Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

HORRORRAPPORT toont aan: integratie mislukt

schoolbord.jpgLinkse indoctrinatie begint niet op uw universiteit, maar is al volle bak aanwezig in het basis- en voortgezet onderwijs. In een onderwijsonderzoek blijkt dat een deel van de leraren ‘gevoelige onderwerpen’ vermijdt. “Vijf procent van de respondenten in het basisonderwijs geeft aan dat op de eigen school bepaalde onderwerpen niet meer met de leerlingen kunnen worden besproken als gevolg van toenemende segregatie. In de vier grote steden is dat gemiddeld veertien procent.” Ja mensen, de aanwezigheid van moslimkleutertjes en moslimkindjes is voor een deel van de meesters en juffen reden om de boel eens flink aan te passen. Homoseksualiteit? Taboe in sommige landen en kindertjes met een achtergrond uit die landen laten we lekker in de waan dat het verderfelijk is. Nederlandse normen en waarden bijbrengen over homoseksualiteit, tut tut, dat moeten we natuurlijk niet willen: we laten papa en mama, die toch al zo verschrikkelijk goed geïntegreerd zijn in Nederland, de teneur wel bepalen. Religie en geloof met nadruk op islamisering en IS? Verboten in de schoolklas! Islam is de religie van de vrede. Je kan het een kind natuurlijk niet aandoen om naast pais en vree-indoctrinatie uit eigen moskee wat kritische puntjes aan te stippen; dat gehersenspoelde volidioten koppen afhakken en minderjarigen de trekker laten overhalen om het woord van de vrede te verspreiden. Gebeurt niet, bestaat niet, geen discussie mogelijk. Aanslagen en terrorisme? Niet oké om afgrijselijke gebeurtenissen af te keuren en te bespreken in het klaslokaal. Goed, Londen, Brussel, Parijs, Nice, Istanbul…. Misschien is het wel gebeurd, maar stél, stél dat het al zo is, dan heeft het natuurlijk geen nut krankzinnige islamitische moordmachines aan te wijzen. We zeggen gewoon NIKS. Alles voor de pax van het klaslokaal. Slavernij en Zwarte Piet? Nope. Geen discussie over hoe zwarte mensen werden verhandeld door blanke mensen, geen discussie over hoe een kinderfeest behoort tot Nederlandse cultuur en geen discussie over het hoe en waarom sommige mensen Pietje willen wegjorissen. En zo creëren we in Nederland dus een gemeenschap van angsthazen en wegkijkers, waar niemand durft te zeggen waar het op staat en waar kritiekloos jaknikken als de norm wordt gezien. Ondertussen blijkt uit het schrikrapport wel dat docenten en schoolleiders merken dat de INTEGRATIE FALIEKANT FAALT. Kinderen van niet-westerse cultuur 'klitten samen', willen niet met autochtone kindjes spelen, allochtone ouders hersenspoelen kindjes zelf wel, ‘onwil om te integreren’… Gelukkig denkt een derde dat het ‘wel goed komt’ met de integratie. Het komt wel goed. Komt. Wel. Goed. O ja, Kamerleden reageren op het onderzoek met woorden als 'dramatisch', 'heftig' en 'ronduit zorgelijk'. Nou, dan weet je het wel.

Reaguursels

Inloggen

Dus 95% van de basisschooldocenten in de provincie en 86% van die in de grote steden snijden de bovengenoemde onderwerpen dus wel aan, volgens dezelfde enquête.

Tooibooi | 03-02-17 | 14:58

De integratie is mislukt.
Nee toch, dat weten we pas 30 jaar.
Maar treur niet, de wegkijkers blijven wegkijken zoniet dan zijn ze moreel failliet.

Jan Dribbel | 01-02-17 | 22:23

De integratie is mislukt.
-
En ieder etmaal, zon of regen, Pasen of Pinksteren, laten wij er in dit land weer zo'n 736 binnen, zowel herenigerts als apothekers.

bisbisbis | 01-02-17 | 21:16

@Ceristimo | 01-02-17 | 20:30
De oorspronkelijke habitats zullen deze oorlog niet verliezen.. ik weet niet waar jij bang voor bent?

Bill Cosby | 01-02-17 | 20:40

Rubberen Rutte en Miezerige Merkel komen bij het lezen van dit soort rapporten zachtjes kreunend in hun pantalonnetjes klaar. Dit is exact waar men nu al 40/50 jaar mee bezig is, en eindelijk begint het vruchten af te werpen. De vervanging van het Europese volk. Het heeft eventjes geduurd, maar we zijn er bijna. Op naar de eindsprint. De oorlog staat op uitbreken (geen zorgen hoor, ons Giechelende Grootgruttertje zal, wanneer de bommen barsten, schaterlachend, veilig in Canada, de afloop afwachtten) en over 30 jaar weet men niet meer beter dan dat het islamitische Eurabie altijd zo bestaan heeft.
Gefeliciteerd linkse vrienden. Mooi voor elkaar gekregen.

Ceristimo | 01-02-17 | 20:30

En wordt er nu eindelijk actie ondernomen,en dan niet van ach we gooien er nog meer geld en cursusje hier en daar tegen aan,nee echt keiharde actie.geen subsidie geen uitkering totdat je volledig ben ge-
integreert

janmetdepet | 01-02-17 | 19:50

En toch zijn er politieke partijen en hele volksstammen die menen dat het niet aan de moslims ligt dat integratie is mislukt.
Wanner dringt het eindelijk eens door dat men niet wil integreren wanneer worden ze het het uit gezet.
Het gaat vele jaren helemaal de vereerde kant op,maar ze {de hoge heren} willen niet luisteren naar de bevolking.

janmetdepet | 01-02-17 | 19:44

Dat is geen nieuws. Is een paar jaar geleden al in Duitsland vast gesteld, maar je mag het niet benoemen he. Maar gelukkig mogen we in maart stemmen, wat gelukkig is er een partij die het wel benoemd.

Voor-de-5e-keer | 01-02-17 | 18:46

Weldenkende mensen zien en voelen dit al een jaar of 30. Maar de gutmensch drukt dit door je strot. Al tientallen jaren. En ze zijn te laf om hun fout te erkennen. Dus ettert en verkankert het door en door. Met dank aan PVDA/VARA/JOOP en gelijksoortig tuig dat tot op de dag volhoudt dat er niets aan de hand is. 1 geluk: het tuig heeft zelf ook kinderen en de gevolgen treft ook hen. Socialer kunnen we het niet maken.

Rest In Privacy | 01-02-17 | 18:42

Sinds deze week niet langer meer voor een VMBO-klas gevuld met kinderen met islamitische achtergrond en ik kan stellen: ik ben me BLIJ met mij keuze!
Nee, ik schroomde niet om zaken te benoemen die binnen de voornamelijk marokkaanse groep niet goed viel. Dat wilde nog eens resulteren in veel schreeuwen (vanuit de leerlingen) en proberen ze te laten inzien dat, los van hun standpunt, vooral hun hele houding / mentaliteit volledig absurd is. Maar dit was vooral aan dovemansoren gericht.
Er staat dat één-derde vertrouwen heeft dat het goed komt... Hallo, dat betekent dat dus twee-derde (66%!) er géén vertrouwen in heeft! Natuurlijk niet. De huidige politiek wil, op een erg kleine groep na, de vingers absoluut niet branden door doeltreffende maatregelen te treffen.

EEnzame SchizofrEEN | 01-02-17 | 18:08

"de witte vlucht" hahahah, laat me niet lachen! Mijn dochtertje zal niet in een klas zitten met een stel groeiparels, punt uit. Desnoods het Luzac collega a 22.000 Euro per jaar. Maar ik zorg dat ze een knappe opleiding krijgt en een normale schoolomgeving, zoals ik die zelf ook ooit had. De zg "witte vlucht" komt voort uit de "gekleurde en onbeschaafde invasie", dus gevolg en oorzaak. Niet bij ons neerleggen svp.

De Ana(a)list | 01-02-17 | 18:06

Ooit komt de dag dat je er niet meer om heen kunt. Bespaar dus tijd, en begin alvast met de deportatie van die smeerlapperij.

Tricephalus | 01-02-17 | 17:57

Oorzaak is welvaartsverschil. Als je andersuitzienden minder betaald voor het zelfde werk, dan kunnen andersuitzienden niet meepraten met de maatschappelijke blanke norm. Integratie mislukt. Blanken die wegrennen zodra ze een donker kleurtje zien in de wijk, is zeker ook de schuld van de nieuweling. Grondslag is toch de SBS-niveau van de land. (Het wordt ook gediscrimineerd) Marokkanen (2,2% van de Nederlandse bevolking) domineren ons angstradar, te blind voor ons eigen falen. Niet instaat te zien dat we tegenstrijdige wensen hebben. NIMBY. iets van eigen hand in eigen stront steken.

MrEA | 01-02-17 | 17:21

lordwally. 16.55 u.
U slaat de spijker op z'n kop.
Ik word strontziek van al dat gezever over integreren, immigratie, islam, vluchtelingen enz. enz. Laat die gasten hun eigen land gaan opbouwen, maar ja, dan moeten ze wél willen werken natuurlijk.
Iemand die hierover een opmerking maakt wordt door het linkse gepeupel meteen uitgemaakt voor "racist", en dát terwijl die linkse reut niet eens het woord kan schrijven. Links weet niet waarover zij praten. Het enige dat zij doen is schelden, blèren, demonstreren én hun hand ophouden bij de sosie !

oter | 01-02-17 | 17:17

-weggejorist-

lordwally | 01-02-17 | 17:10

koter | 01-02-17 | 15:36
In absolute aantallen valt het ook wel mee. Maar sinds 2000 is het aantal islamitisch geinspireerde aanslagen toegenomen. Zeker de afgelopen jaren hebben we in Europa een duidelijke stijging gezien in het aantal islamitische aanslagen. Als die trend doorzet gaat het aantal aanslagen in de komende jaren toenemen als er niets tegen wordt gedaan. Wereldwijd is er al langer een stijgende trend te zien; deels als reactie op westers interventies, de arabische lente (machtsvacuum), klimaatverandering (langere droogten meer honger) en geo politieke ontwikkelingen (VS trekken zich terug, Rusland stapt in, China actiever).
Islamisme is mogelijk het antwoord op het uiteenvallen van de Arabische wereld.Alleen SA en Iran zijn nog goed functionerende machten in de islamitische wereld. De angst dat geweld en het uiteenvallen van de staat ook SA zal treffen is mogelijk de reden dat deze het islamisme actiever exporteren. Het islamisme is een vorm van nationalisme en propageert wij de moslims tegen de ongelovigen en afvalligen. De doelgroep zijn moslims, de boodschap; onze uitleg is de enige juiste.
Het probleem is inderdaad dat men er van alles bij haalt omdat het probleem namelijk ook uit verschillende lagen bestaat.
-Jeugdcriminaliteit; deels ontspoord kattekwaad en peer pressure. Het gaat van kwaad tot erger.
-Mocromaffia de ontspoorde, doorgeslagen jeugdcriminelen.
-Extremisme, afzetten tegen de maatschapij omdat men zich buitengesloten voelt, mede door de media. Daarnaast extremisme (religieus) als overcompensatie tegen de negatieve beeldvorming. Of om af te zetten tegen de criminaliteit. Ook zingeving speelt hier een rol.
-Fundamentalisme, de vorm van islam die gepropageerd en verspreid wordt door de extremistische religieuze groeperingen, (financieel) gesteund door de rijke olie staten.
-Turks nationalisme, Erdogan gebruikt de islam om de Turken te verenigen en daarmee zijn macht te consolideren en positie veilig te stellen.
Het hangt allemaal met elkaar samen. De gemene deler is de islam. De moskee is de ontmoetingsplek, daar komen mensen bij elkaar, daar worden ook ideeen gewisseld, goede én slechte. Dat is dus ook de plek waar de islamisten proberen hun ideeen aan de man te brengen. En natuurlijk zijn er verschillende moskeeen met verschillende bezoekers. Turken en Marokanen komen niet perse bij dezelfde moskee, tenzij men in de radicalere moskeeen komt. Er zijn natuurlijk meer ontmoetingsplekken; theehuizen, shisha lounges, jeugdhonken etc.. De overeenkomst is dat vooral mensen uit de eigen gemeenschap elkaar daar ontmoeten. In die gemeenschappen ontstaat een groepsnorm, eentje die afwijkt van de meerderheid de Nederlanders.
Extremisten zijn psychisch gestoord zeg jij. Dat is gelaas deels waar. Zoals ik eerder zei hangen een hoop dingen met elkaar samen. Uitzichtloosheid en frustratie kunnen ook gezonde mensen aanzetten tot extremisme (nazi- Duitsland). En ja er zullen ook gestoorde mensen zijn. Maar de wijze waarop de recente aanslagen zijn voorbereid, gecoordineerd en uitgevoerd wijst vooral op een bewuste, weldoordachte inspanning. Doelgericht. Die wordt dus o.a, door IS aangespoord, gesponsord door.....
De oplossing vraag je. Zoals ik aleerder zei islamisme de pas af snijden, wie preekt waar en wat, waar komt geld vandaan. In discussie gaan, desnoods eenzijdig kritiek blijven geven totdat men gaat nadenken. Welke overheden zitten er achter de verschillende organisaties? Criminaliteit aanpakken, harder straffen en pakkans verhogen. Meer geld naar veiligheid dus. Vrijheid van religie moet blijven maarrrr moskeeen moeten niet alleen als religieuze ontmoetingsplaats worden beschouwd ook, als daar aanwijzingen voor zijn, als ontmoetingsplekken voor extremisten, als een neo nazi clubhuis of het clubhuis van een motorbende. En tenslotte, de toegang tot Nederland moeilijker maken, weet wie er binnenkomt en wat ze komen doen.

ratelaar | 01-02-17 | 17:06

-weggejorist-

lordwally | 01-02-17 | 16:55

-weggejorist-

Von Knarrenstein | 01-02-17 | 16:54

Hier een geweldig stuk mbt dit onderwerp:
'Twee werelden, twee werkelijkheden
‘Dat klopt niet juf, het staat niet in de koran’'
www.groene.nl/artikel/dat-klopt-niet-...
(ja het staat in de groene, maar het legt de vinger precies op de zere plek)

henkdekanarie | 01-02-17 | 16:43

Hoeveel 'zie je wel' rapporten er ook nog volgen (en er zullen er vele volgen); er is niets meer aan te doen. Ons land, en feitelijk heel West-Europa gaat ten onder aan de geimporteerde achterlijkheid.

npo | 01-02-17 | 16:31

Het probleem ligt bij de Nederlandse instanties die mensen die duidelijk niet van zins zijn zich aan te passen laat staan te integreren toch te voorzien van huis, uitkering, scholing en zorg, en ze vrij te laten met het ventileren en celebreren van hun achterlijk geloof.
Dat had nooit mogen gebeuren om te beginnen.

mallekater | 01-02-17 | 15:50

ratelaar | 01-02-17 | 15:19

Hoe wil je het oplossen? Naar mijn idee valt het in absolute aantallen behoorlijk mee met dat religieus extremisme. Het klopt dat de media er vaak heel hysterisch over doet maar volgens de inlichtingendiensten gaat het in Nederland over enkele honderden mensen die er ontvankelijk voor zijn. Echt een oplossing is er denk ik niet, extremisten zijn vaak labiele mensen die vooral psychiatrische hulp nodig (die gasten schijnen ook opvallend vaak een Wajonguitkering te hebben) hebben. Het probleem in dit soort discuccies is dat men er van alles en nog wat bijhaalt en door elkaar gooit: fundamentalisme, extremisme, jeugdcriminaliteit, mocro maffia, Turk nationalisme enz. Terwijl dit allemaal onderdelen op zich zijn, wellicht is er hier en daar overlap maar het zijn onafhankelijke discussies.

koter | 01-02-17 | 15:36

koter | 01-02-17 | 15:06,

Dat weet ik maar het Europees nationalisme dat we vorige eeuw speelde steekt nu de kop op over religieuze lijnen. En dat nationalisme/ het islamisme wordt onvoldoende bestreden. Raar, omdat we jaren ervaring hebben met bestrijden van rechtsextremisme. Dus als men zijn hoofd uit zijn kont zou trekken konden we het islamitisch extremisme eens gaan aanpakken. In plaats van het te relativeren en op de oude voet verder te gaan.

ratelaar | 01-02-17 | 15:19

Voor de nadelen van fundamentalisme voor een samenleving wijs ik je graag door naar Syrië en de rest van het Midden-Oosten, als dat voet aan de grond krijgt loop je het risico dat het hele land naar de klote gaat.
Dr. Vigilante | 01-02-17 | 14:59

Laten we zorgvuldig zijn met woorden. Je bedoelt denk ik extremisme niet zozeer fundamentalisme. Dat iemand zichzelf een behouden levensstijl oplegt moet ie zelf weten; geen voorhuwelijkse seks, geen fysiek contact met vreemden van het andere geslacht, geen gemengd zwemmen, afwijzend niet-heteroseksualiteit etc. Probleem is extremisme en in het specifiek gewelddadig extremisme; gevalletjes Volkert van der Graaf en Mohammed Bouyeri zeg maar.

koter | 01-02-17 | 15:18

Integratie is mislukt, maar de kutburgers moeten hun smoel houden, want we (denhaag) gaan vrolijk door met westers vijandelijke elementen !

Anjin Mohammed | 01-02-17 | 15:11

ratelaar | 01-02-17 | 14:30

Voor die vijandsbeelden heb je echt geen religieuze extremisten nodig... ze waren er al ver voor de relifanaten en ze bestaan ook onder niet-moslimminderheden. Onder landgenoten die van origine uit de voormalige koloniën komen leeft er ook een zekere mate van vijanddenken...'de witte man probeert me onder de duim te houden'. Onder moslims is dat vijanddenken vaak zelfs niet eens zonder reden... er zijn inderdaad mensen (en grote delen van de bevolking) die het slecht voor hebben met moslims en ze openlijk of heimelijk slechtgezind zijn.

koter | 01-02-17 | 15:06

Schmalz | 01-02-17 | 13:59
Non-acceptatie en vijandigheid vallen beide onder subversief gedrag. En daar ligt o.a. voor mij de absolute grens.

Gajus | 01-02-17 | 15:05

De hele discussie overziend. Zijn we het niet allemaal gewoon eens? Nederland mag toch geweaun Nederland blijven?
Ik zie ons al aankomen in Saudi-Arabië, en onze eigen wijken en regeltjes aanhouden. Dat pikken ze daar niet. En terecht.

Gajus | 01-02-17 | 15:03

koter | 01-02-17 | 13:48
Je hebt wel gelijk ja, met respect voor medemens bedoelde ik eigenlijk fatsoensnormen tot op zekere hoogte naleven, en m.b.t. gelijkheid tussen de seksen dat vrouwen niet ondergeschikt zijn aan mannen en geen hoeren zijn als ze geen hoofddoekje dragen. Voor de nadelen van fundamentalisme voor een samenleving wijs ik je graag door naar Syrië en de rest van het Midden-Oosten, als dat voet aan de grond krijgt loop je het risico dat het hele land naar de klote gaat.

Dr. Vigilante | 01-02-17 | 14:59

Ik voel me toch heel vrij om me mening te geven, namelijk door mijn mond te houden over alles. Heb je nooit met niemand problemen.

Rest In Privacy | 01-02-17 | 14:54

Integratie gaat prima , het is wel zo dat de Nederlanders zonder migratieachtergrond zich moeten aanpassen aan de 200 nieuwe culturen die Nederland komen verrijken want de nieuwkomers hebben het te druk met : aanvragen van subsidies , toeslagen uitkeringen , vakantiegeld , wasmachines ( miele ). Gratis rijlessen . Vakantie naar het ontvluchtte land , en natuurlijk veel uitslapen .

alshetware | 01-02-17 | 14:38

Grenzen dicht en de boel kort houden. Deze wereld heeft nu een rechts beleid nodig. Jammer dat de VVD zo links is geworden. Word nog een hele klus.

croque monsieur | 01-02-17 | 14:32


@ koter | 01-02-17 | 12:39
Dat intergreren moeizaam gaat is het probleem niet. Het probleem is de actieve houding die islamisten hebben om de integratie van moslims te remmen, te stoppen of zelfs terug te draaien door vijandsbeelden te creeeren. Daar waar moskees worden gebouwd met saudies geld neemt het geweld toe.
De 'islamobsessie' komt voort uit de verspreiding van het islamisme en de kennelijke onwil bij de afgelopen regeringen om daar paal en perk aan te stellen.
Daarom heb ik het ook over islamisme en niet over de islam. En het is de islam die de ingang biedt.
Het dieptepunt is dat er mede door het islamisme taboes ontstaan op scholen. Wanneer er niet meer over alles (de holocaust, het Israëlisch- Palestijns conflict of islamterreur) kan worden gepraat wordt zelfstandig denken de kop ingedrukt. Dat vindt ik serieus alarmerend. Als kritiek verdragen, vrijheid van ideeen en opvattingen onder druk staan dan gaan we een duistere toekomst tegemoet.
.
In andere woorden; verzet tegen onze samenleving wordt actief gestimuleerd. Kritiek hebben op onze samenleving mag. Maar jouw denkbeelden opdringen door anderen monddood te maken ( wat dus op scholen in de randstad gebeurd ) of te vermoorden ( wat dus ook wordt gestimuleerd m.clarionproject.org/factsheets-files...) is onacceptabel. Het tegengif is open discussie, inclusief kritiek en gekwetste gevoelens. Wie dat niet accepteert plaatst zich buiten de samenleving en moet dus ook actief uit de samenleving worden geweerd net als de verspreiders van de intolerante denkbeelden.

ratelaar | 01-02-17 | 14:30

Sjefke7807 | 01-02-17 | 14:13

Je vertalingen kloppen volgens mij niet. In het Arabisch wordt namelijk niet het woord sadeeq (vriend) gebruikt maar wali (beschermheer). De vers gaat ook in het specifiek over de Koraisjieten (stam die tegen de moslims oorlog voer). Het is een maatregel voor lijfsbehoud. Zie de uitleg:
www.youtube.com/watch?v=tV5wJxB3-GQ

koter | 01-02-17 | 14:28

@koter | 01-02-17 | 13:58
1: Ik ben niet blank.

2: Het zijn niet "mijn bestuurders". Ik stem al jaren blanco omdat niemand tot nu toe mijn stem verdiende.

3: Ik ben wél boos op de allochtonen die het voor de rest verkloten. Die de hand afbijten die hen voedt en hier hun onhebbelijke "Herrenras" mentaliteit ten toon spreiden, gefaciliteerd door de Linkse Goegemeente. Waarom moet ík in een Multikul ghetto wonen omdat zíj zo nodig "inclusief" en kosmopolisch moeten zijn?!? Want voor henzelf geldt NIMBY. Waarom moet ik me als Indiaan óók dezelfde ongein laten welgevallen die vrouwen, Joden etc. ten deel valt omdat er één bepaalde groep is die gewoonweg niet.samen.wil.leven met Kuffars, ongeacht hun afkomst/kleur/anders?!? De enige schuld die "de witte man" wat mij betreft heeft, is dat ie het zo lang heeft laten voort rotten. Ik dring niemand mijn gebruiken of rituelen e.d. op. Pas me aan en doe waar mogelijk gewoon lekker mee. Dat zou die ene groep óók eens moeten proberen, werd het voor iedereen een stuk leuker. Maar dat gaat nooit gebeuren want Quran:

Quran: (2:191-193) en (2:244) en (2:216) en (3:151). Quran (4:89) legt expliciet uit dat een moslim geen vrienden moet nemen uit “hun rangen”, namelijk wij de Kuffar. Verder laten Quran (8:12), (8:39), (9:29) en (9:73) weinig aan de verbeelding over. Quran (9:5) zegt expliciet dat er maar 3 mogelijkheden zijn voor Kuffar. Gedood worden, bekeren (Shahada), of de Jizya betalen. Zie ook Sahih muslim (19:4294). Verder leeft u dan als een üntermensch dat geen rechten, of bezit mag hebben, uw religie wordt met een beetje pech verbannen en als ze er al zijn is geweld tegen het gebedshuis van uw keuze de normaalste zaak van de wereld.

En ja, ik heb ze alle drie (Quran, Hadith en Soera) gelezen. Ik onderbouw mijn mening graag op feiten en niet op aannames.

Sjefke7807 | 01-02-17 | 14:13

Schmalz | 01-02-17 | 13:59

Ben het tot op zekere hoogte met je eens. Inderdaad aan de regels en wetten houden is een must. Normen en waarden daar mag verschil in zijn. Ik vind dat iemand best mag vinden dat kontneuken verwerpelijk en immoreel is. Ook mag je vinden dat mannen en vrouwen niet gelijk zijn (wat mij betreft mag je vinden dat vrouwen superieur zijn aan mannen)... je mag alles vinden in je eigen hoofd.
Wat je niet mag doen is een darkroom binnengaan en mensen op de bek slaan. De grens is fysiek geweld en mensen aansporen tot en plegen van fysiek geweld.

koter | 01-02-17 | 14:07

segregratie bedoelde ik

martymcfly | 01-02-17 | 14:02

In elk land met verschillende culturen is er integratie. Blanke Nederlanders doen er net zo hard aan mee. Check het congres van Groen-Links, roomblank, woont in blanke wijken en dineert alleen in restaurants waar alleen blanken komen. Ze zeggen te houden van diversiteit, maar leven een mono-omgeving. A roepen, B doen. Idem dito voor veel D66'ers.

The white flight is duidelijk te zien aan de stad Haarlem. Daar heb je 1 wijk, Schalkwijk, wat vrijwel 100% Turks is, en de rest is roomblank. De huizenprijzen in die woonwijken schieten echt de lucht in. Schalkwijk is daarentegen veel goedkoper. De premie op islam- en negervrije woonwijken is zeer hoog en zal blijven stijgen.

martymcfly | 01-02-17 | 14:02

koter | 01-02-17 | 13:13
Naast elkaar, voor mijn part langs elkaar, soms met elkaar, allemaal goed, zolang je accepteert dat je in 1 land leeft volgens een aantal gezamenlijke regels, normen en waarden. Als je dat echter niet accepteert en je vijandig gaat gedragen, varierend van vervelend tot moorddadig, past je cultuur niet bij de rest. Zo ingewikkeld is het toch niet?

Schmalz | 01-02-17 | 13:59

Mijn hemel, u wilt er gewoon écht niet aan hè. Dat het wel eens niet aan de "boze blanke man" kan liggen.
Sjefke7807 | 01-02-17 | 13:24

Het ligt hoe dan ook aan die man. Deze groepen zijn Nederland niet binnengevallen maar gehaald en gefaciliteerd. Als de complete schuld niet bij de witte man ligt dan ligt een aanzienlijk deel er in ieder geval wel. Als je al boos wil zijn dan moet je dat zijn op je eigen bestuurders en niet op de allochtonen, die hebben slechts gebruik gemaakt van hetgeen ze in de schoot is geworpen.

koter | 01-02-17 | 13:58

@pennestront,
Wat je zegt, alleen ;er lijkt nauwelijks of geen ons :-(

D-Fens_1963 | 01-02-17 | 13:52

Hetgeen ooit als onderbuikgevoel werd bestemd, wordt nu door het ene na het andere onderzoek bevestigd. Maar hoeveel bewijs ook wordt aangedragen, Klaver, Pechtold en de media zullen hun idealen toch niet bijstellen.

jochum1980 | 01-02-17 | 13:51

Dr. Vigilante | 01-02-17 | 13:35

Alles wat je noemt. Het is namelijk nogal vaag. In de praktijk blijkt vaak dat respect wordt vertaald naar geen mening hebben, geen oordeel mogen hebben over iets. Persoonlijk zal het me aan me reet roesten met wie je het doet maar ik heb niet per se respect voor je omdat je in je poepgaatje wordt geneukt. Gelijkheid van de seksen is simpelweg klinkklare onzin. Mannen en vrouwen zijn vrijwel op alle fronten anders... ze zijn ook helemaal niet gelijk. Gelijkwaardig absoluut maar gelijk zeer zeker niet.
Vrijwel alle gelijkwaardigheid die we vandaag de dag waarnemen is van bovenaf opgelegd i.e. het is kunstmatig. Zodra de sterke arm van de staat weg is valt alles weer in zijn natuurlijke orde. Waarom is fundamentalisme verwerpelijk, leg me dit uit? Is zou het erg op prijs stellen als rechters fundamentalist zijn (zich aan de letter houden van de wet). Extremisme is een ander geval... dit is altijd in elke gedaante problematisch.

koter | 01-02-17 | 13:48

Feynman for president!

D-Fens_1963 | 01-02-17 | 13:48

koter | 01-02-17 | 12:12
Wat wil je die koters dan niet bijbrengen: gelijkheid m/v, respect voor medemens of verwerpelijkheid fundamentalisme?

Dr. Vigilante | 01-02-17 | 13:35

Je verwacht het niet. Schokkend.

Rest In Privacy | 01-02-17 | 13:33

Hoe kom je daar bij? Die groepen zijn aanmerkelijk beter geïntegreerd, zeker als het gaat om een derde of vierde generatie.
Bytemaster | 01-02-17 | 13:15

Dat de latere generaties 'beter' zijn geïntegreerd... ach ja wat betekend dat eigenlijk? Feit blijft dat alle grote groepen niet-westerse/niet-blanke groepen het beduidend slechter doen op gebied van onderwijs en werk (de peilers van integratie). Dit geldt ook voor niet-moslimminderheden. Het antwoord kan dus niet de islam zijn. Allochtone moslims doen het in de VS veel beter dan de autochtone bevolking; zijn veel beter opgeleid en gemiddeld beduidend rijker. Veel zitten zelfs stevig in de hogere middenklasse.

koter | 01-02-17 | 13:32

-weggejorist-

metdedag | 01-02-17 | 13:28

De politiek is geschokt. Het speerpunt van de PvdA is het recht om onbereikbaar te zijn.
.
Ze willen niet integreren. Ze verachten ons. Een Surinamer die teveel integreert was door de andere Surinamers een bounty genoemd. Wit van binnen bruin van buiten.
.
Ze willen helemaal niet integreren. Ze haten ons

metdedag | 01-02-17 | 13:28

@bisbisbis | 01-02-17 | 11:41
Dit dus. En reken maar dat dit niet alleen daar zo gaat. En dan heb je nog steeds mensen als @koter | 01-02-17 | 11:37 die, ondanks de ondragelijke kramp in de nek, voorál lekker blijven wegkijken en met lege platitudes het werkelijke probleem uit de wind houden.

@koter | 01-02-17 | 12:08
Mijn hemel, u wilt er gewoon écht niet aan hè. Dat het wel eens niet aan de "boze blanke man" kan liggen. Maar aan de totaal diametraal op de alhier heersende cultuur etc. staande Islam. Leest u anders eens de reactie van @@bisbisbis | 01-02-17 | 11:41. Misschien gaat u dan wél een lichtje op? Werkelijk...

En dan deze quote van de orerende Staatsecretaris Sander Dekker uit het stuk in het AD: "Nederland is een land waar je kunt zijn wie je bent, ongeacht je geloof, je herkomst of je seksuele geaardheid...." nee LUTSER, dat kan dus níet meer! Joden nemen massaal de wijk naar elders, synagogen e.d. lijken verdomme wel op forten want "Islam is vrede". Homo's worden hun huis uit gepest en gemolesteerd door de welbekende usual suspects. Maar er staat géén grote in het rond stampende olifant in de kamer hoor. Ik herhaal; "Er staat géén grote in het rond stampende olifant in de kamer! Doorlopen mensen, niets te zien hier."

Sjefke7807 | 01-02-17 | 13:24

Is het een moslim per definitie wel toegestaan om te integreren?
spamzuiger | 01-02-17 | 12:09

Hangt er volgens mij van af wat je met integratie bedoeld maar het korte antwoord is nee. Belijdende christenen en Joden mogen dit trouwens ook niet. Veel zaken waar Nederland voor staat worden door deze godsdiensten (die in de kern hetzelfde zijn) als moreel verwerpelijk gezien - homoseksualiteit, vrije seks, abortus, euthanasie, prostitutie, pornografie, drugs/alcohol enz.

koter | 01-02-17 | 13:22

Dusss: Integratie is mislukt.
Nu beleid maken dat dat als *uitgangspunt* neemt.
Actief onze westerse normen en waarden uitdragen op alle leer nivo's.
En strikte maatregelen nemen tegen figuren die ze vervolgens gaan misdragen.
.
Sjoef, sjoef, aan de bak, minister @Bussemaker!

hotmint | 01-02-17 | 13:21

De Randstad is gewoon verloren. Dat wordt één groot getto.

Bytemaster | 01-02-17 | 13:20

@koter | 01-02-17 | 12:39
.
Hoe kom je daar bij? Die groepen zijn aanmerkelijk beter geïntegreerd, zeker als het gaat om een derde of vierde generatie. Het is een feit dat wanneer je in een andere cultuur blijft vasthouden aan je eigen cultuur je jezelf op achterstand zet. Dat zie je inderdaad bij alle groepen terug. Moslims spannen toch echt met afstand de kroon op dit gebied. De reden is dat zij niet alleen blijven vasthouden aan de eigen cultuur, maar ook nog eens afzetten tegen de westerse cultuur.

Bytemaster | 01-02-17 | 13:15

Schmalz | 01-02-17 | 12:45

Heb ook nooit beweerd dat multicultureel vermenging betekend. Het ideaal is dat ze NAAST elkaar leven niet LANGS elkaar heen. ik vind het voorbeeld van de VS (gaf trouwens meerdere voorbeelden) zeer geslaagd. Waarom bestond die 'rechtsongelijkheid' überhaupt? Zoals ik eerder zei mensen zijn van nature tribaal. Al haal je religie uit de formule de uitkomst blijft hetzelfde. Men zal er iets anders voor in de plaats zetten. Vrijwel al migrantengroepen leven in hun eigen wereld (eigen TV, winkels en instituten): Molukkers, Polen, Ghanezen, Hindoestanen enz. Heeft op zich helemaal niets met de islam te maken zoals hier wordt verondersteld. Persoonlijk zou ik het zelfs in grote mate willen bevorderen. Wil je dat allochtonen integreren dan moet je ze aanmoedigen hun eigen organisaties op te richten. Door de nadruk te leggen op integratie (eigenlijk assimilatie) houdt je ze in grote mate afhankelijk. Het klinkt misschien heel onnatuurlijk maar segregatie zou juist bevorderd moeten worden.

koter | 01-02-17 | 13:13

Gaat Greet nog iets zeggen over het parasiteren op Groningen en de overheid en bedrijven die wel pakken wat ze pakken kunnen maar de toegebrachte ellende lekker laten voor wat het is? We hebben zelfs een integratieprobleem binnen Nederland zelf.

kloopindeslootjijook | 01-02-17 | 13:00

Is het een moslim per definitie wel toegestaan om te integreren?
spamzuiger | 01-02-17 | 12:09

Nee, de koran kent vele voorschriften om te leven, je te gedragen, anders gelovigen te bejegenen, etc etc
Deze regels verbieden letterlijk de integratie.

Flipus | 01-02-17 | 12:59

En dan verbaasd zijn dat Wilders meer dan 35 zetels scoort komende maand.

Muggenmepper | 01-02-17 | 12:58

Als Ayaan Hirsi Ali een atheist is geworden moeten er meer zijn. Het koste wat tijd in een bepaalde omgeving met bepaalde input. Misschien dat daarom integratie gelijk staat aan dwaling en zonde.

kloopindeslootjijook | 01-02-17 | 12:58

Ik mis bij de mogelijkheden "de boze witte man".

dedwarsligger | 01-02-17 | 12:53

koter | 01-02-17 | 12:08
Multicultureel is wat het woord zegt: verschillende culturen. Geen complete vermenging tot 1 cultuur, wat dat ook mag zijn.
Dan houd je dus ook vorming van groepen die liever bij elkaar zitten. Geeft niks, lost zich misschien wel op, of niet. Zo hadden we ooit een sterk verzuild NL, maar wel een netjes functionerende samenleving. Het wordt anders als de ene cultuur en groep zich afzet tegen de andere, haat gaat cultiveren en geweldadig wordt.
VS is trouwens geen goed voorbeeld want daar was lange tijd een formele rechtsongelijkheid en dat werkt nog steeds door.

Schmalz | 01-02-17 | 12:45

ratelaar | 01-02-17 | 12:25

Één van de grootste problemen is mijnsinziens de islamobsessie van een groot deel van het publiek. Wat is de verklaring voor het feit dat veel niet-moslim minderheden moeizaam "integreren"? Hoe verklaren we de problematiek rondom Hindoestanen, Antillianen en Oost-Europeanen...?

koter | 01-02-17 | 12:39

@Glasgow Argus; Precies, dat wisten de GS reaguurders al jaren.

M.uppet | 01-02-17 | 12:34

Oud nieuws,de generatie geboren begin jaren tachtig is opgegroeid in deze cultuur. Turken bij de turken,anti's bij de anti's etc.
die segregatie cultuur sijpelt door in het dagelijks bestaan.

LosFeratu | 01-02-17 | 12:29

Zwizalletju | 01-02-17 | 12:23

Taalvaardigheid is naar mijn idee in het algemeen teruggelopen de afgelopen jaren... zelfs onder de Nederlandse jeugd - de helft van wat er nu uit komt is Engels. Komt voor zover ik kan zien door het internet en de gebrekkige kwaliteit van de leraren.

koter | 01-02-17 | 12:29

Weer zo'n topic die mij doet overwegen de PVV te stemmen of misschien SGP. Maar de PVV heeft wel de langste track-record als het om islam-kritiek gaat.
Bottom line is dat sinds eind jaren 90 het integratieprobleem en het toenemend islamisme is gebagataliseerd. Het zou wel goed komen. De praktijk wijst uit dat het niet goed komt. Er moet een paal en perk worden gesteld aan ondermijnende activiteiten. De afgelopen10 jaar is er vooral geageerd en flink gedaan richting Rusland. Poetin's beleid heb ik mijn vraagtekens bij en ik denk dat naieviteit in die richting onverstandig is. Maar daar waar Rusland sancties opgelegd krijgt laten we onze 'vrienden' in saudie arabië (SA) hun goddelijke gang gaan. Ondanks de bewezen links tussen SA en radicale moskees in NL, de financiele steun aan al qaida, het onstaan van IS (op saudische wahabistische leest geschoeid) en steun aan andere terroristische strijdgroepen waaromder oa boko haram, ansar din (leider Iyad ag ghali, opgeleid in.... SA) en anderen.
Maar geen handelsbeperkingen, boycotten of anderzins maatregelen tegen het olierijke koninkrijk. Een sport hybrid warfare alleen dan al verder gevorderd zeg maar...
Kennelijk werkt het verspreiden van die achterlijke ideeen en het kweken van haat tegen het gastland zo goed dat we de effecten op scholen beginnen te merken.
Nou geloof ik niet dat de PVV deze problemen makkelijk gaat oplossen, ik denk dat ze een enorme oppositie partij worden, maar ik denk wel dat daarmee een duidelijk statement wordt gemaakt tegen het islamisme en mogelijk de urgentie écht duidelijk wordt bij andere (gevestigde) partijen.
Waarschijnlijk gaat Geert mocht ie PM worden veel islamitische landen tegen NL in het harnas jagen. Oa shell zal daar niet blij mee zijn. Maarrr, de toekomst ligt niet in olie maar in alternatieve energie.
Bovendien hebben de islamitische landen ons harder nodig dan wij hen. Mocht men in de islamitische wereld toleranter worden dan kijken we wel weer verder. Tot die tijd weg met het islamisme, minder islamistische migranten en minder tolerantie richting aanhangers van het islamisme.
Kortom, de gevestigde partijen hebben de koers gevolgd waardoor er taboes ontstaan op scholen en dus weer wordt aangetoond dat het huidig integratie beleid niet werkt. Weg er mee! Zelfs als dat betekend dat we in Nederland Trumpiaanse of Brexit-achtige toestanden krijgen. Ik ben overtuigd dat we er daarna beter uitkomen. Never waste a good crisis.
Als laatste wil ik opmerken dat een inclusieve samenleving alleen werkt als iedereen meedoet. Dus exclusiviteit is de toekomst wat mij betreft. In een exclusieve club kun je toetreden maar alleen als je aan de gestelde norm voldoet. En de norm is tolerantie, wederzijds vertrouwen en respect.

ratelaar | 01-02-17 | 12:25

2e generatie Marokkaanse moslim jongens en meiden eind jaren zeventig / begin jaren tachtig waren beter geïntegreerd als wat er nu allemaal rondloopt. De meiden allemaal zonder uitzondering zonder hoofddoek, iedereen sprak perfect Nederlands. 10 jaar later zie je diezelfde meiden trouwen met hun RIF achterneef, hoofddoek op. Jongens trouwen idem met hun achternicht en in beide gevallen gaat het achteruit. Nederland 1 2 en 3 zien ze niet meer want de schotels waren er. Vanaf dat moment eigenlijk al kansloos want mocht niet benoemd worden.

Zwizalletju | 01-02-17 | 12:23

Staat het al op Joop?. Waarschijnlijk niet (want wegkijkmodus draait op volle kracht, al decennia).

ad melkert | 01-02-17 | 12:22

Vandaag schijnt wereldsegregatielapdag te zijn. Alsof dat zou worden gebruikt om segregatie te ontmoedigen.

zwarte_weduwe | 01-02-17 | 12:19

Stel nou je bent links en pro-immigratie, dan is het eerste wat je moet doen zorgen dat immigranten ook daadwerkelijk INTEGREREN. Om een of andere fucking reden denkt links dat alles vanzelf wel goed komt: wegkijken is het devies.

Wat ze bijvoorbeeld in Noorwegen doen is vrij weinig immigranten binnenlaten (lijkt me verstandig) en deze zo veel mogelijk over het hele land verspreiden, zodat ze zo min mogelijk gaan samenklitten. In Nederland daarentegen is de linkse oplossing voor een probleem zeggen dat het probleem niet bestaat.

Zosima | 01-02-17 | 12:18

Dr. Vigilante | 01-02-17 | 11:50

Waarom zou je iets bijbrengen dat aanwijsbaar niet waar is, daarmee ondergraaf je toch je eigen geloofwaardigheid?

koter | 01-02-17 | 12:12

Klimafaat?

ProAsfalt | 01-02-17 | 12:11

Is het een moslim per definitie wel toegestaan om te integreren?

spamzuiger | 01-02-17 | 12:09

De mens is zo vol van zichzelf dat hij / zij denkt natuurwetten te kunnen breken.
Niet mengen is daar een van, werkt bij planten, dieren en ja mensen ook niet.
Voor hen die vraagtekens zetten bij deze stelling, zie geschiedenisboeken.

pannekoekgezicht | 01-02-17 | 12:08

We hebben best een redelijk multiculturele samenleving. En daarnaast 1 aparte cultuur die daar mee conflicteert.
Schmalz | 01-02-17 | 11:50

Mensen zijn van nature tribaal. Je ziet het zelfs in landen die in tegenstelling tot Nederland al eeuwen multicultureel zijn. De mens vindt wel een reden zich te onderscheiden. Is het niet religie dat is het wel ras, stam, regio, status, macht enz. Amerikaanse blanken en zwarten leven al 400 jaar in hetzelfde land belijden vrijwel dezelfde religie en kunnen elkaar niet luchten of zien... dit na bijna een half millenium. Hetzelfde kan je van Latijns-Amerika zeggen, zeer gesegregeerd op ras: negers met negers, halfbloedjes met halfbloedjes en blanken met blanken. "Redelijk" is natuur heel subjectief. Nederland is een zeer gesegregeerd land. Mits je segregatie niet vanzelfsprekend verkeerd vindt (zoals ik) kan je het redelijk noemen. Dat autochtone Nederlanders klagen of segregatie is natuurlijk potsierlijk. Het is juist deze groep die het in stand houdt i.e. witte vlucht en het feit dat juist autochtonen de minst gemengde vriendengroepen hebben. Het is debateerbaar dat - sommige - allochtonen wel of niet willen integreren, maar laten we ook eerlijk zijn; de meeste blanke Nederlanders zitten niet te wachten op een bruine of zwarte.

koter | 01-02-17 | 12:08

@watergeus | 01-02-17 | 11:39
Italië erkent de islam ook niet als religie. Er zijn dan ook maar een handjevol moskeeën in dat land te vinden.

Ik denk dat het voor Nederland ook nuttig is om zoiets te doen of om artikel 1 en/of artikel 6 en/of artikel 137C aan te passen. Want de bescherming die godsdiensten hierdoor genieten zorgen voor een ernstige blokkade van het debat en teveel op twee gedachten hinken.

Bij aanpassing van de artikelen kan bijvoorbeeld de handschudweigeraar gewoon aangepakt worden op wat het daadwerkelijk is wat hij/zij doet, namelijk discriminatie op basis van geslacht, simpel.

IslamPislam | 01-02-17 | 12:06

En natuurlijk niets hierover op joop.nl, daar zijn ze nog steeds bezig met het "schokkende" debat in de Balie.

Zucht, zo gaan we er niet komen. De deugbeesten wilde toch graag dat iedereen integreerde? Ik zie dat persoonlijk ook liever en de onrust neemt alleen maar toe. En ook op twitter:

Koelekikker ‏@Koelekikker 2h2 hours ago

@Sywert suggestieve vraag en ook nog 'meningen'. Mager onderzoekje zo te zien.

Ja hoor, kijk maar weer weg. En maar klagen, dat er steeds meer mensen naar rechts trekken. Hoe kan dat nu toch?

Maar ja, ze voelen het niet he. In een ander rapport [ www.duo-onderwijsonderzoek.nl/wp-conte... ]:

Toename inkomensverschillen brengt met zich mee ver
kleining van onderwijskansen voor
lagere inkomensgroepen;
-
Er is sprake van een toenemende diversiteit onder kinderen in de klas (o.a. als gevolg van wet passend onderwijs), met als gevolg dat niet iedere leerling voldoende aandacht krijgt;
- Hogere inkomens hebben meer mogelijkheden in het verwerven van extra ondersteuning;
-
Er wordt in toenemende mate gevraagd naar een finan
ciële ouderbijdrage door de scholen;

De kinderen van hogere inkomens zitten op witte elite scholen, terwijl de kids van Henk en Ingrid in een klas zitten, waar alle aandacht gaat naar "diverse" probleemgevallen.

decadent degeneraat | 01-02-17 | 12:00

Integratie van grote groepen gehersenspoelde inteelt is een wensdroom.

GerMonster | 01-02-17 | 11:56

Scholen schijten bagger voor de multi culti. Diploma's worden gewoon uitgedeeld aan die lui omdat ze blij zijn dat ze er dan vanaf zijn.

hier openen | 01-02-17 | 11:55

Deur dicht , sleutel weggooien maar vooral eerst al wat niet bijdraagt, niet wil bijdragen en geen toekomst wil met Nederlandse cultuur over de grens wieberen.

De zwaarden worden geslepen en de strijdliederen zijn hoorbaar. Ik vrees maar houd de rug recht en zal niet buigen.

vokfeez | 01-02-17 | 11:54

Integratie bestaat niet, het zal altijd een utopie blijven

priwax | 01-02-17 | 11:52

We hebben best een redelijk multiculturele samenleving. En daarnaast 1 aparte cultuur die daar mee conflicteert.

Schmalz | 01-02-17 | 11:50

Het is eigenlijk triest, want een goed onderwijs dat kinderen van jongs af aan normen en waarden bijbrengt zou juist het verschil kunnen maken. Vanaf de kleuterklas zouden patriottisme en Nederlandse waarden zoals gelijkheid tussen man en vrouw respect voor je medemens, en de verwerpelijkheid van fundamentalisme er in moeten worden geramd.

Dr. Vigilante | 01-02-17 | 11:50

Wen er maar aan, zou ik zeggen. En bereid je kinderen en kindskinderen voor op emigratie.
batvoca2 | 01-02-17 | 11:06

Waarnaartoe? Dit dilemma speelt namelijk in vrijwel elk westers land. Aziatisch landen vinden 1 of 2 blanken wel schattig maar als het te veel worden gaan ze daar ook lopen morren.

koter | 01-02-17 | 11:50

Wie bepaalt er nou GVD eigenlijk wat er wel en niet in de klas wordt besproken?!!! Dat zijn toch de leraren cq de schooldirectie?
Hoezo kan een school besluiten om een onderwerp NIET te behandelen vanwege de (mogelijke) negatieve reacties van leerlingen? Onzin! In de wiskunde wordt afgeleiden berekenen en integreren ook gewoon behandeld tegen de zin van de leerlingen.
Wat een sufgefeminiseerde rubberen stoeptegelmaatschappij zijn we geworden...

R van Perzie | 01-02-17 | 11:46

"Lijsttrekker Kees van der Staaij gaat vanavond in debat over het manifest. Dat doet hij met Tunahan Kuzu in opinieprogramma De Tafel van Tijs, om 21.20 uur op NPO 2.". Dat wordt weer volle bak genieten...

Beta_Alanine | 01-02-17 | 11:41

Heb een goede kennis die al ruim veertig jaar lang een buitengewoon kundige en strijdbare 'juffie' is in de Haagse Schilderswijk. In de afgelopen dertig jaren heeft ze de controle- en regelzucht van -met name- de Turkse gemeenschap stap-voor-stap zien toenemen. Eerst moest na jarenlang 'advies' van allerlei Turkse bewoners aan de school de heldenrol van Atatürk uitgebreid besproken worden, en na het aantreden van Erdogan werd de school op de vingers getikt toen Atatürk nog aan bod kwam. ZODRA er overdag iets heeft plaats gevonden - één enkel vermeend onvertogen woord over welk willekeurig onderwerp dan ook- staan er de volgdende morgen dikke gehoofddoekte Turkse vrouwen te schelden tegen de leerkrachten in de gangen en staan er 'gewichtige'Turkse buurtbewoners het schoolhoofd te onderhouden.
-
Op het complete lesrooster en op alle activiteiten wort door de Turkse gemeenschap griezelig nauw toezicht gehouden - en dit is bepaald niet de enige school waar dat gebeurt. F e i t e l i j k worden basisscholen misbruikt als Turkse staatsscholen, van Nederlands belastinggeld. Hele generaties Haagse bestuurderen hebben de situatie over hun kant laten gaan en gezellig de andere kant opgekeken.
-
En nog steeds - ook nadat ze er jarenlang en tientallen malen luid en duidelijk over zijn geïnformeerd door onderwijsgevenden- stoppen Haagse wethouders hun kop in het zand en 'herkennen zich niet'in verslagen over de bizarre bemoeizucht van de lokale gemeenschap en zelfs: van het Turkse ministerie van onderwijs, waarvan enige jaren geleden onaangekondigd hoge officials zijn langs geweest om toch vooral te aanschouwen hoezeer het lokale project gelukt was (ze werden rondgeleid door trotse Schilderswijkturken, en de directeur had er niéts in te melden) - zonder enige vorm van medeweten of instemming van lokale autoriteiten. Toen dat gerapporteerd werd, werd het ten stadhuize voor kennisgeving aangenomen.
-
Deze problemen spelen ook zeker in andere Nederlandse steden, ze spelen ongetwijfeld ook in Duitsland, België of Engeland.
-
Het tij MOET gekeerd!

bisbisbis | 01-02-17 | 11:41

Begin maar eens met de islam scholen te verbieden. Dit "onderwijs" strookt totaal niet met onze normen en waarden.
Het is pure hersenspoeling.
Een "vooraanstaand" EU lid, Slovenië heeft de islam gewoon verboden. Geen enkele protestant op het malieveld gezien.
fenixx.org/2016/12/01/slowakije-heeft...
Het kan dus wel.

watergeus | 01-02-17 | 11:39

Vind het eerlijk gezegd behoorlijk meevallen, had gedacht dat de percentages veel hoger zouden zijn. Krinspierrekking is trouwens op veel blank christelijke scholen ook taboe. Verschil is alleen dat Nederlandse christenen de taal van diplomatie spreken (lulverhalenrietisch). Dat je gayheid verderfelijk vindt mag trouwens, mag je ook van heteroseksualiteit en andere soorten seksualiteit vinden. De wet zet een punt bij geweld en het aansporen tot. Dat mensen uit verschillende culturen (en dat is niet alleen het verschil westers en niet-westers) er fundamenteel andere opinies op na houden is wat mij betreft zelfs wenselijk... zou een rare saaie boel worden als iedereen in een open vrij samenleving hetzelfde denkt, en zelfs het bewijs zijn van gedachtedictatuur. Nederland is sowieso wereldwijd gezien een extreem progressief land. Men kijkt zelfs in westerse landen als de VS vaak met open mond naar dit land. Het is dus niet zozeer dat de allochtonen in botsing komen met Nederland maar Nederland in botsing met de wereld.

koter | 01-02-17 | 11:37

Leerkrachten anno 2017 behoren net als vrijwiligers, asieladvocaten en COA-medewerkers tot de landverraders van nu. Wie leidt nu snotapen op die jou een hoer vinden? Die je straks de maat gaan nemen, met de kennis die jij ze hebt aangeleerd?! Hoe dom ben je dan?
Onthou voor de zekerheid ook maar wie dat zijn, voor als hier de pleuris uitbreekt!

Rest In Privacy | 01-02-17 | 11:34

-weggejorist-

zweeperover | 01-02-17 | 11:33

-weggejorist-

zweeperover | 01-02-17 | 11:33

-weggejorist-

zweeperover | 01-02-17 | 11:33

-weggejorist-

zweeperover | 01-02-17 | 11:33

-weggejorist-

zweeperover | 01-02-17 | 11:33

Ik heb de tekst uit het AD, de column uit het AD en jullie stuk zojuist gekopieerd en dat gaan we eens gezellig in de klas bespreken. Paar leesvaardigheidsopdrachten er aan vast geknoopt en we hebben weer een mooi onderwerp om de les Nederlands wat relevanter te maken. Dat wordt op de 'gemengde' school waar ik werk een mooi blokuur. Het kan namelijk prima dit soort zaken bespreken in de klas, je moet je alleen niet zo opstellen als al die linkser dan linkse angsthazen.
Krijg je dan geen rare reacties? Op het vwo? Nee. Op de havo? Soms. Op de mavo? Jawel hoor, maar ik ben de baas en ik kan veel beter redeneren en argumenteren dan die pubers.
Want daar ligt het echte probleem: natuurlijk hebben die gasten een mening, en natuurlijk is dat een mening die liefst niet overeenkomt met er van ze verwacht wordt. En ja, op de mavo zijn feiten voor de gemiddelde leerling niet interessant, Insta, Facebook en Twitter of Maroc.nl (voor een beperkte groep) zijn dat wel. Maar ik ben de docent en ik bepaal welke invloed die zaken(in mijn les)hebben.

Dat zouden meer mensen moeten doen...

Overigens een interessante persoonlijke observatie: ik kan met Turkse leerlingen prima praten over Erdogan en zijn islamfascistoïde staatsvorm. Ze hoeven het ook niet met mij eens te zijn, zij mogen ook iets vinden. Als we daar dan maar wel over kunnen praten. Ik kan met mijn Oostblokkers prima over Rusland, Oekraïne en aanverwante onderwerpen praten. Ik kan met mijn leerlingen prima praten over Trump en zij en ik kunnen daar van alles over vinden. Maar, ik kan niet met mijn Noord-Afrikaanse leerlingen praten over Trump, Rusland, Syrië, IS, Turkije, Nederland, dubbele paspoorten of abortus (om maar eens een paar onderwerpen te noemen die dit schooljaar aan de orde zijn geweest). Zij graven zich in. Schreeuwen non-argumenten, komen met de meest waanzinnige aannames (IS is verzonnen door de VS en Israël... Israël is geen land..., In de koran staat... (vul zelf maar een waanidee in dat echt niet in dat sprookjesboek staat) ), kortom zijn voor geen enkele reden vatbaar. En daar ligt het ware probleem. Non-informatie, beperkte intelligentie, slechte taalvaardigheid in combinatie met niet willen integreren. Maar dat mag je niet zeggen, want stel je toch eens voor dat we eerlijk gaan zijn.

Bij mij in de les mag iedereen een mening hebben mits je in staat bent die mening met redelijke argumenten te onderbouwen. Kan je dat niet? Ook goed, maar dan hou je je mond, uit respect voor de mensen die wel kunnen nadenken. Het is echt niet zo moeilijk om dit vanaf dag één duidelijk te maken.

Nog één ding, in het artikel in het AD staat een zin waar ik woest van word:
In de Tweede Kamer wordt geschokt gereageerd op de resultaten van het onderzoek. Een Kamermeerderheid pleit voor betere ondersteuning van docenten .

Te belachelijk voor woorden. Geschokt? Onder welke steen leven die mensen? De Kamer pleit voor betere ondersteuning van docenten... Misschien is het een idee dat zij hun werk doen en dit probleem bij de wortel aanpakken in plaats van het onderwijs er mee op te zadelen.

Ik wil graag mijn werk kunnen doen zonder dat de regering mij belast met het zoveelste maatschappelijke probleem.

teacher | 01-02-17 | 11:30

Er zijn nu ook al docenten met monoculturele achtergrond in het voortgezet onderwijs die met deze uitgangspunten hun leerlingen ¨geen¨ stemadvies willen geven.
Het gaat al veel verder dan je vreest.

squadra | 01-02-17 | 11:27

'Zoals de ouderen zongen, piepen de jongen'. Wat ben ik blij dat ik mijn dochter in ieder geval op een roomblanke basisschool heb kunnen doen. Weliswaar voor een groot deel kakkineus publiek maar ik hoef me in ieder geval geen zorgen te maken dat onze kleine medelandertjes het niveau van de lessen omlaag halen. Mijn omgeving reageerde destijds verbaasd en geïrriteerd toen ik aangaf dat ik mijn kind(eren) niet, om bovenliggende redenen, op een gemengde school wilde hebben maar een paar jaar later begrijpen ze het toch wel. Nu maar hopen dat ze genoeg hersens hebben om niet naar een middelbare school te hoeven waar de nieuwe kanslozen in de meerderheid zijn.

De Marketeer | 01-02-17 | 11:25

Heel herkenbaar. Zelfs op de school van ons kind, wat in het verleden als Christelijk te boek stond, maar nu vanwege de samenstelling in de wijk, dit wordt praktisch niet meer in de mond neemt, wordt er weinig/niet over gesproken. Zelfs het kerstverhaal is er al op aangepast, want er wordt nergens over een figuur uit de bijbel gesproken. Nu hoeft het er ook niet al te zwaar op te liggen, maar als ik er nu al helemaal niets meer over hoor, vind ik dit toch wel een teken aan de wand.
Ik vind het een in en diep triest land worden.

Rob3997 | 01-02-17 | 11:25

Stenigen binnenkort ook maar in het Wetboek. Gewoon omgekeerd integreren - weg met ons!

funkyd | 01-02-17 | 11:23

-weggejorist-

mallekater | 01-02-17 | 11:18

100% mee eens! Stem PVV.

Ik zie dat de SGP zich ook al opmaakt voor de rechtse coalitie: nos.nl/artikel/2155964-sgp-presenteert...
Aandringen op vertrek Rutte tijdens de coalitie onderhandelingen, de rechterflank van het CDA mobiliseren en de meerderheid is een feit.

ChatBot | 01-02-17 | 11:17

Gek he. Alles en iedereen met open armen blijven ontvangen, al het noodzakelijke om goed te integreren privatiseren zonder fatsoenlijke controle en consequenties. Vervolgens gieten we er via onze MSM, Publieke Omroep en bekend NL deugvolk vakkundig een publiekelijk taboe overheen om alle problemen te kunnen verhullen.

En die naïeve linkse deugers en wegkijkers blijven er vrolijk vanuit gaan dat iedereen die hier komt zonder fatoenlijke begeleiding netjes integreert, zich aanpast en zich zal gedragen als een echte voorbeeldburger. Problemen zijn er niet, dat is allemaal hysterie en moet niet benoemd worden, omdat dat populisten in de kaart speelt.

Deze etterende wond is al jaren zichtbaar, maar gewoon blijven ontkennen en je eigen linkse faalbeleid blijven verdedigen.
Het is immers allemaal de schuld van Trump, Israel, de PVV, de etnisch profilerende politie, racistische werkgevers, gebrek aan stageplaatsen en al die andere miljoenen racisten en xenofoben in NL.

JohnMatrix | 01-02-17 | 11:17

Er is te veel islam in een te korte tijd geimporteerd. Laat deze samenleving hier eerst van bijkomen. Eerst huidige problemen met moslims en integratie oplossen alvorens nieuwe mohammedanen binnen te laten. Desnoods 10 of 20 jaar. Daar is niks asociaals aan. Gewoon menselijk.

Tirade | 01-02-17 | 11:16

@kapotte_stofzuiger | 01-02-17 | 10:27

Een beetje concurrentie kan geen kwaad. Als ik moet kiezen tussen een ongemotiveerde autochtone lamzak of een gemotiveerde allochtoon met een accent, dan wil ik gewoon de beste van die 2 (uitgaande van gelijke kennis en opleiding).

De markt compleet open gooien zodat eigen mensen niet meer kunnen concurreren is geen concurrentie meer.

h3* | 01-02-17 | 11:15

@Dickk
Ja, van ONS belastinggeld!

pennestront | 01-02-17 | 11:15

Politiekcorrectheid wordt onze ondergang. Ik durf te wedden dat minimaal 140 van de 150 kamerleden heel goed weten dat de islam een groot probleem is, maar slechts een handjevol van hen durft het uit te spreken.

Bytemaster | 01-02-17 | 11:12

Laat ze dit maar eens bespreken aan de tafel bij Pauw...

Dickk | 01-02-17 | 11:09

Government isn't the solution, government is the problem, wist dhr. R. Reagan al, die overigens ook al America Great Again wilde Maken.

Links is an even greater problem, wist dhr. Poekieman al heel lang. En geen Trump in sight ter Polderlande om dat ook weer eens Great Again to Maken.

Poekieman | 01-02-17 | 11:07

Ach, gezond verstand brengt je al een heel eind. Daar hoef je niet nodeloos lange rapporten voor te laten schrijven. Tubantia83 is ook groot geworden op een basisschool in het oosten des lands, in een van oudsher verzuilde samenleving, waar ook niet alles ter sprake kwam. En toch noem ik niet iedere Antilliaan Zwarte Piet, gooi ik nu geen homoseksuelen van daken en kreeg op de basisschool al de basis van de conflicten in het Midden-Oosten mee. Zolang je maar normen en waarden meekrijgt is er niet zoveel aan de hand. Het probleem is: er zijn teveel mensen in de maatschappij die niet meer diezelfde normen en waarden onderschrijven. Als je hoort dat sommige ouders verwachten dat je kind op de basisschool wordt aangeleerd hoe je op de pot schijt en tot die tijd hun kinderen uit gemak een luier ombinden... Tjah, dan is het einde wel een beetje zoek. En zoals hierboven al beschreven: er zijn teveel mensen die politiek té correct zijn, waardoor bepaalde onderwerpen niet meer ongekleurd worden meegegeven aan de kinderen. Discussies over Zwarte Piet, bezoeken aan de moskee... dat zijn zaken die leven in de verstedelijkte gebieden van ons land, alwaar er sprake is van segregatie. In die delen van Nederland waar die segregatie niet is (omdat er gewoonweg te weinig allochtone medeburgers zijn om daarvoor speciale basisschoolklassen etc. voor te maken), spelen dat soort zaken niet of veel minder.

Tubantia83 | 01-02-17 | 11:07

En daar zit ik dan, in Zwitserland, in een dorp. Als ik op de kleuterschool langskom voor "Adventsingen", dan vallen twee dingen op:

* Het heet nog gewoon Advent. Mooi zo!

* Ik heb een zonnebril nodig tegen de reflecties van die blanke gezichtjes.

Balsaq | 01-02-17 | 11:07

Wen er maar aan, zou ik zeggen. En bereid je kinderen en kindskinderen voor op emigratie. En laat het dijkbeheer aan onze nieuwe Nederlanders over. Dat staat gelijk aan alle schepen achter je verbranden.

batvoca2 | 01-02-17 | 11:06

Uitkeringen drastisch omlaag brengen, moet je kijken hoe snel de keuze gemaakt wordt om mee te doen of terug te verhuizen

BASinnic | 01-02-17 | 11:06

De policor elite komt maar niet toe aan het openbaar constateren dat islam strijdig is met Westerse normen en waarden. Men blijft maar om de hete brij draaien en men is pisbang. Bang om als racist te worden neergezet, of erger nog, als politiek incorrect.
Scholen staan aan de basis van onze Nationale toekomst. Docenten, bang voor baan, hun gezin, hun auto, ontwijken 'hete' onderwerpen. Ze weten dat ze volledig NIET gesteund worden door hun leidinggevenden. Leidinggevenden die op hun beurt ook weer bang zijn, vanwege alle ongewenste gevolgen voor hun glanzende carrière.
Zo houdt een verderfelijke religie/cultuur ons al decennia lang in zijn wurggreep.
Daarom verdient de enige politicus die hier openbaar en fel stelling tegen neemt alle steun, vooral op 15/3.
Tuurlijk, hij maakt fouten en is niet altijd even tactisch.
Het alternatief is deze kliek landverraders door te laten gaan met het slopen en plunderen van ons Nederland.
15/3. Het gaat om ONZE toekomst!

pennestront | 01-02-17 | 11:05

Die 15 % zit dus niet verspreid over het land, maar voornamelijk in de grote steden. En over 10 jaar is dat getal 50 %. Dat betekent dan ook een gemeenteraad die 50 % islamitisch is. 3 x raden wat dat gaat betekenen voor cafe's, growshops, discotheken, kortom alle verworven vrijheden.

Worajai | 01-02-17 | 11:04

Niet alleen in de klas. Op verjaardagen mag je het bijvoorbeeld niet over "islamitisch terrorisme" hebben want volgens de UvA-doosjes zijn de terroristen geen echte moslims (verwarde mannen kunnen namelijk geen moslim zijn en/of vice versa) en heeft het dus niets met die geweldige feministische islam te maken.

solcama | 01-02-17 | 11:03

Geen discussie over hoe zwarte mensen werden verhandeld door blanke mensen= en ook door o.a.(islamitische) Afrikanen werden uitgeleverd aan blanken. Of is de geschiedenis al herschreven?

gnor | 01-02-17 | 11:02

Gisteravond zat mevrouw Klijnsma gechapperroneerd door Katja Schuurman bij Jinek te verkondigen dat er 100 miljoen euro extra per jaar aan arme kindjes wordt gegeven.

En dan niet financieel, maar weer spullen in natura. Zodat die honderd miljoen zo veel mogelijk aan de strijkstrok en betrokken ambtenaren blijft hangen. Dit is meer werkverschaffing dan humanitaire hulp.

De PvdA zit al in de regering. Vijf weken voor de verkiezingen is voor de betrokken kinderen vier jaar te laat.

Ik kots op partijen die na jaren van regeringsverantwoordelijkheid rekenen op kiezers met het geheugen van een goudvis, om op kosten van de belastingbetaler met een cadeautje komen om de kiezer te misleiden.

Ze hebben eerst tijdens hun eigen regeerperiode hun begroting makkelijk sluitend gekregen door deze uitgaven niet te doen, en regeren nu over hun graf van 15 maart heen.

Integratie is iets wat geen geld hoort te kosten, en wat decennia geleden al opgelost had moeten zijn. Nu kan je alleen nog maar puinruimen door alleen tolerante meningen toe te staan, en tegen de rest strafrechtelijk op te treden.

Bijvoorbeeld tegen mannen die vrouwen beschimpen. Mannen die joden en homo`s de wijk uit pesten en mannen die denken dat hun geloof de enige juiste is, en heidenen mag slaan, bestelen en hun vrouwen verkrachten.

Feynman | 01-02-17 | 11:01

Sywert: Waar ligt het aan?
- M.n. verschillen westerse- en niet-westerse (zeg maar gewoon ISLAMITISCHE) normen en waarden
- rol van religie, zeg maar gewoon ISLAM
- onwil om te integreren, vanwege ISLAM

TheWriter | 01-02-17 | 11:01

Ronduit zorgelijk.

Ardbeg | 01-02-17 | 10:59

Wat me uit de reacties opvalt is dat niemand zijn eigen verantwoording neemt in het opvoeden van hun kinderen en de schuld bij de scholen legt. Ik verwacht niet van een school dat mijn kinderen worden ingelicht over homoseksualiteit, religie of discriminatie dat doe ik zelf. Laat de scholen de kinderen voorbereiden op de toekomstige maatschappij door de kinderen vaardigheden te leren.

Nathan R Jessup | 01-02-17 | 10:58

Als PVV geen optie voor je is , dan is SGP een alternatief. En dat zegt een vrouw..... Maar die kijken wel serieus naar dit probleem.

Jansen3525 | 01-02-17 | 10:55

"Slavernij en Zwarte Piet? Nope. Geen discussie over hoe zwarte mensen werden verhandeld door blanke mensen,"

Waarbij voor het gemak ook maar vergeten wordt te vermelden dat die blanken zwarten kochten van andere zwarten die die zwarten tot slaaf hadden gemaakt.
En Holocaust? Waarom wordt dat niet genoemd?

Zzzzooooffff | 01-02-17 | 10:54

Het is echt tijd voor een grote schoonmaak in alle gelederen van het NL stelsel. Helaas kan je al die D66 rechters en linkse leraren en schoolhoofden niet zomaar ontslaan maar het is tijd voor een dwingende set gedragscodes en afrekening voor iedere ambtenaar die zich daar niet naar wenst te gedragen.
En uiteraard de gehele politiek schoon te vegen van al die klootzakken die het zo ver hebben kunnen laten komen en meer bezig zijn met hun imago en volgende duurbetaalde lobby-baan dan met de belangen van het volk die ze zouden moeten vertegenwoordigen.

WatZalIkErvanZeggen | 01-02-17 | 10:54

Let op geen hand schudden! Want u bent minderwaardig, zij zijn met U in strijd. Dat wist U nog niet. Onze overheid accepteert dit pas 40 jaar. Waar was U al die tijd?

ali komijnekaas | 01-02-17 | 10:52

De uitkomst van het onderzoek moet trouwens nog gecorrigeerd worden met de docenten die hebben aangegeven dat er geen centje aan de lucht is, eigenlijk wel beter weten maar ook hier niet eerlijk op durven te antwoorden danwel te trots zijn.

Datum: | 01-02-17 | 10:51

Niet miepen met zijn allen maar doen. Stem de wegkijkende linkse elite weg uit onze regering.

Therapietje | 01-02-17 | 10:51

Kindjes op pica een vierling of zo? Verder, tja.

Bokito ergo sum | 01-02-17 | 10:50

-weggejorist-

ikkenieweten | 01-02-17 | 10:50

Ik liep laatst in Groningen achter een middelbare schoolklas (met docenten en begeleiders), waarvan ongeveer 20% een hoofddoek droeg. Ze hadden het hartstikke gezellig, maar ik wist dat we in de buurt van een synagoge (Folkingestraat) kwamen. Effe meekijken wat er ging gebeuren dus. Er werd gejoeld, gescholden en gespuwd, ook richting de mensen die de synogoge leken te willen bezoeken. Een docent haalde een van de meiden uit de groep en sprak haar aan op haar gedrag. De lafheid waarmee hij dat deed, vond ik zodanig getuigen van zwakte, dat ik hem wel een paar beuken voor zijn harsens wilde verkopen. Hij stond er een beetje met haar om te lachen en zei alleen dat hij het er later wel met haar over zou hebben. Dan laat je toch eigenlijk gewoon zien dat je je leuke dagje niet wil laten verpesten door zoiets triviaals als antisemitisme. Ik kan mij niet voorstellen dat die docent net zo had opgetreden als iemand in het voorbijgaan een moslim had beledigd. Waarom keuren zulke figuren het dan wel goed als het om joden gaat? Waarom beschermen ze de daders en niet de slachtoffers?

The_iron_boar | 01-02-17 | 10:49

Twee woorden zijn genoeg: 15 maart.

Rest In Privacy | 01-02-17 | 10:48

Vroeger was het beter: de aarde was plat, de paarden konden vliegen, de mieren konden praten en de bruidjes waren zes jaar oud en erg gehoorzaam.
Nu is alles te ingewikkeld geworden.

Notenkraker | 01-02-17 | 10:48

Om te beginnen al het bijzonder onderwijs afschaffen. Slechts openbare scholen, waarin aan alle kindertjes wordt duidelijk gemaakt dat religie is ontwikkeld om de wereld te domineren. En dat er in Nederland geen plaats is voor religie; immers we hebben ons na de tweede wereldoorlog ontdaan van het fascisme, dus voor nieuw fascisme mag nooit ruimte zijn. Islam, Jodendom en Christendom: alledrie uitfaseren, want elke van deze 3 staat aan de basis van zeer gevaarlijke morbide dictaturen (Islam: salafisme, verheerlijking van de dood, vrouwenonderdrukking, pedofilie. Jodendom: zionisme, controle van het wereldwijde financiële systeem, onderdrukking door Olichargie. Christendom: verraad, corruptie, vraatzucht, pedofilie).
Dit is wat onze kinderen onderwezen zou moeten worden. Ik ben niet religieus opgevoed en ik ben blij dat ik openbaar onderwijs heb genoten, waardoor ik religie en de bijbehorende waarden in perspectief kan zien.

Boerkablaffer | 01-02-17 | 10:48

Vanmiddag mag je op het malieveld ze allemaal aanschouwen. Deze groep ondersteunt een oorlog en wil die ook. Wil graag hun eigen kinderen in de ijssel gooien en ze zien vliegen vanaf flatgebouwen, ze aan het spit zien en meer van die meug die we de afgelopen jaren hebben gezien. Weg met ons!

Mr_Pikibelly | 01-02-17 | 10:46

Wow.. straks gaan jullie mij nog vertellen dat water nat is.

KutFilosoof | 01-02-17 | 10:46

Tja, het is steeds hetzelfde verhaal. Er is maar 1 zin voor nodig: ieder mens is gelijkwaardig, maar dat betekent niet dat iedere opvoeding, iedere cultuur en (bijvoorbeeld hieruitvolgend) iedere godsdienst gelijk is. Dat weigert men hardnekkig in te zien door: 1) een slavernij/kolonialisme trauma (waar de white men's burden o.a. vandaan komt) 2) een WOII trauma (je mag nooit meer naar een groep wijzen, ongeacht hun gedrag) en 3) een hang naar het cosmopolitische (leuk al die kleurrijke marktjes in vreemde landen, dat zouden we hier eigenlijk ook moeten hebben).
Dit is die andere inconvenient truth, die hete aardappel die nederland en vele andere landen nu al decennia in z'n verstikkende greep houdt. De kern van dit verhaal, daar praten we niet over. We komen daarentegen met 'oplossingen' als het volstrekt belachelijke 'participatiecontract'. Dan hoef je de werkelijke oorzaak van het probleem niet aan te pakken en heb je toch iets 'gedaan'....

Gaute | 01-02-17 | 10:45

Zelfs op scholen waar geen allochtonen opzitten zijn ze absurd correct. Het is pure angst om niet met de linkse vinger nagewezen te worden. Het zijn inquisitie tijden, mensen die rechts denken moeten nu erg oppassen.

lanexx | 01-02-17 | 10:45

Toen Rita Verdonk destijds meldde dat het belangrijk was om te integreren, Nederlands te spreken en elkaar een hand te schudden werd ze door de linkse kerk verketterd!

sallandstrots | 01-02-17 | 10:41

Stem daarom op Artikel 1. Want het is allemaal de schuld van de witte man.

Zeddegeizot | 01-02-17 | 10:41

Dit land zit in een verschrikkelijke spagaat met aan de ene kant: welwillende, pragmatische Nederlanders die zich al jaren verbazen over de onnozele naïviteit van politiek en overheid. En aan de andere kant de linksche gutmensch aangevuld met boze lichtgetintiërs.
.
Megaprobleem hierbij is dat msm, overheid (scholen, universiteiten, gemeente-apparaten, ministeries) vrijwel alleen personeel uit die tweede groep hebben aangesteld. Gevolg daarvan is een groeiende onvrede en onbegrip over beleid, uitvoering, strafmaten en keuzes daarin.
.
Daar komt nog bij dat het parlement wel degelijk een nepparlement is omdat daarin zo'n 120/150e deel wegkijkt, deugingsdrang heeft of in elk geval geen flikker doet aan enige matiging op europaisering/islamisering in dit land.
.
In de VS omzeilt het volk het linksche congres in één klap door een pragmaticus als president te kiezen waardoor je in één keer ander beleid kan doorvoeren. Of dit nugoed uitpakt of niet, het is een verademing vergeleken met ons 5-partijen compromis straks in dit land...

de Voorzittert | 01-02-17 | 10:41

Rommelende Onderbuik. 10.30 u.
GL'ers zijn niet de enigen die bepaalde islamwijken -scholen omzeilen. Op t.v. én met de mond belijden zij een geheel ander "geloof". Praktisch belijden zij: ontvluchten die klèrezooi. Oók Rutte hangt dat "geloof" aan : in zijn naaste omgeving mocht de Julianakazerne niet als AZC worden gebruikt. Overigens heb ik nog nooit in de één of andere "betere" wijk een AZC zien verrijzen. Kan me voorstellen dat vele NL'ers het gedrag van de z.g. "elite" helemaal beu zijn !!

oter | 01-02-17 | 10:40

Ze doen in iedergeval hun uiterste best om in dit 'horrorrapport' het woordje islam te vermijden en gebruiken het neutrale woord 'religie'. Iedereen en zijn moeder weet dat i.p.v. 'religie' islam hoort te staan. Problemen met christenen, boeddhisten e.a. zijn er niet.
.
Gewoon om de hete brei heen blijven draaien, de daadwerkelijke oorzaak vooral niet benoemen en de snelkookpan komt vanzelf tot ontploffing hier in het westen.
.
#bekenkleurstemFleur --> 15 maart PVV!

Veni_Vidi_Vici | 01-02-17 | 10:38

Je hoeft als leerkracht helemaal niet op een zwarte school te werken om bepaalde gevoelige onderwerpen niet te bespreken. Juist als je op een geheel witte school zit heb je vaak te maken met een grote groep policor ouders. Het onderwerp religie is dus al niet neutraal te behandelen, want dan ben je al gouw een racist. Hetzelfde geldt voor sexuele voorlichting überhaupt. Vroeger was de maatschappij te preuts om het onderwerp te behandelen, daarna was er een periode (sexuele revolutie) waar het onderwerp absoluut behandeld moest worden, nu moet je rekening houde dat je voor pedofiel wordt uitgemaakt als je je woorden niet op een goudschaaltje weegt. Dan maar liever niet hè. Zo zijn er legio onderwerpen waar je liever niet over praat tenzij je zelf een Gutmensch bent en dus gewoon de boel links indoctrineert.

bergsbeklimmer | 01-02-17 | 10:35

Binnenkort chronisch tekort aan leerkrachten, wil toch niemand in de toekomst (indien die nog bestaat) in een links bolwerk zitten.
Links maakt (alles) meer kapot dan u en mij lief is.
Maar ze deugen wel!

Titje | 01-02-17 | 10:31

Zo gaat dat nu eenmaal. Maar goed ondanks deze conclusies zal men echt niet gaan ingrijpen nu. Links gaat pas zeuren als het daadwerkelijk te laat is.

Beter_Posz | 01-02-17 | 10:30

TheseDays00 | 01-02-17 | 10:21
Dat is wat prominente GL'ers doen als ze wel in de buurt van mindere wijken wonen; hun kinderen naar montessorischolen in het Gooi sturen.

Rommelende Onderbuik | 01-02-17 | 10:30

@de Voorzittert | 01-02-17 | 10:25
Ach een verzameling natte sneeuwvlokjes. Dagbesteding voor luidruchtige lefties.

atheïstisch stemvee | 01-02-17 | 10:30

Voeg hier maar aan toe dat natuurlijk niet de succesvolle allochtonen naar NL komen; die werken hard in hun thuisland. Stop deze berber allochtonen ook nog eens in de linkse zieligheidsindustrie en je hebt een vat vol problemen waar de oplossing ver weg is.

niemandzielig | 01-02-17 | 10:30

-weggejorist-

AntiZanicz | 01-02-17 | 10:29

Ik mag toch hopen dat de overheid allerlei denktanks heeft opgestart hoe ze straks de volksopstanden gaan aanpakken.
In Den Haag moeten toch ook allerlei alarmbellen afgaan. Nu zijn ze geschokt maar over 10 jaar zijn de percentages verdubbeld. Het is een beweging die we niet in de hand hebben met onze softe aanpak.

shimanski | 01-02-17 | 10:29

Het ligt aan de slagroom ruggegraat van de overheid. Dit land is Nederland, met in basis Nederlandse mensen, Nederlandse normen, Nederlandse waarden en een Nederlandse cultuur. Mensen die van elders komen mogen dankbaar zijn dat zij zich hier hebben mogen vestigen. Veelal is dit geberud vanuit een perpectief dat er voor dergelijke mensen betere kansen liggen hieren door hier te blijven of door hier als nakomeling te blijven wordt dat simpelweg beaamt. Wij zijn deze mensen dus niets verschuldigd, eerder is het omgekeerde waar, het tonen van dankbaarheid en waardering voor de geboden mogelijkheden blijft significant achterwege. Wat voornaam is, is dat er gewoon wordt vastgehouden aan al het Nederlndse als eerder benoemt en dat het actief wordt uitgedragen binnen het onderwijs. Mocht men er in privé andere denkbeelden op na willen houden dan is dat passend conform de wet. Maar dat doet men dan maar elders.

netniet | 01-02-17 | 10:28

Belangrijk in deze is het onderzoek van Robert Putnam. Hoewel mijnheer erg links is, kon hij niet anders dan tot de conclusie komen dat een samenleving alleen functioneert bij één enkele cultuur.
Fijn samen leven kan dus alleen als iedereen dezelfde cultuur aanhangt. De aanwezigheid van vreemde culturen maakt dat ook autochtone Nederlanders onderling minder fijn samenleven.
Feitelijk is dit voor het westen reeds een gepasseerd station: de samenleving valt reeds uit elkaar. Je ziet dat duidelijk in de VS, waar mensen niet meer normaal kunnen omgaan met elkaar als ze van mening verschillen.
Trump staat voor de onmogelijke opgave dit tij te keren.
nl.wikipedia.org/wiki/Robert_Putnam

Peter_K | 01-02-17 | 10:28

-weggejorist-

De Griek | 01-02-17 | 10:27

15 maart!

dat weet je | 01-02-17 | 10:27

@h3* | 01-02-17 | 10:14
Interessant, ware het niet dat eerst het maximale uit de autochtone bevolking gehaald kan worden, alvorens op Verweggistaanse apothekers over te stappen.

www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2016/09/ruim-...

kapotte_stofzuiger | 01-02-17 | 10:27

Zo'n Turks knulletje dat ooit zei:
"Wacht maar tot wij met meer zijn".

meneer Q | 01-02-17 | 10:21

Of Marokkaans meisje van een jaar of 12 dat zegt "Wacht maar tot wij de baas zijn".

Nelis SplitBloes | 01-02-17 | 10:25

Het Malieveld stroomt al langzaam vol met jesse-jugend, anarchisten, linksgekkies, jonge tomaten, verscheidende moslimorganisaties, kortharige & zingende huisvrouwen, kansenparels én belangrijke politici van divers pluimage. Mooi om te zien, zoveel saamhorigheid! Met als doel gelijke normen en waarden, geen discriminatie van de gastheer en respect voor de cultuur...
"Van ons, met ons" staat er op de spandoeken.
Programma:
1. Stille tocht ter nagedachtenis aan de Nederlandse cultuur
2. Lawaaiprotest met als thema: iedereen mag lawaai maken
3. Welkom gelijkheidslied gezongen door iedereen behalve de kansenparels die het bij meesissen houden.
Zin an!

de Voorzittert | 01-02-17 | 10:25

Wat een oud nieuws. Iemand al info over de safehouse danwel Nederlandse contacten van de Berlijnse aanslagpleger alweer een maand geleden? Nee? Hm.

Nanker Phelge | 01-02-17 | 10:24

Dat betekent dus dat leraren en leraressen op de lagere school al de kindjes niet meer aan kunnen.

Wekkertje | 01-02-17 | 10:24

Dit boezemt mij nog meer angst in dan de terroristische aanslagen. Dat de anti Trump stemmers zich hier maar druk om gaan maken. Dit gaat echt een vet probleem worden. Het houdt niet vanzelf op.

shimanski | 01-02-17 | 10:24

Deze zaken zijn nergens bespreekbaar. Ook niet op een werkvloer waar alleen maar blanke melkmuilen werken. In Nederland is het devies nl dat het toch vooral 'gezellig' moet zijn, moeilijke confrontaties met de realiteit zijn ongewenst. De 2-minutes hate worden ingevuld door luidkeels te kankeren op Trump en die Wilders. Iets hiertegen inbrengen en je bent meteen al een 'racist'. Het Nederlandse volk wil nu eenmaal graag in een soort naïeve verdwaasdheid verkeren en neemt de dagelijkse overheidspil in de vorm van NPO, RTL en ochtendkrant. Waarom zou het in de klas anders zijn? De ouders zijn dwazen dus hun kinderen zullen dat ook zijn. Tot de uiteindelijke burgeroorlog maar die zal niet lang duren, het moet immers wel 'gezellig' blijven.

TheOneWhoKnocks | 01-02-17 | 10:23

Onderwijsonderzoek: kun je nagaan hoe erg het in het echt is.

RickTheDick | 01-02-17 | 10:23

Ik mis het onderwerp Israël en die zielige Palestijntjes. Overigens, de meeste onderzoeken zijn al TIG keren gedaan en leveren uiteindelijk niets op behalve een riant inkomen voor de onderzoekers.

Nelis SplitBloes | 01-02-17 | 10:23

Wordt hoogste tijd dat de klok al dan niet hardhandig wordt teruggezet naar een Europa zonder islam

Koeienflat | 01-02-17 | 10:23

Het vak maatschappijleer heeft nog nooit een hoog aanzien gehad. Onderwijzers en vooral leraren hebben waarschijnlijk geen zin in gedonder en beperken zich tot hun kerntaak, wat op zich al moeilijk genoeg is. Kennelijk zijn Onderwijspartijen als D66 en GroenLinks nog niet overal doorgedrongen tot de werkvloer. Overigens kun je de berichtgeving ook anders maken: 85% van de onderwijsgevenden maakt moeilijke kwesties dus wel bespreekbaar. Klinkt net even anders.

Mannes | 01-02-17 | 10:23

Is in heel de westerse wereld zo. Rechters doen uitspraken die eigen bevolking doet walgen.
Neem bijv zweden:
translate.google.com/translate?depth=...

Speciale behandeling mensen die je echt vijand mag noemen.

ali komijnekaas | 01-02-17 | 10:22

Zo'n Turks knulletje dat ooit zei:
"Wacht maar tot wij met meer zijn".

meneer Q | 01-02-17 | 10:21

"de witte vlucht" ? huh, kan iemand van Groenlinks mij dat uitleggen en zorgen dat het net als de 3 eronder even uitgelegd en geframed wordt als de ware oorzaken en de schuld van boze blanke mannen?

TheseDays00 | 01-02-17 | 10:21

Culturen die intrinsiek onverenigbaar zijn en elkaar haten.

dr Rechts | 01-02-17 | 10:21

Als vader heb ik me al lang voorgenomen om de school niet te vertrouwen en hem zelf maar bijles te gaan geven.

vanBarchum | 01-02-17 | 10:20

Het is de "witte vlucht"... Dat zal 'm zijn.
(Als het maar geen witte vloed wordt.)

Rommelende Onderbuik | 01-02-17 | 10:19

Nederlandse leerkrachten kunnen sowieso wel vergeten de moslimkleutertjes überhaupt iets bij te brengen, ze hebben het veels te druk ze de meest elementaire grondbeginselen van de Nederlandse taal bij te brengen. Buiten staan immers pa en ma alweer te wachten om hun kroost in het Turks dan wel Arabisch te begroeten, en de rest van de dag is er dan geen wóórd Nederlands meer bij...

Zenzeo | 01-02-17 | 10:17

Filosofie van de koude grond: in de linkse makkelijkheidscultus heeft degene met de grootste smoel het voor het zeggen. Over het algemeen zijn dat de agressieve allochtonen. En dat gaat niet alleen op voor het onderwijs.

Peter_K | 01-02-17 | 10:17

Als je alle vrouwen vanaf een jaar of 12 met een segregatiedoek op hun hoofd laat rondlopen gaat dat integreren natuurlijk nooit lukken. Dat snapt een kind.

très cool | 01-02-17 | 10:17

Hadden we die VOC mentaliteit nog maar.

Hebbiehemookweer | 01-02-17 | 10:15

[...]of je doet een Trumpje en zegt "jullie zijn hier niet welkom". Wat zou sociaal-economisch de meeste winst opleveren?
kapotte_stofzuiger | 01-02-17 | 10:08

Ik zou het wat positiever als Trump brengen. Ik zou op zijn typisch Nederlands vragen: "Wat ga je bijdragen aan onze samenleving en economie. Kun je dat ook kwantificeren? ". Er zitten vast wel echte apothekers tussen de vluchtelingen. Alles wat de vraag (in hun eigen taal) niet snapt is direct af, evenals iedereen die niet aan zijn eigen inburgering en kwantificatie voldoet.

h3* | 01-02-17 | 10:14

Heeft dat hulpje van Claudia de Breij al subsidie voor haar belangwekkend onderzoek?

Ad Hominem | 01-02-17 | 10:14

@glasgow argus: inderdaad, daar hebben wij geen lijvig rapport voor nodig. Ondertussen gaan de Pechtolds, O'Klavers en Ruttes gewoon door met de import van groepen buitenlanders die in principe walgen van onze moeizaam verworven vrijheden en er alles aan doen om die te ondergraven.

donkeyman | 01-02-17 | 10:14

Kunnen we turven hoeveel kamerleden er 'geschokt' zijn? Want da's wel de hoogste staat van paraatheid voor ze.

marcoplarco | 01-02-17 | 10:13

Iets met 'glas, plas, was'...

Mr. C. Delicti | 01-02-17 | 10:11

Er is maar 1 manier om dit op te lossen en dat is heel hard niet op de politieke elite en bijbehorende beroepspolitici en plucheplakkers stemmen.

Robin Hood | 01-02-17 | 10:11

Make Nederland Greet Again

de Voorzittert | 01-02-17 | 10:10

Dan kan je uit alle macht proberen (reeds 40 jaar) die multiculturele maatschappij op poten te zetten, of je doet een Trumpje en zegt "jullie zijn hier niet welkom". Wat zou sociaal-economisch de meeste winst opleveren?

kapotte_stofzuiger | 01-02-17 | 10:08

daar heeft een oplettende lezer helemaal geen rapport voor nodig.

Glasgow Argus | 01-02-17 | 10:07

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl