achtergrond

Geenstijl

De Exitstrategie van GeenPeil bij GeenStijl

Tijdlijn-GS-GP-1068.jpgGeenPeil is een politieke beweging die voortkomt uit GeenStijl. GeenPeil voert nu campagne om de Tweede Kamer te vernieuwen met directe democratie. En daar vindt u wat van, maar wij vinden daar ook wat van. Het lijkt ons handig als u tot aan de verkiezingen weet wat u aan ons hebt wat betreft GeenPeil. Dus dit topic is een belangrijke update van een plan dat begon op 24 juni 2005 om 15:28 uur onder de titel 'Wereldheerschappij'. Dat is al wat jaren geleden dus tijd voor uitleg. Ja, GeenPeil is begonnen met directe democratie in 2005. Dit plan is dus vóór Facebook, voor Social Media en vóór de PVV, de Piratenpartij, voor VNL en ná de Moord op Fortuyn en de Moord op Theo van Gogh. Toen Geert Wilders nog bij de VVD zat en daar vooral bekend was als ‘die gast van die lekkere varkenssaté’. Of zoals wij hem kenden, reaguurder KudtjeBef met email pinda@vvd.nl. Tweeduizendvijf was de tijd dat je op de werkvloer elke ochtend ‘HE GOEDEMORGEN KUTHOMOOS’ riep, zonder dat je direct op gesprek hoefde bij een trien van HR. Het was de tijd dat *alle* snowflakes van nu speelden met ultragenderspecifiek plastic jongens- of meisjesspeelgoed van bij de Blokker. Ja dat jaar 2005.

Ergo. Zijn wij fucking entitled om deze shit te pushen totdat wij vinden dat het karwei af is?

Ja, dat zijn wij. En het karwei is bepaald nog niet af. Na 15 maart 2017 pas. Aan de andere kant, waar Den Haag de NPO en de persgroep heeft, heeft GeenPeil slechts uw favoriete roze blog en aanverwante publicaties. Het gaat erom dat u begrijpt dat dit GeenStijl ís. Beetje campagnevoeren. Thermometer in de reet van de samenleving, enzovoorts. En daar komt na 15 maart 2017 een bescheiden vorm van directe democratie binnen ons unieke Nederlandse parlementaire stelsel bij. We zorgen dat de route er naartoe leuk wordt.

Meer duidelijkheid

Om dit alles voor u wat duidelijker te maken zullen we boven elk GeenPeil-topic het ‘een ingezonden propagandalabeltje’ plakken met een link naar dit artikel. Wij zuigen verder lekker door, ook bij de Patatbalie met draaiende camera.

Follow the leader

Een nadeel van GeenPeil en iets wat het succes een klein beetje in de weg kan staan is dat je meer moet lezen dan een campagnezin of een tweet. We passen met dit plan geeneens in de StemWijzer/Kieskompas websites. GeenPeil gaat over zelfbeschikking, over meer verantwoordelijkheid over vertrouwen en niet zomaar achter iemand aanlopen. En eerlijk is eerlijk, dat past velen van jullie niet. We weten alleen nog niet precies hoeveel. [hartje teken] dd7hox1.jpg
Wij [GeenStijl], zijn de angel investors van het project dat u meer democratie gaat geven. Omdat het nodig is, dat vinden we dan weer wel.
Het stemsysteem dat nu gebouwd wordt, willen we graag zien evolven tot een Open Source Democratisch Softwarepakket. Je gebruikt het voor je Padvinderijvereniging of je kickstart er een nieuwe democratie mee in een ver stom land. Moeten we alleen nog even bewijzen dat het werkt. Nederland weer eens als gidsland vóór meer democratie. Het kan nu! En helemaal toppie is dat Nederland de democratische verbeteringen bij zichzelf begint in plaats van te vingerwijzen. vingertjegifgif.gif

Of ingewikkelder samengevat

GeenPeil is Democratische SaaS (Software As a Service). Een abonnementje Democratie+ via GeenPeil kost je 12 euro per jaar. Je wordt lid van een stemclub met een eenmalige ID-plicht bij registratie op het platform als dat straks af is. Nederlandse nationaliteit & stemrecht is een vereiste. Je krijgt hiermee direct invloed op de democratie. De details staan verder op GeenPeil.nl.

Geheime politieke giften

Een donatie tot 4.499 euro kan ook. GeenPeil mag de herkomst voor altijd geheim houden. Die regeltjes hebben wij niet bedacht, maar het kan dus maak er gebruik van, ja jij met je dikke BV! Tot 4.499 euro No Questions Asked, zo rolt de #polletiek. Meer geven kan natuurlijk maar dan ga je met je (bedrijfs)naam in een openbaar register, wat ook geen probleem meer is met GeenPeil lijkt ons. Want transparant. Met je sponsorbijdrage steun je het software development proces en de verkiezingscampagne. Je hebt geen recht op deelname in het democratische proces van GeenPeil ná de verkiezingen. Dan moet je gewoon lid worden. Waarom we dit roepen? Alles zelf doen trekt Bruintje* niet qua financieel geld en dat is ook niet de bedoeling. We moeten het samen doen. dd7hox2.jpg Natuurlijk is dit project niet langer de traditionele wereldheerschappij.html uit 2005 (lol - Flash alert, hier als PDF). GeenPeil de politieke partij, en de nerds er omheen zijn anno 2017 inmiddels in staat dit systeem te bouwen. Wij van GeenStijl krijgen geen echte aandelen voor deze investering. En ons rendement is alleen maatschappelijk relevant. Het is iets voor ons allemaal dus. Om het interessant te houden, het is voor de hele wereld! Open Source uiteraard, dat betekent dat iedereen de software die GeenPeil cs. gaat produceren, mag gebruiken. Ondertussen zijn de GeenPeil devs begonnen aan hun techblog en er is een Github. Sla dit gerust over. [Afbeelding Geheime ideologische agenda voor Nederland :“Meer Hobbitstee, minder Mordor”]

De exit strategy

Waarom wij van GeenStijl GeenPeil kunnen en willen steunen, is omdat jullie de richting van GeenPeil bepalen zodra het af is. Word lid en stem wat JIJ WILT. De afstandsbestuurbare Kamerleden volgen het democratische antwoord van de leden op. GeenPeil is niet links, het is niet rechts, het is Meer Democratie, en dat past precies in ons straatje. Vrijheid, zelf blijven denken en iets cools doen van algemeen maatschappelijk wereldwijd belang.
FACT. GeenPeil gaat GeenStijl verlaten. Na de verkiezingen van 15 maart 2017 hebben we een wereldprimeur en gaat deze hele rambam elders verder.

Maar tot die tijd

Tot die tijd voelen we ons verantwoordelijk. We steunen GeenPeil met exposure, we helpen ze met de boekhouding, het opzetten van een keigoede, soepel werkende back-end. We geven ze alles wat nodig is zodat we jullie een bestuurlijk sterke organisatie opleveren. Geen shortcuts. GeenPeil wordt gerund als een hypermoderne start-up met een rock solid security met veel van dat scrum en agile gedoe. De kans is groot dat je geen idee hebt hoe gigantiloos veel resources, hardcore brainpower en kennis het vergt om een stemsysteem te bouwen waarvan de beveiliging echt zonder dollen en overdrijven beter is dan de beveiliging van het Amerikaanse kernwapenarsenaal (*). De plannen zijn niet definitief, maar kan je voorstellen dat de levende stemkastjes vrijwillig een deel van hun vergoeding afdragen zodat development en security door kan gaan, maar dat terzijde. De bouw van GeenPeil is geen vrijblijvend iets, want de audits (onafhankelijke diepgaande onderzoeken en penetratietesten door externe bedrijven en instellingen red.) zullen volgen. Steeds. Maar. Weer. Dit hele gedoe kost ons dus bakken met geld. Wij (van GeenStijl dus) dragen als moeder van dit project flink ons steentje bij en ook ons moeders doet haar ding. Waarschijnlijk onder de noemer maatschappelijk verantwoord ondernemen of iets dergelijks. We spelen al internetbedrijf sinds 2005. We hebben specifieke kennis over efficiënt werken en het organiseren van mensen in huis. Kennis die je lang niet altijd aantreft bij typische overheids- en politieke organisaties die al van de subsidiekraan lurken sinds ze ‘m uitvonden. Kan het allemaal fout gaan? Ja dat kan. Maar wij doen aan risicomanagement en gezien de lijst, de mensen die allemaal meewerken achten wij het risico zeer laag. Investeren is gewenst! Biedt gigantische kansen op maatschappelijk rendement in de toekomst.

Wat gaan jullie doen als het mislukt?

Vrijheid van meningsuiting en meer democratie. Er zijn slechtere zaken om voor te strijden. Dat blijven we lekker doen. Onze vraag is, wat gaan *jullie* doen als er geen zetels komen? Wat ga je doen nadat je talloze nerds en de rest van de wereld hebt teleurgesteld? Wil je straks honderd teleurgestelde developers die opeens weer bakken vrije tijd hebben. Wil je dat? Wil je echt een onfeilbare adblocker-blocker? Of de Perfecte Facebook Chatbot die leuker is dan je echte vriend(in). Wil je wel écht een 3D-bril die de wereld omzet naar 8-bit werkelijkheid. Wil je wel meer Mr. Robot of LOTR-referenties op internet? Dus wil je meer of minder beschaving? Gewoon maximaal vijf zetels, als we in de peilingen té succesvol worden, stoppen we met campagnevoeren. Daarna stem je lekker op jezelf. Bij vijf zetels beloven we plechtig dat ons volgende project iets met interplanetaire ruimtevaart gaat worden. Maar nu: CAMPAGNETIJD!

Actiepunten voor NU

1. Op en neer naar het gemeentehuis. Vul deze ondersteuningsverklaring in en laat ‘m bestempelen bij je gemeente. Dat moet voor alle nieuwe politieke partijen die mee willen doen met #TK2017 (Tweede Kamerverkiezingen van 2017). 2. Lid worden natuurlijk. Word Lid van GeenPeil, kost dus 12 euro dus dat gaat nergens over. 3. Doneer tamelijk anoniem geld als je rijk en succesvol bent. Bitcoin mag ook. 4. Volg de Facebookpagina van GeenPeil. Check wat ze nog nodig hebben aan resources, kennis en kunde. Stuur ze een mailtje als je je aan wilt melden als vrijwilliger. Alle hulp is nodig, op 15 maart 2017 zijn de verkiezingen. Dus niet langer wachten maar nu in actie komen zou ideaal zijn. 5. Stem op 15 maart 2017 op GeenPeil. Niet allemaal tegelijk. Maar ook niet op iemand anders. Geert en de andere grote jongens komen toch wel aan hun stoelen. Wij moeten d'r eerst nog in. Maak je geen zorgen als je de datum niet kunt onthouden. Hier komt GeenPeil nog wel een paar keer op terug. 6. Helemaal gratis en makkelijk: Vertel uw vrienden familie, collega’s buren en vage facebookkennissen over GeenPeil en hoe dat precies zit. Lees hierrr hoe GeenPeil precies werkt en filosofeer er bij een haardvuur lustig op los, hoe dit gaat werken in de praktijk, wat de voordelen zijn, wat de nadelen zijn, hoe dit je leven en dat van anderen kan verbeteren. Overhoring volgt. *Bruintje trekt het niet is een spreekwoord en Bruintje is een populaire benaming voor een paard memberwereldheerschappij.gif

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.