achtergrond

Geenstijl

Kritisch weblog schrijft Jesse Klaver helemaal KAPOT na inhoudsloze meetup

De meet-ups van GroenLinks-leider Jesse Klaver staan erom bekend veel mensen te trekken en altijd uitverkocht te zijn, wat bijzonder is voor politieke bijeenkomsten. In de laatste bijeenkomst van donderdagavond in Amsterdam roept een bevlogen Klaver het publiek op te gaan stemmen en dat links voor het eerst in twintig jaar de grootste kan worden. (#HOEDAN???)
jesseafas1.jpg
De GroenLinks-leider stelt dat het klaar is met het economisme in de politiek en het egoïsme, de haat en angst in de samenleving. Als GL de grootste wordt dan ‘zorgen we voor de eerste centrum-linkse coalitie in veertig jaar.’ Daarmee doelend op kabinet-Den Uyl. De laatste keer dat een linkse partij won ws (GVD Joop, leer tijpen) in 1998 met Wim Kok.
jesseafas3.jpg
De GL-leider roept iedereen met een ‘links hart’ op om te stemmen. Deze tijd is te belangrijk om aan rechts over te laten. "We hebben een unieke kans dat een linkse partij de verkiezingen kan winnen en de grootste kan worden. Tegen iedereen met een links hart wil ik zeggen: laten we de kans grijpen. Laten we alles uit de kast halen. Samen kunnen we meer doen dan we ooit hebben gedaan."
jesseafas2.jpg
De meet-up werd in Afas Live, de voormalige Heineken Music Hall in Amsterdam Zuidoost gehouden en trok 5000 man. Vooral jongeren bezoeken de bijeenkomsten vaak vanwege het progressief karakter rondom thema’s als klimaatverandering, zorg, werkgelegenheid en discriminatie. Veel buitenlandse media zoals CNN, Reuters, Al Jazeera en the New York Times tonen belangstelling in de jonge ambitieuze leider die ze de ‘Jessias’ noemen.

Via. Of eh... Oh nee.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.