Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Sam Harris leest Dabiq en hij is er dolblij mee

Weet je wie ook dolblij was met de nieuwe Dabiq? Sam Harris. Omdat de jihadi's van ISIS daarin glashelder en zonder spelfouten uitleggen wat hij al 15 jaar roept. Namelijk: dat de radicale islam in oorlog is met ons. En dat is ook zo. Zalig zijn namelijk de onwetenden die denken dat een onsje liberale vrijheid, een biertje, wat drugs en een beetje betaalde liefde voldoende zijn om haardkoor religieuzen uit hun waan van een paradijselijk hiernamaals te verlossen. En vervloekt zijn hen die apologieën zoeken om de onderwerpingsleer die de islam in zijn zuiverste vorm is, te verdedigen ten koste van de vrijheid. We linkten het artikel "Why we hate you, and why we fight you" dat Harris kloosleest al in dit topic en M. Hemelrijk verwees al naar de podcast in dat topic, maar we gaan 'm toch ook nog even apart uitlichten, in dit topic. Want Sam Harris, geestverwant van Richard Dawkins en vrijgeestig kind van Christopher Hitchens (vzmh), weet van de kool en de geit. Gratis steengoede argumenten ter ondersteuning van uw eigen islamkritiek op de volgende verjaardag of bedrijfsborrel, alsook drie kwartier verplicht luistervoer voor iedereen die werkt bij de NPO, NRC, PvdA of om het even welk policor acroniem uit het Reservaat. Want jihadi's hebben al vaak genoeg bewezen dat ze menen wat ze zeggen. Misschien dus maar eens een keertje goed luisteren? Oortjes open. Hersens gespitst. En opzuigen die kwaliteitsduiding over de korantirannen van het kalifaat. "We have to admit that we are at war with jihadism, in a way that we're not at war with any other religion. And Muslim moderates, wherever they are, are at war with jihadism and islamist theocracy. And if they're not, they're not moderates."

Reaguursels

Inloggen

Blijkt maar weer dat alleen de taal leren helemaal niets zegt over de mate van integratie.

zwarte_weduwe | 29-08-16 | 11:59

Die gast van DENK doet hier in Nederland heel verbindend en tolerant voor, in Turkije steunt hij een keiharde dictator die alles wat ook maar een beetje progressief voordoet de bak ingooit. Waarom is Turkije geen multi-culturele samenleving? Waarom heb je daar geen zwarte mensen op TV?

martymcfly | 28-08-16 | 16:29

Daarnet zag ik in Buitenhof iemand van DENK heel handig de vraag ontwijken naar al die rechters, journalisten, wetenschappers, enzovoort, die in Turkije worden ontslagen en opgesloten en mogelijk zelfs gemarteld. En meteen daarna was er een bisschop die maar bleef volharden in de idee, dat ondanks wat je dagelijks hoort over allah akbar aanslagen, de islam eigenlijk toch een religie van de vrede is. Enerzijds is er de werkelijkheid, en anderzijds is er datgene wat de mensen van de werkelijkheid maken. En men is vaak heel bedreven in het negeren van argumenten die wijzen op een bepaald soort werkelijkheid. Men wil het niet horen, men kijkt ervan weg, men bagatelliseert of zelfs demoniseert de boodschapper, enzovoort. En neemt dit ernstige vormen aan, dan krijg je catastrofen, revolutie, oorlogen, rampen. De historicus Jared Diamond beschrijft in zijn boek ‘Ondergang’ culturen die hardnekkig de werkelijkheid ontkennen. Het heeft vaak te maken met veronderstellingen - geloof, ideologie - waarin bepaalde vormen van werkelijkheid taboe zijn daarin door te dringen, of dat ze helemaal niet worden waargenomen. Het huidig alom aanwezig taboe, de toeterende olifant midden in de kamer, is de islam. Het is VERBODEN om daar iets kritisch over te zeggen. Althans in de grote media, in de door politieke correctheid gedomineerde media. Wij leven al niet meer in een moderne open samenleving, waarin het mogelijk is om over die islam een open en deugdelijke discussie te voeren. Wij leven al in een soort regiem waarin de islam zich meldt als mensvijandig totalitarisme. Het zal er om spannen of Nederland over 100 jaar nog een moderne open cultuur is.

notamused | 28-08-16 | 13:47

Beetje lang. Toch uitstekend verhaal van Sam Harris waarbij hij tot de kern komt. Islam fundamentalisten geloven echt en doen alles precies zoals de islam voorschrijft. Daarnaast hebben ze een goed verhaal om elke moslim (en zelfs niet moslims) te overtuigen om zich aan te sluiten bij de enige juiste manier van leven zoals het bedoelt is.
Daardoor zijn ze het enige uitverkoren volk. De rest is minderwaardig. En het gaat om het volgende leven. Dus elke opoffering is goed ook als is het je eigen kind.
------
Zelfs de meest gematigde moslim die er is kan moeilijk de verleiding weerstaan omdat hij of zij hetzelfde geloofd. Het is een voorportaal waarbij het een relatief kleine stap is om exact zo te leven als Allah bedoelt heeft.
----
Tja, wat valt er nog meer over te zeggen. Niet alle moslims zijn terrorist is slechts een kwestie van tijd want het is wel erg aantrekkelijk om zo te leven als Allah bedoelt heeft.

dijkbewaker | 28-08-16 | 12:12

Het is naïef om te denken dat de NPO, NRC, PvDA etc. hiernaar zullen kijken en denken, oh nu snap ik het, de islam wil onze manier van leven vernietigen. Dat moeten we niet willen, laten we kritischer worden op de islam.
...
Laten we voor het gemak de NPO, NRC, PvDA etc. "Links" noemen en daarmee bedoel ik de mensen en de ideeën. Van deze linkse mensen is 95% er heilig van overtuigd dat Linkse ideeën de juiste zijn en dat zij een goed mens zijn als ze links stemmen. Rechts is guur en fout. 4% van Links heeft baat bij een grote overheid. Dit zijn de opportunisten, ambtenaren die in het hogere management werken, bestuurders in sectoren waarop de overheid een monopolie heeft, zorg, politie, onderwijs etc. En dan blijft een zeer klein groepje intellectuelen en filosofen over die de geestelijk vader zijn van Links. Zij verzorgen de ideologie. Hierbij moet je denken aan Rousseau, Marx, Lukacs, Gramsci, Frankfurter Schule. Sartre, etc. De intellectuelen, de "second-hand dealers of ideas" zoals Hayek ze noemde, zoals Wijnberg en ja, eigenlijk al die papegaaien die je in de Volkskrant, NRC etc. kan lezen verspreiden deze ideeën in vereenvoudigde vorm en die 95% die ik boven noemde meent dat zij door deze ideeen te steunen ze: 1. intelligent zijn, en 2: moreel verheven.
...
Wat al die filosofen (Rousseau, Marx etc.) gemeen hebben is dat ze een hekel hebben aan de moderne manier van leven. Marx gebruikte de uitdrukking: de kapitalistische productiewijze, later uitgegroeid tot kapitalisme. De propaganda om kapitalisme zwart te maken is heel effectief geweest. Maar kapitalisme is een nietszeggend concept, het is een woord dat is uitgevonden om overal op te kunnen plakken wat slecht is aan de moderne wereld. Daarom is het ook een "essential contested concept".
...
Hoe dan ook, men moet goed beseffen dat de geestelijk vaders van Links onze moderne wereld niet omarmden, in tegendeel! Zij willen deze, net als de islam, vernietigen. Daarom is de reflex van Links dan ook altijd om alle problemen die er zijn af te schuiven op onze 'kapitalistische samenleving". Als er een Marokkaan ontspoort dan is dat omdat hij niet genoeg kansen krijgt van "de samenleving", Afrika is arm door ons koloniale verleden, zwarten worden institutioneel gediscrimineerd door onze koloniaal, i.e. kapitalistisch verleden etc.
...
Het punt dat ik wil meegeven is dat linkse ideeën onze moderne samenleving willen vernietigen. Kijk maar hoe ze omgaan met een van de pilaren van die samenleving, de vrijheid van meningsuiting.

Zijl5824 | 28-08-16 | 12:07

Ook een aanrader is professor David Wood die regelmatig op youtube de koran helemaal kapot analyseert. Dhr. Wood is een scholar die de koran en al zijn varianten, ik begreep dat er meer dan 20 verschillende zijn, van voor naar achteren kent en tevens arabisch spreekt. Het zorgt voor zeer amusante en welbespraakte betogen waarin de kijker bewapent wordt met echte kennis omtrent de koran, de islam en de jihad.
David Wood is een Christen en probeert moslims te bekeren, laat ik dat er wel bij zeggen. Desalniettemin zijn het aanschouwingswaardige stukjes van een man die zich duidelijk niet laat leiden door angst.

Rest In Privacy | 28-08-16 | 11:57

'The root of this problem, is that liberals consistently fail to defend liberal values as universal human values.'

T0matenplukker | 28-08-16 | 10:15

Sam Harris is echt steengoed, een van de weinige intellectuelen op deze planeet die eerlijk, helder (en openlijk) na blijft denken. Zijn boeken, blog en podcast zijn echt aanraders en uitstekend tegengif tegen de huidige morele verwarring van de policor.

hitchslap2.0 | 28-08-16 | 10:14

Bottomline is dat de islamisatie op alle fronten succesvol haar slag slaat, links dit fasiliteert en wij echt niemand anders dan Wilders hebben om hier een weerwoord tegen te bieden. Rationele, opgeleide, geciviliseerde, verantwoordelijke, liefhebbende, verstandige burger van Nederland, met welk prachtig kleurtje dan ook: stem PVV

Rest In Privacy | 28-08-16 | 09:11

@jezusisonzin Moslims die kritischer worden over de koran.... dat gaat dus niet gebeuren, want die vrijheid lijkt er niet te zijn binnen die islam. Met andere woorden verbieden gaat wel werken of we gaan wachten totdat men (islamaanhangers) doorhebben dat je ook op een andere manier naar de wereld kan kijken. Dat wachten is voorbij. En die tijd is voorbij. Verbieden dus, om de vrijheid te behoeden voor complete domheid, alhoewel de pvv er ook wat van kan. We kunnen het wettelijk regelen, laten we dat dan doen. Ik zie geen andere optie.

Datkanjenietmenen | 28-08-16 | 08:39

@ Batavi magistralis,

Een geloof valt niet te verbieden per wet. Alleen de uitvoering daarvan. Het probleem met de Koran en de islamitische wereld is, dat de elite de Koran uitlegt in hun voordeel en grote rest niet de intellectuele vermogens heeft om hierover zelfstandig na te denken. Het christendom heeft er echter ook 1900 jaar over gedaan om de bijbel met een wat vrijere blik te bekijken.

De oplossing bij de islam is niet het verbieden hiervan, maar om ervoor te zorgen, dat moslims eens kritischer worden over de Koran en het boek eens gaan lezen en de context hiervan gaan zoeken. Een boek die in de 8e eeuw is geschreven (een eeuw nadat Mohamed was overleden) barst van de subjectiviteit. Als een moslim niet inziet, dat dit boek betrekking heeft op de denkwijze van de 8e eeuw, heeft een gebrek aan intellectueel vermogen. Dit is een mogelijk gevolg van inteelt in deze wereld (de zogenaamde Volendamse ziekte).

Een persoon als hirschi alie helpt daarbij ook niet, aangezien deze vrouw weer extreem de kant opschiet. Wat op zich wonderlijk is, dat kleine marokaanse crimineeltjes die alles doen wat hun Allah heeft verboden, ineens zelfmoord aanslagen gaan plegen. Het geeft hun dus een soort uitweg in hun trieste leven. Spijtig is wel, dat de moslim wereld zich hier niet fel tegenover stelt.

jezusisonzin | 28-08-16 | 08:27

@OudeNederlander | 27-08-16 | 20:26
Gelukkig heeft Rutte ferm en daadkrachtig gereageerd door Erdogan te smeken Nederland een beetje te ontzien bij de Toerkse Internationale Haatcampagne. Erdo is daar erg van geschrokken want de Nederlandse verkiezingen naderen en dan wordt Rutte gevaarlijk. Je weer immers maar nooit wat zo'n Hollandse spijtoptant zich voor gekke dingen in zijn kop zet.

Nivelleermarionet | 28-08-16 | 07:52

Eindelijk iemand met common sense. Love to Sam Harris.

Datkanjenietmenen | 28-08-16 | 06:50

Dus Geert Wilders heeft uiteindelijk gewoon gelijk, ook al met het magere A4 concept programma. De tekst die hier zeer recent nog belachelijk werd gemaakt door een andere scribent. Het is gewoon zo klaar als een klontje: Er bestaat geen gematigde islam, islam = islam... Als je tegen al deze zooi bent, is er maar 1 oplossing: per wet verbieden!

Batavi Magistralis | 28-08-16 | 01:22

Rutte: "Erdogan en ik zijn het erover eens dat Turkije voor Nederland, de Europese Unie en de NAVO en belangrijke partner is en blijft. Met de instabiliteit in veel landen om Europa heen als keiharde realiteit, blijft samenwerking altijd nodig. In dat verband reist minister Koenders maandag ook naar Turkije voor gesprekken".
Sorry voor de onzekere zondag, even volhouden, maar vanaf maandag gaan er spijkers met koppen geslagen worden in Turkije en komt alles op z'n pootjes terecht.

Zoetwaterpanharing | 28-08-16 | 01:09

Het waren trouwens wel de christenen, niet die van de multiculti aardige soort maar de gewapende tak, die het opnamen tegen de moslims. Dat gold niet alleen bij de kruistochten maar ook in Andaluz en in Wenen. Christenen hebben het meeste te verliezen bij islamitische overheersing.

PrinsesStoepje | 28-08-16 | 00:33

Duurde ff maar toch door alle zielige en storende shit heengescrold ;die geboortegolven van een bepaald geloof met zich meebrengt. Toch een beeld dat de mensheid heeft veranderd, ten slechtste want clintbitch heeft die serven veranderd in NAZI'S.
Waar hoor je dat nog meer als je minder,minder wilt?
www.srpska-mreza.com/guest/LM/lm-f97/L...

rattenvanger XL | 28-08-16 | 00:16

Mark D 22.15, hillary heeft ook in de balkan de zooi verneukt, serven pakken kosovo terug van de moslims, ( ze waren eventjes eruit gefokt) en zei regelde even de bombardementen op de serven. Eerste stukje europa is daarbij weggegeven aan de sand-people. Ga de video van een zogenaamd concentratiekamp vd serven er even bij zoeken. Die beelden legitimeerden toen de aanval; want zielige anorexia moslim achter een prikkeldraadje

rattenvanger XL | 27-08-16 | 23:43

Kort samengevat: Logica en waarheid hebben niks met elkaar te maken. Dat ze compleet van de pot gerukt zijn, wil niet zeggen dat ze geen logisch consistent wereldbeeld hebben.

frank87 | 27-08-16 | 22:22

@Zoltan | 27-08-16 | 21:55

Tijd voor herwaardering van het individu dus en afscheid van collectivisme. Ik ben er klaar voor, maar de massa niet.

Je schrijft mooi bloemrijk trouwens, maar toch twee dingen: mystiek is geen kwade genius. Het is verbeelding die mensen verheft uit hun dagelijkse, fysieke zijn. Alle veranderingen starten in beelden, ideeën, metaforen.

Integriteit is handelen naar je geopenbaarde overtuiging. Integer handelen betekent betrouwbaar zijn; ongeacht de waardering van de doelen van het subject. De integriteit van een ander kun je niet beschermen, want je handelt niet voor een ander.

BenBinnen | 27-08-16 | 22:17

@mysteryposter | 27-08-16 | 21:47
Paranoïde en Terminaal zieke Hitllery heeft al 266 dagen geen pers conferenties gegeven. De Killery schandalen stapelen zich op: E-mails, Clinton Foundation en Benghazi.

Mark_D_NL | 27-08-16 | 22:15

@Trio Rimba | 27-08-16 | 21:34

Gematigde moslims negeren, verbloemen een deel van het geloof. En met reden, want het islamitisch geloof heeft nogal wat kanten die elk rationeel en invoelend mens ten stelligste afwijst. Als je er niet aan kunt ontsnappen, dan is dit een manier om er mee om te gaan.

Een cynischer persoon zoals ik zou zeggen: gematigde moslims houden je enkels vast terwijl extremistische moslims je nek doorsnijden. Is de analogie helder genoeg?

BenBinnen | 27-08-16 | 22:06

De realiteit van nu is voor mij als een anachronisme en beheerst mijn beleving. Alle mystiek is uit mijn leven verdwenen. Er is geen bescherming meer. GeenStijl speelt als achtergrond deuntje op mijn waargenomen exponentiel toenemende spanning.
Waar blijft die geloofwaardige intellectueel die een theorie ontwerpt op het individu? De pyramide moet omgedraaid worden. De premisse in het kapitalisme en socialisme dat het individu een slaaf is moet als werkend mechanisme naar de mallemoer geholpen worden zonder het hoofdsysteem aan te vallen. Dat het denken in meer dan 1 persoon aanmatigend is moet mainstream worden zonder samenwerkingsverbanden te verwerpen.
Weg met het afgrijselijke relativisme, weg met de mystiek. Het individu als politieke unit, met morele schotten die de integriteit van een ander beschermen en zichzelf probeert te verheffen met inachtneming van de specifiek eigen natuur in eeuwigdurend veranderende samenwerkingsverbanden met andere individuen; dat zou een goede basis zijn voor de maatschappij. Je trekt daarmee de angel uit iedere ideologie.
Beginnen bij kinderen, mystiek langzaam verbannen uit hun leven. Genoeg toedienen voor moreel besef en vanaf hun 10e of zo vervangen voor de ideologie van het individu.

Zoltan | 27-08-16 | 21:55

Dr.Dushkind | 27-08-16 | 21:39

Sinds ik overtuigd 100% racist ben (hoi Sylvana) moet ik ongeveer tien keer per dag peopen. Je moet er wat voor over hebben...

eerstneukendanpraten | 27-08-16 | 21:49

de naam Richard Dawkins is gevallen. Briljant biologie wetenschapper. Ik heb een aantal van zijn boeken en kan vooral " Het verhaal van onze voorouders " aanbevelen.
Waanzinnig goed!
Wie iets over evolutie wil weten. Wie iets van ONZE evolutie wil weten kan niet zonder dit boek. Al onze gemeenschappelijke voorouder die we met andere organismen delen komen aan bod. We gaan overzichtelijk terug in de tijdlijn. Met plaatsing in tijd waar de gemeenschappelijke voorouder zich bevindt en de stamboom/levensboom vertakt. Ooit zei ik: Ik vindt het vogelbekdier interessanter dan mensen. (natuurlijk een tikkeltje gechargeerd) maar het vindt zijn oorsprong door dit boek. Ik weet niet hoe Dawkins nu tegen de islam aankijkt. Men kent hem ook door zijn religie kritiek waar hij ook een boek over geschreven heeft. Maar over de islam was hij in het verleden tamelijk milt ingegeven door het tegenstaan van buitenlander haat. Maar ook hij zal intussen beter weten. Beter moeten weten. En ja er zijn dus intelligente mensen buiten ons... die en bekend en een reputatie te verliezen hebben. Overigens kan ik niets met de term" gematigde moslim" Werkelijk geen flauw idee wat daar mee bedoelt wordt omdat zelfs in de aller mildste vorm er toch continu controle is of de dochter en vrouw wel gehoorzaam zijn aan de regels die in het wonderboek gesteld zijn. Hoe valt islam kritiek? Kan je een koran als aanmaakvuur voor de BBQ gebruiken waarna het varkensvlees er op gelegd wordt. In aanwezigheid van. Hoe is het relativeringsvermogen. Ha, haa de Mohammed was ook een knettergekke idioot en moordenaar buurman. Hoe valt zo'n uitspraak? We zien het nu al met Erdogan en zijn opponent het veel gematigde moslims te veel worden. Dus ik geloof geen biet van gematigde moslims. Iedere moslim is fanatiek fundamentalistisch wanneer het zo uitkomt. En gek genoeg heb ik nog nooit een moslim ooit iets positiefs uit de koran horen citeren. Of Nederlanders die het continu voor het zogenaamde achtergestelde islam volk opnemen. Men weet dus totaal niet waarmee men bezig is. Of het moet dit zijn. We kunnen en mogen nooit Wilders gelijk geven dus zijn we altijd pro islam. Onder het mom van het middel is erger dan de kwaal.
Over misvatting gesproken.

dijkbewaker | 27-08-16 | 21:45

Ik ben nogal winderig de laatste tijd, kan dat een bijverschijnsel van islamofobie zijn?

Dr.Dushkind | 27-08-16 | 21:39

We moeten islamieten volgens mij flink inwrijven dat hun islam (maar Überhaupt alle religie) alleen maar leidt naar achterlijkheid en ze tegelijk het zo eenvoudig mogelijk maken de Westerse levensstijl volledig aan te nemen.
Aristotalloss | 27-08-16 | 21:09

Maar het probleem blijft dat ze niet eens onze taal hoeven te leren spreken. Verder worden de moslims hier ook nauwelijks bereikt. De meesten ze leven totaal in een parallel wereld "veilig" afgeschermd van die verdorven westerse cultuur, althans dat krijgen ze in moskeeen en via hun culturele organisatie te horen.

cocktailsmaak | 27-08-16 | 21:39

@de Voorzittert | 27-08-16 | 20:12
De zogenaamde "zwijgende meerderheid" is het altijd eens met wie de leiding heeft. En als de PVV 50 zetels krijgt en Wilders premier wordt, dan staat de zwijgende meerderheid opeens aan zijn kant.

Anders gezegd, de balans moet even de andere kant op.
*stempt allen pvv*

Lewis Lewinsky | 27-08-16 | 21:38

@Angel_eyes

Dan zijn er ook geen gematigde moslims.

Trio Rimba | 27-08-16 | 21:34

@Lupuslupus | 27-08-16 | 19:47
Absoluut de hoop verloren. En eens, dat is niet de beste mindset wellicht maar ik heb de zwijgende meerderheid in dit land nou eenmaal niet hoog zitten. En elke verkiezing bevestigen ze weer dat beeld.
de Voorzittert | 27-08-16 | 20:12
.
Resultaten uit het verleden..... Dus ik wacht nog even tot op de late avond van de verkiezingen in maart, voordat ik wel of niet het bijltje erbij neer gooi.
Ben begonnen met stemmen op Hans Janmaat, daarna op Pim en sindsdien op de PVV. Folders rondgebracht, verkiezingsposters geplakt, mijn familie - met succes - bewerkt. Wat kan ik nog meer doen, niets toch? Ja behalve toch nog een heel klein beetje hoop houden.

Lupuslupus | 27-08-16 | 21:23

Juist ja, Van Rossem. Net als Wilders zeg je 't op één A4-tje. Het kan dus toch!

Trio Rimba | 27-08-16 | 21:21

@kleuterleider | 27-08-16 | 20:40

Succes is geen keuze, maar de meeste elementen die nodig zijn om successen te behalen zijn wel degelijk de resultante van keuzes. Juist ook de keuzes die we moeten maken als het leven ons weer eens een loer draait buiten onze macht om. Wat je dan doet.
.
Ik zie succes overigens breed. Niet alleen in termen van geld kunnen verdienen. Je kunt mijn inziens ook het zijn van een goede echtgenoot, vader, broer of vriend als succes zien.

Parel van het Zuiden | 27-08-16 | 21:16

Sterke podcast

bijna_raak | 27-08-16 | 21:12

In de 11e eeuw verkondigde Al-Ghazali dat de enige, echte, ware bron van kennis de koran was'; het woord van 'allah'. En hij beweerde dat 'causaliteit' een illusie is.
Het idee van 'causaliteit is het fundament van alle wetenschap. En door dat beginsel te ontkennen is er geen vooruitgang mogelijk.
Een millennium later is de islamitische wereld totaal achter gebleven bij de - voorheen christelijke - Westerse wereld.
Maar ondertussen maken islamieten wel in grote mate gebruik van de materiële verworvenheden van het Westen.
Het is natuurlijk een ramp om je 'achterlijkheid' tov het Westen te moeten erkennen. Een vluchtroute, die je waardigheid nog enigszins overeind houdt, is dan... fundamentalisme.
We moeten islamieten volgens mij flink inwrijven dat hun islam (maar Überhaupt alle religie) alleen maar leidt naar achterlijkheid en ze tegelijk het zo eenvoudig mogelijk maken de Westerse levensstijl volledig aan te nemen.

Aristotalloss | 27-08-16 | 21:09

@necrosis | 27-08-16 | 20:49
Ahhhh... hier, een virtuele chocoladeletter.
N

Schietmijmaarlek | 27-08-16 | 21:07

Ooit is door een Kurdische militie-meisje het "you love life, we love death" riedeltje hard onderuitgehaald:


"Jullie komen ons leven vernietigen. Omdat we van ons, ja van HET leven houden moeten we ons wel dood vechten."


Owned..

omanders | 27-08-16 | 20:51

Er zijn wel gematigde moslims, maar er is geen gematigde profeet Mohammed. Wie moslim is, verwerpt Mohammed niet en is daarmee weliswaar mogelijk geen voorstander, maar ook beslist geen tegenstander van de jihad.

Het is niet alsof er een "goede" islam bestaat.

Angel_eyes | 27-08-16 | 20:49

@Schietmijmaarlek | 27-08-16 | 20:43
Ik niet, want ik word altijd overgeslagen.
*dikke boehoe doet*

necrosis | 27-08-16 | 20:49

@DaJonkel | 27-08-16 | 20:31
Verschillende sites melden iets over een groep van 15 voordringers.
Iemand die daar wat van zei, werd belaagd door dat groepje van 15.
Waar ken ik dergelijk hyena gedrag van......
Stigmatiserend? ja.
Herkenbaar? ook ja.

necrosis | 27-08-16 | 20:47

in ander nieuws:
nadat Rutte spijt heeft van al zijn loze beloftes
laat hij zijn harde "kant" zien tegenover Erdogan:
www.telegraaf.nl/binnenland/26493265/_...
Hoe doorzichtig is dit??

kapitein_iglo | 27-08-16 | 20:47

@necrosis | 27-08-16 | 20:10
Driehonder jaar voor de geboorte van de Islam maakte ze al dit i in de regio, niet bepaald berenvellen cultuur.

miko | 27-08-16 | 20:46

OudeNederlander | 27-08-16 | 20:29
Let ook even op de duiding van de "expert" van de UvA. De lul.

Graaf van Egmont | 27-08-16 | 20:43

@necrosis | 27-08-16 | 20:14
Ik geloof alleen in Sinterklaas. :)

Schietmijmaarlek | 27-08-16 | 20:43

Sam Harris was dat niet de man die de 'vrije wil' en daarme 'eigen verantwoordelijkheid' ter discussie stelde? Hij staat daarmee recht tegenover de 'succes is een keuze' mentaliteit van Geenstijl. Hij zegt overigens heel verstandige dingen over due vrije wil: www.samharris.org/free-will

kleuterleider | 27-08-16 | 20:40

@DaJonkel | 27-08-16 | 20:31
Als het blanke tokkies waren, had het met chocoladeletters in het nieuws gestaan.
Ik ga nog even zoeken op internet......

necrosis | 27-08-16 | 20:38

Ik zit nu op 13 minuten, over een bekeerde Finse vrouw die in het kalifaat na vier maanden haar zoontje tot martelaar zag worden, wat een zegen was. Wat voor leven zou hij hebben gehad in het verdorven westen? Nu gaat hij rechtstreeks naar het hiernamaals.
Onvoorstelbaar.

knutsel | 27-08-16 | 20:38

@kapitein_iglo | 27-08-16 | 20:12
Er moet iets in hun drinkwater zitten. Iets wat hersencellen afbreekt, of zo.

Schietmijmaarlek | 27-08-16 | 20:38

"een biertje, wat drugs en een beetje betaalde liefde"
Zeau, die van Rossem kent de reaguurder als geen ander

kadoendra | 27-08-16 | 20:37

@Kaas de Vies | 27-08-16 | 20:12
lol... das Pinokkio.
Dat hij ook een piemol is, dat weten we al langer.

Schietmijmaarlek | 27-08-16 | 20:35

Voordringen bij de kassa van een zwembad, ruzie maken en gaan vechten:
www.telegraaf.nl...
Ik wil niet stigmatiseren maar volgens mij is dit niet nieuw...
necrosis | 27-08-16 | 20:25

Hoewel ze niks benoemen over afkomst, denk ik door de massale politiereactie en verschillende arrestaties dat het deze keer blanke tokkies waren.

DaJonkel | 27-08-16 | 20:31

Toch blijft het onzin dat er geen gematigde moslims, zat moslims die wel conservatief zijn maar alleen maar geinteresserd in wat er vanavond of tafel staat. Links tja, zijn napraters het Asch experiment lijkt me wel nuttig hier, exacte nummers weet ik niet maar als je laten we zeggen negen acteurs een vraag stellen en één proefpersoon, als alle negen acteurs bewust het verkeerde antwoord geven gaat het proefpersoon aan zichzelf twijfelen ook al weet hij/zij het juiste antwoord. Zo gaat het met linksdragend Nederland waarschijnlijk ook.

Bokito ergo sum | 27-08-16 | 20:28

Net op RT:
Nederland en Turkije rollenbolen over een bericht dat de Turken naar Nederlandse dagbladen hadden gestuurd, hoe te reageren op de Turke coup en Gulen "opstand".

OudeNederlander | 27-08-16 | 20:26

Voordringen bij de kassa van een zwembad, ruzie maken en gaan vechten:
www.telegraaf.nl/binnenland/26492799/_...
Ik wil niet stigmatiseren maar volgens mij is dit niet nieuw...

necrosis | 27-08-16 | 20:25

@Schietmijmaarlek | 27-08-16 | 20:08
islam is slechts vrede zolang je jezelf bekeert tot de juiste vorm van de islam.
Maar zolang de Soenies en de Sji'is elkaar bestrijden, kan ik onmogelijk de juiste keuze maken.
Ik blijf voorlopig nog maar even een ongelovige hond.

necrosis | 27-08-16 | 20:14

@Lupuslupus | 27-08-16 | 19:47
Absoluut de hoop verloren. En eens, dat is niet de beste mindset wellicht maar ik heb de zwijgende meerderheid in dit land nou eenmaal niet hoog zitten. En elke verkiezing bevestigen ze weer dat beeld.

de Voorzittert | 27-08-16 | 20:12

@Schietmijmaarlek | 27-08-16 | 20:08
Wat heb jij een rare piemel.

Kaas de Vies | 27-08-16 | 20:12

@Schietmijmaarlek | 27-08-16 | 20:08
het lijkt welhaast opzet, want zo dom zullen ze toch niet zijn?

kapitein_iglo | 27-08-16 | 20:12

Sam Harris is de geestelijk vader van "nieuw atheisme". Zijn boek "The End of Faith" was het startschot voor een hele rits atheïstische boeken. Maar dat zal vast geen nieuws zijn voor de meeste reaguurders hier. Toch wilde ik 't ff noemen.

SamKoeman | 27-08-16 | 20:11

@Bram van Ojik | 27-08-16 | 19:49
islam is al 1400 jaar oud, maar ze zijn nog steeds blijven steken in de tijd dat mannen berenvellen droegen en vrouwen aan hun haren hun grot in sleepten.
Mag ik dat zeggen?
In het geval van extremisten die beweren de zuivere islam uit te dragen mag ik dat.

necrosis | 27-08-16 | 20:10

Voor de meeste reaguurders niks nieuws onder de zon.
We roepen dit al een paar jaar.
Maar ja.... wij zijn dan ook nazi's, islamofoben, racisten en domme tokkies die bestreden moeten worden. Aldus Markie.
Maar ga gerust op hem stemmen volgend jaar.
Want islam is vrede en hij en Merkel doen hun uiterste best om deze ideologie te importeren.
Want dan komt alles goed. Echt waar!
8------------))

Schietmijmaarlek | 27-08-16 | 20:08

heeft er nu nog iemand twijfel dat Islam de Mein Kampf van de moslims is?
Het is een religieus manifest die zowel het politieke alsmede een juridische fundament legt voor een islamitische wereldheerschappij.
De facto dus staatsgevaarlijk en dient ook zo behandeld te worden.

kapitein_iglo | 27-08-16 | 20:07

Precies! We zijn in oorlog (met de jihadisten EN globalisten).
En een plan om die oorlog te winnen past op een A4-tje.
Niet in een morgen al achterhaald boekwerk zonder visie of zelfs maar de erkenning van het voordehandliggende.

pjotr nicknaamtov | 27-08-16 | 20:07

Deze meneer zegt eigenlijk niets nieuws, christelijke/joodse denkers uit de 8e eeuw tot Dante tot David Hume(Mohammed bestows praise on such instances of treachery, inhumanity, cruelty, revenge, bigotry, as are utterly incompatible with civilized society) tot Patty Brard.
Zie het somber in , beschavingsondergangtechnisch gezien.

RickTheDick | 27-08-16 | 20:06

Zolang islamieten elkaar de hersens inslaan om uit te vechten wie nu eigenlijk de ware (nare) islam belijdt, heb ik er geen moeite mee.
Zolang ze ons westerlingen er maar niet mee lastig vallen.

necrosis | 27-08-16 | 20:02

Hè gelukkig, een nieuw vers topic. Deze balzakmelanoom is er weer bij gasten!

Graaf van Egmont | 27-08-16 | 19:58

If you are at war with jihadism and islamist theocracy, you're at war with the prophet Muhammad. And if you are, you are not muslim.

Angel_eyes | 27-08-16 | 19:58

Dezelfde argumenten komen hier dag in dag langs in de reaguursels. Het is al helemaal uitgekauwd. Man, als je nu nog naief tegen de islam staat. Dan houdt het gewoon op. Niet te helpen.

roze_bril | 27-08-16 | 19:58

Sja, je kan het er wel met heipalen in blijven willen beuken, maar wegkijkers gonna wegkijk.

van Griendsven454572 | 27-08-16 | 19:57

@Bram van Ojik | 27-08-16 | 19:49
Ah 3 weken ipv 3 maanden, ze gaan vooruit.

Kaas de Vies | 27-08-16 | 19:50

De dabiq is een van de bele gelikte haatblaadjes. Maar voorlopig hebben de radicalen nog een probleem... Ze vertegenwoordigen vooral hun eigen stroming. Er zijn nog heel veel andere stromingen binnen de islam. En dat is het probleem voor de moslims. De IS aanhangers zijn in oorlog met iedereen buiten hun sekte. En dat geld eigenlijk voor alle stromingen. De usefull idiots in Europa die hun eigen falen externaliseren zijn nog wel gevoelig voor de waanzinnige propaganda. Maar voorlopig ziet het M.O. er ongeveer als volgt uit; Turkije steunt de oppositie van Assad, die wordt gesteund door shieeten uit Iran die ook weer hez bollah steunen die worden bestreden door Israel, Saudi Arabie steunt IS maar wordt weer bestreden door de haoutisdie weer worden gesteund door Iran terwijl in Afghanistan IS de Taliban van al qaida bestrijd. En tussendoor maakt IS nog wat tijd vrij om kanslozen op te roepen iets te doen in Europa.
De islam is vrede, nadat ze elkaar hebben uitgeroeid. Dat is het grote plan van hun god (vzmh). Dat ze elkaar uitroeien. Inshallah.

ratelaar | 27-08-16 | 19:50

*mompelt* dit is al 3 weken oud

Bram van Ojik | 27-08-16 | 19:49

Als politieke partij heb je genoeg aan een A4tje om dit gedrocht van een ideologie te bestrijden...

Witte de With | 27-08-16 | 19:48

En toch in maart 2017: stemmen we weer massaal voor nóg 4 jaar extra Islam faciliteren
de Voorzittert | 27-08-16 | 19:40
.
Dat weet u helemaal niet. Of hebt u een glazen bol?
Er kan nog van alles gebeuren - en daar hoop ik op - dat de neuzen naar 1 kant gaat laat wijzen. In ieder geval een substantieel deel van ons volk.
Hoop verloren = alles verloren.
.
Daarbij vind ik de kreet die ik dagelijks meerdere keren voorbij zie komen, onverstandig. Weleens van "selfulfilling prophecy" gehoord? Ja toch? En dat moeten we niet willen. Meen ik.

Lupuslupus | 27-08-16 | 19:47

-weggejorist-

SamHarris | 27-08-16 | 19:46

"We"?

De reaguurders, de redactie van Geenstijl pakt dit meestal 3 a 4 maanden later op. Nog vroeg.

Kaas de Vies | 27-08-16 | 19:45

-weggejorist-

GrijzeKraai | 27-08-16 | 19:40

En toch in maart 2017: stemmen we weer massaal voor nóg 4 jaar extra Islam faciliteren in onze eigen achtertuin! Je collega's, familieleden, buren en 8 van de 10 voorbijgangers: allemaal voor méér EU en méér Islam. Dabiq wordt de nieuwe LINDA!

de Voorzittert | 27-08-16 | 19:40

-weggejorist-

SamHarris | 27-08-16 | 19:38

Ja, van de week al geluisterd. Volg z'n podcast. IS is een cult en de gematigde moslims zijn de enablers, want kritiek op Islam als ideologie is islamofobie. Tja.

_ILT_ | 27-08-16 | 19:36

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen