Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Asielzoeker? Staat niet op de kaart

Fijn hè, die hardliners van de vvd dat we ecovluchtelingen uit Marokko, Albanezië en Algerije zo spoedig mogelijk terugjorissen naar hun veilige land van herkomst? Maar wat gebeurt er, als je ze niet op de trein zet maar poeslief vraagt of ze alsjeblieft weer willen vertrekken? Juist, dan verdwijnen ze. In de eerste twee maanden van 2017 zijn 2.000 asielzoekers 'zonder toezicht' vertrokken en daarvan zijn er 660 aantoonbaar weg. Nu is het niet nieuw dat Noord-Afrikaanse kansenparels verdwijnen in de illegaliteit, maar de Wir haben es nicht gewußt-mentaliteit van MinJus blijft toch een gevalletje schrijnend. Het ministerie stelt dat het 'in zichzelf geen probleem is dat een vreemdeling is vertrokken, zonder dat de uiteindelijke bestemming bekend is'. Wel godnondeju: dat is inderdaad geen probleem, tot het vanzelf een probleem wordt. Kunnen we achteraf weer lullen over dat het 'voorkomen had kunnen worden'. En alsof dat niet voldoende is waarschuwt de GGD ook nog eens voor de Noord-Afrikaanse pest. Racistisch en fascistisch als je het probleem benoemt? Het zal wel. Maar dit land is het zat.

Reaguursels

Inloggen

Eigenlijk is het de slogan van de afgelopen regeringen. We hebben echt geen idee wat er in de wereld gebeurd.

FrummelPummel | 29-03-17 | 22:07

Die hele zieligheidsindustrie rendeert nu eenmaal. Het is een soort van “zelfbedruipend” systeem - al dat pamperen en faciliteren houdt hen bezig, daar in die denktanks aan de overheid. Voorbeeldje:

Hier in België is onze Federale Overheidsdienst Gezondheid momenteel naarstig op zoek naar 120 huisartsen “voor een proefproject waarbij ze via videoconferentie een beroep kunnen doen op een pool van intercultureel bemiddelaars. Dit om de taal en cultuur barrière tijdens de consultatie te overwinnen”. Zie:

www.ehealth.fgov.be/nl/news/Patients%...

Deze pool van met belastinggeld betaalde M/V “Intercultureel Bemiddelaars” hebben we dus al - maar wat doen die lui, vraagt u zich af. Wel, één van hun kerntaken is blijkbaar “culture brokerage”. Wa zegde gij nu? Nemen we de “Gids Voor De Interculturele Bemiddeling In De Gezondheidszorg” er even bij:

www.health.belgium.be/sites/default/fi...

…dan lezen wij op pagina 15/16:

“Evenzeer kan de hulpverlener nood hebben aan uitleg over de perceptie van de ziekte in de cultuur van de patiënt. Samen met de hulpverlener en/of de patiënt zal de intercultureel bemiddelaar op zoek gaan naar strategieën die de negatieve effecten van deze barrière zoveel mogelijk kunnen terugdringen.
We verduidelijken deze taak aan de hand van enkele voorbeelden:
(1)  Een Marokkaanse patiënt verwijst in zijn verhaal naar een ‘jinn’ als oorzaak van de epileptische aanvallen van zijn kind. De term ‘jinn’ kan in het Nederlands vertaald worden als ‘geest’. Wanneer de hulpverlener niet met de Marokkaanse verklaringsmodellen vertrouwd is, zal deze vertaling echter niet tot het begrijpen van de oorspronkelijk boodschap leiden. Voor de hulpverlening kan het van groot belang zijn te weten dat geesten, waarvan het bestaan in de Koran vermeld wordt, door een groot aantal Marokkaanse Belgen beschouwd worden als mogelijke oorzaken van o.m. epilepsie en dat de kans reëel is dat dergelijke patiënten zich tot een gespecialiseerd, traditioneel hulpverleningscircuit wenden. Dat leidt in een aantal gevallen tot het niet opvolgen van de door de arts voorgestelde behandeling. De intercultureel bemiddelaar zal de hulpverlener daar in het kader van culture brokerage op wijzen. “

-

Ja, dat verbindend werken, er komt heel wat bij kijken hoor.
Lees ook even p.29 e.v. (4.3. - Standaarden Voor Het Faciliteren) diagonaal door:

-

“De intercultureel bemiddelaar zal de patiënt op een cultureel aangepaste wijze begroeten. Wanneer dit voor de hulpverlener verwarrend zou kunnen zijn (bijv. wanneer hij de indruk krijgt dat patiënt en intercultureel bemiddelaar met elkaar bevriend zijn omdat ze elkaar omhelzen), zal de bemiddelaar hierbij de nodige duiding geven (…)”

“Wanneer de intercultureel bemiddelaar de indruk heeft dat culturele barrières de communicatie of de hulpverlening bemoeilijken, zal hij de hulpverlener daarop wijzen. Hij zal met de hulpverlener overleggen op welke wijze deze barrières overwonnen kunnen worden zodat cultureel competente zorg aan- geboden kan worden (…)”

“Wanneer de intercultureel bemiddelaar vaststelt dat de hulpverlener de vertaalde boodschappen van de patiënt (bijv. over verklaringsmodellen, bepaalde alternatieve therapieën, verwijzing naar aspecten van de godsdienst) niet begrijpt omdat hij niet vertrouwd is met de culturele context ervan, zal hij dit aan de hulpverlener signaleren en de relevante fenomenen zo kort mogelijk toelichten. Hij zal er daarbij − indien nodig − op wijzen dat de gegeven culturele informatie een hypothese is over de mogelijke culturele achtergrond van (het verhaal van) de patiënt.”
-

Oehhh… word ik hier een cultuurbarrière gewaar, opgeworpen door één of andere Kansloziër met een wat lage health literacy? Dit gaat vast zorgen voor ethische dilemma’s en interetnische spanningen. Willen we niet. Snel - bel de Intercultureel Bemiddelaar voor wat culture brokerage en een kwaliteitsvolle tolkbeurt. De factuur voor deze cultureel competente zorg? Die schuiven we door naar de burger... Oh nee wacht, hoeft niet. Is al betaald. Belastinggeld en zeau. Haha.

En zuster, bel mijn afspraak van 15u30 met dhr. von Caravan even af, wilt u? Aan Mehmet hier hebben we de handen nog wel even vol.
Trouwens, “wat daar uit uw reedt groeit is gewoon een flink stel aambeien en geen behekste tros druiven” - hoe zeg je dat in het berbers?

Herbert_von_Caravan | 29-03-17 | 20:48

@Sjefke7807 | 29-03-17 | 18:47

Ben daar gek, geloof je bij nader inzien op je woord.
De "koppen" vind ik al genoeg.

ska ska ska | 29-03-17 | 20:40

Ach, vijf euro betalen voor een recept...? Ik mocht het hele bedrag (18,75) betalen voor de laatst gekregen medicijnen omdat ik de vliegende teringhoest had... De volgende keer meld ik me dus lekker ziek! Even wachten tot de hoest over is...

Claudia M. | 29-03-17 | 19:33

Dutch11 | 29-03-17 | 17:43

''Echte asielzoekers laten inburgeren''.

U bent zeker de laatste 30 jaar niet meer in nederland geweest?

Anders had u geweten dat moslims de laatste 30 jaar nergens in europa inburgeren;ook in ned niet.

alphapapatango | 29-03-17 | 19:15

ChatBot | 29-03-17 | 15:58

Het probleem is dat van die emo-moeders mogen stemmen.
En als die huilende moslims op een bootje zien;dat gaan hun hersens over op ;zielugggggg we moeten ze echt helpuhhhhh.dit kan zo niet languurrrr.

alphapapatango | 29-03-17 | 19:09

@Ska ska ska.
Alstublieft. Waad hier maar eens doorheen. Maar neem wel een teiltje mee voor het geval dat....

www.jokekaviaar.nl/nieuwsberichten.ht...

En waar kennen we deze "mevrouw" ook al weer van? Oh wacht.

Sjefke7807 | 29-03-17 | 18:47

Asielzoekers centraal aan de grens van de "EU" opvangen en screenen. Alleen de echte vluchtelingen doorsturen en laten inburgeren. De rest aan de grens van de EU meteen weer retour. Nederland is het IDD nog lang niet zat. Ben blij dat ik al in Amerika zit.
Dutch

Dutch11 | 29-03-17 | 17:43

@Teleo | 29-03-17 | 15:16
Daarom stort ik niets op 555. Onze linksche gutmensch zou eens over geboortebeperking moeten nadenken. Is veel beter voor het milieu, en minder honger. Maar inderdaad gewoon voeden die afrikanen, binnen 20 jaar van 1 miljard naar ruim 2 miljard en dan weer 20 jaar later 5 miljard.
Gek zijn deze mensen, maar ach het grootste deel van onze bevolking vindt dit schijnbaar goed gezien de verkiezinguitslag

NaJoris | 29-03-17 | 17:21

GL wil het kraakverbod opheffen.

Carmelita | 29-03-17 | 16:58

"... Maar dit land is het zat".

Yeah, right.

Daarom kiest dit land dan ook wederom voor een linkse regering.
En dan hoor ik u zeggen: "Jamaar jamaar. De VVD is toch niet links? en het CDA en D66 toch óók niet?"

Fout. Zowel de VVD als het CDA en D66 zijn in de afgelopen veertig jaar, net als alle media, alle scholen, alle universiteiten, alle burgemeesters en iedereen die het in dit land ook maar een beetje voor het zeggen heeft, dusdanig aangetast door het links-politiek correcte virus, dat er een soort linksdraaiende, alles verstikkende bagger is ontstaan die zo langzamerhand dringend opgeruimd zou moeten worden.

Alleen: de schoonmaakploegen die al tijden klaar staan en wier handen jeuken om de boel eens goed op te kuisen en die kleffe bagger de Nederlandse huiskamer uit te werken, wordt de toegang tot het huis ontzegd.

Nederland komt pas bij zijn positieven uit de zoete Slaap Der Correctheid, als de buitenwijken van onze steden in brand staan en het dus te laat is.

Peter Emile | 29-03-17 | 16:42

Die hele asielindustrie moet op zijn kop. Er zijn zoveel instanties die de boel al dan niet gesubsidieerd traineren, zodat we nooit een normaal beleid kunnen doorvoeren.

Rest In Privacy | 29-03-17 | 16:40

Even heel kort door de bocht zou ik zeggen: illegaliteit strafbaar stellen en wel zo snel mogelijk. De straf? Gevangenisstraf en/of gedwongen sterilisatie (desnoods tijdelijk en chemisch). Kunnen ze in elk geval geen nieuwe illegaaltjes produceren. (ja ik weet ook wel dat dat ethisch niet wenselijk is).

Ik begrijp gewoon niet dat er niet veel strenger wordt toegezien op vertrek uit Nederland en Europa, nadat die mensen uitgeprocedeerd zijn (dat duurt nog best lang, reken maar een jaar of 5 voordat alle wettelijke mogelijkheden om verblijf te krijgen zijn uitgeput). Wat heb je dan aan al die jaren procederen, aan het definitieve vonnis 'nee u mag niet blijven', als we die mensen vervolgens zo gemakkelijk in de illegaliteit laten verdwijnen? Lijkt toch een beetje zinloos werk dan, achteraf. De enige manier om daar nog een beetje zicht en controle op te krijgen is om illegaliteit strafbaar te stellen, zodat die mensen bij controle kunnen worden opgepakt en vastgezet in afwachting van uitzetting.

Braboblanke | 29-03-17 | 16:35

Sjefke7807 | 29-03-17 | 15:30

Ik wil het best geloven, maareh bron?

ska ska ska | 29-03-17 | 16:27

heel afrikije weet dat je bij aanhoudende grote getale en druk op de ketel uiteindelijk ergens in een europeesch land, de illegaliteit in mag gaan. De aanzuigende werking blijft zo gewoon doorgaan.

zwemverbrander | 29-03-17 | 16:20

Aanzuigende werking moet voorkomen worden.
Dus bootjes terugduwen en vernietigen.
'Asiel'zoekers uit kansloze landen in niet te fijne werkkampen zetten. Beetje koud, zodat ze vrijwillig lichamelijke arbeid doen. Als ze moe zijn hebben ze ook minder fut voor fratsen.
Eventuele oprotpremies uitbetalen door onze ambassade in land van herkomst.

Hemmenaar7 | 29-03-17 | 16:17

Nee, dit land is het niet zat, we willen meer meer meer, blijkens de verkiezingsuitslag.

Waakvlam | 29-03-17 | 16:04

@Willibald von Klúúúk | 29-03-17 | 15:56
Het echte probleem in NL is dat onrendabelen mogen meestemmen.

ChatBot | 29-03-17 | 15:58

Dit land is het niet voldoende zat. Anders hadden er wel meer PVV of FvD gestemd.

Willibald von Klúúúk | 29-03-17 | 15:56

www.telegraaf.nl/dft/geld/sparen/27898...

Belasting heffen op spaargeld middels een fictief rendement. Een van de manieren waarop de illegalen en vluchtelingen worden betaald in NL.

ChatBot | 29-03-17 | 15:56

Ze gaan helemaal niet terug.
Daarom zijn die sprookjes van de IND en dijkhoff ook zo leuk.
U weet wel die sprookjes waarin men denkt dat er zoveel duizend uit zichzelf vertrokken zijn.
Of deze is ook leuk ;De ind ''denkt'' dat ze nederland verlaten hebben.
Welke nog leuker is:
De duitse IND gaat spraakherkenningssoftware kopen,omdat ze anders niet kunnen checken waar mensen echt vandaan komen.
En nederland heeft die software natuurlijk niet ;dus dat toont gelijk aan dat de cijfers die men hier geeft over hoeveel % syriers zijn ,COMPLEET uit de lucht gegrepen cijfers zijn.

alphapapatango | 29-03-17 | 15:54

Nederland zal het het pas zat zijn als het veel en veel te laat is en als allerlei triviale kwesties alleen nog met geweld kunnen worden opgelost. Illegaliteit had al heel lang strafbaar moeten zijn, maar de meerderheid in dit land (let wel, illegalen zelf kunnen niet stemmen) vindt illegaliteit niet erg en vindt het ook geen probleem. Het doet me sterk denken aan het kraken. Dat is nu eindelijk wel strafbaar, maar het heeft vele tientallen jaren geduurd voordat het zo ver was. Waarom? Geen idee; geen enkel linkshoofd zou het aanvaardbaar vinden als zijn eigen duurbetaalde woning door een ongewassen gek in beslag werd genomen, maar het is desondanks een feit dat dit heel lang in Nederland heeft gemogen.

JvanDeventer | 29-03-17 | 15:47

Ik ben het zo zat, zou bijna gaan denken was ik maar een extreem links dom typje zoals Anne Fleurtje, wat is het leven dan makkelijk, gewoon je diepe haat spuien, helaas zijn de rechtse mensen, fatsoenlijker, ingetogen, verstandiger.
Gebruiken geen geweld, om hun gelijk te behalen.
Wij nemen ons verlies.
Slikken de bittere pil, van de meerderheid die blind en doof blijft, wij zijn de zieners, zien wat er zo erg mis gaat.
Maar wij leven nu in deccenia dat media, kranten, NPO, economen, hun visie en onkunde en haat volop kunnen ventileren.
Het is niet anders.
Eens komt de echte omslag, veel te laat dat wel.

animalia | 29-03-17 | 15:37

Asielzoeker kwijt? Kijk eens bij van muiswinkel op zolder. Nee joh, daar zijn ze ook niet. De arme zielen zijn slechts een sociale constructie, instrumenten waarmee hij zijn morele meesterschapsliederen begeleidt tijdens het bezingen van zijn eigen goedheid. In de keiharde concrete praktijk helpt hij niemand van vlees en bloed met zijn zwartePietmiljoenen.

RickTheDick | 29-03-17 | 15:37

@miss error | 29-03-17 | 15:21

Links is al verdorven sinds de '68 'revolutie' in Parijs en ik denk dat we zelfs nog wel wat verder terug kunnen gaan in de tijd. Links heeft al decennia een innige band met stromingen die totaal anti-westers zijn.

Desmoulins | 29-03-17 | 15:33

@Graaisnaaiert | 29-03-17 | 15:07
Precies. And while we're at it; waarom verhalen we de extra gemaakte kosten óók niet op het Linkse tuig dat de uitzettingen frustreert danwel saboteert? Vele vliegen in één klap. Zodra het bekend wordt welk vliegtuig etc. worden er door antiFa lieden tickets gekocht en gaat men met de desbetreffende vlucht mee. Dan wordt de boel zodanig op stelten gezet dat de piloot voor ieders veiligheid genoodzaakt is terug te vliegen. Dit gebeurt op regelmatige basis. Deze lieden zijn net zo schuldig aan alle ellende. Daarom is het wat mij betreft niet meer als fideel dat zij ook hun deel van de rekening gepresenteerd krijgen.

Sjefke7807 | 29-03-17 | 15:30

Waar blijven die cijfers van het COA over de tweede helft van 2016? Heel verdacht dat deze nog steeds niet geopenbaard zijn.

Desmoulins | 29-03-17 | 15:30

@miss error | 29-03-17 | 15:21
Anne Fleur Dekker en Wijand Duyvendak staan symbool voor of het ontvangen van subsidie danwel in dienst zijn van de overheid. (Het bedrijfsleven heeft geen enkele behoefte aan dit soort mensen). In hun hoofd heeft de overheid altijd geld, en is het nooit op. Maar los daarvan dienen zowel Anne Fleur Dekker en Wijnand Duyvendak te beseffen dat je een democratie niet bestuurt door het Tweeten van Bedreigingen en het uitoefenen van Terreur.

Beroep = Boerenlul | 29-03-17 | 15:25

Laat de treinen maar weer rijden.
Geen zin in die chantage (gratis medicatie of ik besmet jullie).

Carmelita | 29-03-17 | 15:25

@miss error | 29-03-17 | 15:21
Het tegenwoordige links staat alleen nog voor islamisering, "racismebestrijding", blanke zelfhaat en nederland zo vol mogelijk pompen met moslims.
De natuur, het millieu, vrouwenrechten, dierenrechten (behalve dan een beetje bij Thieme), individuele vrijheid/rechten, opkomen voor de arbeider.... dat doet er allemaal niet meer toe.

Slipsnifter | 29-03-17 | 15:25

Argumenten links om niet gewoon die gasten op het vliegtuig te zetten: geen mens is illegaal, iedereen is van de wereld het zijn mensen. Zucht, het maakt je land kapot.

McStuiver | 29-03-17 | 15:25

Dit land is het niet zat. Een hele grote minderheid ,misschien zelfs een meerderheid, ontkent de ernst van het probleem zelfs....

prov1nciaal | 29-03-17 | 15:25

@Beroep=Boerenlul|29-03-17|14:59
Het ergste is dat links helemaal niet meer links is. Anne Fleur, Wijnand Duyvendak en GroensLinks staan niet meer voor de arbeiders, vrouwen-, dieren-, homorechten etc. Ze verloochenen alle idealen van het vroegere links.

miss error | 29-03-17 | 15:21

En iedereen zich maar afvragen waarom die zorgverzekeringen zo duur zijn. PvdA die medicijnen gratis weggeeft aan illegalen, terwijl de autochtoon zich het schompes mag betalen.

Ben 1 keer een jaar of 10 terug naar de huisartsenpost geweest, waar zo'n 20 allochtonen in de wachtkamer zaten met daartussen een die aan een stuk door zat te hoesten. Als je niet ziek was, daar werd je het daar wel. Je kon net zo goed een oud petrischaaltje leeglikken.

ChatBot | 29-03-17 | 15:17

-weggejorist-

Slipsnifter | 29-03-17 | 15:17

Humor. Maar we blijven eten sturen naar Afrika om verder te fokken.

Neten worden luizen.

Teleo | 29-03-17 | 15:16

Peter_K | 29-03-17 | 14:40
Natuurlijk vluchten ze, ze vluchten voor hard werken voor het geld, ze krijgen het liever gratis.

Drederop | 29-03-17 | 15:16

Zien jullie het dan niet, mensen? Nederland gaat de wereld redden! We zijn allemaal gelijk, en wij hebben zo veel, en zij zijn ook maar ongelukkig op een andere locatie geboren. Er is geen enkele reden niet onbeperkt te geven, onze voorraden kunnen nooit opraken, wegens magische krachten! /sarc
Goddamn, er IS niks mis met een altruïstische inslag, maar combineer het nou eens met praktisch vernuft en/of gezond verstand. Met z'n allen het putje in.. de huidige sociale tendens.

Kouwe Kees | 29-03-17 | 15:13

Vertrekken of verdwijnen... dat is voor onze overheid toch hetzelfde? Ze zijn weg. In ieder geval uit het zicht. Hoef je zelf(s) niet meer weg te kijken.

HoerenSloep | 29-03-17 | 15:12

@Graaisnaaiert | 29-03-17 | 15:07
Omdat dwars daar tussendoor fietst een aantal Gemeenten die de Bed Bad en Brood regeling hebben opgezet. Ondertussen kun je als autochtoon dakloos naar de hel want je bestaat niet meer volgens de BRP (Basis Registratie Personen) u heeft immers geen adres, maar ook geen recht op Bed, Bad en Brood regeling.

Beroep = Boerenlul | 29-03-17 | 15:10

Natuurlijk is gedwongen uitzetten efficiënter (hoewel dat soms niet eens kan) maar lees het artikel eens dat kost ook veel geld.
Maatregel van Dijkhoff is pas van kort geleden, het zal even duren totdat ook de achterblijvers in Albanië en Marokko doorhebben dat ze je niet meer met een zak geld naar huis terugsturen. Dan neemt de influx vanzelf af.
Verder lijkt me een leven in de illigaliteit hier best kudt.
Geen papieren, de taal niet machtig, wonen in een daklozenopvang.
Lijkt me niet waarom men hierheen is gekomen.

Berbaar | 29-03-17 | 15:09

Afgewezen is illegaal is niet toegestaan om in NL te verblijven. Waarom worden deze mensen dan niet opgepakt en vastgezet zodat ze op het eerste het beste vliegtuig terug kunnen, maar laten we ze in plaats daarvan vrij rondlopen?
En waarom verhalen we de gemaakte kosten van dat schorem niet op de betreffende regeringen?

Graaisnaaiert | 29-03-17 | 15:07

Er is wel een potje (jaarlijks 43000 euro) voor hun eerste medicinale behoeften. Maar dat gaat allemaal op aan anticonceptiedingen, antibiotica, antidepressiva en antifa en antiantifa en blonde Anita. Ze hebben liever de zwarte builenpest, al dan niet ontstoken door zwerende Annefleur.

Oprisp | 29-03-17 | 15:05

-weggejorist-

Alco-de-Holist | 29-03-17 | 15:05

NEE, dit land is het dus niet zat.
Dit land vindt het helemaal prima.
Zie stemuitslag.

de Voorzittert | 29-03-17 | 15:01

Ik ken een middelgrote gemeente waarvan de heersende despoten meenden er goed aan te doen (voor hun carriére) om er een AZC met 600 ¨vluchtelingen¨ in te richten.
Na protesten en fatsoenlijke acties door verontruste burgers ging het plan niet door. Hoewel...
Het is opvallend hoe het straatbeeld inmiddels wekelijks verdonkert. Vrouwen met zwarte gewaden, mannen met baardjes, meer (gillend) Arabisch om je heen dan ooit.
Vermoedelijk heeft de wethouder gedacht:¨waarom openlijk alles in één keer opvangen als je het ook beetje bij beetje kan doen? Heeft niemand in de gaten, geen gedoe, geen media. En als het eenmaal begint op te vallen, dan is het te laat.¨ Slim niet?
Kortom, de sluizen staan open, die islamisering moet erdoor, Nederland straks derde wereldland en de burger moet het gelag betalen en zijn bek houden.

squadra | 29-03-17 | 15:00

twitter.com/ADnl/status/8468917108021...

Leuke foto. Ik wist niet dat wij in NL al een verkeersbord hebben tegen de tütürtürken. Wat vindt graaf denkula hier van?

Niederländer | 29-03-17 | 14:59

@miss error | 29-03-17 | 14:55
Inderdaad Nederland wordt in het Europarlement dan ook de Masochist van Europa genoemd. Met GroenLinks in de regering die fractiemedewerkers hebben als Anne Fleur Dekker en Wijnand Duyvendak, die de divisie Intimidatie, Terreur en Bedreigingen bemannen. Gaat het de komende tijd de foute kant op.

Beroep = Boerenlul | 29-03-17 | 14:59

Dit gaat binnenkort een aantal keren goed fout, dan nemen mensen het recht in eigen hand en is het bal. Tot die tijd moeten we het nog even volhouden maar uiteindelijk barst deze bom een keer.

Bakkeleures | 29-03-17 | 14:59

Ik heb kotsbeu !

Castor12 | 29-03-17 | 14:56

Met de toekomstige regering die dit land gekozen heeft wordt dit probleem alleen maar veel groter. Nederland wil dit kennelijk.

miss error | 29-03-17 | 14:55

"Dit land is het zat"?
--
Aan de afgelopen verkiezingsuitslag te zien heeft Nederland massaal gekozen voor het doorzetten van huidig beleid: Dus meer asielzoekers en nog meer soevereiniteit (En euro's) overdragen aan de EU.
--
Dus wat is er aan de hand? men krijgt waarvoor men heeft gekozen. Dat is toch fantastisch!

Mark_D_NL | 29-03-17 | 14:54

Nee hoor. Dit land is het blijkbaar helemaal niet zat gezien het feit dat men weer en masse gestemd heeft op meer, meer, méér van dit. Echt, iedereen met meer dan 2 hersencellen kon dit zien aan komen.

En dan dit;

"Steeds vaker krijgen Nederlandse huisartsen te maken met vreemdelingen die de noodzakelijke medicatie niet meekrijgen van de apotheek. Voor de medicatie moet soms tot vijftien euro per maand betaald worden. In de meeste gevallen is dat bedrag te hoog voor illegalen."

Wat is dat dan voor kwats? Ze lopen verdomme allemaal met de grootste nieuwste smartphone aan d'r oor geplakt en bellen naar het binnenland van Afrika is nu ook niet bepaald gratis. Ook lopen ze in dure leren jassen etc.. Dát schijnt men wel te kunnen bekostigen. Schei tochonderhand eens uit met deze waanzin. Geen recht hier te zijn? Per kerende post terug, einde verhaal.

Sjefke7807 | 29-03-17 | 14:54

Ik snap het fenomeen trotse Marokkaan ook niet!!!
Persoonlijk zou ik mij de oren van de kop schamen als je landgenoten met honderden tegelijk als schooiers en bedelaars het land waar je leeft binnen komt. Niet bepaald iets om trots op te zijn!!!! En het moet toch veel zeggen over Marokko zelf als mensen liever als schooiers en bedelaars te boek staan!

Kennethhagers | 29-03-17 | 14:53

Die TBC-illegaaltjes mogen vast wel bij Anne-Fleur op de bank slapen.
Ik hoop vurig dat ze dat wijf aansteken.

R.B.Scott | 29-03-17 | 14:53

Overheid is één grote bedrieger met de cijfers, ook de zorgkosten ontstaan in verkeersongelukken zijn sinds 2009 met een waas omgeven.
Door middel van schatting moet je nu wel uitkomen op 18 miljard aan kosten per jaar door zwaargewonde verkeersdeelnemers, doden niet meegeteld die zijn goedkoopst.
Daarna zijn ook de kosten van levenslange uitkering wegens invaliditeit, ook nergens te achterhalen.
Verkeer lijkt langzamerhand een soort burgeroorlog te worden onder VVD.
Nemen we daarbij ook nog de VVD hobby militaire uitzendingen naar oorlogsgebied erbij, zien we sinds 2000 meer dan 3 miljard over de balk.
Van deze uitzendingen komt 5% van het personeel getraumatiseerd terug, kosten hiervan vaak ook levenslang ook op de zorg en uitkeringen worden zorgvuldig geheim gehouden.
En maar roepen uit Den Haag dat zorgkosten de pan uitrijzen, na ze zelf geheel verborgen en geheim, zelf veroorzaakt te hebben.
Waar zijn we mee bezig?

Flatuleerder | 29-03-17 | 14:51

Ja bij ons in de biblebelt polder hebben een stel van die progressieve alto wijven met ronde ziekenfondsbrilletjes ook besloten dat er statushouders in het dorp gevestigd moeten worden. Ik zeg bewust 'moeten' want geen inwoner wil het. Nu zie je dus op een paar vaste plekken groepjes broodmagere Eritreeërs samenhokken op straat. Ofwel ze drinken bier, ofwel ze zitten mobiel te bellen in het koeterwaals. Verder hebben ze geen fuk te doen. De vrouwen lopen zich te vervelen in de Lidl, gehuld in enorme lappen stof. Ze kijken je niet aan, en er kijkt niemand terug. Alsof beide groepen niet eens bestaan. De gemeente verdedigde het door te zeggen dat de uitwisseling van culturen een positieve bijdrage zou leveren aan het dorpsleven. Tot nu toe (3 maanden) nog niets van uitwisseling van wat dan ook gezien. Maar hoe die mannen over hun blikjes bier loeren naar de meiden van de vlakbij gelegen school? Volgens mij gaat er snel een onvrijwillige uitwisseling van culturele lichaamssappen plaatsvinden als het aan die gluiperds ligt. Maar ja dat moet je goed vinden anders ben je een xenofoob, islamofoob en uiteraard valt dat onder de containerbegrippen racist en nazi. Het begint te wennen die benamingen. je merkt het ook in de hechte gemeenschap; mensen klitten naar elkaar er word veel gesmoesd en er komt steeds minder gene om gewoon te zeggen dat we er met zn allen geel flikker aan hebben, al die lui op straat met 2 vingers in hun neus. Ik vind het ook zielig voor die mensen. Ze zien er verloren uit, heebben geen idee wat te doen, kunnen ook niks doen, spreken geen taal, nada. Ja de Onmenselijkheid van links uit het verheven oogpunt van menselijkheid is weer eens overduidelijk zichtbaar. Links wil niet alleen de autochtonen laten lijden maar ook de allochtonen. Eerlijk delen denk ik. Ze willen in de basis iedereen laten lijden, een zeer vreemde manier van menselijkheid tonen. En de gemeenschap zucht, accepteert, negeert en gaat verder met leven.

Dutchbeaurouge | 29-03-17 | 14:50

En dan te bedenken dat een bedrijf direct alle producten van de schappen laat halen als er een kleine kans bestaat dat je gezondheid in gevaar komt... Dat kan dus geregeld worden, maar illegalen die bijna zeker crimineel worden actief uitzetten kan niet? Ga toch weg.

zwarte_weduwe | 29-03-17 | 14:48

Het moge toch duidelijk zijn. Onze overheid heeft nergens meer geld voor over. Geen mankracht en geen wil om nog maar een redelijk werkend plan op te stellen, omdat dit geld kost. Wordt zo'n zwerver ziek. Geen nood, de belastingbetaler betaalt zijn ziektekosten wel. Heeft zo'n zwerver geen geld? Geen nood, er lopen nog genoeg oude vrouwtjes met hun aow in de tas over straat.

Graaf van Egmont | 29-03-17 | 14:47

Koddig, eerst halen onnadenkende gutmenschen duizenden dobberaars uit het water en verslepen ze die handel naar Malta of zo, en vervolgens vergeet men even dat die gasten geen van allen recht hebben op vluchtelingenasiel en dat ze dus teruggestuurd dienen te worden.
Van ons allen wordt verwacht dat wij lief zijn voor deze-allemaal-adolescente jongemannen, en vooral veel geld en gastvrijheid spenderen.

mallekater | 29-03-17 | 14:46

@animalia | 29-03-17 | 14:40
Helaas is de minderheid een roepende in een woestijn!
Ooit zullen de oogjes wel open gaan, maar dan is het al veel te laat.

animalia | 29-03-17 | 14:43

Afhankelijk van hoeveel poen ze bij zich hebben als ze opgepakt worden hebben ze alleen nog recht op een plekje in een vliegtuig of op een boot. Stuur dit soort kansloze, uitgeprocedeerde asielzoekers gewoon eens een keertje terug. Voer in godsnaam toch eens een keer gemaakt beleid uit. Dat is toch niet zo moeilijk?

Enter Yeti | 29-03-17 | 14:43

't Wordt tijd dat illegaal strafbaar wordt, maar ja, met d666 & cda zal 't er wel niet van komen. Dat er af en toe een burger het slachtoffer wordt, heeft denhaag schijt aan. Wegkijken is nog altijd goedkoper dan degelijke wetten maken.

Anjin Mohammed | 29-03-17 | 14:42

Leuk, zodra ik een tbc besmetting oploop mag ik twee jaar niet werken.

Lekker beleid kabinet, bedankt.

Tuborg øl | 29-03-17 | 14:42

Welnee jongens, die asielzoekers zijn allemaal echt weg. Of jullie er laatst nog een gezien? Nou dan!

Graaf van Egmont | 29-03-17 | 14:41

@Mosterd, "Maar dit land is het zat" Lijkt er niet op gezien de verkiezingsuitslag op 15 maart.
Ik ben het wel zat maar de VVD, CDA, GL, D66, PVDA, CU stemmers schijnbaar niet. Die willen meer, meer van deze mensen hier naar toe halen

NaJoris | 29-03-17 | 14:41

Logisch je moet de weg met ons mensen ook hun werk doen laten behouden! Opa of oma aan bed gekluisterd kan dit type mensen niet boeien. Een kansloze Marokkaanse asielzoeker dan weer wel! Dus hup weer aan de slag om honderden kansloze en hopeloze bad brood en bed aan te bieden. Je mag het ook puur ironie noemen als dit soort weg met ons "Nederlanders" straks als ze zelf oud en hulpbehoevend zijn ze door uitgerekend de figuren die ze nu helpen hard handig beroofd worden.

Kennethhagers | 29-03-17 | 14:41

Beste heer Mosterd, Uw laatste zin: Maar dit land is het zat.
Dit land is het helaas niet zat, gezien het stemgedrag vind de meerderheid dit allemaal prima!
Meer meer meer is het motto.
De minderheid helaas is het wel zat.

animalia | 29-03-17 | 14:40

Ecovluchtelingen lijkt een afkorting te zijn van economische vluchtelingen, en dat lijkt weer dat die mensen iets met onze economie te maken hebben, en wellicht er iets aan bijdragen.
.
Feitelijk komen die mensen op de premies en uitkeringen af.
.
En of ze ergens voor vluchten is ook nog maar de vraag.

Peter_K | 29-03-17 | 14:40

Ik verwacht in 2017 310.000 asielige vluchtelingen. Vorig jaar was dat 230.000.

duitse herder | 29-03-17 | 14:40

Ze moeten terug.

Hans Gruber | 29-03-17 | 14:39

Dat heet struisvogel politiek. Deze mensen bestaan niet meer in de statistiek. Ter vergelijk als jij in een land als Thailand, Maleisië of Singapore op straat wordt aangehouden en je kunt geen Visa tonen of ander geldige verblijfstitel dan ga je gewoon de (enige) gevangenis in totdat je familie je terugtocht betaalt. Misschien iets om over na te denken. Of denkt de NL overheid nadat je iemand afwijst en op straat zet, deze asieleiser dan conform het verdrag van Dublin terugreist over de open grenzen naar het originele land waar hij (misschien ook al afgewezen) zich aanmeld voor de officiële procedure.

Beroep = Boerenlul | 29-03-17 | 14:39

Als linksmeisje/mangina kan je echt geen tuberculose oplopen want een beetje gutmensch heeft een superieur en deugend immuniteitssysteem.

Solar666 | 29-03-17 | 14:39

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl