Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Mr. Theo Hiddema sluit zich aan bij Lijst Piano

Hij gaat het doen. De Hiddemeister, Hidderino, the Hidster, hoe u hem ook noemt, hij gaat het doen. Theo Hiddema gaat de polletiek in. Zoals het een van de eloquentste verdedigers onzer vrije meningsuiting betaamt, licht hij zijn besluit toe in een nu al legendarisch interview met de Azijnbode. Natuurlijk, het gespreksverslag bevat bovenstaand klavierjuweeltje, maar er valt nog zoveel meer te genieten. Je hóórt het de vileine oude baas gewoon zeggen. Over de wijn die de belangrijkste intellectueel van Nederland hem aanbood: "niet van de zuinigste soort, dat spreekt me ook wel aan". Over zijn inmiddels bekoelde liefde voor the party formerly known as Democraten '66: "Nou, dat was nog in de tijd van Van Mierlo. Hoe hij zich presenteerde, dat sprak aan, dat prikkelde de fantasie over een wat frivolere toekomst dan de tijden die toen heersten. Maar het is nu een en al gesetteldheid, het is nu ook een kartelpartij geworden." En over het fnuikende ostracisme dat onze poldermaatschappij kenmerkt: "Veel mensen worden afgeschrikt om openlijk PVV te stemmen. Dan kun je een baksteen door je ruit krijgen. Dus echt volwassen is deze democratie niet." Enfin, niet achter een betaalmuur of zo, dus klikken = genieten.

Reaguursels

Inloggen

guillaume | 30-12-16 | 10:38
Idd nieuw glas maken kost 7x zoveel energie als glas van oud glas. Oud glas is dus ook waardevol, en de inzameling ervan maakt hele afvalstroom goedkoper: vandaar ook (enigszins gechargeerd) de hoogste afvalrechten/belasting in Coevorden waar het minst gescheiden wordt ingezameld. En niet ingezameld glas in de gewone vuilstroom (storten/verbranding) lijkt me (vooral in vuilniszakken) tricky voor degenen die het verwerken, en blijft ook erg lang afval. Oftewel: glas bij uitstek van belang om gescheiden in te zamelen, qua geld, energie, milieu etc.

Hemmenaar7 | 30-12-16 | 14:03

Jammer, plek 2 bij FvD is op zeker geen plek in de kamer. Hiddema is geniaal. Nu twijfel ik tussen Hiddema/GP en VNL.Neig nog steeds naar de laatste... moeilijk moeilijk moeilijk...

Behangdelul | 30-12-16 | 13:46

Mooie transfer hier voor de pianoligger c.s.. Gemiste kans ook voor Greet c.s. zo lijkt het, maar zal wel niet in de filosofie passen een BN'ert aanhaken? Ben overigens wel aangesloten bij het Forum recent, zie ik in meer heil in dan GeenPeil. Maar goed, dat is persoonlijk. Wel op Greet stemmen in maart, anders versplintering. Het is de hoogste tijd dat de policor wegkijkers een flinke draai om de oren krijgen.

Jesses Klaver | 30-12-16 | 12:33

Wilders is nummer 1 qua krijger in de Nederlandse politiek.

Hij heeft goed aangegeven hoe wij echte Nederlanders jarenlang zijn misbruikt en voorgelogen, vergiftigd zijn met het nepotisme van door aal die linkse grachten gordel politici van de pvda,d66 en vvd.

Die de staatsomroep maar hun gang lieten gaan met het verspreiden van leugens en het verdraaien van feiten en foute indoctrinatie. Die de zgn. ~" weg met Nederland cultuur~" promoten.

Met een MP als aartsleugenaar en praatjesmaker en die ook, net als die foute refo Balkenellende ,ons bedroog met een referendum.
Het negeren van Balkenellende ( hij gaf de gulden voor niks weg aan Europa) en ook Rutte is de politieke misdaad van de eeuw in ~Nederland.

Weg dus met die zooi.

Daarom vind ik het ook niet erg als Baudet en de messcherpe advocaat Hiddema als rechts genuanceerde mensen in de kamer komen. Zij kunnen op veel fronten samenwerken met de PVV.
Zeker met Hiddema, die gehakt kan maken van die watjes en leugenaars ~~Rutte en Pechtold.

O ja, nu nog even Jan Roos en `Jan Dijkgraaf samen met Baudet cs. en het puinruimen van paars kan feitelijk beginnen.
Nederland moet weer ~Nederland worden en niet weggegeven worden aan en door schooiers.

joost2 | 30-12-16 | 11:48

Ik ben met u van mening dat de PVV als winnaar op 15 maart uit de bus zal komen, mijn schatting ligt ook tussen de 35 en 40 zetels.

Memek | 29-12-16 | 18:34

Wie gaan die zetels bezetten? Zal nog een hele klus worden geschikte mensen te vinden hiervoor. Zie een LPF-situatie in het verschiet. Wilders heeft al de nodige problemen ervaren met de relatief kleine groep die hij tot nu toe bestuurde (en zij de zijn uitgestapt: Klaveren, Bontes, Van Bemmel, Brinkman enz.). Een grotere groep is minder controleerbaar. Het enige dat PVV-ers (en ex-PVV'ers) lijkt te binden is de islamhaat, behalve dit is er weinig dat bindt. VNL is bijvoorbeeld het totaal tegenovergestelde van de PVV op sociaaleconomisch gebied.

koter | 30-12-16 | 11:31

Verheug mij nu al op de debatten tussen Hiddema en Pechtold. Tussen hoe het echt zit, en hoe getracht wordt om politieke gaten met injecties van D66-Botoxdemocratie te vullen.
Bieslander | 30-12-16 | 04:46

Gaat Hiddema verliezen. In talkshows, waar je redelijk wat tijd krijgt je verhaal te doen, komt het goed uit te verf, in en debat in de kamer werkt het niet. Het tempo ligt er veel hoger en dat ligt Hiddema, die lang van stof is, niet (vergeet ook niet dat de beste man hoogbejaard is). Je kan van Pechtold vinden wat je vindt maar het is wel een debater, de man is ook bijzonder ad rem.

koter | 30-12-16 | 11:14

Baudet heeft zo langzaam maar zeker best een aardig team bijelkaar gekregen.
Lafayette | 29-12-16 | 16:51

Individueel zijn ze wellicht sterk maar als ze als team moeten werken gaat het botsen. Het is net als met een voetbalteam met teveel vedettes. In je team moet je niet alleen leiders hebben maar vooral volgers. Hiddema zie ik echt niet achter Baudet staan... staat zijn ego niet toe. Zijn persoonlijk is gewoonweg niet geschikt voor de politiek... hebben wel meer topadvocaten, vandaar ook dat Moscowitz het niet lang heeft volgehouden bij VNL. De advocatuur is een solistische sport. Je bent overwegend voor succes afhankelijk van je eigen kennis en kunde. De politiek is anders, zonder steun van anderen kom je niet ver. Forum voor Democratie moet ook oppassen dat ze niet een al te elitaire uitstraling krijgen. Daarmee mis je de verbinden met je eigenlijke doelgroep - overwegend de arbeidersklasse en lagere middenklasse. De spreekwoordelijke aardappel in de keel + het academische taalgebruik + de pianofoto zorgt ervoor dat je doelgroep zich niet, voldoende, met je kan identificeren.

koter | 30-12-16 | 11:06

Het is wel een gemiste kans dat Hiddema niet tot de PVV zal toetreden. Met Hiddema in de gelederen zou de PVV zichzelf overstijgen en misschien zelfs kunnen regeren met >60 zetels.

ConantiDabitur | 30-12-16 | 07:44

The Hidman: tegen policors, wegkijkers, deuglieden, zelfbenoemde elitaire 'fatsoelijke' grachtengordelgraaiers en andere linksen.

Mijn stem heeft ie alvast.

Poekieman | 30-12-16 | 07:06

Verheug mij nu al op de debatten tussen Hiddema en Pechtold. Tussen hoe het echt zit, en hoe getracht wordt om politieke gaten met injecties van D66-Botoxdemocratie te vullen.

Bieslander | 30-12-16 | 04:46

Maart 2017:

VNL: 0 Zetels, partij van boerenknechten met lompe Centrum Democraten (CD) uitstraling en slogans.
FVD: 0 zetels: Ijdele pianodekker en ijdele bloksnor die wat wauwelen over meer democratie.
GP: neem ik niet serieus

Er vloeit bloed door de straten van EU en de nieuwe politici onderschatten dat de burger heel erg BANG is voor islam en terrorisme. Speerpunten voor hen zijn: Sluit de grenzen, stuur asielzoekers zsm terug, behoud de NL cultuur, geen islam meer.

Geen van de drie nieuwe partijen heeft hier duidelijkheid in, en geen van de drie is dus relevant. Ik heb die Baudet vaak horen spreken en het is een beetje een braverik die zich heel druk maakt om "democratie". De gemiddelde burger heeft daar geen boodschap aan, die wilt gewoon eerst die islam weg, de grenzen dicht en NL redden. FVD is echt voor een later tijdstip wel interessant maar ik voorspel dat er hooguit 1 zeteltje in zit voor ze.

Ook die Hiddema is een leuke kerel en hoor hem altijd wel graag spreken, maar het is geen vergelijking met Fortuyn. Fortuyn had echt visie en was wel ijdel maar had ook mooie plannen voor de toekomst van NL.

Daarnaast vind ik al die nieuwe partijtjes maar flauw en lafjes. Wilders loopt al tien jaar zwaar beveiligd de weg open te banen en die afvallige PVVèrs en andere jokers die als eerste het lef heeft om net te doen alsof zij de last hebben gedragen van "de waarheid verkondigen" staat toch in hun hemd.

Copycrauw | 30-12-16 | 01:12

"Nieuw rechts" of de " nieuwe democratie" of hoe je het ook wilt noemen zouden figuren als Hiddema en Baudet moeten koesteren. Het zijn de enigen, op dit moment, die het straks in debatten met succes kunnen opnemen tegen de plucheklevers van het ancien regime als daar zijn de veilingmeester cum suis.
Eerlijk gezegd zie ik dat het lokethoofd Jan Dijkgraaf van GeenPeil nog niet doen.
Het lullige is, ik geef het direct toe, dat vandaag de dag uitstraling, voorkomen, welbespraaktheid EN inhoud, bepalen of je succesvol bent of niet.
De zet van Baudet om Hiddema in te lijven was dan ook een uitstekende!

daytripper | 30-12-16 | 01:11

Hiddema is een verademing vergeleken met een willekeurig onbekend kamerlid van PvdA-VVD-D66-GL-CDA. Hoop dat tie het redt, de pianoboy nemen we dan op de koop toe.
de Voorzittert | 29-12-16 | 16:33

Ik bgrijp eerlijk gezegd de plotselinge afkeer van de " pianoboy" niet. De kift? De man is zeer ontwikkeld, welbespraakt, tot dusver een rechte rug en ziet er goed uit.
Is dat verboten? Wordt es concreet ipv deze goedkope shit te ventileren.

daytripper | 30-12-16 | 00:39

Hiddema PVV, Baudet PVV en tóch een eigen partij.
Iets is er niet pluis, Baudet is volgens mij bang voor een "berufsverbod" als hij aspirant-kandidaat voor de verkiezinglijst PVV zou aanbieden en Hiddema gelooft niet dat de PVV in het nieuwe kabinet komt en zijn kans als Minister v Justitie (wat ik hem zou gunnen) ver weg ia. Dan maar lid van 'n partij die half d66 en VVD is.

etaleur | 30-12-16 | 00:37

Nu Cliteur en Omtzigt nog op de lijst en vol gas campagne voeren want met wat meer naamsbekendheid valt er nog heel veel van de VVD af te snoepen.

Harry Turtle | 30-12-16 | 00:32

@bunker_buster_12 | 30-12-16 | 00:12
Eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat 15 jaar later wel zo een beetje alles over Paars, de PVDA en de multiculturele samenleving gezegd is wat men maar kan bedenken. Wat we nu nodig hebben is iemand met een rechte rug, goed verstand en die ook nog eens een beetje normaal kan doen; wat dat betreft zou iemand als Hiddema geweldig zijn om in de kamer te hebben.

Panos88 | 30-12-16 | 00:26

Fijn interview, de man schuwt geen kritiek op FvD en komt oprecht over. Jammer alleen dat FvD net als geenpeil voor teveel versplintering op rechts zorgt.
De vergelijking tussen Hiddema en Fortuyn gaat niet op. Fortuyn had altijd een uitgebreide analyse klaar. Hiddema komt meer over als azijnzeiker die onderdrukt 'rechts' vertolkt, maar niet zelf een diepere analyse maakt.

bunker_buster_12 | 30-12-16 | 00:12

@Pace: Stem VVD als u de PvdA niet in de regering wil, sprak Rutte.

Febofiel | 29-12-16 | 23:30

@Patje2011 | 29-12-16 | 19:34
Ook de VVD heeft samenwerking met de PVV nu categorisch uitgesloten. Dat betekent dus volledige zekerheid dat de PVV niet aan enige coalitie zal deelnemen.

Wie met zijn stem invloed wil uitoefenen dat er een zo rechts mogelijke regering komt moet het dus zoeken in VNL of een van de andere rechtse groepen. In elk geval VNL zal vrijwel zeker een aantal zetels halen, dus dat is nooit een verloren stem.

Pace | 29-12-16 | 22:24

Met een beetje geluk zijn de zetels van FvD straks nodig om een kabinet te vormen en dan kunnen ze de bindende referenda doorduwen als speerpunt. Moet toch mogelijk zijn als de rest niet met PVV wilt samenwerken.

MadBioScientist | 29-12-16 | 22:16

@tipo 22.00

RTL laat het ook weer afweten.

sapioseksueel | 29-12-16 | 22:08

Dit is een overzicht van alle TV-optredens van Theo Hiddema:
tvblik.nl/dossier/theo-hiddema
Hierbij valt mij op dat hij zeer regelmatig te gast was bij Harry Mens. Dat was Pim Fortuyn destijds ook, want de meeste uitzendingen met Pim heb ik toen gezien en deze interviews waren echt een genot om te zien maar vooral om te horen:
www.pimfortuyn.com/nieuws/323-business...

swaffelstokje | 29-12-16 | 22:00

@sapioseksueel 21:42
Ostracisme van de NOS in de richting van Theo Hiddema. Nu al...

tipo | 29-12-16 | 22:00

Waarom de NOS dit nieuws nog niet heeft gebracht...

sapioseksueel | 29-12-16 | 21:42

ThH+ Ss samen in debat!!!!

repu077 | 29-12-16 | 21:39

Deze lezing van FvD zou me wel eens definitief over de streep kunnen trekken. Moeilijk kiezen nu...
www.youtube.com/watch?v=aZDq374n_zc

(duurt bijna 2 uur)

Hufter | 29-12-16 | 21:37

Het wordt steeds mooier. Geenpeil, forum voor democratie en PVV. Wel meer keuzestress maar ik hoop dat deze partijen de meeste stemmen krijgen. Baudet, Hiddema, Geenpeil zijn verfrissende realistische scenario's.

timmey | 29-12-16 | 21:33

Mijn stem hebben ze!

sapioseksueel | 29-12-16 | 21:30

Panos88 | 29-12-16 | 20:51
Dus je wil dat Hiddema dat vuile werk gaat opknappen?
Ik denk dat Hiddema verstandig genoeg is om zich niet voor dat doel te laten misbruiken. Laat de VVD hun eigen rommel maar opruimen.

D.A.A.R. | 29-12-16 | 21:17

Mis nog wel de opvattingen over gezondheidszorg en de manier op waarop de financiele sector risico's voor Henk en Ingrid mag zijn zonder zelf risico te lopen.
Bij het overzicht standpunten van de FvD.

kloopindeslootjijook | 29-12-16 | 21:13

Er is maar 1 de beste, stem op de juiste partij.

M.uppet | 29-12-16 | 21:11

cocktailsmaak | 29-12-16 | 18:47
60 zetels? Was dat maar waar.
Natuurlijk is er een aantal stemmers die zich niet uitlaat over hun PVV voorkeur en als duveltje uit een doosje de pot van Geert zal spekken, maar een sprong van thans 36 (gepeilde) naar 60....., 2/3 meer?, ik kan het niet geloven, ook al ben ik me bewust hoe peilingen er naast kunnen zitten. Ik hou me aan mijn woord: max 40 zetels en wie weet reaguren we elkaar hierover op 16 maart aanstaande.
.
PVV aan de macht? Ik ben er niet gerust op.

Memek | 29-12-16 | 21:10

Met Hiddy erbij zou het Forum zomaar het misleide deel van het electoraat van dat walgelijke D66 kunnen leeg-eten.

isitsoornot | 29-12-16 | 21:03

Als hij kan ingaan op wat het moderne westen qua opvattingen het moderne westen maakt ondanks dat het het moderne westen is, kortom, wat de zin van deze uitlegbare manier van samenleven is, graag. Want de meeste durven of kunnen de analyse laat staan de vergelijking niet te maken. Denk sowieso niet, al heten ze denk. Een soort verlichting 2.0.

kloopindeslootjijook | 29-12-16 | 21:02

@D.A.A.R. | 29-12-16 | 20:18
Dat gaat natuurlijk niet vanzelf.

Panos88 | 29-12-16 | 20:51

@mezelf 20:48
Valskrant

Cousin Eddie | 29-12-16 | 20:49

het is buigen of barsten: PVV dus.
(ondanks dat ik het liefst op Hiddema had gestemd)

en voor die al die malloten hierboven die hopen op meer aandacht voor het FvD door bijvoorbeeld de Volskrant; jullie gaan op jullie wenken bediend worden omdat links zo blij is als een kind met het FvD.
(want minder PVV)

Cousin Eddie | 29-12-16 | 20:48

Doen deal. Mijn stem gaat in maart naar the Hidman!

KlunsJohannus | 29-12-16 | 20:47

BoerinFrance | 29-12-16 | 20:40
Niemand is hier anti Europa. De meeste mensen zijn hier anti EU.

cocktailsmaak | 29-12-16 | 20:45

Alle anti Europa idioten hier op GS: ondanks alle ellende met Europa is het wél de weg naar de toekomst. Omdat Baudet en consorten anti Europa zijn kán ik als Europeaan niet op ze stemmen, ik ervaar er dagelijks de voordelen van in mijn eigen business. Voor de rest ben ik het hevig eens met Baudet en Hiddema.

BoerinFrance | 29-12-16 | 20:40

Lafayette | 29-12-16 | 19:43

Onzin om VNL met PVV vergelijken. VNL heeft een totaal asociaal programma. Het is een soort extreem neo-liberalistische partij met Nationalistische en anti-Islamistische agenda. Alleen interessant voor bejaarde millionairs het niet zo hebben met de Islam en afschaffing van zaken als ZP en Kerst. Het is gewoon een on-NLdse partij. Ik zie er helemaal geen toekomst in.

cocktailsmaak | 29-12-16 | 20:30

Hiddema in de Kamer. Ik vind het een aanlokkelijk idee.

atheïstisch stemvee | 29-12-16 | 20:25

Panos88 | 29-12-16 | 17:12
Hiddema heeft een goede keuze gemaakt om zijn naam niet te verbinden aan die corrupte en bedrieglijke VVD van dit moment. Voordat de VVD weer een 'normale' partij is moeten er heel wat het veld ruimen.

D.A.A.R. | 29-12-16 | 20:18

-weggejorist-

Rombombom | 29-12-16 | 20:09

-weggejorist-

Rombombom | 29-12-16 | 20:05

Wat een nieuws! Hiddema gaat waarschijnlijk mijn stem krijgen. Geweldige man, doet me een klein beetje aan Pim Fortuyn denken.
Ik ben alleen wel bang voor teveel versnippering op rechts, hoop maar dat er krachten gebundeld gaan worden

Lief Meisje | 29-12-16 | 19:57

Goede zet van Baudet. Qua Pim vergelijkingen is dit as close as it gets.

Corpus-Alienum | 29-12-16 | 19:56

Allemaal leuk een aardig, maar fvd gaat gewoon 0 zetels halen, evenals geenpeil.

Ronman2k | 29-12-16 | 19:55

Maar misschien is het net het ene puntje van VNL om tot 75 te komen.

gatito | 29-12-16 | 19:48

VNL en FvD samenvoegen? Overeenkomsten in de partijprogramma's maakt nog geen gelijken. VNL legt het in de onderbouwing af. Te weinig kennis en competentie, en vooral geen goede lijst. VNL sowieso ophouden. Die bieden amper een alternatief voor de PVV.
FvD kan wel de lijm zijn tussen de PVV en een andere partij.

Lafayette | 29-12-16 | 19:43

Als we echt willen knallen, moeten GP en VNL (En ook FvD) samen gaan. De ideeën van VNL en FvD zijn verenigbaar en de directe vertegenwoordiging uit de GP-koker zouden samen een gouden combinatie vormen. Zet dat naast de PVV en de VVD kom wel naar huis. Dan weten we ook zeker welke regeringscoalitie er gaat komen: PVV en forum voor NL. Jerry heeft vandaag laten zien hoe je over je eigen schaduw heen kunt springen. Het is nu aan Jan Roos en Bart Nijman om hetzelfde te doen en een statement te maken.

ole guapa | 29-12-16 | 19:35

Pace | 29-12-16 | 19:20
Dat denk ik dus ook, dat Wilders niet gaat regeren. Of de PVV en VVD moeten samen 72 zetels hebben en gesteund worden. (En dan nog gaat er eerst heel veel toneelspel komen van de VVD voordat ze gaan samenwerken met de PVV). Ik geloof niet dat een andere "rechtse" partij nu opeens heel veel zetels gaat scoren. Jij wel? We are fucked en de reaguurders hier slapen goed en roepen om Wilders, en wat je waarschijnlijk krijgt is...

Rest In Privacy | 29-12-16 | 19:34

Raad_maar_raak! 18:54
"Fnuikend ostracisme" nog wel.

Kippling D. Williams heeft de sociaal-psychologische kant van ostracisme bestudeerd: www15.uta.fi/arkisto/aktk/projects/sta...

Hiddema zal daarin een beetje zichzelf en iets meer sommige van zijn cliënten herkennen. En hij maakt zich ook een beetje zorgen over het effect van uitsluiting op Wilders. Niet dat Wilders een massamoord begint, maar hij zou er best depressief van kunnen worden. Vandaar de therapeutische daad van Hiddema om Wilders in te sluiten ipv uit te sluiten. Heel lief en hoffelijk.

tipo | 29-12-16 | 19:25

Hiddema deed zelfs de persoonlijke pitbull van van Nieuwkerk, de valse nicht Spong ineen krimpen en zwijgen .

Castor12 | 29-12-16 | 19:22

Nou er valt genoeg te kiezen in ieder geval. Er moet geen enkele zetel overblijven voor de gevestigde partijen, dan steek ik de vlag uit.

poisonivy | 29-12-16 | 19:20

@Patje2011|29-12-16|17:05
"De nieuwe partijen op zogenaamd rechts zijn leuk en interessant, maar hebben niks bewezen, de mensen weten wat ze hebben aan Wilders."

Maar wat voor zin heeft dat? Dat de PVV niet kan meeregeren staat al vast: elke andere partij weigert dat. Als je dus wilt dat je stem invloed uitoefent op de regering die we volgend jaar krijgen, moet je daar dus niet zijn. De enige manier om invloed van rechts uit te oefenen op de toekomstige regering is dus: een andere rechtse partij!

Pace | 29-12-16 | 19:20

Jammer dat ie zich aansluit bij zo'n dertien-in-een-dozijn partij. Niet bijster veel kans op een zetel zo.

FlitsPool | 29-12-16 | 19:02

Dit jaar, ik kom namelijk uit de toekomst. Of ik bedoelde eigenlijk volgend jaar. Eén van de twee.

vanBarchum | 29-12-16 | 19:01

Ik ben GP lid maar stem dit jaar op Bosma, Hiddema, of Thieme.

vanBarchum | 29-12-16 | 19:00

Wie heeft er nog meer het woord: ostracisme opgezocht?

Rest In Privacy | 29-12-16 | 18:54

Het goede van Baudet is dat hij niet bang is om anderen te laten stralen. Het was Baudet die wist dat hij Geenstijl nodig had en heeft hen volledig de eer gegund na het succes. Het is nu Baudet die weet dat hij in Hiddema op kennis en spraakzaamheid zijn meerdere moet erkennen en dus is het groots dat hij dan toch met die sjieke fles wijn helemaal naar Zuid-Limburg is gefietst. Die nederigheid en opofferingsgezindheid siert Baudet. Ik mag die mentaliteit wel.

tipo | 29-12-16 | 18:53

Laatste berich was voor @Memek | 29-12-16 | 18:34

Rest In Privacy | 29-12-16 | 18:49

tipo | 29-12-16 | 18:46
U
Thnx. Dat had ik gemist.

Carmelita | 29-12-16 | 18:49

Memek | 29-12-16 | 18:34

Als ik de situatie momenteel inschat gaat de PVV richting 60 zetels. Ik merk dat de partij steeds meer geaccepteerd wordt door gewone mensen die het helemaal zat zijn dat tradities als ZP, Pasen en kerst worden aangepast het mom van "met de tijd meegaan" terwijl de religie van de vrede helemaal niet met de tijd hoeft mee te gaan en hun middeleeuwse uiterlijkheden juist steeds zichtbaarder mogen tonen in de openbare ruimte.

cocktailsmaak | 29-12-16 | 18:47

U heeft dus dezelfde angst als ik. Wat als Wilders niet gaat regeren? Wat krijgen we dan? (En wat als hij wel gaat regeren? Maar dat is een andere discussie ;)) Ik ben zeer somber over onze toekomstige regering. Pechtold is een kutwijf, maar niet te onderschatten, deze sluwe vos gaat voor zijn laatste kunstje, al hebben veel mensen, en waarschijnlijk Hiddema ook, zijn trucjes inmiddels wel door.

Rest In Privacy | 29-12-16 | 18:47

@Carmelita 18:41
De PVV wil een nexit en uittreding Schengen en Eurozone ook na een bindende volksraadpleging. Zo een stap is ook pas na een volksraadpleging te doen.

tipo | 29-12-16 | 18:46

-weggejorist-

Dr.Tatta.Macamba | 29-12-16 | 18:45

ALS, met nadruk op als,ik zou stemmen dan maar op Baudet zijn partij. Die Jan Roos kan ik niet serieus nemen,echt niet en Greet is een plucheplakker en naar de mond prater. Houd zich nergens aan vast en omringt zich hoofdzakelijk met vriendjes en Geenpeil, tja van Rossum is nog wel slim maar die andere is gewoon een domme eikel die in de panelen zich nog niet zou redden laat staan in de leeuwenkuil met Peggold en co.

miko | 29-12-16 | 18:43

@Lewis Lewinsky | 29-12-16 | 16:27
--------------------------------------------
Met respect hoor maar doe je nu niet een beetje erg aan cherry picking? Mr Hiddema merkt ook heel vilein de minpunten van hem en zijn stellingen op..
Ik mag die Hiddema wel.. goedgebekt, scherp, helder van geest ook en.... hij praat veel maar geen poep, zoals vele collega politici. Ik ga, nog meer dan voorheen, volgen waar het met hem en het forum heen gaat de komende tijd.

loze stijl | 29-12-16 | 18:42

Nadeel van het FvD vind ik het bindend referendum over wel/niet sluiten van de grenzen etc.
Ik heb niet zo'n vertrouwen in het volk.
Daarom toch Geert.
Die weet wat ie wil.

Carmelita | 29-12-16 | 18:41

Beter gelijk op nr 1 zetten. De man heeft het charisma en eruditie van een Fortuyn en is in staat om een revolutie teweeg te brengen...

Hufter | 29-12-16 | 18:38

Den Heerscher | 29-12-16 | 17:39

PiratenPartij. Ancilla ging pal achter de manifestatie ieder1 staan. Voor mij genoeg reden om die partij niet meer serieus te nemen.

cocktailsmaak | 29-12-16 | 18:37

Voor het FvD met Theo en een prima aantal andere lijsttrekkers wil ik wel weer de straat op,
Folderen , mensen aanspreken etc. U weet wel " de referendum mentaliteit "
Hier heb ik iets mee, niet met GP experimenten of matrozenhoedjes. Wilders is voor mij te veel 1 issue en teveel theater.

Goatboy2014 | 29-12-16 | 18:36

@Patje2011 | 29-12-16 | 16:50
Ik ben met u van mening dat de PVV als winnaar op 15 maart uit de bus zal komen, mijn schatting ligt ook tussen de 35 en 40 zetels.
Maar dan komt 16 maart en volgende, en wat dan?
Mijn visie is dat slechts indien de PVV ruim boven de 40 scoort er kans is op een coalitie met de PVV, maar zelfs dat is niet zeker. Komen ze daaronder dan vrees ik het ergste. Dan kan er een coalitie komen die de huidige snel zal doen vergeten.
VVD/D66/CDA/GL en PvdA. En dan krijg je hele rare wendingen op bepaalde ministeries.
.
Stel dat D66 (de onderwijs adepten)en PvdA minister en stas van onderwijs cultuur en wetenschappen worden, nou dan zijn de huidige bedenkingen tegen de NPO nog maar kinderspel.
.
Misschien komt mw. Sargentini van GL wel als Stas op Justitie met de vreemdelingen portefeuille, nou dan zul je wat beleven. En natuurlijk een GL'er op milieu(zones).
.
CDA krijgt de woningmarkt, als voorganger van bouwend Nederland. Moet je eens zien hoeveel AZC's er dan komen, want het CDA wil bouwen, maakt niet uit wat.
Al moeten ze 100 Moskeeën uit de grond stampen.
.
Dat is de kans voor de VVD, die het toch geen moer interesseert hoe de bevolking denkt, zij zitten op een ander level, om Wilders een enorme poets te bakken. Pechtold, Klaver, Asscher en Buma lachen zich de ballen uit hun broek.
We zullen heel veel EU krijgen.
Ik ben niet gerust.
.
Overigens ik ben een fan van Hiddema, wijze eloquente, erudiete man, die ik graag in verbaal gevecht met die kwal van een Pechtold zie gaan, in de hoop dat die Arrogander vele malen de 8 tellen moet nemen, maar het liefst nog in de 1e ronde K.O.

Memek | 29-12-16 | 18:34

Mooi.
Dan weet ik ineens wat ik ga stemmen.
Ik zat te twijfelen over de PVV: Ik ben het spuugzat hoe de huidige regering krampachtig omgaat met een migrantenprobleem dat er wel degelijk is, maar Geert dook me soms toch wat te kort door de bocht.
Laat die Hiddema een pedante karikatuur van zichzelf zijn, maar hij kan dingen wel ontzettend scherp en helder verwoorden. Hij zit vrij nuchter iets rechts van het midden, zonder de wereldvreemdheid links, of het nodeloos botte van erg rechts.

Vage_eddie | 29-12-16 | 18:28

Altijd al gehoopt dat deze man de politiek in zou gaan. Mijn stem gaat naar Mr. Hiddema.
Ik las hier net al een vergelijking met Pim Fortuyn en ik denk dat deze in zekere zin ook opgaat. Hiddema is iemand die Nederland echt nodig heeft, zeker nu. Dit zou een premier zijn welke zich niet het geitenpad in laat sturen..

Bobdesloper | 29-12-16 | 18:24

Prioriteit 1: islam terugdringen. Dus Geert. Daarna zien we wel weer.

Normpje | 29-12-16 | 18:20

gatito | 29-12-16 | 17:58
Maar hoe groot wordt de PVV dan? Ik denk maximaal 37 zetels. Wat denk jij? En als ze dan een coalitie moeten vormen met de nieuwe partijen ,zoals u wenst, dan komen we echt niet op 76 zetels. (Over de eerste kamer zullen we het maar niet hebben). De maximale uitslag betreft de kleine nieuwe "rechtse" partijen ligt volgens mij zo: GP 1 zetel, VNL 1 zetel, FvD 2 zetels, wat denk jij?

Rest In Privacy | 29-12-16 | 18:19

He.... wat lees ik daar nog meer in de Volkskrant................... www.volkskrant.nl...
Tsssssssskkkk.......
Herr Zimmermann | 29-12-16 | 16:35

Voorjaarsoffensief GP, the time of year for Kerstbomardementen, maar bovenstaand stuk maant meer tot herinneringsbombardementen op Duitsland dat wederom onze souvereiniteit schendt.
Of misschien in ieder geval her en der een precisiebombardementje, zodat bijv Martin Schulz van schrik uit zijn wachttoren springt.

Hemmenaar7 | 29-12-16 | 18:18

Dit landje heeft momenteel niks aan welbespraakte mensen maar aan moedige mensen die hun handen vuil durven te maken.
Als je vrede wilt,bereid je dan voor op de oorlog.

komtdatschot | 29-12-16 | 18:18

Den Heerscher | 29-12-16 | 17:50
Mee eens. Het idee van GP partij is an sich niet eens zo slecht. Echter is het allemaal te snel en haastig neergezet waardoor de partij als ze in de 2de kamer komen, vrij gemakkelijk te kapen valt. De PvdA heeft bv nog altijd rond de 45.000 leden. Als al deze mensen na verkiezingen lid worden van GP die bv 5 zetels heeft veroverd, kunnen ze op tal van zaken gewoon GP "kapen".

cocktailsmaak | 29-12-16 | 18:10

Nu kan ik eindelijk zeggen waar ik op stem zonder opdrachten te verliezen.

mr. Quispel | 29-12-16 | 18:10

Toch maar Omtzigt stemmen lijkt me.
propper1000 | 29-12-16 | 16:53

Kunt u toelichten waarom Omtzigt. Want u stemt dan gewoon CDA, met alle gevolgen van dien.

Memek | 29-12-16 | 18:08

@metzonderzijwieltjes | 29-12-16 | 17:57
Hoe had je het anders gezien? Geert die alleen gaat regeren met zijn 35 zetels? veel succes!
Het probleem met Wilders is dat hij zijn gebrek aan argumentatieve vaardigheden maskeert met veel beledigingen en choquerende opmerkingen. Hij weet daarmee desondanks wel een deel van het electoraat aan te spreken dat zich nog steeds nergens anders gehoord voelt, echter zal om de zelfde reden een belangrijk deel van de kiezers nooit op hem stemmen.
.
Zet eens iemand van niveau neer aan het hoofd van een grote rechtse partij, met harde maar realistische standpunten en zonder oerwoud gebrul; je zit zo aan de 60 zetels.

Panos88 | 29-12-16 | 18:08

Patje2011 | 29-12-16 | 17:47

Stel PVV wordt de grootste, maar heeft niet genoeg stemmen.
Gaat samenwerken met Hiddema en Roos en misschien nog een partij, niet die oude zooi en zeker geen VVD.
Dan kan men ministers leveren en kan Hiddema Justitie krijgen.

gatito | 29-12-16 | 17:58

@VerenigingVanDieven | 29-12-16 | 17:31
> Als mijn glazen bol correct is komt er een lijstverbinding tussen de PVV en het FvD.
> Deze partijen complementeren elkaar.
Ik hoop het van harte. Zou een mooie combinatie zijn.

thomas.hobbes | 29-12-16 | 17:58

Heerlijk interview met Hiddema, waarvoor dank @Ronaldo!
En complimenten voor Baudet dat hij deze man heeft weten te strikken.
Baudet pakt het sowieso goed aan. Niet afgeven op zijn vml partners in 'crime'. Hij trekt zijn eigen plan, heeft een goed en vernieuwend partijprogramma en een meer dan uitstekende kandidatenlijst.
Zet um op Thierry!!1!!

Marie Curieux | 29-12-16 | 17:57

Nee, nee, nee!!!
Weer een paar zetels afgesnoept van de grootste. Wordt het toch weer iets met VVD en CDA. Bedankt Thierry, Jan Roos, Hiddema

metzonderzijwieltjes | 29-12-16 | 17:57

Ik zal wel op Hiddema stemmen, ook als hij zo stom is om zich bij FVD te voegen. Dat wel.

Panos88 | 29-12-16 | 17:54

Zoek via de zoekfunctie van de NOS-website even op 'Sylvana' en zie wat je vindt. Alles over dat wijf en dat Denk en nog meer van die onzin. Inclusief dat laatste bericht over haar nieuwe 'partij', Artikel 1.
Zoek daarna even op dezelfde manier op 'Hiddema'... en wat valt op? Het enig berichtje is een artikeltje over een strafzaak uit 2012...
Over selectieve nieuwsvoorziening gesproken...

Jimmydepimmy | 29-12-16 | 17:53

Heerlijk helder Hiddema!

DSK | 29-12-16 | 17:53

Misschien moet u toch dat VK artikel eerst even lezen.
Lotus15 | 29-12-16 | 17:33
Nee, ik vind Hiddema een goede kerel kan wat, heeft gezag. Maar door met een puberale fantast als Baudet(niet dat hij nooit iets interessants te vertellen heeft, integendeel) in zee te gaan zal hij op gegeven moment goed in de problemen komen. Hij kan de beste intenties en overwegingen hebben, maar varkens vliegen niet en ik heb betere dingen te doen.

Panos88 | 29-12-16 | 17:52

@De echte Stolwijker | 29-12-16 | 17:45
Geenpeil ontbreekt het volledig aan geestelijke bagage... Afstandsbedienbare stemkastjes worden het. Juist het volledig ontbreken van elke kernwaarde (anders dan "meer democratie" zonder verdere uitwerking) maakt het tot een volledig waardeloze toevoeging.

Meer inspraak prima, meer transparantie zeker! Maar om het nou op deze manier te doen? Vond het een geinig idee, maar hoe langer ik er over nadenk, hoe meer het in feite ook niet meer is dan een grap.

Den Heerscher | 29-12-16 | 17:50

Weet iemand even helder uit te leggen waar FvD op sociaal vlak staat? VNL van Jan Roos is me op dat vlak veel te asociaal en on-Nederlands. Hoe zeer ik Roos zijn inzet voor het GP referendum heb kunnen waarderen. VNL is geen alternatief voor mij.

cocktailsmaak | 29-12-16 | 17:48

Geweldig nieuws! Met de kandidatenlijst die ze nu bij het Forum hebben en het zeer goede partijprogramma, gaan ze in de loop van de verkiezingen veel stemmers trekken. Misschien heeft Baudet er wel goed aan gedaan om (nog) niet te fuseren met VNL en GeenPeil. Teveel alpha's met verschillende gedachtegangen zorgen ervoor dat de partijstructuur verrot. Het fundament voor een succesvolle partij is een gezamenlijke ideologie, die uitgedragen wordt door verstandige en aansprekende personen. Grote persoonlijkheden in een partij is an sich geen probleem, zolang ze dezelfde ideologie uitdragen. Hopelijk gaat het de aanstaande maanden/jaren allemaal goed bij het FvD. Mijn stem hebben ze in ieder geval alvast.

Pjénis | 29-12-16 | 17:48

gatito | 29-12-16 | 17:41
Ik ben nieuwsgierig hoe ze dat voor elkaar gaan krijgen? Hoeveel zetels moeten ze daarvoor halen en wie gaat er met ze samenwerken met hoeveel zetels in jouw opinie? Ik vind dat ze het verdienen als ze de grootste worden.

Rest In Privacy | 29-12-16 | 17:47

Gedachtenexperiment.
Stel, Hiddema komt op de lijst van GeenPeil. Geloofwaardig? Gaat iemand van zijn niveau echt niets anders doen dan ledenpeilinkjes volgen en een beetje veredeld wobben via kamervragen?
Ik ben erg benieuwd wie er op de lijst van GP komen en hoe ver hun geestelijke bagage reikt.

De echte Stolwijker | 29-12-16 | 17:45

Sorry Marianne, iemand anders zal je poes kopjes moeten geven. Ik ga bij het Forum mijn eitjes in het mandje leggen. Snik.

Pedronegro | 29-12-16 | 17:44

Het lijkt wel of de politieke arena er toch nog weer leuk uit komt te zien: steeds minder politici en steeds meer komedianten. Politiek is al een klucht, maar de voorstellingen worden met komedianten wel beter, ga ik vanuit.
Zet 'm op Hiddema. Ik vind je gedurfd. En daar heb ik respect voor. Of ik op je ga stemmen....?

Albert5000 | 29-12-16 | 17:44

BadLieutenant | 29-12-16 | 17:33
En dan te bedenken dat een Sylvana, zonder ook maar één echte poging te ondernemen om een échte politieke partij te zijn/vormen, alle aandacht van de wereld krijgt... 'Sylvana start nieuwe partij', kopten de kranten. Terwijl die oude partij amper iets voorstelt, en die nieuwe al helemaal niet. Het is nog enkel een partij op papier, ofzo... *zucht*. Alleen maar omdat ze 'bekend' is, en vanwege die domme zwarte piet-felheid, wordt ze uitgenodigd op TV. De plek die ze het beste kent, vanwege haar vroegere carrière.
De heren Hiddema en Baudet, daarentegen, gaan echt de straat op, de zaaltjes in etc. Ze dragen hun mening uit. Ze zoeken de mensen op. Ze zeiken niet over beveiliging, en doen gewoon hun ding. Maar de FVD krijgt ámper aandacht in de reguliere, grote, (staat-)media.
Gelukkig weten we inmiddels wat de kracht van internet is. En ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat zij de 'massa' weten te bereiken. Een mooie samenwerking tussen de PVV ('de massa') en het FVD (de rest van NL) lijkt me een aardig blok te vormen tegenover die kulpartijen van een PvdA, D66 etc...
Dit gaat een geweldige wedstrijd worden!!!

Jimmydepimmy | 29-12-16 | 17:43

Je kunt van Baudet vinden wat je wilt, maar hij heeft hier wel een heel sterke troef in handen gekregen, terwijl de rest van zijn lijst ook niet mis is. Wat een verschil met lui als Moskowitz die ze bij VNL hadden binnengehaald, Roos of Dijkgraaf. Als je niet op de PVV wilt stemmen, maar wel achter het idee daarvan staat, dan is FvD toch wel het enige serieuze alternatief, de andere partijtjes zijn de moeite niet waard. Alleen al de foto's van de diverse betrokkenen spreken boekdelen. Een paar schreeuwerige onbenullen tegenover een erudiet en scherpzinnig man.

Argyronauta | 29-12-16 | 17:43

Patje2011 | 29-12-16 | 17:39

Ja.

gatito | 29-12-16 | 17:41

Lafayette | 29-12-16 | 17:29
Fortuyn was speciaal, duidelijk gedachtengoed opgeschreven in boeken, charisma, een beetje vals, vrolijk, openlijk homo, het was een echt mens, met echt hart voor de zaak.
Ik vind Hiddema een prima kerel overigens, ik hoor hem liever dan Wilders.
Maar voor mij is de kernvraag: geloven wij dat er een regering komt met de PVV?

Rest In Privacy | 29-12-16 | 17:39

Voor mij wordt het heel simpel: Wederom Piratenpartij.

Helaas nog steeds geen zetel, mede dankzij de wat ongelukkig gekozen naam en een totaal onvermogen om zichzelf goed te profileren in de media.

Wel de enige van deze anti-establissement splinters waar ik tot dusver inhoudelijk volkomen achter kan staan:

- Ja tegen Europese samenwerking / verdere federalisatie.
- Nee tegen overmatige bureaucratie.
- Ja tegen meer transparantie, zeker op EU-vlak.
- Binnen Europa reeds een partij die samenwerkt en verder kijkt dan de landsgrenzen.
- Individuele burgerrechten en individualiteit hoog in het vaandel.
- Vluchtelingen prima, maar geen ongebreidelde import. Economische migratie is mogelijk: Bijdrage leveren aan de samenleving, anders niet welkom. (Wellicht Green Card systeem o.i.d.)
- Toepassen e-democratie / techniek gebruiken voor meer inspraak (hoi geenpeil)

Het enige wat ik mis, is een wat specifieker (en dus harder) anti-islam standpunt. Wel zijn de uitgangspunten van individuele vrijheid, geen uitzonderingsposities voor bijzonder onderwijs, etc. etc. in lijnrechte tegenspraak met islamitische invloed op het openbare leven, dus wat dat betreft kan ik dit gemis overzien.

Nu nog hopen dat ze een keer ophouden met interne ruzies zoals in het afgelopen decennium en zich een keer met een volwassen campagne en sterk in het publieke debat gaan laten zien.

Den Heerscher | 29-12-16 | 17:39

Pas maar op met die Friezen. Behalve de diepvries heb je er al sinds de Romeinen alleen maar last van.

Oprisp | 29-12-16 | 17:37

Goh, Hiddema op Justitie, samen met PVV en Roos.Zie het helemaal zitten.

gatito | 29-12-16 | 17:36

Felicitaties Baudet, je lijstje is een serieuze optie geworden nu!

schoneslapert | 29-12-16 | 17:35

Mooie video van interview van Theodor Holman met meester Theo Hiddema staat op de onvolprezen TPO.

Van Zessen Klaar. | 29-12-16 | 17:35

APanos88 | 29-12-16 | 17:12
Misschien moet u toch dat VK artikel eerst even lezen.

Lotus15 | 29-12-16 | 17:33

FvD als partij waar je zelden iets van hoort in de media, want alle media aandacht gaat naar die totale nitwit met der Artikel 1 partijtje. Belachelijk!
Vindt het wel mooi dat Thierry goede intelligente mensen om zich heen verzamelt om na de verkiezingen iets te betekenen in de Tweede Kamer, want dat die partij gaat scoren, dat lijkt me evident!
Ik weet iig waar ik op ga stemmen.

BadLieutenant | 29-12-16 | 17:33

@thomas.hobbes | 29-12-16 | 17:25
Als mijn glazen bol correct is komt er een lijstverbinding tussen de PVV en het FvD. Deze partijen complementeren elkaar.

VerenigingVanDieven | 29-12-16 | 17:31

@Patje2011 | 29-12-16 | 17:19
Zekers. Maar toch. Fortuyn?
Baudet is niet helemaal onbekend, maar Hiddema heeft geen enkele introductie nodig. En in tegenstelling tot bijvoorbeeld een opportunist als Moszkovicz heeft Hiddema wel al een flinke tijd zijn politieke visie geuit, en in ieder geval nooit echte een blad voor de mond gehouden.

Lafayette | 29-12-16 | 17:29

Mooie vangst voor Baudet, dat doet hij goed. Jammer dat meester Hiddema niet wat extra gas geeft en voor de partij kiest die echt verschil kan maken.

thomas.hobbes | 29-12-16 | 17:25

Een stem op Baudet c.s. begint nu wel heel aantrekkelijk te worden.
Goed bezig, jongens.

Leipniz | 29-12-16 | 17:24

Kunnen jullie niet gewoon allemaal samenwerken, is toch te gek voor woorden.

Dutch_Holland | 29-12-16 | 17:23

Tweede Kamer tv wordt smeuïg volgend jaar! *zich verheugen doet op vragenuurtjes tussen The Hidster en Jankpietje Simons*

Sliptong | 29-12-16 | 17:20

Door omstandigheden enige tijd circumpolair onder de horizon te zijn geweest, komt dit bericht over Theo Hiddema ons verfrissend over. Heel anders dan "the approach" van GeenPeil met het verhaal van Jan Dijkgraaf. Jammer dat GeenPeil geen overeenstemming met de heren Baudet en Roos kon bereiken. Teveel alphas op de apenrots? Wij hebben tot tot 15 maart 2017 de tijd, waarbij GeenPeil voor ons geen optie (meer)is. Een scherpe pen is nog geen garantie voor een scherpe geest!

Een vrije paling | 29-12-16 | 17:20

Lafayette | 29-12-16 | 17:08
Ik denk dat mensen niet zomaar gaan stemmen op nieuwe poppetjes in de politiek. Mensen moeten gaan stemmen op nieuwe politici voor wie het werk in de 2e kamer nieuw is, op mensen met weinig politike ervaring, die in 3 maanden tijd met beloftes mensen aan zich moet gaan binden. Waarom zouden mensen hier vertrouwen in hebben? GeenPeil heeft slim genoeg dit probleem niet echt.

Rest In Privacy | 29-12-16 | 17:19

Herr Zimmermann | 29-12-16 | 16:35
Bemoeienis met Nkdse interne gelegenheden. Is dat niet strafbaar?

cocktailsmaak | 29-12-16 | 17:16

Panos88 17:12
Dan moet eerst cultuur-marxist Rutte geroyeerd worden. Tot die tijd is de VVD extreem links.

tipo | 29-12-16 | 17:15

@Jimmydepimmy | 29-12-16 | 17:09
Eens, FvD kan je gerust openlijk steunen zonder een paria te worden. Desondanks de uitkomst van het politieke proces tegen Wilders drijft mij toch naar de PVV. Niet zo zeer om Wilders en zijn bedenkelijke kandidatenlijst (behalve Bosma en misschien Beertema), maar omdat een protest/statement pas echt telt als het een flinke impact heeft.
Afijn... Hiddema brengt mij enigszins aan het twijfelen. We zullen zien.

Lafayette | 29-12-16 | 17:14

Godnondejusdorange | 29-12-16 | 17:03
Dan heeft Swiebertje wel een make over doorgemaakt naar een echte heer.

Rest In Privacy | 29-12-16 | 17:13

Als Ik Theo Hiddema was zou ik eens met de VVD gaan praten om te kijken of er daar toekomst voor hem is. De partij heeft op het moment veel weg van een kwallen plaag in de Middellandse Zee, maar ze hebben tenminste wel enige kennis en ervaring en met het juiste leiderschap zelfs potentieel.
De VVD mag dan wel pro EU zijn maar binnenkort zal die toch op de schop moeten en met een paar lichte wijzigingen wat betreft migratie en monetair beleid zou de gemiddelde Nederlander al een stuk gelukkiger zijn.

Panos88 | 29-12-16 | 17:12

Hiddema is een man die zich, qua intellect, welbespraaktheid, redelijkheid en opvattingen, kan meten aan Pim Fortuyn.
Jimmydepimmy | 29-12-16 | 17:09
Ben ik een klein beetje met je eens, maar Fortuyn was - als het moest - een echte straatvechter en die gave heeft Hiddema niet.

hurenisvoorpaupers | 29-12-16 | 17:12

@ Panos88 | 29-12-16 | 16:56
Ik kom al sedert dag één bij Forum, en Hiddema ook - zoals hij helder aangeeft in dit interview. Als u er vaak genoeg aanwezig was geweest om uw oordeel betrouwbaar tentoon te spreiden dan was u hem vanzelf tegen het lijf gelopen. Quid non.

mr. exp. | 29-12-16 | 17:11

Mijn stem gaat zoals gewoonlijk naar Fleur Agema, die heeft tenminste binding met de gezondheidszorg.

necrosis | 29-12-16 | 17:10

propper1000 | 29-12-16 | 16:57 Ik heb het niet over aantallen gehad, je copypaste foutief. Maar als je het er toch over wilt hebben: Als de peilingen net zo afwijken als ze dat deden bij Trump, dan kunnen het er ook zomaar pakweg 118 zijn.

Wilders is de enige die HET probleem benoemt: Islamisering. Heel de rest is op dit moment bijzaak. Een partij die hier niets aan wil doen (zoals bijv. GP, dat in principe islamisering zelfs kan bevorderen) dient buiten spel gezet te worden.

Verder is er niets mis met maatregelen die bejaarden ten goede komen, daar is voldoende bezuinigd de afgelopen decennia. Ik heb straks ook 43 jaar gewerkt, ALS ik er dan al mee mag stoppen. Ik vind dat wel genoeg eigenlijk.

BokoHalal | 29-12-16 | 17:10

VerenigingVanDieven | 29-12-16 | 16:32
Is niet noodzakelijk nee...

Ommezwaai | 29-12-16 | 17:09

Hiddema is een man die zich, qua intellect, welbespraaktheid, redelijkheid en opvattingen, kan meten aan Pim Fortuyn. Ik ben dolgelukkig met de opkomst van FVD, als tegenhanger van de PVV. Ik hoopte al jaren op een dergelijke partij, en nu die er is, kan ik volmondig zeggen: mijn stem hebben ze al! En ik zal al mijn kennissen en vrienden de komende periode laten kennismaken met deze partij, zolang ze die al niet kennen.

Jimmydepimmy | 29-12-16 | 17:09

@Patje2011 | 29-12-16 | 17:05
Als FvD meer stemmen krijgt dan verwacht dan lijken mij die vooral te komen van VVD'ers die echt geen PVV willen stemmen. Dat zijn voor Wilders geen verloren stemmen. Desalniettemin zullen er met Hiddema wel PVV-stemmen naar FvD gaan. Als hij het tot de verkiezingen vol houdt. :-)

Lafayette | 29-12-16 | 17:08

@propper1000 | 29-12-16 | 16:57
It's the islam, stupid. Laatste kans maart 2017. 50 or bust.

VerenigingVanDieven | 29-12-16 | 17:08

Sowieso steun ik iedere partij die wat democratische vernieuwing wil. Bindende referenda is zeker een goed plan!

MadBioScientist | 29-12-16 | 17:07

Behoorlijke kandidatenlijst geworden, mag die toch wel een beetje trots op zijn.

MadBioScientist | 29-12-16 | 17:06

propper1000 | 29-12-16 | 16:57
Ok 37 zetels het maximale wat de PVV gaat halen, minimaal 30 door alle verborgen kiezers die niet openlijk uitkomen voor hun PVV-stem. Wilders moet het wel heel slecht doen als hij zijn voorsprong verpest. De nieuwe partijen op zogenaamd rechts zijn leuk en interessant, maar hebben niks bewezen, de mensen weten wat ze hebben aan Wilders.

Rest In Privacy | 29-12-16 | 17:05

En over het fnuikende ostracisme dat onze poldermaatschappij kenmerkt
-
Een echte man van het volk!

hurenisvoorpaupers | 29-12-16 | 17:04

Deze man is een oprechte Nederlandse held! Bijzonder veel bewondering voor deze man. Maart 2017 wordt stem op hem of Geert. Nog even aanzien.

WatZalIkErvanZeggen | 29-12-16 | 17:04

Hij lijkt trouwens verdomd veel op Swiebertje......

Godnondejusdorange | 29-12-16 | 17:03

Ik verheug me al op een debat in de kamer tussen Theo Hiddema en Sylvana Simons.

Herr Zimmermann | 29-12-16 | 17:03

Tip voor Hiddema: Ga eens op bezoek bij een lezing/ presentatie van de heer Baudet
Panos88 | 29-12-16 | 16:56

lees anders eerst even die VK link in de topicaankondiging

kaasfondue | 29-12-16 | 17:03

Eloquent en verstandig. Zou ik zomaar op kunnen gaan stemmen......

Godnondejusdorange | 29-12-16 | 17:03

@Panos88 | 29-12-16 | 16:56
Ga er maar vanuit dat Hiddema die bijeenkomsten kent.
Ik heb er een aantal via de livestreams gevolgd. Knullig en amateuristisch, soms aandoenlijk, maar tegelijkertijd stijgt iemand die stad en land af reist om op een 'aardappelkistje' onder de mogelijke kiezers te komen en in gesprek te raken, al snel in mijn achting. Wellicht zijn dat voor Baudet de leermomenten.

Lafayette | 29-12-16 | 17:02

BokoHalal | 29-12-16 | 16:4
Ik ben bang dat je te hoog inzet met 37 zetels.
Het zouden er zomaar ook 20 kunnen zijn.
Onze Geert Wilders brengt nl. niet zoveel op dit moment, behalve allerlei maatregelen voor bejaarden.

propper1000 | 29-12-16 | 16:57

Goede keus Hiddema! Je bent een integer en rechtvaardig mens, ik ga denken over mijn stem aan je. Blijft lastig een keuze tussen Geert en jou, ga er een nachtje over slapen. Maar goed dat je durft. Mensen met jouw intellect zijn broodnodig met dit kabinet van volgevreten, leugenachtige non-valeurs.

Groet
Hans

hans6100 | 29-12-16 | 16:57

De meesten pijn gaat Pechtold hier van krijgen ,en dat werd de hoogste tijd ,mensen zijn dat gewauwel van die kluns spuugzat ,overal mee bemoeien maar nooit een eigen mening ,teken maar bij het kruisje lummel ,daar wordt hij voor gebruikt .

fleurtje | 29-12-16 | 16:57

FVD is een serieuze kandidaat geworden op rechts met deze kandidatenlijst. De verkiezingscampagne gaat een hoop vuurwerk opleveren.

Specimen 5101 | 29-12-16 | 16:56

Tip voor Hiddema: Ga eens op bezoek bij een lezing/presentatie van de heer Baudet, aanschouw hoe hij met zijn publiek omgaat en bedenkt u zich dan nog eens. Die jongen heeft nog veel te leren.

Panos88 | 29-12-16 | 16:56

Ik mag graag luisteren naar Hiddema, meer als naar Spong of een van die andere glijers...

balletje_1967 | 29-12-16 | 16:55

tipo | 29-12-16 | 16:52

Laten we het hopen, komt mijn droom toch uit

Doen, samenwerken

gatito | 29-12-16 | 16:55

Heerlijk, als ik zo kijk naar alle kandidaten. De ene nog leuker dan de ander. Kijk, cabaretiers van Nederland, zo moet dat nou!

We hadden al tokkie extreem rechts (PuhVuhVuh), doe eens normaal extreem rechts (VuhEnEl). En dan nu ook bekakt extreem rechts: het Forum. Kortom, als u vind dat Nederland teveel, uh, files heeft, dan weet u nu waar u terecht kunt, electoraal gesproken.

Daarnaast nog eens twee Obama persiflages. Misschien kunnen die wel de Black & White Minstrel show gaan doen?

Dit worden de leukste verkiezingen sinds tijden!

DebraCadabra | 29-12-16 | 16:55

Ik ga niet op de pianoposterboy stemmen maar hij krijgt nu wel een indrukwekkende lijst. Hiddema is een verrijking voor de politiek.

Rest In Privacy | 29-12-16 | 16:54

Toch maar Omtzigt stemmen lijkt me.

propper1000 | 29-12-16 | 16:53

Hiddema zal veel menen aanspreken, net als Baudet.
Overigens heeft FVD nog meer intelligentie op de kieslijst.
Nu maar hopen op airtime.
En deelname aan TV debatten, dan kunnen Rutte, Asher, Pechtold, Buma en Klaver op argumenten winnen haha.

Ben-Bataaf | 29-12-16 | 16:53

Ik had de heer Hiddema graag eensgezind en elkaars rariteiten accepterend met de heren Baudet, Roos en Nijman zien optrekken naar een klinkend resultaat. Maar dat kan nog komen.

tipo | 29-12-16 | 16:52

Ik ben blij dat GS niet in de wat infantiele rancune naar Baudet is blijven steken. Al doe ik niets af van Baudet's obstinate eigenpijperij. Hiddema lijkt wel enig soortelijk gewicht te hebben en is wat mij betreft op dit moment een serieuze stemoptie op rechts.

kaasfondue | 29-12-16 | 16:51

Zo, er valt echt iets te kiezen in Maart. Steeds meer geschikte kandidaten. Achter de schermen zal Greet de gelijke geesten alvast masseren om zich straks bij de vorming van een stalen regering achter de plannen van de PVV te scharen. Zelfs Krol mag zijn stoelen inbrengen als het moet. Dóen.

Kaltsnautzige | 29-12-16 | 16:51

Baudet heeft zo langzaam maar zeker best een aardig team bijelkaar gekregen.

Lafayette | 29-12-16 | 16:51

BokoHalal | 29-12-16 | 16:43
Het maakt niet zoveel uit ben ik bang. De PVV wordt in mijn ogen de grootste met 37 zetels. Geen een partij, op drie hele kleintjes na, wil met de PVV regeren. De informateur wil toch met de PVV beginnen en eist gesprekken en onderhandelingen met bijvoorbeeld het CDA en de VVD. Die hebben al een plannetje bekokstooft en de onderhandelingen lopen op niks uit. Vervolgens krijgen wij geen groene of paarse regering, maar een zwarte omdat zoveel partijen dan mogen meepraten. Ik zie het somber in.

Rest In Privacy | 29-12-16 | 16:50

Men laat kansen liggen, in plaats elkaar te vinden gaan onze vrienden allen hun eigen weg. En vervolgens geen zetel, of eentje om wat te roeptoeteren.

wilie wortel | 29-12-16 | 16:48

Ergens heb ik het vermoeden - GeenStijls verleden met verrassingen in ogenschouw nemend - dat er een moment komt dat GP en FvD samengaan... Misschien die gekke matroos er ook bij, je weet 't niet!

Trouwens, Hiddema in de polletiek = dikke prima! Altijd genieten van 's-mans optreden.

Arietjuh | 29-12-16 | 16:45

Prima vent, ik hoop alleen dat hij stemmen wegtrekt bij mensen die nog geen PVV stemden, niet bij degenen die dat anders wel hadden gedaan.

BokoHalal | 29-12-16 | 16:43

Of beternog; Minister van Justitie. Zit daar eindelijk iemand die slimmer is dan zijn ambtenaren en al het geboefte!

benjeallanggek | 29-12-16 | 16:41

Eerst openlijke ruzie tussen deze twee beroepsijdeltuiten nog in 2016 of pas in januari 2017?

Prof. Pim Pam Pet | 29-12-16 | 16:40

De nieuwkomers in de politiek dit jaar zijn bijna zonder uitzondering allemaal narcisten die vooral graag zichzelf horen praten. De politieke arena dient gewoon als podium voor eigenpijperij. Ik zoek nog een politicus die er niet zit voor zijn eigen typetje, maar voor een overtuiging.
- Edit: Nou, we kennen nog een clubje... -

jawor36 | 29-12-16 | 16:39

-weggejorist en opgerot-

banlieue | 29-12-16 | 16:39

Zo, die heeft nog een rekening te vereffenen met Pechtold. Dat wordt lachen!

VerenigingVanDieven | 29-12-16 | 16:38

Ben lid geworden van Geenpeil en was voornemens daarvoor te stemmen, maar nu moet ik daar toch ernstig over nadenken. Zou Hiddema graag in de kamer zien debatteren met Klaver bijvoorbeeld. Geef die nog geen vijf minuten alvoor ie huilend om zijn moeder afdruipt.

Johnny Hotrod | 29-12-16 | 16:38

Hopelijk komt hij in de Tweede Kamer, want dat wordt inderdaad genieten!

benjeallanggek | 29-12-16 | 16:38

Die wordt dus niet meer uitgenodigd bij de pauw's van de Nederlandse Staatsomroep. Hiddema kan namelijk te goed uitleggen hoe de zaken ervoor staan. En ook al zet je daar 30 Policor peggolds om heen, Hiddema houd zich verbaal wel staande.
--
En Hiddema is een leuke gast voor het nieuwe GS interview programma "Wintergasten". Uitnodigen die man.

Mark_D_NL | 29-12-16 | 16:36

-weggejorist-

moonshiner3519 | 29-12-16 | 16:35

Hiddema is een verademing vergeleken met een willekeurig onbekend kamerlid van PvdA-VVD-D66-GL-CDA. Hoop dat tie het redt, de pianoboy nemen we dan op de koop toe.

de Voorzittert | 29-12-16 | 16:33

Dat Hiddema zoveel ruimte krijgt in de Volkskrant vind ik al pure winst.

Herr Zimmermann | 29-12-16 | 16:33

@Ommezwaai | 29-12-16 | 16:30
Je hoeft geen hosmo te hebben om het eigen geslacht op waarde te kunnen schatten.

VerenigingVanDieven | 29-12-16 | 16:32

Ik zou heel goed op deze kerel kunnen stemmen.
Dadelijk krijg ik nog eens keuzestress...

Lafayette | 29-12-16 | 16:32

Nou, Jammer maar Hiddema krijgt mijn stem.

gatito | 29-12-16 | 16:32

"Er is stevig geduwd en getrokken...." zucht... ik heb een zieke geest...

Appelflapjes | 29-12-16 | 16:31

'Baudet kan het zich permitteren om liggend te poseren op een piano. Hij ziet er smakelijk uit'
Nooit geweten dat Hiddema een heaumeau is of is het een latente? Hij is in ieder geval een zeer tevreden reauker.
.
Enfin, nu nog even wachten tot Gerard Spong de politiek ingaat. Dat wordt vast en zeker de innige boezemvriend van Peggie…

Ommezwaai | 29-12-16 | 16:30

*Geert Wilders is de echte krijger* zegt Hiddema.
En zo is het.

Lewis Lewinsky | 29-12-16 | 16:27

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen