Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Kritisch weblog schrijft Jesse Klaver helemaal KAPOT na inhoudsloze meetup

De meet-ups van GroenLinks-leider Jesse Klaver staan erom bekend veel mensen te trekken en altijd uitverkocht te zijn, wat bijzonder is voor politieke bijeenkomsten. In de laatste bijeenkomst van donderdagavond in Amsterdam roept een bevlogen Klaver het publiek op te gaan stemmen en dat links voor het eerst in twintig jaar de grootste kan worden. (#HOEDAN???)
jesseafas1.jpg
De GroenLinks-leider stelt dat het klaar is met het economisme in de politiek en het egoïsme, de haat en angst in de samenleving. Als GL de grootste wordt dan ‘zorgen we voor de eerste centrum-linkse coalitie in veertig jaar.’ Daarmee doelend op kabinet-Den Uyl. De laatste keer dat een linkse partij won ws (GVD Joop, leer tijpen) in 1998 met Wim Kok.
jesseafas3.jpg
De GL-leider roept iedereen met een ‘links hart’ op om te stemmen. Deze tijd is te belangrijk om aan rechts over te laten. "We hebben een unieke kans dat een linkse partij de verkiezingen kan winnen en de grootste kan worden. Tegen iedereen met een links hart wil ik zeggen: laten we de kans grijpen. Laten we alles uit de kast halen. Samen kunnen we meer doen dan we ooit hebben gedaan."
jesseafas2.jpg
De meet-up werd in Afas Live, de voormalige Heineken Music Hall in Amsterdam Zuidoost gehouden en trok 5000 man. Vooral jongeren bezoeken de bijeenkomsten vaak vanwege het progressief karakter rondom thema’s als klimaatverandering, zorg, werkgelegenheid en discriminatie. Veel buitenlandse media zoals CNN, Reuters, Al Jazeera en the New York Times tonen belangstelling in de jonge ambitieuze leider die ze de ‘Jessias’ noemen.

Via. Of eh... Oh nee.

Reaguursels

Inloggen

Laten die linksen miljarden weggestrooit hebben in de EU ,de rechtsen hebben biljarden in belastingvrije e paradijzen gedeponeerd.en arbeidsplaatsen verkwanseld. en subsidies bedacht om de prijzen hoog te jagen.bouwen ,huren ,ziektekosten enz

pedro300 | 11-03-17 | 08:52

zwikkie | 10-03-17 | 17:48
Maar feitelijk heeft Jesse helemaal geen goede looks. Misschien dat zijn jonge koppie goed samen gaat met zijn naïeve ideeën? Als hij bij een Albert Heijn zou werken zou hij ondergemiddeld knap zijn.

Zosima | 11-03-17 | 00:43

Ben ik de enige die hier kotzmizzelijk van word...?

pro1991 | 10-03-17 | 23:01

Wat een treurige toestand. En dan die jonge trutten die nog twijfelen tussen GroenLinks of D'66. Waar is mijn teiltje.
5000 klaplopers op een gratis feestje, weten van verveling niet wat ze uit moeten vreten. Dat het maar snel 15 maart mag zijn, dit is niet goed voor mijn bovendruk.

poisonivy | 10-03-17 | 22:52

Die 5000 Oproerkraaiers die naar deze toneel meester kwamen kijken luisteren, kwamen voor niets noppes nada binnen de kaartjes waren helemaal gratis, de meeste van deze 5000 oproerkraaiers hebben nog nooit een baan gehad gewerkt voor geld, geld wat ze graag uitgeven aan onzin en onhaalbare zaken, deze 5000 leven vooral van Studie geld Leenstelsel of en op de zak van ouders die zich wel wezenloos hebben gearbeid.. Geeft te denken met de opjutter Jessias FeraS.

Goos5571 | 10-03-17 | 21:40

Ik word moe van Klaver. Vooral als ik vrouwelijke collega's hoor zeggen: 'Ach dat is toch wel zo'n leuke jongen. Mijn stem heeft hij..' Ze hebben nooit een argument waarom. Evenals Klaver zelf nooit goede argumenten heeft.

Als hij het voor het zeggen krijgt, dan kan ik geld gaan lenen om dagelijks naar m'n werk te rijden.

Soms toch nog een lichtpuntje op tv (en dus goed voor je humeur), want er zijn gelukkig ook nog logisch denkende vrouwen:
www.uitzendinggemist.net/aflevering/38...

Dimph | 10-03-17 | 20:03

Roemer is onverwacht heel aardig op dreef. Los van wat je van zijn ideeën vindt zie ik hem die met veel meer vertrouwen en assertiviteit naar voren brengen. De SP vindt ik ook best wel oprecht en oog voor de mens. De ideeën zijn niet allemaal realistisch. Toch hoop ik dat veel linkse mensen kiezen voor deze partij en niet voor GL. want wat een nare, inhoudsloze partij is dat!! Alleen maar vorm, geen inhoud. Een ramp als deze mensen deels aan de knoppen van het bestuur in ons land mogen zitten. Dan liever SP. Ook leuk om een verzuurd Klavertje te zien na de uitslag.

Nuuk | 10-03-17 | 18:34

In plaats van 1uur 37 minuten en 25 seconden (meer dan anderhalf uur) en een toegangsprijs van nul, komma nul (dat dan weer wel). Met GroenSlinks is alles voortaan gratis. Wie zal dat betalen? De werkende mens!!! (Citaat van arbeider in Nederland: ‘Als ik ‘s morgens vertrek, dan zitten er 8 mensen op mijn achterbank’).

Wat een strontvervelende avond.

Meat Up in 300 woorden (leestijd 1 minuut).
Gelukkig bestaat er de mogelijkheid om door de video te fastworwarden. Er zijn 5000 tamelijk matte linksmenschen in ASAF. Het heet een Meetup (een Engels woord dat ik nog nooit heb gehoord). Klinkt als een vleesetende Meat Up. Begint met een enorme Kudt band.
Daarna Eric Corton (ik sta hier met overtuiging!). Na deze avond voor altijd ongeloofwaardig. Als je 'm ooit terug hoort of ziet bij de NPO weet je dat ie niet deugt.
Dan Sara Sluimer. Gaap.
Rappert: Steek je handjes in de lucht. Staat er ineens een negert: Onias Landveld storyteller. Gejat van 'Circle of Life'. Disney.
Vervolgens weer een rappert.
Een rijmelaar met onderbuikbewegingen als neuqend.
Hoofdpijnverwekkend amuzikaal.

Sanne Wallis de Vries (haar laten we ontsnappen, te veel leuke dingen gezien via de rechtse AVRO/TROS Koefnoen).
Guido Weijers kijkt niet recht in de camera (blijkt vooral een menneke dat profiteert van alle subsidies). Zijn z'n eigen woorden.

Beeldvullend Manoushka Zeegelaar Breeveld (kan niet in de schaduw staan van Nina Simone).
It's a new dawn. It's a new day. It's a new life.
Gebruikt in Person of Interest, de meest angstaanjagende visie op de toekomst.
Daarna MC JNM.
Uitsluitend blanken in de zaal, gekleurden op het podium.
Na 48 minuten komt dan eindelijk Tiny Tim.
(Tonight's gonna be a KUT night) n heeft voor de rest van de video het slaapverwekkende woord. Duurzaamheid, vluchtelingen. In een diepe sluimer gevallen.

inge wijde | 10-03-17 | 18:10

En al die vrouwen stemmen dus alleen maar op Jassis vanwege zijn goed looks, net als ze destijds op Wouter Bos stemden. Dat is het meest treurige van alles. Mannen stemmen meer inhoudelijk denk ik.

zwikkie | 10-03-17 | 17:48

Groenlinks: "We voeren het kunstenaarsvisum in, waardoor kunstenaars van buiten de EU zich in Nederland mogen vestigen en het kunstklimaat kunnen verlevendigen."

Zegt het voort zegt het voort welkom welkom artiesten aller landen

jacobh | 10-03-17 | 17:32

Gaat Jess(ic)a Klaver / Yasser Feras ook (op vrijdag) naar de moskee? Marokkaanse vader, dus besneden / Moslim etc...
Vragen, vragen, vragen....

Is dit nog nieuws? | 10-03-17 | 17:25

Lekker allemaal op de luchtfiets achter het kontje aan .
Links 2017

Castor12 | 10-03-17 | 17:11

Ik dacht dat ik naar een bijeenkomst van de Pinkstergemeente zat te kijken, met J. Klaver in de rol van Bedienaar des Woords, maar dan blijkt het een serieuze politicus te zijn die zijn verhaal laat voorafgaan door een ademtechnicus en een story-teller; wat dat laatste dan ook mogen zijn. Maakte volgens zeggen veel indruk op sommige aanwezigen, die "om waren" en één of andere baardaap die het "zeer verbindend" vond.
Dit gezien hebbend, vrees ik met grote vreze voor de geestelijke vermogens van onze jeugd. Als je door dit soort semi-intellectuele apekool uit je sokken wordt geblazen, dan sta je figuurlijk niet erg vast in je schoenen. Slechts een grote oorlog met alle rampzaligheden van dien, is dan nog in staat om dit soort mensen weer met beide benen op de grond te zetten. Het fenomeen om dagelijks met je buren om een korst brood te moeten vechten: zoiets bedoel ik.

oliebolletje123 | 10-03-17 | 17:00

@Nosky | 10-03-17 | 16:16
Helemaal mee eens. Met mijn werk kom ik ook overal ter wereld. Maar zelfs dát is niet eens nodig.
Nederland loopt ver voorop in de schone-auto-markt. Loop naar onze zuiderburen (België) en zelfs die hebben vrijwel alleen maar diesels en onwijs lage wegenbelastingen. Loop naar Duitsland en je ziet daar al weinig 'motivatie' om schone auto's te kopen.

Maar ga eens naar Indonesië, Afrika, zuid Amerika. Overal zware en vervuilende diesels zonder filters of wat-dan-ook waar je vogels achter de auto dood neervallen (bij wijze van). Maar mocht de tunnelvisie van die mensen niet zo ver reiken, ga dan aub pleiten voor schonere auto's elders in Europa. Spanje, Polen rijden ook allemaal vervuilende Diesels. Maar wie betalen bij uitstek de meeste belastingen op auto's en brandstof? NL en Denemarken, maar gezien de denen een hoger gemiddeld inkomen hebben betaald NL het meeste van heel Europa voor zelfs een piepklein benzine autotje.

Groenlinksers zijn GEK geworden.

LangeTijdGeleden | 10-03-17 | 16:46

Nederland heeft altijd een linkse regering gehad, dat jochie van GL noemt dat rechts omdat hij een communist is van het ergste soort. Nu nog liev, straks polpot.

Links = eng, facistisch, steunt de islam en communisme en andere vormen van extreme linksheid zijn de grootste killer in de geschiedenis.

GerMonster | 10-03-17 | 16:18

Goh wat lijk jij me sympathieke kerel! Veeg je het schuim even van je bakkes?
.
Autorijden zal vast wat duurder worden, waar ik je op wil attenderen is dat algehele koopkracht in de gaten gehouden moet worden. Jij noemt het naïef, ik noem het nodig. Naïef is het om te denken dat we nog eeuwig door kunnen met het grenzeloos naar de tyfus helpen van deze planeet.
.
Het getuigd juist van "niet-commercieel-denken" als mensen zoals jij dagdagelijks met een pruttelende dieselmoter in de rij gaan staan en niet bereid zijn alternatieven te bekijken. Conservatief gedachtengoed dat dit land al genoeg jaren afremt. Je leeft in het verleden.
.
jawor36 | 10-03-17 | 13:32
.
Ik ben tamelijk symphatiek, je moest eens weten. Maar ook realistisch. Als ik het schuim van m’n bakkes veeg, droog jij je dan even af achter de oren?
.
1: Autorijden wordt al continu duurder, maar bijeen accelererende werking is niemand gebaat.
.
2: Algehele koopkracht. Bij wie? Bij iedereen, of bij slechts die arme zielige mensen? En waar gaat GL en consorten dat compenseren dan?
.
3: Ik noem het naief, omdat de berenedering naief is. Heeft niets met noodzaak te maken. Noodzaak tot vanalles zal er best wel zijn (een heleboel noodzaak zelfs, maar daar hoor je Links Nederland dan weer niet over), maar als het om autorijden gaat, overschat de noodzaak niet. Maar nogmaals, het gaat niet om de noodzaak, maar de beredenering met betrekking to verbanden die er al dan niet zijn. En die is naief. Erg naief zelfs.
.
4: Uiteraard kunnen we de planeet niet “grenzeloos naar de tyfus” helpen, maar ga even na als het gaat om duurzaamheid dat Nederland al heel erg voorop loopt. Dan kunnen we verschillende dingen doen. Heel veel belasting heffen met de hypothese dat er een of ander verband ontstaat, en daarmee de economie pijn doen, of we gaan ons focussesn op de rest van de wereld, die mijlenver achterloopt. Laten we de rest van de wereld verduurzamen, ons land zit vol ondernemingen die hun techniek over de hele wereld verkopen. Dan verdienen we er tenminste iets aan.
.
5: In Nederland hebben we relatief veel schone energie. We hebben relatief schone auto’s. We gaan relatief zuinig om met energie (isolatie, verlichting, al dat soort dingen). We hebben diverse wet- en regelgeving aangaande uitstoot. Er is geen land dat zover is in alles als Nederland.
Ik kom op mijn werk op heel veel plekken op de wereld. Als je doet wat ik doe, zie je hoe ver Nederland eigenlijk is. Je ziet ook dat we eigenlijk niet zoveel te klagen hebben. Maar laten we wel realistisch blijven, vervuiling van de planeet is vele malen erger in al die voor de hand liggende landen en continenten. Rij voor de lol is een dagje door Lagos, Nigeria. De troep die daar de lucht/water/wereld ingaat per dag, daar hebben wij hier in Nederland weken voor nodig. Dáár ligt de verbetering aangaande milieu. En waar Nederland een handelsland bij uitstek is, ligt dáár de toekomst en oplossing. Voor een beter milieu en een groeiende economie. Win-win. Uiteraard een beetje simplistisch en gecharcheerd gesteld, maar het gaat om de manier van denken. Veel te veel mensen lijden aan tunnelvisie wat dat betreft,
.
6: Geen idee waarom ik niet commercieel denk als ik met mijn pruttelende dieselmotor in de file sta en niet met de trein ga. Rare opmerking. Heeft niets met commercieel denken te maken namelijk. Maar met praktisch denken. De overheid biedt namelijk simpelweg geen alternatief om op mijn werk te komen. Ja, fiets, bus, trein, bus, bus, 30 min lopen: ben ik twee uur onderweg en onderaan de streep meer geld kwijt. Of ik ga met de auto, duurt het 30 minuten. Overigens geen pruttelende diesel, maar een blitsende benzine.
.
7: Daar waar je conclusie uitkomt op conservatief gedachtegoed beschouw ik dit maar even als totale nonsens. Desalniettemin ben ik het wel met je eens dat conservatief gedachtegoed dit land afremt.
Alleen ben ik van mening dat de vernieuwing op andere vlakken ligt.

Nosky | 10-03-17 | 16:16

Wat een enge gozer met de uitstraling van Jezus maar in werkelijkheid een Judas van het ergste soort het enige wat links aan hem is zijn linksstaande en grote kromme neus. Voor de rest geen knip voor zijn neus waard. Opzouten.

Goedverdoemme | 10-03-17 | 16:09

Of mag ik dat hier niet zeggen?
Stickerverwijderaar | 10-03-17 | 15:16

Hoe kom jij tot de conclusie dat je dat niet mag zeggen? Je mag het zeggen en andere mensen mogen daar hun mening op geven. Jou veronderstelling is suggestief en alles behalve genuanceerd maar je bent van harte welkom om de discussie aan te gaan.

Solar666 | 10-03-17 | 15:58

Yasser Feras is nou eenmaal een politici product van deze gutmenschen samenleving.
Ze hebben een of andere rol ingestudeerd om de menschen wijs te maken dat hun het verschil maken.
En geloof maar dat er heel wat kiezers vrijwillig in willen trappen om hun wereldbeeld overeind te houden.
Maar ja,wat verwacht je anders van kiezers die hun land vrijwillig verkwanseld hebben aan Brussel en Mekka.

komtdatschot | 10-03-17 | 15:56

Is dat die racistische Zwarte Pieten hater die vind dat er iets mis is met de huidskleur zwart en dat daarom mensen zich niet meer zwart mogen schminken om kinderen te vermaken? Ja, dat is hem, en daar stem ik dus niet op.
Bovendien mag er eerst iets aan de woningnood, woning- en huurprijzen en wachttijden gedaan worden, alvorens we over vergroening beginnen. En daar gaan VVD, PvdA, CDA, D66 en Groenlinks echt niks aan doen. Want een partij voor mensen met een koophuis. In de grachtengordel.

cabbit | 10-03-17 | 15:56

misselijkmakende rotkop heeft die halve marokkaan.

william2190 | 10-03-17 | 15:32

Ik vind het wel een moedige poging. Of mag ik dat hier niet zeggen? Het is hier net zozeer éénrichtingsverkeer als bij de vermeende linkse NPO. Preken voor eigen parochie. Lekker makkelijk. Ik ga lekker in het midden zitten, we kunnen wel wat nuance gebruiken.

Stickerverwijderaar | 10-03-17 | 15:16

Groenlinks: "In de plannen van GroenLinks komt in 2030 61% van de energie in Nederland uit hernieuwbare bronnen. Meer dan de helft hiervan komt uit extra windparken op zee."
Dus 30% van totale energie uit windmolens op zee.

Even googelen:
"In 2015 bedroeg het totale energieverbruik in Nederland 3040 PJ." (Peta-joule)
30% hiervan is dus 900 PJ.

Even rekenen: 1 grote windmolen levert effectief per jaar 17000 MWh aan electriciteit. Oftewel 0.0612 PJ.

Dus: voor 900 PJ zijn dan nodig 900/0.0612 = 14700 windmolens. Dat zijn erg veel windmolens.

jacobh | 10-03-17 | 14:56

BadLieutenant | 10-03-17 | 13:22

I know, Zorgelijk. 16 jarige huppelk*tjes, die niet eens mogen stemmen, die met hartjes op de wangen van de stoel glijden en nul besef hebben van de waarde van geld en de wereld an sich want papa (zoon van babyboomer) betaald alles onder het motto: "Geld is gratis!" en natuurlijk de linkse oerbabyboomer (opa van die huppelk*tjes) die jan en alleman financieel heeft genaaid om er zelf alleen maar beter van te worden. Voilà het links populisme.

Basil Fawlty | 10-03-17 | 14:49

Dat bedoel ik!

wijzegeit | 10-03-17 | 14:39

wijzegeit | 10-03-17 | 14:29

De PvdA is straks genivelleerd tot het niveau waar het hoort. Dat mag toch met recht een feestje waard zijn?

Solar666 | 10-03-17 | 14:34

Die Jan Boezeroen (Spekman) noemde nivelleren een feestje. Aan het eind van het feest is de PvdA uitgenivelleerd. Verlosser Klaver gaat vrolijk verder. Het gaat niet om geld maar om het lief zijn voor elkander. Straks wonen de partijbonzen van GL in villa's. De rest moet op een houtje bijten en bij protest wordt je in een martelcel gestopt.
Mensen weest straks niet verwonderd als Jesse K. U heeft bedonderd.

wijzegeit | 10-03-17 | 14:29

Joosthoudtervan | 10-03-17 | 13:14

Natuurlijk zullen er gevolgen zijn van het afschaffen van de HRA maar vergeet ook niet wie er soms al jarenlang van geprofiteerd hebben. Ik vind dat je dan de rekening ook best wel voor een flink deel mag neerleggen bij degene die profijt gehad hebben. Daar zijn wel scenario's voor te bedenken. Vergeet niet dat er een grote groep mensen is die nadeel ondervonden heeft, hoe stel jij voor dat die mensen uit de brand geholpen worden? Wou je die oplossing ook over 20 of 30 jaar uitsmeren? Met de huidige lage rente is afschaffen voor nieuwe hypotheken best wel een bespreekbare optie, net als het omzetten van bestaande hypotheken naar verplicht aflossen. Aflossingsvrij, spaarhypotheken, belegingshypotheken het zijn producten die veel geld naar de banken doet vloeien op kosten van de samenleving en sommige belastingbetalers worden daar zelfs extra hard door geraakt. Geen belang, geen vermogensopbouw en slechte beschikbaarheid betaalbare woonruimte. Als jij denkt dat het enkel om de belangen van gesubsidieerde hypotheekgevers gaat dan vertoon je toch de nodige tunnelvisie.

Solar666 | 10-03-17 | 14:28

@Zegtnietzoveel | 10-03-17 | 14:07
Je doelt op de PVV dacht ik?
Er zijn nog andere opties ook, voor mijn part SGP of piratenpartij.
Is nog altijd stukken beter dan dat verschrikkelijke groenslinks met hun gespindokterde vmbo voormannetje van 20.

Slipsnifter | 10-03-17 | 14:27

Klaver heeft inderdaad maar 1 kleur overhemd, wit.
Met z'n mouwtjes opgestroopt. Non-verbale uitstraling.
Mensen zijn daar op een rare manier ontvankelijk voor, als in een daadkrachtig persoon. Dit is allemaal show en er is over nagedacht.
Hitler kreeg ook te horen van zijn voorlichters dat hij zijn snor moest kortknippen zodat het meer 'autoritair' zou overkomen.
Klaver doet precies hetzelfde.

Portnoy | 10-03-17 | 14:25

Is dit nu gemanipuleerd nieuws of zijn dit allemaal alternative facts?
GS doet er geen goed aan dit soort kul te publiceren, ook al zou ik wensen dat het waar was.

mallekater | 10-03-17 | 14:24

Het feit dat dit leeghoofd zoveel volgers heeft zegt veel over de bevolking van dit land.
Slipsnifter | 10-03-17 | 14:03
Het is behoorlijk mindblowing idd. Het is ook bovenal de laatste geïndoctrineerde generatie die als een zombie achter die Klaver aanrennen.. naast de hormonale huisvrouwen die een natte doos van hem krijgen.

XaleX_2 | 10-03-17 | 14:21

Als ik Jesse was zou ik niet zo blij zijn te worden vergeleken met JC de oude Messias. Die eindigde zijn jonge leven vastgespijkerd aan een kruis. OK, stond daarna wel weer op maar toch geen aangenaam idee.

jacobh | 10-03-17 | 14:21

Commentaren bij JOOP.nl liegen er niet om.

philia | 10-03-17 | 14:19

Meetup staat niet in de van Dale, wat zijn deze mensen eigenlijk aan het doen ? Is dit een sekte ?

van Oeffelen | 10-03-17 | 14:11

Klaver doet het zeker voor de doelgroep goed. Hij is verfrissend en nog niet vastgeroest in Den Haag. Sneu voor Pechthold, Roemer en Asscher die hun glans al lang kwijt zijn. Als oudere zal ik niet op GL stemmen. Kilometerheffing is voor mij nadelig (alleen belastingaftrek voor werkenden) en Nederland kan niet alle vluchtelingen opvangen. Voorlopig ga ik er vanuit dat het CDA in een centrum-links kabinet hem wel afremt. Ik denk echter dat Klaver zo ambitieus is, dat Buma helemaal geen zin heeft met hem samen te werken. Dus wordt het toch wel weer VVD, D66, CDA en nog wat kleinere partijen.

Mannes | 10-03-17 | 14:10

Heb dat programma door zitten lezen, leuk hoor al die idealen maar wie gaat dat betalen.. juist... Gratis dit, gratis zus, mensen in de schuldsanering schuld kwijtschelden. Hypotheek, spaargeld, aan alles zitten ze.

Als hij aan de macht komt vertrek ik uit Nederland.

chicago | 10-03-17 | 14:08

@merel veld | 10-03-17 | 14:04
Wat ik wel weet is dat het -net als altijd- weer een kudtkabinet gaat worden.
Dat is 1 van de weinige zekerheden in het leven.

Slipsnifter | 10-03-17 | 14:08

Slipsnifter | 10-03-17 | 14:03

Maar als de tegenpool een enkel A4tje als alternatief biedt en structureel ieder debat tot nu toe heeft vermeden, dan kun je ook niet verbaasd zijn dat er niet veel na te denken valt...

Zegtnietzoveel | 10-03-17 | 14:07

@Graaisnaaiert | 10-03-17 | 13:57
En een groot deel van de bevolking stemt erop.
Staatsropaganda werkt uitstekend in dit land, al zegt dat meer over de bevolking dan over de staat.

Slipsnifter | 10-03-17 | 14:05

Als vvd niet met pvv gaat krijg je vanaf cda alles naar links met tien zetels of meer. Dus d66, gl, pvda, cda en sp. Ben er heeeeel bang voor dat dat idd gaat gebeuren.

merel veld | 10-03-17 | 14:04

Het feit dat dit leeghoofd zoveel volgers heeft zegt veel over de bevolking van dit land.
Sprak van de week mijn buren nog: "mijn stem gaat naar Klaver, zo'n jonge frisse kerel is precies wat we nodig hebben".
Iets verder nadenken is er absoluut niet bij.

Slipsnifter | 10-03-17 | 14:03

Jezus redt, en Jesse ook!

Greldinard | 10-03-17 | 13:58

Ik krijg altijd de kriebels van dit soort rally's. Een of andere druif staat op een podium wat te lullen en te eigengeilen, een paar vooraf geselecteerden geven het juich- en applausmoment aan en de rest van de juichaapjes gaat georkestreerd uit zijn plaat. Bah.

Graaisnaaiert | 10-03-17 | 13:57

is = is dit soort gedrag van den linkschen mensch""

Kanarie_Geil | 10-03-17 | 13:41

Hoera! Iedereen even arm!

80 | 10-03-17 | 13:40

De campagneleider van ons aller yasser,
is de al om bekende crimineel duivenkak.
-
Helaas in linksche terminologie,
is crimineel gedrag: activisme.

Kanarie_Geil | 10-03-17 | 13:40

Is er dan helemaal niemand die in de media de verschrikkelijke plannen van dit GL kan doorprikken of over de bühne kan brengen met enige betekenis?

Behangdelul | 10-03-17 | 13:33

Deze verkiezingen zijn te walgelijk voor woorden, alles draait om ego en *zodra ik premier ben*. En die media van 't buitenland kan lekker doodvallen, allemaal nep.

Sweetlakecity | 10-03-17 | 13:33

Nosky | 10-03-17 | 11:59

Goh wat lijk jij me sympathieke kerel! Veeg je het schuim even van je bakkes?

Autorijden zal vast wat duurder worden, waar ik je op wil attenderen is dat algehele koopkracht in de gaten gehouden moet worden. Jij noemt het naïef, ik noem het nodig. Naïef is het om te denken dat we nog eeuwig door kunnen met het grenzeloos naar de tyfus helpen van deze planeet.

Het getuigd juist van "niet-commercieel-denken" als mensen zoals jij dagdagelijks met een pruttelende dieselmoter in de rij gaan staan en niet bereid zijn alternatieven te bekijken. Conservatief gedachtengoed dat dit land al genoeg jaren afremt. Je leeft in het verleden.

jawor36 | 10-03-17 | 13:32

Ik maak mij meer zorgen dat al die mensen die GL stemmen of overwegen 0 besef hebben wat het partijprogramma doet voor dit land = om zeep helpen.

Ze zien alleen een jonge frisse hond staan en gaan met die banaan.
Als hardwerkende, autorijdende bedrijfseigenaar maak ik mij HEEL erg zorgen...

Behangdelul | 10-03-17 | 13:29

Reeldutch | 10-03-17 | 13:17
*blanke mannen
Een muur is wit, jouw gezicht niet.

Zosima | 10-03-17 | 13:28

Voor al die naïeve bloemen meisjes en jongetjes, die bij deze verkiezingen GroenLinks groot zullen gaan maken, maar later als ze groot zijn en hopelijk een stuk wijzer en realistischer zich wel voor de kop zouden kunnen stoten bij zoveel jeugdige naïviteit en dromerij, zeg ik; Leef er maar mee, want je hebt het zelf mede veroorzaakt!

BadLieutenant | 10-03-17 | 13:22

Kunnen we aub kappen met de Yasser Klaver topics, ik ben ff klaar met mensen die denken dat ze Jezus zijn, dank u.

DDNL | 10-03-17 | 13:21

Afgelopen 40 jaar kenmerken zich door eindeloze belastingverhogingen, almaar groeiende overheid, voorkeursbeleid en subsidies voor alles wat geen heteroseksuele blanke man is, ongebreidelde instroom van migranten uit moslimlanden die de rest van hun leven op onze zak teren.
Waar was dat rechtse beleid?
De paar miljoen die gekort is op subsidie voor kunst?

Franker | 10-03-17 | 13:18

Dat gaat dus echt mis met nederland.
Als links een regering kan vormen is het 12 uur en wordt het tijd om te vertrekken.
Ik wil in eend in land wonen met westerse normen en waarden waar vrouwen hun schoonheid tonen
En mannen tja witte mannen wat mogen die eigenlijk nog?

Reeldutch | 10-03-17 | 13:17

Ons land beslaat qua oppervlakte slechts 0,028% van de aarde en daar wil deze pipo miljarden aan spenderen.

pa_niek | 10-03-17 | 13:17

Solar666 | 10-03-17 | 11:17
De complimenten voor deze post. Zonder de scheldwoorden kom je een heel stuk intelligenter over. En met argumenten kom je ook nog eens genuanceerder en gedegener over.
.
Inhoudelijk ben ik het met je eens dat het fiscale stelsel in Nederland aan elkaar hangt van teveel halve maatregelen. En ook voor wat betreft het beïnvloeden van gedrag. Waar het mij omgaat, is dat het niet realistisch is om te stellen dat het maar afgeschaft moet worden. Je straft iedereen die de manipulatie van de overheid heeft ondergaan. Nogmaals in cijfers: van 59,2 naar 100 is bijna 70% extra betalen voor je hypotheek. En bij verkoop de banken laten betalen, is totaal onrealistisch. Wie gaat dat betalen?
.
Nogmaals: het afschaffen van de hypotheekrenteaftrek is geen optie, omdat het simpelweg te grote gevolgen heeft. Afbouwen over 20-30 jaar is al een heel doel op zich. Al zal dat nog steeds grote invloed hebben op huizenprijzen en de woningmarktkansen van de millennials.

Joosthoudtervan | 10-03-17 | 13:14

@Zosima | 10-03-17 | 13:07
Vrouwen willen gewoon leuk gevonden worden.

ChatBot | 10-03-17 | 13:13

Als GL echt wil bijdragen aan het milieu dan moet het energiegebruik persoons gebonden worden. Begrijp niet waarom ik onder de koude douce moet om energie te besparen (volgens sommige leden van het koningshuis) terwijl onze koning b.v. met zijn 4 of meer huizen en motorboten en weet ik veel wat nog meer er wat energie verbruik betreft er maar op los leeft. Eigenlijk merkwaardig dat je meer "schade" aan de aarde mag toebrengen als je rijk bent.

watazooi | 10-03-17 | 13:08

Het is wel degelijk de absurditeit voorbij dat een door de publieke omroep uitgezonden programma (Pauw & Jinek) niet eens PROBEERT om objectief te zijn. Jinek heeft zich derhalve laten blijken als host zonder enige professionaliteit. Misschien heeft deze dame zich voorgenomen dat ze extra plomp en hard moet zijn om het tussen de mannen te redden? Of misschien snappen vrouwen rechtvaardigheid gewoon niet.

Zosima | 10-03-17 | 13:07

5000 sneeuwvlokjes en babyboomers. Links populisme. Stel je voor Geert had een bijeenkomst gehouden met 5000 man publiek dan waren de rapen gaar geweest bij de MSM. Maar nu is het allemaal lievv en hoopvol. Zucht.

Basil Fawlty | 10-03-17 | 13:06

Klimaatverandering bestaat al een paar miljard jaar... hoe krankzinnig kan je zijn. Hier even het 'nieuws' van Trump c.s. www.youtube.com/watch?v=4D8LftApyKo

Maarten VB | 10-03-17 | 13:03

@jawor36 | 10-03-17 | 10:23
Ja daar voel ik me veel beter bij. Ignorance is bliss in deze: http://www.bbc.com/future/story/20150402-the-worst-place-on-earth

Een oude auto helemaal opper dan op rijden, dàt is goed voor het milieu.

Vanilla | 10-03-17 | 13:02

-weggejorist-

Jarnsida | 10-03-17 | 13:02

Moneytron | 10-03-17 | 12:37
Ja. Thierry heeft het voorkomen van een elitaire lul maar hij is tenminste authentiek. Iets wat van weinig andere politici kan worden gezegd.

Zosima | 10-03-17 | 12:57

Armoede, bittere armoede in zicht met klavertje. Voor de show had de npo er wel een realist, de recruiter, bijgezet, die mocht even zijn praatje doen en verder knarsetandend zwijgen, op zijn opmerkingen werd totaal niet ingegaan.

Amsterdam zuidas binnenkort nachts pikkedonker en leeg, geen vliegtuigen meer in de lucht, files opgelost. Kijk maar eens naar de lege hoofdstraten van Noord Korea, geen fijnstof !
Hippe kleding en hebbedingen, vergeet het, droog brood, als het er nog is want er kan geen bakker bestaan die alleen maar brood bakt. Honger.

ritter vn hüpfburg | 10-03-17 | 12:52

Zo aan de foto's en aan de tv-opnames van die religieuze Jessias-'meetup' te zien, bestaat de aanhang van GL vooral uit vochtige bakvissen met een duujjjzaamheids-complex.

Van die meiskes die na hun gymnasium- of atheneum-opleiding hun paarden & pony's vaarwel zeggen en standaard een jaar gaan vrijwilligen in een weeskindertjeshuis in Colombia of Equador, of in een opvangkamp voor chimpansees in Kameroen of Congo.
Voordat ze aan de VU, de UvA of de Radboud-Universiteit communicatiewetenschap, sociologie of journalistiek gaan studeren.

Peter Emile | 10-03-17 | 12:52

Geert had hier slapend gehakt van kunnen maken als hij iets langer dan een halve middag over zijn programma had nagedacht.

van heinde en verre | 10-03-17 | 12:51

Niemand heeft dat knulletje tot nu toe echt kritische vragen gesteld. Het is echt bloed irritant om te weten dat hij straks nog 15 Zetels gaat krijgen ook met zijn naïeve lulverhaal dat zo jezusmakkelijk is om gehakt van te maken. We hebben gewoon echt geen journalistiek in Nederland meer die al die lulverhalen van zieltjes winnende politici/acteurs onderuit halen. Zelfs dit mannetje Klaver komt gewoon met de grootse onzin weg.

XaleX_2 | 10-03-17 | 12:45

Is GS nou zo zuur omdat bij de gemiddelde campagnebijeenkomst van Geenpeil alleen 2 paspoppen aanwezig zijn?

wapster | 10-03-17 | 12:43

Waar zijn de directe en kritische vragen aan hem? De NPO vraagt ze niet, Groenlinks beantwoord ze niet en het is allemaal ideologische wanspraak met Martin Luther King feeling sausje er over heen geflikkert.

De Plannen van Groenlinks zijn desastreus voor de werkende bevolking tot 100K per jaar. De Rijken zullen verhuizen naar buitenland of toch wel een manier vinden om hun vermogen te bewaren en te bewaken en de lage tot dubbel modaal mogen alles gaan betalen aan ideologische linkse lulkoek subsidies die GL wil uitgeven. (wat voornamelijk naar buitenland zal gaan uiteraard)

En mensen die op Groenlinks stemmen GELOVEN DIT NIET. ze geloven niet dat hun ouders wanneer ze absurd rijke ouders hebben, zullen verhuizen en wanneer ze (arme) werkende ouders hebben hun banen zullen verliezen.

Hoe willen ze realiseren dat iedereen hun Benzine of Diesel auto weg doet bij 2025? Hoe willen ze dat mensen hun gasaansluiting weg doen bij huis? Hoe willen ze de electriciteit 100% groen maken? Allemaal plannen die de belastingen zo fors doen verhogen dat je niets maar dan ook NIETS meer overhoudt van je loon of spaargeld om de klappen mee op te vangen.

LangeTijdGeleden | 10-03-17 | 12:41

Moneytron | 10-03-17 | 11:02

Helaas, even snel getikt en verstuurd. Sorry voor de ticvouten. Maar u begrijpt absoluut wat er her en der moet staan :)

Moneytron | 10-03-17 | 12:39

Kris | 10-03-17 | 10:21
What's that now?
Zweverige idealen =/= inhoud

Zosima | 10-03-17 | 12:38

Zosima | 10-03-17 | 12:33

Ik hoop ook dat er een TV programma dit aandurft. Ben ervan overtuigd dat Thierry die veel authentieker overkomt dan de gemaakte marketing Jessias deze Klaver omver blaast op eloquente wijze en omdat FvD echte feiten gebruikt en niet de zaak verdraait of weglaat zoals Groen Links wat eigenlijk een foppartij is waarvan het programma en shirts etc. eigenlijk alleen in de fopwinkel en carnavalswinkels te koop zou mogen zijn.

Moneytron | 10-03-17 | 12:37

Mesmer | 10-03-17 | 10:10
En dan te bedenken, dat dat wat wij doen nauwelijks verschil maakt. Lachtertje gewoon als je bedenkt dat vervuilers als China, Rusland, het oostblok om maar iets te noemen niet meedoen. Het was toch één wereld?

Wachtmaar! | 10-03-17 | 12:36

"Deze tijd is te belangrijk om aan rechts over te laten."
???? Pardon? Met je inhoudsloze praatjes.... Ongelofelijk, wat een naïviteit...

zwarte_weduwe | 10-03-17 | 12:36

Ik wil Jesse in debat zien met Thierry. Een leuke botsing van persoonlijkheden lijkt me dat. Overigens kan je van Jesse amper van persoonlijkheid spreken. Hij is een lege huls waarvan het voorkomen door spindoctors is bepaald. Weet je wie ook een lege huls was die zijn politiek aanpaste aan wat de mensen wilden horen? Zijn voornaam is Adolf.

Zosima | 10-03-17 | 12:33

GroenLinks blijkt de ideale kweekvijver te zijn voor de man die ons land, ons continent, nu naar de verdommenis wil helpen. Links Nederland (en zeker het GroenLinkse smaldeel) heeft er een handje van om betuttelend met het arrogante vingertje naar anderen te wijzen. Zij zien er geen been in om anderen als een gevaar te zien en te benoemen. Maar het eigen gevaar, dat ze aanbidden en cultiveren, zien ze niet.

GroenLinks ontpopt zich daarmee tot een uiterst naïeve, wereldvreemde en volstrekt onverantwoorde partij. Een partij die niet in een regering thuis hoort

Generatie_1984 | 10-03-17 | 12:33

Bij Pauw en Jinek gisterenavond. Zoveel zwevende kiezers? Zou het niet zijn dat mensen het eeuwige gemanipuleer gevestigde partijen en van de publieke omroep zat zijn, en geen antwoord meer geven?
Links, rechts, conservatief, progressief, populistisch, allemaal achterhaalde begrippen. En we worden er nog steeds mee doodgegooid.
Na de tribunalen van P&J tegenover Krol, Rutte, Roos etc hadden we gisteren in het publiek toch veeboeren, vissers en taxichauffeurs mogen verwachten? Maar neen, alleen Hennis kwam met een kritische vraag. Hoezo opzetjes?

weeseensnuchter | 10-03-17 | 12:32

"Klaar met het economisme" maar onze winst willlen ze wel hebben. Lul.

Dutch_Holland | 10-03-17 | 12:24

Men zou die hele campangnebubbel is moeten doorprikken. En met 'men' bedoel ik de media, die deze holle frase campangne faciliteren en zelfs aanmoedigen.
.
Geen enkel debat gaat op de inhoud. Alles wordt geroeptoeterd vanuit holle kreten en nietszeggende onzin. Loos gelul dus.
.
Wat men zou moeten doen, is één op één gesrpekkken (ala Oog in Oog van Kokkelman), waarbij er een kritisch vraagsteller tegenover één lijstrrekker zit. Met één doel: (objectief) trachten de poeten onder zijn/haar stoel vandaan te zagen. Dus, doorvragen!! Dat laatste gebeurd uberhaupt al niet.
Dan zal blijken welk politicus er inhoud heeft. Welnu, naar mijn idee, zal vrijwel geeneen dit overleven.
.
Ik wil argumenten horen, zien hoe men berenedeerd, analyses die eraan ten grondslag liggen. Maar niets van dit alles.
.
Voorbeeld is dat alsmaar geroep om "banen" vanuit de politiek. Pim Fortiuyn zei het destijds al "de politiek gaat niet over banen". En dat is juist. Als je hier namelijk verder op ingaat en dit alles uitdiept, zul je zien dat het pertinente onzin is. Maar dit komt niet aan het licht, want er is geen verdieping. Alles is plat gelul, wat elke idioot kan bedenken.
En vooral gladjakkers zoals een Jesse Klaver komen daar mee weg. Waarom trappen zoveel mensen daarin??

Nosky | 10-03-17 | 12:24

Solar666 | 10-03-17 | 11:57

Dit verhaal is prima, maar als de reden voor alle ellende in de wereld geloof (in wat vorm dan ook, om je eigen sterfelijkheid te negeren) en winstbejag is, dan werkt links zoals het nu is en rechts zoals het nu is toch niet?
Dit is geen aanval, maar een poging tot een zinvolle discussie. :)

robertdoesnEro | 10-03-17 | 12:24

Een links hart betekent positieve discriminatie en politiek correct waarbij tevens apartheid wordt gelegaliseerd, de autochtone bevolking wordt door links simpelweg zwaar gediscrimineerd.

Koeienflat | 10-03-17 | 12:22

Op witte donderdag doet Robijn de was bij de Jessias ... je krijgt binnenkort net zo'n reclame als met Jules Deelder, alleen dan in het wit. Binnenkort bij Jinek, oh wacht ...

Watching the Wheels | 10-03-17 | 12:21

Op die foto's lijkt 't alsof jesse over water loopt.
Ik hoop dus niet dat gl wint want krijgen we de komende 2000 jaar twee van die personen waar daar altijd over gepraat wordt. Hoewel 't zou 'n leuke stunt zijn om klaver over 't IJ te zien lopen, 't zou 'm veel stemmen opleveren denk ik. Of breng ik nu zijn campagneteam op een idee.

pa_niek | 10-03-17 | 12:19

NaJoris | 10-03-17 | 10:23
Vraag het maar aan de amerikanen,net niet Bankrupt,maar waar halen we een Trump vandaan?

corbiere | 10-03-17 | 12:14

Solar666 | 10-03-17 | 11:57
Volgens mij vul je mijn punt aan, there is no alternative, enkel door persoonlijk intitatief en ondernemingszin en de vrijheid om deze ten volle te ontwikkelen, creëer je de voorwaarden voor een gezonde maatschappij met groeiende welvaart. Niet iedereen kan miljonair worden maar door hard werken kan iedereen zijn doel bereiken. En dat is iets anders als een plons de kikker studie volgen en dan afgunstig worden op degenen die met boerenverstand meer weten te bereiken.
Ik las hier ook weer ergens een sujet die niet kon wachten om 'de rest' te vertellen wat voor een auto ze mochten hebben - als ze dat al mogen.
Socialisme is afgunstige egotripperij, verkleed als empathische gemeenschapszin. De aanhang bestaat voornamelijk uit degenen die aan de start van een waarschijnlijk matige carrière staan - als ze al van plan zijn om te werken (want BASISINKOMEN!!!) en dit een ander verwijten. Zij die vinden dat 'de rijken meer moeten betalen' zodat de staat het nog harder kan verbrassen. Verdeel en heers, arm tegen rijk, zwart tegen blank, er is altijd een strijd te voeren, altijd iets dat van iemand afgenomen moet worden.

Rest In Privacy | 10-03-17 | 12:12

Er staat een goed idee in hun verkiezingsprogramma. De tolheffing voor vrachtwagens. In bijna heel Europa bestaat die heffing reeds. Nu worden schepen gelost in de Antwerpse haven, gelost op vrachtwagens met Poolse en Bulgaarse kentekens die na in Belgie volgetankt te hebben via Breda de Nl snelweg op gaan (scheelt Belgische Tol) en dan richting Venlo/Roergebied. Verdienen we als NL helemaal niks aan, wel hebben we de file drukte dankzij die vrachtwagens, het onderhoud van de wegen en de stank. Dus invoeren die vrachtwagentol. Waarom komen andere partijen niet met dit idee. Nederland braafste jongetje van de klas?

jules degrelle | 10-03-17 | 12:12

Links wint al jaren. Dit kabinet is ook links. Het draagt de term rechts vanwege de VVD: die zijn net zo rechts als het CDA Christelijk is: niet dus. Er zijn 2 rechtse partijen: SGP en PVV. CDA is midden (ietsje naar rechts) en VVD is midden (ietsje naar links).

Verschil tussen SGP en PVV is dat de SGP conservatief is, en de PVV progressief. Aangezien alle partijen de huidige vorm van meer geld naar Europa, minder zelfbeschikking van een staat en het liefst miljarden immigranten het land laten overnemen, zijn ze bijna allemaal conservatief te noemen: ze willen het huidige elite stelsel behouden.

Sensemilla | 10-03-17 | 12:12

The trouble with socialism is you always end up running out of other people's money.

Dit wordt op GS vaak aangehaald, maar als de mensheid een systeem heeft bedacht om te zorgen dat iedereen een menswaardig bestaan heeft, en dat werkt niet, dan is er toch iets mis met dat systeem? :)

robertdoesnEro | 10-03-17 | 12:11

Tjah, links oreren geeft altijd een goed gevoel.
Maar daarna komt het moment dat de rekening
van al dat gratis "weggeef geld" betaald moet worden...

hotmint | 10-03-17 | 12:08

Dat de snotaap Klaver (of wat zijn werkelijke naam ook moge zijn) volle zaken trekt zijn noord Koreaanse praktijken. clubje jaknikkers zie mee op toer zijn

Je bent een rund als je op Groen Links stemt.

protonplof | 10-03-17 | 12:08

Mijn vrouw vindt het maar een verwend etterbakje.
En zij heeft er voor doorgeleerd.

knutsel | 10-03-17 | 12:05

Als Klaver de grootste wordt laat ik dezelfde dag nog mijn bedrijf vestigingen op Cyprus.

Dutch_Holland | 10-03-17 | 12:05

Nosky | 10-03-17 | 11:59

Heb er geen woord aan te te voegen!

Solar666 | 10-03-17 | 12:01

Romeinse vrouwen stonden er al om bekend geen bal verstand te hebben van het kopen van slaven vanwege op uiterlijk selecteren.

Moet nu nog bijkomen dat ze niet rechts durven te stemmen vanwege asociaal ofzoiets.

Zolang vrouwen mogen stemmen komen we nooit uit deze linkse nachtmerrie.

dooiekadaver | 10-03-17 | 12:01

Het is toch logisch om te betalen voor het gebruik? Mensen die nu weinig rijden betalen te veel en u te weinig. Ik snap dat dat prettig is geweest, maar eerlijk is het niet. Daarnaast moet je naar het totale koopkrachtplaatje kijken. Onder de streep zou de gemiddelde koopkracht er niet op achteruit moeten gaan. Bovendien zijn er positieve effecten voor de economie in het afnemen van de filedruk.

Oh en ga elektrisch rijden. Dikke kans dat je er dan ineens op vooruit gaat in je huishoudboekje.
jawor36 | 10-03-17 | 10:23

Naiviteit in optima forma dit. Allemachtig.
.
1: Betalen voor gebruik is inderdaad logisch: doen we nu al. Namelijk middels de krankzinnig hoge opslag op benzine. Dus voor elke kilometer, wordt indirect netjes betaald. Daarbij, het wegenbelastingsysteem voorziet ook al in verschillende gradaties van gebruik.
.
2: Een variant van rekeningrijden is verder wat mij betreft prima, maarrr: Dan wel de reguliere motorrijtuigenbelasting schrappen, en de accijnzen op brandstof ernstig reduceren. Ziet u dit gebeuren (in al uw naiviteit)? Ik niet. Gebeurd ook niet. Een additioneel heffingsysteem komt bovenop de reeds bestaande. De facto gaat het meerendeel van de automobilist er op achteruit. Gegarandeerd.
.
3: Dat gelul over filedruk moet ook eens ophouden om kansloze voorstellen te “rechtvaardigen”. Dit is niets meer en minder dan dom wensdenken en bovendien praktisch onhaalbaar. Het openbaar vervoer kan namelijk geen alternatief bieden. En de ‘niet-in-staat-om-commercieel-te-denken-mensen’ onder ons, moeten ook eens begrijpen dat er een veelvoud aan motieven is om producten/diensten/alternatieven te kiezen, waar geld lang niet altijd een doorslaggevende factor is. Dus dat zogenaamd causaal verband tussen hogere ‘autolasten’ en filedruk is geenszins aan te tonen.
.
4: Electrisch rijden: doorrekenen to onder aan de streep graag. Dan valt het ineens tegen. Daarbij, met onze overheid hebben we vrijwel de garantie dat wanneer het electrisch rijden groeit, er als vanzelf weer nieuwe heffingen worden ‘bedacht’ om gederfde belastinginkomsten te compenseren. Zie ook de neerwaartse (of opwaarts) spiraal met betrekking tot het bijtellingstelsel.
.
5: Concluderend, praat niet zo dom.
Ook voor U: Jesse Klaver is een losse flodder. Allemaal holle kreten, zonder inhoud. Alles wat het jongetjes zegt en doet is minitieus voorbereid, verre van authentiek. Hij heeft geen inhoud.

Nosky | 10-03-17 | 11:59

Ik hoorde op zijn fanradio (NPO1) een gedeelte van zijn toespraak. Afgezien dat het erg bedacht en gemaakt klonk, zorgde de passage waarin hij twee maal roept "Zijn jullie er klaar voor? (gevolgd door 2x gejoel/gejuich) me koude rillingen. Dit klonk wel erg Goebbeliaans (wollt Ihr den Totalen Krieg?)

batvoca2 | 10-03-17 | 11:59

The trouble with socialism is you always end up running out of other people's money.
DearMud | 10-03-17 | 11:31

Dat probleem speelt dus ook gewoon voor kapitalisten, die hebben sinds 2008 massaal het financiële socialisme omarmt om hun falende geldsysteem in leven te houden. Het bekende 'privatize the profits socialize the losses'. Elke politicus gaat dit systeem omarmen van links tot rechts, het alternatief? TINA. De enige optie die men heeft is hoe men het verpakt en hoe lang men het gaat volhouden.

Solar666 | 10-03-17 | 11:57

Ik stem er niet op.
Maar als ie succes heeft: respect man. Dat doe ik je niet na.

Koos Knak | 10-03-17 | 11:55

Martinspire | 10-03-17 | 11:19

Geen enkel land gaat zijn staatsschuld ooit nog terugbetalen. Ons geldsysteem staat of valt met exponentiële geldgroei. Leningen afbetalen betekend automatisch een krimp van de beschikbare hoeveelheid geld. De één zijn schuld is de ander zijn kapitaal. Waarom denk jij dat de rente zo laag is? Alles wordt in de strijd gegooid om particulieren, bedrijven en overheden zo veel mogelijk geld te laten lenen, uiteraard wel met garantstellingen want men weet dat iedereen in feite niet kredietwaardig meer is. We leven echt al een aantal jaren in een nieuwe realiteit waarin het opkopen van de eigen staatsobligaties heel normaal is. Dat men dit niet aan de grote klok hangt en blijft praten over bezuinigingen is alleen maar een show om mensen niet te demoraliseren of in paniek te laten raken. Monetaire financiering is tegenwoordig de normaalste zaak geworden. Biljoenen staan er op de balansen van zombiebanken, die bedragen gaan nooit meer terugbetaald worden.

Solar666 | 10-03-17 | 11:46

Een linkse partij die gaat winnen? Heeft deze snotneus al eens nar de peilingen gekeken? De enige reden dat links kans maakt te regeren is omdat de VVD koppig genoeg is om Wilders uit te sluiten

Rest In Privacy | 10-03-17 | 11:45

Heb 1 minuut en 3 seconden geluisterd. Is dat normaal ?

duitse herder | 10-03-17 | 11:44

Wat mij iedere keer weer opvalt is het totale gebrek aan basale fiscale kennis van de dagdromende Klavertje-stemmende millenials die inderdaad kennelijk denken dat het geld aan de bomen groeit, ipv dat het wordt opgehoest door de (modale!) belastingbetaler - en nee, die zijn niet allemaal 'rijk'. Eerder integendeel.

Zou het zo kunnen zijn dat deze sneeuwvlokjes nog nooit ècht naar hun loonstrookjes hebben gekeken, of - erger nog - er nog nooit eentje hebben ontvangen?

EefjeWentelteefje | 10-03-17 | 11:39

Ja als dat aan de macht komt gooi ik mn rijbewijs door de schredder en ga nooit meer werken bekijk het maar met je onuitvoerbare fascistische plannen.

ikdenkwat | 10-03-17 | 11:37

"het is klaar met economisme"
maar geen alternatief voor een monitair systeem benoemen
Ik geef hem het cijfer populist uit 10

niemand specifiek | 10-03-17 | 11:37

Mijn stem heeft hij

Zegtnietzoveel | 10-03-17 | 11:35

Weerzinwekkend aan Klaver is dat zoveel inhoudsloze bral uit zijn mond komt. "Laten we de kans grijpen. Laten we alles uit de kast halen. Samen kunnen we meer doen dan we ooit hebben gedaan," kan net zo goed door Mark Rutte worden uitgekraamd.

simpelman | 10-03-17 | 11:34

Groenlinks valt bij mij in de categorie artikel1.
Verder stem ik met mijn hart: PVV.
Al die andere partijtjes splijten de boel alleen maar en als het er op aankomt gaan ze schuiven in het islam probleem. Mark my words.
Dan zijn er ineens "radicale" en "niet-radicale" moslims.
Moslims zelf maken dit onderscheid niet, want er is maar 1 islam.

watergeus | 10-03-17 | 11:34

"Laten we dit", "Laten we dat", laten we in godsvredesnaam OPHOUDEN met die uitgekauwde frases.

Fijne Kannibaal | 10-03-17 | 11:34

Mag ik ff een teiltje, die foto's man doe ff normaal Jesse!

ikdenkwat | 10-03-17 | 11:33

Gelukkig lees ik hier zat reaguurders die dondersgoed doorhebben waar GroenLinks vandaan komt en waar zij naartoe willen.
'Iedereen met een links hart moet links stemmen', waar is nu die inclusiviteit, hm? Want hoe je het ook wendt of keert, er is geen bevolkingsgroep die harder gediscrimineerd en uitgesloten wordt dan hij of zij die conservatief of 'rechts' van aard is.
Het is echt treurig gesteld met dit land - dus hou op over andere landen - dat een lege huls met een diarree aan mooie slogans hier op handen gedragen wordt. Hij liegt over zijn achtergrond, hij liegt over wat hij van plan is en hij kan niet eens een eigen persoonlijkheid ontwikkelen. Alles is gemarketed, gekopiëerd van amechtige mooipraters met geheime agenda's zoals die verdeel-en-heers adept Obama.
Stem maar op Klaver, maak het maar een partij met invloed, en doe dan maar vast je auto weg, sla kaarsen, water, zaklantaarns en proviand in, want als deze imbeciel met de rest van die kakkerlakken een regering gaat vormen, gaan we weer 4 jaar wensdenken tegemoet. Niet de realiteit is van belang, maar jouw interpretatie daarvan. Niet de islam en zijn extremisten zijn het probleem, maar JIJ, hardwerkende kudtburger met je auto, je gestook van gas en je hang naar luxe en welvaart. Welnu, Jezus Klaver gaat daar een eind aan maken, en als hij je niet kan overtuigen, komt de AFA wel aan je deur.
Genoeg van linkse lulverhalen, van regenboogzebrapaden en wegkijkerij, van problemen doorschuiven of negeren, rekening leggen bij toekomstige generaties en dromen van een samenlevingsvorm die nog nooit succesvol is gebleken. Stem op Klaver en maak van Nederland Noord Korea. Klinkt misschien gechargeerd, maar in hoeverre mag u nu al zeggen wat u denkt? Denkt u dat dat beter gaat worden als deze genossen straks nog meer macht krijgen?
En het is niet veel beter gesteld met de rest. Over de PvdA hoef ik het niet te hebben, maar welke idioot trapt nu nog in die geldstrooierij van de SP? Het is makkelijk roepen om de AOW terug naar 65 te willen, en het ziekenfonds terug en hoger loon en weetikveel, maar waar moet dat geld vandaan komen?
The trouble with socialism is you always end up running out of other people's money. Kijk maar naar Venezuela, waar de planeconomie het land ten gronde heeft gericht. Kijk naar Zweden waar wegkijkerij tot de vernietiging van het land leidt, en kijk dan naar Nederland, die geen geld heeft voor zijn bejaarden, defensie en zorg, maar door wensbeleid gedreven, nog meer paupers van heinde en verre binnenlaat om nog meer druk op het sociale stelsel en het maatschappelijk leven uit te oefenen. Ach ja, wie dan leeft, die dan zorgt, he Jezus Klaver?
He Klaver, als je dan toch zo graag God speelt, maak dan maar een internationaal uitkeringsstelsel. Dan geven we alle wereldburgers gewoon een basisinkomen. Dan hoeven ze in ieder geval niet meer hiernaartoe te komen, en ons geweten aangaande slavernij en ons wit-zijn is dan gesust. Kom op, Jesse, je kan het! Met andermans geld, zeker weten! Wat zeg je? Is dat niet reëel? Is het dan reëel om heel de wereld hiernaartoe te halen? Wat zeg je? Ben ik racistisch? Wat nou, ventje, nu al geen argumenten meer?

Rest In Privacy | 10-03-17 | 11:31

Was dit een bijeenkomst van "white Supreme" want zelfs bij de PVV is het minder wit onder de aanhang.

vinzDH | 10-03-17 | 11:31

Jomanda revisited. De val komt snel waarschijnlijk.

ad melkert | 10-03-17 | 11:30

Kijkend naar de foto's denk ik EO (peepshow) jongerendag...
Jonge ongepolijste breinen indoctrineren met gif en leugens.

JdelaT | 10-03-17 | 11:30

En als de grootste linkse neppoliticus evah het voor elkaar krijgt om van GroenLinks - met steun van de NPO - de grootste partij op Links te maken, gaat hij in een coalitie zitten met de VVD, D66 en het CDA, en komt er helemaal niets van zijn mooie praatjes terecht.

Laat het maar gebeuren mensOn.

Marie Curieux | 10-03-17 | 11:29

Hou er maar rekening dat die nietsnut goed gaat scoren hij heeft een zéér goed campagneteam die heel goed weet hoe ze iemand moeten presenteren, zal me niks verbazen als ze uit de oe es zijn ingevlogen, daarbijkomend een hormonaal gemankeerde achterban van kirrende bakfietsmoeders die het zo'n leuke knul vinden.

Bokito ergo sum | 10-03-17 | 11:29

GL is de zoveelste neo-liberalisme-light partij aan de voormalige "linkse" kant. Minder dan de VVD, maar ook nog altijd beladen met Tony Blair's "third way". Zo lang zij en de PvdA dat nog altijd niet in willen zien, hebben ze wat mij betreft geen bestaansrecht. Nul-uren contracten, flexwerken, outsourcing, offshoring, privatiseren. waarom zou je als gewone werkende burger nog op dit soort "linkse" partijen stemmen ? Stem dan op Jacques Monasch. Die begrijpt tenminste nog wel wat sociaal-democratisch politiek zou moeten zijn.

Bigi Bana Boy | 10-03-17 | 11:29

-weggejorist-

wijzegeit | 10-03-17 | 11:28

theplunger | 10-03-17 | 10:17
Helaas alleen als je kan denken,en geschiedenis gehad hebt, maar deze generatie heeft geschiedenisleraren ala Rutte gehad,en dat was toen nog een rechtse bal.
Het overgrote deel van de leraren is links, dus die hebben het communisme , de muur, AFA, RARA, Rote Armee fraktion,extreem links dus net een ander tintje gegeven, dus die schapen zijn niet voorgelicht, hebben Animal Farm niet gelezen, of uitgelegd gekregen.
Die schapen geloven nog in de groene leugen, dat zie je ook in de VS. Ieder weldenkend mens wil schone lucht, schoon water enz., maar deze mensen willen dat ook maar wat ze vooral willen is geld om te verbrassen, aan allerlei onderzoeken die dan gemanipuleerd worden, want als je zou ontdekken dat de mens eigenlijk niet zoveel invloed heeft op het klimaat,heeft het geen zin om allerlei onderzoeken, spannende reisjes enz. te doen.
Het is bijzonder afgezaagd maar het is altijd "follow the money". De groene leugen is ook gewoon een verdien-model, net als de Welfare beweging, het gaat die organisaties maar om een ding, hoe krijg ik zelf zoveel mogelijk pecunia in de knip, en heb ik een leuk en relaxt leven.

corbiere | 10-03-17 | 11:26

Groen Links heeft zowaar een bestuurlid voor 'partijontwikkeling' - en dat is ene mevrouw ...
-
Paulien Goedvolk.
-

bisbisbis | 10-03-17 | 11:24

daytripper | 10-03-17 | 10:57
Zijn doen en laten ja, dus de piano. Niet alleen een politiek programma is relevant, ook de persoon zelf. Ik kan me prima vinden in een heel aantal punten van zijn partij (mja, dat heb ik bij alle partijen, ik kom dan ook nooit boven de 60% bij een Stemwijzer), maar als ik Thierry hoor en zie, denk ik niet van oh, hij vertegenwoordigt mij.

ho4x | 10-03-17 | 11:23

Socialisme en communisme hebben de meeste doden op hun geweten. De huidige socialitische paradijzen bieden hun burgers nu bepaald geen gespreid bedje. Venzuela, Wit Rusland,en Noord korea zijn het voorbeeld. Communisme zuigt elk iniatief uit de mens en iedereen kijkt naar de ander om het te regelen. Het werkt gewoon niet en steeds trappen er mensen opnieuw in. Het enige wat dit systeem doet is een nu elite creeeren ipv van de oude. Er is nog nooit een tijdperk geweest waarin de arbeider het zo goed heeft gehad als de huidige na oorlogse periode. Kan er met mijn verstand niet bij dat deze leer niet is verboden.

Zatkniss | 10-03-17 | 11:23

Hij praat als een 8-jarig kind dat nog in het jeugdjournaal gelooft. Iedereen lief voor elkaar zijn!

Rommelende Onderbuik | 10-03-17 | 11:23

onbetaalbaar

einzelgänger | 10-03-17 | 11:22

Grootheidswaanzin, hoogmoed, narcisme. Neem deze patiënt zo snel mogelijk in bescherming tegen zichzelf en doe hem een dwangbuis om en gooi hem in de isoleer. Wat een mafkees !

Grrraaien | 10-03-17 | 11:22

die zeikert van canada laat wel iemand het land uitzetten die er al haast geboren was.en die linkse gladjanus van groenlinks ,zal iedereen onder de ton euro p j de nek omdraaien

pedro300 | 10-03-17 | 11:19

@corbiere | 10-03-17 | 11:07
Die nationale schuld van Obama is niet bepaald zijn schuld maar van misdaden van bedrijven die rond die tijd tot een crisis leidden. Herbert Hoover kreeg toch ook niet de crisis van de jaren 30 volledig in zijn schoenen gedumpt? Nee, daar waren gewoon andere redenen voor (zie wikipedia). De vraag is echter hoe lang andere landen tolereren dat de VS zo'n ongelofelijke schuld heeft, want ze bereiken (of hebben dat al bereikt) nu een punt waarop terugbetalen geen optie meer is.

Martinspire | 10-03-17 | 11:19

MarcS | 10-03-17 | 10:57

Die concepten komen er inderdaad steeds meer. Bezit is achterhaald, toegang tot een dienst is het alternatief.

Echter, in het geval van de auto - wanneer gebruik schadelijk is voor anderen - lijkt het mij logisch dat degene die meer schade aanricht hier ook naar rato voor betaalt. Het is dan wel zaak om dit te stroomlijnen met wegenbelasting, accijns op brandstof e.d.

jawor36 | 10-03-17 | 11:17

MarcS | 10-03-17 | 11:02

De eigen woning forfait (EWF) stopt direct als je niet gebruik maakt van de HRA (Wet Hillen).

Riool en reiniginsrechten worden aan elke gebruiker doorberekend. WOZ belasting had vroeger een eigenaar en gebruikersdeel, tegenwoordig krijgt enkel de eigenaar direct een aanslag. Deze word uiteraard doorberekend in de huurprijs. Eigenaren klagen nog wel eens over het feit dat zij WOZ belasting moeten betalen maar de realiteit is dat iedereen die een dak boven zijn hooft heeft hier direct of indirect mee te maken heeft.

In principe is er niets mis met het principe dat degene die voordeel heeft betaald. Dus belastingen voor het gebruik van het riool en het ophalen van huisvuil is heel verdedigbaar. Allen linkse uitvreters denken dat alles gratis is.

Mijn probleem het het huidige belastingstelsel is dat het te gericht is op het beinvloeden van gedrag. Daar dient een fiscaal systeem niet voor te zijn, fiscale systemen zijn er om publieke systemen te financieren waar iedereen baat bij heeft. Alle extra's waar alleen specifieke doelgroepen van profiteren zouden moeten worden afgeschaft, dat is gewoon oridinaire herverdeling gebaseerd op politieke ideologie. Waarom hebben wij kinderbijslag? Waarom betalen mensen die geen kinderen hebben wel mee aan alle kosten die de opleiding en opvang van kinderen met zich meebrengt?
Verlaag gewoon de belastingen en laat mensen die kosten zelf betalen, mensen die andere keuzes maken kunnen dat zelf bepalen wat zij met hun leven gaan doen. Socialisatie van kosten op basis van politieke idealen is gewoon ordinaire diefstal.

Solar666 | 10-03-17 | 11:17

Waneer je niets kunt, zoals Yasser Klaver, dan val je vanzelf een keer door de mand. En al die mensen om hem heen, doen al dat werk natuurlijk niet voor niets. die willn uiteindelijk ook hun beloning.En Jesse gaat niet leveren. Dus zullen deze vrienden hem weer snel inruilen vor de volgende gewillige naiefe buikspreekpop.

Mark_D_NL | 10-03-17 | 11:16

Oh en ga elektrisch rijden. Dikke kans dat je er dan ineens op vooruit gaat in je huishoudboekje.

jawor36 | 10-03-17 | 10:23
Ja, want een elektrische auto is veel goedkoper in aanschaf dan een benzine-auto. Toch?
De enige mensen die een elektrische auto kopen, zijn "duurzame ondernemers" die dat zakelijk heel goed kunnen laten subsidiëren door de overheid, eh andere belastingbetalers.

Nuchternederland | 10-03-17 | 11:16

Mooi he iedereen dweept met Klaver doen ze ook met Trudeau van Canada zag gisteren weer zo'n mooi stukje immigranten opzoeken ivm de kou bij de grens met die verschrikkelijke Trump maar was het Canada niet dat een Nederlander na 59 jaar eruit pleurt had Donald eens moeten doen.

dedwarsligger | 10-03-17 | 11:16

Leuk stukje in de krant over teleurgestelde PvdA vrijwilligers: www.telegraaf.nl/binnenland/27770360/_...

"Een groepje Marokkanen nadert. Ze kijken naar de folder in de uitgestoken hand van Gamal, maar reageren resoluut: „Nee, de PvdA hoeven we niet. Wij gaan voor Denk”, zegt één van de mannen. „Waarom? Dat weet je best. Lodewijk Asscher heeft de uitkering van mijn vader in Marokko verlaagd. Echt hoor, wij gaan voor Denk."

Jarenlang heeft Asscher het volgehouden om niets te doen aan de torenhoge uitkeringen naar Marokko.
Puur clientisme blijkt nu.

ChatBot | 10-03-17 | 11:12

Briljante sponsoring onder het artikel : 'Geen rode neus met Kleenex Balsam' - Rode Snotneus!

vanderstaaf | 10-03-17 | 11:11

Persoonlijk denk ik dat het tijd wordt voor een ander soort 'links', maar goed, wie ben ik? :)

robertdoesnEro | 10-03-17 | 11:11

-weggejorist-

TheoY1 | 10-03-17 | 11:09

-weggejorist-

TheoY1 | 10-03-17 | 11:09

GL doet precies wat de VVD (Ed Nijpels) en PVDA (Wouter Bos) al jaren geleden hebben gedaan, namelijk iemand naar voren schuiven die jong is en er in vergelijking met andere politici niet al te slecht uitziet. Die mikken volledig op het jonge (vrouw)volk dat selecteert op uiterlijk ipv standpunten.

FrummelPummel | 10-03-17 | 11:09

Messias Yesser = een hele sneue snotneus, wat een showbink en een nep-profeet.
Change = Verandering. Hoe origineel ben je dan?
Deze nog natte feut probeert met nep-charisma het premierschap te kraken door alle speeches bij elkaar te stelen en geen enkele concreet haalbaar of origineel programmapunt aan te leveren maar enkel oud-linkse dogma's die al jaren desastreus zijn recyclen en juist die troep als zogenaamd nieuw elan te verpakken.
Het blijft wel oud-linkse dogmatische troep natuurlijk.
www.volkskrant.nl/politiek/de-onderstr...
.
De persoonlijkheidscultus rond JFK begint m.i. zorgwekkende proporties aan te nemen, hopen dat bij deze kiezers op tijd enige realiteitszin indaalt.
www.joop.nl/opinies/de-linkse-dromer-i...
.
Wordt wakker, ons huis staat in de brand. Je moet niet dromen maar blussen.

Flappie2006 | 10-03-17 | 11:08

De paringsdans om de zwevende kiezer.. echter ze vergeten dat de meeste van hun stiekem op geert zullen stemmen omdat ze hun mening niet durven te uiten.Kijk naar Trump.. Verandering hangt in de lucht en de nos/npo hebben hun handen vol om het linkse sfeertje erin te houden.

RentaHam | 10-03-17 | 11:08

Prof. Dr von Fotze | 10-03-17 | 10:04
Net als Obama, nationale schuld verdubbeld, tijdens zijn termijn.
Hoe kunnen we de jeugd waarschuwen voor dit groene communisme?

corbiere | 10-03-17 | 11:07

Stemmen op yasser feras, van wegen het milieu,
is het zelfde als elektrisch rijden, van wegen het milieu.
-
Elektriek is geen oorspronkelijke energie,
het moet worden "opgewekt",
hier in Nederland gebeurd dat middels vreselijk vervuilende kolencentrales!
En wat te doen met al die batterijen?
-
M.a.w. oh oh oh wat ben ik toch goed bezig met het milieu.
Ik kan rustig gaan slapen.
-
De moderne aflaat.

Kanarie_Geil | 10-03-17 | 11:07

@MarcS | 10-03-17 | 11:02 - nareuteltje.
Overdrachtsbelasting, nalatenschap belasting, want mensen die een huis hebben, hebben immers al meerdere keren belasting betaald.

Vermogensbelasting, weg ermee.
Huurtoeslag, weg ermee!.
Kinderbijslag, weg ermee! Reden van invoering is allang opgelost.

MarcS | 10-03-17 | 11:06

,,,en a l w e e r r r r een dominee, die vindt dat wij 'het goede voorbeeld moeten geven in Europa'
-
De rest van Europa zal met grote belangstelling toe zien, hoe een modern, redelijk goed bestuurd, welvarend land afglijdt naar een sektarisch derde-wereld paradijs - als voorbeeld van de fouten die je per sé niet moet maken.

bisbisbis | 10-03-17 | 11:06

18konijn | 10-03-17 | 11:00

Dat klopt, banken moeten risico beprijzen. Regime change hoort daar ook gewoon bij.

Niet dat het veel uit zal maken hoor, alle banken zijn technisch failliet beyond repair. De centrale banken weten de shit vast wel ergens bij een zombiebank onder te brengen. De biljoenen €/$ die men reeds op die manier hebben geparkeerd kunnen echt nog wel wat gezelschap gebruiken, maakt echt niets meer uit. Nu wordt je schuld gewoon tegen je gebruikt om je verder te verarmen, je rechten af te nemen, je plichten te verzwaren, je op te zetten tegen je medemens.

Solar666 | 10-03-17 | 11:06

Leeghoofden ,zakkenvullers, en leugenaars ,die via klimaat gelul ,en opwarming ,wat nergens te bewijzen is ,de mensen belazeren .

fleurtje | 10-03-17 | 11:04

Hm... apart deurbeleid:
alleen voor blanken?

kapitein_iglo | 10-03-17 | 11:03

Messias Jessius Klaver is een misselmakende verleider. Veel millenials lopen met hem weg want, dromen of hoe het zou kunnen zijn, dromen over een ideale wereld gemaakt zoals je die op de meest ideale mogelijk zou moeten zijn.

Tja, sommige willen naar de nieuwe ster die 40 miljoen miljard lichtjaren weg staat. Een leuke en spannende wens maar absoluut niet haalbaar.
Klaver verleid mensen die nog niet voldoende hebben kunnen ervaren in hun leven hoe de werkelijkheid in elkaar steekt. Dat er op de wereld teveel monden te voeden zijn waardoor alleen biologisch boeren tot honger zal leiden. En evengoed ziektes zo blijkt nu.

Millenials die niet beseffen dat wanneer ze dadelijk met de auto naar het werk moeten vanwege overvol OV of slechte verbinding OV, dat ze dan niets meer overhouden voor hun verre reizen want gaat op aan de extra belastingen voor rijden in de spits etc.

Millenials en andere dromers beseffen niet dat men geen huis meer kan kopen met Klaver zijn beleid. Wordt te duur en al helemaal voor diegene die een ouder huis bezitten.
Binnen vijftien jaar alle huizen in Nederland aardgasvrij maken, en na 2020 mogen huizen die geen energielabel B hebben verkocht worden. Ofwel eigenaren worden verplicht vaak onbetaalbare en niet terug te verdienen renovaties te doen wat bij sommige woningen tot wel € 30.000 extra kosten kan leiden ondanks de subsidie van 10.000.

Millenials en dromers geloven alleen in vrede zonder een verzekering premie ervoor te betalen, een sterke defensie.
Het land is niet meer te verdedigen zoals in 1939, want kinderlijk naïef onze Jessias, en dus hebben we een defensie nodig die op termijn kleiner is dan we nu al hebben. Met benodigd reserve materiaal tbv revisies en up to date battlepower zullen we met het GL programma ons eigen land niet eens kunnen verdedigen. Wat als over 10 jaar miljoenen Afrikanen en Arabieren etc. toch naar Europa blijven komen, hoe lossen we dat op zonder sterke krijgsmacht. De landen aldaar zullen niet onder de indruk zijn en niemand terugnemen en ons chanteren zo veel als dat kans. Met een sterk leger en Europese macht kunnen we een vuist maken en desnoods illegalen op de kusten afzetten onder bescherming van die krijgsmacht omdat we anders onder de voet worden gelopen.

Millenials denken dat het leven bestaat uit bucketlist afvinken. Vele mooie reizen, dromen over vrede, en vrije tijd om veel fijne dingen te beleven. DAT IS VOORBIJ met Jesse Klaver, immers er zullen zoveel migranten blijven komen dat de pot, de omzet die Nederland maakt niet echt toeneemt en de winst al helemaal niet (STAATSSCHULD) waardoor welvaart, lees geld, verdeelt gaat worden onder meer en meer lieden en er per persoon gewoon veel minder te besteden valt. Ofwel veel migratie zonder dat we werk is voor al onze mensen en de nieuwelingen leidt tot meer kosten uit hetzelfde potje en dus op termijn meer armoe.

Zo kan ik nog wel even doorgaan als ik grasduin in het GL programma. Het groene energie programma kost op termijn tientallen miljarden extra die GL niet heeft laten doorrekenen. Ofwel deze weggestopte kosten krijgen ook de dromers straks voor de kiezen.

GroenLinks is terug naar de colgozen, terug naar PolPot, verschraling en armoe omdat het gewoon niet haalbaar is op de manier zoals zij dat voorstellen, radicaal en blind vanwege dromen e.e.a. riogoreus uitvoeren.

Wanneer ik die meet ups zie dan realiseer ik mij dat velen mogen stemmen zonder weet te hebben van de realiteit.
Klein voorbeeld wat moeten wij extreem aan milieu doen en nog meer belasting erop heffen en ons daarmee verarmen als we er GEEN invloed op hebben. tientallen miljarden spenderen terwijl het woestijnzand regelmatig op onze auto's neerdaalt en dus ook de vuile lucht uit Parijs om maar eens wat te noemen.

De CIA zou in de jaren 60 een Klaver als een groot gevaar hebben gezien en waarschijnlijk daarop geanticipeerd hebben. Een gevaar dat is deze dromer in ieder geval zeker.

Moneytron | 10-03-17 | 11:02

En dat je dan als kritisch weblog totaal dit nieuws hebt gemist:

"De man achter Jesse Klavers onemanshow: Wijnand Duyvendak
In 2008 vertrok Wijnand Duyvendak op pijnlijke wijze uit de Tweede Kamer. Nu is hij helemaal terug, als regisseur van de succesvolle verkiezingscampagne van GroenLinks-lijsttrekker Jesse Klaver. Oud-leider Femke Halsema geniet."

"Dat Duyvendak zo’n voorname rol speelt in de huidige campagne maakt zijn comeback in de partijtop helemaal opmerkelijk. In 2012 was het Klaver, campagneleider bij de vorige Tweede Kamerverkiezingen, die hem als persoonlijk adviseur terughaalde. Nog maar vier jaar eerder was Duyvendak afgedropen op het Binnenhof. Onder grote druk van media en partijtop trok hij zich terug uit de politiek. Hij zat slechts zes jaar in de Kamer."

"Aanleiding was zijn boek Klimaatactivist in de politiek. Daarin wilde hij verantwoording afleggen over zijn activistische verleden in de kraakbeweging en de radicale actiegroep Onkruit. Boodschap: ik ben mijn wilde haren kwijt en nu een constructieve beroepspoliticus. Het boek ontplofte in zijn gezicht. Er brak een golf van kritiek los omdat hij volgens critici juist te weinig afstand nam van harde acties uit de jaren tachtig. Er kwamen nieuwe incidenten aan het licht, onder meer zijn betrokkenheid bij een inbraak in een ministerie en het onthullen van privé-adressen van topambtenaren. Toenmalig fractievoorzitter Femke Halsema voelde zich „bedonderd”, schreef ze vorig jaar in haar memoires. Ze was bang dat Duyvendak de partij zou beschadigen. Hij trok zijn conclusie en stapte op."

Meer hier: www.nrc.nl/nieuws/2017/03/08/de-man-a...

Toch wrang dat juist het NRC met dit nieuws komt.

Marie Curieux | 10-03-17 | 11:02

Een links hart..?
Dat hoort op je rug te hangen...

alpha centauri | 10-03-17 | 11:02

@Solar666 | 10-03-17 | 10:55 - tja HRA is alleen in het leven geroepen omdat onze overheid geen huizen wilde bouwen. We moesten kopen!
Overigens HRA = lagere belastingdruk?
WOZ, duurder riool en water wegens eigenaar + gebruikers kosten? Huurwaarde forfaith? En ga zo maar door.

Van mij mogen ze HRA morgen stoppen, als ze al die andere onzin ook stoppen.

MarcS | 10-03-17 | 11:02

Baudet is natuurlijk wel vele malen Nederlander,
dan Jassar Klaver!

joost2 | 10-03-17 | 11:01

Bauet is natuurlijk wel vele malen Nederlander,
dan Jassar Klaver!

joost2 | 10-03-17 | 11:01

Judas ipv Jessias

zachbi | 10-03-17 | 11:00

Hoedan en de enigste oplosing die ze hebben is belasting omhoog zodat henk en ingerit na de veel te hoge huren nu ook niet meer met de auto naar het werk kan ofzo.

Laat die bedrijven lekker minder belasting betalen en verplicht ze om een percentage van omzet in ontwikkeling te steken waar het bedrijf zelf ook baat bij heeft.Bedrijven laten betalen om te mogen vervuilen gaat echt nergens over en verandert niks is gewoon geld stelen onder mom van vervuiling.

Sjonie01 | 10-03-17 | 11:00

@Solar666 | 10-03-17 | 10:48
Dus als ik door slecht financieel beheer dan wel door een plotselinge fiscale maatregel van een kennelijk volstrekt onbetrouwbare overheid mijn hypotheek niet meer kan betalen, dan moeten de banken daar maar voor opdraaien? Wat een krankzinnig idee! Geen enkele bank zal het overleven als blijkt dat al dat onderpand in de boeken blijkbaar van nul en generlei waarde is.

18konijn | 10-03-17 | 11:00

@marcoplarco | 10-03-17 | 10:53
Zaken als rekenen en kwantificeren zijn absoluut taboe binnen dat soort linksextremistische clubjes. Die meten namelijk de huidige grauwe werkelijkheid, terwijl alles wat ze denken en doen in het kader staan van de maakbare fantastische toekomst die zij voor ons in petto hebben.

ChatBot | 10-03-17 | 11:00

Die kerel profileert zich meer en meer als een TV dominee.
Die imgur link naar het JOOP artikel. LOL

Meneert | 10-03-17 | 10:58

Thierry is inderdaad nog enger. Zo elitair, om te kotsen.
ho4x | 10-03-17 | 10:49

Kun je dat "elitair" concretiseren ? Waar gaat het om ? Om de piano of het programma?

daytripper | 10-03-17 | 10:57

Het is toch logisch om te betalen voor het gebruik?
jawor36 | 10-03-17 | 10:23

Is dat nu echt zo logisch? Wilt u dan ook even afrekenen voor het gebruik van uw fiets? Uw onderbroek?

MarcS | 10-03-17 | 10:57

Ik betaal al jaren voor andermans dromen. Het mag wat kosten. Dat er niet genoeg over blijft voor mijn eigen dromen is het offer van de solidariteit die ons wordt opgelegd.

Statler en Waldorf | 10-03-17 | 10:57

Een links hart zit rechts voor de kijker.

Reden | 10-03-17 | 10:57

Tja, demonstreert vooral hoe onrealistisch de denkbeelden van socialisten kunnen zijn: niet gehinderd door enig begrip van de realiteit dit soort dingen roepen is imo een redelijke diskwalificatie. Zeker ook omdat hij met hetzelfde "optimisme" dingen roept over het klimaat en de -veronderstelde- socialistische superioriteit ("Deze tijd is te belangrijk om aan rechts over te laten").

Beste Jesse,

Visie is afhankelijk van perspectief. Perspectief verbreedt met het toenemen van kennis. Kennis neemt toe met leeftijd.
Ga je oren wassen, een paar jaar echt werken voor de kost (voor een BEDRIJF, niet voor een NGO of raamkijkambtenaar zijn) en praat dan eens verder. Je schoffeert iedereen die in dit land z'n best doet om de debiel hoge belastingen te betalen die jij voorstelt, niet gehinderd door enig besef over hoe krom we er voor moeten liggen.

Volksmennen kan iedereen, vooral als die persoon niet gehinderd wordt door bovengenoemde realiteit. Het is ook vooral iets waar mensen die zeker weten dat ze gelijk hebben zich van bedienen. Wat dat betreft ken je de voorbeelden wel denk ik: Ironisch genoeg dezelfden die vaak gebruikt worden om "rechts populisme" mee aan te duiden. Wat jij doet is net zo goed populisme en je zet daarmee net zo goed een complete bevolkingsgroep weg als minderwaardig (de rechtse, boze, blanke man).

Ik zou er om lachen als het niet zo levensgevaarlijk was, je geeft dingen weg waar generaties hard voor gevochten hebben, en je hebt het niet eens door.

Homer P. Simpson | 10-03-17 | 10:56

Kennelijk willen wij "leuke" muziek en discolichten, een goede predikant die wat roept en dan komt het goed. Dat mensen erin trappen, ik blijf mij verwonderen. Ik hoor liever Thierry Baudet, inhoudelijk sterk. Dus ik stem FVD!

bandit | 10-03-17 | 10:55

de Voorzittert | 10-03-17 | 10:45

Mensen die rente betalen hebben schulden. Schulden die zij zij aangegaan maar waar men het normaal vind dat anderen er aan meebetalen? HRA verlaagd je gemiddelde bealstingdruk, niet voor iedereen nee voor die mensen die lenen voor een woning. Dat is niet liberaal want het schept voorwaarden om gedrag te manipuleren. Er zijn grote groepen in dit land die hun gemiddelde belastingdruk zien stijgen als gevolg van het buiten de boot vallen van zieke fiscale maatregelen. (geen recht op toeslagen, geen recht op huursubsidie, geen recht op HRA). Misschien maar nog meer fiscale kanker er tegenaan gooien en een huuraftrek invoeren? Veel mensen huren immers nog steeds bij de bank, (betalen rente die aftrekbaar is) en mogen dat van hun belastbaar inkomen aftrekken (=waanzin).
Maar goed wij gaan hier niet uitkomen, vermoedelijk omdat u van dit systeem profiteert. Je gaat het systeem dan vanzelf verdedigen i.p.v. het objectief te bekijken.

Solar666 | 10-03-17 | 10:55

Yasser Feras komt wel beter over dan de Groen Linkse moordenaar van Pim Fortuyn, Volkert v.d. Graaf.

De Laureaat | 10-03-17 | 10:54

Wat een tenenkrommend slechte 'artiesten' in dat voorprogramma van de Jessias. Plaatsvervangende schaamte hier.
.. oh nee, die uitgezakte Sanne Wallis komt ook nog even deugen.

Eduardo- | 10-03-17 | 10:54

Deze volle zalen met bijna allen maar jonge blanke meisjes, toont het falen van het vrouwen kiesrecht.

hansmrad | 10-03-17 | 10:54

Wat me gisteren opviel is dat er bij deze 'klimaatgoeroe en redder van de planeet' vijf duizend Lithium accu's naar binnen wandelden. Reken eens uit wat daar de milieu-impact van is, en wees dan eens een held om je achterban te vertellen dat je daar hele hoge belastingen op zou moeten heffen.

marcoplarco | 10-03-17 | 10:53

YaSSer Feras die een toespraak houdt voor 5000 stuks ongewassen krakerstuig (AFA) in het AFAs-hok in Amsterdam. Weet je wie ook graag meetups hield?

Uw Psychiater | 10-03-17 | 10:51

Daar stond hij weer Jassar Klaver, nagemaakt te doen met zn opgestroopte mouwen als een pop artiest.

Wordt U ook niet thans misselijk al wekenlang al die politieke koppen op TV te zien ?
Wat zal ik blij zijn als de nep verkiezingen van al die egotrippers achter de rug zijn.

Groen links is een partij waaruit communisten, maoïsten, links radicalen, de krakersbeweging Rara etc zijn ontstaan. Ook met veel politieke oplichters en leugenaars.
Klaver is in mijn ogen ook onecht, alleen al het feit
dat hij in eerste instantie nooit zijn Marokkaanse roots heeft verteld en zijn naam om moverende redenen heeft veranderd is er het voorbeeld van.
U zou ook gek opkijken als de burgemeester van Rotterdam, morgen ineens Jansen heet?
Hij spoort dus niet, klopt ook vanwege zijn lage opleidingsniveau.
Door zo'n man zou ik nooit bestuurd willen worden.

Ik denk dat die meeste opgetrommelde jeugdigen waar Klaver zn dingetjes staat te doen, alsmede OOK veel Nederlanders, het programma van Groen links niet hebben gelezen.

Nou, ik wel en als Groen Links in dit mooie land iets te zeggen gaat krijgen zou Nederland donkere tijden tegemoet gaan .
Extreem hoge belastingen die het bedrijfsleven kapot maken en hardwerkenden arm - en het onbeperkt open zetten van onze grenzen voor immigranten uit Azië en Afrika.

Met Groen Links gaat Nederland failliet.
Al die "popie jopie" journalisten hebben blijkbaar er geen weet van wat Groen links wil gaan doen.

Groen Links en helaas ook het D66 van Pechtold zullen de islam nog verder Nederland binnen halen.

De islam is een politieke ideologie die ons land qua cultuur en identiteit wil vernietigen.

U bent gewaarschuwd. Nooit Klaver en nooit Pechtold.

joost2 | 10-03-17 | 10:50

theplunger | 10-03-17 | 10:17
Thierry is inderdaad nog enger. Zo elitair, om te kotsen.

ho4x | 10-03-17 | 10:49

Joosthoudtervan | 10-03-17 | 10:42

Ik stel toch ook voor hoe het grotendeels gerepareerd kan worden? Dat het mensen met een hypotheek een beetje geld gaat kosten is gewoon terecht dat geld stroomt nu van andere belastingbetalers naar hun toe. De andere partij die een deel van de rekening kan betalen zijn de banken, pas de wet op schuldsanering zo aan dat je van je huis kan weglopen zonder verdere verplichtingen. Goed voor de arbeidsmobiliteit, woonlasten en mensen met restschulden. Nu worden mensen gegijzeld door de bank, belastingdienst en overheidsbeleid. Totaal niet liberaal want HRA is niets anders dan manipulatie.

Solar666 | 10-03-17 | 10:48

Het geouwehoer van de NPO over Klaver is om de aandacht van het PVV af te houden!!!!

succesvol | 10-03-17 | 10:47

Als iedere rendabele burger opstaat en weigert mee te betalen aan Jesse's utopia dan valt GL harder dan die onderste steen van Rutte.

marcoplarco | 10-03-17 | 10:47

@jawor36 | 10-03-17 | 10:23
Is goed, geeft u mij 25k?

Tom Aatje | 10-03-17 | 10:47

@Solar666 | 10-03-17 | 10:30
Schreeuwerige onzin.
HRA is een wettelijk vastegestelde aftrekpost die al decennia deel uitmaakt van de huizenmarkt financiering. Een betrouwbare overheid kan dit niet zomaar afschaffen want mensen (en banken!) hebben hier rekening mee gehouden in de financiering. En dat staat los van het feit of het niet in den beginne al een weeffout in het belastingregime was.
.
Daarnaast is het totaal niet relevant dat er groepen zijn die er geen aanspraak op kunnen maken. Ik maak ook geen aanspraak op huursubsidie etc. Plus het feit dat mensen die geen aanspraak kunnen maken op HRA ook géén rente betaald hebben. Je krijgt GEEN geld van de belasting, je betaalt minder loonheffing door HRA. Een rare misvatting die nogal eens terugkomt bij reaguurders zoals u.

de Voorzittert | 10-03-17 | 10:45

@Yzord | 10-03-17 | 10:22
Ook ik ben nog steeds op zoek naar dat 'helemaal kapotschrijven'...

Serieus, GS, wat is de bedoeling van dit soort stukjes? Krijgt die onbenullige snotneus (en z'n dagdromende aanhang) niet onderhand al veel te veel aandacht?

EefjeWentelteefje | 10-03-17 | 10:45

Na dit soort escapades in een bierhal, is het vanaf woensdagavond des te vermakelijker als hij een soort bungeejump naar beneden heeft moeten maken.

whetherthouwouldbe | 10-03-17 | 10:44

@de Voorzittert | 10-03-17 | 10:24
Ik heb het vermoeden dat ze bij de PvdA meer bezig zijn met de organisatie van het grote nivelleringsfeest van 16 maart.

koosnaam | 10-03-17 | 10:43

@Eduardo- | 10-03-17 | 10:39
Uiteraard! VNL hoort daar natuurlijk ook bij, sorry!

ChatBot | 10-03-17 | 10:42

Solar666 | 10-03-17 | 10:30
Dat Nederland op de zeer lange termijn iets aan de hypotheekrenteaftrek gaat doen, snap ik. Maar mensen worden door versnelde afschaffing rechtstreeks de afgrond ingejaagd. De hypotheek wordt bijna 70% duurder van 59,2 naar 100, terwijl de huizenprijzen zullen kelderen. Daar komt de 20 miljard aan belastingen nog bij (ong. 5000 per werkend gezin) Ik denk dat er een hele grote groep mensen deze lastenverzwaring niet kunnen betalen. Dat het systeem opmerkelijk is geweest, maakt directe afschaffing geen kleinere ramp. Henk en Ingrid zullen bij Groenlinks in de schuldsanering zitten in een heel klein huurwoninkje zonder auto. De kinderen van Henk en Ingrid zullen niet op vakantie kunnen, zullen niet meer door Europa reizen en zullen arm zijn. Dat noemen ze dan links.

Joosthoudtervan | 10-03-17 | 10:42

Een van mijn beste vrienden stemt GroenLinks. Ik kan er niet bij.
Alumnus van een technische universiteit, werkt bij een grote technologische reus die constant geld blijft verdienen, ondanks de afgelopen crisis.
'Ja ik vind klimaat belangrijk'.
Op de vraag wat 'ie vond van het schofferen van mensen die elke dag in de file staan om naar hun werk te moeten: 'geen idee niet gehoord'. Op het feit dat GroenLinks het autorijden bizar zwaar wil belasten: 'geloof ik niet'.
.
Kortom, wat is het probleem in Nederland? Zelfs gestudeerde mensen nemen de moeite niet om politiek te volgen, zich in te lezen en iets verder te kijken dan de fucking StemWijzer.
Iedereen wil een beter klimaat, iedereen wil dat mensen niet onder de armoedegrens zakken, iedereen wil dat Desirée en Damian in de bijstand een flatscreen SmartTV voor in de slaapkamer, een iPhone en een dikke Samsung kunnen kopen en twee keer per jaar naar een Turks vreetresort kunnen, maar ten koste van wat?
GroenLinks is niet realistisch en ik vind het echt bizar dat mensen die ik beschouw als redelijk doortastend, nieuwsgierig, zich te weinig in politiek verdiepen om hier een discussie op niveau mee te kunnen houden, laat staan een beetje normaal stemgedrag erop na te houden.

Draak uit Brabant | 10-03-17 | 10:42

Waar is zijn snorretje gebleven?

maar toch | 10-03-17 | 10:41

Yasser Klaver wil dat automobilisten (dus mensen die elke dag in de file staan om naar hun werk te komen) hun vakantiegeld en bonus inleveren voor meer windmolens (die op subsidie draaien (toch Mark ? )). Hoe naïef moet je zijn om op zo'n iemand te stemmen ?

Kamervraag | 10-03-17 | 10:41

ChatBot | 10-03-17 | 10:39
Je vergeet VNL?

Eduardo- | 10-03-17 | 10:39

Na de mislukte machtsgreep van Dibi zien we nu deze lichtgewicht als GL lijsttrekker bovendrijven. Pica #2 hierboven geeft een aardige indruk van de man, een narcist met een zorgvuldig gestyleerd imago.

Ik denk dat ze eerst tevergeefs aan Femke Halsema hebben gevraagd of die nog belangstelling had om terug te komen en daarna zijn gegaan voor deze complete nitwit, die nog nooit een kwalificatie heeft behaald of voor een echt bedrijf heeft gewerkt.

Het enige dat GL kan bedenken zijn luchtfietsplannetjes uitgaande van een ideologie die zo mogelijk nog vervreemder is dan de PvdA. Het enige instrument dat zij hebben om die te verwezenlijken is, wat Halsema altijd zo mooi neutraal noemde: " fiscalisatie".

Dat betekent dat je voor zaken die vroeger gratis waren, nu ineens erg veel belasting moet gaan betalen.
Maar ook zaken die nu al duur zijn, zoals een auto, zullen dan nog duurder worden.

Als je jong bent, prik dan door die hype en stem gewoon op een fatsoenlijke rechtse partij als PVV, FvD of zelfs GeenPeil .

ChatBot | 10-03-17 | 10:39

Ergens hoop ik stiekem dat GroenLinks gaat regeren. Al snel zullen voornamelijk de jongeren, snowflakes en hipsters erachter komen dat gratis geld niet aan de bomen groeit. Het economische programma van GroenLinks is desastreus voor de huidige Nederlandse economie. En door voornamelijk de midden en hogerinkomens nog meer te belasten zal de koopkracht van die groep hard achteruit gaan, met als gevolg meer faillissementen en economische teruggang. Eens zien of de jongeren generatie ten koste van hun toekomstige kleinkinderen een groot gedeelte van de huidige welvaart wilt inleveren. Bijkomend zorgt het opnemen van vluchtelingen tot nog meer druk in het OV en verkeer, huisvesting en belasting op het huidige natuur en milieu in Nederland. GroenLinks is derhalve een gore sprookjes partij met volledig niet haalbare doelstellingen en idealen. Je kunt nooit verwachten dat met meer inwoners een land schoner en groener gaat worden. Om nog maar te zwijgen over het radicale communistische en terroristische verleden van GroenLinks. Links Fascisme in optima forma. Komt in verzet!!

Indoneesje | 10-03-17 | 10:37

Zullen er echt mensen intrappen... waarsschijnlijk alleen de degene die vanochtend om 10:30 opstonden en geen last hadden van de files.

rvasten1967 | 10-03-17 | 10:35

ik vind hem gevaarlijk eng
net als Hitler en Pol Pot en Stalin en Jolande Sap

CtrlAltDel | 10-03-17 | 10:35

Yzord | 10-03-17 | 10:22
Dat doen wij - de reaguurders - natuurlijk. Pannenkoek.

Eduardo- | 10-03-17 | 10:35

Groenlinks gaat Nederland niet veranderen, niet linksom en niet rechtsom...

InfidelRevolution | 10-03-17 | 10:35

Klaver, de politieke dominee der Lage Landen. Zelfde truukjes als die verderfelijke televisie-dominees in de VS, en zijn optredens zijn even bedenkelijk als die van Jomanda in haar hoogtijdagen. Jesse de Verlosser belooft geen plaats in het Hiernamaals, maar een plaatsje op de door een warme zon beschenen Appeltjesgroene Velden, omzoomd door eeuwig draaiendeenergie-opwekkende windmolens. Valse romantiek, met metaforen die geleend, nee gejat zijn van de Christenen die niet meer verder komen dan krom gelul over normen en waarden. Jesse neem de gevoelens van schuld van de schouders der naïeven. Als gij niet zijt als kinderen zult gij nooit het rijk der hemelen betreden. En de hele hal zit vol met kinderen die maar al te graag door Jesse het Rijk der Hemelen worden binnengeleid, die schone wereld waarin je de schuld wordt weggenomen, de schuld die je is aangepraat, de directe verantwoordelijkheid die je is aangepraat, die zegt dat jij direct verantwoordelijk bent voor alles wat er mis is in de wereld, en de boodschap die daar meteen op volgt dat je die schuld en die verantwoordelijkheid af kunt kopen door op GroenLinks te stemmen. En dat je je dan meteen genezen voelt, onschuldig als een kind, vrij om te dansen op die Appeltjesgroene Velden die verboden terrein zijn voor al diegenen die in duisternis leven door te geloven in 'het economisme'.
Op de achtergrond verkneukelen zich de apparatsjiks der partij. Opium van het Volk, dat was de religie, en dat is nu het Geloof in een Heile grüne Welt, een wereld die geschapen wordt door volksmenners en gestuurd en in een eng communistisch keurslijf gedwongen zal worden door volksmenners.
Onderwerpen zul je je, onderwerpen aan de Wil van de Verhevene, de nieuwe God die zijn Zoon, Jesse heeft doen neerdalen om je van je zonden te verlossen.

Schoorsteenveger | 10-03-17 | 10:35

Grappig. En dan blijkt dat de plannen van GL niet realistisch zijn... #hoedan?

lachenjoh | 10-03-17 | 10:35

Het is een gek die wil dat de gewone man niet meer op zijn werk kan komen. Hij liegt alles bijelkaar maar geen npo die daar wat over gezegt heeft. Laat hem eerst zijn diploma maar gaan halen zodat hij fatsoenlijke dingen kan verzinnen in -laats van die onzin die hij nu uit roept. En natuurlijk loopt de grootste s;ijmjurk van Nederland nu achter GL aan juist ja pechthold die nog nooit met iets van zijn eigen gekomen is. Als deze 2 ook maar iets te zeggen krijgen in Nederland breekt denk ik de hel los.

henry4149 | 10-03-17 | 10:34

Vrouwelijke empathie is de bijl aan de wortel van de democratie.

ijskogel | 10-03-17 | 10:33

@Botte Hork
Ik ken zeker het fenomeen sarcasme, maar in tijden van verkiezingen verwacht ik harde retoriek tegen alles wat met knuffels en goede smoelen probeert stemmen te halen. Sarcasme is voor de periode na het stemmen. Nu wordt tig keer die smoelwerk van Klaver herhaald en dat zint me niet. Dan ga ik wel naar Joop als ik zijn gelieg en bedrieg wil aanhoren cq aan wil zien.

Yzord | 10-03-17 | 10:32

Opgestroopte mouwen! Deze beroepswerkloze heeft nog nooit gewerkt !alleen maar uit de ruif gegeten van de belastingbetaler! Een gewone parasiet !!met gladde praatjes !!!

geeratz8217 | 10-03-17 | 10:32

Gisteren stonden er rijen van die Jesse groupies met hartjes op de wangen getekend bij de afas. Jonge meisjes die stonden te dwepen met deze misselijkmakende jongen alsof ze naar een Boyband gingen. Dat was erg maar nog veel erger was het onthaal bij Pauw en Jinek waarbij er alleen maar fan-meisjes in beeld kwamen en Jinek zowat van d'r stoel afgleed.
Het zou zo ontzettend fijn zijn als de verkiezingen eens wat inhoudelijker werden. En Jinek moet zich diep schamen. Hetty de Heks spelen bij Jan Roos en een verliefde bakvis bij Klaver, dit is echt heel pijnlijk om te zien.

osolemio | 10-03-17 | 10:32

@jawor36 | 10-03-17 | 10:23 mijn punt is, en ik was idd niet heel duidelijk, dat ik nu al betaal voor het gebruik. Mijn gebruik is terug te leiden naar het aantal liters diesel die ik tank en per liter betaal ik behoorlijk wat aan diverse belastingen. de km-heffing bestaat dus al. Ik ben ook helemaal niet tegen een km-heffing / betalen naar gebruik maar als Groenlinks hun gebruiksheffing in gaan voeren komt dat volgens hun plannen bovenop de brandstofheffingen. Dan zijn er dus twee km-heffingen. Voor mij betekent dat een extra past per jaar van 1500 wat ik bizar veel vind.

Mesmer | 10-03-17 | 10:32

Joosthoudtervan | 10-03-17 | 10:20

Hypotheekrente aftrek is fiscale kanker, moeten wij zo snel mogelijk vanaf. Gewoon het fiscale stelsel vervangen voor een belastingvrije bestaandminimum en een flattax. HRA is net zo goed stelen van anderen om te geven aan anderen. Er zijn grote groepen in Nederland die geen recht hebben op teruggave (ook fiscale kanker) maar niet in de positie zijn om van HRA te profiteren. De HRA werkt schulden in de hand, de hele huizenmarkt zeepbel in de bv NL is mede opgetuigd d.m.v. dit fiscale massavernietigingswapen.

Solar666 | 10-03-17 | 10:30

Al die jongeren die gevoelig zijn voor de prima in elkaar gedraaide campagne van Groenlinks, zullen zich moeten realiseren dat hun luizenleventje van studeren, huren en treinreizen nooit meer zal stoppen. De luxe die zij als kind bij hun ouders hadden, zullen zij zelf nooit meer krijgen. Als ze straks zelf 30 zijn en kinderen krijgen, willen ze ook twee auto's, een warm huis waar je geld aan kan verdienen en eten kunnen betalen. Koopwoningen zijn nu al onbetaalbaar voor de starters. Zonder hypotheekrenteaftrek en de miljarden aan extra belastingen zullen zij simpelweg niet eens meer een huis kunnen kopen. De bankensector en ECB zullen echt niet opeens van koers veranderen, omdat Groenlinks de armen wil helpen en het geld wil herverdelen. De kredietcrisis en eurocrisis hebben een nieuwe werkelijkheid gemaakt, die de toekomst voor de jongeren al zwaar genoeg heeft gemaakt. Jesse gaat het nog erger maken, alleen zien ze dat niet.

Joosthoudtervan | 10-03-17 | 10:29

wat vindt de familie van Klaver hier van?
als ze 12 zetels halen mogen ze heel blij zijn.

pejoar | 10-03-17 | 10:28

@Yzord | 10-03-17 | 10:22
Bent u bekend met het fenomeen 'sarcasme'?

Botte Hork | 10-03-17 | 10:27

Voor het eerst maakt Wilders grote kans om de grootste partij te worden. Indien hij enorm groot wordt 30+ zetels, wordt Wilders premier. Kan niet anders, partijen zullen hiervoor buigen. Klavers droom zal daarom niet eindigen op 15 maart, maar voortduren. In coma.

rectormagnificus | 10-03-17 | 10:27

Nou toen die meneer opkwam die begon over de ironie van de "Chinese curse" leek het wel een kerkdienst. Mijn god de religie van Groenlinks is net zo gevaarlijk als die andere religies. Het geloof wat men heeft is niet in overeenstemming met de realiteit. Dream on sheeple, dream on, let the shepard slay you.

Solar666 | 10-03-17 | 10:26

Linkse harten lijden aan ernstig hartfalen...

Zenzeo | 10-03-17 | 10:26

Ik dacht even dat de antichrist was gearriveerd, gelukkig is het Jesse Klaver maar.

down | 10-03-17 | 10:25

Het blijft wachten op de meesterzet van Sharon Dijksma! Deze campagnestrateeg van de PvdA heeft er tot dusver voor gezorgd dat zelfs de eigen lijsttrekker publiekelijk mikt op 12 zetels. Lolo lijkt wel gehypnotiseerd, zo apathisch gaat tie te werk. Waar blijft in allahsnaam zijn socialistische vacuümbomoffensief op Denk en GroenLinks?! Het is toch geen hogere wiskunde om die twee partijtjes flink te decimeren voor 15 maart? Ik blijf dit de vreemdste Bilderberg/Soros-move vinden in deze verkiezingsstrijd.

de Voorzittert | 10-03-17 | 10:24

Er is in Nederland maar één waarlijk rechtse partij: de SGP. En die domineert de Nederlandse politiek allerminst. Ook de VVD, op een handvol Wiegelianen na, is links. Het CDA en de CU, die rechts zouden moeten zijn, worden beheerst door gereformeerden die dagelijks de 'Bergrede' van Aantjes reciteren, en zijn amper te onderscheiden van de originelen sociaal-democraten.

Kortom: ik snap niet waar die Jessias zich druk om maakt.

Guido | 10-03-17 | 10:24

In bierhallen, daar is het wel vaker misgegaan: de geschiedenis herhaalt zich. Hij ziet er nu alleen uit als de Boston Bomber.

Opgestroopte mouwen, hahaha.

TheseDays00 | 10-03-17 | 10:24

-weggejorist-

IamStan | 10-03-17 | 10:24

Mesmer | 10-03-17 | 10:10

Het is toch logisch om te betalen voor het gebruik? Mensen die nu weinig rijden betalen te veel en u te weinig. Ik snap dat dat prettig is geweest, maar eerlijk is het niet. Daarnaast moet je naar het totale koopkrachtplaatje kijken. Onder de streep zou de gemiddelde koopkracht er niet op achteruit moeten gaan. Bovendien zijn er positieve effecten voor de economie in het afnemen van de filedruk.

Oh en ga elektrisch rijden. Dikke kans dat je er dan ineens op vooruit gaat in je huishoudboekje.

jawor36 | 10-03-17 | 10:23

Ik zat laatst te denken. Ja dat komt soms voor. Laten we GL maar winnen. De mensen met karakter en die willen werken, die hun handen uit hun mouwen steken, die komen er wel weer bovenop als de GL'ers het land naar de kloten hebben geholpen. Alleen ik zie het somber in voor de sneeuwvlokjes. Die zijn dan allemaal kapot.
Land failliet, maar dan kunnen we makkelijk uit de EU en ons land weer opbouwen zonder deze linksche landverraders.
De parasieten uit het zuiden en MO, zijn dan ook vertrokken.

NaJoris | 10-03-17 | 10:23

En waar en wanneer schrijft de "kritische weblog" Klaver dan helemaal kapot? Ik snap hem niet, zoals zoveel stukken geschreven door Ronaldo.

Is GS links aan het worden?

Yzord | 10-03-17 | 10:22

Iedereen zijn idealen. Ben absoluut een GL stemmer maar Jesse Klaver heeft wel meer inhoud dan Rutte, Asscher en Pechtold samen.

Kris | 10-03-17 | 10:21

Deze wolf in schaapskleren is een brallende bla figuur van de hamburgergeneratie!het lachen zal hun snel vergaan als ze de rekening gepresenteerd krijgen,deze door de npo verheerlijkte charlatan zal de kous nog op zijn cpn kop krijgen !!de zoveelste luchtfietser van de voormalige cpn !! Nederland wordt door deze luchtfietser vender naar de afgrond geholpen !!!!!

geeratz8217 | 10-03-17 | 10:21

-weggejorist-

RepubliekBanana | 10-03-17 | 10:20

Groenlinks focussed zich ook met name op jonge mensen. Waarom? Omdat deze mensen vaak onervaren en naief zijn.

'Wie jong is en niet links, heeft geen hart. Wie oud is en niet rechts, heeft geen verstand'.

Idealen zijn mooi maar andere mensen zullen deze gebruiken om je uit te kleden, te onderwerpen en je vooral heel dom te houden.

Solar666 | 10-03-17 | 10:20

You're not Barack Obama.

RenHoek | 10-03-17 | 10:20

Iedereen met een hypotheek in Nederland moet zich realiseren dat de huizenmarkt compleet vernield zal worden door Groenlinks. De grote lastenverzwaring van miljarden zal uit de portemonnee van bovenmodaal komen. De koopkracht zal enorm dalen voor iedereen met een hypotheek. "De hypotheekrente zal versneld worden afgebouwd." Huizen worden onverkoopbaar, prijzen zullen instorten en het aantal faillissementen onder werkend Nederland als gevolg van de lastenverzwaringen van Groenlinks zullen niet te tellen zijn. Honderden euro's per maand zal hij nodig hebben. Er zijn 3,5 miljoen koopwoningen met een hypotheek, dus pakweg tussen de 5 en 6 miljoen mensen met een hypotheek. Deze mensen moeten zich heel goed realiseren wat communist Klaver met hun portemonnee gaat doen met zijn mooie linkse praatjes.

Joosthoudtervan | 10-03-17 | 10:20

Waren alle 5000 bezoekers met de trein? En gingen ze na afloop Nasr hun goed geïsoleerde huizen met zonnepanelen? Gaan die mensen alleen met de fiets op vakantie of nemen ze stiekum een vliegtuig? Eten ze niet bij fastfood ketens? Vragen, vragen, vragen

genoegisgenoeg | 10-03-17 | 10:19

Als je ziet dat Trudeau in Canada ruim baan geeft aan de Moslimbroederschap ('islamofobie' is daar een hate crime)en in Zweden een burgemeester vervolgd gaat worden wegens hatecrime omdat hij 91% zwart op school problematisch acht dan hou je je hart vast en de NL MSM doen niet onder voor de Zweedse en Canadese. Ik DENK let op hilarische woordspeling dat GL zeker ook de Moslimbroederschap ruim baan gaat geven.

bijna_raak | 10-03-17 | 10:19

Dream on, dream on..... Geert for President!

sjeetje | 10-03-17 | 10:19

Toen ik op de "Oh nee" link drukte verscheen er een popup van Joop die wilde dat ik de Joop app installeerde. Meteen weggeklikt want het schijnt dat er spionageapps bestaan die je GeenStijl inlogcodes stelen. Ik beschuldig Joop nergens van. Maar als kind had ik een oom die Joop heette. Dat was een gluiperd met van die knijpoogjes die scharrelde met tweedehands auto's waarvan hij de teller terugdraaide.
Wat Yassir Klavir betreft begrijp ik zijn volgers wel. Ik ben ook ooit Jimi Hendrix en Led Zeppelin fan geweest. Veel lawaai maar uiteindelijk groei je er wel overheen.

Nivelleermarionet | 10-03-17 | 10:18

De epigoon welke zich trots als parvenu wenst te manifesteren. Hoe onwetend is zijn aanhang

rectormagnificus | 10-03-17 | 10:14

De gemiddelde actreutel uit GTST heeft meer acteertalent dan Jesse.

Harry Turtle | 10-03-17 | 10:14

Gladjanus.

J.Slavink | 10-03-17 | 10:14

Waar liggen de roots van GL? juist, bij de CPN. En dat soort beleid eindigt meestal bij prikkeldraad en armoede. Ko Ranzig | 10-03-17 | 10:04
De roots zijn inderdaad de Communistische Partij Nederland CPN, de Pacifistisch socialistische Partij PSP , de Politieke Partij Radicalen PPR (de naam zegt genoeg) en de radicale Evangelische Volks Partij EVP, dit onder leiding van de krakersbeweging en Rara zoals bijvoorbeeld de ook gisteren prominent aanwezige Wijnand Duyvendak bewijst.

langzullenweleven | 10-03-17 | 10:13

@Mesmer | 10-03-17 | 10:10
Ho, ho. Niet te diep op de inhoud in gaan he. Dat kunnen de snowflake-groenlinks-stemmers niet aan.

DerFoehrer | 10-03-17 | 10:13

Er is één heel simpel feit dat de ware aard van Groenlinks perfect weergeeft: ze zijn voortgekomen uit de Communistische Partij Nederland. Alles wat we aan China, Cuba, Vietnam, Noord-Korea en de voormalige Sovjet-Unie verschrikkelijk vinden en vonden, daar staat Groenlinks voor. Er komen tientallen miljarden aan belasingen aan voor alle hardwerkende en geldverdienende Nederlanders. Dit geld zal worden verdeeld onder iedereen die niet zijn eigen broek weet op te houden, van slechte kunstenaar tot lambal-student, van kansloze jongere tot weigerende Somaliër, van getto-jeugd tot luchtfietsende groen-groenactivisten.

Joosthoudtervan | 10-03-17 | 10:12

Een paar jaar geleden vond ik Jesse nog wel een interessant persoon, dat is echter volledig verdwenen sinds hij de grote roerganger van zijn partij geworden is. Jesse laat zich regisseren, is één stuk marketing, totaal nep. Macht corrumpeert Jesse, macht corrumpeert.

Solar666 | 10-03-17 | 10:11

Ik versta steeds Afwas Live...

Zenzeo | 10-03-17 | 10:11

Klaver is veel te makkelijk weggekomen met zijn aangedikte levensloopverhaal.

solcama | 10-03-17 | 10:11

Als die jongeren straks een auto mogen/kunnen rijden piepen ze wel anders.

watazooi | 10-03-17 | 10:11

Als Groenlinks de km heffing gaat doorvoeren zoals zij dat willen gaat mij dat 1500 extra per jaar kosten. En dat terwijl ik er al km-belasting bestaat = alle belastingen op brandstof waar ik heel wat meer van betaal dan de gemiddelde automobilist.

Mesmer | 10-03-17 | 10:10

ik blijf het mij afvragen maar is dat hoofd van die man niet totaal mislukt?

langzullenweleven | 10-03-17 | 10:09

Jesse, de tyfus voor je.

Coyote | 10-03-17 | 10:09

@Pastor Sippenhaft | 10-03-17 | 10:02
'Wees geen meeloper en stem met je verstand.'

Laat je niet wijs maken dat je een zwevende kiezer bent en volg je instinct. Je overlevings-instinct welteverstaan.
Dat stemmetje in je achterhoofd van je voorvader die het uitschreeuwt: red dit land!

keestelpro | 10-03-17 | 10:07

Tot dat we de linkse rekening krijgen.

IJzervreter | 10-03-17 | 10:05

Waar liggen de roots van GL? juist, bij de CPN. En dat soort beleid eindigt meestal bij prikkeldraad en armoede.

Ko Ranzig | 10-03-17 | 10:04

Heeft dat mannetje maar 1 overhemd? en zijn mouwen zijn ook te kort.

dedwarsligger | 10-03-17 | 10:04

Die verwaande kwast zal de geschiedenis in gaan als de grootste linkse charlatan ooit.

Prof. Dr von Fotze | 10-03-17 | 10:04

We hebben strikt genomen altijd linkse politiek gehad.
Het rubberen rechts van de VVD is gewoon links met een rechts etiket erop. Het internationale socialisme van miljarden naar de EU en onbegrensde immigratie heeft niets met rechts te maken.
En wat Klaver nu wil is een extreem linkse lente.
Fuck dat Jesse, de wind staat deze zomer de andere kant op!

keestelpro | 10-03-17 | 10:04

De NPO zit ook vuistdiep in GroenLinks. Zullen ze vast hun redenen voor hebben. Jesse Klaver wordt zonder kritische vragen in diverse programma's en het journaal naar voren geschoven als een wonderkind en messias. En deze Bieber van de Lage Landen is gecreëerd om met name de Plopsa-generatie te lokken. En dat lijkt te werken. Maar na 15 maart komt die onvermijdelijke hangover voor jong Nederland als blijkt dat de door Jesse beloofde bloemetjeswereld van K3 niet bestaat en nooit zal bestaan.
DUS TRAP HIER NIET IN! Wees geen meeloper en stem met je verstand.

Pastor Sippenhaft | 10-03-17 | 10:02

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen