Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

COA smijt expres 20 miljoen teveel over de balk

Coagtather.jpgHet COA. Samen met misdaadsyndicaat Vak K verantwoordelijk voor de morele kartelvorming die Nederland in z'n greep houdt. Want het is het COA dat, om de eigen inkomsten en subsidies te verhogen, Nederland voorhield dat vluchtelingen een socio-economisch zegen zijn. Een overheidsdienst die opereert op het snijvlak van theatrale empathie en mensenhandel, waant zich natuurlijk onaantastbaar. En dat is precies waarom het COA u voor 20 miljoen getild heeft. Hoe dan? Nou, met de gebruikelijke vastgoed-achtige renovatie-strapatsen natuurlijk. Bevriende aannemers worden voorgetrokken. "Bij de verbouwing van de rechercheschool in Zutphen maakte het COA het nog bonter: hier werd de wet overtreden. De eigenaar van het gebouw kreeg geld om het te verbouwen voordat het COA zou huren. (...) Over de kosten van de verbouwing suggereerde het COA in lokale media dat deze waren inbegrepen in de koopprijs van het pand, van ruim 5 miljoen euro. Maar in werkelijkheid blijkt dat er nog eens 18 miljoen euro voor het vertimmeren is betaald. Ook bij verplaatsbare wooneenheden heeft het COA onrechtmatige contracten afgesloten, ter waarde van 1,8 miljoen euro." Of nog zoiets: "Opvallend is dat hierbij veel hallen van de in de Quote 500 genoteerde miljonairsfamilie Lips werden gebruikt. Dit type opvang is peperduur, blijkt uit gegevens van de gemeente Hardenberg. Daar berekende de Evenementenhal (geen eigendom van de familie Lips) 68 euro per persoon per nacht, bijna evenveel als het duurste hotel in de omgeving voor een tweepersoonskamer rekent." Enfin, ook de ijzeren wet van vraag en aanbod houd je niet tegen natuurlijk: "De kosten voor de asielopvang zijn de afgelopen twee jaar geëxplodeerd. Zo stegen alleen de uitgaven aan huur van 10 naar 100 miljoen euro per jaar. De prijzen van wooncontainers zijn twee tot driemaal zo hoog als voor de crisis." Kortom, iedereen wint! Behalve de verliezers.

Reaguursels

Inloggen

Je moest eens weten hoe de onderwereld in Duitsland op dit moment zijn geld verdient: ze kopen krotten op, oude DDR-flats, lek, schimmelig, niet geinsoleerd en goor, en verhuren die voor ongeveer 1500 Euro PER KAMER aan de vluchtelingenhulp.
En die betaalt dat, want ze hebben geen keus.
Ratten heb je overal, en vooral in moeilijke omstandigheden.

mallekater | 29-04-16 | 10:08

En al die hoogopgeleide kansenpareltjes die we het land binnen hebben gehaald zijn voor het overgrote merendeel analfabeet.Gelukkig gaat men in steden en dorpen wel versneld naar banen voor deze niksnutten zoeken.... iets wat tot nu toe nog niet is gedaan voor onze eigen werklozen.

mallekater | 29-04-16 | 08:27

Nederlandse bejaarden worden gedwongen uit hun verzorgingshuizen gejaagd, want niet exploitabel.
Terwijl voor de 40.000 asielzoekers die men dit jaar wil vestigen de geldsluizen wijd open staan.
40.000 woningen vertegenwoordigen een waarde van € 6 miljard.
Overige kosten: (zeer voorzichtige schatting) 40,000 maal €35.000 is 1,4 miljard.
Dat zijn jaarlijks terugkerende kosten.
En volgend jaar komt er weer een nieuwe lichting.
Hoe had men in den Haag gedacht dat te gaan bekostigen???

de honden blaffen... | 29-04-16 | 00:40

Daar doet de regering nog even een schep bovenop; omdat de migratie totaal mislukt is smijten ze er nog maar eens 700 miljoen tegenaan voor nog meer mislukte migratie. Het kan niet op dat belastinggeld!

miss error | 28-04-16 | 23:21

Ga morgen een boot kopen en mijn paspoort verbranden.

En laat me aanspoelen in de eu.

Wat krijg je hier voor terug en dan heb ik het niet over de mensen uit Syrië.

- Meer zon
- nog meer integratie
- gratis geld
- een fiets
- een bedrijfsplan

Zou zo willen beginnen.

Ik vind dat de (r) overheid, en de (R) staat voor respect.

De getallen kenbaar moet maken aan het volk.

En niet dat alweer de C en oa weer de zakken vullen over de mensen die het echt nodig hebben.

nononse | 28-04-16 | 23:15

Ik krijg er een heel eng gevoel bij:
COA die met geld smijt (overheidsorgaan);
500 miljoen naar inburgering van vluchtelingen;
Deal met Erdogan;
Referendum over de Oekraïne op de lange baan schuiven;
Het lijkt wel of de overheid ons boos wil maken. Waar zijn ze op uit?!

Maria.1 | 28-04-16 | 22:47

Het geld boeit me nog het allerminst. De impact op ons toch al steeds minder Nederlandse Nederland allermeest.

Badderbeest! | 28-04-16 | 21:02

tweetybird | 28-04-16 | 18:15
Gelukkig maken studentenorganisaties zich al sterk voor die strijd. www.metronieuws.nl/nieuws/binnenland/2... Maar tot nu toe durven ze alleen nog maar te wijzen op de kansenongelijkheid voor jongeren met ouders in de lage inkomensklassen.

Ze durven niet te wijzen op de kansenongelijkheid tussen asielzoekende studenten en studenten met een Nederlandse nationaliteit. Het is een vorm van onderscheid maken op grond van nationaliteit. De wet verbied dat.
Maar zelfs de studentenorganisaties durven dat punt niet met de onderwijs minister aan te kaarten. Slappe houding.

Ondertussen beseffen alle 1e, 2e en 3e generatie arbeidsmigranten en genaturaliseerde voormalige asielzoekers niet dat hetzelfde ook geld voor hen.
Ook hun kinderen moeten hun studie zelf betalen. Ook hun kinderen komen straks de arbeidsmarkt op met torenhoge studieschulden.
En ondertussen krijgt iedere asielzoeker, ook de asielzoekers die hier kwamen met een vals paspoort, alle opleidingen gratis terwijl de NL-allochtonen zelf zich krom moeten werken om hun dubbel paspoort kindjes een beetje opleiding te kunnen laten volgen. Doorstuderen zit er, door de hoge kosten, niet meer in.

Dit probleem, deze ongelijkheid, raakt niet alleen Nederlanders.

gaffelbaard | 28-04-16 | 18:51

COA daar werken alleen linkse lullen en je weet hoe die omgaan met andermans geldbovendien gelden regels niet voor hun want zo doen het goede werk

Poldergek | 28-04-16 | 18:39

gaffelbaard | 28-04-16 | 17:35

Nou welkom bij de rest van nederland die dat zich ook afvraagt. Behalve natuurlijk dit kabinet. Die vinden het de gewoonste zaak van de wereld. Dat behoort namelijk ondertussen tot de weg met ons mentaliteit. Vraag ook maar aan de opa's en oma's in hun natte luiers die ze al een maand aan hebben. Tsja de hoge heren en zieligheids industrie verdienen nu eenmaal aan die zielige asiel gelukszoekers en onze jeugd en opa en oma kosten volgens dit kabinet enkel geld. De nieuwe gelukszoeker is namelijk de nieuwe super goedkope werknemer in de grote multinationals en grote bedrijven volgens de VVD. Je weet wel die pvvda ers die nu een groot hek om hun villa te laten plaatsen om zelf geen last van die asiel gelukszoeker te hebben. Want ook die last mogen wij dan wel weer voor opdraaien.

tweetybird | 28-04-16 | 18:15

Er word nog veel meer geld over de balk gesmeten.

Wat dacht u van opleidingen?

Asielzoekers kunnen hier gratis en voor niks hun opleiding halen. www.uaf.nl/aanmelden-old MBO of HBO of hoger. Het bedrijfsleven wil ze graag en is zelfs bereid ervoor te betalen!! Oh, nee. Fout. Dat noemen ze 'in mensen invensteren'. nos.nl/artikel/2073976-vluchtelingen-i...

Ondertussen moeten alle Nederlandse leerlingen, of hun ouders, zelf hun opleiding betalen of er geld voor lenen (leenstelsel) en komen jongeren van nu nog voor ze 1 dag gewerkt hebben de arbeidsmarkt op met vele duizenden euro's studieschuld die velen niet kunnen afbetalen..
- bijna 1200 euro collegegeld per jaar,
- honderden euro's aan boekengeld,
- en wat je verder nodig hebt om van te kunnen leven moet je (bij)lenen.

Dat alles krijgt een asielzoeker dus gratis.

Ik zeg: discriminatie & ongelijke behandeling.

Naast dat het geld over de balk smijten is. Sowieso alleen al voor al die gratis opgeleide asielzoeker die na hun asielprocedure te horen krijgen dat hun asiel is afgewezen en ze weer het land uit moeten.

Waarom verdient een asielzoeker hier wel een toekomst, een gratis opleiding en kans op een baan, en een Nederlandse jongere hier te lande niet?

gaffelbaard | 28-04-16 | 17:35

Nogmaals: snap van economie geen snars.
Wel dat bejaarden ons economisch gezien niks opleveren en waarschijnlijk daarom veronachtzaamd worden.

Carmelita | 28-04-16 | 16:44
-weggejorist-
Basserton | 28-04-16 | 16:30

Ze weten dat vluchtelingen een x-aantal ritueel geslachte schaapjes eten en een halal toetje erbij en een woning en hoersoepsidie gaan uitgeven. Ze weten dus dat de economie groeit. Dus ze kunnen daar boekhoudkundig een voorschot op nemen door wat extra geld in omloop te brengen. Sterker nog ... het is zelfs nodig om de economie met meer mensen soepel te laten draaien. Bij een groeiend BBP is de 3% begrotingstekort die men maximaal van Brussel mag hebben ook een groter bedrag dus lenen maar. En dat kunnen ze dus niet voor die bejaarde met die urine-enkels want die zorgt niet voor meer omzet ;).

Watching the Wheels | 28-04-16 | 16:22

@BananaMonarchy | 28-04-16 | 15:52
Het gaat nog een stap verder. Het is "gewoon" het in omloop brengen van geld. Ze nemen een lening op al die narigheid dus ze hoeven niet op geld te letten. Het werkt net als met een hypotheek op een huis, de transactie creëert geld uit het niets. Kijk maar naar de 180 miljoen voor www.omroepwest.nl/nieuws/2896388/Hoe-z... of naar elk nieuw gemeentehuis in uw stad of dorp of naar het hoofdkantoor van de ECB van 1200 miljoen euro blogs.z24.nl/boumans_blog/2012/09/wat-... of 2 schilderijen van Maerten en Oopjen van 160 miljoen euro www.nrc.nl/nieuws/2015/09/21/rembrandt... het zijn allemaal manieren om nieuw geld in omloop te brengen (via vriendjes op rekening van de burger), het is geldcreatie en zorgt uiteindelijk dat de economie (via die vriendjes) beter gaat draaien (van geleend geld) als die bouwvriendjes het geld tenminste niet via een brievenbusfirma naar de Maagdeneilanden wegsluizen. Het is een spelletje.

Watching the Wheels | 28-04-16 | 16:14

Vluchtelingen (lips) helpen vluchtelingen en het is niet echt toeval dat slechts VVD ondernemers en een hier en daar verdwaalde vriend van CDA's Elco B. de contracten binnenslepen. Daar moet niets worden achter gezocht dat is complot denken tenslotte krijgt onze dikke Willem Bier ook een tijdelijk kantoortje van een paar meloen en lopen de kosten voor de familie verbouwingen daar ook steevast uit de klauwen. Het heeft veel minder met vraag en aanbod te maken dan met pure en simpele corruptie en samenspanning.

BananaMonarchy | 28-04-16 | 15:52

Dit jaar en volgend jaar 700 miljoen EXTRA voor scholing en huisvesting asielzoekers.
1.4 MILJARD, weet je wel heoveel bejaardentehuizen en verzorgingishuizen je daar van open kan houden.

HotPotato | 28-04-16 | 15:41

Doet ook ff met de GS HTML parser spelen
<h1>This is heading 1</h1>
<h2>This is heading 2</h2>
<h3>This is heading 3</h3>
<h4>This is heading 4</h4>
<h5>This is heading 5</h5>
<h6>This is heading 6</h6>

Hatertzzz | 28-04-16 | 15:39

Totale waanzin dit allemaal, corrupt zooitje verdomme nog aan toe. En Jorritsma ook weer, kan van Castricum er niet eens op af? En dit keer geen ruimte waar die vetnek zich kan verstoppen.
.
Laat TTIP nou maar komen, dan zijn we helemaal de sjaak.

Hatertzzz | 28-04-16 | 15:37

Zo werkt het nu eenmaal overal. Het zou niet verkeerd zijn als politici zich ook eens druk zouden maken over corruptie in eigen land.

Mannes | 28-04-16 | 15:33

Het COA is gewoon een witwas centrale om de juiste vriendjes poen te sturen. Gewoon een criminele organisatie zoals de overheid ons NEE heeft behandeld. Verwachten mensen echt nog iets van politici??
Het vertrouwen is lager dan het absolute nulpunt, so to speak.

Implants | 28-04-16 | 15:30

Het COA koste vorig jaar 800 miljoen en de regering doet er nog 700 miljoen bij voor extra kosten als scholing. Is er ergens weer een bel gas gevonden of heb ik iets gemist?

Piet Karbiet | 28-04-16 | 15:23

@Carmelita | 28-04-16 | 14:49
Gelukkig biedt structureel 3% begrotingstekort uitkomst. Niet als het om de urine-enkels van de moeder van Martin van Rijn gaat, maar wel als jonge mannen uit Syrië voor hun familie uitreizen.

Watching the Wheels | 28-04-16 | 15:18

En 700 miljoen euro extra naar asielzoekers nos.nl/teletekst#107 wat een veel kleiner probleem blijkt dan 40 miljoen voor een referendum. O ja en Ab van de Islam is uitgefloten door zijn mede-asielzoekers nos.nl/teletekst#126 kan Jorritsma (VVD) daar ook nog iets aan verdienen? Vast wel.

Watching the Wheels | 28-04-16 | 15:14

Bijtendehond 14:t50

Juist ja, HTML-tags worden normaal gesproken genegeerd, maar waar --je staat had ik div-je geschreven, mèr tags. Dus momenteel interpreteert het reactiesysteem HTML.

Dus conclusie: Joris heeft het serieus kapotgemaakt.

Bijtendehond | 28-04-16 | 14:54

Huh?

www.albayrak.nl

Als dat ook niet werkt staat er ergens een niet afgesloten <div>--je of andere tag in het CMS van GS.
Dan heeft Joris het dus kapotgemaakt.

Bijtendehond | 28-04-16 | 14:50

Iemand met een (in mijn ogen) fatastisch salaris heeft uitgerekend dat zijn belastingaandeel net genoeg is om 1 asieleiser te onderhouden.

Carmelita | 28-04-16 | 14:49

-weggejorist-

Bijtendehond | 28-04-16 | 14:47

Het is de macht van de grote getallen.
Verduister aantoonbaar een paar duizend euro als bestuurder of ambtenaar, en je staat prominent in het misdaadkatern van het plaatselijke sufferdje. Schande!
Maar als het over tientallen of honderden miljoenen gaat, verwordt kapitaal in de beleving van de meeste mensen tot een niet te vatten abstractie.
Daar profiteren deze instanties van: ze gaan er gemakshalve van uit dat niemand hun waanzinnige verspilling gaat terugrekenen naar de menselijke maat. Als je dat namelijk wel doet, kom je tot de ontdekking dat een asielzoeker per dag meer kost dan een verblijf in een 5-sterrenhotel. En dat een simpele verbouwing door het COA van een piepklein appartement duurder is dan een vrijstaande woning in dezelfde gemeente.

Leipniz | 28-04-16 | 14:46

Tsja het geld moet rollen voor de schrijnende gevallen. De gelukszoekers die binnenkomen met een zilveren iphone inplaats van een gouden. De gelukszoekers op addidas schoenen inplaats van Nike. Jammer alleen dat het coa ons geld daarvoor vergooit. Met de gedachte erachter dat zij er ook rijker van worden. Want iedere zilveren iphone die zij vervangen voor een gouden iphone levert hun een grotere auto op of een zwembad bij hun villa met hek omheind om niet lastig gevallen te worden door die gelukszoekers. Want daar mag u voor opdraaien.

tweetybird | 28-04-16 | 14:32

.
Over een tijdje het volgende schandaal
( Blauwe-stad Groningen ) daar zit genoeg potentie om het kabinet over te laten vallen.

Berthe | 28-04-16 | 14:31

Het in brand steken van opvangkocaties (wat ik niet zou aanmoedigen) raakt dus niet alleen de vluchtelingen, maar zeker ook de profiteurs van deze handel rond mensen.

Astroturfer | 28-04-16 | 14:30

Tsja we hebben ondertussen een boekhouder nodig om ons vergooide geld op te tellen. Het coa 20 miljoen aan weggegooid geld. De EU 8 miljard aan weggegooid geld. En dat zijn er pas twee. De rest van die 1000 weggegooid geld projecten moeten nog opgeteld worden. Maar er is gelukkig ook goed nieuws. De Elite is wederom van ons geld rijker geworden. Nou opa die maand in de natte luier worden er nu vier. Want dat geld voor de elite moet toch ergens vandaan komen.

tweetybird | 28-04-16 | 14:26

Al met al kosten asieleisers ons dus minimaal het dubbele van wat de meest pessimistische schattingen tot nu toe waren.

sinar2 | 28-04-16 | 14:23

Volgens Kobus is het met de topambtenaren op bijna alle ministeries zeer slecht gesteld. Het werken in belang van de gemeenschap( betalende burger) staat de laatste jaren geheel niet in de belangstelling. De brutale schreeuwers hebben de macht in handen en proberen een gemakkelijk leventje te leiden met zo'n beetje 3 maanden vakantie!( Prive = Quality time!) Met geld van de hardwerkende sukkels (in het bedrijfsleven) in massa over de balk smijten heeft men geen enkele moeite.
Grote schoonmaak; dringend noodzakelijk, vinden Kobus en Elisabeth Kribo.
P.S. Nog een hartelijke groet aan Giovanni Rosa, kwamen wij vorige week de 26e, met cameraman in de Pleingarage tegen.

mevr.Kribo | 28-04-16 | 14:20

Bom op de AWBZ. Voor welzijn!

Neut | 28-04-16 | 14:20

Het COA verdient een vergrootglas met de diameter van een schotelantenne op zich te krijgen.

In Breda lopen de onderhandelingen met het college nog, maar nu al is het volgende bekend: www.bndestem.nl/regio/breda/boete-als-...
Het belastingpand gaat voor 6-8 miljoen verbouwd worden, op kosten van het COA --> belastingbetaler. Eerst nog even de wijziging bestemmingsplan (van kantoor tot woonunits) erdoor jassen. Bezwaar mag, maar haalt ongetwijfeld niks uit.

Na 5 jaar geen AZC meer? Dan moet Breda 5 jaar een soort boete aan het COA betalen. De helft van de verbouwingskosten, dus zeg 4 miljoen. Maar! Zo stelt het stadsbestuur, we vangen wel mooi eerst 5 jaar huur - betaald door het COA --> belastingbetaler.

Dus de overheid onderhandelt met zichzelf en laat ook nog boetes intern rond gieren.

Komt verder bij dat het COA zich naar de wijk aan de overkant dictatorialer opstelt dan Erdogan versus de EU. Er komen voor 400+ vluchtelingen allerlei voorzieningen; medische post, bibliotheek, computerruimte, buitenspeelplaats (waarvoor een deel parkeerterrein geofferd, dat net dit jaar juist vrij gekomen was voor buurtbewoners met vergunning) etc.

Geen van deze voorzieningen zijn toegankelijk voor de buurt buiten de poort van deze bunker. Nou ja, misschien eens een gezamenlijk middagje, waarvoor strenge ID-controle.
De wijk er tegenover heeft in de afgelopen jaren haar buurthuis zien verdwijnen, de populatie op de pleinen zien veranderen van kinderen naar dope dealers. Kortom; daar heeft men het al te stellen met 'gewone' problemen.

En wat zegt het COA en de gemeente? Tsja, COA huurt het, dus zij mogen doen wat ze willen. Oja, we verlangen verder wel dat de buurt toegankelijk is voor integratie van de nieuwkomers.
Hoeveel kans van slagen zal dat krijgen? ...

Kudtkip | 28-04-16 | 14:11

@philia | 28-04-16 | 13:53
-
Wij zoeken nog een werkster. Hoeveel vraagt u?

bisbisbis | 28-04-16 | 14:11

En ik, als zielige burger/ondernemer, kan mijn broek amper ophouden doordat er aanbesteed wordt (iets wat het COA dus niet doet). In de branche waar ik werkaam ben staan de prijzen gigantisch onder druk door het aanbesteden, vliegen mensen eruit door het aanbesteden en door datzelfde aanbesteden moet men nieuwe mensen uit de social return aannemen waardoor mensen die bekwaam en adequaat genoeg zijn er ook uitvliegen. Krankzinnig zijn wij in Nederland geworden.

Ingpe | 28-04-16 | 13:56

Het geld gaat in ieder geval niet naar taaldocenten. Als eerstegraads docente Nederlands mocht ik van het COA voor zestien euro bruto per uur vluchtelingen les gaan geven.
Stofzuigen bij de buurvrouw levert meer op.

philia | 28-04-16 | 13:53

En laten we onderwijs en gratis zorg niet vergeten ......

FrankOngerust | 28-04-16 | 13:48

Heeft iemand een compleet overzicht wat die gelukszoekers de schatkist ( ons allemaal dus) heeft gekost in 2015 ?

Denk aan Coa, bijstand, politie inzet, Frontex, Gemeente opvang, taallessen, etc

FrankOngerust | 28-04-16 | 13:41

In het AZC kamp hier mag de COA ook wel eens meer optreden.
Bijv.: de magnetrons gaan aan de lopende band stuk.
COA zegt: Ze rammen er op.
Houd dan meer toezicht!
Enzovoort.

Carmelita | 28-04-16 | 13:38

Waar ik nog veel pissiger over ben is dat dat COA met de burgemeesters hebben afgesproken dat elke gemeente 2500 asielzoekers op vangt.
Daar al eens over nagedacht ?
Daar hoeven maar een paar honderd "slechterikken" tussen te zitten en ze kunnen gemakkelijk op een afgesproken tijdstip heel Nederland over te nemen.
Uiteraard op een tijdstip dat de eerzame burger aan het werk is om hen van bed, bad, brood, huis, Miele, inrichting, fietsen, vervoer en zakgeld te voorzien. Kom er als student maar eens om, of als de uit het huis gezette brug- en Leger des Heilsslaper.
En dan lopen de "hoeren" volgens de a-zielige eisers op straat en zijn "gratieschhh".

A3an | 28-04-16 | 13:37

@ Leipniz: helemaal mee eens. Overheid is zeer bewust van dit soort praktijken en zou er bovenop moeten zitten. Een overheidsinstelling coa die een andere overheidsinstelling oplicht uit persoonlijke eigen financieel belang. Deze mensen mogen niet ongestraft wegkomen.

jitro | 28-04-16 | 13:34

-weggejorist-

ben kokhals | 28-04-16 | 13:33

-weggejorist-

ben kokhals | 28-04-16 | 13:32

-weggejorist-

ben kokhals | 28-04-16 | 13:30

Tja, dat was te verwachten, maar de Tegenlicht reportage, vanochtend in de herhaling vond ik eigenlijk nog veel schrijnender. (zeer de moeite van het kijken waard).
90% van de door de Europese burger betaalde steun aan Griekenland is direct via hen door betaald aan de Duitse (Deutsche Bank) en Franse banken (Société Géneral)
En daar doen wij minimaal voor 15 miljard direct aan mee.
Nog niet gesproken over de verdere garantiestellingen Godmiljaar !
tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2015-2...

A3an | 28-04-16 | 13:30

het COA is in het algemeen gesproken even integer als de gemiddelde Afdeling Bouw-en Woningtoezicht van een gemiddelde Nederlandse gemeente: kickback galore.
-

bisbisbis | 28-04-16 | 13:21

Het probleem is dat een club als COA, die er een handje van heeft om gemakkelijk belastinggeld uit te geven en die van de overheid carte blanche heeft gekregen, tegenover gehaaide zakenlieden komt te zitten.
Dat kan maar één uitkomst hebben: verspilling en ambtelijke corruptie.

Deze "het is mijn geld toch niet, dus wat boeit het" mentaliteit moet verdwijnen. Elke euro moet traceerbaar en verantwoord besteed zijn, dat is de overheid aan de belasting betalende burger verplicht. Onafhankelijke controle, dus. Maar in het huidige systeem, waarin de vestzak de broekzak controleert, is dat per definitie onmogelijk.

De overheid zou moeten beginnen met veel zakelijker te werken. De NV Nederland, met de burger als aandeelhouder met winstdeling en vetorecht. En voor de bestuurders persoonlijke afrekening op winst en verlies, zoals ook in het zakenleven gebruikelijk is. Topambtenaren verdienen nu al CEO-salarissen, welnu, haal ze dan ook uit hun veilige omgeving en hun risicoloze baantjes weg en gooi ze in de krokodillenkuil van de zakenwereld. Kijken of ze dan nog zoveel belastinggeld door de plee spoelen.

Leipniz | 28-04-16 | 13:19

WOB ? Waar zijn de klokkenluiders?

am*dam | 28-04-16 | 13:17

Teveel hè.... bovenop de al niet misselijke uitgaven aan gelukseisers...

Bracula | 28-04-16 | 13:14

Dit soort praktijken kunnen ook. Want zeg eens eerlijk wat kan bijvoorbeeld dit pluche plakkende kabinet nu gebeuren. In het slechtste geval houdt het kabinet op te bestaan en de corrupte heren zitten daarna nog tien jaar in het pluche vanwege een riante wachtgeldregeling. Dus wat kan deze heren nu gebeuren. Waarvoor denk je dan dat die pinokkio Rutte altijd lacht. Echt niet voor niks. Hij haalt werkelijk zijn neus op voor ons gepeupel. Het gewone volk. Daarvoor de oekraine past best bij nederland. De overeenkomsten zijn even groot. Zo corrupt als de pestpokke. Een bananen republiek.

tweetybird | 28-04-16 | 13:12

Zoals ik al eerder schreef, het COA heeft er belang bij om zoveel mogelijk uit te geven. Daarbij kunnen zij kennelijk ongecontroleerd en dictatoriaal te werk gaan en beschikken zij over schijnbaar ongelimiteerde hoeveelheden geld en bevoegdheden.
Dat zij daarbij doelbewust belastinggeld verspillen en ons gewetenloos asielzoekers door de strot duwen moge duidelijk zijn. Kennelijk is dit allemaal mogelijk in schijndemocratie Nederland.

wooky | 28-04-16 | 13:12

Totale reset nodig.
Op elk gebied.

swassannuf | 28-04-16 | 13:09

Zoals ik al eerder schreef, het COA

wooky | 28-04-16 | 13:08

En hoezo komt menig weblink er zo gemangeld uit? Gebeurt enkel bij GS. Doe eens uitleggen aub.

Abject | 28-04-16 | 13:08

-weggejorist-

Abject | 28-04-16 | 13:07

wat is er mis met een puptentje op rottummeroog? die krengen liggen toch weg te rotten en die plaat in de waddeneilanden groep spoelt vanzelf schoon

vokfeez | 28-04-16 | 13:06

Tsja ik heb het altijd al gezegd. De zieligheidsindustrie is bigg busines. De hoge heren verdienen er goed aan en wij worden als burger er enkel slechter van. Wij worden namelijk met die gelukszoekers opgescheept. Mede door de zingende gutmensch met hun welkom. Die nog extra geld in het laatje brengen voor die stelende hoge heren uit meestal eigenbelang. Zich zelf een veer in hun anus duwen om te laten zien hoe begaan ze zogenaamd wel niet zijn. Vreemde is wel altijd dat die gutmensch roept op tv en zo er een stel te zullen opvangen en puntje bij paaltje nemen ze ze niet en wordt u de gewone sukkel ermee opgescheept. Ach ja denk dat dit pas het topje van de ijsberg is van de schandaaltjes die nog gaan volgen. De hoge heren hebben er werkelijk niks van want dit kabinet onder aanvoering van pinokkio Rutte zullen dit ook weer weglachen met de mededeling dat eij het gepeupel niet moet zeiken. Iets wat we nu constant horen. Want we worden nu constant een oor aangenaait. Maar ja wat wil je als zelfs de belastingsdienst bij de rechter mag liegen en verzwijgen. Jammer dat als u gepeupel dat doet om 1 euro te verzwijgen u gelijk door die zelfde belastingsdienst genaait word. Nou ik zeg weer bedankt d666,VVD en pvda stemmers. Nou plas was glas maar weer.

tweetybird | 28-04-16 | 13:05

@Deipnosophist | 28-04-16 | 12:56
Ho, ho, ho. Je denkt toch niet dat de bazen en andere hoofdlui van die bedrijven rond kunnen komen van 3x modaal. Pfff. Het leven is hardstikke duur man.

Rest In Privacy | 28-04-16 | 13:04

Ook interessant is te weten dat bijvoorbeeld de VVD samen met Soros en dergelijke in een organisatie vertegenwoordigd is die de onbetaalbare en ontwrichtende "vluchtelingen-crisis" aanstuurt: "What few realize is that the entire drama is being orchestrated... by a cabal of NATO-linked think tanks" journal-neo.org/2016/04/27/how-nato-li...
Voor de geïnteresseerden is hier een van die genoemde organisaties, de CFR (afdeling Europa) www.ecfr.eu/page/-/ECFR45_Ukraine_65_M... (pdf; onderin is de namenlijst). Deze organisatie is tevens sinds jaar- en dag betrokken bij de "regime change" in Oekraïne. Vandaar dat van Rutte en zijn VVD niet is te verwachten dat zij zich ook maar iets zullen aantrekken van de gevolgen voor ons land en de Nederlandse samenleving.

ben kokhals | 28-04-16 | 13:04

doet me denken aan de bouwfraude periode. niets veranderd blijkbaar.

typtyphus | 28-04-16 | 13:01

Socio-economische zegen?
65% van de vluchtelingen zit na 15 jaar nog steeds in de bijstand.
We importeren uitkeringstrekkers.

Vogelbeest | 28-04-16 | 13:01

Ik voel een WOBje aankomen. Zou mooi zijn. Verder, bouw een Gazastrook voor vluchtelingen en gooi al die COA-mensen erbij. Job Cohen mag daar thee gaan uitdelen.

Goedkope Wasmachine | 28-04-16 | 13:00

Was dat niet al langer bekend? Opvangcentra in noodlijdende vakantieparken waarvan de eigenaars lid zijn van dezelfde politieke partijen als onze regeerders? We halen Italie in als corrupt land. Of hebben haar al ingehaald.
Vele Nederlanders zien het niet of willen het niet zien. Misschien interesseert het weinigen.
Een bezem is nodig.

onnosel | 28-04-16 | 12:58

Een verbouwing van 18 miljoen??
Dat komt op 45.000 per hoofd!!
www.newslocker.com/nl-nl/regio/zutphen...

Maar als ik het gebouw zo bekijk, zijn het max. 4 x 9 x 2 = 72 appartementjes. Dan komt het op fucking €250.000 verbouwingskosten per appartement van 30m2!!

Deipnosophist | 28-04-16 | 12:56

In Duitsland werkt het anders aardig hoor, dat integreren. youtu.be/_LjjOJCDDWE

Opco Engering. | 28-04-16 | 12:55

Moet veel en veel goedkoper kunnen.
Laat een paar nerds uit de bijstand goedkope aannemers zoeken, betrek arbeidskrachten uit de asielvragersgroep of weet ik veel!
Ik weet alleen dat die ambtenaren gemakkelijk geld uitgeven en geen zin hebben in creatieve oplossingen.

Carmelita | 28-04-16 | 12:54

Wat mij betreft worden de mensen die hier aan verdienen en zo actief meewerken aan de islamisering van Nederland ook niet vergeten.

accijnstoerist | 28-04-16 | 12:46

Tijd voor een parlementaire enquete naar de wanpraktijken van het COA lijkt mij.

accijnstoerist | 28-04-16 | 12:44

Asielzoekers = winst. Dat wisten we al, en daarom zit de EU zo te springen om meer, meer, meer vluchtelingen. Ze zullen gebruikt worden om de loonkosten te drukken, de uitkeringsdrempel te verhogen, als excuus om blanke werklozen meer gratis arbeid te laten verrichten, en natuurlijk om via ranzige vrindjespolitiek miljarden euro's belastinggeld weg te sluizen.

Adversary | 28-04-16 | 12:41

Iemand een WOB verzoekje?

ojee1966 | 28-04-16 | 12:40

kwark001 | 28-04-16 | 12:01
Jorritsma, dat is toch het bedrijf dat gespecialiseerd is in warmtepompen en waar mevrouw Jorritsma echt nooit in de boekhouding kijkt?

Schmalz | 28-04-16 | 12:40

Kijk ook even wie er verdienen aan die subsidie-slurpende onrendabele windmolens. Maar gelukkig staan we hoog in de lijst met landen die het goed doen wb corruptie. haha yeah right, wie gelooft dat nog.

roze_bril | 28-04-16 | 12:39

Ondertussen blijven Dirk Lips van Libema en zijn kornuiten de ballen uit de broek lachen.
Zou ik ook doen als ik zo'n amateuristische club als het COA tegenover me had zitten aan de onderhandelingstafel. Ook in dit geval maakt de gelegenheid de dief. De gelegenheid wordt gegeven door Vak K en de gelegenheid wordt bestuurd door idealisten van linkse signatuur die geld van een ander uitgeven tot een ware kunst verheven hebben.

Jan van de Biertent | 28-04-16 | 12:38

Maaiveld | 28-04-16 | 12:36

In Oekraïne zoeken ze het maar lekker zelf uit. Maakt mij geen moer uit. Wel in Nederland.

kwark001 | 28-04-16 | 12:38

Misschien ook eens kijken hoe dat in de oude Generaal de Bonskazerne in Grave zit want daar staat me toch een prachtige nieuwbouw. Eerst is het argument we gaan uit de voormalige kazerne en daarom bouwen we daar extra accomodaties. Let maar op straks zitten ze daar en zegt het COA de oude ruimte ook te willen behouden. Liegen en bedriegen, gewoon crimineel gedrag. Als wij iets niet durven op te geven op b.v. een belastingaangifte worden we stevig aangepakt, die lui besodemieteren de hele boel en daar in den Haag blijft het stil.

prutserstentop | 28-04-16 | 12:38

"Zo stegen alleen de uitgaven aan huur van 10 naar 100 miljoen euro per jaar." Dus alleen al aan huur 100.000.000 per jaar!!!! Ongelooflijk, hier kan ik met mijn simpele boerenpet niet meer bij.

R van Perzie | 28-04-16 | 12:37

Heerlijk om te bedenken dat er geen belastinggeld van mij meer bij zit.

roze_bril | 28-04-16 | 12:37

Erg hè, die corruptie in Oekraïne?

Maaiveld | 28-04-16 | 12:36

Heel goed. Follow the money. PvdA mevrouw onderhandelt met gemeenten waar de PvdA in het bestuur zit. Is niet relevant vindt mevrouw. Pffft. Superrelevant.

ristretto | 28-04-16 | 12:33

jitro | 28-04-16 | 12:30

Precies! Een paar tientjes bijverdien en ze staan bij je op de stoep. En dikkoppen die miljoenen verduisteren komen niet eens voor de rechter.

kwark001 | 28-04-16 | 12:32

Overheid is gelegaliseerde maffia. De Nederlandse overheid is inmiddels zo groot geworden dat hij overal in verweven is en de geldhonger wordt steeds groter. Zelfs als je doodgaat strooit deze maffia nog even flink zout in de wonden door over de erfenis, geld waarover al belasting is betaald, nog een keer flink te belasten.

Dutch_Holland | 28-04-16 | 12:31

Politiek doet geen enkele moeite om in te grijpen. Zie bouwfraude. Politiek laat de belastingpot bewust leegroven door hun vriendjes en vriendinnetjes. En het verwondert me totaal niet als jorritsma hier ook mee te maken heeft.
Met onze klasse justitie zal er ook niemand uit dit kringetje fatsoenlijk berecht worden en aan de hoogste boom worden opgehangen.
Je zal bijstand moedertje zijn. Geen enkel vooruitzicht op een fatsoenlijk betaalde baan en afhankelijk zijn van kringloopwinkels e.d. Die een keer 20€ heeft bijverdient zie wat er met dat bijstand moedertje gebeurt.

jitro | 28-04-16 | 12:30

Je verwacht het niet. Mensen die geld verdienen met de ellende van anderen.

brutus68 | 28-04-16 | 12:29

Bij die verblijfskosten per zogenaamde vluchteling is natuurlijk niet de overhead meegerekend. Dat zou best nog eens hetzelfde kunnen zijn. Want de dikkoppen moeten nog dikker toch?

kwark001 | 28-04-16 | 12:29

En zo pikt iedereen een graantje mee. Heel erg nederlands hoor. Welkom in mijn land.

postmodernismisdead | 28-04-16 | 12:26

Je verwacht het niet!
Er moet toch iemand achter de cijfers zitten en eens in een gekke bui gaan berekenen wat 1 persoon kost per dag om te huisvesten. Dan moeten er toch ook conclusies uit voortkomen. En dan nog eens te bedenken dat de ouderen in NL de rug toe gekeerd wordt.

ET007 | 28-04-16 | 12:25

Als we nu al zoveel problemen hebben met immigranten, is het dan geen goed idee om een moratorium af te kondigen op alle verdere immigratie? Waarom de grenzen open houden en dit land en zijn toekomst voeren aan de hyena's? Het is toch niet meer dan een kwestie van gezond verstand om een halt toe te roepen aan verdere instroom. Dat heeft helemaal niets te maken met racisme of fascisme. Het is gewoon een kwestie van 1+1=2.

Rest In Privacy | 28-04-16 | 12:25

Grenzen dicht!

centre pompidoe | 28-04-16 | 12:24

Waarom moeten vluchtelingen überhaupt in de asielprocedure. Ik heb dat nooit begrepen, zeker niet met de huidige vluchtelingen. opvangen, educatie voor de kids, bezigheden voor de volwassen en terugkeer wanneer de situatie dat weer toelaat.

Kinner | 28-04-16 | 12:23

Ik word hier zo razend van dat ik het voor vandaag even voor gezien houd met de nieuwsmisère.

De Vrijlansier | 28-04-16 | 12:21

Het met geld smijten bij het COA verspreidt zich als een SOA

Mausje | 28-04-16 | 12:18

Heb het al een paar keer geroepen dat COA stinkt.
Wil al veel langer weten welke ondernemers hierbij betrokken zijn.
Bouwbedrijven, cateringbedrijven, schoonmaakbedrijven, meubelzaken, witgoedzaken, schoonmaakbedrijven, beveiligingsbedrijven, unitverhuur, toeringcarbedrijven, vakantieparken, vastgoedhandelaren en noem maar op.
Tijd voor bonnetjes, zou ik zeggen.

Schietmijmaarlek | 28-04-16 | 12:17

hurenisvoorpaupers | 28-04-16 | 12:09
De ogen iets of wat samen knijpen, langzaam lezen en de open gevallen gaten zelf naar keuze invullen,sommige aan elkaar geschreven letters opnieuw ordenen, mespuntje fantasie erbij, en je snapt de richting waar reaguurder heen wil. :-))

Herr Zimmermann | 28-04-16 | 12:17

pejoar | 28-04-16 | 12:15

Joris Voorhoeve? Die mag bij mij niet eens de ramen zemen.

kwark001 | 28-04-16 | 12:17

Je verwacht het niet, man man man.

KaiserSoza | 28-04-16 | 12:17

dit gebeurd nu eenmaal heel vaak in NL.
allerlei clubjes die in het gezicht van de belastingbetaler spugen.
geef geld en bemoei je niet met ons,anders maken we jullie uit voor aso,fascist,populist en noem maar op.
het gaat echt niet om 20 miljoen maar om miljarden die jaarlijks verdwijnen.
hoorde net Joris Voorhoeve op de radio.
ging over de uitslag van het referendum.niet belangrijk.
hij zei: een kleine minderheid heeft gestemd en de personen die nee zeiden wisten niet waar het over ging.
hij behoort ook tot die arrogante regenten die ongestoord hun agenda willen afwerken.
zou gekielhaald moeten worden.

pejoar | 28-04-16 | 12:15

kwark001 | 28-04-16 | 12:03
hurenisvoorpaupers | 28-04-16 | 12:09
Ik gok synthetische drugs (lab drugs). Kun je steeds makkelijker online kopen i.c.m. met bv. een flesje shampoo. Vaak uit China. En verscheept naar de UK en Belgie op dit moment. Allemaal not my cup of tea uiteraard. Maar ik zou er geen traan om laten als een COA hotemetoot thuis een iets te grote hoeveelheid bestelt voor zichzelf.

chicago river | 28-04-16 | 12:14

Laten we eens gaan praten over het opleggen van de zwaarte van de straffen die rechtbanken dienen op te leggen bij dit soort economische fraudes.
Ik pleit voor minimaal 15 jaar in het gevang.

ruud-topper | 28-04-16 | 12:14

Het kut-COA ten spijt, die 'ondernemers' die zichzelf hier aan verrijken zijn natuurlijk net zozeer verantwoordelijk voor het feit dat we kapot gaan. Hun vrije-markt en vraag en aanbod geouwehoer slaat nergens op. Liberaal gedachtegoed sluit enig moreel besef gekoppeld aan kapitalisme helemaal niet uit.

Sjors W. | 28-04-16 | 12:14

Graaien in de gratis geld bak.
Het zal met name moeilijk blijven voor links hier niet aan toe te geven.
Het wordt een keer tijd dat er een voorbeeld wordt gesteld. Gewoon de verantwoordelijken hoofdelijk aansprakelijk stellen en mogelijk zelfs de verhuurder op het matje roepen of de voet dwars zetten met een diepgravend onderzoek in de boekhouding.

datzouzomaarkunnen | 28-04-16 | 12:14

@Einde van de Domheid | 28-04-16 | 12:02
Wat mij vooral opviel was dat gezinnen wel welkom waren. Dat is precies ook mijn mening, niemand zit te wachten op alleenstaande moslimnegers die ongelovige vrouwen haten en voor hoer uitmaken.
Bij mij is maar 1 type alleenstaande man welkom, dat is de christelijke man...... alleenstaande moslimmannen..... opdonderen, gij zijt geen vluchteling...... voorbeelden hiervan te over....

nope | 28-04-16 | 12:13

Betekent dit dat de prijs van kindbruidjes kunstmatig hoog gehouden wordt? Want kan kan ik nog weleens boos worden.

Teen | 28-04-16 | 12:12

Excuses voor de OT. Ik vraag me af waarom de overheid enorme door niemand gewilde dure tentenkampen bouwt en niet bijvoorbeeld bouwpakkethuisjes (zoals er veel op Fabcity staan) neerzet. Dat is nieuwe werkgelegenheid en geen verdubbelde winsten voor mensen die vooral op hun handen zitten!

Einde van de Domheid | 28-04-16 | 12:12

Vluchtelingen zijn zeker een economische zege. Voor het COA is het een economische zege... Voor de rest kost het de belastingbetaler alleen Maar.

de SENSEI | 28-04-16 | 12:10

Dit soort organisaties maken het voor iedereen kapot. Inclusief de vluchtelingen die ze horen te helpen.

Bertie Wooster | 28-04-16 | 12:09

Einde van de Domheid | 28-04-16 | 12:02
Zit u nu al aan de borrel?
kwark001 | 28-04-16 | 12:03
Lag dus niet aan mij, ik kon er ook al geen chocola van maken.

hurenisvoorpaupers | 28-04-16 | 12:09

Smaakte het wijntje van van € 127,- per fles? Krijg je thuis niet he kut ambtenaar?

hurenisvoorpaupers | 28-04-16 | 12:05

Einde van de Domheid | 28-04-16 | 12:02

Zit u nu al aan de borrel?

kwark001 | 28-04-16 | 12:03

Schandalig uiteraard. Ik ruik een tweede (?) bouw- en aanverwante fraude. Zal uiteindelijk wel weer in de bekende doofpot verdwijnen...

(PS: Ha, mooi, mijn linkje is opgemerkt. ;-) )

EefjeWentelteefje | 28-04-16 | 12:03

blijkt weer: hoedt u voor dikbetaalde idealisten

wlodek | 28-04-16 | 12:02

isteren was Danny op TV ivm gedoe over een huis voor vluchtelingen ergens in de provincie. Woedende burgers waren bang voor verkrachters en terroristen. De gemeente gaf toe! Toen de vluchtelingenstromen op gang kwamen baalde IS als een stekker, een uittocht wan manipuleerbare, martelbare en hoogopgeleide edoch op zijn minst wat bemiddelde mensen. Dokter die vluchtelingen onderzochten waren verbaasd over de loopwonden waarmee ze maar waren verdergelopen. Extreem rechts komt om slecht geinformeerde mensen op te stoken. De boosheid moets worden gericht op Europa dat effectief geen geregelde asielinstroom heeft en dat overlaat aan criminelen en buitenlanden!

Einde van de Domheid | 28-04-16 | 12:02

Voor 20 miljoen kun je een heel mooi stevig hekwerk om onze grens plaatsen met hulp van vrijwilligers die asielinstroom niet zien zitten.

deraderendraaien | 28-04-16 | 12:02

Jorritsma bouw heeft er ook mee te maken. Het zal toch niet....

kwark001 | 28-04-16 | 12:01

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl