achtergrond

Geenstijl

BELGISCHE PREMIER MICHEL: 'BLIJF THUIS' - 14 doden op Zaventem - 20 doden bij metro Maalbeek

Hier verder na de (zelfmoord-) aanslagen op Zaventem en in het centrum van Brussel. Roundup: Er zijn minstens 20 doden te betreuren na de zelfmoordaanslag op de luchthaven en bij de explosies bij metrohalte Maalbeek. Exacte slachtoffercijfers zijn nog onduidelijk en variëren sterk. De Belgische premier Michel zegt ondertussen 'blijf thuis', maar in tegenstelling tot onze premier spreekt Michel zijn eigen landgenoten aan. Het openbaar vervoer ligt plat, Zaventem blijft tot morgenochtend gesloten en aan de grenzen BE/FR en BE/NL is verscherpte controle. Ook in Nederland zijn de veiligheidsmaatregelen op stations en openbare plekken opgevoerd. NS rijdt niet meer naar BE. Om 11u30 sprak onze eigen premier zijn routineuze afschuw uit:
UPDATE 11u18: VIER DADERS OP DE VLUCHT (HLN) - vandaar binnen blijven dus.
PERSALARM 11u43: Islamitische Staat eist verantwoordelijkheid aanslagen op (Rudaw)
UPDATE 12u15: 11 14 doden, 81 gewonden op Zaventem. 15 20 doden bij metrostation Maalbeek, en 55 gewonden. Onderstaande Brusselse conducteur twittert deze foto van 'zijn' verwoeste metrowagon: OEKRAINE: "Het is de schuld van de Russen." Joe.
ONDERTUSSEN IN HOOFDDORP: Wordt het station ontruimd en loopt er een AT op het perron. Aanleiding onduidelijk, anders dan "Dreiging terror aanslag". Ondertussen op een school in Amsterdam (Nederland, Europa), doet de dochter van Mariska Hulscher verslag van het gedrag van haar klasgenoten.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.