Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Nederlandse vrouwen zijn gewoon LUI

manindemetro.jpgMarianne Thieme blijft zich in combinatie met denigrerende tekstjes over mannen verkleden als een akelige spreekstalmeester in Circus Den Haag en mevrouw de dierenknuffelaar blijft daarnaast betuttelende en vingerwijzende stukjes in de krant pennen, maar als alle Nederlandse wijven lui zijn wordt het natuurlijk nooit wat. Onderwijsmama Jet Bussemaker bouwde een website en een app om meer vrouwen op belangrijke posities te krijgen, want het proces rond vacatures is zogenaamd ‘te vaak een black box waar het old boys network onderling de baantjes verdeelt’. Daarvoor kwam ze al met een pro-vrouwen faalwet en EIST ze honderd extra vrouwelijke hoogleraren want ja, als het de vrouwtjes zelf niet lukt om de masculiene ketting te doorbreken, dan helpen we wel een handje. Welnu, misschien moeten de Thiemetjes en Bussemakertjes eens onderaan de voedselketen beginnen. Vrouwtjes doen het volgens het SCP beter in het onderwijs, maar zodra het om de knaken gaat is het kut met peren. Al in de leeftijdsgroep 18-25 jaar lopen de Nederlandse vrouwen een achterstand op, zo blijkt uit een onderzoek. 62 procent van de vrouwen werkt direct na de studie deeltijd, tegenover 28 procent van de mannen. Bikkelen op de arbeidsmarkt ho maar en nee, dan hebben we het dus niet over zorg voor de kids: “Anders dan vaak wordt gedacht, zijn het niet alleen moeders met jonge kinderen die in deeltijd werken. Uit het onderzoek blijkt dat jonge vrouwen kort na afronding van hun opleiding al vaker in deeltijd werken dan jonge mannen, dus ook als de meesten van hen nog geen kinderen hebben.” Hoe dat dan wel mogelijk is? NIET DUIDELIJK HOE DAT KOMT. Volgende conclusie: “Direct na afstuderen zijn jonge vrouwen minder positief over hun werk dan jonge mannen; ook zijn ze minder positief over hun carrièreperspectieven.” Klagen en zeiken, terwijl uit de cijfertjes blijkt dat ze tot dertig jaar 'méér of evenveel verdienen' (joehoe Petra Grijzen) maar toch economisch minder onafhankelijk zijn. En hoe ziet dat er in Europa uit? Juust. "Nederland koploper in Europa: grootste verschillen in aantal gewerkte uren tussen jonge vrouwen en mannen." (Zie onder: grafiekje arbeidsduur per week werkenden 20-35 jaar.) Kom op vrouwen! Stop met het lezen van Opzij, laat de man ook maar een keer koken en stofzuigen, grow a pair en aan de bak. vrouwenzijnlui.png

Reaguursels

Inloggen

@mallekater: je hebt een behoorlijk domme dochter die haar verantwoordelijkheid als moeder en echtgenoot niet neemt is het niet?

Ome Gijs | 02-02-17 | 02:59

Gewoon een einde maken aan alle kortingen en toeslagen die ervoor zorgen dat het netto geen reedt uitmaakt of je bruto 20 of 40 mille binnenharkt.

Ome Gijs | 02-02-17 | 02:55

Haha... Commentaar weggejorist. Heeft GS nu werkelijk een kort/pittig stageloopstertje op de wegstreep-redactie zitten?

Alfred1977 | 01-02-17 | 21:38

Het zijn ook verwende prinsesjes. Alle mooie praatjes over emancipatie ten spijt werken bijvoorbeeld Franse, Spaanse en Portugeze vrouwen veel meer en hebben die doorgaans volledige banen, al zal daar ook mee spelen dat ze wel zullen moeten i.v.m. de economische situatie. Maar toch, ik zie het dagelijks bij de vrouwen om mij heen. Vind het ook leuk om er wel eens express over tegen ze te beginnen. En mijn ervaring is dan dat ze, zonder enig valide argument in stelling te kunnen brengen, doorgaans als een wesp gestoken reageren. Dus het klopt. Ik ben voor emancipatie en gelijke rechten, maar ze hebben er grof misbruik van gemaakr en zijn inderdaad verwende zo niet luie prinsesjes.

Bigi Bana Boy | 01-02-17 | 14:16

Vrouwen zijn niet te vertrouwen en kunnen geen werk verstouwen of sjouwen, alleen maar mauwen, maar ze moeten eens werk verrichten met hun klauwen, want dan hebben ze geen tijd, want ze moeten trouwen en kinderen onderhouden, links gedachtengoed behouden, emotioneel snauwen en ratio niet onthouden, negers dauwen want u en ik zijn nu eenmaal

niets. waard.

MikeLekkerBelangrijk | 01-02-17 | 12:20

Joh prima als ze deeltijd willen werken, als je dan vervolgens maar niet gaat zeiken dat er minder vrouwen op hoogbetaalde posities zitten.

Zosima | 01-02-17 | 12:02

Voor diegene die niet de moeite hebben genomen om het onderzoek te lezen: Partime werken is deels te verklaren door opleidingsniveau (hoogopgeleiden werken fulltime) en de sectoren waarin ze werken (meer parttime in overheid, onderwijs en gezondheidszorg). In de financiële dienstverlening is het verschil het kleinst. In de thuiszorg en kinderopvang bestaat voltijd niet (meer) bestaan. "Wellicht werken jonge vrouwen vooral in banen en sectoren waar het niet mogelijk is om in voltijd te werken of hebben zij andere voorkeuren dan jonge mannen. Aan het begin van hun loopbaan zijn jonge vrouwen minder tevreden over hun baan dan jonge mannen en zijn zij minder positief over hun carrièreperspectieven. Dat zou mogelijk te maken kunnen hebben met het feit dat zij minder uren werken dan zij zouden willen."

andywatt | 01-02-17 | 11:36

Zo is het. Mijn dochter heeft een 40 uren per week baan en neemt werk mee naar huis, alwaar haar twee puberende zoons zich breed hebben gemaakt op de banken, teneinde TV te kijken, totdat paps thuis komt van zijn zoektocht naar een baan en op de bank ploft omdat hij "het helemaal zat" is.
Ze moet dan nog wel even boodschappen doen, koken en daarna haar huiswerk regelen.
Tegen de tijd dat ze echt helemaal stuk is komt paps klagen dat ze nooit eens in is voor een pretje.

Zie je wel, dat mens is hartstikke lui.

mallekater | 01-02-17 | 11:07

Vrouwen kiezen studies waar minder voltijd werk in is.
Vrouwen kiezen voor beroepen waar gemiddeld minder voor betaald wordt. Heel veel vrouwelijke huisartsen, maar relatief weinig chirurgen. Veel vrouwelijke verpleegkundigen maar weinig vrouwelijke electriciens, kraanmachinisten, machinebankwerkers.
Vrouwen solliciteren op deeltijd banen die ander vrouwen achter laten.
Vrouwen zijn minder competitief ingesteld dan mannen.

Denk dat het hiermee wel verklaard is. Dus vrouwen, het ligt vooral aan jezelf.

Sunir | 01-02-17 | 09:47

Wat ik een beetje mis in dit hele verhaal; Veel jonge vrouwen willen wel full-time werken, maar krijgen maar een 20 uren contract. Deze dames zijn mooi uit de werkloosheid-statistieken verdwenen, maar leven onder de armoedegrens. Bij onze nationale luchtvaartmaatschappij werkt dit zo. Voordeel voor het bedrijf; de dames willen graag de weekend en de nachtdiensten draaien om wat extra geld te verdienen en ze zijn altijd beschikbaar voor een extra dienst.

modderator | 01-02-17 | 09:43

-weggejorist-

lordwally | 01-02-17 | 09:38

Fijn toch? We laten ons steeds minder opjagen door het 'meer verdienen dan de buurman' fenomeen. Gewoon lekker je eigen ding doen, en nog bijdragen aan verlaging van de werkeloosheid ook.
Vrouwen snappen het al, mannen ook steeds beter.

******** | 01-02-17 | 07:44

@Alfred1977
Gefeliciteerd! Stop je vrouw in een burka en je bent een geschikte moslim! Persoonlijk denk ik dat jij nog nooit een vrouw van dichtbij hebt meegemaakt in je leven. Meestal die vrouwonvriendelijke kereltjes met hun stoere anti-vrouwen praat rollen zo.

Accident_Prone | 01-02-17 | 07:37

-weggejorist-

Alfred1977 | 01-02-17 | 07:28

Nederlandse vrouwen staan onder in het grafiekje omdat de "Nederlandse" vrouwen héél véél zwart werken.
Knippen , boenen , kloppen , zuigen , oppassen , naaien , yogalesgeven en vulmaaraan !
En de echtgenoten van deze "dames" weten het natuurlijk maar al te goed want lekker 3x op vakantie al inclusieve op een tropisch paradijs-eiland is wel ff lekker !

alshetware | 01-02-17 | 06:40

Dutch_Holland 2127
'... maar ja kan niet zonder ze.'
.
Juist - en ze weten het.

Nehemia | 31-01-17 | 23:47

Dat mens van de pvdd heeft van antropomorfisme een verdienmodel gemaakt, dat vind ik geen sterk voorbeeld

priwax | 31-01-17 | 23:31

Waarom zouden we op die rode lijn moeten zitten dan?

Nederland loopt hier gewoon keihard voorop; enorme welvaart zonder veel uren te maken, en vrouwen lijken van deze extra productiviteit nog het meest te profiteren.

jcvjcvjcvjcv | 31-01-17 | 22:26

Het aantal echtscheidingen onder lesbische stellen is hoger dan bij hetero- en homoseksuele stellen. Dus wijven zijn gewoon moeilijk, maar ja kan niet zonder ze.

Dutch_Holland | 31-01-17 | 21:27

@Alfred1977. Ik zat nog even te denken over hoe het gegaan is bij mij op het werk toen. Daar had ik dus allemaal vrouwen om mij heen en de drie lagen leiding daarboven waren allemaal ook vrouwen. In de eerste dagen dat ik er werkte, had ik 2 mannelijke en 2 vrouwelijke collega's. Een van die gozers had na een feestje de zus van 1 van de dames ongewenst zwanger gemaakt en de andere paalde de andere vrouwelijke collega. Die gozers werden ontslagen en vervangen door steeds meer vrouwen, terwijl de gezamenlijke productiviteit steeds verder afnam en huurders non-stop (terecht) klaagden over alles. Ik heb daar enkele jaren gewerkt en er is na mij nooit een man aangenomen. Ik kan me alleen een mannelijke kleurling herinneren die stage liep en daardoor door al die dozen leuk gevonden werd. Mijn directe collega's (de vrouwen) werden ook om de haverklap verliefd; op huurders die op gesprek kwam, op die leuke vent die een presentatie/cursus kwam geven, op een vent van een andere verhuurder, op een leverancier, op een klusjesman, noem maar op. En elke fokking dag maar klagen dat het zo warm of koud was binnen... Uiteindelijk viel de afdeling weer uit elkaar. Eentje was lang overspannen en toen ze hersteld was naar een liefdadigheidsproject in Zuid-Amerika, maar dat ging niet door omdat ze zwanger was. Een andere ging liefdadigheidswerk doen in Indonesië. Twee anderen waren exact gelijktijdig zwanger en nog wat anderen overspannen. Binnen een week of vier kon de afdeling, die eindelijk een beetje op de rails kwam, worden opgedoekt. Dat was met wat meer mannen niet gebeurd... Eigenlijk kreeg ik pas door hoe ongelofelijk kut alles daar was, toen ik elders aan het werk ging.

The_iron_boar | 31-01-17 | 21:21

"Die vrouwen zijn gewoon slim dat ze niet met de huidige lonen en belastingtarieven al hun tijd aan werk besteden."
@ du Roi Soleil | 31-01-17 | 20:33
youtu.be/MeiHi9RSA-k?t=264

telelezer | 31-01-17 | 20:37

@the_iron_boar:

Herkenbaar relaas en heel herkenbaar. Had vandaag een gesprek bij een bedrijf en de manager was een bazin. Het kan dus toch! Dacht ik... Kom de andere directeur aanschuiven, zelfde achternaam.... Tadaaaah, kwartje viel... Mokkeltje heeft zich via manlief opgeneukt binnen de toko. En voor de rest, alleen maar gezeik over kinderen, koters, vriendinnen, moeders, beltegoed, bereik van je telefoon, GTST, leuke dingetjes doen, reizen, trouwen, nog meer leuke dingetjes, schoenen, sportschool, mutsekutfrobelbaggerzooi.... Manmanman... Op de rug, benen wijd en rausen, daar liggen de talenten van een vrouw.

Alfred1977 | 31-01-17 | 20:36

Die vrouwen zijn gewoon slim dat ze niet met de huidige lonen en belastingtarieven al hun tijd aan werk besteden.
Deden de mannen dat ook maar, in plaats van zich suf te werken om multicul en cultureel Marxisme te onderhouden. Dan maakten we nog een kans.

du Roi Soleil | 31-01-17 | 20:33

Accident_Prone | 31-01-17 | 19:13
Denk je dan Marianne frigide is? Shit.... daar gaan mijn dromen, mijn hoop, mijn zin
om mijn leven..................;-)
Mja.... misschien lijkt het alleen maar zo.

Herr Zimmermann | 31-01-17 | 20:32

.. en lelijk

michelr | 31-01-17 | 20:26

Die deeltijdwijvon hebben het prima voor elkaar.
Lekker je hele leven 4-5 dagen weekend per week.
En je man werkt het huis en de auto en de vakantie wel bij elkaar. En dan ook nog zeuren over topfuncties en huishouden.
Behalve slechtverdienende alleenstaande ouders natuurlijk. Die hebben of te weinig geld en/of te weinig tijd voor hun kinderen.

kloopindeslootjijook | 31-01-17 | 20:25

TeeJee
Top concept imho!;-)

Accident_Prone | 31-01-17 | 20:02

Accident_Prone | 31-01-17 | 19:41
Dat is inderdaad hoe de natuur het heeft ingesteld, maar daar staat de mens toch iets meer los van.
Ik zou er bijvoorbeeld geen probleem mee hebben om minder te gaan werken ( of te stoppen) als de toekomstige mevrouw Teejee zich opwerpt als carriere tijgerin.

Dat is het concept van een partner, naar mijn mening. Ik wacht het af ;)

Rest In Privacy | 31-01-17 | 19:54

Tee-Jee
Ik verzeker je dat vrouwen die dat ambiëren hun weg vinden naar die baan/top. Dat vrouwelijk politiek correct den haag meent te moeten spreken voor zgn alle vrouwen vind ik ook niet Ok. Ik noem een Femke Halsema bv destijds. En vrouwen die zeuren maar niet het werk willen doen en menen recht te hebben op alles vind ik net zo verwerpelijk. Maar zulke mannen ken ik ook. Vrouwen zorgen mannen providen. Heel natuurlijk. Denk dat dat altijd in ons zal zitten.

Accident_Prone | 31-01-17 | 19:41

Accident_Prone | 31-01-17 | 19:21
In de huidige maatschappij kunnen vrouwen best carrière maken, maar dat betekent dat je net zo hard moet willen werken als een man. En dan zie je toch een mentaliteitsverschil.

Dat zag ik ook bij mijn vorige werkgever. De jongere dames deden bijna allemaal alsof de hele dag werken een afgrijselijke marteling was en waren stipt om 16:30 de deur uit. Tja, dan ga je idd niet op voor promotie, dan gaan de opleidingsplekken ook je neus voorbij.

Dat terzijde; door het actieve beleid van de overheid hebben vrouwen, en dit wordt in het artikel ook aangehaald, voor hun 30e evenveel geld/ uren / kansen als de mannen. Daarna maakt men blijkbaar dus andere keuzes.
Dikke prima! Moet men zelf weten, we zijn dus met zijn allen zo rijk dat dat kan.

Ik ben alleen dat verongelijkte gejank zo zat, dat er te weinig vrouwen in de top zitten. Daar kom je alleen als dat je keuze is, niet met 24 uur werken of liever bij de kindjes zijn.

Dat is keihard ja, maar dat is de top ook. Zoek een huisman en ga er voor dames. Verdien het.

Rest In Privacy | 31-01-17 | 19:32

Misschien hebben vrouwen wel ontdekt dat ze de laatste dag in de week voor de belastingdienst aan het werk zijn.

jemagookniksmeer | 31-01-17 | 19:30

@Mark van Leeuwen
Pik is heel fijn, vriend is superlief en bedreven. Dildo get's the job done. Net zoals bv mannen porno gebruiken. Heel normaal.

Accident_Prone | 31-01-17 | 19:24

Wat een schandalig verhaal door Asher nu op DWDD.

Deze man draaft door als een idioot met zijn boek, bah.

gatito | 31-01-17 | 19:23

@ TeeJee
Ben ik toevallig met je eens. Ook vrouwen zijn praktische wezens. Maar geef toe, wij hebben een achterstand. En in de wereld van vandaag hebben we geen benijdenswaardige positie. Vrouwen zijn altijd de lul in alle geloven in het huishouden, noem maar op.

Accident_Prone | 31-01-17 | 19:21

sjeez, wat een lölverhaal

chocolaatje-8 | 31-01-17 | 19:20

@ Accident_Prone | 31-01-17 | 18:57

"Simpel wipje? Daar hebben vrouwen dildo's voor. Can't beat that!"

Ik denk dat je vooral namens je zelf spreekt. Ik kan met er overigens wel wat bij voorstellen. Die pik is wel fijn maar soms lastig dat er nog een vent aan vast zit. Ik weet uit betrouwbare bronnen zeg maar dat er niets boven echt gaat. Anyway, toch veel plezier gewenst met je speelgoed

Mark van Leeuwen | 31-01-17 | 19:19

Accident_Prone | 31-01-17 | 19:06
Dikke prima, helemaal jouw feestje.

Maar vanuit jouw praktische aard snap je, denk ik, dan ook prima waarom dat politieke poezengejank over de positie van de vrouw ons 40-uur/week domme manvolk helemaal de strot uit hangt.

Rest In Privacy | 31-01-17 | 19:15

@Mr. Neon
Ik heb nog nooit hoeven jammeren om zo iets. In Nederland is het nog steeds zo dat mannen en vrouwen vaak Niet hetzelfde verdienen voor hetzelfde werk en uren. DAT is iets om over te zeuren en zelfs dat boeit me geen zak. Ik ben gewoon tevreden en ik heb geen frigide Marianne Thieme nodig om me te stimuleren in iets wat ik niet behoef.

Accident_Prone | 31-01-17 | 19:13

frank87 | 31-01-17 | 17:43
Alles. Het zegt alles.

Ons onderwijs systeem is er 1 van onthouden en herkauwen. Maar jongens zijn daar minder goed in en hebben een kortere aandachtsboog. Dus terwijl de dames de pagina's doorspitten zijn de jongens aan het voetballen en hutten bouwen.

Maar wat leer je dan? Sociale contacten bouwen, groepsdynamiek en problemen oplossen. De meisjes krijgen echter een 9 en de jongens een 6 op het stoffige examen.

Maar dan komt de arbeidsmarkt. Laat die tievallig dol zijn op mensen die actief op zoek gaan naar oplossingen, snapen hoe een groep werkt en niet bang zijn om af en toe wat anders te doen dan ze voorgekauwd is.

Uiteraard spreek ik alleen in gemiddeldes.

Rest In Privacy | 31-01-17 | 19:09

Nou meid, prima dat je tijd "nodig" hebt om leuke dingen te doen hoor. Een middagje shoppen iedere week is natuurlijk ook belangrijk voor je welzijn. Maar dan gaan niet lopen jammeren en eisen stellen als je mannelijke collega, die wel fulltime heeft lopen bikkelen, later meer verdiend en een hogere positie heeft.

Mr. Neon | 31-01-17 | 19:08

MrPeach | 31-01-17 | 18:25
Anders dan vaak wordt gedacht, zijn het niet alleen moeders met jonge kinderen die in deeltijd werken. Uit het onderzoek blijkt dat jonge vrouwen kort na afronding van hun opleiding al vaker in deeltijd werken dan jonge mannen, dus ook als de meesten van hen nog geen kinderen hebben.”
.
Het is beide. Let vooral op de woorden:"niet alleen" en:"de meesten".
Rare perzik...

Ommezwaai | 31-01-17 | 19:07

@miko
Vrouwen doen lekker wat ze willen om gelukkig te zijn. Koester en begrijp dat, en laat haar in haar waarde, doen ze zeker niet moeilijk over een wip.

Accident_Prone | 31-01-17 | 19:06

@VerenigingVanDieven | 31-01-17 | 18:38


Helemaal goed!

eerstneukendanpraten | 31-01-17 | 19:04

@Accident_Prone | 31-01-17 | 18:59
;-) Goed zo! Jij begrijpt dingen tenminste wel.

miko | 31-01-17 | 19:04

@Accident_Prone | 31-01-17 | 18:53
Of niet willen.

miko | 31-01-17 | 19:03

The_iron_boar | 31-01-17 | 18:32
Duidelijk verhaal en heel herkenbaar. Zo gaat het in veel bedrijven helaas...

de euro middenweg | 31-01-17 | 19:00

@miko
News flash! Vrouwen willen dat niet kunnen. Mijn vriend vindt latten vreselijk hij wil samenwonen. Maar waarom de koe kopen als je hem ook kunt melken?

Accident_Prone | 31-01-17 | 18:59

@ miko

Jij amuseert me. Ja elke doos kan het. Maar jij niet.
Simpel wipje? Daar hebben vrouwen dildo's voor. Can't beat that!

Accident_Prone | 31-01-17 | 18:57

@Accident_Prone | 31-01-17 | 18:35
Gaat niet zo zeer over willen en motivatie, ze kunnen het gewoon niet.En je vriend is nog gelukkiger met de latrelatie dan jij.

miko | 31-01-17 | 18:56

@Accident_Prone | 31-01-17 | 18:42
Kinderen krijgen stelt geen fuck voor elke doos kan het. En dan het gejank en geschreeuw er bij. Nog los van het feit dat ze zich bij het werpen helemaal laten gaan, totaal geen schaamte, pissen,schijten en bloeden alles onder.En daarna weken niet vooruit te branden en moeilijk doen over een simpel wipje.
Het is niet voor niks dat men in Japan zo hard werkt aan realdolls en robots.

miko | 31-01-17 | 18:54

@ miko

Ik zou me afvragen waarom de zuid- Amerikaanse vrouw in al haar superieuriteit de vader van die koters niet kon houden...

Accident_Prone | 31-01-17 | 18:53

@De Droit | 31-01-17 | 18:38
Bedankt voor de uitleg.
.
Toch in bedrijven vaak gezien dat ook vrouwen die er wel hard voor werken een ondergeschikte rol blijven spelen op die enkeling na die een kruiwagen en netwerk heeft.

Watching the Wheels | 31-01-17 | 18:49

Nederlandse vrouwen zijn semifeministen.
Zien er uit als een halve vent maar werken ho maar!
Zelfs in zuid-Amerika zie je veel meer vrouwen die fulltime werken, koters hebben, vaak geen vent om de klussen te delen en ook nog vrouwelijk te voor schijn durven te komen.

miko | 31-01-17 | 18:48

Die vrouwen hebben groot gelijk. Gewoon je eigen gang gaan en niet die voorgeprogrammeerde levenswandel voor de massa (mannen) volgen.

Koos Knak | 31-01-17 | 18:47

@Watching the Wheels | 31-01-17 | 18:35
Dan zou er helemaal niet veel meer van werken komen.

down | 31-01-17 | 18:45

Laten we hopen dat de visioenen van de illustere econoom Maynard Keynes uitkomen en dat we straks nog maar 18 uur per week hoeven te werken omdat de technologie meer en meer werk uit handen gaan nemen. Als de quantumcomputer eenmaal op drift is, kan het snel gaan.

Nehemia | 31-01-17 | 18:45

@The_iron_boar
Sorry hoor, maar je loopt te whinen als a little bitch! Een beetje de kwalificaties die je vrouwen toedicht. Jij zult nooit kinderen krijgen, dat maakt je bij voorbaat al 'minder' . And God forbid dat vrouwen je bij je woord nemen en ambitieus zullen worden en beter presteren, bestaat ook nog het gevaar dat jij OVERBODIG word!

Accident_Prone | 31-01-17 | 18:42

Idem in relaties: als je een relatie begint met een Nederlandse vrouw stopt ze spontaan met zich opmaken en uitgaan, seks wordt gereduceerd tot één keer per week en enkel haar favoriete films worden nog gekeken. En dan vragen ze zich af waarom jongens 'bindingsangst' hebben... Misschien omdat hij veel seks en inspanning van je krijgt buiten een relatie, en het tegenovergestelde binnen een relatie? Sinds ik een Oost-Europese scharrel gehad heb wil ik nooit meer terug!

stampertje85 | 31-01-17 | 18:39

The_iron_boar | 31-01-17 | 18:32

en

down | 31-01-17 | 18:32

Ik kom niet meer bij.
Herkennen doe ik 't wel. En vervolgens maar zeiken over glazen plafonds. Jeetje, kom eens met die sherry-kut van de bank af en uit de yoga-mindfulness en stroop eens de mouwtjes op, mufkutten...

De Droit | 31-01-17 | 18:38

@eerstneukendanpraten | 31-01-17 | 18:31
Laat me raden, Judit Polgár?

VerenigingVanDieven | 31-01-17 | 18:38

Vrouwen... sentimentele overempathische wezens en bovengemiddeld vaak links stemmend. Zit gewoon in hun aard en is zeker niet niet negatief bedoeld. De wereld zou er immers een stuk harder uitzien zonder vrouwen.

Wel is het niet verwonderlijk dat ze zo vaak voor een linkse partij kiezen. Bovenstaande stukje geeft het ook aan: ze hebben vaak niet eens ervaren hoe het voelt als je 40 uur per week staat te ploeteren omdat je niet alleen jezelf, je eventuele gezin, maar ook Jan-en-alleman moet onderhouden. Personen die niet eens kent en die steeds vaker geen Nederlandse naam hebben.
Ze weten niet hoe het voelt als je baas de druk maar weer eens verder opvoert omdat het aannemen van een extra kracht simpelweg te duur is door al die afdrachten en het werk toch gedaan moet worden.
Vrouwen zijn oké... Maar ze moeten niet aan het roer staan daar waar het immigratiebeleid wordt bepaald of daar invloed op kunnen uitoefenen.
Helaas is dat in Nederland wel het geval. Het is een 'verwijfde' samenleving geworden met een rampzalig links immigratiebeleid. Helaas.

druipsmurf | 31-01-17 | 18:38

Jij geen schaap ik geen herder. Geen verlosser niet je redder.

chicago river | 31-01-17 | 18:37

Ik ben vrouw. Werk parttime. Heb volwassen kind. Ben niet afhankelijk. Heb vriend maar die woont ergens anders, gaat prima. Lekker latten. Wanneer zien mensen eindelijk in dat veel vrouwen die prestatiedrang en ambitie NIET hebben. Dat vrouwen vaak willen tutten in hun huisje met heerlijk veel vrije tijd. Shoppen, leuke dingen doen, uitslapen. Wie zijn we dan tot last? Moeten we Neelie Kroes gaan? F U C K. T H A T.

Accident_Prone | 31-01-17 | 18:35

Of heeft ze een nieuw speeltje?

Watching the Wheels | 31-01-17 | 18:35

@down | 31-01-17 | 18:32
Heeft je vrouw bij jullie thuis de tv opgehangen?

Watching the Wheels | 31-01-17 | 18:34

De meeste glazen plafonds zijn niet veel groter als 42 inch en staan rechtop in de woonkamer opgesteld.

down | 31-01-17 | 18:32

Nou heb ik (als man) direct na mijn studie een wijvenbaan gehad (bij een woningcorporatie) en kan ik een beetje meepraten. Zelf probeerde ik gewoon altijd op tijd te komen, minimaal mijn 40 uur te maken en mijn werk goed te doen. Ik wist natuurlijk niet helemaal hoe dat werkte binnen bedrijven, omdat ik slechts full time stage-ervaring had (naast bijbaantjes), maar dat leken me wel de minste vereisten. Hoewel ik het werk ronduit kut vond, deed ik toch mijn best en zette ik altijd mijn beste beentje voor. Om mij heen werkten alleen wijven. En die van mijn leeftijd deden eigenlijk helemaal niets of ze deden niets goed. Van die figuren die zich de helft van de tijd ziek melden, afspraken niet nakomen en na drie maanden ondermaats presteren al begonnen te zeuren dat ze 'het gevoel dat ik vast zit' en 'dit is niet de carrière die ik wilde' hadden. Elke maandag werd er alleen gepraat en op de vrijdagmiddag was er niemand meer aanwezig. Lunches duurden dagelijks anderhalf uur en als een gesprek tot 15:00 duurde, gingen ze daarna 'natuurlijk niet' nog aan het werk. Na een half jaar niets doen raakten ze 'overspannen' en als ze dan na maanden weer voorzichtig aan het werk gingen, bleken ze zwanger te zijn. Nog wel even zwangerschapsverlof opstrijken tegen een vergoeding voor fulltime-werk en nog voor terugkomst zeuren om part time te mogen werken. Dan gingen ze naar 24 uur, waarbij natuurlijk niet gekort werd op geklets en andere bijzaken. Daarbij kwam ook nog het continue gezeur over die baby, die het hele werkschema in de war schopte. Moest zo'n wijf eindelijk eens iets presenteren, kon dat niet omdat d'r baby 's nachts koorts had gekregen ofzo. Oh ja, en dan vergeet ik nog te melden wat er gebeurt met vrouwen onderling als de ene een hogere positie bezit dan de andere. Pure haat, nijd, roddel en gejank... Ik kan ieder bedrijf van harte adviseren zo weinig mogelijk vrouwen aan te nemen.

The_iron_boar | 31-01-17 | 18:32

Dat er zo weinig vrouwen in hoge posities zitten zit heeft een natuurlijke oorzaak. Je bereikt zo'n positie door een soort van schaken en daar zijn vrouwen nogal slecht in. In de top100 van de FIDE staat maar liefst één vrouw. Bij andere denksporten is het idem dito.

eerstneukendanpraten | 31-01-17 | 18:31

Mij is bekend dat kraakmeisjes niet voor de poes zijn en kraakknullen niet voor de l.. kater. Die Jet Kraak moet toch een vrouw met een rijp verleden zijn. Visualise wie durft.

Musset | 31-01-17 | 18:31

Andere huisdieren zijn nog luier dan vrouwen, dierenpoes rulez!

Watching the Wheels | 31-01-17 | 18:31

Handig ook die deeltijddames. Vooral als je er eentje telefonisch wilt bereiken van een of andere organisatie. Voor je het weet moet je een agenda aanschaffen voor de data van aanwezigheid

Mark van Leeuwen | 31-01-17 | 18:29

Met uitzondering van Fleur Agema die haar ziel en zaligheid geeft voor haar portefeuille.

Dinand | 31-01-17 | 18:28

-weggejorist-

Schwanz | 31-01-17 | 18:27

Kom net als mantelzorger bij mijn demente tante weg. Moest nu maar eens de administratie inzien. Dat lieve mensje krijgt netto 65 euro pensioen naast haar AOW ...
Heeft mijn oom 35 jaar in de prefab-beton gewerkt. Reukvermogen kwijt en ingewanden aangetast door het werken met zoutzuur. Al jaren geleden overleden aan longkanker. Fokking 65 euro! Weet u, laat de hele wereld maar met donderend geweld in elkaar zakken. Wat een rotzooi.

Normpje | 31-01-17 | 18:27

Solar666 1821
Juist. Er zullen er genoeg zijn die niet blij zijn met die zure tuinbroeken die willen dat ze net zoveel uren gaan maken als hun mannelijke tegenhanger.

Nehemia | 31-01-17 | 18:26

Er worden wel meer miljoenen besteed om niet-bestaande problemen op te lossen. Als je maar hard genoeg blijft roepen dat er een probleem is, dan is er een probleem. Dat zie m.b.t. zwarte piet, kunstsubsidies, afhankelijkheid van gas uit Rusland en ook het glazen plafond.

Geld dat zo enorm veel zou helpen op plaatsen waar het wel problemen oplost wordt met miljarden te gelijk verkwanselt.

Statler en Waldorf | 31-01-17 | 18:26

Ik verdedig in deze de Nederlandsche vrouw. Wel eens een paar kinderen gebaard? Nou?
Ommezwaai | 31-01-17 | 17:53

Wel het stukje nieuws goed lezen, Ommezwaait. Het gaat om Nederlandse vrouwmensen die nog helemaal geen kinderen gebaard hebben (of, ingegeven door medische noodzaak of luiheid, deze via een keizersnee ter wereld hebben doen komen). Dat zijn de luiwammesen die een beetje parttime werken, zeuren dat hun werk vooral leuk moet zijn. Dat zijn de verwende zeikerds die geen hete kastanjes uit het vuur halen, maar zeuren dat mannen dat moeten doen.

En ondertussen maar klagen over glazen plafonds en geringe carrierekansen.

MrPeach | 31-01-17 | 18:25

@WC Experience | 31-01-17 | 18:10
Eerst denken, dan plempen.

necrosis | 31-01-17 | 18:25

Weet u waarom vrouwen zo ongelukkig zijn? Komt door het feminisme.

Solar666 | 31-01-17 | 18:21

De PVDA is momenteel trouwens bezig met een vol "vrouwen kaart" offensief.

fukallahalhollandi | 31-01-17 | 18:18

Jet Bussemakers begrijpt niet dat de bedrading bij haar seksegenoten doorgaans wat anders in elkaar steekt dan bij mannen. Grosso modo kun je stellen dat eerzucht meer een mannending is. Omdat na te jagen moet je uren maken.

Nehemia | 31-01-17 | 18:17

Musset | 31-01-17 | 18:04
Musset heeft gelijk, Marianne Thieme is geweldig.

Rest In Privacy | 31-01-17 | 18:15

Aardgasbaatjes zeg ik. Daar zijn we lui van geworden.

Bass Trouble | 31-01-17 | 18:13

De beste klus van mijn leven, de voormalige vvv Amsterdam. Mijn vraag aan de directrice informatiekantoren: hoe zit dat nou met het werven van leuke meiden achter het balieraam? Zij: geef mij maar heaumeaux! Ik, pardon? Zij, die kunnen niet zwanger worden. Uw moeder begrijpt u beter www.telegraaf.nl/buitenland/27535717/_...

Rest In Privacy | 31-01-17 | 18:11

-weggejorist-

WC Experience | 31-01-17 | 18:10

Getverderrie!
Marianne noemen in 1 stuk met Kraaktrut (woorden GS) Jet Bussemaker van o.a. het Ministerie, Res Publica, Jansen & Janssen, Ravijn, Onkruit, Bluf, RARA, Universiteit van Amsterdam enz., dat kan gewoon niet!
Marianne is daar veel te lief, mooi en stoer voor. Eigenschappen die taxprofiteuse Jet Kraak ontbeert.

Musset | 31-01-17 | 18:04

"Direct na afstuderen zijn jonge vrouwen minder positief over hun werk dan jonge mannen;"

Vrouwen hebben nu eenmaal eerder door dan mannen hoe de situatie daadwerkelijk is.

ProAsfalt | 31-01-17 | 18:02

Dierenpoes blijft een lekker wijf

Rest In Privacy | 31-01-17 | 18:00

6 jaar geleden kwam het boek "verwende prinsesjes" uit waarin bovenstaande al letterlijk in het hoofdstuk arbeidsparticipatie omschreven staat. books.google.nl/books/about/Verwende_...

Rest In Privacy | 31-01-17 | 17:58

Zodra ze een mantelpakje kunnen dragen is alles weer vergeven. Verder weet iedereen in het werkveld dat je vrouwen er niet bij moet hebben als er werk gedaan moet worden.

roze_bril | 31-01-17 | 17:54

@Mosterd
Ik verdedig in deze de Nederlandsche vrouw. Wel eens een paar kinderen gebaard? Nou?

Ommezwaai | 31-01-17 | 17:53

Ook bij de heren in 0031 vallen nog een paar kanttekeningen te maken. De dames participeren minder dan de heren, maar in de getoonde grafiek blijkt dat de werkende heren qua uren vrije tijd alleen 0045 voor moeten laten gaan.
Leven we boven onze stand? Je zou het maar zo zeggen.
Het uurloon is voor alle ondrzochte groepen bij de roverheid ongeveer € 4 hoger. Omdat we toch bijna niet werken maakt dat ook al niet zo veel uit aan het eind van de rit.

H. Drievuldigheid | 31-01-17 | 17:53

Je weet dat je het als land goed hebt wanneer partijen als die van dierenpoes kunnen bestaan.

Mahatma | 31-01-17 | 17:51

Going MGTOW.

Manneke Pislam | 31-01-17 | 17:51

Wij zijn het aller-aller-aller rijkste land ter wereld. Hele volksstammen voeren geen ene kláp uit, het land is de PIN-automaat van de wereld, wij hebben allemaal te vreten en een dak boven ons hoofd en wij kunnen ons druk maken over de strafbaarheid van te dikke huisdiertjes en gaybrapaden.
-
Wat een land.

bisbisbis | 31-01-17 | 17:49

Nederland is te welvarend. In andere landen werken vrouwen uit noodzaak. Kunnen zich geen luiheid permitteren.

Lex Trumbauer | 31-01-17 | 17:48

Dat deeltijd werken van jonge vrouwen heeft heel veel te maken met dat vrouwen door mannen worden vrijgehouden. (Gratis drankjes en invitaties, mee uit eten genomen, etc.)
Mannen zijn financieel altijd de klos. Die kunnen zich niet permitteren in deeltijd te werken.
De facto zijn vrouwen lui en profiteurs.
Een keuze.

Stenkel | 31-01-17 | 17:48

".. laat de man ook maar een keer koken.."- Dat doen ze ook al niet.

Panos88 | 31-01-17 | 17:47

Als ik de linkse meldingen van de laatste dagen bekijk valt een zaak op. Ze zweten peentjes.

repu077 | 31-01-17 | 17:46

Afhaken is een keuze in dit land en wordt ook nog beloond.

Glasgow Argus | 31-01-17 | 17:43

En wat zegt dit over het onderwijs, als de groep die het daar zo goed doet, daarna zo slecht presteert op de arbeidsmarkt?

Is het weer eens zo iets, dat je het onderwijs door kunt zeilen zonder ooit te leren werken?

frank87 | 31-01-17 | 17:43

Maar ja Jet Bussemaker strooit wel weer met miljoenen om het glazen plafond door te breken, iets wat vrouwen gewoon niet willen, maar ja, dat mag je niet zeggen van de intersectionele feministen.

Rest In Privacy | 31-01-17 | 17:36

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland