Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

EU en Facebook gaan internet actief censureren

And so it begins. Eerst werd kiddie pr0n gebruikt als argument om het internet af te schilderen als een eeuwige broedplaats van misdaad en verderf, daarna werd 'terreur' het argument om het hele web van hogerhand te gaan monitoren, en nu worden 'xenofobie en racisme' gebruikt als smoesjes om de VvMU te beknotten. Ditmaal heeft de regressieve overheid van de Europese Unie een convenant getekend met het internet zelve: met Facebook, Twitter, YouTube, Google en Microsoft hebben ze een gedragscode opgesteld om zogenaamde "haatzaaiende boodschappen" op internet tegen te gaan. In de video hierboven, uit september vorig jaar, zagen we al dat Angela Merkel (gekozen democratisch maar steeds minder geliefd politica) een pact probeerde te sluiten met Mark Zuckerberg (ongekozen internetondernemer met een monopolistische positie online en een sterke drang om te bepalen wat Goed en Fout is) om te bepalen wat de Fatsoensnorm van het Internet moet zijn. Hun gesprek ging toen specifiek over de (reacties op de) massamigratie waar Merkel toe heeft uitgenodigd, en hoe onwelgevallige meningen daarover gefilterd kunnen worden. Welnu. 'AZC NEE' zou dus heel goed binnenkort wel eens een VERBOTEN lettercombinatie kunnen worden op het internet. Tuurlijk, het convenant (hele tekst in pdf) rept over het belang en de bescherming van free speech, maar termen als "tolerantie" en "respect" zijn geen meetbare waarden, dus er zit een heleboel rek tussen wat kan worden gezien als 'free speech' en 'hate speech'. Wat precies wel en niet mag, staat niet in het convenant. Dat vertellen ze je pas nádat je over hun schreef bent gegaan. Maar je hoeft er maar een willekeurig lijstje voorbeelden van Europese Policor Taliban op na te slaan om te weten dat een woord als 'dobberneger' of 'kopvod' straks ook onder DSM-V de nieuwe "Gedragscode" valt. Dat biedt dus volop nieuwe kansen aan dit soort klaaglaven. RIP internet, je was een leuke vrijplaats zolang het duurde. Nu allemaal je bek houden svp.

Reaguursels

Inloggen

Zuckerberg heeft gezegd van Facebook een veilige plek voor moslims te willen maken... Nou zonder mij dan!
Ik ben sowieso al van facebook.com naar friendweb.nl overgelopen om DIE redenen, maar ik denk dat we nergens meer veilig zijn voor dit soort "bemoedering".

Maar, by the way. Hoe zit het met de censuur/handhaving/blah op sites waar de EU geen "deal" mee heeft, zoals maroc.nl waar je zonder schaamte joden aan het gas mag wensen? En Duitse en Deense nazi sites als stormfront.org? Hebben die ook een plan (kuch)..?

TinyTinus | 02-06-16 | 12:59

Sylvana Simons doet aangifte tegen racisme.. die racisme is wel bezig zeker?

El Wray | 01-06-16 | 14:44

"Klaaglaven"
- gemeld -

Haatgenerator | 01-06-16 | 10:59

Dan hebben de beste dames en heren van de gedachtenpolitie nog een heule dikke vette kluif aan Google+.
Wat ik dáár toch allemaal voorbij zie komen, man man man. Van haatimams tot heuse NeoNazi hangouts die zelfs de grootste antisemiet groen doet laten zien van jaloezie. Begin je Google+ discriminatie safari door jezelf te koppelen aan een Servier, Bulgaar of Kosovaar. Enjoy.
Haatejaculaat | 31-05-16 | 16:26

Maar wie de fuck gebruikt nou toch Google+? Niemand toch? Daar zit juist z'n kracht. Iedereen heeft het vanwege YouTube, maar niemand gebruikt het. Verder worden fakeaccounts niet echt verwijderd. Voor die tienduizenden Adolf Hitler-reïncarnaties niet echt een probleem, maar zoiets als de pagina's van Islamitische Staat maakt er wel misbruik van: plus.google.com/u/2/s/ا&... En dan natuurlijk jou aangehaalde pagina's. De EU gaat het nog leuk krijgen om rechts de mond te snoeren. In het ergste geval moeten we ondergronds in de vorm van geenstijl.bit , zoals Methylfenidaat | 31-05-16 | 23:26 aangaf.

Alexander des Burgus | 01-06-16 | 08:58

Hoe haar ouders ooit op het idee gekomen zijn om haar Angela te noemen.... ik durf te wedden dat die feeks geboren is met hoorntjes.

Badnews | 01-06-16 | 02:34

Allemaal naar ZeroNet, opgelost

zeronet.io/

Methylfenidaat | 31-05-16 | 23:26

het tor netwerk wordt verbeterd,er komt een www66. domain,een nieuw illegaal OS en nieuwe encryptie zorgt ervoor dat we kunnen doen wat we deden

pejoar | 31-05-16 | 23:25

Censuur gaat het niet worden, de belangen van onze grondwet moet hierboven staan , de vrijheid van mening in persoon, wij zijn een grote natie , en of je nu links of rechts de politiek bedrijft,
omdat men ergens voor staat,geef het diertje een naampolitieke correctheid of patriottisme of nationalistisch, maar niet alles is decimerend of kleinerend ,waar het om gaat is dat onze medeburgers zijnde de Nederlander, de gewone arbeidersklasse de gewone moeder in de bijstand, de gewone Nederlandse ouderen , die te kort schieten in hu a.o.w. en verzorging , te kort komt door onze slinkse Nederlandse linkse politiek,mensen vermijden de tandarts omdat deze de kosten niet kunnen dragen, ik ben geboren in een land van onmogelijke en mogelijke mogendheden, het is maar wat je ervan maakt, maar wat me het meeste ergert aan de gehele situatie is dat ons Nederland geen backboon meer heeft , we zijn zo georiënteerd op het behalen en voorzien van asielzoekers die ten onrechte , maar ook te rechten , misbruik kunnen maken van ons sociaal stelsel, ik discrimineer niet, en kam geen enkele groep religie of anders denkende over een kam, ik kan rustig slapen als de rechten voor deze stadenhouders ook gelden voor de Nederlandse bevolking, als hun uit armoede een huis toegewezen krijgen , en daarbij compleet ingericht ,of een bonus mogen ontvangen van 10;000 euro, ja dat wens ik onze native medelanders die onder de armoede grens leven , en afhankelijk zijn van de voedselbank om te kunnen leven , dit ook toe, dus lieve regering gekozen door ons het volk, opkomend voor onze veiligheid , cultuur en erfrecht , deze opgebouwd door de Nederlanders vanaf ten tijde van het VOC,wordt eens wakker,
gelijkheid geld voor een ieder die in dit prachtig land leeft, zonder voorkeur behandeling, geen islamitische scholen geen moskeeën, geen apartheid wijken creëren,en niet de islam parasieten behandelen als een minderheid, en deze tegen allen media restricties te willen beschermen,
Nederland heeft zijn eigen normen en waarden gebaseerd op traditie en katholieke geschiedenis , we hebben een probleem,en alleen met gelijkheid en daadkracht kan deze weer in de oude glorie herstelt worden, mensen moeten onze waarde en cultuur accepteren omdat ze hierheen zijn gekomen uit vrije wil, daar hebben wij als Nederlandse bevolking niet voor gekozen,
ten einde van mijn verhaal.
stop polarisatie , stop met het Accord gaan om andere culturen die gebaseerd op een ideologie van haat en afgunst te willen implementeren , in onze maatschappij, ben eerlijk tegen u kiezers , gelijke rechten voor iedereen, maar een ideologie te implementeren.roept tot wanorde in onze mooie Nederland, wat uit eindelijk zal leiden tot massahaat en uiteindelijk tot revolutie , ook als is de Nederlander rustig, uiteindelijk ontploft het .
hoogachtend een bezorgde,ex militair die altijd het goede van de medemens wil herkennen, ik heb ook geen probleem ermee dat anders gelovigen of denkend in de hoogte contreien van onze samenleving zich willen profileren, mits ze zich houden aan ons ten gronde liggende cultuur, daarbij hoort ook bij acceptatie in ons land en burgerschap toewijzing , je de Nederlander der Nederlanden bent en dan kan je geen 2e nationaliteit hebben, dus afstand doen van je 2e paspoort, je woont en werkt hier uit vrije wil, wij de Nederlandse bevolking hebben jullie niet als slaaf hierheen gehaald. je kiest dit land voor de vrijheid waar eenieder het recht en ook de macht heeft deze ten goede trouw te kunnen en willen uitvoeren.

jailhunter | 31-05-16 | 23:24

Over een paar jaar lezen we gewoon weer een boek, tot die ook gecensureerd (of verbrand) gaan worden. Ik had nooit gedacht dat de nieuwe Fuehrer een vrouw zou zijn.

beerboeloe | 31-05-16 | 23:11

Johnson, Molenaar!

wardtmar | 31-05-16 | 23:10

Ik houd me altijd vast aan de min of meer geslaagd zelfreinigende werking van de vrije media.
Dat wij via 't publiekelijk elkaar kunnen beledigen en afbranden elkaar kunnen uitselecteren.
Omdat niemand helderziend kan voorzien, wie de nieuwe dictators en despoten worden.
Zij komen in schaapskleren.
Maar hé, de wolf in hen kan 't af en toe niet laten 'wolf' te zijn, volgens de logica van 'I can't stop behaving like a wolf; cause it's in my nature'.
En dus loopt alles goed af, zolang 't systeem maar geen veiligheid biedt voor de ene of andere K*-figuur.
Ik bedoel; 't systeem moet iedereen altijd kunnen ontmaskeren en uit 'n machtspositie wippen.
Blijkt Merkel 'n nieuwe despoot (?), dan moet 't systeem voor haar onveilig zijn (door weggestemd, of afgezet te kunnen worden.
Blijkt Sylvana 'n nieuwe despoot (?), dan moet 't systeem voor haar onveilig zijn (door weggestemd, of politiek beledigd te kunnen worden, zodra zij zich in de politieke arena begeeft.
Natuurlijk 'proberen' mensen, mannen en vrouwen, streken uit te halen, zodra ze er de kans voor krijgen.
Merkel pleegt censuur door afspraken met Facebook, google en youtube.
Sylvana pleegt censuur door 't OM voor haar karretje te spannen, zodat beledigingen van haar als 'racisme' via 't strafrecht kunnen worden vervolgd.
Misschien heeft Merkel wel 'n beetje succes.
Misschien heeft Sylvana wel 'n beetje succes.
Maar de kritiek blijft; ook als de arena wordt uitgebreid naar terreinen die daar oorspronkelijk helemaal niet voor dienden. Gaat Merkel de sociale media muilkorven (?), dan komt dat als boemerang nog wel terug in haar gezicht. Gaat Sylvana 't strafrecht gebruiken om kritiek op haar te muilkorven (?), dan gaat zij vroeger of later 'n koekje van eigen deeg gepresenteerd krijgen.
Loopt 't 'dus' goed af (?), ja, op langere termijn wel, en op kortere termijn moet soms eerst duidelijk worden, met 'n ergere crises, wie er wolf in schaapskleren zijn. Op deze tijden staat ook 'politieke vriend' Erdogan op de nominatie te worden ontmaskerd. Europa heeft haast; Turkije heeft ook haast; ik gok erop dat in dit jaar 2016 de ontmaskering al zal volgen; dat Turkije van NATO-vriend tot islamitische-vijand wordt. Daarna valt ook Merkele door de mand. En Sylvana wordt weer vergeten na de eerste verkiezingsnederlaag van DENK. En tot die tijd: genieten maar van die onbeheersbare machts-honger en aandachts-honger van despoten.

Der Paulie | 31-05-16 | 23:08

Destijds werd er geroepen Johnson moordenaar.
Mocht toen niet meer.
Dus werd het Johnson molenaar,... en iedereen begreep het.

Rest In Privacy | 31-05-16 | 23:08

Zoals gewoonlijk zal alles tegen asielzoekers verboten worden en alles voor moslim-racisme en haatzaaien goed bevonden worden.

Rest In Privacy | 31-05-16 | 22:34

Merkel is echt een verschrikkelijke vrouw, leeft totaal buiten de realiteit. Hopelijk zien de Duitsers dat ook spoedig in.

Solar666 | 31-05-16 | 22:26

Facebook, gaat dat niet dezelfde weg als Hives?

Takki Yah | 31-05-16 | 22:01

Nah, hier staat in elk geval een multiculti programma op tv. Het begint met een O...

Maria.1 | 31-05-16 | 20:44

Facebook heeft zijn langste tijd alweer gehad. Al dat soort sociale media hebben maar een beperkte levensduur. YouTube is eerder een probleem en google moet al helemaal niet gaan censureren. Maar ook die zijn te vervangen.

DerUnterMensch | 31-05-16 | 20:22

Uiteindelijk zijn het fundamentele westerse vrijheden die moeten worden ingeperkt door onrust in de samenleving die voortkomt uit immigratie dus?

henkdekanarie | 31-05-16 | 20:22

@appelboor | 31-05-16 | 17:25 "En zijn (goedee) conclusie is dus: "Heel vervelend van Facebook, maar het is zinniger ons te bekommeren om behoud van de vrije ruimte..."
.
Het ene moet je niet los zien van het andere. Het begint met grote social media (die geven dan het voorbeeld) en vloeit vanzelf door naar alle media op het internet. De wetgeving daartoe staat al klaar. Zo is onder leiding van het CDA in 2009 het EU-Protocol ter bestrijding van "racisme en xenofobie via het internet" door de kamer gesluisd (met de groeten van SP, PvdA, GroenLinks, D66, PvdD, ChristenUnie, SGP, CDA, VVD) en trad in 2010 het EU-Kaderbesluit racisme en vreemdelingenhaat in werking. Dit laatste onding maakt alle "aantijgingen in verband met ras, kleur, afkomst, religie en andere overtuigingen, nationale of etnische oorsprong" strafbaar. Kritiek op een religie of op een aanhanger van een religie kan dan gelijkgesteld worden met racisme. EU-Protocol + EU-Kaderbesluit leidt vanzelf tot censuur en zelfcensuur tot in de kleinste hoeken van het internet.

ben kokhals | 31-05-16 | 20:03

@Crufty | 31-05-16 | 16:57 "En dan sturen ze ook nog 3 gewapende mafketels bij je langs om je een lesje 'moraliteit op VMBO-niveau' te geven aan de deur, vanwege een nee-AZC tweet."
.
Precies, en veelzeggend dat in de Tweede Kamer nog geen oproer is geweest over die twitterpolitie van dit uitverkoop-kabinet. Tenzij ik iets gemist heb, want dat kan ook.

ben kokhals | 31-05-16 | 19:37

Prima, dan gebruiken we toch weer een andere service als we racistische xenofobische haatzaai-sites willen bezoeken?

teevee | 31-05-16 | 19:26

Cuyahoga | 31-05-16 | 14:39
IJzersterk weer!

nemoj me jebat | 31-05-16 | 19:08

Maria.1 | 31-05-16 | 17:31

Helemaal mee eens. Met haar racisme-dwangneurose schept ze een tweedeling en maakt ze mensen met dezelfde huidskleur als haar medestander terwijl ze dat wellicht niet willen. Ze is verkeerd bezig en spoort niet.

doskabouter | 31-05-16 | 18:41

Ach wat, als ik wat minder toontjes wil kan ik het een en ander bedoelen. De quenelle is ook om censuur te ontwijken toch?
Ze lopen nu al weer achter.
Mijn moeder, die zit nog op facebook, het hyves van deze tijd.

miko | 31-05-16 | 18:39

Ik zie dat zowel de EU als Geenstijl net als een huidig schoolkind onder de indruk is dat Facebook/Twitter/Microsoft/Google gelijkstaat aan 'het internet'. Dat is vrij triest, als je geen censuur wil, gebruik dan gewoon die kutbedrijven niet. Het is zo simpel.

Markuz2661 | 31-05-16 | 18:38

zolang ze GS nog niet in hun macht hebben, is internet nog steeds een vrijplaats.

deluiegriek | 31-05-16 | 17:58

En ik denk dat ik vanavond er nog wat etnisch geprofileerde meningen tegenaan gooi nu het nog kan.

Rest In Privacy | 31-05-16 | 17:51

Leuk dat geenstijl dit als nieuwtje brengt, maar deze koek is al zo oud als wat.
Even opletten wie er op de Bilderbergconferentie worden uitgenodigd en je weet wat er pak eum beet een jaar later wordt gelanceerd.
Want deze bedrijven worden niet uitgenodigd om de elite uit te leggen hoe ze facebook op hun mobieltje kunnen installeren !
Ze zijn daar zonder twijfel omdat ze met hun bedrijven en produkten de politieke agenda moeten verwezenlijken.

OudeNederlander | 31-05-16 | 17:49

Het wordt natuurlijk bijzonder interessant om te onderzoeken welke meningen of uitlatingen straks wel gecensureerd worden en welke niet.

Rest In Privacy | 31-05-16 | 17:42

Ik heb geen Faecesbook, geen Twitter, helemaal niks. Dus ook nooit gezeur, gemiep, geklaag en ander luxeverdriet.

Nivelleermarionet | 31-05-16 | 17:39

Tja nooit echt serieus gebruik gemaakt van die facetroep maar sinds ze zo blijven door rammen voor meer gegevens is het ook maar eens tijd om dat lege account op te zeggen.

Mertom | 31-05-16 | 17:38

Op fapbook kijk ik helemaal niet naar the face. Ik zeg sluiten maar dat book. Heb je geen fuck aan om te fappen.

tweetybird | 31-05-16 | 17:37

@Zeddegeizot | 31-05-16 | 16:20
Sylvana Simons gaat iedereen vervolgen; daar is ze DENK ik wel een tijdje zoet mee.
Aangezien we hier geen rassenscheiding hebben en niet in zwart/wit DENKen hebben de lieden zoals Sylvana en Quincy het onderscheid tussen zwart en blank weer op de Nederlandse kaart gezet. Erg jammer. Derhalve vind ik Sylvana Simons de werkelijke racist. Zo Syl, print deze ook maar uit; see you in court!

Maria.1 | 31-05-16 | 17:31

Het is al een tijd geleden voorspelt dat minderheden (nou ja minderheden) er voor gaan zorgen dat de vrijheid in het westen op zijn retour is....

oh nee niet weer | 31-05-16 | 17:28

Interessant artikel van Peter Olsthoorn 1 of 2 weken geleden in de krant:
Hij vergeleek Facebook met iemands huis, en vond 't logisch dat de gastheer de huisregels opstelt.
... ah, hier is het: www.netkwesties.nl/858/wij-hebben-rech...
.
En zijn (goedee) conclusie is dus: "Heel vervelend van Facebook, maar het is zinniger ons te bekommeren om behoud van de vrije ruimte zoals internet ooit hier is begonnen."

appelboor | 31-05-16 | 17:25

of fb killen, je kan op andere manieren organiseren en communiceren. zelfs twitter kun je volgen via proxy sites

kuuliejoek | 31-05-16 | 17:05

@DearMud | 31-05-16 | 17:02
+1.

Mark_D_NL | 31-05-16 | 17:04

30 jaar geleden zong Harrie Jekkers:
Maar wat is nou die heilstaat, als er muren omheen staan?
Als je bang en voorzichtig met je mening moet omgaan.
Ach wat is nou die heilstaat, zeg mij wat is ie waard?
Wanneer iemand die afwijkt voor gek wordt verklaard.
En nu, 30 jaar later, gaan we weer richting een DDR, maar dan ganz Europaweit. En hoe kan het ook anders, als de grosse Genosse van weleer, frau Angela Merkel, samen met Gregor Gysi actieve leden van de toenmalige SED, nu onderdeel vormen van de hypokriete elite van het meest irritante en nutteloze project van de 21e eeuw, de EU.
Je moet al oppassen met wat je zegt, Feind hört mit. Ironisch dat de grote voorvechters van het progressieve ideaal, die het graag hebben over vrijheid, blijheid, uiteindelijk de meest reactionaire en repressieve stel anti-democraten zijn geworden die er ooit hebben bestaan. Als je censuur en repressie moet toepassen om je gelijk te halen, bewijst het het failliet van je ideologie, en al die luchtkastelen blijken kerkers te zijn waar een ieder in wordt geworpen die er een andere mening op nahoudt. The progressive left, killers of free speech. Altijd al geweest en het zal altijd zo zijn. Het klonkt mooi, lief en aardig maar de ondertoon is donker en vervuld van haat.

Rest In Privacy | 31-05-16 | 17:02

De "thought police", denkpolitie komt er aan. Het lijkt erop dat de EU het boek 1984 als een handleiding gebruikt in plaats van een waarschuwing.

Misschien heeft de EU subsidie beschikbaar om deze Wikipedia pagina in het Nederlands (en alle andere EU talen inclusief Fries) te vertalen:
en.wikipedia.org/wiki/Thought_Police

joooop | 31-05-16 | 17:01

@ik bin ein berliner8 | 31-05-16 | 16:32
Ik ben van mening dan 1 steen genoeg is voor Merkel, een hele zware.
Dit is puur een natuurkundige mening.

Crufty | 31-05-16 | 16:59

We hebben hier een politie die er niet in slaagt inbraken op te lossen, aangifte doen is meestal zinloos, dat delen ze je gewoon standaard mee en als je het wel doet, gooien ze die aangifte door de shredder terwijl jij nog bezig bent het pand te verlaten.
En heb je met iemand op straat problemen, ben je slachtoffer van een gewelddadige roof bijvoorbeeld en je hebt m te pakken, delen ze je mee; "Realiseer je dan wél dat deze rover jouw adresgegevens krijgt, meneer/mevrouw, ik zou maar oppassen! U kunt het beter niet doen".
En waarom dit alles, omdat ze dan veel tijd over hebben om de bij voorbaat schuldige burger in de gaten te houden.
want ondertussen geven ze je 'preventieve tips'... om je deuren en ramen goed af te sluiten, terwijl zij zelf legaal overal binnendringen, in je computer en telefoon zitten en binnenkort zelfs in je ijskast, rboodrooster en thermostaat en in the parrot in je auto.
En dan sturen ze ook nog 3 gewapende mafketels bij je langs om je een lesje 'moraliteit op VMBO-niveau' te geven aan de deur, vanwege een nee-AZC tweet.

Crufty | 31-05-16 | 16:57

Een gedragscode (mede) opgesteld door Microsoft... right.

Hatröss | 31-05-16 | 16:54

Merkel is eigenlijk een Dark Lord van de Sith.

Lafayette | 31-05-16 | 16:48

@ben kokhals | 31-05-16 | 16:15
ja echt, daar lijkt het op, het wordt steeds gekker.
Al die handige mobiele telefoons bijvoorbeeld, waar je steeds vaker de batterij niet van kan verwijderen, die kunnen je dus altijd afluisteren.
En dan al die leuke apps die iedereen maar installeert, vooral gratis apps, daar betaal je dus voor met je privé-gegevens.

Crufty | 31-05-16 | 16:46

-weggejorist-

1920 | 31-05-16 | 16:43

Piet van het Padje | 31-05-16 | 16:38

in duitsland krijg je voor dit soort teksten dus een boete

ik bin ein berliner8 | 31-05-16 | 16:39

Merkel, en de hele kliek bovenaan in Europa, zijn verraders. Ze zijn het nog niets aan waard om aan de stoeprand af te vegen, als je op ze gaat staan.

Weg met deze communisten.

Piet van het Padje | 31-05-16 | 16:38

@Kaashaas2000 | 31-05-16 | 15:50
Dan moeten die anderen maar wat eelt op de ziel kweken. Watjes.

Mark_D_NL | 31-05-16 | 16:36

WTF. Post net een comment en druk op post en comment is weg en verschijnt niet! Ik word dus geobserveerd.

Dr. Frambozenjam | 31-05-16 | 16:35

wow in duitsland heeft iemand 2000 boete gekregen omdat hij de mening had dat merkel publiekelijk gestenigd moet worden.

hij riep niet op tot stenigen, het was slechts zijn persoonlijke mening: 2000 euro boete!

www.thelocal.de/20160518/fines-for-onl...

ik bin ein berliner8 | 31-05-16 | 16:32

Quote onder de link van SS(-divisie-):
"daders van discriminatie, seksisme en racisme worden aangegeven, opgespoord en bestraft."

Psssst hé Silly, ik heb gehoord van een anonieme bron dat Kuzu en Öztürk in de werkkamer van de 2e kamer nogal intieme spelletjes doen. Zo is mij verteld dat Kuzu een string van tijgerprints draagt, ook zou Özturk hotpanty's onder zijn pantalon dragen. Wanneer ze alleen zijn vallen ze elkaar hevig tongzoenend in de armen. Knuffeld gaat het er steeds opwindender aan toe. En ontbloot en hijgend op de vloer in standje 69 tot een hoogte punt komen.

Nogmaals bovenstaande heb ik van horen en zeggen. echt waar. /satire modus off. Hoe ziet een aangifte tegen (internet) seksisme eruit? is dat zo iets als ik heb de tetten van syl gekust op mijn beeldscherm? is dit strafbaar?

A. O. De deurbel gaat!

Dr. Frambozenjam | 31-05-16 | 16:31

Volg het nieuws verder niet zo hoor, maar ving ik nou op dat die van Muiswinkel kanker in zijn lul heeft?

verbanden | 31-05-16 | 16:27

-weggejorist-

1920 | 31-05-16 | 16:26

Er zijn nog wel methodes die erdoor kunnen komen. Wim Kan kon in Indië ook met probleemloos met een lepel op een pan slaan en dan zeggen 'Ja pan, jij gaat eran!'

Rest In Privacy | 31-05-16 | 16:26

Facebook lever mij klanten op. VOC mentaliteit ;-).
Echter, die gasten zijn niet vertrouwen. Voor dat je het weet ben je afgesloten omdat zij van mening zijn dat de naamgeving niet klopt en of je dat maar even wil bewijzen.
Dat is met mij goedgekomen maar het bewijst dat je gewoon niet afhankelijk moet zijn van ze. Fuck die Suikerberg met z'n huilkop.

Wat Marcello in zijn Fipo zegt dus.

Rest In Privacy | 31-05-16 | 16:26

Dan hebben de beste dames en heren van de gedachtenpolitie nog een heule dikke vette kluif aan Google+.

Wat ik dáár toch allemaal voorbij zie komen, man man man. Van haatimams tot heuse NeoNazi hangouts die zelfs de grootste antisemiet groen doet laten zien van jaloezie. Begin je Google+ discriminatie safari door jezelf te koppelen aan een Servier, Bulgaar of Kosovaar. Enjoy.

Haatejaculaat | 31-05-16 | 16:26

Ze zijn bang voor een burger oorlog.

Brainder | 31-05-16 | 16:20

Sylvana Simons ("SS") klaagt over FB en FB gaat censureren. Toeval?
SS is een mediageile trol. Zij komt als gelukzoeker uit een land met uiterst belabberde mensenrechten naar een land met uitstekende mensenrechten om hier te klagen... over mensenrechten.
Het wordt beter. DENK is een partij met leden die zelf te weinig stemmen hebben gekregen om een plek in de TK te krijgen. Dat DENK nog in de TK zit, is het gevolg van zuivere, ondemocratische zetelroof. SS (kampioen mensenrechten) sluit zich aan bij deze ondemocratische club (omdat geen enkele echte partij haar wil hebben) om een podium te zoeken. Voor mensenrechten. Democratie is een mensenrecht. [Ik lig nu al in een deuk, maar het gaat verder].
DENK is een verlengstuk van de APK: Lekker de Armeense genocide ontkennen, Koerden onderdrukken, vrouwen discrimineren en de vrij pers muilkorven. Kortom, DENK heeft werkelijk geen ene geit met mensenrechten te maken, integendeel. En SS kiest uitgerekend deze club om de politiek in te gaan. Voor mensenrechten.
Vervolgens vindt SS het raar dat ze van haar stoel wordt geblazen met kritiek. Duh, echt slim is ze niet. Mensen op FB doen lelijk, dus SS doet aangifte. SS loopt te trollen, maar kan niet tegen het effect ervan. Ik ben ook dol op mensenrechten. Ik mag graag gebruik maken van het mensenrecht om mijn mening te geven, bij voorkeur op digitale podia. Ik vind SS een trollende domme negerin. Dat is niet racistisch, want het is feitelijk correct dat ze negerin is. Dat ze ook een trollend dom is is mijn mening, maar daar is niets racistisch of discriminatoir aan. Bovendien vind ik haar een ondankbare druktemaker. Als zij in Suriname was gebleven, dan zou zij slechts een fractie van de welvaart en het comfort hebben genoten dat zij nu heeft. Maar het is allemaal niet goed genoeg voor SS. Want Zwarte Piet, want kolonialisme, want eeuwigdurende schuld van wittemannen. Als SS een beetje ballen had, dan zou ze juist geen aangifte doen. Door de digitale roeptoeter open te laten kan ze juist lezen hoe de gevoelens van de mensen over haar evolueren. Je kunt mensen proberen het zwijgen op te leggen, maar daar verander je hun denken niet mee. En als ze stalen ballen had, dan zou ze aangifte doen tegen DENK wegens zetelroof, belemmering van de democratie, loyaliteit aan een vreemde macht en het verspreiden van sexistische denkbeelden.

Zeddegeizot | 31-05-16 | 16:20

@Crufty | 31-05-16 | 16:07
Bijna als een slachtoffer die zijn eigen kogel moet betalen.

ben kokhals | 31-05-16 | 16:15

Komen we hiermee van de haatzaaiende imams en islamisten af?
Dan heb ieder nadeel z'n voordeel

Islamofiel | 31-05-16 | 16:15

@Desmoulins | 31-05-16 | 15:22
Dat zijn de basis-ingrediénten van Fascisme. Aldus de kleine linkse kale Italiaan indertijd, en die kon het weten. Hij had ook belangstelling voor Technocratie, dat in het verlengde ligt van Fascisme, en een dergelijke regering aangesteld. Interessant daarom dat D66 is vertegenwoordigd in de hedendaagse protagonist van wereldwijd technoctatisch-fascisme, de Trilateral Commission.

ben kokhals | 31-05-16 | 16:11

Wij zijn dus de (potentiële) vijand van de EU met onze mening, en wij mogen vervolgens op voorhand mag meebetalen aan onze eigen beperkingen.

Crufty | 31-05-16 | 16:09

Het is te belachelijk, ons belastinggeld, die afgedwongen mega-afdracht naar de EU, die gaat dus niet naar bijvoorbeeld goede wegen en goed onderwijs, maar naar.. de beperking van ONZE vrijheid van meningsuiting.

Crufty | 31-05-16 | 16:07

@Cuyahoga | 31-05-16 | 14:39
Fred zit lekker veilig op Hyves.

Piet Karbiet | 31-05-16 | 15:59

@nuff said | 31-05-16 | 15:22
Foutje in de link? Tay, twitterbot, AI in de praktijk. Geen HALL of Skynet, maar Tay; 'a sentient being'. en.wikipedia.org/wiki/Tay_(bot)

nuff said | 31-05-16 | 15:57

@ik bin ein berliner8 | 31-05-16 | 15:49 "duitsland is doomed."
.
Inderdaad, maar "Those who make peaceful revolution impossible will make violent revolution inevitable." (citaat John F. Kennedy)

ben kokhals | 31-05-16 | 15:56

@Eppo | 31-05-16 | 15:37
En geen verrassing. Iets dergelijks schijnt ook in Schotland gespeeld te hebben, en is te verwachten met het Brexit referendum. De belangen van de machts-elite zijn nu eenmaal gigantisch. In Nederland zijn wij daar ook niet van gevrijwaard gebleven. Denk aan de Rotterdam-Fraude vladtepesblog.com/2010/03/09/something... maar ook het Oekraine referendum, waar de overheid er alles aan gedaan heeft om het te frustreren.

ben kokhals | 31-05-16 | 15:52

Ik zeg gewoon wat ik denk, ik zit toch achter 7 proxies. >:)

Mike Hawk | 31-05-16 | 15:50

Enige censuur kan wel op zijn plek zijn. Mensen vergeten soms dat hun achteloos neergekwakte berichten heel pijnlijk kunnen zijn voor anderen.

Kaashaas2000 | 31-05-16 | 15:50

www.anwalt.org/facebook-hasskommentare...

lees en huiver. in duitsland is een belediging al reden om 2 jaar gevangenisstraf te krijgen.

duitsland is doomed. de enige vraag is: laat europa zich deze keer weer meeslepen in de fascistische hel waar duitsland patent op heeft?

ik bin ein berliner8 | 31-05-16 | 15:49

Merkel wordt steeds enger en uw vrijheid wordt afgepakt waar u bij staat

Rest In Privacy | 31-05-16 | 15:49

Von Hosenfliesser | 31-05-16 | 15:33
Von Hosenfliesser, hoe kon ik die vergeten?

Cuyahoga | 31-05-16 | 15:49

Niets aan de hand, zoiets als "molenaar" maar dan met de termen van nu.

larie | 31-05-16 | 15:47

Facebookaccount verwijderen als je privacy je lief is.
Alle inlichtingen- en opsporingsdiensten, je moeder en facebook zelf scannen 24/7 alle accounts af.
Levert je lekker veel vrije tijd op om leuke dingen te doen en bespaart je de ergernis van politie aan de deur voor 'niet-policor' uitlatingen.

Eppo | 31-05-16 | 15:47

@Dima Beeline | 31-05-16 | 15:34 "Volgende stap is het actief blokken van racistische sites. GeenStijl achter de DenKblocker."
.
GS is geen "racistische site". Het gaat ze dan ook bovenal om kritische sites, om tegenspraak, om het ondergraven van hun leugens, de "marketplace of ideas". Dat willen ze de kop in drukken. De kortste weg is via het opheffen van de anonimiteit. Deze bescherming tegen kortlontige fanatieke religieuzen (zoals die van de linkse kerk en moskee), is een doorn in hun despoten-oog.

ben kokhals | 31-05-16 | 15:46

En dus GeenStijl: a.u.b. WEGHALEN die fucking nazi Facebook tags!

Xirdalan | 31-05-16 | 15:46

Aan de andere kant... Dit zat er natuurlijk al lang aan te komen. Dat het de Jacobijnen en later de Marxisten niet is gelukt om de Verlichting terug te draaien wil niet zeggen dat hun ideologische nazaten er de brui aan hebben gegeven. Zo gaan die dingen als je herwonnen vrijheden laat versloffen en ondermijnen door aspirant despootjes.

ben kokhals | 31-05-16 | 15:35

Volgende stap is het actief blokken van racistische sites. GeenStijl achter de DenKblocker. Erdogan met een red button voor EU internet. Free Speech alleen voor bijstandsgerechtigde asielzoekers met een laptop van de gemeente.

Dima Beeline | 31-05-16 | 15:34

@Cuyahoga | 31-05-16 | 14:39
Sorry, Oklahoma ... ha ha. Ik heb ze bijna allemaal.
Tschuss,
Von Hosenfliesser.

Von Mutzenbacher | 31-05-16 | 15:33

Ik zie het juist als een uitdaging. Men zal met meer humor en satire vanuit de onderbuik moeten reaguren. Het niveau zal hierdoor alleen maar omhoog gaan, al is dat voor tokkies en middeleeuwers een haast onmogelijke opgaaf. Maar die moeten toch deaud.

Botte Hork | 31-05-16 | 15:33

Ach dan blijft er een nog kanslozer facebook over met alleen maar foto's van maaltijden, kinderen en katten.

doskabouter | 31-05-16 | 15:31

Je zult maar zo naïef zijn om voor je bedrijf een FB pagina te maken, één 'verkeerde' opmerking te maken ,volgens een bepaald algoritme geschreven door een of ander multimillion dollar bedrijf.. en dan zit jij met je bedrijfje voor eeuwig in t systeem van de 'foutmensch'.
En als ze dan merken dat je volgens je runnersapp langs de moskee rent, twee keer per week, kom je ook nog in t bestand van 'potentiële varkenskoppengooier'.
Want eenmaal erin, is nooit meer eruit, je wordt gewoon veroordeelt voor je schuldig bent bevonden.

Crufty | 31-05-16 | 15:31

Waar ken ik dat van? een cordon sanitaire? Je kan het wel weghalen, maar de geest pruttelt gewoon door en erger, je kan wel de grote jongen uithangen, maar men vind vanzelf een alternatief! Zo is het altijd al geweest!

Mr_Pikibelly | 31-05-16 | 15:27

Ik merkte zojuist dat twee van mijn fb posts met betrekking tot Turkije zonder melding zijn verwijderd. Eentje was een plaatje van fuckerdogan.com met de 'you're not yourself when you're hungry - snickers' meme (met kritien m.b.t. hoe hij social media wil verbieden). Een andere was een bericht aan de mensen die liepen te zeuren tijdens de aanslagen van Brussels dat we het niet genoeg over Turkije hadden. Niks ernstigs, niks beledigends naar Turkije, Turken of zelfs Erdoğan toe (behalve de link waar de afbeelding vandaan kwam). Maar de posts zijn pleite rara hoe kan dat... De enige Turk op mijn Facebook moet niks van Erdoğan en zijn censuur hebben en de rest kan het niks schelen. Gelukkig kan Facebook me verder ook niet heel veel schelen, maar het is toch niet normaal dat je zelfs een grapje of goed onderbouwd net betoog niet op Facebook kan zetten zonder dat ze helemaal in paniek raken. Tijd voor een nieuw wereldwijd medium voor de VRIJE wereld.

Halveneger | 31-05-16 | 15:26

Die plof- en booslims hebben onze taalschat toch behoorlijk verrijkt. Wordt dat nu ook allemaal afgeschaft?
--
Dramgeloof, kattengejank, koranverblinding, allahsiegheilers, soeragebroed, taqiyyaspam, muzelmanmacho, dreigmisantropen, angstrapaille, reliterreur, idiotenkweek, woestijngeteem, kleuterbrainwash, gewetenvergif, geitengeblèr, homo-ophanging, kinderverkrachters, godsdienstgespuis, mohammedaanbidders, sjia-incest, bloedlakeien, vrouwenontering, haatonderricht, shariageteisem, dreigcultuur, vaginaschenders, gebedsgekletter, slavenkaravanen, araboracisme, jodenhaat, jihadmoordenaars, hindoeslachting, christenlynchers, nazislam, genocidemachine, ...
Wat ben ik nog vergeten?

Thomas333 | 31-05-16 | 15:24

Op youtube is al een tijdje hetzelfde aan de gang, censuur. Maar net als bij hydra! Sla de kop eraf, en het probleem verdubbeld zich. Die geest is allang uit de fles, doorslapen is inmiddels een keuze, geen onoplosbaar gegeven. U weet wel Tay.... en.wikipedia.org/wiki/Tay_(bot) Ze werd als het ware wakker geboren. Nu de rest nog! www.youtube.com/watch?v=38LsVlSVe0Q

nuff said | 31-05-16 | 15:22

Private corporaties die in zee gaan met een totalitair politiek instituut.
Wie durft nu nog te beweren dat EU geen groot corporatistisch feestje is...

Desmoulins | 31-05-16 | 15:22

@vERENIGINGvANdIEVEN 31-05-16 | 15:09
Don't push your luck!

necrosis | 31-05-16 | 15:21

-weggejorist-

Nuchternederland | 31-05-16 | 15:20

Politieke correctheid is het nieuwe fascisme.

postmodernismisdead | 31-05-16 | 15:19

Ik heb nog 3 aangiftes openstaan met betrekking tot oplichting.
Huis adres, naam, telefoon nummer, opgenomen gesprekken.
.
Of moet ik godverdomme maar zelf aankloppen met mogelijk zinloos geweld tot gevolg?
Nee in plaats daarvan moet je hersenspinsels controleren die je formuleert als mening waar niemand een ruk om geeft.

GateKeeperNL | 31-05-16 | 15:17

In China doen ze dat ook maar dan verwacht je het. Aan de andere kant, kunnen we zonder Facebook? JA! Kunnen we zonder Sinterklaasfeest? JA. Ze doen maar wat mij betreft.

doskabouter | 31-05-16 | 15:17

@Stormageddon | 31-05-16 | 14:36

Iedere keer weer.
Het is allemaal zo voorspelbaar.
De infiltranten roeren zich al even.

Desmoulins | 31-05-16 | 15:15

Lol de EU, geen land, geen volk en geen draagvlak ...

Opportunist | 31-05-16 | 15:14

Dit moet een klap in het gezicht zijn van Erik Kanker van Muiswinkel. Die kan binnenkort zijn ironische opmerkingen ook al niet meer plaatsen.

Schoorsteenveger | 31-05-16 | 15:12

Het zou als voordeel kunnen hebben dat ook alle Jihadisten bagger geweerd wordt. Maar ja, dat zal dan wel weer niet.

BlowingBubbles | 31-05-16 | 15:12

-weggejorist-

boerk | 31-05-16 | 15:11

Facebeok gaat hyves, myspace en Yahoo achterna. Binnen een paar jaar een dood platform.

Mark_D_NL | 31-05-16 | 15:09

Niemand heeft FB nodig, noch Twitter, nog Google wat dat betreft.
Waarom er toch gebruik van maken?
Omdat 'de anderen' het doen, het is een typisch gevalletje van je vriend springt van de brug, wat doe je? Je volgt hem, lemminggedrag.

Crufty | 31-05-16 | 15:09

@Necrosis | 31-05-16 | 14:45
Grappig, ik heb hetzelfde met hoofdletters.

VerenigingVanDieven | 31-05-16 | 15:09

niet helemaal OT, Sylvana Simons doet aangifte van rascisme, naar aanleiding van diverse uitingen op o.a. internetachtige constructies.

Nuchternederland | 31-05-16 | 15:08

Joop heeft al jaren het geode voorbeeld gegeven. Tegen de multiculti? Dan wordt je reactie niet geplaatst.

Sadomassochristus | 31-05-16 | 15:07

@ Mr Dixit | 31-05-16 | 14:57

Lijkt me absoluut geen interessante plek. Veel dom geroeptoeter op dat platform. Het mag van mij, maar ik ga mijn tijd er niet verdoen.

Sjors W. | 31-05-16 | 15:07

Op Facebook word iedereen geacht leuk lief en aardig te zijn, zelfs het aangaan van een doodnormale discussie wordt op gefronst. Doet me denken aan ene oude aflevering van de Twilight Zone met dat joch met de goden kracht waar iedereen dan overdreven aardig tegen is.

Rest In Privacy | 31-05-16 | 15:06

Facebook is zo 2015...

luto | 31-05-16 | 15:05

Zeggen dat ik de eu maar een ondemocratisch gezwel vind, mag niet meer. Nog een paar jaar, en je gaat een heropvoedings-kamp in. De duitsers hebben hun plan mooi doorgezet.

Henk de Vries2074 | 31-05-16 | 15:04

Het TOR netwerk gaat nog veel groter worden.

Pat1982 | 31-05-16 | 15:04

Een grote NL krant doet ook aan censuur als je niet reageert in de onderbuiktrant van het artikel, geeft de redacteur je artikel niet vrij voor publicatie wegens huisregels.
Dit maak je 5x mee en dan stop je toch echt.

Flatuleerder | 31-05-16 | 15:03

godverdomme ik heb nog steeds geen facebook. Je telt gewoon niet meer mee zonder!

deEerlijkeLeugenaar | 31-05-16 | 15:03

"Wat precies wel en niet mag, staat niet in het convenant. Dat vertellen ze je pas nádat je over hun schreef bent gegaan. "

bij de GS vertellen ze je dat helemaal niet, ook niet als je ernaar vraagt.

Ja van Rossem we zijn allemaal wel een beetje big brother.

isotope 465 | 31-05-16 | 15:02

Ik ben het tuurlijk niet met ze eens, maar ik ga ook niet huilen met de wolven in het bos. Facebook beslist wat er op Facebook gebeurt, en als dat je niet bevalt, ga dan vooral ergens anders reaguren.. op GS bijvoorbeeld.

Ik weet wel hoe populair Facebook & Google zijn, maar het is natuurlijk niet zo dat zij het internet zijn. Het zijn maar een paar (grote) platformen. Dat heeft met het beknotten van rechten niks te maken. Je mag alles zeggen, maar niet op de platformen van een paar griezels. Dus gaan we naar andere platformen - zouden we sowieso moeten doen om die engnek van een Zuckerberg een toontje lager te laten zingen.

Sjors W. | 31-05-16 | 15:02

@Dostranamus | 31-05-16 | 14:56
Dank voor de linktip. Goed stuk.

ben kokhals | 31-05-16 | 15:01

De enige echte haatzaairs zijn de Quinsy's Sylvana's van deze wereld. De hersenloze, racistische tokkiereacties die erop volgen zou ik willen omschrijven als haatoogsten.

Speitoptantje | 31-05-16 | 15:00

@Tobi | 31-05-16 | 14:48
Da's mooi, anders ga ik even op Shift 1 drukken.
De vaste reaguurders weten wat er dan gebeurt....
En geloof me, ik heb een aardige reputatie.
*grinnik ende grijns*

necrosis | 31-05-16 | 14:57

Dan moeten we toch opschieten met die revolutie anders valt er niks meer via de sociale media te coördineren.

Pieter Breydel | 31-05-16 | 14:57

De volgende ronde is dan dat je alleen mag reageren met een fokbuk- of goochel account. Daarna kan je alleen zo'n account hebben of openen met je paspoort of sofinummer, en daarna volgen de razzia's en de goelag, want de bolsjewieken en cultureel marxisten zijn geen haar beter dan nazis, maar nooit aangepakt, overal mee weggekomen, de instituties binnengestormd en "alive and kicking".

ben kokhals | 31-05-16 | 14:57

Tijd voor een nieuw medium waar werkelijk álles mag. Geen mitsen of maren, geen Jorissen. Gewoon, werkelijke vrijheid. Uitschelden en belachelijk maken wie je wil, op de manier die je goeddunkt. En dan, dan roep je eens dat je ergens een bom op gooit of iemand op z'n muil gaat slaan. Wat zou het? Woorden zijn maar woorden. Elk mens is verantwoordelijk voor zijn eigen daden. Luister lekker naar die haat-imam die je oproept om homo's vliegles te geven. Zelfs dát zou geen probleem moeten zijn als mensen voor zichzelf kunnen nadenken. Ik zie niet in waarom dat een probleem zou zijn.

Mr Dixit | 31-05-16 | 14:57

@BlitzFlicker | 31-05-16 | 14:20

Fact-free geblaat.
Het bekritiseren van haatimams wordt ook gezien als een uiting van haat en xenofobie. De enige reden waarom men op censuur overstapt omdat het grote publiek de snode plannen van de Europese elite door begint te krijgen en dat dit zelfde publiek niet te sturen is via internet. Dit is het begin van het einde.

Desmoulins | 31-05-16 | 14:55

Wanneer word Facebook verboden? Of aangeklaagd? Dé oorzaak van toenemende tokkie gedrag!

Arknow | 31-05-16 | 14:52

Gaat nog eens heel groot worden, dat GeenStijl.

Rest In Privacy | 31-05-16 | 14:52

-weggejorist-

Noesaa | 31-05-16 | 14:51

-weggejorist-

Noesaa | 31-05-16 | 14:51

Facebook?
Was da nou weer?

Dostranamus | 31-05-16 | 14:51

In 2017 Duitse verkiezingen gaat Merkel zo de Duitsche vuilnisbak in.... en FB begint het al te verliezen bij de jeugd ... andere platformen zullen komen

Ronnie_Tober | 31-05-16 | 14:49

Zo stem je voor een regering, volksvertegenwoordigers, gemeenteraden die de stemmers behoren te dienen, zo krijg je een slangenkuil van hielenlikkers die enkel Merkel én Brussel vertegenwoordigen en die alles bepalen, zelfs wat je mag zeggen, de omgekeerde wereld.
En dan mogen we vervolgens diep in de buidel tasten om heel Zuid-Europa van geld te voorzien.
Zelfs een Nexit schijnt volgens de Nederlandse wet niet mogelijk te zijn, wat vreemd.
maar goed, Timmerfransje wist laatst een bericht in de wereld te helpen dat de Nederlanders helemaal niet zitten te wachten op een Nexit, hij zal dus wel weer eens 100% ongelijk hebben.
We moeten eruit en zo snel mogelijk, we kunnen ons beter aansluiten bij de EVA i.p.v. de EU.
Gelukkig gaat de vooruitgang op het gebied van cryto-currency ongeremd door, dus er zal nog wel een leuke (banken)crisis volgen, wereldwijd. Er komen heel andere, betere opties aan en de EU zal niet in staat blijken dat tegen te houden noch het tij te keren.
De komende decennia zullen veel meer mensen in de parallelle virtuele samenleving hun geld verdienen, uitgeven en zaken doen en geen belasting meer afdragen, alleen de logge slakken, de socialistische 'solidariteit' krijsende oudjes die altijd met hun handen in andermans portemonnee zitten te graaien, zullen dat pas doorhebben als ze in hun graf aan het zakken zijn. Dat ze die laatste uren er maar flink wakker van mogen liggen.

Crufty | 31-05-16 | 14:49

@ necrosis / 14:45
Ik zeg nergens dat je toestemming van mij nodig hebt

Tobi | 31-05-16 | 14:48

Binnenkort een verbod op sites die linksch haat: GeenStijl bijvoorbeeld.
Stasi met VERBOTEN und Anklages tegen iedereen die niet meeloopt met de politiek-korrekte-kudde is weer helemaal terug.

meneer Q | 31-05-16 | 14:48

Ik vind het een hele hoop gezeur. Vroeger stond je gewoon met je vrienden in de kroeg en dan werden ook dit soort uitlatingen gedaan, en erger. Niemand die het daar over had, er werd gewoon om gelachen, zoals het ook bedoeld is. Tijden veranderen en nu hebben we de kroeg afgeschaft (dank overheid, niet meer roken en niet meer drinken onder de 18) en gaat het via social media. Als je nou zo achterlijk bent om alles wat er op social media staat serieus te nemen heb je een vet probleem. Je leeft namelijk nog in het verleden en bent niet mee gegaan met de huidige tijd geest. Je kunt je er heel druk over maken maar je belandt in een dictatuur wanneer je het aan wilt gaan pakken. Natuurlijk werkt Zuckerberg er aan mee, hij heeft een wereld geschapen welke hijzelf niet meer begrijpt. Ook hij gelooft net als Merkel in de maakbare wereld en dat is een illusie!

Toetsiemonster | 31-05-16 | 14:47

Das dus het einde van maroc.nl. Oww neeeej, dom van mij.

Sadomassochristus | 31-05-16 | 14:46

Dan rest alleen maar heel positief te zijn over alle ontwikkelingen. Zo doet de eu altijd heel goed werk vind ik, het zou doodzonde zijn als dat uiteenvalt. En de plaatselijke politie welke op thuisbezoek komt als je het over de opvang van mensen hebt vind ik zo aardig, ik dacht dat dat iets van vroeger was zoveel betrokkenheid. De maatschappij wordt er steeds beter op op deze manier, ik vind dat we allemaal lievv moeten zijn nu. Het zou heel jammer zijn als mensen hier aanstoot aan zouden nemen bv. Of acties uit deden voeren. Nee ben toch blij met zo'n fijne overheid, beter kun je je niet wensen. Kan ik niet meerdere malen belasting betalen of gewoon doneren?

sufkut | 31-05-16 | 14:45

@Tobi | 31-05-16 | 14:38
Als ik, ergens een komma wil plaatsen, dan doe ik dat, met, of zonder jouw toestemming.

necrosis | 31-05-16 | 14:45

-weggejorist-

KonkyDong | 31-05-16 | 14:43

@van Rossum: "over hun schreef bent gegaan"

Ongeacht of je Zuckerberg of Merkel wilt bespringen, confronteer ons niet met jouw natte dromen. Censureer jezelf.

BraadWorstLul | 31-05-16 | 14:43

Assalaama.. (deze uiting is strijdig met de richtlijnen van de gebruikersgemeenschap en is hierom verwijderd).
*Hard hoofd in hebben doet*

hallevvezool | 31-05-16 | 14:42

Ik heb geen Facebook.
*Trekt lange neus*

necrosis | 31-05-16 | 14:40

Joris kan anders ook noord koreaans huishouden

Maaiveld | 31-05-16 | 14:39

Heeft er nog iemand een achterhuis beschikbaar voor de volgende reaguurders:

nietlullenmaarpoetsen
Lompe Lul
Fred Karpet
artrosis (zonder hoofdletter)
Fans de Jog
Boli me kurac
Cunnilingus
Jihadcrasher
squeelypig
Nondedieudediare
Looking the Lamps
Clark
Clark Clarkinsky
Newcastle Star
Mooyman
descharnierenzwenken

(uiteraard onder pseudoniem, hun echte naam is te gevaarlijk in deze barre tijden)

Bedankt,
Oklahoma

Cuyahoga | 31-05-16 | 14:39

@ Neut / 14:34
Die komma hoort daar niet

Tobi | 31-05-16 | 14:38

Facebook "en masse" opzeggen en voortaan zoeken met ixquick.com/ of zo. Om te beginnen.

ben kokhals | 31-05-16 | 14:38

Zojuist in de tweede kamer... Een mevrouw in gebrekkig Nederlands over het incident Typhoon... Het blijkt Koser Kaya te zijn. Aan het woord gelaten door Arib. Bijgevallen door Karabulut. En Marcouch en Kuzu deden ook een duit in het zakje. Allemaal dubbele paspoorters, lid van het hoogste orgaan in dit land, met een salaris van anderhalve ton voor een deeltijdfunctie. Welke discriminatie? Welk racisme? Waar hebben ze het godverdomme over? Echt... Tjongejongejonge...
Wat Ebru zegt: www.metronieuws.nl/columns/2016/05/bra...

Stormageddon | 31-05-16 | 14:36

Het wordt tijd voor Stijlloosboek.

de SENSEI | 31-05-16 | 14:36

Mogen onthoofdingsvideo's dus nog wel? Ik bedoel, dat zijn ongelovigen. Dus religie. Ik ga nu even naar de UB alvast wat boeken verbranden.

Piet Karbiet | 31-05-16 | 14:35

Facebook van je telefoon en je accu gaat weer twee dagen mee inplaats van drie uur. Ik zeg . Ik zie alleen maar voordelen!!

tweetybird | 31-05-16 | 14:35

-weggejorist-

holegeluba | 31-05-16 | 14:34

Xenofobie, is angst. Territoriaal gezien heel natuurlijk voor ons mannen..

Neut | 31-05-16 | 14:34

Binnenkort: Om nog lekker te kunnen haten, schelden en discrimineren Op GeenStijl en Marco.nl

Graaf van Egmont | 31-05-16 | 14:32

Wie start er met mij een crowdfund actie om een eigen ongecensureerde versie van FB te maken (eventueel met NSFW en NSFL opt-out functie en enkel kinderp0rno en terroristenshit geband wordt. Ben dit gezeik helemaal beu

CrazyB | 31-05-16 | 14:31

EU Feind hört Mit

Tobi | 31-05-16 | 14:30

Eu moet alles kunnen doen om het de immigranten absoluut niet een strobreed in de weg te liggen. Met alle respect naar de echte vluchtelingen toe, ik vind niet dat alle vluchtelingen die tegenwoordig europa bestormen voor een beter onderdak komen, maar louter (mis)bruik maken van allerlei regelingen, benefietjes en weet ik het wat om maar puur in het rijke westen te komen zitten.

We zien wat er gebeurd in andere landen om ons heen, verkrachtingen, aanslagen, stijgende criminaliteit, voortrekkerij op eigen burgers notabene, nee joh deze shit wakkert het alleen nog maar meer aan. Duitsers zijn terecht op hun tenen getrapt en gepikeerd dat hun eigen overheid hun zo de rug toekeert.

Alles om maar politiek correct te zijn, kom maar op met die ww3 midden in europa. We zullen ze opknopen daar in brussel.

Anoguurder | 31-05-16 | 14:30

Wanneer leert men nou eens dat je comments op internet niet serieus moet nemen? Dat heb ik pvd op de basisschool al geleerd. De mensen die over reacties op internet zitten te mijmeren hebben het niveau lager dan een kleuter.

Dikkerd108kg | 31-05-16 | 14:30

Zie het probleem niet zo, hun bedrijven dus hun regels.
Als ze zonodig een convenant en gedragsregels willen opstellen gaan ze maar vrolijk hun gang.
Maakt me de pis niet lauw!

Berbaar | 31-05-16 | 14:29

Facebook, waar een islamitische onthoofding gewoon kan, maar een hedonistische ontblote tepel, je account kan onthoofden.

Een foto van je hond op Facebook is overigens genoeg voor een adempauze van uw continue leven in de sociale media. www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/05/...

Als er vervolgens wraakporno op Facebook wordt gehost, is Facebook zo onhandig om de gegevens van de dader met de bewuste video mee weg te gooien.

De EU & Facebook als vervanger van de Trias Politica. Juddge Dredd & Idiocracy in 1.

Feynman | 31-05-16 | 14:27

Ha mooi! Zo pak je die haatimams, de Erdogang en die racisten van Denk aan.
Of mis ik iets?

Piet Karbiet | 31-05-16 | 14:27

einde facebook

mondkapje | 31-05-16 | 14:27

BlitzFlicker | 31-05-16 | 14:20
Wat een rare vergelijking,wat haatimams doen is mensen brainwashen om aanslagen te plegen.Een mening over een religie van vrede vallen geen doden hoor.

endtotrolling | 31-05-16 | 14:26

Gewoon een kwestie van de klagers tegen dezelfde meetlat houden.

watergeus | 31-05-16 | 14:26

Verzin een nieuw woord voor dobberneger, bv dobberfinnen en je bent weer door het filter heen.. politici en ICT kennis, blijft lachen!

WellusNietus | 31-05-16 | 14:25

Back to the future ... Nee, forward to the past. Wat ik bedoel te zeggen: we zijn eindelijk in 1984 beland!

J. Jarig | 31-05-16 | 14:25

In de hemel worden Spinoza en John Locke nu maar als ventilator gebruikt ……

Anacho | 31-05-16 | 14:25

maroc.nl zal dan stil worden.
Oh nee, islamitisch haatzaaien mag gewoon blijven natuurlijk.

sinar2 | 31-05-16 | 14:24

politiek correcte lafaards.

neuzhaar2 | 31-05-16 | 14:24

Dr.Dexter | 31-05-16 | 14:22
-
Me too!

Marcello Christiani | 31-05-16 | 14:24

Alleen hele treurige stakkers komen wel eens op Facebook.

très cool | 31-05-16 | 14:23

Wanneer komt er een roze plaatsvervanger voor fuckbook? Eentje met VvMU en zonder privacyhandel. Ik zou er voor betalen.

Dr.Dexter | 31-05-16 | 14:22

En terecht. Als mensen ongestoord haat mogen zaaien op het internet, dan mogen obscure haatimams ook haat zaaien in de lokale moskee. Beide willen we niet.

BlitzFlicker | 31-05-16 | 14:20

Je verwacht het niet he Europa laat steeds meer ze ware gezicht zien staan we straks in het zelfde lijstje als noord Korea China en Iran tijd om de VPN maar weer aan te gooien

Poldergek | 31-05-16 | 14:20

Van Facebook had ik niet anders verwacht.. maar Google?! Maar goed.. censuur op het internet is net zo effectief als een DNS blokkade.. There is always a way!

WellusNietus | 31-05-16 | 14:18

De Stasi is nooit weggeweest, alleen hebben ze nu internet.

spuitje11 | 31-05-16 | 14:18

Marcello Christiani | 31-05-16 | 14:16
-
En dan alleen links op Facebook, hou dat maar eens tegen als mensen dat delen...

Marcello Christiani | 31-05-16 | 14:18

Facistbook. Beschermt ook het andere Fascistbook.

Glasgow Argus | 31-05-16 | 14:18

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl