achtergrond

Geenstijl

BREEK. Ten minste 4 doden, meerdere gewonden bij Brits parlement. Politie spreekt van aanslag

Schoten, een man met een mes die de politie aanvalt nadat hij met een auto op voetgangers is ingereden: de politie gaat uit van een terroristische aanslag bij het parlement in Londen. Het lijkt erop dat iemand rond kwart voor 3 (kwart voor 4 NL tijd) met zijn auto over de stoep van de Westminster Bridge voetgangers heeft aangereden, zijn auto bij het parlement heeft neergezet, is uitgestapt en met een mes een agent verwondde. Vervolgens is hij neergeschoten door de politie. De vergadering van het parlement is uiteraard geschorst nu. De Britse premier is veilig. De dader zou een man met een Aziatisch uiterlijk (dat is kennelijk Brits voor: donker met een baard) zijn, die een mes van ongeveer 20 centimeter (FOTO) bij zich droeg. We updaten dit topic zodra er meer bekend is.
UPDATE 17:11: Sky meldt, op gezag van een dokter, de eerste dode. Het gaat om een vrouw. Ook zijn er nog een aantal andere mensen met 'catastrophic injuries'.
UPDATE 17:39: Bronnen melden tweede dode aan Sky News.
UDPATE 17:47: Scotland Yard gaf korte persverklaring. Nog steeds een gebied afgesloten rond het parlement. Het onderzoek is nog gaande. Er worden door de politie nog geen mededelingen gedaan over aantal slachtoffers.
UPDATE 17:56: Op deze foto van de Daily Mail is de vermoedelijke dader op de brancard te zien. dadeerrrrrr.png
UPDATE 17:58: Ten minste 10 gewonden, volgens ambulancepersoneel.
UPDATE 18:02 Er is ook (een klein beetje) goed nieuws. Er is iemand levend uit de Thames gehaald, aldus Sky.
UPDATE 18:07: Drie agenten zijn gewond, en Franse media melden dat onder de andere gewonden ook drie Franse basisschoolleerlingen zijn, aldus Sky.
UPDATE 18:35 BBC meldt dat een agent is overleden. Het is nog onduidelijk of dit de tweede dode is, of dat het dodental nu naar 3 is gestegen.
UPDATE 19:00 Uit een persverklaring blijkt zojuist dat er in totaal vier doden zijn gevallen, waaronder de dader en een gewapende politieagent. Daarbij vielen er twintig gewonden. De politie gaat er vanuit dat er één dader was, maar vraagt het publiek "waakzaam" te blijven.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.