen naar die aanval. Uiteraard ging Poetin daar niet mee akkoord, omdat dat onderzoek totaal niet onafhankelijk zou zijn (de beschuldiging lag er immers al).

Die burgers die zijn omgekomen bij die gifgas aanval waren burgers die vrijwillig in het rebellen gebied woonden, hun verklaringen zijn dus zo partijdig als de pest (evenals verklaringen van the Red Cross en andere westerse NWO organisaties). Daarnaast is de verklaring van Rusland dat er bij een Syrisch bombardement een chemische opslagplaats/fabriekje van de rebellen is geraakt veel aannemelijker dan dat Assad bewust gifgas gebruikt terwijl de hele fucking wereld naar hem kijkt.

De gehele westerse media (MSM) heeft het westerse volk een paar dagen lang gespammed (geïndoctrineerd) met die beelden van zielige dode kinderen (kennen we het Turkse strand jongetje nog?). En vervolgens laat Trump weten dat hij na het zien van de beelden van die zielige kinderlijkjes die aanval heeft goedgekeurd... zonder verder direct bewijs in handen te hebben. Dat terwijl een president dus juist rationeel zou moeten handelen en dat hij honderden mensen om zich heen heeft die hem adviseren en de president horen te behoeden tegen irrationele beslissingen die niet met bewijzen onderbouwd kunnen worden.

Het westerse volk (en de overtik media) wordt keihard gemanipuleerd met zielige beelden zodat ze aannemen dat de VS de juiste beslissing heeft genomen om een oorlogsdaad te verrichten tegen een land waar de VS en het westen helemaal niets te zoeken heeft.

Overigens, de landen die een VN resolutie wilden voor een onderzoek naar die gifgas aanval zijn dezelfde landen die actief hebben gevochten in Libië en Kadaffi uit de weg hebben geruimd.

XaleX_2 | 07-04-17 | 13:50

Implants | 07-04-17 | 13:18
Nee joker die bedoelde ik niet.

Draak uit Brabant | 07-04-17 | 13:49

Desmoulins | 07-04-17 | 13:36

Och het is simpel. Ik neem verantwoordelijkheid voor mijn fouten en kanker niet op de rest van de wereld en daarnaast stouw ik hier en daar wat verifieerbare feiten toe.

Jij?

De Koreaanse Slet | 07-04-17 | 13:48

@ Lupuslupus | 07-04-17 | 09:31

Wat goed om te lezen dat u er weer bent.
Uw comment over dit topic is precies goed.

Arachne | 07-04-17 | 13:46

Stink Vent | 07-04-17 | 13:31

Och. Je mag kiezen.

Een incompetent stuk zilveren lepel met hybris en mooie praatjes of een arrogant kutwijf met verstand.

Mjaaaaa...

Toch liever dat kutwijf. Niet mijn keuze. Ik wilde Biden of McCain. Maar beter. Absoluut beter.

De Koreaanse Slet | 07-04-17 | 13:45

Geef kneusjes een machtspossitie en ze slopen alles... wij hebben Rutte!

Bull1958 | 07-04-17 | 13:44

Motief zegt mij niet zo veel. Het beste motief is geen motief: bewijslast wordt daardoor alleen al een stuk moeilijker.

Kijk vooral naar middelen (wie van de partijen beschikt over dit wapen, heeft het geld en kent de bronnen), mogelijkheden (welke partijen bevonden zich waar) en MO (hebben we dit eerder gezien).

Deksmaat | 07-04-17 | 13:39

@Desmoulins | 07-04-17 | 13:36

+ zijn

Desmoulins | 07-04-17 | 13:37

@De Koreaanse Slet | 07-04-17 | 13:30

Typisch, zo typisch.
Je hebt geen idee. Moet ook moeilijk voor een Poetin, Trump en Assad-hater zoals u. Conflicterend dekt de lading niet.

Desmoulins | 07-04-17 | 13:36

@De Koreaanse Slet | 07-04-17 | 13:12
Je vergate nog te zeggen dat je miljardair bent en dat je Trump nog had gebeld om hem van gedachten te doen veranderen.
Ook al had je vrouw (een wereldbekend fotomodel) je afgeraden om je ermee te bemoeien omdat je het al zo druk hebt.
Maar goed..... ik "observeer" je niet, het valt me alleen op dat je op elk draadje waar ik kijk aanwezig bent.
Op ongeveer ieder moment van de dag.
Niet dat het me verder iets boeit, ik ga weer verder met mijn werk.

Slipsnifter | 07-04-17 | 13:36

De poep is zeker nog niet aan aldaar mbt de VS.
Men waarschuwde de Russen die de syriërs waarschuwden waardoor geringe schade.
Het ware beter als men zo overtuigd is van de Syrische gasaanaval om het nog eens te doen zonder waarschuwing en op 3 vliegvelden.

Moneytron | 07-04-17 | 13:33

Het maakt blijkbaar wederom geen fuck uit wie er president is.

Stink Vent | 07-04-17 | 13:31

Desmoulins | 07-04-17 | 13:28

Ik heb niet het idee dat dit zin heeft. Jij wel? Je woordjes verraden je gedachten.

De Koreaanse Slet | 07-04-17 | 13:30

-weggejorist-

Desmoulins | 07-04-17 | 13:29

-weggejorist-

Desmoulins | 07-04-17 | 13:28

@MRF2739 | 07-04-17 | 13:07
Dit is geen oorlog dus wat nou goedkeuring Congress.
Is ook niet de eerste aanval in Syrië. Dronebama anyone?
Desmoulins | 07-04-17 | 13:21

Diep en diep.

Drip drip drip drip .

Hoe zou het voelen...

De Koreaanse Slet | 07-04-17 | 13:23

Desmoulins | 07-04-17 | 13:19

Ik heb diep medelijden met je.

De Koreaanse Slet | 07-04-17 | 13:21

@MRF2739 | 07-04-17 | 13:07

Dit is geen oorlog dus wat nou goedkeuring Congress.
Is ook niet de eerste aanval in Syrië. Dronebama anyone?

Desmoulins | 07-04-17 | 13:21

Dus dit maakt Trump weer pro-IS...
Vandaar dat sinds zijn aantreden de aanval op IS in een hogere versnelling is gezet...
Het zwart-wit denken is een slechte raadgever als het over Syrië gaat. Het is een wespennest.
Ik denk dat het doel van deze aanval meerdere dimensies telt.
De gewijzigde toon van de MSM alleen al en wat is er nou daadwerkelijk opgeblazen... een militaire basis.
Rusland is op de hoogte gesteld en China ook.

Desmoulins | 07-04-17 | 13:19

Ceevoo | 07-04-17 | 12:48
Tja, je kan zoveel bedenken als je wilt. Trump krijgt bv verkeerde informatie van zijn diensten gevoed. Maar elke ja lul kan toch inzien dat die alleen maar de
'radicale' Islam in de kaart speelt. Deze actie is in feite net zo onbegrijpelijk als Merkels uitnodiging aan de wereld om maar naar Duitsland te komen. Maar misschien hebben Trump en merkel dat wel gemeen, ze zijn beiden gevoelig.

cocktailsmaak | 07-04-17 | 13:19


Handig weetje voor de landen in het midden-oosten die het vast ook niet eens zijn met de manier waarop we met onze burgers omgaan.
de VS steken zich in een wespennest en ik heb het vreemde vermoeden dat Trump bewust op oorlog uit is. Kijk zijn provocerende opmerkingen richting N-Korea (bondgenoot van China), kijk naar het verschijnen in delen van een zee die door China geclaimd worden en kijk nu naar Syrië.
Ik denk dat deze driftkop geen flauw benul heeft wat er gebeurt als China en Rusland echt de pest in krijgen.
Ik vind ook dat er in Syrië wat moet gebeuren maar zoals ik al eerder schreef: "toevallig" staat tijdens de aanval altijd bij iedereen de camera uit, terwijl het starten met filmen op een GSM nog geen 2 seconden hoeft te duren. Alleen dat al zou te denken moeten geven. Want als het inderdaad Syrische toestellen zijn dan zou men toch echt wel alle moeite doen om dat te filmen lijkt me...
Nu wordt er zonder bewijs militair opgetreden en dat kan helemaal fout aflopen.
Flatulent | 07-04-17 | 13:01

Je zegt dat er geen bewijs is dat Assad een massamoordenaar is. Succes. En sterkte.

De Koreaanse Slet | 07-04-17 | 13:14

@A.Vis | 07-04-17 | 12:40
Geen idee wie die Grasset is. En als het een Fransman is dan hoef ik dat ook niet te weten.
(dubbele agenda, want Rafale)
Is hij piloot?
Heeft hij inmiddels honderden uren op de JSF?
Nee, natuurlijk niet en dus heeft hij er geen verstand van.
Dat hebben wel de mensen die nu dagelijks op de JSF vliegen of er mee werken en die komen met HEEL andere verhalen.
www.youtube.com/watch?v=zgLjNsB_hyM

plaszak | 07-04-17 | 13:14

De oorlogen duren voort dus economische voorspoed in het westen gegarandeerd. Thanks, Donald!

Mark_D_NL | 07-04-17 | 13:13

MRF2739 | 07-04-17 | 13:07
En dan vergeet je nog dat er Russisch materieel en militairen aanwezig zijn daar en wat er dus kan gebeuren als die "per ongeluk"geraakt worden.

Flatulent | 07-04-17 | 13:12

Slipsnifter | 07-04-17 | 12:59

Jep. Ik werk 20 uur per week als 'directeur' voor een bedrijf in Estland. Naast die activiteiten heb ik twee wolfhonden die moeten rennen en spelen dus dat kost me al een ochtend. Geen zorgen ik sta om vijf op. Ik heb verdomme ook nog een vrouw die aandacht nodig heeft. Daarnaast heb ik kennisen en vrienden en nog meer sociale meuk maar toch ... af en toe ... kan ik een mening en feiten geven op GeenStijl.

Wat eerder apart is dat je mijn aanwezigheid observeert. Ik ben geen zielepiet die elke dag op elk topic reageert. Ik heb een leven.

Dus ik bedank voor de eer. Tot ziens.

De Koreaanse Slet | 07-04-17 | 13:12

zerohedge als bron is nooit betrouwbaar. Wel inspiratievol, maar niet betrouwbaar.

Barre_de_k | 07-04-17 | 13:12

Wat Trump deed is niet alleen dom maar ook gevaarlijk!

1. Trump handelde in zijn eentje, zonder overleg met Congress of de UN Veiligheidsraad. Zonder overleg met Congress een oorlog starten is reden tot impeachment.

2. Er is niet goed onderzoek gedaan naar de echte daders. Alleen Turken die zeggen dat het Sarin was... Misschien heeft die Erdogan zelf een Sarin-raket afgevuurd om vervolgens de schuld in de schoenen van Assad te schuiven.

3. Syrie is een partner van Rusland en Iran (!). De Iran-deal tussen US en Iran staat nu op losse schroeven en dat maakt het M. Oosten nog meer instabieler.

4. Trump doet nu precies wat ISIS altijd heeft gewild.. US opnieuw i.e. oorlog ih M. Oosten betrekken! Hij is erin getrapt.

De wereld wordt er niet veiliger op.

MRF2739 | 07-04-17 | 13:07

Kan iemand me hiermee helpen: op veel nieuwssites wordt gezegd dat dit de eerste keer is dat de VS in Syrië het regeringsleger aanvalt.
Volgens mij is dat niet waar.
Ik kan me namelijk nog herinneren dat een jaar of 4/5 geleden de marine naar de Middelandse Zee werd gestuurd om raketinstallaties van Bashie op te blazen, en dat veel militairen (anoniem) hun beklag deden omdat ze Al Qaeda dan geholpen wordt.
Iemand? Kan het zo snel niet terugvinden maar weet het vrij zeker.

Draak uit Brabant | 07-04-17 | 13:04

Geen harde bewijzen voor een chemische aanval en dan met een waarschuwing vooraf een vliegveld in puin schieten met als resultaat een Syrische luchtruim waarin iedereen vogelvrij is.
Ik heb zo mijn bedenkingen of dit een slimme zet was op het schaakbord van het Midden-Ooosten.
Maar de tijd zal het leren.

Eppo | 07-04-17 | 13:03

@Flatulent | 07-04-17 | 12:46
De VS overtreedt op dit moment het NAVO handvest, daar hoeft geen toekomstig scenario bijgehaald te worden.

en.wikisource.org/wiki/North_Atlantic...

Article 1:
"The Parties undertake, as set forth in the Charter of the United Nations, to settle any international dispute in which they may be involved by peaceful means in such a manner that international peace and security and justice are not endangered, and to refrain in their international relations from the threat or use of force in any manner inconsistent with the purposes of the United Nations."

Overigens geldt het NAVO verdrag alleen bij aanvallen op grondgebied van Noord Amerika en Europa.

Article 5:
"The Parties agree that an armed attack against one or more of them in Europe or North America shall be considered an attack against them all..."

Locusta | 07-04-17 | 13:01

De Koreaanse Slet | 07-04-17 | 12:51
Dus feitelijk stel je dat als er maar genoeg landen in de wereld zijn die het niet eens zijn met je beleid, dat ze je gewoon (als soeverein land) aan mogen vallen?

Handig weetje voor de landen in het midden-oosten die het vast ook niet eens zijn met de manier waarop we met onze burgers omgaan.

de VS steken zich in een wespennest en ik heb het vreemde vermoeden dat Trump bewust op oorlog uit is. Kijk zijn provocerende opmerkingen richting N-Korea (bondgenoot van China), kijk naar het verschijnen in delen van een zee die door China geclaimd worden en kijk nu naar Syrië.

Ik denk dat deze driftkop geen flauw benul heeft wat er gebeurt als China en Rusland echt de pest in krijgen.

Ik vind ook dat er in Syrië wat moet gebeuren maar zoals ik al eerder schreef: "toevallig" staat tijdens de aanval altijd bij iedereen de camera uit, terwijl het starten met filmen op een GSM nog geen 2 seconden hoeft te duren. Alleen dat al zou te denken moeten geven. Want als het inderdaad Syrische toestellen zijn dan zou men toch echt wel alle moeite doen om dat te filmen lijkt me...

Nu wordt er zonder bewijs militair opgetreden en dat kan helemaal fout aflopen.

Flatulent | 07-04-17 | 13:01

-weggejorist-

Slipsnifter | 07-04-17 | 12:59

Flatulent | 07-04-17 | 12:46

Naar het schijnt zijn die gehackt door Israël en och die zien Hezbollah en Assad graag kapotstuk. Dus iets zegt me dat die Amerikaanse generaals al een dealtje hebben gesloten.

Iran scheen er iets aan te hebben gedaan maar toch kwam Israël er mee weg.

De Koreaanse Slet | 07-04-17 | 12:55

Flatulent | 07-04-17 | 12:32

Trump is een incompetente idioot. Maar dit maakt het geenszins okay om die Syriërs niet terug te sturen naar een post-Assad land. Nog eventjes Daesh uitroeien en stabiliseren die bende en je bent halverwege.

De Koreaanse Slet | 07-04-17 | 12:51

@cocktailsmaak | 07-04-17 | 12:35
Ach ja, hoe verfrissend de "nieuwe gezichten" ook zijn, het is slechts een kwestie van tijd tot de werkelijke macht ze in hun greep krijgt.
Zo werkt het in Europa ook.

Slipsnifter | 07-04-17 | 12:50

cocktailsmaak | 07-04-17 | 12:35 'n paar dingen die ik kan bedenken is dat iemand een (spreekwoordelijk?) pistool tegen de hoofden van zijn kinderen houdt. Een andere reden die 'k kan bedenken is dat Trump is afgevoert en door een modern computerprogramma en 'n paar body dubbels/hologrammen is vervangen.... of... misschien is 't gewoon een liegende politicus.

Ceevoo | 07-04-17 | 12:48

De Koreaanse Slet | 07-04-17 | 12:41
Je vergeet dat Poetin luchtafweergeschut in Syrië heeft en volgens internationaal recht gewoon de VS uit de lucht mogen schieten. Want hoe he het ook wendt of keert, Syrië is nog steeds een soeverein land dat tegen zijn wil wordt aangevallen door het westen.
Dat Rusland niets heeft gedaan kwam voornamelijk door de overeenkomst met de VS om elkaar niet in gevaar te brengen. Deze is nu door Rusland opgezegd, dus als Assad opdracht geeft om ieder vreemd en vijandig toestel neer te halen dan kan dat.
Als de VS dat vervolgens als oorlogsdaad zien en daardoor oorlog gaan voeren dan overtreden ze het NAVO handvest en kunnen ze daar in principe ook geschorst worden.

Flatulent | 07-04-17 | 12:46

@cocktailsmaak | 07-04-17 | 12:35

Nee hoor, hij heeft toe moeten geven aan de al decennia heersende neo cons kliek in Washington. dat feitelijk al tientallen jaren de geo politieke dienst uitmaakt.

Dat toegeven had iedereen met een greintje kennis VS politiek al wel verwacht, Alleen dat het al zo snel zou zijn verbaast velen.

Nu is de vraag of dit voldoende is om te mogen blijven zitten voor Trumptard.

litebyte | 07-04-17 | 12:46

In deze wereld van fake nieuws is het niet makkelijk te achterhalen wat er nou precies gebeurt is.

komtdatschot | 07-04-17 | 12:46

De Koreaanse Slet | 07-04-17 | 12:27
Waarom zou niemand Rusland willen pakken?
cocktailsmaak | 07-04-17 | 12:39

Veel te gevaarlijk. We hebben hier voorspoed. Die olie en dat gas kopen we wel.

Het is belachelijk dat de Russen dit soort desinformatie verspreiden en ronduit achterlijk dat mensen het nog geloven.

Europa stopt haar defensiecenten al decennia in zorg en zekerheid.
Amerika heeft amper nog troepen hier.

Gewoon pure nonsens.

De Koreaanse Slet | 07-04-17 | 12:45

buicksquad | 07-04-17 | 12:30

Mwa dat denk ik ook niet. Maar de feiten zijn wel best zorgwekkend. De NAVO doet wat stoere prietpraat en oefeningen en Poetin zet er toch 1:10 tegenover. Momenteel staan er zoveel Russische soldaten en materieel aan de grens bij bijvoorbeeld Litouwen dat de regering daar aangeeft het nog geen 24 uur te kunnen uithouden als Rusland mobiliseert en diezelfde mobilisatie duurt minder dan een dag gezien de tanks en troepen die er aan de grens staan.

En vergis je niet. Als Poetin dat doet is het oorlog.

De Koreaanse Slet | 07-04-17 | 12:41

Sarin gas is gebruikt/of gezegd is dat het is gebruikt omdat het bewijs van gebruik vrij moeilijk te achterhalen valt, dit is tegenstelling tot bijv. chloorgas.

Daarnaast zijn de effecten behoorlijk zwart-wit. Of je gaat dood, of je hersteld geheel. Er zijn geen (jarenlang durende) neven effecten, zoals bijv. bij mosterd- of chloorgas.

litebyte | 07-04-17 | 12:41

@Plaszak
Openbare mededelingen van het Ministerie van Oorlog op grond van "oefeningen" zijn niet geloofwaardig. Meer dan "overwinningsbulletins" zijn het echt niet. Allemaal PR en politiek, geen objectief en onpartijdig verifieerbare gegevens zoals je bijvoorbeeld van de wetenschap zou mogen verwachten.

Als uw Frans niet al te krakkemikkig is, raad ik u toch aan eens de stukken van Philippe Grasset over de JSF te lezen.

A.Vis | 07-04-17 | 12:40

De Koreaanse Slet | 07-04-17 | 12:27
Waarom zou niemand Rusland willen pakken?

cocktailsmaak | 07-04-17 | 12:39

@George Soros | 07-04-17 | 11:43
Lig je naast De Koreanse Trol in een bed, of deel je het zelfde bed?
litebyte | 07-04-17 | 11:57

Je mag me gewoon negeren hoor mafketel. Doen anderen ook. Wat jij nu tracht is best droevig. Je probeert discussie te elimineren. Gewoon omdat jij iets denkt. Denk daar goed overna.

De Koreaanse Slet | 07-04-17 | 12:36

Tot zover Trumps "War against Islam" het is nu "War with Islam" tegen de Russen. Het betekent ook het einde van Trumps zgnde isolationisme. Meneer heeft duidelijk de kant van de Islam gekozen. Waarom is me overigens een volstrekt raadsel.

cocktailsmaak | 07-04-17 | 12:35

De Koreaanse Slet | 07-04-17 | 12:22
Ik heb geen Ruslandhaat. Ik heb dictatorhaat....

hetzelfde kun je dan ook gaan zeggen van Trump die momenteel 90% van al zijn zaken per decreet regelt, dus buiten de senaat etc om.

Verder heeft de VS juridisch niet echt veel poot om op te staan; Rusland is officieel het enige land wat als bondgenoot van Assad op uitnodiging daar mag zijn. Hoe meer het westen dat feit terzijde schuift, des te meer we ook de situatie van de Krim moeten accepteren.

Wat Trump verder ook vergeet is dat het onverstandig is om China en Rusland tegen je te hebben. Niet alleen economisch, maar beide landen hebben ook vetorecht in de VN en kunnen de VS daar dus compleet monddood maken door op iedere VS resolutie met een veto te stemmen (beetje als pvda deed met Wilders).

Ik heb het idee dat Trump wel degelijk op een militair conflict uit is. Niet voor niets besloot hij vorige maand al dat de VS meer kernwapens moet hebben.

En gestel dat Rusland en Syrië chemische wapens tegen burgers gebruiken dan kun je er ook zeker van zijn dat ze (in ieder geval Rusland) ook geen probleem hebben om kernwapens in te zetten als het uitkomt.

Flatulent | 07-04-17 | 12:32

Mogelijke redenen van dit bombardement:
-Oorlogspresidenten stijgen altijd in de VS-approval ratings.
-Meer steun voor zijn binnenlandse beleid vergaren.
-Spierballen laten zien op het internationale toneel.
-Een heldere waarschuwing aan China en Noord-Korea geven dat hij niet alleen maar blaft maar dat ze hem beter serieus kunnen nemen, ondanks de ridiculisering in binnen- en buitenland.
-Impuls aan de eigen wapenindustrie geven.
-Paal en perk stellen aan de toegenomen zelfverzekerdheid van Assad en Poetin in de regio.
-Wakker schudden van de Europese Allies en de NAVO, dat een "toekomstige vergoting van het militaire budget" niet rap genoeg gaat.
-Bondgenoten in de regio de zekerheid geven dat de VS nog steeds pal achter hun staat.
-IS en aanverwante clubjes duidelijk laten weten dat hij niet aarzelt wat betreft hardhandig ingrijpen. Zal de hardliners niet overtuigen, maar wel de stille sympathisanten, waar IS de komende tijd in hoopt te vissen.
.
Roept u maar, ik denk dat het een combinatie van bovenstaande factoren is.

Graaisnaaiert | 07-04-17 | 12:31

De Koreaanse Slet | 07-04-17 | 12:27

Volledig met je eens. Geloof ook niet dat EU of navo Rusland willen binnenvallen.

Tegelijkertijd geloof ik ook niet dat Rusland die plannen heeft richting Baltische staten en/of Polen....

buicksquad | 07-04-17 | 12:30

@ron_78 | 07-04-17 | 12:23

losstaande daarvan, er zitten al enkele duizenden VS soldaten op Syrisch grondgebied. Daarnaast is de verwachting dat er de komende maanden nog enkele duizenden bijkomen (het Raqqa offensive excuus)

litebyte | 07-04-17 | 12:30

Details:

Ten tijde van deze chemische aanval is gesproken dat het verspreid was door middel van een luchtaanval. De Rebellen hebben geen vliegtuigen, omdat de Russische Coalitie samen met de Westers Coalitie de lucht boven Syrië domineert.

Voordat het conflict verder oplaaide werd bewijs geleverd dat Assad meerdere opslagbunkers had met Chemische wapens en Assad vond het destijds niet nodig om deze veilig te stellen of te vernietigen. Nu tijdens het conflict is niet meer te achterhalen wie nu de Chemische wapens in handen heeft of gebruikt.

Het reinste idee dat er tijdens en aan het begin van een conflict Chemische opslagbunkers aanwezig zijn in het land toont aan dat Assad als hoofdverantwoordelijk aangewezen mag worden. Het feit dat deze alleen al aanwezig zijn in een land ben je al fout bezig wat mij betreft.

Trump laat iedereen op deze aardbol nu weten dat de Rode Lijn die Obama destijds getekend had deze keer ver overschreden is. Dit is niets nieuws. Het Conflict in Syrië duurt veel te lang. Het is een zwarte gat waarin ook heel Europa naartoe word getrokken. Het moet een keer ophouden en Assad en Rusland doen het ook niet.

De VN Veiligheid Raad is een lachertje. Veto, veto, veto. De laatste jaren komt daar bijna niets meer doorheen.

Amerika heeft Rusland van tevoren gewaarschuwd van deze Tomahawk aanval. Dit betekend dat het overgrote deel van deze Luchtmacht Basis leeg ofwel voor zover mogelijk leeg getrokken was van belangrijk personeel en materiaal.

FunsBuns | 07-04-17 | 12:28

Rusland heeft heel veel tanks en veel dienstplichtigen maar die zijn niet zo goed getraind en hun meuk is oud en slecht. Je hebt er weinig verstand van zo blijkt.
De Koreaanse Slet | 07-04-17 | 11:50
Dat dachten oa Napoleon en Dld ook
cocktailsmaak | 07-04-17 | 12:04

Zowel Napoleon als Hitler zijn verslagen door het weer in Moskou en omstreken. Maar de EU of NAVO is geenszins van om Rusland binnen te vallen. Echt niet. Onder geen voorwaarde. Absoluut niet. De enigen die daarover fantaseren zijn de Russen d.m.v. Staatspropaganda en aluhoedjes.

Niemand wil Rusland pakken. Lekker zaken doen wel. Helaas zit ene Vladimir Poetin daar. Die heeft een andere agenda.

De Koreaanse Slet | 07-04-17 | 12:27

Trumpty Dumpty moest even iets stoers doen, zijn reputatie had een beetje te lijden de laatste paar weken.
Zijn impulsiviteit daarentegen, zo met die worstevingertjes aan de rode knop, is reden tot bezorgdheid.... verder heb ik niet de minste vorm van medelijden met Assad en zijn boevenbende.

mallekater | 07-04-17 | 12:27

De Koreaanse Slet | 07-04-17 | 11:06
Vanaf Bush tot aan Trump heeft ergens wel een oorlog gevoerd met de leugens zoals MWD's (zelf even opzoeken), wie is de agressor? Een oorlog beginnen maar geen idee hebben wat je erna mee dient te doen, je bent zo blind als een mol.
De Ruslandhaat zit diep bij je, ik ben eigenlijk wel benieuwd wat dit heeft veroorzaakt. De Beluga was over de datum?
Implants | 07-04-17 | 12:13

Ik ben directeur in een Ests software bedrijf. Veel zo niet de meesten binnen onze organisatie zijn etnische Russen en Oekraïners.

Ik heb geen Ruslandhaat. Ik heb dictatorhaat. Ik heb Poetinhaat.

De Koreaanse Slet | 07-04-17 | 12:22

Flatulent | 07-04-17 | 12:14
Inderdaad. Maar het is hier vechten tegen onnozelheid.

Menig reaguurder verdiept zich nier in achter en onderliggende zaken. Informatie moet je zelf opzoeken en wegen, zoeken, evalueren. Ik denk dat velen amper meer dan 1 alinea achter elkaar kunnen lezen zonder de concentratie te verliezen.
Jammergenoeg zijn er ook aan deze kant van het spectrum 'special snowflakes', die feiten-vrij brallen en alleen head-lines lezen.

Not_again | 07-04-17 | 12:21

Quickbowjob | 07-04-17 | 12:05
Er zijn wel gespecialiseerde teams uit oa Turkije bij de hulpverlening betrokken geweest (en die ook goed uitgerust waren - maar die hadden hun basis voor ontsmetting bijvoorbeeld buiten de conflictzone, maar er zijn 60 slachtoffers geevacueerd naar Turkije en die zijn dus voor de Turkse grens ontsmet). Hier zijn beelden van zo'n team "In this photo taken on Tuesday, April 4, 2017 and made available Wednesday, April 5, Turkish experts enter Syria to evacuate a victim of alleged chemical weapons attacks in Syrian city of Idlib, at a local hospital in Reyhanli, Hatay, Turkey. A suspected chemical attack in a town in Syria's rebel-held northern Idlib province killed dozens of people on Tuesday, opposition activists said, describing the attack as among the worst in the country's six-year civil war.(DHA-Depo Photos via AP)"
www.dailymail.co.uk/wires/ap/article-4...

nickolaas | 07-04-17 | 12:19

Zul je zo zien dat over een maand of twee de rebellen het hebben gedaan, zoals in 2013.
"Oops sorry wrong evidence"

Abu Koop Dan | 07-04-17 | 12:16

Pherocks | 07-04-17 | 12:03
Die schijten niet want ook China staat aan de kant van Rusland.
Kennelijk heeft geen mens de intelligentie om te zien dat het hier zoals gewoonlijk om een false flag gaat.
Er zijn miljoenmiljard GSM's en camera's daar om de zielige kindjes te filmen na een zogenaamd bombardement maar keer op keer staan die "toevallig" allemaal uit op moment van de aanval.

Het kan straks zomaar zijn dat er "toevallig" een Russisch of VS toestel geraakt wordt en dan breekt daar echt de pleuris uit.
Poetin is nl net even gekker dan Trump en ook iets minder bang voor de MAD doctrine. Bij een eventuele (kern)oorlog is het risico voor de EU om eigen bondgenoten te raken nl groter dan voor Rusland.

Flatulent | 07-04-17 | 12:14

De Koreaanse Slet | 07-04-17 | 11:06
Vanaf Bush tot aan Trump heeft ergens wel een oorlog gevoerd met de leugens zoals MWD's (zelf even opzoeken), wie is de agressor? Een oorlog beginnen maar geen idee hebben wat je erna mee dient te doen, je bent zo blind als een mol.
De Ruslandhaat zit diep bij je, ik ben eigenlijk wel benieuwd wat dit heeft veroorzaakt. De Beluga was over de datum?

Implants | 07-04-17 | 12:13

omanders
+1

Toninhocerezo | 07-04-17 | 12:12

TegenBeterWetenIn | 07-04-17 | 10:43

Rusland heeft weinig last van de boycot op import vanuit de EU van vlees-vis-groenten-fruit en wat zuivel. Boycot overigens ingesteld door Poetin zelf.

Ten eerste betreft een gedeelte van deze import dure producten die de gemiddelde Rus waarschijnlijk toch al niet kocht en ten tweede zijn er hier koeien, fruit en groente.
Kaas maken kunnen ze zelf ook.
De appels die ik nu eet komen uit Servië en de kaas uit Zwitserland.
Best te leven zonder extra belegen Goudse kaas.....

buicksquad | 07-04-17 | 12:07

Rusland heeft heel veel tanks en veel dienstplichtigen maar die zijn niet zo goed getraind en hun meuk is oud en slecht. Je hebt er weinig verstand van zo blijkt.
De Koreaanse Slet | 07-04-17 | 11:50

Dat dachten oa Napoleon en Dld ook

cocktailsmaak | 07-04-17 | 12:04

Goede actie van Trump. Even zijn morele standaard benadrukken en dan weer de vingers er vanaf halen, zoals Reagan in 1986 in Lybië deed.

Toninhocerezo | 07-04-17 | 12:04

-weggejorist-

Pherocks | 07-04-17 | 12:03

Oorlog is een uitbarsting van de animal spirits, het grootste beest in dat gevecht wint.
@George Soros | 07-04-17 | 11:43
Welke krijgsfilosoof heb je dat van? Als ik zo ff google, kom ik toch op andere aspecten.. "'Military genius' is not simply a matter of intellect, but a combination of qualities of intellect, experience, personality, and temperament (and there are many possible such combinations) that create a very highly developed mental aptitude for the waging of war." en.wikipedia.org/wiki/Carl_von_Clause...

nickolaas | 07-04-17 | 12:00

@George Soros | 07-04-17 | 11:43

Lig je naast De Koreanse Trol in een bed, of deel je het zelfde bed?

litebyte | 07-04-17 | 11:57

@Wonderful-Life | 07-04-17 | 10:59
Ja, ik volg zo nu en dan ook Alex Jones en noemde deze theorie. Dit is inderdaad Trump denken, maar het is weinig consistent, en dus hak op de tak. Ik denk dat er op dit moment te weinig visie achter deze strategie zit.

Ik denk het echter ook dat het altijd al om Zuid-Oost Azie ging. De Russen, Ukraine, het Midden-Oosten... allemaal een manier om de rest vast te pinnen en een conflict in het Oosten (eerst via proxies) de ruimte te geven. Deze doctrine is overigens niet door Trump bedacht maar al vele decennia leidend.

Lafayette | 07-04-17 | 11:54


Trump called Assad's bluff.
George Soros | 07-04-17 | 11:43

Denk van niet. Dat is hem ingefluisterd. Hij heeft nogal last van hybris en zijn dwindelende populariteit ergert hem enorm. Dus hij doet wat Trump doet. Alles voor de kijkcijfers.

Ik ben het helemaal eens met de actie. Maar Trump blijft een gevaarlijke gek.

De Koreaanse Slet | 07-04-17 | 11:54

@De Koreaanse Slet | 07-04-17 | 10:51

De EU als machtsblok kan Rusland nooit aan. Je neemt een aantal sprongen die niet te maken zijn. Die 2% regel is leuk maar dan moet iedereen zich daaraan houden en dat gaat niet gebeuren. Verder kun je defensie budgetten bij elkaar op gaan tellen en dan roepen dat de EU nu al veel meer geld uitgeeft aan defensie dan Rusland. Dit zegt niet zo veel over de militaire kracht. Kijk naar Saoedi Arabie. Die geven meer geld aan defensie uit dan Rusland. No way dat die het 5 dagen (symbolisch gekozen) voor elkaar krijgen Rusland tegen te houden. Europa heeft de VS heel hard nodig.
Montu | 07-04-17 | 11:39

In een nucleaire oorlog 'wint' Rusland altijd. Maar in een gewone oorlog hebben ze te weinig professionele soldaten en te weinig materieel wat effectief is tegen onze meuk.

Rusland heeft heel veel tanks en veel dienstplichtigen maar die zijn niet zo goed getraind en hun meuk is oud en slecht. Je hebt er weinig verstand van zo blijkt.

De Koreaanse Slet | 07-04-17 | 11:50

Even een aanval met chemische wapens vergelden met 7 extra doden en Trump krijgt zijn eerste positieve commentaren van de linksmensen. In wat voor een rare, gestoorde wereld leven we toch?

ojjo | 07-04-17 | 11:45

Stormageddon | 07-04-17 | 11:32
Natuurlijk is dat zo, maar Trump acteert alleen op basis van emotie, wordt geleidt door wat hij voorgeschoteld krijgt. En daar hebben velen in de Amerikaanse overheid/zakenleven, met een bepaalde agenda, baat bij. Volgens mij heb je geen bronnen onderzocht. Kijk nog even....

Alex Jones: www.facebook.com/AlexanderEmerickJone...

De analyse van Ron Paul: www.youtube.com/watch?v=LULzvg1gA5U

Not_again | 07-04-17 | 11:45

Elke troll die hier schrijft dat het niet logisch is van Assad om chemische wapens in te zetten begrijpt niks van de physiologie van het slagveld.

Oorlog is een uitbarsting van de animal spirits, het grootste beest in dat gevecht wint. Ga jij maar eens met je manschappen de strijd aan de dag nadat er chemische wapens zijn ingezet. Vergeet even het warme bad en de wollen wereld waar je in leeft.

Assad, Putin, en de Ayatollah zijn poker spelers, ze bluffen je op elke hand hoe slecht ze er ook voorstaan.

Trump called Assad's bluff.

George Soros | 07-04-17 | 11:43

Dit is geen aanval tegen Syrië.
Dit is een aanval om de terroristen van Al Qaida en andere groeperingen te helpen.
Amerika en Al Qaida.
De as van het kwaad.
Puur evil.
Dostranamus | 07-04-17 | 10:33
Juist, en er is ook al gifgas aan de terroristen gegeven dus er komt een 2e aanval en een derde en iedere keer krijgt Assad de schuld. WO3 moet er komen, wie het niet ziet is stekeblind.

hurenisvoorpaupers | 07-04-17 | 11:41

Stormageddon | 07-04-17 | 11:32
Mijn mening is dat Trump gewoon niet in staat is de heersende Status Quo te doorbreken. Ergens geloof ik wel dat hij dat probeerde. Maar tot nu toe kregen de Russen de schuld van alles in de Westerse pers incl de inlichtingendiensten. Elke toenadering richting Poetin werd zo onmogelijk gemaakt.
En wat is jouw mening mbt deze shit?

cocktailsmaak | 07-04-17 | 11:41

@De Koreaanse Slet | 07-04-17 | 10:51

De EU als machtsblok kan Rusland nooit aan. Je neemt een aantal sprongen die niet te maken zijn. Die 2% regel is leuk maar dan moet iedereen zich daaraan houden en dat gaat niet gebeuren. Verder kun je defensie budgetten bij elkaar op gaan tellen en dan roepen dat de EU nu al veel meer geld uitgeeft aan defensie dan Rusland. Dit zegt niet zo veel over de militaire kracht. Kijk naar Saoedi Arabie. Die geven meer geld aan defensie uit dan Rusland. No way dat die het 5 dagen (symbolisch gekozen) voor elkaar krijgen Rusland tegen te houden. Europa heeft de VS heel hard nodig.

Montu | 07-04-17 | 11:39

'k kan niet helpen dit heel eng te vinden, twee grote kernmachten in dat kleine kutland aan 't schieten te zien. Ik ben werkelijk bang dat hier hele nare ongelukken van gaan komen.

Ceevoo | 07-04-17 | 11:38

De comments zijn weer hilarisch. Nee, het was niet Trump, het was de deep state, het Militair industrieel complex, Soros, de Obama restanten in de regering... het gifgas was false flag van de CIA om Trump erin te luizen. En zo voorts...
Terwijl het heus alleen Teump was, in zijn eentje, hij moet het bevel geven. Zonder direct bevel van the Don was het niet gebeurd.
Enfin, het alt-right web staat alweer uren vol met de meest bizarre conspiracy shit dat braaf wordt herkauwd door de pepe's alhier. Mooi hoor.

Stormageddon | 07-04-17 | 11:32

Zie in het beleid van de VS weinig verschil met Nazi-Duitsland doctrine,

alanya666 | 07-04-17 | 11:31

@A.Vis | 07-04-17 | 11:20
Nee, die kan het niet weten, want hij is daar niet bij. Zit achter een buro, krijgt data en vindt daar dan wat van.
Net als jij, want bij gebrek aan argumentatie gaan we nu maar oefeningen bagatelliseren, welke sinds jaar en dag tot de toonaangevende in de wereld behoren.
Zo sneu.

plaszak | 07-04-17 | 11:30

@Lupuslupus | 07-04-17 | 11:17
"Rusland importeert dat alles gewoon via Turkije. Waarom denkt u dat Poetin plotseling 'vriendjes' is met Erdogan?"

Om er voor te zorgen dat zijn corrupte vriendjes geen last hebben van de boycot die Putin instelde.

Nathan R Jessup | 07-04-17 | 11:23

@Plaszak
Red Flag 2017 is propaganda

Dr Martin Gilmore (en die kan het weten) zegt iets anders:
www.theregister.co.uk/2017/04/03/gilm...

Philippe Grasset had 20 jaar geleden al gelijk

A.Vis | 07-04-17 | 11:20

Hey Putin!
Waar waren je S-400's nu?

plaszak | 07-04-17 | 11:20

Madmantheory

LibertasSimplex | 07-04-17 | 11:20

@nickolaas | 07-04-17 | 11:06
Zes doden nu. Geen Russen daaronder.
Basis kapotstuk.
Russen waren al opgetieft en naar ik aanneem ook de Syriërs met hun werkend materiaal, maar airbase is niet meer inzetbaar.

plaszak | 07-04-17 | 11:18

Ze hebben enorme last van de boycots, omdat ze vooral vlees, vis, fruit en melkproducten importeren. Die worden onbetaalbaar, en derhalve wordt 't dieet steeds meer graan gebaseerd. Rusland komt om in de tarwe, en dat was 't wel.
TegenBeterWetenIn | 07-04-17 | 10:43
.
Rusland importeert dat alles gewoon via Turkije. Waarom denkt u dat Poetin plotseling 'vriendjes' is met Erdogan?

Lupuslupus | 07-04-17 | 11:17

@De Koreaanse Slet | 07-04-17 | 11:06


"Assad is een misdadige dictator. Het volk was hem en zijn vader al decennia zat. Het blijft bizar hoe men hier met de wolven meehuilt en de Russische agenda volgt"


Inderdaad is Assad een dictator. En nog een die anti-westers terrorisme steunt ook - Verscheidene palestijnse groepen, Hezbollah. En Rusland heeft inderdaad een agenda. Het wil zijn clienten in het MO terug. Maar wat jij maar niet begrijpt is dat het probleem de Syrische bevolking is. Zo snel Assad weg is zal je zien wat er dan komt. Nog veel grotere ellende.


Dat is het grote gelijk van Geert Wilders, die voorspelde dat de Arabische Lente door islam ten gronde zou gaan en volkomen gelijk heeft gekregen. Karl Popper falsificatie. Zo groot is dat gelijk.

omanders | 07-04-17 | 11:17

Schijnbaar is Trump 180 graden gedraaid obv harde intelligence. Als hij z'n support base in de VS niet heel snel wil verliezen dan kan hij dat maar beter zsm delen.....

Gen. Maximus | 07-04-17 | 11:17

-weggejorist-

letters_of_cijfers | 07-04-17 | 11:16

@Nogood Boyo | 07-04-17 | 11:04

Of de Duitse Keizer.

omanders | 07-04-17 | 11:11

@De Koreaanse Slet | 07-04-17 | 11:01
"Maar Feynman zoekt enkel feiten die hem uitkomen om die vervolgens te verdraaien voor zijn agenda."

De defensieve militaire structuur heeft vooral met Duitsland te maken daarom sta ik te kijken dat hij deze belangrijke feiten even over het hoofd ziet.

Nathan R Jessup | 07-04-17 | 11:09

Allemaal retoriek en symboolpolitiek. Dit is een showtje voor de buhne

Libertinowitz | 07-04-17 | 11:07

Wol | 07-04-17 | 11:01

Lulkoek. Assad is een misdadige dictator. Het volk was hem en zijn vader al decennia zat. Het blijft bizar hoe men hier met de wolven meehuilt en de Russische agenda volgt.

Hoe durf je dit te zeggen: "Weg met al die carrière-politici, dat is echt het grootst mogelijke tuig en een prangend voorbeeld van adverse selectie: mensen met idealen en mensen die over andere mensen willen heersen zijn bij uitstek degenen die je NIET als leider wilt hebben. Sowieso hebben vrije mensen geen leiding nodig."

En tegelijkertijd je onvoorwaardelijke steun aan echte criminelen te uiten. Dan spoor je echt niet. Gewoon helemaal niet.

De Koreaanse Slet | 07-04-17 | 11:06

59 peperdure raketten afschieten, en nauwelijks schade aanrichten.
@Schmalz | 07-04-17 | 09:38
De eerste berichten waren dat er weinig schade zou zijn en geen slachtoffers.. latere berichten zijn dat er wel degelijk slachtoffers zijn (waaronder burgers - hoe dat nou zo gelopen is ?). Maar inmiddels zijn er ook berichten dat die basis 'total loss' is - wat wel overeenkomt met het aantal raketten, dat men al uren aan het blussen is (brandstoftanks) en dat alles van luchtafweer tot vliegtuigen en startbaan op de korrel is genomen.
En die 59 kruisraketten is inderdaad wel stevig 'friendly fire' ook in zijn 'economic nationalism'-koers.. (al ging ie geloof ik altijd al het budget voor defensie verhogen.. maar ik geloof niet dat iedereen in zijn kringen dat als een 'offensief belang' ziet.. ).

nickolaas | 07-04-17 | 11:06

@hotmint | 07-04-17 | 10:58
Nee Assad is niet de dader, is echt geen bewijs voor. Het gas, in dit geval Chloor is gas geleverd door Saudi Arabie aan de terroristen.
Is het zelfde gas dat ook na de bevrijding van Aleppo gevonden werd in de opslag plaatsen van de terroristen.

Energya | 07-04-17 | 11:06

Achteraf (maar dan zijn we wat jaartjes verder) zal iedereen het erover eens zijn dat el-Assad, met al zijn fouten, een van de good guys was en zullen we betreuren dat hij is weggestuurd. Net als Khadafi en Sadam Hoessein. Of de Sjah. Of Tito.

Nogood Boyo | 07-04-17 | 11:04

@A.Vis | 07-04-17 | 10:57
Red Flag 2017.
JSF versus de rest.
Kill ratio 20:1
Kom maar op met die schroot.

plaszak | 07-04-17 | 11:03

atheïstisch stemvee | 07-04-17 | 10:45
Alles beter dan een aartleugenaar en volksverlakker die A zegt te zullen doen en vervolgens B doet. Natuurlijk kan het altijd erger, maar die man is een wandelend PR-gedrocht zonder enige concrete inhoud. Je had net zo goed Hillary kunnen kiezen, dan was je nu ongeveer even ver van huis geweest.

Wol | 07-04-17 | 11:03

Rammstein | 07-04-17 | 11:00
Dat kan wel ja. In aluhoedjes land misschien, niet of nog niet in werkelijkheid. En wat ik overigens ook niet hoop.

ron_78 | 07-04-17 | 11:02

@Feynman | 07-04-17 | 10:44
"De EU heeft 1 keer offensief beleid laten zien in Libië."

Nee, Engeland en Frankrijk, niet de EU.
Nathan R Jessup | 07-04-17 | 10:59

Frankrijk vooral. Maar Feynman zoekt enkel feiten die hem uitkomen om die vervolgens te verdraaien voor zijn agenda.

De Koreaanse Slet | 07-04-17 | 11:01

En ja het is natuurlijk zoveel erger om vergast te worden i.p.v. keurig een bom van de VS of een ander op je kinderkopje te krijgen. Wat een hypocrisie. Als Amerika niet via Saoedi en Qatar had zitten stoken in Syrië hadden we geen miljoenen vluchtelingen, duizenden doden en waarschijnlijk geen of minder IS(IS) gehad. En het is niet alsof we niet in Irak, Afghanistan, Libië, Jemen, Tunesië en Egypte (en Oekraïne) hadden kunnen zien waar het brengen van "regime change" via wapens, subversief stoken en revolutie toe kan leiden.
|
Enige redenen dat ik op Trump zou hebben gestemd was dat hij in tegenstelling tot Hillary beweerde minder oorlog, minder confrontatie met Rusland, minder Neo-Koude Oorlog en minder overheid (zoals afschaffen van Obamacare) te zullen brengen. Inmiddels heeft hij op al die punten gefaald of gelogen. Beetje naïef van me om ongeacht welke politicus (in spé) op zijn of haar woorden te geloven.
|
Maar ja, op basis waarvan moet je dan politici kiezen, als je niet op het programma kunt vertrouwen. Z'n ogen? Haar moederlijke uitstraling? Wellicht toch tijd onze "democratische" verkiezingen te vervangen met een combinatie van een willekeurig gekozen volksjury van 100 man, eventueel gecombineerd met examens en tests om de meest intelligente, meeste relevante kennis bezittende en minst psychopate van het stel te krijgen. En die moet het dan minsten 75% eens zijn voordat iemand in zijn of haar vrijheid wordt beperkt of voor er wordt afgeweken van neutrale buitenlandpolitiek en een frisse oorlog wordt begonnen.
|
Weg met al die carrière-politici, dat is echt het grootst mogelijke tuig en een prangend voorbeeld van adverse selectie: mensen met idealen en mensen die over andere mensen willen heersen zijn bij uitstek degenen die je NIET als leider wilt hebben. Sowieso hebben vrije mensen geen leiding nodig.

Wol | 07-04-17 | 11:01

Waar bemoeit iedereen zich mee. Die hele gas aanval (als het al waar is) is door de rebellen uitgevoerd.
Amerika heeft al genoeg problemen (vluchtelingen) veroorzaakt waar wij (Europa) last van hebben.

chrisjuh | 07-04-17 | 11:00

ron_78 | 07-04-17 | 09:37

Ga je huiswerk even doen. Die is al lang aan de gang.

Rammstein | 07-04-17 | 11:00

Het is nu wel érg rommelig op deze aardkloot.

demaup | 07-04-17 | 11:00


DearMud | 07-04-17 | 10:54

'Alt-right' hebben ze toch echt zelf verzonnen. Het is een bizar samenraapsel van racisten, antisemieten en andere losers. Heeft links niets mee te maken.

Trump mag dan een seniel aluhoedje zijn maar ook hij is niet zo heel erg dom in die zin. Die heeft iedereen besodemieterd. Mag niemand verbazen want hij doet dit al meer dan 50 jaar.

De Koreaanse Slet | 07-04-17 | 10:59

@Feynman | 07-04-17 | 10:44
"De EU heeft 1 keer offensief beleid laten zien in Libië."

Nee, Engeland en Frankrijk, niet de EU.

Nathan R Jessup | 07-04-17 | 10:59

@Lafayette | 07-04-17 | 10:07
Die Trump is niet dom hé, deze actie is goed bedacht, het is een soort van spierballen show, als een middel om te onderhandelen, met de grote machten, die Chinees zit nu "toevallig" bij hem in Florida ;) Tja, Trump blijft een heel slimme zakenman, die weet hoe je moet onderhandelen.

Wonderful-Life | 07-04-17 | 10:59

Dan zie je weer wat voor een idioot het is.
Hij doet opeens *wel* aan buitenlandse politiek,
met de standpunten van de Democraten.
.
De uitvoering is alleen op zijn Trump's nu:
Meteen terugslaan zonder (getoond) bewijs.

Maar ja, landen zullen heb er niet voor terug fluiten,
want Assed is een blijft een lul en is *zeer waarschijnlijk* de dader.

hotmint | 07-04-17 | 10:58

En ja het is natuurlijk zoveel erger om vergast te worden i.p.v. keurig een bom van de VS of een ander op je kinderkopje te krijgen. Wat een hypocrisie. Als Amerika niet via Saoedi en Qatar had zitten stoken in Syrië hadden we geen miljoenen vluchtelingen, duizenden doden en waarschijnlijk geen of minder IS(IS) gehad. En het is niet alsof we niet in Irak, Afghanistan, Libië, Jemen, Tunesië en Egypte (en Oekraïne) hadden kunnen zien waar het brengen van "regime change" via wapens, subversief stoken en revolutie toe kan leiden.
|
Enige redenen dat ik op Trump zou hebben gestemd was dat hij in tegenstelling tot Hillary beweerde minder oorlog, minder confrontatie met Rusland, minder Neo-Koude Oorlog en minder overheid (zoals afschaffen van Obamacare) te zullen brengen. Inmiddels heeft hij op al die punten gefaald of gelogen. Beetje naïef van me om ongeacht welke politicus (in spé) op zijn of haar woorden te geloven.
|
Maar ja, op basis waarvan moet je dan politici kiezen, als je niet op het programma kunt vertrouwen. Z'n ogen? Haar moederlijke uitstraling? Wellicht toch tijd onze "democratische" verkiezingen te vervangen met een combinatie van een willekeurig gekozen volksjury van 100 man, eventueel gecombineerd met examens en tests om de meest intelligente, meeste relevante kennis bezittende en minst psychopate van het stel te krijgen.

Wol | 07-04-17 | 10:58

Enkel beetje machtsvertoon naar China/Korea, Rusland en eigen land. Waarschuwen vooraf, 59 peperdure raketten afschieten, en nauwelijks schade aanrichten.
Schmalz | 07-04-17 | 09:38

o was jij ter plekke en heb je de schade geinventariseerd

gelachewoar | 07-04-17 | 10:57

Feynman, de NATO zal nooit "ons" clubje worden, want dat wil de VS niet. Nederland betaalt trouwens al veel teveel voor vliegend schroot (JSF) en andere inferieure rommel uit de VS.

En geef mij eens één goede reden waarom wij in Europa ons iets zouden moeten aantrekken van de binnenlandse politiek in apenlanden? Als lid van de VN (internationale verdragen wegen zwaarder dan nationale wetten) is Nederland, evenals alle andere kleine 200 VN-lidstaten, verplicht om wettige regeringen elders te erkennen. Ook bommen gooien op Syrië is verboden volgens VN-handvest. Opgesteld door dezelfde idioten die dat verdrag sinds 1945 systematisch schenden, namelijk de VS, de enige echte schurkenstaat.

A.Vis | 07-04-17 | 10:57

Heerlijk.
Trump fanbois verbijsterd en Putin en Assad pijpers over de rooie.
Love it.

plaszak | 07-04-17 | 10:55

atheïstisch stemvee | 07-04-17 | 10:45

Afgezien dat Pence tig keer meer geschikt is als Trump is dit scenario onwaarschijnlijk. Pence is dan ongeveer de enige die verstandig niet besmet is door Trump maar impeachment zal in deze bizarre casus herverkiezingen worden. Laten we hopen op Biden of McCain. Ook oudjes maar die hebben tenminste een stel hersenen.

De Koreaanse Slet | 07-04-17 | 10:55

Ik denk niet dat het hier de 'alt-right' betreft (verfoeilijke linkse terminologie) maar eerder meer richting neo-cons zoals John McCain.
Het lijkt mij zeer onwaarschijnlijk dat Trump zijn actie laat dicteren door zielige filmpjes van media die hij sowieso niet vertrouwt - de US (en Nederlandse) media zijn nu niet bepaald betrouwbaar gebleken en ook nu er een afluisterschandaal broeit van watergate proporties hoor je niemand er verder over.
Trump zal vooral hebben geluisterd naar zijn adviseurs - daarom heeft hij ook o.a. James Mattis benoemd. Waarschijnlijk was men bang voor een herhaling van de 'red line' van Obama en zouden Noord-Korea, China of Rusland hierop speculeren. Hij heeft niet voor niets vandaag een meeting met de Chinezen.
Of het een goed idee is, betwijfel ik - al ben ik geen MIdden-Oosten expert (verre van dat). Het verwijderen van lokale dictators heeft enkel tot grote instabiliteit en de opgang van Isis geleid, het is verre van duidelijk wat er voor Assad in de plaats zou moeten komen.
Hoogstwaarschijnlijk is dit toch een manier om duidelijk te maken dat de VS een andere koers is gaan varen en dat bepaalde machthebbers niet moeten speculeren over gebrek aan daadkracht of zwakte - dit had men duidelijk met Obama.
En laten we niet vergeten dat Trump waarschijnlijk veel meer data tot zijn beschikking heeft gekregen dan wij doorgaans. Wij krijgen maar een topje van de ijsberg te zien.
Het is een verrassende koerswijziging, ik denk dat dat met opzet is gedaan.

Rest In Privacy | 07-04-17 | 10:54

@WirMachenMusik | 07-04-17 | 09:55
Jay, de Jood heeft het weer eens gedaan.
Je blijft een onverbeterlijke NAZI hè.

plaszak | 07-04-17 | 10:53

De vraag is met welk doel Trump dit doet. Om zijn eigen populariteit op te vijzelen? Natuurlijk zijn de beelden uit Syrië huiveringwekkend, maar de oudere reaguurders herinneren zich vast dezelfde beelden uit Vietnam. "Mijnheer de president" van Boudewijn de Groot is nog steeds toepasselijk en dat zal altijd wel zo blijven.

Mannes | 07-04-17 | 10:52

Feynman | 07-04-17 | 10:44

Je hebt volkomen gelijk. Het geld wordt gestort in sociale zekerheid en zorg. Maar vergis je niet. De EU als machtsblok kan Rusland en andere potentiele vijanden prima aan. Veel beter materieel en veel beter getrainde krijgsmacht. Als we eventjes de 2% regel gaan volgen is de EU zelfs zonder de Britten een militaire grootmacht. Bijna net zo sterk als de VS.

De Koreaanse Slet | 07-04-17 | 10:51

Nu ja de Russen waren van tevoren ingelicht en dus ook de Syriërs. Dat Trump het zo zeker weet komt mogelijk door Israël die het 100% zeker meent te weten dat die gifgasaanval door Assad is bevolen. Maar ja die hebben hun belangen zoals iedereen die Trump wat influistert. Dat verklaart de passiviteit van Obama in dit conflict. Trump is meer een doener en ziet later wel wat de gevolgen zijn. Zou mij niet verbazen als Noord-Korea ook een klap om de oren kan verwachten.

Simon_GS | 07-04-17 | 10:47

Het ziet er naar uit dat de Trump-regering zich conformeert aan de globalisten.
Hij voelt de hete adem van de macht achter het toneel en zal zich realiseren wat er met een andere president gebeurde toen die zich tegen deze kliek keerde

Oetiohnegentechnik | 07-04-17 | 10:46

@me,myself and IK | 07-04-17 | 09:45
Het is oorlog, de wereld is helaas niet rooskleurig, je kunt wel in je roze dromen wereld blijven leven, maar de realiteit is helaas anders, soms is het nodig om massamoordenaars te bombarderen, als je die psychopaten niet opruimt, dan wordt de wereld nog gevaarlijker en er zullen dan nog meer slachtoffers vallen, dus wees realistisch, welkom in de wereld.

Wonderful-Life | 07-04-17 | 10:45

Als je in vrede wilt leven, zul je voorbereidt moeten zijn op oorlog.
Feynman | 07-04-17 | 09:46

Si vis pacem, para bellum

Solar666 | 07-04-17 | 10:45

@Wol | 07-04-17 | 10:41
En dan? Dan krijg je waarschijnlijk Mike 'U zij de glorie al 6000 jaar' Pence.

atheïstisch stemvee | 07-04-17 | 10:45

@De Koreaanse Slet | 07-04-17 | 10:38
Nee de reden is dat het westen en Saudi Arabie en Turkije diverse terroristische groeperingen heeft gesponsoord.
Als wij ons er niet mee bemoeid hadden had dit niet gebeurd.
Maar goed jij hebt een blinde haat tegen Rusland waardoor je niet meer rationeel kunt nadenken.
Energya | 07-04-17 | 10:41

Ik heb een overduidelijke afkeer van corrupte schoften zoals Poetin.

Verder loopt men hier steen en been te klagen over alles wat ons beter maakt dan de rest. Maar tegelijkertijd likt men graag de aars van misdadige dictators. Er is goed mis met je als je volk zoals Erdogan, Poetin en Assad leuke mannen vindt. Echt fiks mis.

De Koreaanse Slet | 07-04-17 | 10:45

A.Vis | 07-04-17 | 10:00
Dus je kan er pas "ons" clubje van maken als je de rekening betaald, en daarmee genoeg eigen legers hebt om eigen orders te geven. Dat interventies zonder Amerikaanse medewerking reëel worden, zodat allerlei bananenrepublieken daar rekening mee gaan houden. Zoals een dictatuur in Afrika die haar eigen onderdanen niet te vreten geeft.

Dat we niet zoetsappig geld inzamelen en een beetje voedsel opsturen, maar gewoon de dictator onthoofden. Geen symptoombestrijding, maar amputatie of castratie van de oorzaak.

Nathan R Jessup | 07-04-17 | 10:29
De EU heeft 1 keer offensief beleid laten zien in Libië. Na drie weken tegen Gaddafi waren de bommen op. Moesten ze laten invliegen.

Het defensieve beleid is voorlopig nog niet echt getest.

Ik wil de twee niet vergelijken, maar als je zo weinig uitgeeft aan defensie, moet je niet raar opkijken als je doelstellingen niet haalt, of je diplomatieke dreigementen met hoongelach worden afgedaan.

necrosis | 07-04-17 | 10:08
Dat is het punt niet. Ik probeerde door de bootjes te noemen de indirecte kosten te schetsen.

Feynman | 07-04-17 | 10:44

"Trump moest wel ingrijpen; niet omdat Syrie, maar om het verschil met Obama aan te tonen."
@mydogandmyself | 07-04-17 | 10:34
Dit dient niet zijn 'America First' boodschap hoor.. (maar Bannon werd deze week dus ook nog een stukje teruggezet - al scheen ie die vergaderingen van de National Security Counsel' toch al zelden bij te wonen.. ). Maar nauwelijks een week geleden had ie dus laten weten niet meer zo te hechten aan het vertrek van Assad en nu dus deze actie (maar die gifgas aanval volgde dus misschien prompt na die 'andere opstelling' over Assad ? ). Van de andere kant, 'mixed messaging' gericht op verschillende doelgroepen is toch wel een beetje een kenmerk van politici als Trump (maar dat gaat dan vaak niet gepaard met dit soort soms toch wel blijvend in het oog springende daden).

nickolaas | 07-04-17 | 10:44

JTKDM | 07-04-17 | 10:42

Ik denk niet dat Assad, noch Putin, noch Trump er wakker van ligt welke kant de PVV kiest. Het is ongetwijfeld de schuld van de EU.

TegenBeterWetenIn | 07-04-17 | 10:44

Lupuslupus | 07-04-17 | 10:19

Ze hebben enorme last van de boycots, omdat ze vooral vlees, vis, fruit en melkproducten importeren. Die worden onbetaalbaar, en derhalve wordt 't dieet steeds meer graan gebaseerd. Rusland komt om in de tarwe, en dat was 't wel.

TegenBeterWetenIn | 07-04-17 | 10:43

Netanyahu is in elk geval enthousiast:

www.timesofisrael.com/netanyahu-praise...

Het viel ook wel te verwachten dat er ooit gekozen zou moeten worden tussen Israël en Putin & co (Assad, Hezbollah, Ayatollahs). Ik ben benieuwd welke kant de PVV kiest.

JTKDM | 07-04-17 | 10:42

Goed ik ben om: Trump, je bent een lul en net zo'n puppet als de rest. Ik hoop dat je snel uit het zadel wordt gewipt.

Wol | 07-04-17 | 10:41

@Lupuslupus | 07-04-17 | 10:19
"Is dat zo? Van alle 'boycots' lijken ze maar weinig last te hebben. "

Waarom die protesten tegen Putin dan de laatste tijd.
Laten we niet vergeten dat Putin voor Rusland zelf de voedsel boycot heeft ingesteld omdat zijn corrupte vriendjes niet meer bij hun geld konden in het Westen door de sancties.
Nathan R Jessup | 07-04-17 | 10:34

Weten ze veel hier? Niet echt.

De Koreaanse Slet | 07-04-17 | 10:41

@De Koreaanse Slet | 07-04-17 | 10:38
Nee de reden is dat het westen en Saudi Arabie en Turkije diverse terroristische groeperingen heeft gesponsoord.

Als wij ons er niet mee bemoeid hadden had dit niet gebeurd.

Maar goed jij hebt een blinde haat tegen Rusland waardoor je niet meer rationeel kunt nadenken.

Energya | 07-04-17 | 10:41

@Nivelleermarionet | 07-04-17 | 09:09
en mensen zoals jij zijn het probleem, laten zich manipuleren door beelden en reageren zonder bewijs en informatie.
De lijn van Rusland in deze het meest realistisch, de Syrische luchtmacht heeft een depot van de terroristen geraakt waar door Saudi Arabie geleverd Chloor gas aanwezig was.

En als je zelf nadenkt, waarom zou Assad nu gifgas gebruiken, daags nadat de VS zegt Assad hoeft niet weg. En dan gifgas gaan gebruiken waar de VS dan weer op moet reageren. Als je dat echt gelooft ben je gewoon dom!

Er zijn trouwens al diverse beelden van "slachtoffers" die opeens wonderbaarlijk hun ogen weer open doen.

En voor de mensen die over Sarin beginnen, nee het kan absoluut geen Sarin geweest zijn! Sarin is niet erg vluchtig, dus al die "hulpverleners" die je op de beelden ziet zouden als het Sarin geweest was nu ook dood zijn.

Energya | 07-04-17 | 10:39

Boem is ho. Maar het is toch wel voor iedereen duidelijk dat Trump zich aan het ingraven is. Dit is een mooie afleiding.

Niet dat ik het er niet mee eens ben. Assad is een massamoordenaar en als je jezelf afvraagt wat al die vluchtelingen uit Syrië hier doen dan moet je het ze vragen. Het antwoord is steevast 'Assad' die met militaire steun van reaguurder-vriend en lief mens Poetin toch in het zadel blijft zitten.

En nee dit is geen 'plan' van Trump. Trump is dom en ongeschikt met geen flauw idee over wat dan ook behalve slap uit zijn nek lullen als een dementerende autoverkoper. Hij ligt onder vuur en heeft een 'boost' nodig om dit jaar te kunnen overleven. Trump 'werkt' voor Trump en alleen Trump. Voor geld en voor faam. Niets meer niets minder.

De vraag rest hoe gaat Poetin wraak nemen? Die is toch een stuk slimmer dan die dikke golfende randdebiel.

De Koreaanse Slet | 07-04-17 | 10:38

@Lupuslupus | 07-04-17 | 10:19
"Is dat zo? Van alle 'boycots' lijken ze maar weinig last te hebben. "

Waarom die protesten tegen Putin dan de laatste tijd.
Laten we niet vergeten dat Putin voor Rusland zelf de voedsel boycot heeft ingesteld omdat zijn corrupte vriendjes niet meer bij hun geld konden in het Westen door de sancties.

Nathan R Jessup | 07-04-17 | 10:34

Trump moest wel ingrijpen; niet omdat Syrie, maar om het verschil met Obama aan te tonen. Triest dat het tot dit komt naar aanleiding van een waarschijnlijk false flag operatie van of de Turken of de Syrische "oppositie". ISIS is happy.

mydogandmyself | 07-04-17 | 10:34

Dit is geen aanval tegen Syrië.
Dit is een aanval om de terroristen van Al Qaida en andere groeperingen te helpen.
Amerika en Al Qaida.
De as van het kwaad.
Puur evil.

Dostranamus | 07-04-17 | 10:33

Tja Trump zat in deze een beetje in een spagaat, deed ie niets dan was ie gezien als hypocriet om zijn opmerking tegen obama over de rode lijn, nu doet ie wel iets en ligt onder vuur vanwegen mager bewijs.

Hij komt er meer en meer achter dat de baan van president niet zo makkelijk is als ie al de tijd heeft gedacht.

Een land besturen is toch iets anders dan wat aankloten met bedrijfjes dankzij het geld van pa.

Drederop | 07-04-17 | 10:33

Too little too late...

Van mij mag die hond helemaal de tyfus gebombardeerd worden met die homofobe kutrus erbij en die nazistinkturk

eismctwee2 | 07-04-17 | 10:30

Zolang ik niet lees dat er "per ongeluk" een van die 59 op het paleis van die geitenneuker in Ankara is gevallen, boeit het me allemaal niet zo veel meer.
Hoe je het went of keert, de gewone werkende mens draait hier toch weer voor op, op wat voor manier dan ook.

Ikdus | 07-04-17 | 10:29

Mag ik zeggen dat ik alt-rechts een jeukwoord vind?
Ja dat mag ik.

keestelpro | 07-04-17 | 10:29

@Feynman | 07-04-17 | 09:50
"De EU zou eerst een maand vergaderen"

Je kunt het offensieve militaire beleid van Amerika niet vergelijken met het defensieve militaire beleid van de EU.

Nathan R Jessup | 07-04-17 | 10:29

Zit net Fox news te kijken, Letterlijk hun woorden:

Mensen die denken dat dit een WOIII veroorzaakt is dramatisch ingesteld..

Te gek voor woorden natuurlijk.
We gaan het zien, maar Rusland staat op scherp.

ron_78 | 07-04-17 | 10:28

Er waren inderdaad berichten gisteren dat Trump hierop gezinspeeld had (zowel in het congres als Nikki Haley in de VN). Rusland die nog even Israel probeerde te paaien door West-Jeruzalem te erkennen (raar moment..).
Maar ja, dit is dus feitelijk supermachten tegenover elkaar (manco van de Veiligheidsraad dat grote landen met een permanente zetel dus alles kunnen veto'en - dit is dan wel een beetje het duw-en-trekwerk dat dan overblijft, idd zonder mandaat.. maar Assad is nu eenmaal geen supermacht, maar wel opvallend dus dat de Trump-regering vrij onlangs nog het gezegd dat Assad wegkrijgen geen prioriteit meer was.. hiermee lijkt die lijn toch weer een beetje verschoven, in ieder geval zijn de verhoudingen weer veranderd).
Arabische wereld zelf is inderdaad zelf best wel nutteloos als het dit soort dingen aabgaat: ¨'Where are you, Arab traitors?' - Arab-Israeli journalist Lucy Aharish blasts 'traitorous' Arab leaders for turning a blind eye to the suffering of civilians in Syria." www.israelnationalnews.com/News/News.a...

nickolaas | 07-04-17 | 10:28

frappant hoe snel de wiki-pagina is aangemaakt.
Tja, wat het claimen van de feiten betreft kan je niet snel genoeg zijn, voor je het weet komt iemand met een alternatief relaas. en.wikipedia.org/wiki/2017_Shayrat_ai...

Abject | 07-04-17 | 10:26

Kijk die Amerikaanse goedzakken helpen IS/ISIS/ISIL een handje. Ik vind assad ook een engnek, maar waarom zou hij in alah's naam een gifgasaanval op burgers en kinderen plegen, zie er gewoon totaal geen logica in, maarja, eerst bommen erop en dan pas de waarheid achterhalen...

PlatteHoofd-IpneHaar | 07-04-17 | 10:26

Zelfs in twee ambtstermijnen lukte dit die softe neger niet met z'n stoere "don't cross the red line" gelul.

R.B.Scott | 07-04-17 | 10:25

Donald dacht, nu kan het, Jesse heeft een papadag.

Mr_Natural | 07-04-17 | 10:23

Zo. Dus PJW had dus toch gelijk dat BuZa Trumps zwakte zou zijn omdat daar dus weer van die Gobalisten van kamp Hillary zich hebben genesteld. Dan zal de migranten stroom van die kant dus ook weer op gang komen.

HipsterBrood | 07-04-17 | 10:23

@ TheOneWhoKnocks | 07-04-17 | 10:11
Dat denk ik ook. Voor stropopje en 'zekerheidje' Hillary lagen alle draaiboeken al keurig klaar, de Clintons zitten daar vuistdiep, zo niet elleboogdiep in. Helaas blijkt Trump ook beïnvloedbaar, iets wat ik stiekem al verwacht had (heb die verkiezingen altijd al beschouwd als de race van de Giant Douche and the Turd Sandwich).

Kouwe Kees | 07-04-17 | 10:21

Maar goed, een aanval puur voor de buhne dus met nul komma nul strategisch belang. Waarschijnlijk zijn er enkel een paar oude lege bunkers kapot geschoten en waren alle vliegtuigen en andere dure speeltjes toevallig net weg.
.
Enige wat echt gevaarlijk is aan dit hele verhaal is hoe kritiekloos media, politiek en de massa zonder enig bewijs achter een ongefundeerde beschuldiging gaat staan.
Wat zou eigenlijk het strategische voordeel van Assad zijn van een gifgas aanval op burgers? Is er ergens een journalist die zijn werk nog serieus neemt?

Harry Turtle | 07-04-17 | 10:20

We zien maar weer dat ook de POTUS geen absolute macht heeft. De 'deep state' doet wat het wil, en ook een president moe zich daarbij neerleggen, net als eerder Obama.

Guido | 07-04-17 | 10:20

Het grote zwakke punt van de Russen, is dat ze extreem afhankelijk zijn van voedseltransport uit het buitenland.
TegenBeterWetenIn | 07-04-17 | 10:03
.
Is dat zo? Van alle 'boycots' lijken ze maar weinig last te hebben.
Ook wordt de Russische aard - alles voor het vaderland - sterk onderschat.
.

Lupuslupus | 07-04-17 | 10:19

Tsja, voor somigen is het moeilijk kiezen deze ochtend; of The Donald steunen in deze, of Poetin de niet-MH17-neerschietert
zo te merken gaan velen vol op het Poetin-orgel
niet te verwarren met het Stalin-orgel
www.youtube.com/watch?v=u4ntSKVPiJ4

Tobi | 07-04-17 | 10:18

@Lafayette Ik denk niet dat Trump erg in zijn maag heeft gezeten met het ontbreken van sluitend bewijs. Imago en daadkracht zijn voor hem belangrijker. Maar ik vind dat zowel voor niets doen als voor deze actie ondernemen goede redenen te geven zijn.

JvanDeventer | 07-04-17 | 10:18

Straks een hoop werk voor onze metselaars en aanverwante bedrijven.

gerrie de perrie | 07-04-17 | 10:14

@Nivelleermarionet | 07-04-17 | 09:09
Die B-52's kun je uit de lucht knallen. Dan is het weer "Alla Akbar" en zo. Gevangen genomen bemanning, zooitje. Collaterale schade van heb ik jou daar. Enz.
Stuur dan B-2. Tachtig(!)kruisraketten en stealth. Niks tegen te beginnen.

plaszak | 07-04-17 | 10:12

ik denk niet dat je hoeft te twijfelen dat hij erachter zat
@JvanDeventer | 07-04-17 | 10:06

Kan met de beste wil niet een motief bedenken voor Assad. Hij heeft hier niets mee te winnen. Niet militair, niet bij zijn bondgenoten en zeker niet qua PR. Een gifgasaanval lijkt me ook niet iets wat je per ongeluk doet. Maar goed, ik weet het ook niet.

atheïstisch stemvee | 07-04-17 | 10:12

Het is niet aannemelijk dat Assad gifgas heeft gebruikt tegen onschuldige kinderen. Na jaren van oorlog is IS en aanverwant tuig in de verdediging gedrongen en op de vlucht. Om dan ineens dit te doen, als je de schijn in de publieke opinie al tegen je hebt, daar klopt weinig van. Vooral omdat de gruwelijke beelden direct de hele wereld overgaan zoals we inmiddels uit die contreien gewend zijn. Het is een wereldwijde propaganda oorlog. Ongetwijfeld zitten de Amerikaanse inlichtingendiensten er middenin, die Deep State bepaalt grotendeels wat er op het wereldtoneel gebeurt en Trump zal daar weinig tegenin kunnen brengen. Heb het idee dat Bannon naar de achtergrond is verdreven door dochterlief en schoonzoon, de New York liberals in het team.

TheOneWhoKnocks | 07-04-17 | 10:11

@JvanDeventer | 07-04-17 | 10:06
Wat jij stelt is nog steeds geen bewijs, maar niet meer dan een aanname met hoge waarschijnlijkheid. Je mag je afvragen of zo'n dun bewijs (waar geen rechter tot een veroordeling zou komen) het waard is om een conflict met de Russen te krijgen.

Verder beschikken de Rebellen niet over vliegtuigen, maar wel over mortieren en artillery. Gifgas daar net zo goed mee worden afgeschoten.

Lafayette | 07-04-17 | 10:09

@Feynman | 07-04-17 | 09:50
Het waren twee boten waaronder de USS Ross.

necrosis | 07-04-17 | 10:08

Toevallig was Mc Cain een maandje geleden in Syrie.

gatito | 07-04-17 | 10:08

Dat ging nog best snel, maar ik baal er van dat ik me sinds vandaag onder de tegenstanders van Trump moet scharen, hoewel om heel wat andere redenen dan al die SJW's en politiek correcten. Trump blijkt een allemansvriend die toch puntjes wil scoren bij de goedmensen.

Dit is geen strategie. Ik ben geen voorstander van Assad, maar kijk vooral wie hier van profiteert. Tijdens de campagne riep de man nog over de rebellen "we do not know who they are". En nu mogen zij de bewijzen leveren voor het gas...

Syrie is over een jaar een nog groter hell hole dan nu, de slachting die Ahrar al-Sham (IS 2.0 in de maak) zal aanrichten zullen diezelfde goedmensen doen huiveren en we zullen een nieuwe stroom vluchtelingen van Alawieten, Christenen en Sjiieten mogen ontvangen. De Koerden worden uitgeleverd aan de Turken en de Iraqis. En Trump zal iedereen behalve zichzelf de schuld geven.

Lafayette | 07-04-17 | 10:07

Voor mensen die graag daadkracht willen laten zien, zoals Trump, is dit geen onaardige actie. Je slaat Assad op de vingers waarmee hij met dat gifgas heeft zitten knoeien (ik denk niet dat je hoeft te twijfelen dat hij erachter zat; zijn tegenstanders hebben geen vliegtuigen en ik zie niet in wat de Russen te winnen hebben bij een gifgasaanval). De vraag is of het voor de rest van het conflict zinvol is om Assad te verzwakken en ruzie met de Russen te maken. En de achterliggende vraag is natuurlijk of het wel verstandig is om als zoveelste buitenlandse macht in deze pot ellende te gaan roeren.
Voor mij onthult dit ook iets over de Amerikaanse buitenlandse politiek: je ziet dat ook een zelfverklaarde isolationist als Trump maar weinig bewegingsvrijheid heeft. Hij voelt zich blijkbaar gedwongen om zich er mee te bemoeien.

JvanDeventer | 07-04-17 | 10:06

Domme actie van de VS.
Zolang er geen sluitende duidelijkheid is over de daders van alle gas/gifaanvallen in Syrië zou ik mijn kruisraketten maar even op stal laten.
Maar ja Assad en Poetin die moeten altijd de schuld krijgen, voor alles, zelfs al is de yoghurt uitverkocht in de AH.

Memek | 07-04-17 | 10:06

quantumcollider | 07-04-17 | 10:00

Die van Carrie en Saul.

TegenBeterWetenIn | 07-04-17 | 10:05

@ malang | 07-04-17 | 09:40
Er is geen alternatief voor assad met machtsbasis en niet idioot, dus assad is de miinst van de kwaden. Met hem onderhandelen over hoe hij opgevolgd gaat worden op middellange termijn door een betr iemand is de enige optie met kans op vrede. De rest wordt alleen een nog grotere burgeroorlog. Wegkijken zoals bij Libië (en vervolgens wel met onbeheersbaar migrantenprobleem) gaat niet gebeuren. Ik geloof er trouwens ook geen zak van dat assad een gifgas aanval op zijn geweten heft deze week. Trump weet dat ook (dat ik het niet geloof), dus ik vind dit een hele rare draai.

TheseDays00 | 07-04-17 | 10:05

Boem is ho.

duitse herder | 07-04-17 | 10:04

@Lupuslupus | 07-04-17 | 09:44
Ik ben weer helemaal blij!
Ik vreesde namelijk het ergste.

necrosis | 07-04-17 | 10:03

Lupuslupus | 07-04-17 | 09:59

Het grote zwakke punt van de Russen, is dat ze extreem afhankelijk zijn van voedseltransport uit het buitenland.

TegenBeterWetenIn | 07-04-17 | 10:03

Misschien een handjeklap met de 'powers-that-be'.
Geheid toekomstig presidente Hillary stak het niet onder stoelen of banken dat ze ten strijde wilde trekken tegen Rusland, iets met het aanleggen van een oliepijpleiding. Syrië (en Turkije) hebben een sleutelpositie.
De plannen van de grote jongens hebben met het wegvallen van Hillary een enorme deuk opgelopen, misschien is Trump zodanig beïnvloed dat hij nog steeds geen conflict wil met Rusland, maar wel het gebied 'Syrië' weer naar Amerikaanse hand gaat zetten. Ik ben er van overtuigd dat dit niet gaat om de burgeroorlog, mensenlevens, gifgasaanvallen (mooi excuus), etc., maar om beheersing van een gebied voor financieel gewin, en met financieel bedoel ik geen stuivers.

Kouwe Kees | 07-04-17 | 10:02

@ron_78 | 07-04-17 | 09:47
Eén klein verschil:
Saddam had destijds wel degelijk chemische wapens gebruikt in de oorlog tegen Iran en tegen de koerden in het noorden van Irak (zo'n 5000 doden)
De grondstoffen voor het gifgas werden geleverd door een Nederlander, van Anraat, die zogenaamd niet wist wat Saddam met de chemicaliën ging doen.
nl.wikipedia.org/wiki/Frans_van_Anraa...

necrosis | 07-04-17 | 10:01

In 1917 was het tenminste nog wel duidelijk wie een gifgasaanval had uitgevoerd.
kapotte_stofzuiger | 07-04-17 | 09:03
Nou, het ging nog wel eens mis in die tijd, wanneer de wind plotseling draaide

Pierke Smulders | 07-04-17 | 10:01

Overigens, wie leverde Trump eigenlijk de intelligence om tot deze aanval te besluiten?
.
De CIA? De organisatie waarmee Trump nog heel recentelijk op voet van oorlog stond? De organisatie die het een briljant idee vond om Assads tegenstanders uit te rusten met antitankwapens, die vervolgens in handen kwamen van Al-Quaeda en ISIS? De organisatie die 500 miljoen spendeerde om 50 anti-ISIS rebellen te trainen, die zich vervolgens gelijk overgaven aan Al-Quaeda (inclusief hun uitrusting)? De organisatie die verklaarde dat Assad verdrijven een hogere pioriteit had dan Al-Quaeda bestrijden? De organisatie die jihadistische groeperingen als Ahar Al-Sham omschrijft als 'gematigd'? De organisatie die het onthoofden van een kind door 1 van hun gesteunde groeperingen (Al-Zinki) omschrijft als een 'ongelukkig incident'? De organisatie die Amerikaanse commandos stuurde naar Noord-Syrie om Jihadistische groeperingen te trainen, ondanks dat hun strijders openlijk agressief en beledigend waren tegen de Amerikaanse militairen? De organisatie die voortdurend in conflict was het het Amerikaanse Ministerie van Defensie omdat die de Koerden steunen in hun (succesvolle) strijd tegen ISIS?
.
Die CIA?

quantumcollider | 07-04-17 | 10:00

Feynman, natuurlijk betaalt de VS 75% van de NATO, het is namelijk hún clubje en dat voert precies uit wat ze in het Witte Gekkenhuis en het Ministerie van Oorlog zeggen.

En de VS stellen militair niet veel voor. Ik geloof dat ze nog nooit een oorlog op eigen kracht hebben kunnen winnen. Zelfs een paar koloniale oorlogen in Vietnam, Afghanistan, Irak, Somalië en andere zandbakken kunnen ze maar niet winnen.

Ja in Hollywood winnen ze altijd en de zetbaas van dienst in het Witte Gekkenhuis denkt dat de wereld in elkaar steekt zoals Hollywood ons wil doen geloven.

Wat een treurig zootje. EN laat de "EU" maar buiten beschouwing. Hadden we maar geluisterd naar De Gaulle.

A.Vis | 07-04-17 | 10:00

Maar als het er op aan komt maken de Russen natuurlijk geen schijn van kans. Hun militaire budget is een dwerg vergeleken met Amerika, volgend jaar -7 procent terwijl in Amerika er alleen maar meer geld bijkomt.
nStilgar | 07-04-17 | 09:49
.
U kletst uit uw nek. U weet helemaal niets over de slagkracht van de Russische Federatie. Maar nog even geduld; als Trump zo verder gaat zullen de Russische bommen ook op uw hoofd terechtkomen. Want reken er maar niet op dat Europa gespaard zal blijven. En terecht natuurlijk dat het achterlijke neefje EU, de hielenlikkers van de VS; de volle laag zal krijgen.

Lupuslupus | 07-04-17 | 09:59

Goed stuk weer, Van Rossem

de drijfsijs | 07-04-17 | 09:58

En de winnaar is ...... Patricia Paay.
Trump blaast vandaag 50 kaarsje richting Homs. Mooi vuurwerk voor Patries want die blaast vandaag 68 kaarsjes uit. Met z'n allen dus.. "Er is er een jarig vandaag hoerA hoerA, dat kun je wel zien da's Patries"

pa_niek | 07-04-17 | 09:56

Nu Trump blijkbaar voor de buitenland-agenda van de NWO/Israellobby heeft gekozen:
* Assad weg en chaotisering van Syrië naar voorbeeld Irak en Lybië.
* Agressieve houding tegenover Rusland.
* Iran volgt.
zal de tegenwerking vanuit zowel zijn eigen partij als vanuit de Democraten en vooral de internationale pers wel snel afnemen.
Ik kan me nu nog wat beter voorstellen hoe de eerste en de tweede wereldoorlog propagandistisch werden voorbereid.

WirMachenMusik | 07-04-17 | 09:55

Er was overleg met de Russen om de Russen op die basis niet te raken. De neocons van deze wereld zijn weer lekker bezig en Trump laat zich wel heel makkelijk meeslepen! Paar dagen terug verklaarde hij nog dat Assad Syrië onder de duim kan houden en in 2013 twitterde hij zelf dat Obama geen aanvallen op Syrië uit moest voeren. Nu zit Bannon ergens anders en is de zaak helemaal omgedraaid. Wel grappig op twitter te zien hoe veel volgelingen van Trump als schoothondjes achter hem staan terwijl er toch ook veel Trumpkiezers hierdoor zeer teleurgesteld zijn.

dalskog | 07-04-17 | 09:55

Zo een dikke false flag, en alle emo-politici stoppen met denken en kijken en zoeken naar bewijs.

We kunnen wel stellen dat: Trump = Useful Idiot van Al-Qaida/Al-Nusra/ISIS, Neo-cons en andere belanghebbenden.

En Nederlandse bewindslieden die niet verder kijken dan hun neus lang is. Niet zichzelf informeren, en blind achter Usefull-Idiot Trump aanlopen. Koenders, hou nou eens op en DENK NA, met je 'begrip' voor 59 kruisraketten..... idioot.

Not_again | 07-04-17 | 09:55

Prima zet van Trump. Assad moet zeker niet de indruk krijgen dat hij overal mee wegkomt.

Feitelijk moet The Donald nu de rotzooi opruimen die zijn voorganger(s) en de EU hebben achter gelaten in Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Wens hem daarbij veel succes.

LJBrinkhorst | 07-04-17 | 09:54

Er zou ook sprake van kunnen zijn dat Turkije gifgas heeft geleverd aan de rebellen om de Koerden ermee te bestoken en dat deze opslag is geraakt door de Syrische luchtmacht: consortiumnews.com/2017/04/05/another...

LibertyCity | 07-04-17 | 09:52

Zonde van die dure tomahawks. Wat is er mis met een chemische aanval? Ben je met 1 raket klaar.

Gewinflipt | 07-04-17 | 09:52

Kan niet alles lezen. Maar ze is wel een tijdje weggeweest...
eerstneukendanpraten | 07-04-17 | 09:50
.
Ongeveer 3 maanden.

Lupuslupus | 07-04-17 | 09:51

Dit doet me denken aan de IRAK invasie, die chemische wapens zijn nooit gevonden.Dit keer is er ook geen hard bewijs dat Assad het gedaan heeft.
ron_78 | 07-04-17 | 09:47
Of de Gulf of Tonkin, waar de Vietnamezen zogenaamd de Amerikaanse marine aanvielen.

nStilgar | 07-04-17 | 09:51

Sommige tegenstanders van Trump hebben nog liever doden door gifgas dan dat Trump hier de held kan uithangen.
De oorzaak van alle problemen hier liggen echt niet bij Assad, dat zien gelukkig steeds meer mensen in, en er is helemaal geen sprake van een burgeroorlog!

Ko Ranzig | 07-04-17 | 09:50

59 x 1,59 miljoen USD FY 2014. 100 miljoen dollar aan buitenlands beleid.

Exclusief grijs bootje, getrainde bemanning, intel, proviand en brandstof.

De EU zou eerst een maand vergaderen voordat de financiering rondkomt, dan duurt het drie weken voor de Amerikanen de spullen leveren en dan pas kunnen wij op een rood knopje duwen.

Dat is zwakte. Zwakte die in het Midden Oosten gezien is.

Feynman | 07-04-17 | 09:50

Sarcastisch varken | 07-04-17 | 09:44

Kan niet alles lezen. Maar ze is wel een tijdje weggeweest...

eerstneukendanpraten | 07-04-17 | 09:50

Met een paar tomahawks een basis van Assad vernietigen is so wie so goed. Even een signaal geven, ook naar de Russen. Dat is iets anders dan de hele wereld willen verbeteren.

Gewinflipt | 07-04-17 | 09:49

@Sarcastisch varken | 07-04-17 | 09:41
Voorheen werden die Tomahawks gemaakt door McDonell-Douglas maar tegenwoordig schijnt Boeing de ontwikkeling en productie te doen.

necrosis | 07-04-17 | 09:49

Het waren dure Tomahawks omdat de Russische luchtafweer Amerikaanse vliegtuigen uit de lucht had geschoten.
Waarschijnlijk waren het er daarom ook gelijk 59, omdat een klein aantal eventueel ook door de Russen onderschept had kunnen worden. Maar als het er op aan komt maken de Russen natuurlijk geen schijn van kans. Hun militaire budget is een dwerg vergeleken met Amerika, volgend jaar -7 procent terwijl in Amerika er alleen maar meer geld bijkomt.

nStilgar | 07-04-17 | 09:49

Dit doet me denken aan de IRAK invasie, die chemische wapens zijn nooit gevonden.Dit keer is er ook geen hard bewijs dat Assad het gedaan heeft.

ron_78 | 07-04-17 | 09:47

Zolang USA 75% van de NAVO betaald, en Turkije met een miljoen soldaten de tweede is qua manschappen is binnen de NAVO blijft de EU een vergaderclubje die geen zelfstandig militair buitenlands beleid kan vormgeven.

Dan worden de EU en al haar leden totaal niet serieus genomen door culturen waar de gebalde vuist een centraal thema is.

Wederzijdse afschrikking, ook in conventionele wapens werkt alleen bij voldoende manschappen, materieel en munitie, binnen de EU ontbreken alle drie. Een situatie die scherp verslechterd met de Brexit, omdat dan 1 van de laatste Europese landen met een serieus leger de unie verlaat.

Als je in vrede wilt leven, zul je voorbereidt moeten zijn op oorlog.

Feynman | 07-04-17 | 09:46

Hey GS, de Amerikanen mogen zeker trost zijn op hun wapens, leger en navy, ze zijn de beste en machtigste in de wereld en niks mis met trots en patriottisme als je in The land of the Free woont. En als je een goed mens bent, die de vrijheid hoog in het vaandel heeft staan, dan moet je juist daadkrachtig en sterk zijn en geen slappe mietje zoals hier in Europa.
Wonderful-Life | 07-04-17 | 09:23

Hoeveel niet Amerikanen denk je dat er bij zo een raketaanval het leven laten? Hoe je het ook wendt of keert, het blijft moord. Er is geen enkele reden om te juichen.

me,myself and IK | 07-04-17 | 09:45

@eerstneukendanpraten | 07-04-17 | 09:42
Pas maar op; straks komt vanBukkem ook weer uit z'n tunnel gekropen.

Rest In Privacy | 07-04-17 | 09:45

strategisch is dit heel slim. Je doet iets op een geisoleerd iets waar niemand echt iets om geeft. Soort one off.
je toont kracht maar het betekent niets - heel slim
.
lasttango2016 | 07-04-17 | 09:31
.
Hang er vanaf wat nu gaat volgen. Deze aanval heeft het moreel van Al-Quaeda en ISIS weer wat opgekrikt, voldoende om weer in de aanval te durven gaan. Als ze nu weer de overhand weten te krijgen op het Syrische leger, dan is de chaos helemaal niet meer te overzien.
.
Als dit echter slechts een speldenprik was, en de jihadisten zich weer doodlopen op de Syrische verdedigingslinies, dan is er niets veranderd aan de huidige situatie in Syrie (Assad gaat winnen, seculiere staat wordt hersteld en islamisten worden vernietigd) en heeft Trump opeens veel meer speelruimte: hij kan dan doen wat hij wil tegen ISIS en Al-Quaeda, want als men dan begint te zeuren over Assad, kan hij altijd zeggen: 'Jamaar, ik heb Assad ook op zijn donder gegeven, hoor!'

quantumcollider | 07-04-17 | 09:45

Lupuslupus | 07-04-17 | 09:31

Je bent er weer!!!
eerstneukendanpraten | 07-04-17 | 09:42
.
yes :-)

Lupuslupus | 07-04-17 | 09:44

eerstneukendanpraten | 07-04-17 | 09:42

Lupuslupus is er alweer een tijdje hoor ;)

Sarcastisch varken | 07-04-17 | 09:44

Impeachment postponed, Trump - liberal darling?

wezen | 07-04-17 | 09:44

Obama deed niks, dus denkt Trump dat ie wel iets moet doen.

Zyprexa20mg | 07-04-17 | 09:43

@Vespucci | 07-04-17 | 09:38
Precies! Je moet ze raken waar het pijn doet. Assad die niet meer kan inloggen op Facebook. Dat zal hem leren! ;)

atheïstisch stemvee | 07-04-17 | 09:43

THT May 2017
Santtulainen | 07-04-17 | 09:26
Wat is THT? Wat staat er te gebeuren in mei?

Vlaan | 07-04-17 | 09:43

Lupuslupus | 07-04-17 | 09:31

Je bent er weer!!!

eerstneukendanpraten | 07-04-17 | 09:42

-weggejorist-

du Roi Soleil | 07-04-17 | 09:41

-weggejorist-

du Roi Soleil | 07-04-17 | 09:41

This is bad

Duck Twacy | 07-04-17 | 09:41

Waarom idioot dure kruisraketten.
Nivelleermarionet | 07-04-17 | 09:09
THT May 2017
Santtulainen | 07-04-17 | 09:26

Dat zijn extra nieuwe productieorders voor defensie. Military-Industrial-Complex dus. Follow the money ;)

Sarcastisch varken | 07-04-17 | 09:41

Deze oorlog wordt geframed als een keuze tussen Assad of IS. Dat klopt niet: beide moeten verwijderd worden. En Jabhat al Nusra idem dito.

malang | 07-04-17 | 09:40

Had Trump niet even een papa dag kunnen nemen?

Harry Turtle | 07-04-17 | 09:39

Wat lasttango2016 | 07-04-17 | 09:31 zegt.
Enkel beetje machtsvertoon naar China/Korea, Rusland en eigen land. Waarschuwen vooraf, 59 peperdure raketten afschieten, en nauwelijks schade aanrichten.

Schmalz | 07-04-17 | 09:38

Ouderwets met die raketten. Anno 2017 voer je toch een technologie oorlog? Internet platleggen, virussen en zo.

Vespucci | 07-04-17 | 09:38

7-4-2017 De dag dat WO III begon.

ron_78 | 07-04-17 | 09:37

-weggejorist-

RBlake | 07-04-17 | 09:35

Telkens vraag je je weer af bij de VS en hun zetbaas in het Witte Gekkenhuis: waarom blijven ze maar zo schelden op de Duitse staatsman A.H.?

A.Vis | 07-04-17 | 09:32

Letop: Erdogan gaat zijn voordeel eruit slepen!!!!!

Not_again | 07-04-17 | 09:32

@Koos Knak | 07-04-17 | 09:04
LOL

Rest In Privacy | 07-04-17 | 09:31

@Nivelleermarionet | 07-04-17 | 09:09
Conventionele bommen vanuit een B-52 gooien is een stuk minder accuraat dan de Tomahawks die je zowat tot op de centimeter kan laten exploderen.
Je kan een B-52 natuurlijk volstouwen met 'nukes' maar dat geeft een hoop rommel en Rusland blijft niet eeuwig rustig.

necrosis | 07-04-17 | 09:31

strategisch is dit heel slim. Je doet iets op een geisoleerd iets waar niemand echt iets om geeft. Soort one off.
je toont kracht maar het betekent niets - heel slim

lasttango2016 | 07-04-17 | 09:31

Nog meer rare feiten:
"Witte Helmen

Paul Antonopoulos van Al-Masdar News vindt het opvallend dat de Witte Helmen ten tonele verschenen in Kahn Shaikhoun.
Zonder beschermende kleding of handschoenen ontfermden ze zich over de slachtoffers. Dat terwijl blootstelling aan saringas binnen enkele seconden de spieren en het zenuwstelsel aantast.
Het is een zeer gevaarlijk gas en toch lijken de Witte Helmen zich geen zorgen te maken over hun ontblote huid."
www.ninefornews.nl/gifgasaanval-syrie-...

Abject | 07-04-17 | 09:31

-weggejorist-

MickeyGouda | 07-04-17 | 09:30

Nou nou, we wisten allemaal dat Trump niet zo'n prater (en spreker) is, dus verbaast me niets dat bij het minste of geringste er eerst een blik whoop-ass wordt opengetrokken voordat er dimplomatie wordt geprobeerd. War-on-terror 2.0 en in 1.0 was ook maar bar weinig aanleiding nodig om WMD in de woestijn te gaan zoeken..

Zegtnietzoveel | 07-04-17 | 09:28

Wel aardig dat hij van tevoren even heeft gewaarschuwd via Poetin. Weinig slachtoffers dit keer (nog)...
Eindelijk zien we de ballen van Trump.
Nu IS verder uithollen.
En hopla, daarna al die gelukszoekers terugsturen om hun eigen zooitje weer op te bouwen.

Jan Gordelroos | 07-04-17 | 09:28

Nou, nu hebben we dus toch Hillary gekregen. Bah.
Balsaq | 07-04-17 | 09:05 |
Ik denk niet dat Trump dat hele Syrië-conflict dunnetjes over gaat doen. Maar het lijkt mij heel nuttig dat hij wel grenzen aangeeft mbt het gebruik van gifgas. Daar zijn internationale afspraken over dat je dat gewoon niet gebruikt; dan moet je dat ook naleven en desnoods 'enforcen'.
Bovendien laat hij met name ook aan China zien dat mbt Noord Korea en China's streven de Chinese Zee te beheersen hij bereid is machtsmiddelen in te zetten.
Duidelijke taal spreken is zo verkeerd nog niet....

Aristotalloss | 07-04-17 | 09:28

-weggejorist-

poetsnoet | 07-04-17 | 09:28

Wat heeft rutte op de agenda staan een pijpleiding of een paar windmolens.

poetsnoet | 07-04-17 | 09:27

Geen sluitend bewijs voor de gifgasaanval en dan deze actie. Ik had goede verwachtingen van trump, maar hij is ook slechts een puppet. Bah.

Vout | 07-04-17 | 09:26

Het is volstrekt onduidelijk wie verantwoordelijk was voor die gifgasaanvallen. Assad had er iig weinig belang bij. Ik hoop dat die Amerikanen weten waar ze mee bezig zijn. Zullen ze binnenkort nog ergens weapons of mass destruction gaan zoeken?

Makro777 | 07-04-17 | 09:26

Waarom idioot dure kruisraketten.
Nivelleermarionet | 07-04-17 | 09:09

THT May 2017

Santtulainen | 07-04-17 | 09:26

Hey GS, de Amerikanen mogen zeker trost zijn op hun wapens, leger en navy, ze zijn de beste en machtigste in de wereld en niks mis met trots en patriottisme als je in The land of the Free woont. En als je een goed mens bent, die de vrijheid hoog in het vaandel heeft staan, dan moet je juist daadkrachtig en sterk zijn en geen slappe mietje zoals hier in Europa.

Wonderful-Life | 07-04-17 | 09:23

@Draak uit Brabant | 07-04-17 | 09:10
De Ruski's waren ruim van tevoren gewaarschuwd en hadden zich al uit de voeten gemaakt. Putin heeft alleen massale hoeveelheden ijzer en nukes die hij niet durft in te zetten. Tactisch kan hij niet veel en Trump weet dat. Maar je hebt gelijk over de burgers. Dan stel ik voor om de luchtafweer plat te gooien met F-16's en dan de basis gericht platgooien met A-10's. Die oude wapens werken nog steeds erg goed.

Nivelleermarionet | 07-04-17 | 09:23

En hoe stelt Trump zich voor om de islamofascisten buiten de deur te houden als Assad eenmaal weg is?
MAD1950 | 07-04-17 | 09:09
.
Trump speelt de islamofascisten in de kaart. Zodra Assad weg is gaan alle minderheden in Syrië: christenen, Alewieten enz. voor de bijl. Dat wordt een massaslachting. Ongelofelijk dat Pence hierin meegaat. Dus diens 'christen-zijn' kunnen we meteen met een paar kilo zout nemen.
.
I.p.v. Assad en Poetin te helpen gaat die idioot van een Trump een Syrische basis bombarderen. De vent is knetter, knettergek en een gevaar voor de mensheid.
Hij heeft enorm geluk dat Poetin een geduldig man is en zich niet makkelijk laat provoceren. Maar zelfs hij zal een grens stellen en die lijkt aardig dichtbij.
.
Er is geen enkel bewijs dat het gifgas door de troepen van Assad is gebruikt. Geen ENKEL bewijs. Met de ogen van de hele wereld op je gericht met gifgas gaan gooien.... Niet Assad maar Trump is gek geworden.

Lupuslupus | 07-04-17 | 09:22

Een hele grote fout van Trump. Obama trekt rode lijn; gebruik chemische wapens is aanval US. Vrienden van SA zorgen dat de rebellen chemische wapens hebben. You do the math.

Zo doorzichtig!

Backonthetrack | 07-04-17 | 09:21

The Military Industrial Complex is strong in thus one..."

En iedereen die Trump voorheen verafschuwde, houdt nu van die man en vice versa. Deze draai is op zijn zachtst gezegd nogal vreemd te noemen.

Gister is dus voor $70.800.000 weggeschoten in favour of the military industry... wat een smerige bende is het toch! Bah!

Sarcastisch varken | 07-04-17 | 09:21

Vietnam, Afghanistan, Irak enz.enz.
Amerikanen leren het nooit.
Nu weer fanatische moslims HELPEN tegen de meer gematigde moslims van Asad.
Ben benieuwd of hier iedereen nog staat te juichen als de benzineprijs verdubbeld.

meneer Q | 07-04-17 | 09:19

Gifaanval uitgevoerd door VS-Israel-Saoedi-Arabië-Turkije-golfstaten gesteunde rebellen. Er is strategisch geen meerwaarde voor Assad om gifgas te gebruiken.

Reden: Israël wil alle sterke tegenstanders in de buurt uitschakelen. De soennieten (Saoedi-Arabië + golfstaten) willen geen sjiitisch machtsblok. Iran wil een pijpleiding naar Europa (door Irak, Syrië, Turkije) wat Israël, Saoedi-Arabië en de golfstaten ondermijnd. VS militaire complex te boosten door nutteloze oorlogen te voeren.

hermsie | 07-04-17 | 09:18

Weet je wat, ze zoeken het maar uit.

joppo0 | 07-04-17 | 09:18

Misschien heeft Assad die aanval uitgevoerd. Misschien niet.
.
Maar het is een feit dat nu strijders van Al-Quaeda, die lui die duizenden Amerikanen hebben vermoord, de VS prijzen voor deze aanval.
.
En dat laat een hele vieze smaak achter in mijn mond.

quantumcollider | 07-04-17 | 09:17

-weggejorist-

smirmoff | 07-04-17 | 09:16

Nivelleermarionet | 07-04-17 | 09:09
Geen risico voor piloten, plus deze lagen in het magazijn van die oorlogsschepen opgeslagen en worden veelal gebruikt tegen vooral statische doelen. Is missie technisch gezien geschikter en veiliger om in te zetten.
.
Ik begrijp overigens Trump zijn inzet in deze niet, ik geloof geen kut van het Assas gebruikt sarin verhaal, dan had hij het op andere plekken beter kunnen inzetten en echt veel rebellen/Jihadisten kunnen uitschakelen; toen ook niet gedaan. Nu wordt er toevallig een gebied achter de frontlinie met dit spul bestookt terwijl alle camera's erbij zijn? Something smells fishy.
.
Aan de andere kant kan het ook zo zijn dat dit een actie is om de MSM de mond te snoeren, een president die wel ingrijpt, die wel strijd tegen de Syrische dictator en Russische proxy; iets wat hun Messias Obama nooit heeft gedaan (op het bewapenen van debiele jihadisten na dan).

HaatAth3ist | 07-04-17 | 09:16

Paul Joseph Watson kan ik niet snel op onzin betrappen, en ik steun ook zijn standpunt hierin.
Trump, what are you doing, man? getting senile this quick already???

Nuchternederland | 07-04-17 | 09:15

Trump moet zijn schoonzoon eruit flikkeren.

gatito | 07-04-17 | 09:14

Assad ging NIET over de rode lijn! Er is nog nooit bewijs geleverd dat Assad chemische wapens heeft ingezet, wél de 'rebellen' (terroristen). Ze hebben hun gifgas van Qatar gekregen. Waar was de rode lijn voor Qatar? Ah ja. Dat zijn eigenlijk Saudi's dus die mogen doen wat ze willen. Het wordt wel steeds herhaald dat Assad in 2013 (?) gas gebruikte op z'n eigen bevolking (logica?).
Dus nu is met hulp van de NOS en haar collega's, met hulp van de 'goede doelen' zoals het gecompromiteerde Amnesty en HRW een smoes voor het starten van een nieuwe oorlog. Traditie. Lusitania, Gulf of Tonkin, nurse Nayira, er is altijd een smoes nodig. Nou, die kwam er!

wingload | 07-04-17 | 09:13

"Trump (...) nadat hij in 24 uur tijd 180 graden draait op zijn Syrië-standpunt, op basis van videobeelden, emotie en geen sluitend bewijs"

Dit is letterlijk wat ik dacht toen ik vanmorgen zijn verklaring zag. Gisteren zei ik dat Trump zijn oren terug had. Klopt niet. Een groep om hem heen heeft de oren van de president terug. Kleine nuance, groot verschil.

atheïstisch stemvee | 07-04-17 | 09:12

Is het nou welcome of goodbye cruel world?

Mr_Natural | 07-04-17 | 09:12

Ingrijpen door buitenlandse mogendheden werkt alleen als er een bezettende macht in het spel is. Niet wanneer er een burgeroorlog woedt wanneer er meer dan twee partijen zijn. Vietnam, Afghanistan en Irak zijn er allemaal niet beter op geworden na ingrijpen.
Een muur bouwen tussen het Westen en het Midden Oosten. Dan mogen ze het zelf opknappen.

Bytemaster | 07-04-17 | 09:12

@Pastor Sippenhaft | 07-04-17 | 09:06
Geweldig uw reactie, hoop dat deze cynisch bedoeld is. Ook in Irak was het een heel goed idee om Saddam Hussein en zijn Ba'ath regime "op te ruimen". We hebben er Al-Qaeda 2.0 voor terug gekregen.
De Amerikanen steunen hier alleen de agenda van Saudi-Arabie en Qatar. Dwz, meer islam overal ter wereld. Bereid je maar voor op miljoenen landverhuizers extra als dit uit de hand loopt. Wekelijks een Bataclan, dat is wat Europa te wachten staat op deze manier.

Pierrepoint | 07-04-17 | 09:12

kapotte_stofzuiger | 07-04-17 | 09:03
Iedereen die wat voorstelde op het slagveld en zijn moeder bedoel je?

frank87 | 07-04-17 | 09:11

Nou, een beetje overdreven allemaal. Ze hadden gewoon Kendal met een Pepsi op Assad af moeten sturen, dan was dit met een sisser afgelopen

Carlitros | 07-04-17 | 09:11

Nivelleermarionet | 07-04-17 | 09:09
Dat is veel minder nauwkeurig. Dan raak je veel meer burgers en militair personeel. En Russen. En dat wil je geen van allen.
Je wilt alleen een vlakke hand in het gezicht en Assad tot de orde roepen.

Draak uit Brabant | 07-04-17 | 09:10

Het einde is nabij...

Rest In Privacy | 07-04-17 | 09:09

Waarom idioot dure kruisraketten. Wat is er mis met een goedkoop bommentapijt door antieke B-52's. Luchtafweer? Abknallen. Russen? Sollte mann weckschiessen. Ben zelf longpatient en zag die kinderen met grote angstogen kreperen. Way to go Trump. Hit 'm and hit 'm hard.

Nivelleermarionet | 07-04-17 | 09:09

En hoe stelt Trump zich voor om de islamofascisten buiten de deur te houden als Assad eenmaal weg is?

MAD1950 | 07-04-17 | 09:09

Trump wilde toch de banden aanhalen met Rusland?
Dan doet Trump duidelijk iets verkeerd.

necrosis | 07-04-17 | 09:06

Alle linksmenschen in de "Oh wat is Trump toch onvoorspelbaar"-modus!

Deze actie noemt men: doortastend optreden tegen misdaden op de mensheid. Hulde rare meneer Trump!

Pastor Sippenhaft | 07-04-17 | 09:06

Wag the dog.

postmodernismisdead | 07-04-17 | 09:06

hij doet nu precies wat Hillary gedaan zou hebben *bonk*

Bert Konterman | 07-04-17 | 09:06

"het voorgenomen isolationisme" is ook een mooie. Met op elke hoek van deze aardkloot een Amerikaanse militaire basis.

kapotte_stofzuiger | 07-04-17 | 09:05

Nou, nu hebben we dus toch Hillary gekregen. Bah.

Balsaq | 07-04-17 | 09:05

Alle om de invasie richting Europa maar aan te wakkeren.

Antitheïst | 07-04-17 | 09:05

Hier een recent interview met predident Assad. Laat maar weten hoe we dit moeten interpreteren: youtu.be/vUGtnqW_qHs

ff serieus nu! | 07-04-17 | 09:05

Trump is als Karel Appel: ik rotzooi maar wat aan.

Koos Knak | 07-04-17 | 09:04

't Is goed dat een Amerikaan with Balls laat zien wat de moral standards zijn.
Een teken aan Rusland, China e.a. dat The USA weer meedoen.
(Obama was een beetje de Job Cohen van de VS wat dat betreft: vooral veel theedrinken.)
En een goed moment om de lefties naar je toe te trekken en hen de mond enigszins te snoeren.
Way to Go @TheDonald!

Aristotalloss | 07-04-17 | 09:03

In 1917 was het tenminste nog wel duidelijk wie een gifgasaanval had uitgevoerd.

kapotte_stofzuiger | 07-04-17 | 09:03

Eerlijk gezegd interesseert het me geen hol.

kwark001 | 07-04-17 | 09:02

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen