Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Zucht. Buzzfeed belt Tofik om Greet te bashen

Hee, de Amerikaanse clickbaitkoningen van BuzzFeed schrijven iets over Greet en de homo's. Natuurlijk zit daar een quote in van een Somalische homo die niet met zijn naam op het internet wil wegens bang voor zijn eigen familie. Natuurlijk zit er een quote in van totaalwappie SJW'er Manju Reijmer. Natuurlijk wordt er selectief in de cijfers over anti-homogeweld geshopt. Natuurlijk doen ze alsof autochtoon onbehagen over de integratie van Marokkanen pas bestaat sinds de recente groei van de vluchtelingenstroom. Natuurlijk wordt fucking Bart Jan Spruyt er met zijn strengchristelijke haren bijgesleept om maar aan te tonen dat Wilders eigenlijk een gore homohater is. En natuurlijk mag een of andere Artikel1-joker zeggen dat Wilders' pro-homo standpunten er uiteindelijk toe leiden dat homo's vervolgd gaan worden. Maar dat in het artikel het ultieme voorbeeld van wat er mis is met de acceptatie van homoseksualiteit in de islam in Nederland mag gaan vertellen dat Wilders een hypocriete opportunist is, dat gaat ons echt te ver. Als er één politicus in Nederland is geweest 'who didn't give a fuck about gay rights', dan was het T. Dibi uit Vlissingen. Hou je bek eens man. Jij bent al aan de beurt geweest. Je hebt het verneukt.

Reaguursels

Inloggen

Buzzfeed is van het heerlijke nepnieuws dat je altijd op facebook mag delen en Tofik is het bewijs dat het nep-nieuws is.

MistaRazista | 06-03-17 | 02:11

@discussie & @mezelf
Hier misschien nog een artikel waarin je ziet dat bijvoorbeeld de leiders van de EU de druk ook wel evaren: "E.U., Pressured from Inside and Out, Considers a Reboot - Jean-Claude Juncker, the president of the European Commission, in Brussels on Wednesday. He will deliver a speech that will offer different scenarios for the future of the European Union — including some that could roll back his powers." www.nytimes.com/2017/03/01/world/euro... Maar hij 'offert' precies natuurlijk precies waar er EU niet zoveel alternatieven zijn (samenwerking op gebied van veiligheid oa) en wat niet op tafel ligt is wat net zo hard ter discussie staat (concentratie van economische macht en hoe dat in praktijk uitwerkt - oa de omstreden handelsverdragen, de euro, etc).

nickolaas | 05-03-17 | 23:51

zwarte_weduwe | 05-03-17 | 23:06
Ik wil niet blind islambashen, maar feit is wel dat de profeet van het christendom een man was die zich uit naastenliefde liet kruizigen, terwijl de andere een leger aanvoerde om zijn religie te verspreiden. Men moet goed beseffen dat de successen van het Westen uit het christendom voortkomen. Mensenrechten (elke man en vrouw naar gods gelijkenis geschapen), drang naar de waarheid (nadruk op het woord gods, logos) waaruit dan weer wetenschap is voortgekomen, vredelievendheid, de normen van een stabiele samenleving.

Zosima | 05-03-17 | 23:47

@dezenicknameisbezet | 05-03-17 | 21:12
Probeer je me nou te vertellen dat ze op de Al-Azhar-universiteit dom zijn? Je kunt daar namelijk islamstudies volgen. Ze zijn niet dom, ze weten precies wat ze willen. Er is al menig afgestudeerde van die universiteit voor een terroristische organisatie gaan werken. Die mensen worden zeer hoog geacht. In Nederland zouden dat soort studies al lang na een reeks interne onderzoeken zijn opgeheven en aanstichters opgepakt en veroordeeld. In de islamitische wereld krijg je vooral aanzien. De haat wordt breed gedragen. Het is hier lang niet zo erg, gelukkig. Maar niet voor niets kunnen islamitische organisaties regelmatig in verband worden gebracht met terreurorganisaties en fundamentalistische geldschieters uit het M-O. Wanneer is de laatste keer geweest dat er invallen zijn geweest bij kerken en dat er tig zware wapens in beslag zijn genomen en pamfletten waarin kruistochten worden verheerlijkt? En dat is nou het verschil.

Het fundamentalisme is bij de islam een stuk schadelijker voor niet-moslims dan de christenbekrompenheid dat is voor niet-christenen.

zwarte_weduwe | 05-03-17 | 23:06

dezenicknameisbezet | 05-03-17 | 21:12
Helaas doet stupididiteit en fundamentalisme opgeld voor 85% van de islamitische gelovigen. Totaal onvergelijkbaa met die 2% grefo's.

Kikero | 05-03-17 | 22:08

Meneer 'Abdi': @Payitforward87

Lepo | 05-03-17 | 21:50

Zag het vanmiddag al. Zo slecht onderbouwd dat artikel. Pijnlijk gewoon maar het wordt het door de meerderheid van die oliedomme oppervlakkige Amerikanen als gesneden koek gegeten.

Basil Fawlty | 05-03-17 | 21:26

"Nee hoor. Het probleem is niet de islam, het probleem is stupiditeit en fundamentalisme."
Als u hier niet vaker kwam zou ik nu BEET roepen.
Niet de islam maar fundementalisme, onder welke steen heeft u geleefd?

Roadblock | 05-03-17 | 21:25

Zucht @zwarte_weduwe…

Ja hoor , het gelijkheidsbeginsel. Dat door religieuze scholen met art.23 in de hand doorlopend wordt geschonden. En dan heb ik het ook over christelijke scholen. Op onze eigen fucking biblebelt. Alsof onze eigen grefo‘s zo dol zijn op homo‘s, en de gelijkberechtiging van vrouwen.

Nee hoor. Het probleem is niet de islam, het probleem is stupiditeit en fundamentalisme.

dezenicknameisbezet | 05-03-17 | 21:12

@Roadblock | 05-03-17 | 20:32
Die speech zaten opvallend weinig concrete plannen in (en veel voorstellingen over 'de stand van zaken' werden door 'fact checkers' toch wel als misleidend gekwalificeerd).
Het leek er vooral op gericht om niet nog meer vijanden te maken (en dan vooral ook niet in het congres). Maar we zijn weer een paar dagen verder en we lijken ook 'de oude Trump' uit de eerste maand weer terug te hebben.. zo ver dus wat de 'reset' betreft.. hobbelt ook weer een beetje van de ene naar de andere controverse - en oplossingen zal dus sowieso wel lastig worden (heel veel verder de belastingen verlagen is nauwelijks mogelijk en de staatsschuld laten oplopen kent ook zo zijn grenzen.. geen enkele president zou het makkelijk gehad hebben). En Clinton zou sowieso denk ik ook niet echt een oplossing voor toch vrij structurele problemen zijn geweest is mijn bescheiden mening.. maar we gaan het zien dus.

nickolaas | 05-03-17 | 20:48

nickolaas | 05-03-17 | 20:06
Het is maar net wat voor invalshoek je kiest:
en.wikipedia.org/wiki/Night_of_the_Lo...
Rohm vormde een bedreiging voor Hitlers verdere plannen.
De SA onder Rohm vormde een bedreiging voor de Reichswehr.
De "second revolution" ondersteunt uw standpunt.

"Hitler moved against the SA and its leader, Ernst Röhm, because he saw the independence of the SA and the penchant of its members for street violence as a direct threat to his newly gained political power. Hitler also wanted to conciliate leaders of the Reichswehr, the official German military who feared and despised the SA—in particular Röhm's ambition to absorb the Reichswehr into the SA under his own leadership. Additionally, Hitler was uncomfortable with Röhm's outspoken support for a "second revolution" to redistribute wealth (in Röhm's view, President Hindenburg's appointing of Hitler as German Chancellor on January 30, 1933 had accomplished the "nationalistic" revolution but had left unfulfilled the "socialistic" motive in National Socialism). Finally, Hitler used the purge to attack or eliminate critics of his new regime, especially those loyal to Vice-Chancellor Franz von Papen, as well as to settle scores with old enemies.[b]

Roadblock | 05-03-17 | 20:48

nickolaas | 05-03-17 | 19:52
Och, ondanks dat wij aan deze kant van de oceaan alleen dat in de media te horen krijgen wat Trump in een kwaad daglicht kan stellen, zie ik het optimistisch in.
Ik heb zijn toespraak voor het Congres volledig beluisterd en gelezen, en ik heb er een goede indruk van over gehouden.
opiniez.com/2017/03/01/trump-spreekt-...
Daadkracht kan hem niet ontzegd worden.

Roadblock | 05-03-17 | 20:32

@Zosima | 05-03-17 | 19:57
Dat is dus de vraag.. ik weet vrij veel van de proxy-strijd bijvoorbeeld die de VS en toen nog USSR in bijvoorbeeld Zuid-Amerika uitvochten (beide waren toen al kernmachten) en recenter in Afghanistan en bijvoorbeeld Kosovo ging het niet anders. Grootmachten saboteren elkaar naar harte lust via geheime diensten en/ of proxies. Dat is moderne oorlogsvoering en van alle tijden (of eigenlijk ideologische strijd - die net iets korter van de rand valt dan daadwerkelijk oorlog voeren).
Maar wat je nu ziet in cyberaanvallen, saboteren van verkiezingen is gewoon een doorontwikkeling/ uitbreiding van dat arsenaal en is feitelijk al dat krachtenveld waar dus vaak weer allerlei binnenlandse en geopolitieke krachten aan ten grondslag liggen (zelfde trouwens met Saudi-Arabie en het steunen dus van allerlei salafistische organisaties wereldwijd). Het ligt helemaal niet zo voor de hand dat er intercontinentale raketten door de lucht vliegen (dat is maar een deel van het arsenaal - maar zolang dat min of meer in evenwicht blijft.. en het is voorlopig ook altijd nog een heel disproportioneel wapen geweest om in te zetten).
Maar dus een elite die heel veel mensen van de macht weet te houden (Clinton is daar ook een voorbeeld van net als Putin), verzwakt dus een natie waardoor het risico dus wel toeneemt dat het vatbaarder wordt voor allerlei sabotage van buitenaf (Israel is daar ook een voorbeeld van - invloedrijke donors van de Republikeinse partij als Sheldon Adelson hebben mogelijk daar nog meer macht, maar dus ook de VS zelf is dat een probleem, Rusland kan je ook het een en ander van zeggen). Op het moment dat overheersing echt dreigt (zoals het Verenigd Koninkrijk onder dreiging van de nazi's of de VS onder dreiging van Japan), dan gaan binnenlandse hervormingen meestal ook veel sneller (dan heeft men ineens iedereen nodig, die daarvoor gemarginaliseerd werden - vrouwen, minderheden, heel veel innovatie vindt dan ineens wel plaats en rijken hoeven welliswaar niet naar het front meestal, maar betalen toch een groot deel van de kosten van zo'n conflict wat ook weer een bepaalde balancerende werking heeft en zonder oorlog was er in het VK bijvoorbeeld nooit algemene toegang tot gezondszorg, onderwijs, etc geweest). In de VS en het VK is dus welliswaar nauwelijks gevochten, de dreiging van onder een vreemde invloed komen heeft wel heel veel veranderd (ik bedoel dan is het ook gedaan met de macht van zo'n elite - geen wonder ook dat Amerikaanse oligarchen het liefst het op een akkoordje gooien met Russische oligarchen en misschien wel Saudische nog erbij.. maar de vraag is dus of een maatschappij als geheel daar belang bij heeft al kent een heel groot conflict op korte termijn heel veel verliezers en dat behoeft weinig uitleg - vooral als men dus op een plek zit waar 'de klappen-by-proxy' vallen - zie Syrië.. misschien ook dat Oost-Europese landen wel degelijk ook een theoretisch risico lopen ook al is men dus tegenwoordig lid van de NAVO wat dus ietwat balanceert - afgezien dus van de rest van het 'non-lethal' arsenaal als cyberaanvallen, maar niet alles trouwens van die 'speldenprikken' om te saboteren hoeft trouwens non-lethal te zijn of zonder hoge maatschappelijke kosten - het is dus vooral minder openlijk en met minder risico op ongewenste escalatie - feitelijk is het beïnvloeden van de Amerikaanse verkiezingen door de Russen eigenlijk al misgegaan omdat het een issue is geworden en de eventuele voordelen waarschijnlijk door repercussies en escalatie teniet zullen worden gedaan).

nickolaas | 05-03-17 | 20:30

"Hitler vond dat de SA onder Röhm uit de hand begon te lopen, en sloot een deal met de Reichswehr."
@Roadblock | 05-03-17 | 19:19
Niet het hele verhaal dus- lees vanaf hier en verder (op de wiki-pagina over Röhm:"Along with Gregor and Otto Strasser, Joseph Goebbels, Gottfried Feder, and Walther Darré, Röhm was a prominent member of the party's radical faction. This group put emphasis on the words "socialist" and "workers" in the party's name, which put them ideologically closer to the Communists. They largely rejected capitalism (which they associated with Jews), and pushed for nationalization of major industrial firms, expansion of worker control, confiscation and redistribution of the estates of the old aristocracy, and social equality. Röhm spoke of a "second revolution" against the "Reaktion" (the National Socialist label for conservatives).

All that was threatening to the business community in general, and to Hitler's corporate financial backers in particular, including many German industrial leaders (who hoped to reap huge profits from the coming Nazi military buildup), so Hitler swiftly reassured his powerful industrial allies that there would be no "second revolution." Many SA "storm troopers" had working-class origins and expected a radical programme. They were disappointed by the new regime's lack of socialistic direction and its failure to provide the lavish patronage they had expected. Furthermore, Röhm and his SA colleagues thought of their force as the core of the future German army, and saw themselves as replacing the Reichswehr and its established professional officer corps. " [..] en.wikipedia.org/wiki/Ernst_R%C3%B6hm... Ik zie toch wel een basis voor wat ik daarboven dus schreef..

nickolaas | 05-03-17 | 20:06

Zosima | 05-03-17 | 19:55
Mocht het wel gebeuren hoeven we ons ook geen zorgen te maken om Hongaarse vluchtelingen, dan zijn Europa en Rusland een laagje as.

Zosima | 05-03-17 | 19:57

nickolaas | 05-03-17 | 18:31
Als Trump niet de NAVO uitstapt voorzie ik geen oorlog met Rusland.

Zosima | 05-03-17 | 19:55

De hongaarse vluchtelingen brachten hier niet een achterlijke cultuur, en een van bloed doordrongen ideologie.
@Roadblock | 05-03-17 | 19:08
Eigenlijk is het vooral Saudi-Arabië geweest die deze stroming heeft aangewakkerd - die hebben vanaf de jaren'70 het liberale/socialistische gedachtegoed op zich af zien komen als een bedreiging. Net als denk ik conservatieven wereldwijd (die het dus ook het best leken te kunnen vinden met die Arabieren, ook vanwege oliebelangen die bijvoorbeeld voor conservatieve stromingen uit het zuiden van de VS dus een economische machtsbasis is). En die oliebelangen zijn bijvoorbeeld door het afzetten van het koningshuis in Iran nog eens onderstreept (enerzijds werden Westerse oliebedrijven de deur gewezen en anderzijds zagen koningshuizen in de rest van het Midden-Oosten dus een gevaar in het afzetten van koningshuizen en de hele regio heeft Iran de oorlog verklaard net als gebeurde na de Franse revolutie in onze contreien - overigens heeft zowel Frankrijk als Iran feitelijk stand gehouden.. als die geest eenmaal uit de fles is en mensen tegen wat zij als onrecht zien strijden).
Maar Saudi-Arabië heeft de afgelopen paar jaar ook geprobeerd de dominantie regionale macht te worden en dat is feitelijk op niets uitgelopen (grote verliezen ook in oorlogen in Jemen en in Syrië is het ook op weinig uitgelopen en heeft Rusland feitelijk het vacuum van de VS opgevuld in plaats van de 'regionale kandidaten' - die denk ik trouwens na de Cairo speech hebben samengespannen, ook omdat hun regimes feitelijk niet zonder die Amerikaanse steun konden en ze dus waarschijn allemaal het gevoel hebben gehad dat te moeten doen, ten kosten dus van kleinere machten en minderheden in de regio. Maar Saudi-Arabië heeft de komende jaren zijn handen vol aan interne problemen (ze kunnen met de huidige lage olieprijs zelfs binnen een paar jaar failliet gaan zonder ingrijpende economische hervormingen) en ook de religieuze tendensen zijn eigenlijk meer richting het meer tolerante regime in de rest van de Golfstaten (veel Saudiërs brachten daar toch al het weekeinde door om ongesluierd te lopen en de laatste films en concerten van eigen artiesten te gaan zien). In die zin lijkt de echte ideologische (en ook financiële) drijfveer achter het salafisme recent aan kracht, maar ook momentum in te boeten. Een zwaluw maakt nog geen zomer, maar ook bijvoorbeeld afkeer van innovatie (wat ook de PVV in zijn korte programma trouwens nog bepleit), is onder economische druk dus om die economie daar minder van olie afhankelijk te maken helemaal omgeslagen (scholing, wetenschap en innovatie maken daar juist een hele sterke ontwikkeling door de laatste jaren). En ook andere hervormingen gaan eigenlijk in een betrekkelijk hoog tempo is mijn indruk als ik daar zijdelings zo het nieuws volg.
In die zin dreigen misschien ook 'westerse' conservatieve krachten een ongemakkelijke 'bondgenoot' te verliezen - en je ziet dus heel veel 'heroriëntatie' sowieso. Wat me dus ook op dat artikel van Blair terugbrengt, dat er heel veel krachten op drift zijn (en ik denk dus dat dit vermoedelijk niet zal overwaaien). In die zin zijn in alle scenario's terreuraanslagen fricties, maar feitelijk een 'doorgangstoestand' (en dat is echt niet richting een kalifaat of het terugdraaien van de 'Franse revolutie'/verlichting/aristocratie/autocratie/bestendige dictatuur/messias of wat dan ook). Maar het zal dus wel nog wat frictie gaan geven (en ik zie de Trump-regering ook als een soort van de cockpit instormen van een 'oude elite' om een 'Vlucht 93'-crash te voorkomen.. feitelijk een stel oude oligarchen met vergaande privileges.. donoren van de Republikeinse partij en Russische oligarchen die macht verloren dreigen te zien gaan.. overigens was het Clinton-kamp in feite niet veel beter en probeerden zij op hun beurt met allerlei trucs intern de macht te behouden binnen de Democratische partij ten gunste van dus eveneens een 'oude garde' die hun toekomst misschien wel op dezelfde manier onder druk zagen komen te staan als dus monarchen waarvan de macht dus door het salafisme gelegitimeerd wordt, dus die Russische oligarchen en misschien wel zo'n club als de industriëlen rond 'Davos', doe ik bepaalde stromingen binnen het Brusselse/EU er ook nog bij voor je). Dat is dus een proces van heroriëntatie, maar je kon feitelijk vanaf 2000 zo'n beetje al zien ook dat veel van die dingen op hun einde zouden gaan lopen (en eigenlijk waren veel ideologisch oplossingen uit de jaren '80 al ongedekte checks en alles is geprobeerd - wisselkoerspoliek, vergroten van de overheidsbestedingen, belastingverlagingen, laten oplopen van de staatsschuld, geldcreatie - in geen van die dingen zit nog heel veel ruimte.. en veel dingen lijken ook nauwelijks meer te helpen - dus er is niet zo heel veel meer ook volgens mij wat zo'n Trump nog kan doen, wat misschien ook aanleiding is om te denken dat er een periode op zijn eind aan het lopen kan zijn.. maar het nieuwe zich nog iets meer zal moeten gaan aftekenen - maar ik ben vooral geneigd om naar de waarden van jongere mensen te kijken en die staan bijvoorbeeld heel ver af van zo'n Trump.. ik denk dus dat ie hooguit wat grote trends nog een beetje kan proberen uit te stellen, maar dat ie niet veel gedaan zal gaan krijgen om dingen op termijn te keren).

nickolaas | 05-03-17 | 19:52

In tegenstelling tot vroeger kun je als homo beter rechts stemmen, links is zo gek op de moslimpjes met hun achterlijke ideeen dat je daar slechter mee uit bent. En over Tofik Dibi, hij had schijt aan de Hollanders, nou, de meeste Hollanders hebben schijt aan Tofik. Deze scheefwoner en wachtgeldmisbruiker stak ook nog een dolk in de rug van Jolande Sap, hij is zoals hij eruit ziet, een miezerig mannetje.

Ruud5 | 05-03-17 | 19:38

Misschien kun je een stuk vertalen als antwoord op die sukkels aangezien je toch al een artikel aan hebt gewijd.

HipsterBrood | 05-03-17 | 19:23

nickolaas | 05-03-17 | 18:52
Ik moet het weer met u oneens zijn.
"De nacht van de lange messen" was een gevolg van de
machtsstrijd tussen Röhm en Hitler.
Hitler vond dat de SA onder Röhm uit de hand begon te lopen, en sloot een deal met de Reichswehr.

Roadblock | 05-03-17 | 19:19

nickolaas | 05-03-17 | 18:31
Mja, Rusland de grote boze vijand weer he.
Leuk verhaal maar:
-De hongaarse vluchtelingen waren echte vluchtelingen, en niet gemengd met horden gelukzoekers, en mensen met een nog schimmiger doel.
De financiering van de opvang liet de regering toen over aan particuliere hulporganisaties.
En last but not least:
De hongaarse vluchtelingen brachten hier niet een achterlijke cultuur, en een van bloed doordrongen ideologie.

Roadblock | 05-03-17 | 19:08

komtdatschot | 05-03-17 | 18:41
zie dus @mezelf 18:52

nickolaas | 05-03-17 | 18:53

@Graaf van Egmont | 05-03-17 | 18:25
Hitler had meer aanhang op het platteland en de communisten meer in de steden (arbeiders in een slechte positie ten opzichte van industrialisten en dus werkeloosheid/onzekerheid als gevolgd van de grote depressie - waar men op het platteland iets minder last van had.. ).
Maar doordat kapitalisme in de jaren '30 door grote groepen dus als een gefaald systeem werd gezien - zoals het communisme nu, was het politieke spectrum feitelijk communisme op links en socialisme op rechts. Kapitalisme was op dat moment electoraal geen meerderheid meer voor te vinden, want heel veel mensen waren door het ongeremde kapitalisme van de jaren '20 vrijwel alles kwijtgeraakt en na de beurskrach van 1929 zat men dus in de 'grote depressie'. En relatief kleine groep had dus nog wel bezit (oude landadel - al waren die sowieso qua macht en inkomen al meer onder druk komen te staan sinds de industriële revolutie en dus industriëlen die als nieuwe macht allerlei privileges van die oude macht hadden overgenomen, zoals onder meer gedoogde kartels en feodale arbeidsverhoudingen). Die laatste groep had dus helemaal geen zin in 'maatschappelijke hervormingen' - noch communisme, waarbij zij hun bezit misschien wel zouden kwijtraken, noch socialisme waarbij er dus verlies van privileges zou kunnen komen.
Uiteindelijk heeft dus een deel (het meest gestoorde.. ) van de 'Nationaal Socialistische Partij' van Hitler het op een akkoordje gegooid met traditionele machthebbers en heeft dus de club rond Hitler/Himmler dus letterlijk de leiders van de socialistische flank vermoord ('de nacht van de lange messen'). De 'oude elite' en Hitler en consorten waren het nog steeds over heel veel dingen oneens, maar jodenhaat kwam helaas in die tijd in alle lagen van de Duitse bevolking voor - en daar konden ze het dus wel over eens worden (de rest is dus geschiedenis - en dat onderstreept dus ook het gevaar van 'zondebokken' politiek - het is feitelijk dus een uitvlucht om het niet over andere dingen te hoeven hebben, zoals maatschappelijke hervormingen - ook al is er voor de bestaande situatie/feitelijk privileges waarop zo'n elite meer en meer afhankelijk van was geworden, dus geen democratische legitimatie/meerderheid meer mogelijk.. ).

nickolaas | 05-03-17 | 18:52

Graaf van Egmont | 05-03-17 | 18:25

+1

Op joop zat een of andere malloot de geschiedenis te herschrijven en stelde dat de nsdap van de bloksnor niks van doen had en heeft met links,maar dat de partij van de bloksnor extreem rechtse waren die de macht hadden over genomen in 1933.
En dat van de Joden klopt trouwens ook,want de pogroms tegen de Joden, door de communisten ,zijn ook al niet meer te tellen.

komtdatschot | 05-03-17 | 18:41

".. Trump bashers, Lubach lovers, Islam lovers, 'nough said."
@ Zwizalletju | 05-03-17 | 18:13
Maarreh.. de moslim werld heeft Lubach ontdekt en wil nu ook tweede worden .
www.youtube.com/watch?v=sO58NsaFwEI

telelezer | 05-03-17 | 18:33

Ik bedoel, met Japanse vluchtelingen zou ik geen probleem hebben maar die hebben dan ook geen reden om te vluchten. Daarom anti-immigratie en voor opvang in de regio.
@Zosima | 05-03-17 | 18:12
Leuk verhaal.. maar ik zie het nog gebeuren dat die Hongaren een hek gaan bouwen dat op enig moment toch de Russen blijkt niet te kunnen tegenhouden. Vervolgens geen we Hongaarse vluchtelingen dan naar het 'populistische gedachtegoed' in de regio opvangen.. (Hallo, Oostenrijk.. ). Die mensen hebben nu allemaal een kort geheugen (1956..), maar ik ben dus benieuwd als we dat mee zouden gaan maken (die Oostbloklanden zijn toch een beetje onze buffer en potentieel strijdtoneel geworden.. en het kan best wel een beetje alle kanten op met Rusland - ook een eventuele interne strijd kan vaak dus tot een externe oorlog leiden en de oligarchen die nu toch wel de baas zijn kunnen op enig moment onder druk komen te staan en een uitvlucht zoeken).

nickolaas | 05-03-17 | 18:31

Ommezwaai | 05-03-17 | 18:12
De gemiddelde allochslamist heeft een sociaal huurhuisje/flatje in de Pays-Bah, en een kasteel in het land van zijn vader en moeder, iets waar de belastingdienst.nl geen zicht op heeft of naar wil krijgen, een domme hollander daarentegen met een appartementje in de zon krijgt aanslag na aanslag, toch opmerkelijk nietwaar?

hovawart | 05-03-17 | 18:30

Zat gisteren een film op de Duitse tv te kijken, wat speelde in Berlijn in de dertiger jaren. Rechts en links deden niet voor elkaar onder voor wat betreft straatgeweld. Beiden wilden met straatterreur de macht naar zich toetrekken, communisten en nationaal socialisten.
Waarna ik mij af vroeg, wat als Hitler niet de verkiezingen had gewonnen? Dan had je gewoon een zooitje stalinisten aan de macht gehad in Duitsland, waarbij niet alleen de Joden, maar eigenlijk iedereen bij nacht en ontij kon verdwijnen met een nekschot, of verbannen worden naar de goelag.
Nu begrijp ik ook beter waarom links zo gefixeerd is op rechts. Ze willen gewoon niet nog een keer verliezen.

Graaf van Egmont | 05-03-17 | 18:25

Ik ben het helemaal met Lasmeister van hierboven eens. Toen ik nog op de HBS zat, dat is lang geleden, waren er nooit problemen met hen, integendeel, zij haalden vaak hogere cijfers omdat zij geen last hadden van mooie meisjes en daardoor extra waardering.

Saxofoon | 05-03-17 | 18:20

Goed punt. Toch ben ik van mening dat linksers uitblinken in voor hen onacceptabele feiten te schrijven als wapens, alsof er een propaganda oorlog gaande is. Mmmaar misschien is dat weer mijn eigen ideologisch verwrongen wereldbed.
Zosima | 05-03-17 | 17:45
Tony Blair ('linkser' ;) ) schreef gisteren onder meer over dit onderwerp iets in de New York Times, heb het artikel er nog eens bijgepakt (mogelijk heeft de Buzzfeed-auteur het ook gelezen en Bibi gebeld.. ). Eigenlijk zijn traditionele ideologieën best wel door elkaar gaan lopen (en vragen 'traditionele elites' zich hier en daar af waar ze nou precies mee te maken hebben.. ).
"Meanwhile, traditional conservatives feel like strangers in their own land. They are unsure whether to play along with the new order on the basis that it will soon pass or to accept that this is a revolution aimed at overturning their authority and fight it."
[..]
"When I was growing up, people like my dad were conservative; and that meant economically and socially. Today, many such voters don’t fit that old stereotype. They may be pro-private enterprise and conservative on economics in traditional terms, but they’re also socially liberal — in favor, for instance, of gay rights. And there are those who used to vote left, but who are culturally illiberal and now don’t mind voting for parties of the wealthy.

Today, a distinction that often matters more than traditional right and left is open vs. closed. The open-minded see globalization as an opportunity but one with challenges that should be mitigated; the closed-minded see the outside world as a threat. This distinction crosses traditional party lines and thus has no organizing base, no natural channel for representation in electoral politics." www.nytimes.com/2017/03/03/opinion/to...
Ik vond het niet overal een overtuigend stuk - maar dat traditioneel liberale en conservatieve ideeën hier en daar flink vermengd worden heeft ie misschien wel een punt mee (al denk ik dat een deel het echt vermengt - Milo is een voorbeeld, maar ook de Israëlische Likud is over het algemeen vrij conservatief maar dus ook al heel lang en volgens mij oprecht open richting de LGBT-gemeenschap, inclusief een deel van de religieuze flank - maar er is dus ook een ander meer populistisch kamp dat er dus een heel opportunistisch verhaal rond probeert te smeden [oa Trump en Wilders denk ik] - zoals heel vaak in met name politiek het geval is).

nickolaas | 05-03-17 | 18:20

F*cking Buzzfeed = NBC, Trump bashers, Lubach lovers, Islam lovers, 'nough said.

Zwizalletju | 05-03-17 | 18:13

hovawart | 05-03-17 | 18:02
Ik vraag mij in alle ernst af of de gemiddelde allochtoon ook zo'n belastingaanslag krijgt als de aanslag die ik inmiddels ontvangen heb.
Dat zou een leuke zijn voor Kuzu....

Ommezwaai | 05-03-17 | 18:12

Het nadeel van vluchtelingen opvangen is dat juist in de gebieden waar crises uitbreken het volk het meest ongeorganiseerd is en blijkbaar incapabel, om welke reden dan ook. Ik bedoel, met Japanse vluchtelingen zou ik geen probleem hebben maar die hebben dan ook geen reden om te vluchten. Daarom anti-immigratie en voor opvang in de regio.

Zosima | 05-03-17 | 18:12

Politiek is één groot complot tegen eenvoudige sukkels als u en ik.

hovawart | 05-03-17 | 18:09

hovawart | 05-03-17 | 18:02

"Behalve de domme werkende nederknuppel en nedermuts"
What the hell? :D

robertdoesnEro | 05-03-17 | 18:09

Sinds wanneer hebben de woorden van dhr. Dibi enkele waarde en inhoud?
Hij verloochent zichzelf.

Zuidlaren | 05-03-17 | 18:06

Dibi zit wel in een gaybar buitenlands gedestilleerd weg te nippen van onze centen....

Ommezwaai | 05-03-17 | 18:05

Hoewel het opmerkelijk is dat de Nederlandse verkiezingen vooral door vreemde mogendheden gebruikt word om hun kiezers te bereiken, de Yanks zich uitlaten over een postzegel aan de Noordzeekust van Europa, lijkt het mij de normaalste zaak dat iedereen zijn mening mag inbrengen in deze zaak,... behalve de domme werkende nederknuppel en nedermuts die in nederlandistan pogen te overleven, terug naar baas in eigen lalaland.
Nexitten und wieder Hollandisch.

hovawart | 05-03-17 | 18:02

Zosima | 05-03-17 | 17:45
Dat ben ik sowieso met je eens, dat idee heb ik ook.
Maar tegelijkertijd ben ik er van doordrongen dat rechts zich ook van dit soort praktijken bedient.
Het is alleen lastig om feiten van nonsens te onderscheiden.
Ik heb niks met links, 15 maart wordt het (met 95% zekerheid :-) FvD.

Geenzuiverkoffie | 05-03-17 | 17:53

Geenzuiverkoffie | 05-03-17 | 17:37
Goed punt. Toch ben ik van mening dat linksers uitblinken in voor hen onacceptabele feiten te schrijven als wapens, alsof er een propaganda oorlog gaande is. Mmmaar misschien is dat weer mijn eigen ideologisch verwrongen wereldbed.

Zosima | 05-03-17 | 17:45

Hoewel Lipton's meer van mijn smaak is, vooral qua non-infusion, welke andere u bekende heterosensensuele medemens blondeert zo krampachtig zijn lokken? Milo is wat hij was.

Rest In Privacy | 05-03-17 | 17:44

telelezer | 05-03-17 | 17:21
Thnx. Vanavond even kijken.

Hier een filmpje van Frank Buis vml reporter van AT5:
"Geert Wilders: The war against radical Islam."
www.youtube.com/watch?v=p5NDnT01J-Y

Marie Curieux | 05-03-17 | 17:41

Marie Curieux | 05-03-17 | 17:29

Dank je, ik lees jou ook graag

onnosel | 05-03-17 | 17:39

Zosima | 05-03-17 | 17:30

Ik vrees dat een ieder zijn eigen waarheid creëert en alles wat daar binnen aan berichtgeving past voor waar aanneemt.
Alleen feiten en objectiviteit blijven over om een realistisch beeld te krijgen van wat er om ons heen gebeurt.

Geenzuiverkoffie | 05-03-17 | 17:37

Homo's en vrouwen die zich geen zorgen maken over de toekomstige grote rol die de Islam in de toekomst in Nederland zal gaan spelen en dan maar links stemmen hebben iets niet helemaal groet begrepen. Maar goed ik ben dan (boze blanke) man en hetero dus wat dat betreft zal ik er geen last van hebben.

Kaft | 05-03-17 | 17:37

"(...) Kijk naar de rest van de wereld waar moslims de overhand hebben. Zo zal ons land er ook uitzien over 50 jaar.(...)"
@ onnosel | 05-03-17 | 17:21
Zo ziet Nederland er dus over 50 jaar ook uit
www.jpost.com/HttpHandlers/ShowImage.a...

telelezer | 05-03-17 | 17:35

"Door minder islam in Nederland, beschermt Geert de homo's beter dan elk andere partij."
Lasmeister | 05-03-17 | 17:01

Zo is dat!

Marie Curieux | 05-03-17 | 17:33

Tofik is een relnicht en die willen "alles", net zoals de hoofddoekjes dames dat willen. Gewoon omdat dat in ons domme naieve Nederland zomaar kan. In een moezzliem land had hij wel anders "gepiept"
Ebru zei het immers al:..
www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/02/...

telelezer | 05-03-17 | 17:32

Zo gek is die Manju Reijmer www.expreszo.nl/homo-acceptatie-neemt-...

3% van de autochtone Nederlanders is negatief over homo's tegen 18% van de Turkse Nederlanders en 11% van de Marokkaanse Nederlanders. Raad eens wat volgens hem het grootste probleem is.

fredflange | 05-03-17 | 17:31

Fout die linksmensen vaak maken: elk feit dat niet binnen hun narrative past is een 'wapen' van de vijand. Net als massa-aanrandingen door asielzoekers stil moesten worden gehouden, want anders spelen we rechts in de kaart! Protip: als de feiten niet in je theorie passen, moet je je theorie aanpassen.

Zosima | 05-03-17 | 17:30

onnosel | 05-03-17 | 17:21
Goeie tegel @onnosel +1

Marie Curieux | 05-03-17 | 17:29

Homoseksueel en moslim tegelijk, dat is als een joodse nazi. Blijf die cognitieve dissonantie opvoeren Tofik!

Zosima | 05-03-17 | 17:26

Zoals hier blijkt zijn de Amerikaanse SJW's nog een stuk geslepener, valser en gehard in hun ideologie dan de Nederlandse. Laten we hopen dat het zo blijft, anders voorspel ik grote polarisatie à la Amerika.

Zosima | 05-03-17 | 17:23

Geert Wilders is een Nederlander met een Nederlandse mentaliteit.
Nederlanders zijn allang gewend aan homo’s. Ze hebben homo’s in hun familie of als buren, als kind of kleinkind, als leerling, als leraar, als vrijwilliger. Als collega, als chef.
De doorsnee Nederlander heeft niets tegen homo’s. LGBT is een groep die deel uitmaakt van Nederland, net zoals en niet anders dan de rest van de Nederlanders.
Sommigen kijken er nog wat vreemd naar. Dat kan zijn vanwege hun geloof. Maar een Christen zou een homo nooit een strobreed in de weg leggen. Niet in Nederland.
-
De verkiezingen komen eraan, men is bang. Heel bang dat rechts gaat winnen.
En rechts moet, volgens sommigen, wel anti-homo zijn. Want het zijn tokkies.
Degenen die dit zeggen hebben over het algemeen geen Nederlands bloed en behoren niet tot de groep geintegreerde ‘buitenlanders’. Zij hebben geen benul van de Nederlandse normen en waarden, van de Nederlandse mentaliteit. Van ónze manier van denken en zijn.
Een advies aan de LGBT groep is om realistisch te stemmen. Om jezelf te kunnen blijven, ook in de toekomst. Links - voor een globale wereld - onthaalt grote groepen moslims die niet anders willen dan homo’s in elkaar slaan of zelfs vermoorden. Gelooft u het niet? Kijk op internet.
Een advies aan de doorsnee Nederlander is hetzelfde. Om Nederlander te kunnen zijn en blijven, ook in de toekomst.
Nu, op dit moment, deze weken, kan er nog iets veranderd worden. Nu kunnen we onze stem gebruiken om aan onszelf te denken, aan ons verleden, maar vooral aan onze toekomst. De toekomst van ons nageslacht. Doen wij dit niet? Stemmen we als voorheen, stemmen we niet?
De slachtoffers zullen wij zijn. Kijk naar de rest van de wereld waar moslims de overhand hebben. Zo zal ons land er ook uitzien over 50 jaar. Als wij dit niet veranderen. Nu kan het nog.

onnosel | 05-03-17 | 17:21

"... de demonisering gaat gewoon door tot we weer een dode politicus hebben."
@ XaleX_2 | 05-03-17 | 17:05
-
Helaas maar al te waar.
Wie geinteresseerd is in het leven van Wilders en een "stief-kwartiertje" tijd heeft met pilsje en chips, moet dit filmpje ff kijken.
www.youtube.com/watch?v=2n5XH-DQv9M&a...

telelezer | 05-03-17 | 17:21

Ach, waarom aandacht besteden aan zo'n artikel van BuzzFeednews met op twitter slechts 17.967 volgers en slechts 4 retweets nadat de tweet met dit artikel verscheen (18 uur geleden)
Dus clickbaitkoningen lijkt me wat overdreven. Ja nu gaat iedereen natuurlijk wel dat artikel lezen, dus zullen zij GeenStijl dankbaar zijn.

En wie neemt Dibi nu nog serieus? Die is sinds zijn coming out totaal van het padje. Zie ook zijn gefotosoepte profielfoto: pbs.twimg.com/profile_images/83631064...
Brrrr.

Gewoon geen aandacht geven zou ik zeggen. Daar geilt hij namelijk op, de stumperd.

Marie Curieux | 05-03-17 | 17:17

@dezenicknameisbezet | 05-03-17 | 16:45
Vergelijk het gelijkheidsbeginsel van onze grondwet met het ongelijkheidsbeginsel in de heilige teksten die in moskee's wordt gepredikt (en die in islamitische landen de wet is). Noem je dat homo's knuffelen?

zwarte_weduwe | 05-03-17 | 17:16

Ik snap niet dat Plofkip Debielie nog tijd heeft om de telefoon op te nemen. In Amsterdam zijn ze nogal gek op mocro-billetjes, dus erg lang kan hij nooit aan de telefoon hebben gehangen.

Uw Psychiater | 05-03-17 | 17:13

Freelance journalist, based in Amsterdam

Contact AddieSchulte ataddieschulte@gmail.com.

Dutch journalist. Currently trainee at NRC and working on Dutch politics and Europe. Previously in Turkey and Northern Iraq. Contact: kimdeennews@gmail.com

Contact Kim Deen atkimdeennews@gmail.com.

Got a confidential tip? Submit it here.

BuzzFeed Home
© 2017 BuzzFeed, Inc.

am*dam | 05-03-17 | 17:11

Joffri | 05-03-17 | 17:03

Om het niet te lang te houden : +1

Geenzuiverkoffie | 05-03-17 | 17:11

Moslims slachtoffer van het LGBT wapen. Uhuh. Wellicht als er een homo van een hijskraan precies op het vol eelt gebukte koppie gegooid wordt...
.
Verder... Mensen die paarden achter wagens spannen moet je lekker laten gaan. Als je met de vaart der volkeren meegaat zul je af en toe langs zo'n stilstaande sukkel moeten sturen. U mag best even vloeken tijdens de manoeuvre, hoor, maar verder zou ik me er niet al te druk over maken.
.
Uberhaupt... Moslims slachtoffer. Van wat eigenlijk? Een bom in de metro? Of op een vliegveld? Een door recreerende mensen ploegende vrachtwagen? Een lood spuwende AK47? Mes of kromzwaard?
.
Je moet het in een tijdsgewricht waar mensen bij vleet sterven door islam gestuurde handen maar durven beweren. Zo schrijvende. Wat Tofik doet is een paard achter een IED spannen.
.
The taint of treason...

Parel van het Zuiden | 05-03-17 | 17:09

Tsja, de Linxen hebben een probleem. Aan de ene kant willen ze de lieve moslimmetjes knuffelen, want nog zo lekker gelovig als wij in de middeleeuwen (net zo aandoenlijk als een kindje dat nog gelooft in Sinterklaas, kabouters, etc.), en aan de andere kant the Gay/Les/Bi/Tran/Q?letters community, want zielig en nooddruftig onderdrukte minderheid. Maar hun lieve moslimmetjes, en dan met name de wat strenger-in-de-leer zijnden, willen dat andere groepje 'van het hoogste gebouw afgooien'. En dus heb je een probleem.

EnNouJijWeer | 05-03-17 | 17:09

De enige conclusie die je kan trekken over dat valse Wilders bashen is dat er heel wat mensen zijn die hem graag dood willen zien, zowel de politiek en bestuur, maar ook heel veel 'Nederlanders'. Sinds de moord op Fortuyn is er namelijk helemaal niets veranderd, de demonisering gaat gewoon door tot we weer een dode politicus hebben.

XaleX_2 | 05-03-17 | 17:05

Ik ben bang dat we met zijn allen onze focus aan het verliezen zijn, daarin stevig geholpen door binnenlandse en buitenlandse media. De forse immigratie van personen met onwenselijk gedachtegoed is fors maar dat is en blijft slechts het gevolg van een veel groter kwaad. Dat is het kwaad waartegen veel makkelijker en meer mensen te mobiliseren zijn. U was het haast al vergeten de EU. De rest is niets meer dan symptoombestrijding van dit onderliggende probleem. Het is eenvoudig goede onderbouwingen te beschrijven die aantonen dat er een oorzakelijk verband bestaat tussen de EU en de volgende issues:

- Immigratie en daarmee kosten sociaal stelsel alsmede het zorgstelsel

- Immigratie en daarmee gepaard gaande normvervaging en de spastische onmacht hiertegen iets te doen

- Monetair en rentebeleid dat de pensioenen direct schaad

- Economische afspraken over im- en export waardoor onze boerenbedrijven ten onder dreigen te gaan en wij bijvoorbeeld nog steeds geen hogesnelheidslijn hebben (want gedwongen italiaanse troep te kopen)

- We nog steeds de grootste netto betaler per hoofd zijn aan dit disfunctionerend Europees gedrocht ondanks dat onze eigen economie daartoe geen aanleiding geeft.

- De politici die Nederland zouden moeten besturen feitelijk alleen maar bezig zijn met den eigen carrière en het liefst een (voornamelijk lege) stoel in het europarlement.

- Politieke debatten die nergens over gaan behalve zaken die er niet echt toe doen.

- De moord op een vliegtuig vol Nederlanders die niet mag worden opgelost.

- Een associatie met een oligarchische schurkenstaat waar alleen oligarchen beter van worden

- Een gedwongen relatie met een dictatoriaal Islamofascistisch Turkije. (en Rutte zich maar druk maken over een videoscreen met stemadvies in de moskee terwijl daar gewoon haat mag worden gepredikt)

- Nogmaals boeren die worden getroffen door sancties tegen de duivel Rusland terwijl Wim Lex een jaar of wat terug nog pintjes zat te drinken met Putin.

Misschien draaf ik nu wat door maar het punt is dat we ons geen rad voor de ogen moeten laten draaien doordat er op TV en in de krant word bepaald wat de te bespreken onderwerpen zijn. Bepaal zelf de agenda aub anders verliezen we op alle vlakken.

Voorts ben ik van mening dat dit een te lang plempsel is.

Joffri | 05-03-17 | 17:03

Door minder islam in Nederland ,beschermt Geert de homo's beter dan elk andere partij .

Lasmeister | 05-03-17 | 17:01

LGBT rights is geen weapon, maar keiharde realiteit: dit weekend nog in A'dam: m.telegraaf.nl/article/27736718/slacht...

Het bewuste park is een homo ontmoetingsplaats en de 4 daders zijn licht getint. Dat laatste stond gisteren op teletekst, vandaag is het weggelaten.

croque monsieur | 05-03-17 | 17:01

Oh, die gast schijnt Tofik, niet Tofi te heten
het klonk al zo vreemd
doet het overigens nog steeds

Tobi | 05-03-17 | 16:54

Ik vind dat jullie wel eens wat lieferder mogen zijn voor Tofuck. Of zijn jullie soms die succesvolle aktie van hem al weer vergeten? Na die aanslag in Orlando. Toen hij de moslims opriep om hand in hand een menselijke kring te vormen rondom de lokale gaykroeg? Voor de saamhorigheid en verbinding.

Onee, wacht effe...

BokoHalal | 05-03-17 | 16:52

Nog even om het geheugen op te frissen, voormalig Groenlinks mocro Tofik Dibi bij Salahedinne over homoseksualiteit en de islam: youtu.be/WYCqtPl9MJQ?t=6m45s

henkdekanarie | 05-03-17 | 16:51

Tofuck Dibi.

bisbisbis | 05-03-17 | 16:50

"We belden met Tofik Dibi, je raadt nooit wat er toen gebeurde (klik hier)"

solcama | 05-03-17 | 16:50

@ necrosis / 16:47
Tofi of Wifi in darkrooms
of maakt dat in de pratijk weinig uit

Tobi | 05-03-17 | 16:50

Hebben ze tegenwoordig ook wifi in darkrooms?
Anders kan Tofuck nooit opgenomen hebben.

necrosis | 05-03-17 | 16:47

OK, die beveiliger heeft inderdaad meer weg van Vinnie Jones.

Osdorpertje | 05-03-17 | 16:47

"Mijn moeder kwam langs en vertelde me dat ze in de tram een paar joodse mensen zag. Na een tijdje stond ze uit ongemak op en ging verderop zitten. Het interesseert me niet. Ik lees berichten over angst in de joodse gemeenschap en voel gedachten die dat goedpraten." Tofik Dibi

Ginger_Ted | 05-03-17 | 16:46

Nou is het niet waar dan dat eigenvolkeersters voornemelijk luidrchtig aan het homoknuffelen geslagen zijn om met hun vingertje richting de moskee te kunnen wapperen?
Tuurlijk wel.

dezenicknameisbezet | 05-03-17 | 16:45

Buzzfeed... nuf said...

Solar666 | 05-03-17 | 16:44

Choco Dipper

Traag | 05-03-17 | 16:44

-weggejorist-

Joffri | 05-03-17 | 16:42

Osdorpertje | 05-03-17 | 16:36
Lijkt meer op Vinnie Jones.
maar goed, Tofik die het laat lijken alsof rechten voor homo, lesbi of transgender betekenen dat de islam in de verdrukking komt... Tja, mensen recht geven op een veilig leven is wel heel verschrikkelijk als je godsdienst je min of meer verplicht om dat te voorkomen.
En aangezien de islam zichzelf zo ontzettend belangrijk vindt dat het voor al het andere moet gaan is natuurlijk elke regel die daar tegeningaat gelijk aan meer vrijheid?

Dezenaamhier | 05-03-17 | 16:42

Pittig stukje en recht in de roos.

toetssteen | 05-03-17 | 16:39

Enige dat de moeite waard is is dat de foto zwart/wit is, uhhhhmmm welke associatie moeten we hebben, bijna NOS-praktijken

Bokito ergo sum | 05-03-17 | 16:39

Buzzfeed belt Tofik? Vraag me af wie wie gebeld heeft...

Godsammekraken | 05-03-17 | 16:35

Selectief shoppen in cijfers. Niks voor GS.

NulKommaNul | 05-03-17 | 16:32

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl