achtergrond

Geenstijl

En dan nu: Oekraiense cultuurmuziek!

Ja mensen, met al dat al dat politieke geklets zouden we bijna vergeten dat Oekraïne ook gewoon een cultureel leven heeft. Met artiesten, muzikanten en performers. Hieronder een bescheiden overzicht van wat NU leeft in Oekraïne, want dit aspect wordt door de stemwijzertjes steevast genegeerd & is toch belangrijk. Want waar stemmen we straks eigenlijk voor/tegen?
Wij hebben Go Back to the Zoo, zij hebben Вопли Видоплясова. Begonnen als huisband van мир продолжает вращаться, vervolgens opende ze elke maandag de week op гоедеморген Украины met de grappige maar ietwat onfris ogende DJ Giel Беелен, en sindsdien gaat het hard. Eind 2016 volgt nog een samenwerking met een rapper en deze zomer staan ze op низменность.
Zoek naar Oekraïense popartiesten en je vraagt je binnen 3 searches af 'wanneer is dat songfestival ook alweer?'. Reden: wat wij als songfestival herrie zien is daar gewoon mainstream Top 40 materiaal. Is dat erg? Neen, want van een makkelijk in het gehoor liggend blèrlied is nog nooit een plofkip slechter geworden.
Hier weer eentje. Gewon een leuk zomers liedje voor als het weer wat warmer wordt. Vraag u morgen in het stemhokje maar eens af: gunt u deze dame een bloedige oorlog???
Leuk, in Oekraïne maken rappers nog vrolijke clips met anti homo-achtige beeldtaal, een beetje zoals Eminem in 1998 vlak voordat hij zijn excuses aanbood aan Elton John. Waar deze dopoog zich verder druk over maakt is ons een raads... HO STOP. Even objectief blijven, dit een neutraal topic. Leuke beat!
We blijven even bij de seksuele identiteiten. Want... is in Oekraïne iedereen bi? Wij hebben geen idee, maar een clipje met zowel mannelijk als vrouwelijk (bijna) naakt zou je hier niet zo snel zien omdat er altijd één sekse is die afgeschrikt wordt. Zo niet in Oekraïne. Typisch!
Обійми Дощу — Щедрик (Carol of the Bells)

З Новим Роком та Різдвом! Світла, добра, миру, тепла і затишку вам і вашим рідним! Merry Christmas and Happy New Year!

Geplaatst door Obiymy Doschu op dinsdag 5 januari 2016
Willen we dit aan onze buitengrenzen???
Kijk nou, de Oekraïense Cher! Fun fact: de echte Cher heeft een rib laten verwijderen zodat ze zichzelf oraal kan bevredigen. Wist u niet hè? Wij vragen ons af of bovenstaande artieste dat ook heeft.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.