Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

'Veenendaalse plofkipfarm uit Kiev krijgt EU-steun'

plofkipshenko.pngGisteren bereikte ons het onzalige bericht dat een of andere oligarch uit Oekraïne een in samenwerking met een Nederlandse firma een door Rabo en ING gesponsorde plofkippenfarm in Veenendaal gaat bouwen. Want het associatieverdrag dat nog helemaal niet in werking is, kan of mag zijn omdat MinPres Rutte nog steeds niet besloten heeft wat hij met de uitslag van het referendum gaat doen hoe hij de uitslag van het referendum gaat negeren, lijkt gewoon ontzettend in werking nu Plofkipshenko zijn kippenschuur komt knutselen in Biblebeltië. Bretelblog 925.nl dook in de kippenkwestie en concludeert precies dat: "Dit is alleen een winstgevende operatie als de importmuren verdwijnen, precies wat er in het associatieverdrag is geregeld. [...] Het is duidelijk dat MHP anticipeert op een inwerkingtreding, zonder enig voorbehoud. Door het verdwijnen van importheffingen kan MHP de Europese markt op." Verder lijkt de jaarrekening van MHP er op te wijzen dat eigenaar Yuri Kosyuk géén belasting betaalt. 925: "Dat is heerlijk concurreren met een Nederlandse boer die wel winstbelasting moet afdragen." En tenslotte krijgt Plofkipshenko ongeveer een miljard aan 'zachte leningen' (= overheidssteun) vanuit Brussel. Tel uit je verlies, Nederlandse pluimveefarmer die wél aan de plofkipquotanormenregels voldoet. Hele artikel leze men bij 925.nl.

Reaguursels

Inloggen

Natuurlijk mag MHP kip verkopen.

Jouw antwoord geeft wederom aan dat je de door mij genoemde feiten niet hebt gelezen. Zoals gebruikelijk. Zoals je ook het stuk op 925 en alle verdere gegeven bronnen zoals NRC niet hebt gelezen.
Wat wel weer logisch is, gezien het feit dat je nooit (digitale) kranten leest, omdat je elke vorm van kennis van zaken verwerpt.

MHP mag in NL kip verkopen, als MHP aan dezelfde eisen voldoet als Nederlandse kippenboeren.
En anders moet MHP lekker kip blijven verkopen in Oekraïne.
Of andere landen die dezelfde eisen hanteren als het corrupte Oekraïne.
Echt niet moeilijk, al is het wel zo dat ik dit pas 5 x had uitgelegd.

Dandruff | 29-05-16 | 12:16

@Dandruff | 29-05-16 | 11:04

Oh dus eigenlijk vind je dat MHP gewoon geen kip mag verkopen. Duidelijk. Je snapt dus wel dat dit juist oneerlijke concurrentie is?

De rest van je verhaal heb ik al tig keer weerlegd maar je wil het niet snappen of je kan het niet snappen.

De Koreaanse Slet | 29-05-16 | 11:11

De Koreaanse Slet | 29-05-16 | 09:51,
De Koreaanse Slet | 29-05-16 | 09:59,

Je hebt geen enkele bron gegeven en je hebt geen enkel cijfertje nagerekend.
Je claimt echter dat je wel degelijk een miniem promillage van de feiten hebt weerlegd; door die feiten tenminste 3 x te negeren.

Een misverstand, helaas, want bij een serieus debat draait het nou juist niet om het negeren van de feiten. Speciaal voor jou dus die feiten nog maar weer een vierde keer;
- 1 partij die belasting betaalt en 1 partij die geen belasting betaalt = oneerlijke concurrentie;
- hetzelfde geldt voor 1 partij die zich wel, en 1 partij die zich niet aan EU-eisen hoeft te houden;
- ongeacht of het om 40.000 ton of 40 miljard ton gaat;
- ongeacht op welke markt die kip verkocht wordt;
- zowel Wellens als de kippenboeren hebben dus gelijk;
- want alles wat MHP verkoopt, kan niet meer door anderen verkocht worden;
- en NL verkoopt wel degelijk kip aan Afrika en het Midden Oosten;
www.pluimveeweb.nl/artikelen/2014/10/...

Dat Oekraïne al vanaf 2014 kip mag importeren klopt, maar dat was juist *in aanloop naar* inwerkingtreding van dit associatieverdrag. Dat staat er dus niet los van, integendeel; ook die import was te danken aan dit verdrag. En dat er op elke 10 Nederlandse bedrijven die failliet gaan misschien ook 1 Nederlandse werknemer kan worden aangenomen is mooi, maar volgens mij niet geheel toereikend. Nog los van de vraag of MHP haar werknemers straks niet gewoon uit de veel goedkopere MOE-landen haalt. Zoals schrikbarend veel Nederlandse bedrijven ook al jaren doen.

Dan jouw argument dat je het nieuws nooit volgt. Je zegt dat die oneerlijke concurrentie slechts voor 40.000 ton van de totale kiphandel geldt, en aangezien de EU tot nu toe altijd heeft gefaald met het handhaven van quota, geloof je dat dit quotum nu eindelijk eens een keertje wel goed gaan.
Maar ik geloof dat dus niet. Daarom had ik het gisteren al 2 keer over het begrip "kwaliteit" in de voedselindustrie;
- als bedrijven al het lef hebben om paardenvlees en rundvlees te vermengen;
- terwijl dat vrij makkelijk valt aan te tonen;
- waarom zouden ze dan geen scharrelkip met batterijkip vermengen?
- of Nederlandse met Oekraïense kip?
Geen wetenschapper kan het verschil aantonen, en jouw linker- en rechter- duim (waar jij al jouw beweringen op baseert) kunnen dat evenmin.

Het lijkt inderdaad vreemd dat iemand deze simpele materie niet kan bevatten. Maar eigenlijk is het heel logisch. Jouw punt is namelijk dat jij de feiten niet kent en vooral niet wìlt kennen.
Het consequent negeren van de werkelijke wereld om je heen is de reden dat je de uit die feiten voortkomende problemen niet snapt.

Dandruff | 29-05-16 | 11:04

@Dandruff | 28-05-16 | 22:39
"Nogmaals, de feiten, cijfers en bronnen staan allemaal nog kaarsrecht overeind."

De cijfers heb ik niet nagerekend, ga ik ook niet doen, maar zijn niet van belang voor hetgeen wat geïnsinueerd wordt namelijk dat het oneerlijke concurenttie is omdat Kosyuk middels een constructie minder/geen belasting zou betalen.

De bronnen zullen best kloppen, maar nogmaals dat maakt niet dat de feiten kloppen. Dat schijn jij niet te begrijpen.

De auteur haalt mogelijk misbruik van een belastingsconstructie aan als oneerlijke concurrentie voor Nederlandse kippenboeren. Dit is eigenlijk al absurd want de kippenboeren zelf zeggen dat het probleem zou kunnen zijn dat dit bedrijf gaat concurreren omdat ze 40% lagere productiekosten hebben dan Nederlandse kippenboeren. Maar zowel de auteur als de kippenboeren zitten ernaast want het bedrijf mag niet meer dan 40,000 ton op de EU-markt kwijt, het grootste gedeelte daarvan gaat naar MOE-landen die toch al geen Nederlandse kip (kunnen) kopen en de rest gaat naar Afrika en het Midden-Oosten die OOK al geen Nederlandse kip (kunnen) kopen.

Ik snap dus werkelijk niet hoe iemand dat niet kan bevatten. Het is namelijk niet zo heel erg moeilijk.

De Koreaanse Slet | 29-05-16 | 09:59

@Dandruff | 28-05-16 | 22:51
"Je hebt niks onderzocht, niks beargumenteerd en je hebt geen enkele bron geleverd..."

Ja dat heb ik wel. Jij kennelijk niet of je snapt het gewoon niet.

MHP mag op dit moment slechts 40,000 ton per jaar van hun kip op de EU-markt dumpen dat mochten ze vorig jaar (dus voor het associatieverdrag in werking trad) ook. Meer mag niet omdat ze niet (volledig) aan de EU-eisen voldoen. Verder is het dus geen oneerlijke concurrentie WANT al die verwerkte kip ging toch al naar het buitenland maar nu via Nederland omdat Nederland daar strategisch veel beter voor ingericht is. Het netto verschil is dus dat er werkgelegenheid komt voor Nederlanders en dat er met deze kip verdient word door Nederland. That's it. Mocht MHP keihard aan de weg timmeren en hun plofkippenproductie volledig naar de standaard van de EU aanpassen dan concurreren ze met plofkipproducenten in Nederland die toch al een aflopende zaak zijn want de consument, overheid en slagers/supermarkten hebben al tabee gezegd tegen de plofkip.

M.a.w. je lult uit je nek, je loopt te zwammen. Het oer-Hollandse scharrelkippetje en diens producenten worden niet bedreigd door MHP omdat zij een totaal andere markt bedienen.

De Koreaanse Slet | 29-05-16 | 09:51

De Koreaanse Slet | 28-05-16 | 16:41,

MHP hoeft helemaal niet aan de EU-eisen te voldoen. Niet voor niets citeert Wellens (anders dan jij) het associatieverdrag. Er wordt daarin alleen van Oekraïne gevraagd om;
- binnen 3 maanden;
- met plannen te komen;
- waarmee Oekraïne kan *proberen*;
- om ooit *in de toekomst*;
- tegemoet te kunnen komen aan die EU-eisen.

Verder maakt het natuurlijk geen drol uit waar die kip naartoe gaat; stelling was dat MHP oneerlijke concurrentie is voor de Nederlandse kippenhouders die aan steeds meer eisen moeten voldoen.
Die stelling blijft ook weer kaarsrecht overeind staan.

Je hebt niks onderzocht, niks beargumenteerd en je hebt geen enkele bron geleverd...
En jij hebt het dan over de "onderbuik" van anderen?

Dandruff | 28-05-16 | 22:51

De Koreaanse Slet | 28-05-16 | 16:25,

Dat is geen nonsens, dat lijkt alleen maar zo voor mensen die nog nooit een krant hebben gezien. Er is juist de afgelopen maanden weer heel veel ophef geweest over het ontduiken en ontwijken van belastingen door grootverdieners en internationale bedrijven.

Internationale bedrijven mogen zelf bepalen waar ze belasting betalen. Voor Kosyuk zal de 0% belastingregeling in het corrupte Oekraïne vast iets voordeliger zijn dan welk Nederlands belastingtarief dan ook. Als voormalig lid van de corrupte regering daar kan hij zichzelf bovendien allerlei subsidies toekennen. Dat deed hij trouwens al, in 2013 bijvoorbeeld; ipv 29 miljoen belasting te betalen, kreeg hij 2 miljoen "terug" over zijn niet-betaalde belastingen.
Een kadootje van de straatarme (en dus door de EU gesubsidieerde) Oekraïense regering van 31 miljoen voor deze miljardair. Die ook nog voordelige leningen van Brusselse investeringsbanken kreeg.
Daar gaan wij geen cent aan verdienen, integendeel.

Je gebrabbel over "kwaliteit" bevestigt wederom mijn punt van 15:31 dat je niet weet waar je over praat. Voortdurend worden we geconfronteerd met berichten over de voedselindustrie, die liegt en bedriegt;
- rundvlees dat eigenlijk paardenvlees is;
- lamsvlees dat eigenlijk schapenvlees is, of zelfs kalkoen;
- kippenvlees dat vol water en eiwitten wordt gespoten;
- kip uit Thailand dat niet aan onze eisen hoeft te voldoen omdat er een satéstokje doorheen zit;
- etc.
Dus wat nou "kwaliteit"?

Jouw reacties zijn broddelwerkjes.
Bezie de wereld van verschil met de stukjes van Arno Wellens, die;
- het associatieverdrag verdrag leest en citeert;
- de jaarrekening van MHP doorspit en daaruit publiceert;
- de CV en financiën van Kosyuk bestudeert;
- voortdurend aan bronvermelding doet.

En dan kom jij; heel hard "nietes" roepen.
En als je wordt tegen gesproken nog een paar keer "nietes".
Nogmaals, de feiten, cijfers en bronnen staan allemaal nog kaarsrecht overeind.

Dandruff | 28-05-16 | 22:39

Gewoon niet meer praten met al die managers. Doodzwijgen en zo min mogelijk producten kopen, leningen aflossen, minder consumeren, krijg de t* maar met jEUllie systeem.

Watching the Wheels | 28-05-16 | 21:07

Dit land is echt helemaal naar de kl*te, net als die EU. Normen en waarden noemen ze dat en de werkenden betalen zich blauw aan belastingen (en dat keren ze dan weer uit aan de asielzoekers die naar hier komen na het gooien van hun commerciële olie en gasbommen en wapenleverancies). En onze bejaarden kunnen een 24-uursluier krijgen en er is geen tijd voor een praatje. Die top heeft echt gewoon het hele systeem naar de kl*te geholpen.

Watching the Wheels | 28-05-16 | 21:05

En 30% gaat dan vanuit Nederland weer naar moslimlanden www.geenstijl.nl/archives/images/MHPpe... ? Dus ook nog halalgeslacht vlees met al die subsidies en belastingontwijking?

Watching the Wheels | 28-05-16 | 21:00

How moet je die kip nu niet kopen als je kip koopt? Er komt op de verpakking alleen "made in nederland" op te staan.

kakkerlakgod | 28-05-16 | 20:58

@meneer Q | 28-05-16 | 12:43
Zit er als Dierenpoesstemmert ook aan te denken PVV te stemmen om een spaak in het EU-corruptiewiel te steken. Dat kippenbedrijf krijgt 1 miljard overheidssteun en concurreert met Nederlandse boeren, sterker nog ... ze slepen het vlees van Oekraïne naar Veenendaal om het van daaruit weer onder Nederlandse vlag te exporteren. K*t Rabobank, corrupte f*ck EU, corrupt t* systeem.
925.nl/archief/2016/05/27/referendum-o...

Watching the Wheels | 28-05-16 | 20:57

Kippen en Couwenhove-Kalergi?
Okee, het zal wel..
Maar goed, het kan niet genoeg verteld worden welke premissen ten grondslag liggen aan de E.U.. Van wie bijvoorbeeld het kolen en staalpact idee is, de werkelijke symboliek van de 12 sterren in de vlag, de herkomst van de hymne, de invloed van de islam op het uiteindelijke uiterlijk van de vlag met 12 sterren en blauwe fond.
Het kan niet vaak genoeg gepost worden. Vooral voor die verdwaalde gutmensch die nog geloofd dat de keizer kleren aan heeft.
Alleen het sprongetje kippen en het plan Kalergi..?
Wilt aub niemand mij dat uitleggen? Ook niet als dat tot verstrekkende inzichten leidt? Mijn plafond trekt dat even niet.

Zoltan | 28-05-16 | 20:52

Rutte, lees je even mee lul!

FinFucker | 28-05-16 | 18:11

Dat heet

Dutch_Holland | 28-05-16 | 17:59

@SjorsW. | 28-05-16 | 14:2
'Opgescheept'? Waar pleit je nou voor? Om al die regeltjes maar weer op te heffen?"

Zoals ik zeg in mijn bericht: gelijke regels voor iedereen, of anders een importheffing om het verschil op te heffen.
Je kunt niet verwachten dat Nederlandse ondernemers verplicht worden duren panden te bouwen, waardoor de kostprijs gigantisch stijgt en vervolgens iedereen goedkope kip koopt die onder erbarmelijke omstandigheden is opgegroeid. Dat heer concurentievervalsing.

Dutch_Holland | 28-05-16 | 17:58

@Mich2007 | 28-05-16 | 14:52
In een hoekje gaan zitten en ongefundeerd en nodeloos (soms kwetsend) jouw mening te geven over iets wat je toch niet snapt.

De Koreaanse Slet | 28-05-16 | 17:46

@Graaf van Egmont | 28-05-16 | 16:52
Die 40,000 ton is voor de gehele EU - meer mag (voorlopig) niet - en die 40,000 ton gaat grotendeels naar armere EU landen zoals Slowakije, Roemenië en Bulgarije bijvoorbeeld. Had jij daar in Frankrijk al coq au vin gevonden gemaakt van Oekraïense kip? Nee ik ook niet.

De Koreaanse Slet | 28-05-16 | 17:44

De Koreaanse Slet | 28-05-16 | 16:41
Je neemt met je "feiten" de zorgen van de "onderbuik" niet weg. En die zorgen worden in mindere mate gevormd door de gevolgen voor de boeren, dan door het gedrag van de megalomane EU met haar eigen agenda, waar dit slechts een voorbeeld van is.
.
Implants  | 28-05-16 | 16:54
Geen zorgen, ik deed toch een "wink" ;)

Ramsesz | 28-05-16 | 17:28

@Ramsesz | 28-05-16 | 16:04
Niet zo zwaar op de slet spelen, meer dan gefundeerd is met heipalen. Of in dit geval zijpalen, toch?

Implants | 28-05-16 | 16:54

De Koreaanse Slet | 28-05-16 | 16:41
Je mag dan gelijk hebben, maar de grote vraag blijft altijd, wie in de gaten gaat houden wanneer de 40.000 ton overschreden gaat worden. Nederland is namelijk niet zo'n handhaafland.

Graaf van Egmont | 28-05-16 | 16:52

Tja ik zag eens een docu waarin bleek dat Nederlandse kippenboeren door middel van hun subsidie goedkoper kunnen produceren dan Zuid-Afrikaanse kippenboeren op hun binnenlandse markt. Aan de andere kant gaat er dan weer ontwikkelingshulp naar die arme kippenboeren in Zuid-Afrika omdat ze door de Nederlandse kippen en EU subsidies uit de markt gedrukt worden. Dus EU beleid is vaak totaal verknipt en houdt vooral zichzelf als bureaucratie in stand.

Simon_GS | 28-05-16 | 16:42

Ramsesz | 28-05-16 | 16:04

Jep. Men neemt het hier niet zo nauw met feiten. Zo mag het moederbedrijf amper 40,000 ton per jaar leveren in de EU omdat het nog niet (volledig) voldoet aan de minimale eisen van EU-regelgeving, waarvan overigens vrijwel alles naar centraal Europa gaat. Die hebben daar echt geen geld voor dure Hollandse kip. 2/3 van de totale productie wordt grotendeels sowieso geleverd aan andere landen dan West Europa en de rest is voor de interne markt. Het is best pijnlijk om te zien dat vrijwel elke reaguurder er volledig naast zit op basis van den onderbuik en nogal foutieve berichtgeving.

De onderbuikende nitwit loopt dus weer voor zijn/haar beurt te spreken zonder kennis van zaken. Feitelijk levert deze Nederlands/Oekraïense onderneming geld en werkgelegenheid op. Dat kippenboeren zoals altijd weer eens moord en brand schreeuwen is al zo oud als Methusalem en zoals altijd gebaseerd op de angst en vaak irrelevante zorgen voor morgen.

En ik geloof overigens helemaal niet in protectionisme maar in concurrentie op basis van kwaliteit, kwantiteit/prijs of service. Je moet als ondernemer simpelweg zonder enige twijfel winnen op één of meerdere van deze punten of je delft het onderspit.

Persoonlijk eet ik kwaliteitsvlees en ben meer dan bereidt om daar veel meer voor te betalen.

De Koreaanse Slet | 28-05-16 | 16:41

Dandruff | 28-05-16 | 16:08

Nee niet. Voorbeeld: "Dat is heerlijk concurreren met een Nederlandse boer die wel winstbelasting moet afdragen."

Dat is klinkklare nonsense. Het bedrijf concurreert helemaal niet met een Nederlandse boer en al helemaal niet op belastingafdragen. Het levert goedkoper geproduceerd vlees voor minder en van mindere kwaliteit vrijwel uitsluitend voor buitenlandse markten. En feitelijk staat het dus niet in de weg van het hoogwaardige vlees wat Nederlandse boeren moeten produceren. En dat is lang niet het enige wat half waar of gebaseerd op achterlijke assumpties is. Het is dus een broddelwerkje.

De Koreaanse Slet | 28-05-16 | 16:25

De Koreaanse Slet | 28-05-16 | 15:54,

Je hebt geen woord uit dat stuk op 25.nl weerlegd.
Dan kun je wel heel erg uit de hoogte doen, maar de feiten, de cijfers en de bronnen uit het stuk staan nog allemaal overeind.

Veel plezier verder, met je dommer voor te doen dan biologisch gezien mogelijk is.

Dandruff | 28-05-16 | 16:08

Als ik het goed begrijp worden via deze route onze Islamitische vrienden in grote delen van Afrika voor het lapje gehouden; die denken dat de kip uit NL komt terwijl hij eigenlijk uit het vroegere Khazaria komt. Voor de niet ingewijden, dat was het Zionistische ideaal avant la lettre in Zuid Rusland. Dat vind ik op zich dan toch wel een goede grap.
Voor wat achtergrondinfo zie bijv. www.khazaria.com/khazar-history.html. Disclaimer: niet geschikt voor antisemieten, antizionisten en communistische revisionisten.

kindapaas | 28-05-16 | 16:05

De Koreaanse Slet | 28-05-16 | 15:54 Als we jou toch niet hadden om te duiden wat "de werkelijkheid is". Andersom heb jij duidelijk niemand nodig en voldoende aan jezelf om je eigen kritiek te waarderen als "terecht". De wereld kent voor jou geen geheimen meer. Eenzaam aan de top zeker? ;)

Ramsesz | 28-05-16 | 16:04

Dandruff | 28-05-16 | 15:31

Je snapt de betekenis van woorden zoals 'corruptie' en 'fraude' niet eens. Waar hebben we het dan nog over?

Mijn terechte kritiek op het broddelwerk van 925.nl is meer dan gefundeerd als je in acht neemt wat de werkelijkheid is en die heb ik hierboven keurig uitgelegd.

De Koreaanse Slet | 28-05-16 | 15:54

Thanks voor de tip en natuurlijk ook de andere reaguurders. Ik ga gelijk even kijken voor een ECHT goed stukje vlees.
Henk003 | 28-05-16 | 15:28
.
Misschien is het al voorbijgekomen hoor, maar kijkt u hier eens.

www.sameneenkoekopen.nl/

Lupuslupus | 28-05-16 | 15:47

Weet iemand een boer te vinden in de regio, Veenendaal, Rhenen, Ede of de Betuwe die biologische kip verkoopt?
Henk003 | 28-05-16 | 13:35
.
www.okvlees.nl/kip
.
Wordt aan huis bezorgd.

Lupuslupus | 28-05-16 | 15:44

@Dostranamus | 28-05-16 | 13:33
In kippenbouillon zit geen kip, de kippensmaak komt van gistcellen. Of er in kippensoep - uit dezelfde fabrieken - daadwerkelijk kip zit, is te betwijfelen. Het zal dan ook nu al geen scharrelende kip zijn.

Guido | 28-05-16 | 15:36

@necrosis | 28-05-16 | 13:29
Die had vast geen banden met criminele politieke organisaties.

Guido | 28-05-16 | 15:33

De Koreaanse Slet | 28-05-16 | 14:55,

Dat de vele subsidie aan Europese boeren best verder omlaag mogen is een heel andere discussie. Waarbij ook gezegd moet worden dat Europese boeren dat geld ook krijgen omdat ze voortdurend hebben moeten aanpassen aan nieuwe wetgeving; wetgeving waar Kosyuk zich niet aan hoeft te houden.

Je schijnbare vertrouwen in mensen met macht is naïef, of speel je die naïviteit?
We hebben de afgelopen weken weer genoeg kunnen lezen over constructies waarbij de rijken in Europa hun geld in veiligheid brachten. Dat een corrupte miljardair als enige het goede voorbeeld zou geven acht ik niet erg aannemelijk. Een programma als "Keuringsdienst van Waarde" veegt ook voortdurend de vloer aan met jouw geloof in het etiketje "kwaliteit".
In Nederland wordt massaal kip uit Azië verkocht als "Nederlands product", en de daarbij behorende kwaliteitseisen. Dat dat niet zo is maakt niet uit; dat mag als het geen pure kip meer is, maar bijvoorbeeld "kip op een stokje".

Je weerlegt geen woord van het stuk op 925.nl.
Dat je die pagina niet gelezen hebt bewijst nog niet dat de linkjes die daar staan niet betrouwbaar zijn. Ok jouw argument dat jij beter bent in het beledigen van andersdenkenden overtuigt niet. Net zo min als in alle andere discussies die je voerde, en waarin jij ook altijd beweerde dat belediging de enige echte vorm van debat is.

De Koreaanse Slet | 28-05-16 | 15:03,

"Welke fraude"?
Met die vraag bewijs je dat je het stuk op 925 niet eens gelezen hebt.
Dat corruptie in sommige landen zoals Oekraïne legaal is klopt, maar dat maakt die corruptie nog niet minder corrupt.

Dandruff | 28-05-16 | 15:31

Om de goedwillende gekleurden in het racisme- en discriminatiedebat eens in het zonnetje te zetten zou ik mijn mening als volgt willen neerzetten: ik haat alle blanke lieden die dit soort oneerlijke concurrentie mogelijk maken. Want het zijn namelijk overwegend blanken. En linksom of rechtsom, doen ze dat om hun eigen portemonnee (of die van hun vriendjes) te vullen. Waar Mandela opkwam voor zijn kleurgenoten, vertrapt Rutte het liefst zijn blanke onderdanen. Rijke en machtige blanke mensen, zijn de vreselijkste mensen die er bestaan.

Leptob | 28-05-16 | 15:30

Mark_D_NL | 28-05-16 | 13:37 | | Reageer+ | 0
Thanks voor de tip en natuurlijk ook de andere reaguurders. Ik ga gelijk even kijken voor een ECHT goed stukje vlees.

Henk003 | 28-05-16 | 15:28

Alleen op straat bereik ik niets, er is organisatie nodig en aantallen. Alleen gezamenlijk kunnen we iets veranderen

BenHetZoZat | 28-05-16 | 15:25

BenHetZoZat | 28-05-16 | 15:13
Tsja, wat ga jij er zelf aan doen dan? Niets, en over 15 jaar zit je hier nog steeds te typen en te klagen vanuit een rijtjeswoning.
Ik word moe van dat gejank, onderneem zelf eens wat, maar je hebt het waarschijnlijk nog te goed en laat het liever een ander opknappen omdat je bang bent voor het goede baantje waarmee je de hypotheek betaald en verantwoorde voeding koopt. Hypocriet!

Ongeblustekalk | 28-05-16 | 15:18

DUs Nederlandse kippenfokkers: zeg maar dag met je handje. Zo rolt de EU: eigen volk laatst. Maar de meerderheid koos en kiest pro-EU dus wen er maar aan.

Rest In Privacy | 28-05-16 | 15:18

Wanneer is het genoeg?

Dacht lang dat er ooit een gebeurtenis te erg zou zijn en op die manier als catalysator de mensen met hooivorken de straat op zou drijven. Helaas, wederom een pracht voorbeeld van hoe we genaaid worden. Dit geval weten we, durf ervan uit te gaan dat dit een van de weinige is die wel in de publiciteit is gekomen maar er vele meer zijn.

Hoe lang pikken we het nog?

BenHetZoZat | 28-05-16 | 15:13

Dandruff | 28-05-16 | 14:51

Welke fraude en corruptie? Waar heb je het over. Een Nederlands bedrijf gaat samen met een Oekraïens bedrijf een vleesverwerkingsbedrijf starten met behulp van Nederlandse investeringen om plofkip te verwerken, verpakken en exporteren naar vooral Afrika en het Midden-Oosten. Wat is daar mis mee? Welke onregelmatigheden heden zie jij en dan heb ik het niet eens over je rare aantijgingen van corruptie en fraude.

Volgens mij is dit gewoon een legitieme onderneming die willen handel voeren volgens de regeltjes. Ik kan geen onregelmatigheden bespeuren. Jij?

De Koreaanse Slet | 28-05-16 | 15:03

Stormageddon | 28-05-16 | 14:10

Waar staat dat? Volgens mij maakt de eigenaar van het bedrijf gewoon gebruik van een belastingconstructie die (nog) mag in Oekraïne. Dat mag je oneerlijk vinden maar wie zou dat niet doen? Jij?

Verder kan ik nergens lezen dat de nog te starten joint-venture in Nederland vrijstelling van belastingen heeft.

Volgens mij moeten het bedrijf en de werknemers gewoon net zoals altijd belastingen betalen in Nederland. En er is geen enkele reden om te denken van niet.

Het hele artikel op 925.nl is overigens een bij elkaar geraapt stuk ellende van halve waarheden en misleidende assumpties. En het reaguurder-volk slikt het weer als zoete koek.

Het gaat al fout bij de assumptie dat het bedrijf direct gaat concurreren met Nederlandse kip. Dat kan niet. Daar is het kwalitatief niet goed genoeg voor. Het enige wat eventueel een bedreiging kan vormen is als de kip dezelfde kwaliteit gaat krijgen en de afzetmarkt naar West Europa wordt verplaatst maar dat vind de EU weer niet goed want als er al een beroepsgroep is wat beschermd wordt door en met miljarden en miljarden subsidies kunstmatig in leven wordt gehouden door de EU dan zijn het West-Europese boeren wel. Belachelijk.

Zo'n zelfbenoemd stuk 'rekenwonder' zou zich toch echt wat beter in de details moeten inlezen alvorens hij met een 'scoop' komt. Er klopt gewoon geen zak van.

Het houdt niet op. Niet vanzelf.

De Koreaanse Slet | 28-05-16 | 14:55

Wat kunnen we doen om dit tegen te houden ?

Mich2007 | 28-05-16 | 14:52

De Koreaanse Slet | 28-05-16 | 13:50,

Anders dan jij denkt zijn fraude en corruptie helemaal niet goed voor een economie. Het is naïef te denken dat als de EU fraude door miljardairs en politici gedoogt, het "werkvolk" wel bereid zal zijn om netjes overal te betalen. Zeker in combinatie met de door de EU georganiseerde dalende economie en de door de EU verplicht gestelde hogere werkloosheid, zullen steeds meer mensen met geldnood het corrupte gedrag van de EU-elite gaan kopiëren.

Het signaal van de EU is duidelijk;
- wie de democratisch gekozen wetgeving respecteert, wordt gestraft;
- wie lak heeft aan alle wetgeving, krijgt een miljard subsidie.

De kwalijke aspecten daarvan worden alleen maar overtroffen door een tiental andere kwalijke ideeën van de EU, zoals; het EU-streven naar meer seksueel geweld; meer terroristisch geweld; totale afschaffing van democratie; afschaffing van godsdienstvrijheid en vrijheid van meningsuiting; het hier huisvesten van Erdogans veroveringsleger; uitlokking van oorlog met Rusland; en natuurlijk het wegbezuinigen van ons eigen leger; etc.

Dandruff | 28-05-16 | 14:51

Geen probleem, ik heb best nog wel plek voor een paar kippen in de moestuin op mijn balkon.

koosnaam | 28-05-16 | 14:42

Zo zie je maar, dat verdrag is nergens voor nodig, handel kan zonder ook wel. Als je maar wil!

tiku99 | 28-05-16 | 14:36

Goh, voorspelbaar;
- het in schulden steken van Oekraïne;
- en het in schulden steken van Nederland;
- met als doel de werkloosheid in Nederland te vergroten;
- is dus niet voor iedereen slecht;
- een paar miljardairs worden daar véél beter van...

Doet me denken aan een ander fantastisch EU-plan, TTIP.
Daarom, beste mensen, teken hier, en zegt het voort;
ttip-referendum.nl/

Dandruff | 28-05-16 | 14:32

@Stormageddon | 28-05-16 | 13:51 "Ik dacht dat wij "Nee" hadden gestemd."
.
De Ruttekliek gaat er vast vanuit dat de soep, zoals vaker het geval is, vanzelf wel afkoelt, en de mensen kunnen worden afgeleid met "an endless series of hobgoblins". Zoiets.

ben kokhals | 28-05-16 | 14:30

Wat is er mis met plofkip? Veruit de meest efficiente en milieuvriendelijke wijze van kipproductie.. daarnaast zijn ze snel uit hun lijden verlost en is het supermals vlees. Ik zie alleen maar voordelen

beetjemoe | 28-05-16 | 14:29

@ Dutch_Holland | 28-05-16 | 14:11

'Opgescheept'? Waar pleit je nou voor? Om al die regeltjes maar weer op te heffen?

Sjors W. | 28-05-16 | 14:29

We hebben in 2013 een rekenfout genaakt,am*dam wij krijgen nu nog €99,- Graag zo snel mogelijk betalen. Anders rechtzaken en beslag uit naam van Willy door de belastingdienst.

am*dam | 28-05-16 | 14:25

Marianne Thieme . . . waar blijft u ... waar bent u ?
krelus | 28-05-16 | 14:16
Voor zo ver ik het begreep, heeft ze in Australie haar reces verlengd omdat ze nog niet toe was aan werkzaamheden in de 2e slaapkamer. De vermoeidheid was nog niet geweken, volgens haar.....

wakker worden | 28-05-16 | 14:21

Marianne Thieme . . . waar blijft u ... waar bent u ?

krelus | 28-05-16 | 14:16

Door wakker dier, de dierenpartij en al die andere linksgekkies, zitten onze boeren opgescheept met ontzettend veel regels, en dus een veel hogere kostprijs. Straks als het associatieverdrag in werking treedt, want dat gebeurd gewoon, worden plofkippen uit Oekraïne in Nederland geslacht. Zo probeert men mee te liften op de goede naam die Nederland heeft op landbouwgebied. Het is te gek voor woorden, als je Nederlandse ondernemers verplicht zoveel te investeren in dierenwelzijn, moet je de grens sluiten voor elk product dat niet aan dezelfde eisen voldoet.

Dutch_Holland | 28-05-16 | 14:11

@De Koreaanse Slet | 28-05-16 | 14:06
Maar de regels zijn dus niet hetzelfde want MHP betaalt geen belasting. Hier noch daar. Daarbij: net zei je nog dat die kippetjes helemaal niet voor de Nederlandse markt zijn als argument en nu opeens kom je met het argument dat zij een groter deel van hun kippetjes op de EU markt kwijt kunnen. Je spreekt jezelf nog al tegen. Alweer.

Stormageddon | 28-05-16 | 14:10

@Ramsesz | 28-05-16 | 13:59
Het is inderdaad geen fabeltje, en er speelt in de achtergrond van die Kalergi meer mee aan destructieve krachten. Dat we met opzet de pineut zijn is wel zeker.

ben kokhals | 28-05-16 | 14:09

@sinar2 | 28-05-16 | 13:55
Nou dan doen jullie dat toch niet. Andere mensen vinden dat prima en kunnen er flink wat geld mee verdienen. Wie ben jij in hemelsnaam om die mensen dictoriaal de les te lezen? Jij hebt er geen greintje last van, je hoeft geen plofkip te kopen of eten en de markt in de EU is dermate gereguleerd zodat je ook zeker weet dat jouw scharrelkippetje uit Nederland komt.

En het hele associatieverdrag is ervoor gemaakt zodat o.a. bedrijven zoals MHP dezelfde regels als Nederlandse boeren gaan hanteren zodat ze ook een groter deel van hun kippen op de EU-markt kwijt kunnen in de toekomst.

Wat is daar mis mee voor de consument? Voor de handel? Nederlandse boeren moeten gewoon kwaliteit voor meer verkopen en de goedkope meuk kan goedkoper uit het Oosten komen.

De Koreaanse Slet | 28-05-16 | 14:06

Nu nog 50 miljoen kippen zonder kop uit Oekraïne, die visumvrij binnen de EU een graantje komen meepikken uit de staatsruifen van de EU lidstaten.

Goedverdoemme | 28-05-16 | 13:59

En het blijft natuurlijk niet bij die plofkippen. Next is GMO klote-zooi uit Oekraine die de mensen zwak & ziekjes maakt en erger. Tsja, dat krijg je met een regering die zich gedraagt als een curator van een landje dat in liquidatie verkeert. Het zal ze allemaal een halalworst wezen, zolang Washington maar happy is.

ben kokhals | 28-05-16 | 13:59

Dostranamus | 28-05-16 | 13:42
Ik had nog nooit van die hele Coudenhoven-Kalergi gehoord, maar de laatste paar maanden zie ik die naam overal op Internet opduiken. Ze schijnen in EU elkaar zelfs jaarlijks "CK"-awards uit te reiken, zoals de afgelopen keer aan Angela "Wir Schaffen Das" Merkel. Maar op televisie heb ik er nog nooit iemand over gehoord. Dat het geen fabeltje is dat de ideeën van deze man in de praktijk worden gebracht moge duidelijk zijn sinds de uitspraken van bijvoorbeeld Frans Timmermans, die inmiddels zonder blikken of blozen hardop zegt dat volgens de EU "diversity" de toekomst van de wereld is en dat landen zichzelf feitelijk zullen moeten opheffen ten gunste daarvan. Ik kan dat niet anders interpreteren dan een oorlogsverklaring van de EU tegen, tja, tegen pretty much alle landen.

Ramsesz | 28-05-16 | 13:59

Castor12 | 28-05-16 | 13:53
Een handreiking accepteren die pallies toch nooit, dus dat loge is een prima idee.
Waar kan je die boodschappen kopen?

Karper_Diem | 28-05-16 | 13:57

Het "hoogopgeleide" volk dat voor stemde is nu eenmaal dol op goedkope KFC kip blijkbaar. Wat een tokkies.

Halveneger | 28-05-16 | 13:55

@De Koreaanse Slet | 28-05-16 | 13:50
We willen gewoon geen zaken doen met gigantische fokfabrieken die kippen beestachtig behandelen. En het maakt niet uit waar die vandaan komen en waar naar toe gaan. Gewoon er niks mee te maken willen hebben, ook iets als tussenstation.

sinar2 | 28-05-16 | 13:55

Ik eet sowieso alleen nog vlees en groente uit de bezette gebieden van Gaza, prima te herkennen in de supermarkt door het kwaliteitslogo van kopvod in het zand gedrukt met een legerlaars er bovenop gestampt .

Castor12 | 28-05-16 | 13:53

Ik dacht dat wij "Nee" hadden gestemd.

Stormageddon | 28-05-16 | 13:51

Laat die pannenkoek Rutte maar schuiven. Typisch VVD trekje.

niks mis mee | 28-05-16 | 13:51

Rustig maar jongens...

De hele opzet van deze joint-venture is geënt op de EXPORT-markt naar, in eerste instantie, vooral Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Het komt dus eigenlijk iedereen ten goede. Die kippen worden daar geslacht en bevroren, gaan op transport naar Nederland en worden daar verwerkt en gaan vervolgens op transport via Rotterdam naar Afrika en Azië.

Dat is niet SLECHT voor Nederland, handelsland, dat is juist GOED voor Nederland! Dat heet HANDEL!

En overigens, totdat MHP een zegel van goedkeuring krijgt van de EU blijft het bij zo'n 40,000 ton per jaar wat op de EU markt mag. Voor de hele EU want strenge regeltjes waar iedereen hier zo op tegen is. Overigens gaat veruit het meeste daarvan naar Centraal Europa.

Nederlandse en andere EU boeren moeten in de toekomst gewoon scharrelkippen houden die van hoge kwaliteit zijn en dus voor veel meer te verkopen. Ik vreet die gore plofkippen in ieder geval niet.

De Koreaanse Slet | 28-05-16 | 13:50

Dat we dat niet zullen vergeten bij de komende verkiezingen

gerrie de perrie | 28-05-16 | 13:49

**Maar een bevolking bestaande uit 200 verschillende nationaliteiten en subculturen is niet te mobiliseren.
Ramsesz | 28-05-16 | 13:36 **
##
Juist, en dat weet "onze' elite ook.
En in 1922 schreef de elitaire Coudebhoven-Kalergi dit al op:

**In zijn boek “Praktisch Idealisme” legt Kalergi uit dat de bewoners van het toekomstige Europese Rijk niet langer de mensen zijn die er historisch altijd hebben gewoond, maar dat in plaats daarvan er een soort sub-menselijke soort zal ontstaan door het vermengen van rassen. Hij stelt dat de oorspronkelijke bewoners vermengd moeten worden met andere rassen en culturen zoals donkere of Aziatische mensen, waarbij uiteindelijk een “kudde” zal ontstaan zonder enige identiteit en vooral één die gemakkelijk door de elite onder controle te houden is.**

Dostranamus | 28-05-16 | 13:42

ALs je ziet hoe Kiev haar eigen inwoners met russische roots al decennia als beesten behandeld hoef je al helemaal niets goeds te verwachten hoe ze met kippen omgaan.

sinar2 | 28-05-16 | 13:39

Dostranamus | 28-05-16 | 13:33 Of koop je vlees bij de kleine kippenboer. Zou inderdaad fantastisch zijn als iedereen dat deed. Maar een bevolking bestaande uit 200 verschillende nationaliteiten en subculturen is niet te mobiliseren.

Ramsesz | 28-05-16 | 13:36

@necrosis | 28-05-16 | 13:30
Alleen nog kippetjes die ik zelf mag uitkiezen bij een boer. En dan slacht ik ze wel eigenhandig. Idem aan Vis, Zelf vangen en dan opeten. Een Brasem of Karper goed klaargemaakt is een delicatesse.
--
Maar je wie kan er nog zelf en dier slachten en fileren? Dat zijn er maar weinig.

Mark_D_NL | 28-05-16 | 13:36

Weet iemand een boer te vinden in de regio, Veenendaal, Rhenen, Ede of de Betuwe die biologische kip verkoopt?

Henk003 | 28-05-16 | 13:35

Je hebt dus eigenlijk al drie keer voor die kip betaald voordat ie op je bord ligt.

Piet Karbiet | 28-05-16 | 13:35

Het kan zo eenvoudig zijn.
Koop geen kippenvlees meer, geen kippensoep, geen kipsaté en nog veel meer producten waar kip of ei in verwerkt is.
Ook geen pasta dus en is nog gezond ook. (geen suikers)
Als, ik zeg en hoop als, we zouden kunnen afspreken met zijn allen dat we een bepaalde maand, (bv juli), niks van kip of kipproducten zouden kopen geven we een krachtig signaal af.
Maar ja, èèn probleem, het Nederlandse volk.
Een volk van slappelingen en slaven van de EU.

Dostranamus | 28-05-16 | 13:33

Ik had het idee dat er juist een trend gaande was richting diervriendelijkere en bewustere vleesconsumptie. Zo'n plofkipfabriek past daar niet echt in. Maar wellicht is die trend vooral gaande onder hogeropgeleide, autochtone Nedelanders. En die zijn, vanwege de huidige volksvervangingspolitiek, natuurlijk hard bezig plaats te maken voor mensen met andere ideeën.

Ramsesz | 28-05-16 | 13:31

Slecht voedsel in combinatie met een gezondheidszorg die alleen bereikbaar voor de EU rijken. Zal zorgen voor een nog snellere vervanging van de autochtone West-Europese bevolking. U had een levensverwachting van 80? Sorry je wordt maar 56. Ja, die pillen die u nodig had waren in 2012 nog vrij beschikbaar. Maar in 2020 bent u maar een lastig blank mens dus kun u beter dood gaan. En dus geen pilletje voor u, want u heeft toen u 14 was eens een sigaret gerookt. . . Ome Roon is een belangrijke schakel, ziet u dat?
--
Die overname van Monsanto door Bayer is ook een leuk onderwerp..

Mark_D_NL | 28-05-16 | 13:30

Ik eet voorlopig geen kip meer!

necrosis | 28-05-16 | 13:30

Hoe zat het trouwens met die Nederlandse kippenboer die failliet ging omdat hij niet meer mocht exporteren naar Rusland terwijl die kippenboer uit Oekraïne een miljard aan subsidie kreeg?

necrosis | 28-05-16 | 13:29

Je moet blijkbaar aandelen kopen als het kippenbloed door de straten vloeit...

King of the Oneliner | 28-05-16 | 13:26

Mark_D_NL | 28-05-16 | 13:06
Daar heb je gelijk in, maar aangezien je daar zelf geen invloed op hebt is jezelf erover druk maken iets dat alleen je geest belast. Gewoon lekker leven en een baan zoeken waar je kan zeggen wat je wil zonder raar aangekeken te worden om je mening. Zoek bijvoorbeeld een plek in mijn vakgebied in het midden van het land, demense zullen je dankbaar zijn en je gaat met plezier naar het werk.
Zijn we weer vriendjes? Een hele fijne middag en avond toegewenst, doei! ;)

Ongeblustekalk | 28-05-16 | 13:25

De pleuris gaat uitbreken mark my words!

doskabouter | 28-05-16 | 13:24

@Mark_D_NL | 28-05-16 | 13:17
*vloerpizza*

necrosis | 28-05-16 | 13:24

@ Crufty | 28-05-16 | 13:12
In Nederland geen belasting betalen wanneer je geen multinational bent?..... Kansloos!

normanius | 28-05-16 | 13:22

Zo kan je de kippen als Nederlands verkopen, yuri loopt binnen

Bokito ergo sum | 28-05-16 | 13:21

En daar. achter. aan. meteen de lage loon migranten gast-arbeider die in deze fabrieken mogen gaan werken tegen een Oekrains loon.
Vrije handel,vrije visa en vrij vervoer van goederen, diensten en menschen.
We gaan maar niet zeuren erbij over de gezondheidsrisico's in dit soort megastallen, want van zoonose hebben we wel gehoord maar komen niet voor in Nederland (hoi Schippers, er zijn nog steeds slachtoffers van en met Q koorts die naast gezondheid, ook hun leven, werk, partner en huis kwijt raken door de gevolgen van dit economisch keuze beleid destijds en (mogelijk) in de toekomst).
Dus medeburgers in de biblebelt mocht u ziek of anderzijds getroffen worden door enge virale of bacteriologisch ziekten. Niet alleen onze Lieve Heer heeft hier de hand in.. Ook Uw regering.. die zag dat dit goed is voor de economie.. en door u en mij ook nog eens gesponsord..

fikkieblijf! | 28-05-16 | 13:19

@ Lupuslupus | 28-05-16 | 12:49

Heb inderdaad even op de pagina van de Nederlandse vakbond voor Pluimveehouders gekeken. Daar blijft het akelig stil. Ze zijn wel tegen TTIP, dat viel me dan weer mee.

Van LTO hoeven Nederlandse boeren helemaal niets te verwachten, vermoed ik gezien de inhoud van commentaren over onder andere het referendum en handelsverdragen. Ook daar geen berichten over Oekraine.

Die clubs zitten ook veel te diep in het systeem om nog een fuck te geven om mensen die met hun handen werken. Ze kijken alleen naar macroeconomische cijfers (meer geld circulatie) en niet naar effecten (meer geld circulatie, minder werk, amper belastinginkomsten, etc.).

Sjors W. | 28-05-16 | 13:19

Mark_D_NL | 28-05-16 | 12:42

En dat gaat gebeuren ook zo voorspelt de website 'deagel', kijk maar eens bij de voorspelling voor 2025.

www.deagel.com/country/Netherlands_c01...

Kad Barma | 28-05-16 | 13:16

Rutte ramt er nog even snel wat zaken door zodat hij zijn judas baantje kan gaan ophalen bij de ongekozen opper judas Juncker.

Mark_D_NL | 28-05-16 | 13:15

@telelezer | 28-05-16 | 13:00 Wen er maar gauw aan. De zogenaamde Italiaanse Parma ham komt al vele jaren van NLse boeren, en wordt versneden in Italie.

lijn5 | 28-05-16 | 13:14

De kippenboeren hier ter lande zouden, ter protest, dan gewoon op zijn Oekraïens moeten handelen en ook geen winstbelasting meer betalen, gelijke monniken, gelijke kippen.

Crufty | 28-05-16 | 13:12

De EUSSR is een nest van ex communisten. Dat zijn degenen, die tegen ons zeggen dat we solidair moeten zijn met de minder bedeelden. Terwijl zij dat zeggen, vullen ze hun zakken. Lekker met pensioen Barroso? En dan onze EU huilebalk uit Italie. Buitenlandvertegenwoordigster van de EU. Vroeger was ze commie, nu barst ze in tranen uit in Jordanie na de terroristische acties in Belgie. En later noemt ze de Islam de religie van de vrede. Hoe zout kun je het eten.

Rest In Privacy | 28-05-16 | 13:12

Mussert is trots op je Rutte. Ontzettende volksverlakker!

Pius X | 28-05-16 | 13:11

Ah, de noodlijdende vleesverwerkende industrie die ons aller steun nodig heeft..

dugo | 28-05-16 | 13:11

Dan zijn de kippenboeren natuurlijk al onderweg om Nederland plat te leggen?

stroopa | 28-05-16 | 13:09

De enigen die profiteren van een grote EU zijn de multinationals, banken, en dikbetaalde politici en personeel in Brussel.
En waarom komen ze hiermee weg?
Omdat er geen tegenstand is van de soms slecht opgeleide, ongeïnteresseerde, niet politiek bewuste burger, die nog gewoon zijn huisje-beesje-boomje leven blijft leven, waarbij consumeren en hedonisme, kleine pleziertjes belangrijker zijn.
Vroeger waren de mensen veel idealistischer.
Eerst het geloof als bindende factor, ook al had het zijn nadelen vanwege de benauwende moraal, het ook zijn voordelen, namelijk eenheid en een soort moreel kompas en organisatiegraad.
Ook socialisten waren idealistisch, ik denk aan de tijd van Wibaut, Sarphati, de vakbonden die vochten voor de arbeider, woningcoöperaties enz.
Zelfs de hippies van '67 hadden een plan , zij hebben bereikt dat de oorlog in Vietnam stopte, de wetten werden verruimd, en alles kon.
En nu leven we in een tijd dat het geloof van de autochtone Nederlander is vervangen door plat consumentisme, de ene mode na de andere wordt gevolgd door tokkies, denk aan Iphones, Uggs, scooters etc.
En de elite weet wel dat het volk hen niet lastig valt, en de elite kan dus min of meer doen wat het wil, en dat is meer macht en geld naar zich toe trekken, liefst nog in het geheim.
Een frappant voorbeeld hiervan vind ik 9/11 (nu haakt de laatste 90% waarschijnlijk ook af van mijn verhaal).
9/11: de elite doet gewoon wat het wil, liegen bedriegen, moorden, en komt er mee weg.
Het domme volk krijgt een verhaal te horen over de noodzaak van oorlog, controle en gaat erin mee.
Laat je toch niets wijs maken.
Trek je eigen plan in het leven, en doe wat je wil.
Betaal geen belasting. Belasting is afpersing door de staat en de machtshebbers van de onmachtigen.
Bewijs: de koning betaalt geen belasting en ook de multinationals nauwelijks, de rijken sluizen hun geld weg over de hele wereld .
Alleen de burger met zijn onzichtbare ketenen via zijn Sofi-nummer en adresregistratie kan geen kant op.
Hoe voelt het nou, om slaaf te zijn, in ruil voor een rolletje in je kooi?

King of the Oneliner | 28-05-16 | 13:09

De Europese eenwording begon ooit met goede intenties. Daar is inmiddels een autosnelweg van aangelegd. Waar die heen leidt mogen de jongere generaties gaan ervaren want degenen die voor heb bepaalden zijn al aan het heengaan.
.
De geschiedenis zal bikkelhard oordelen over de generaties die onze huidige dertigers, twintigers, tieners, kinderen tot het juk van Brussel en de Islamslachtbank veroordelen. Zij die genoten van vrijheid en welvaart maar het hen die na hen kwamen niet gunden. Zij die zichzelf fatsoenlijk achtten maar anderen in de ellende stortten.
.
En jongelingen des lands. Werp die smartphone en je social media accountjes af en bereid je voor op vechten voor je vrije leven, je identiteit, je bestaansrecht. Die zijn niet vanzelfsprekend in het gezicht van totalitaire machtsconstructen en religies. Het is niet fijn maar zij die u voorgingen wilden het zo....

Parel van het Zuiden | 28-05-16 | 13:07

@Ongeblustekalk | 28-05-16 | 12:42
Nederlanders hebben teveel geld en teveel bezit. Neem je ze dat af dan dan kan je ze makkelijker onderdrukken. Tevens is Nederland in staat zichzelf te voeden. En zelfredzaamheid is niet goed voor de macht. Dus ook dat moet kapot. Alle macht en kracht moet Nederland uitgezogen worden.
--
In ieder EU land worden key industries kapot gemaakt. Je ziet het overal. Europa wordt welbewust afgebroken om een nieuw waarheid te creëren.
--
Mensen die vandaag nog een bescheiden inkomen hebben zullen binnen 5 jaar aan de bedelstaf zijn. En de middenklasse (piet modaal) zal binnen die 5 jaar lower class zijn.

Mark_D_NL | 28-05-16 | 13:06

DerWaarheid4 | 28-05-16 | 12:42
Wacht maar, wanneer dat verdrag in werking treed (heb niet de illusie dat onze NEE ook maar wat gaat uitmaken) komt de farm vanzelf.

normanius | 28-05-16 | 13:04

"Als het vlees hier wordt bewerkt mag er het etiket "Nederlands kippenvlees" op. Verkoopt beter."
@ Maaiveld | 28-05-16 | 12:55
.
walgelijk en verbijsterend.
wat voel ik me machteloos

telelezer | 28-05-16 | 13:00

"Nederland, het land zonder ruggengraat"
@ Henk P | 28-05-16 | 12:43
.
Edoch.. er is (was?) nog hoop op ruggengraat bij een paar van ons (GS e.d.); zie de vergeefse heldhaftige poging om op democratische wijze "een tegengas ruggengraat" te bieden met het "referendum" .
Maar onze topdemocraat(kuch), dhr. Malek Ramadan Rutte (lees: Frau Merkel) heeft anders beslist want immers: de EU (lees: Deutschland) ueber alles.
www.youtube.com/watch?v=hvVEr7xtqf0

telelezer | 28-05-16 | 12:58

Als vanzelf zie ik hierbij de eeuwige grijns van Rutte. Wat een totale lul is die man toch.

Fijnstoffer | 28-05-16 | 12:57

Toont weer eens aan dat de EU de vijand is van elk volk in Europa. Ik ben er helaas steeds meer van overtuigd dat alleen geweld en opstanden de EU nog kunnen stoppen. Elk volk heeft het recht om in opstand te kome tegen een overheid die het volk uitbuit. Zo is Nederland ooit ontstaan en zo moet het blijkbaar wederom gebeuren.

Tarak | 28-05-16 | 12:56

Als het vlees hier wordt bewerkt mag er het etiket "Nederlands kippenvlees" op. Verkoopt beter.

Maaiveld | 28-05-16 | 12:55

Je kunt er maar beter niets over zeggen, voor je het weet hoor je ook bij de idioten en doorgeslagen tokkies.

Jonkheer Wttewaall | 28-05-16 | 12:53

Marianne Thieme kom er maar in.

ad melkert | 28-05-16 | 12:52

Zou het bijna vergeten: stem in vredesnaam in maart volgend jaar PVV! Laat die walgelijke mammon-afgod NIET winnen!!

Lupuslupus | 28-05-16 | 12:52

Overigens, vergeet niet dat het allemaal de schuld van Wilders is..

telelezer | 28-05-16 | 12:49

The rich get richer and the poor don't get a goddamn thing. Tijd om er voor te zorgen dat je bij die eerste groep hoort.

BLR | 28-05-16 | 12:49

Wat een smerige ratten. Gelukkig heb ik na het artikel van gisteren besloten om alleen nog biologisch vlees te gaan eten en dat te bestellen via internet zodat ik ZEKER weet waar het vlees vandaan komt. Van Nederlandse boeren, Nederlandse kippen, varkens en koeien die een goed leven hebben gehad. Aan huis bezorgd (diepgevroren) en slechts een fractie duurder dan de meuk uit de supermarkt.
.
Gewoon een grof schandaal dat die dierenbeulende Oekraïners hier gewoon hun gang mogen gaan! Waar blijft de opstand van onze Nederlandse pluimveehouders?? Waar??
.
Rn waar blijven de kamervragen van PVV en PvdD?

Lupuslupus | 28-05-16 | 12:49

"Koste wat het kost Nederland moet kapot."
@ Mark_D_NL | 28-05-16 | 12:42
.
U heeft gelijk, Merkel en Barosso en vele andere EU-Kremlinbewoners zijn (ex..?) communisten en maoisten. Daar heeft u dus uw antwoord: iedereen even arm.
Dus de rijkere landen moeten kapot ter meerdere glorie van Vadertje Staat; in dit geval de EU(SSR) dus.

telelezer | 28-05-16 | 12:48

--=+ toch?

harry19612 | 28-05-16 | 12:48

Niemand wil €50,- betalen voor z'n biologische vrije uitloop scharrel kip bucket bij KFC, toch?

Gezwelgje | 28-05-16 | 12:48

Je moet het wel goed neerzetten. Het is geen plofkip farm, het is een vleesverwerkingsbedrijf. Dus de kip die uit Oekraïne komt wordt in Veenendaal verwerkt.
Het bedrijf in Oekraïne is WEL één grote plofkip farm.Of geen chickenburger meer op het bord?

dirk de derde | 28-05-16 | 12:44

Nederland, het land zonder ruggengraat

Henk P | 28-05-16 | 12:43

Boeren, Burgers, Buitenlui en Dierenpartij.
Stemp maart 2017 PVV!!!

meneer Q | 28-05-16 | 12:43

Moeten onze boeren kapot om zo grond vrij te maken om woningen te bouwen voor vluchtelingen soms? Het lijkt er wel op.

Ongeblustekalk | 28-05-16 | 12:42

Koste wat het kost Nederland moet kapot.

Mark_D_NL | 28-05-16 | 12:42

Staaltje slechte journalistiek van Geenstijl! het gaat helemaal niet om een farm! Het gaat om een uitsnijderij!

DerWaarheid4 | 28-05-16 | 12:42

Verbaasd? Iemand? Dacht ik al...

Rest In Privacy | 28-05-16 | 12:42

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl