Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Knokploeg Volkskrant blijft beuken op Sywert

harobraak534.jpgGeknipt voor u. Een stukje Volkskrant waarin de ziedende motorbende van Remarque maar blijft kopschoppen op de inmiddels liggende Sywert van Lienden. Elders in de krant doet ook vrouwtjesputter Asha ten Broeke van de Werkgroep Wijdbeens naar de Ondergang een duit in het zakje met haar "wetenschaps" COLUMN. Wijze les voor eenieder in de telefoonklapper der NPO. Gaarne bij de NPO standaard NPO-meninkjes verkondigen voor NPO-kijkers. Want anders komen de VK Hooligans u halen. (Maakt niet uit wat de Volkskrant-lezers willen lezen, aldus de feitenvrije statistieken.)
Het waren ZAKKENROLLERS! (korte edit:)
Het waren ZAKKENROLLERS! (lange edit:)

Reaguursels

Inloggen

@notamused
Interessante lezing, maar hoezo verboden? Ik kan het toch gewoon kijken? 'Het zijn net mensen' gaat trouwens over het verschil tussen de werkelijkheid en de beeldvorming van die werkelijkheid; en de moeite die hij als correspondent had om door de waan van de islamfoutpraters heen te breken.

gebruikertje | 16-01-16 | 12:40

twitter.com/wierdduk

Frits Abrahams doet in z'n NRC column van een paar dagen terug ook mee aan de Swyert bash en geeft Wierd Duk tegelijkertijd ook een veeg uit de pan

Paljas | 16-01-16 | 12:07

Asha heeft makkelijk kletsen.
Zij zal nooit worden aangerand, noch worden verkracht.
Er is werkelijk helemaal niemand die iets met haar zou willen, nog voor geen 1000 Euro, zelfs een testosteronontploffende asielzoeker nog niet.

mallekater | 16-01-16 | 09:13

Het (door @gebruikertje geopperde) argument dat je het grotere aantal verkrachters en aanranders e.d. onder islamieten in Nederland qua oorzaak niet kunt doortrekken naar de rest van hen, volgens hem omdat je dat ook niet kan doen met het grotere aantal verkrachters onder mannen ten opzichte van vrouwen, gaat volgens mij niet op.
Als er namelijk onder de mannen in een land of cultuur of waar dan ook een "verkrachtingscultuur" heerst, die dus bij een groot deel van de mannenbevolking van kerel op kerel wordt doorgegeven, en die er aldus voor zorgt dat het aantal verkrachtingen een stuk hoger is dan je op grond van het (in elke populatie aanwezige) aantal psychopaten en sexueel gestoorden mag verwachten, kun je best spreken van een mannenprobleem. Dit schijnt het geval te zijn in Zuid-Afrika.
Iets soortgelijks gebeurt er als je het mij vraagt in de (vooral islamitische) culturen van Noord-Afrika, het Midden-Oosten (dus ook Syrië), Afghanistan, enz. Hier geven de mensen (in dit geval mannen én vrouwen) een cultuur aan elkaar door waarin bijvoorbeeld geldt dat een vrouw zich extreem kuis moet gedragen, en als ze dat niet lijkt te doen, ze als hoer wordt beschouwd, een categorie waar je weinig respect voor hoeft te hebben en je min of meer je gang mee kunt gaan.
De autochtone Nederlandse mannen geven niet of veel minder zo'n soort cultuur aan elkaar door, laat staan autochtone vrouwen.
Dit verklaart ook waarom er onder de binnen genoemde allochtone groepen begane verkrachtingen er relatief veel groepsverkrachtingen voorkomen (en hun slachtoffers vrij vaak autochtoon zijn).
De autochtone verkrachters zijn meer de sexueel gestoorde eenlingen, vaak mensen met een aangeboren kronkel in hun kop, een biologisch gegeven, helaas te vinden in elke bevolkingsgroep.
Overigens is het zo natuurlijk zo, dat niet elke persoon binnen een volk of hoofdcultuur, die de "verkrachtingscultuur" eigen heeft gemaakt en doorgeeft aan anderen, zelf ook overgaat tot verkrachting. Wel valt bijv. te denken aan (impliciete) goedkeuring.
Zo, nu naar bed..

6638-12345 | 16-01-16 | 02:00

gebruikertje | 15-01-16 | 21:35 De politiek correcte zwakzinnigheid heeft een heel eigen leger van islamgoedpraters en islamterreurwegkijkers en islamcriticidemoniseerders. Het lijkt net een sekte die opgesloten zit in een eigen waan. En het is voor de werkelijkheid heel moeilijk om daar doorheen te breken. Misschien dat ooit na nog veel meer verkrachte vrouwen en vermoorde omstanders het kwartje valt. Trouwens, ‘Het zijn net mensen’… Het gaat niet over mensen, het gaat over ideeën, verzen, soera’s, een boek, met daarin een ideologie, een doctrine. En ik heb je een paar honderd ingangen gegeven waar je die ideologie uitgebreid bestuderen kan. Hier Tom Holland, historicus, maakte een documentaire over de islam, die politiek correct verboden werd: www.youtube.com/watch?v=I5slk97ss2Q

notamused | 15-01-16 | 23:20

Wie is die bebrilde autist bij DWDD?

His Lordship | 15-01-16 | 22:52

Had gewaarschuwd dat een foto stond onder die link naar Tuin Broeke. Nu zit er allemaal kots op mijn scherm en toetsenbord :((

De finale eindbaas | 15-01-16 | 22:32

Best wel triest deze discussi. Typisch Westers om alles middels statistieken te duiden. Lekker makkelijk als praktijk anders uitpakt want dan geef je of cijfers de schuld of je legt t nog een keer uit. Wat never nooit veranderd, zijn de cavias. De enige overeenkomst tussen onderzoekers en de proefdieren is dat de meesten, zeg 90%, in herhaling valt. Das ook makkelijk voor de subsidie of jankerts die klaarkomen op aandacht.

fingers | 15-01-16 | 21:47

In sommige gevallen worden vrouwen zelfs gedwongen met hun verkrachter te trouwen. Het verschilt per school en per regio. Als je als man echter wordt veroordeelt kun je ook zweepslagen of zelfs steniging krijgen terwijl je hier soms met een kleine taakstraf wegkomt. Dan heb ik liever dat laatste. Wat ik van de islam en gerelateerde culturen weet komt van kenissen die daar hebben gewoond danwel veel verbleven, een paar "liberaal-islamitische" kennissen en de media. Inderdaad niet erg veel. Maar misschien een suggestie om je lange lijst auteurs (is Wilders een auteur?) wat in balans te brengen: "Het zijn net mensen" van Joris Luyendijk.

gebruikertje | 15-01-16 | 21:35

Toch nog maar even de cognitieve dissonantie benoemen die de wetenschappelijke duiders zoals die zich tegenwoordig in tv debatten mengen bij mij teweeg brengen. Ooit, toen ik nog voor doctorandus studeerde,leek het allemaal simpel genoeg; doorloop de empirische cirkel en je kunt met gezag je fenomeen duiden. Vol verwachting schakelde ik dan ook in op DWDD om te zien hoe wetenschapper Lucassen de maatschappelijke onderbuik wetenschappelijk tot bedaren zou brengen. Nu begrijp ik dat in het vakgebied van deze wetenschapper het stukje 'toetsen en evalueren' niet eenvoudig te realiseren is (tenzij je het huidige beleid in dezen zo wilt zien maar zo cynisch ben zelfs ik nog niet) maar dan verwacht ik toch wel dat als populisten publiekelijk de oren gewassen wordt, dit met eenduidige, niet mis te verstane wetenschappelijk gefundeerde argumenten gebeurt. Helaas, hij gaf er de voorkeur aan met statistische foefjes te verhullen in plaats van te verduidelijken en weidde uit over het belang van gewogen groepen. Onterecht en misleidend. Voor de (inderdaad breed geformuleerde) uitspraak 'vluchtelingen zijn al dan niet een factor x crimineler dan autochtonen' vergelijk je botweg het aantal incidenten per vluchteling met het aantal incidenten per autochtoon. Als je gaat wegen verander je de vraagstelling en dat moet je dan wel duidelijk maken. Immers, als je de criminaliteit binnen de groep vluchtelingen vergelijkt met die binnen een groep mensen met, zeg postcode 2712 XZ dan zal het inderdaad meevallen. Echter, als je gaat vergelijken met mensen met postcode 7591 PE, dan ziet het er weer heel anders uit. Vandaar dat iemand ooit zei: uitgaan van gemiddeldes is met je voeten in de oven en je hoofd in de vriezer beweren dat het gemiddeld genomen best aangenaam is. Nu zou ik op grond van een tv optreden niet durven beweren deze wetenschapper de mensen in het land bewust een rad voor de ogen draait maar in algemene zin durf ik toch wel te stellen dat je twee soorten wetenschap kan onderscheiden, waardevrij en waardeloos en als wij ons in Nederland zouden beperken tot de eerste variant dan zijn er in ieder geval aardige bezuinigingen in het onderwijs te realiseren. Tevens leggen we dan geen hypotheek op de geloofwaardigheid van bijvoorbeeld een wetenschapper die beweert dat hij aan de andere kant van het heelal een supernova heeft waargenomen met in het hart een magnetar van 15 km doorsnee. Die geloof ik namelijk wel.

Multatutti | 15-01-16 | 21:34

gebruikertje | 15-01-16 | 19:39 Als een vrouw verkracht is in de islamitische wereld, en het betreft dan een erg islamitisch deel van de islamitische wereld, bijvoorbeeld Saoedi-Arabië, u weet wel, van al die onthoofdingen, dan loopt zij risico gestenigd te worden. Volgens mij weet u helemaal niets van islam en islamitische cultuur. Google eens op ‘islam en mensenrechten’, ‘islam en straffen’, ‘islam en fascisme’, ‘islam en nazisme’, ‘islam en maffia’, ‘islam en verminking’, ‘islam en terreur’, enzovoort.

notamused | 15-01-16 | 20:37

Hé psst, lekker zakkenrollen? Hoer.

Rest In Privacy | 15-01-16 | 20:33

gebruikertje | 15-01-16 | 19:49 Het kan u vreemd voorkomen, maar dat zegt helemaal niets natuurlijk. Met heeft het over een verkrachtingsepidemie in heel Scandinavië. En die epidemie is begonnen na de massale immigratie van vooral veel moslims in Scandinavië. Het probleem met de islam en de linkse kerk islamgoedpraterij is dat het niet zo eenduidig is als bijvoorbeeld het inzicht dat water verdampt als het een bepaalde temperatuur bereikt. Het is veel meer te vergelijken met klimaatverandering bijvoorbeeld of dat roken wel of niet gezond is. Het vergt dus het onderling verbinden van zeer veel stukjes informatie en het daaruit destilleren van inzicht. Vervolgens is het dan nog zo dat er heel verschillende uitkomsten kunnen verschijnen. Zo is er bijvoorbeeld Karen Armstrong die heel erg op de toer van ‘islam is lief’ zit. Maar de volgende auteurs zitten dat juist niet, zoals zij heel kritisch schrijven over de islam en de islamgoedpraterij. Waaronder ook diverse ex-moslims die zich er zeer aan storen dat die zogenaamde progressieve en op emancipatie gerichte linkse kerk, zich zo verbindt met de conservatieve vormen van islam, om aldus juist hen, als modern denkende, liberale, op wetenschap en mensenrechten gerichte ex-moslims in de kou te laten staan. Ik doel op de volgende personen, die met artikelen, boeken, lezingen en interviews te vinden zijn in de boekhandel, de bibliotheek en op internet: Tom Holland, Hamed Abdel-Samad, Robert Spencer, Robert R. Reilly, Bill Warner, William Federer, Douglas Murray, Nicolai Sennels, David Wood, Jonathan Matusitz, Wafa Sultan, Raymond Ibrahim, Carel Brendel, Irshad Manji, Nonie Darwish, Sabatina James, Howard Bloom, Christopher Hitchens, Oriana Fallaci, Richard Dawkins, Sam Salomon, Ibn Warraq, Ali Sina, Elisabeth Sabaditsch-Wolff, Wim van Rooy, Udo Ulfkotte, Daniel Johnson, Christian Zeits, Hans-Peter Raddatz, Karl-Albrecht Schachtschneider, Ruud Koopmans, Oscar Freysinger, Anne-Marie Waters, Melanie Phillips, Geert Wilders, Sam Harris, Hans Jansen, Ayaan Hirsi Ali, Bernard Lewis, Daniel Pipes, Andrew Bostom, Harry Richardson, Lars Hedegaard, Hafid Bouazza, Ingrid Carlqvist, Nasin Ben Iman, Pat Condell, Sam van Rooy, Allen West, Necla Kelek, Henryk Broder, Bat Yeor, Paul Weston, Mark Steyn, Srdja Trifkovic, Sami Aldeeb, Brigitte Gabriel, Michael Coren, David Suurland, Roger Scruton.

notamused | 15-01-16 | 20:20

@notamused

De "verkrachtingsindex" van Zweden aanhalen om aan te geven dat het probleem ligt bij de ongelijkheid van vrouwen in de islam lijkt me een beetje vreemd trouwens.

gebruikertje | 15-01-16 | 19:49

@sufkut Arabisch voor gangbang? Ik betwijfel of dit gedrag 'normaal' wordt genoemd in de Arabische wereld. Ik zou denk ik liever hier dan daar voor verkrachting worden opgepakt.

gebruikertje | 15-01-16 | 19:39

mensen worden voorgelogen waar ze bij staan. Als deze meneer dat in z'n vakgebied heeft weet ie vast dat dit gedrag 'normaal' is in diverse arabische landen. D'r is zelfs een arabisch woord voor; تحرش جماعي
En een wikipedia pagina welke het uitlegt voor 'm;
en.wikipedia.org/wiki/Taharrush_gamea...
Dus het moet heel simpel zijn om basis van deze feiten samenscholing van mensen uit die kant te verbieden. Het afdoen met we kunnen de veiligheid niet garanderen dus lassen we alle feestjes maar af gaat niet meer werken. Het enige feestje wat heel snel afgeschaft dient te worden is het multiculi feestje. En dan heb ik het niet over al die andere culturen welke wel integreren in nederland maar om een hele specifieke. Dat, of je luistert weer niet naar de mensen en dan wordt het wel op een andere manier opgelost want dat kun je wel aan zien komen nu.

sufkut | 15-01-16 | 19:32

@notamused
Zaak dus om binnenkomende mannen(/jongens) over de positie van vrouwen hier te onderwijzen. Naar mijn inzien is het juist politiek incorrect om informatie te negeren. Alleen op grond van goede informatie kun je goede beslissingen nemen. Idd lijkt het vaak alsof het principe niet te discrimineren betekent dat je problemen in een bepaalde groep niet mag benoemen. Maar hoe kan men problemen oplossen zonder ze eerst te benoemen. We hebben hier in het verleden ook discussie gehad over de positie van vrouwen in het christendom, dus waarom zou dat niet kunnen over de islam? Maar een discussie kun je het beste voeren op grond van feiten en als je een hele groep bij voorbaat buitensluit komt er van zo'n discussie natuurlijk helemaal niks terecht. Die feiten zijn jammer genoeg vaak zelf onderwerp van discussie aangezien om de een of andere reden de wetenschap steeds meer moeite lijkt te hebben om objectief te zijn.

gebruikertje | 15-01-16 | 19:08

Evocatus | 15-01-16 | 18:33 Wim van Rooy brengt het goed in beeld allemaal, maar hij is er somber over (zie Facebook) of de ‘linkse kerk’ wel in staat is het decennialang aangehangen dogma aangaande de islam (islam is lievv) bij te stellen. Waarschijnlijk krijgen we nog jaren allerlei gewauwel en getier en gescheld te horen, voordat bij hen eindelijk eens de realiteit doorbreekt. Wim van Rooy: “De westerse intelligentsia is wat de islam betreft in een soort merkwaardige krankzinnigheid vervallen.” “De houding van postmoderne intellectuelen ten opzichte van de islam, migratie en Europa is er een van blindheid voor het eigen blind zijn…” Waarover men niet spreekt, p. 258 en 632.

notamused | 15-01-16 | 19:00

Het ziet er uit als een nerd, het praat als een nerd, het is een ...

HetOorAakel | 15-01-16 | 18:59

@freelux Ik zou het zelf meer kort door de bocht noemen in plaats van doorslaan. Het man-zijn gebruikte ik als voorbeeld om aan te geven dat je iets niet meteen naar een hele groep door kunt trekken. Een slecht voorbeeld inderdaad aangezien mannen uiteraard de meeste (zo niet alle) aanrandingen plegen. Aan de andere kant misschien wel een goed voorbeeld aangezien de meeste mannen geen aanranders zijn en je zou ook niet willen dat alle mannen anders behandelt worden naar aanleiding hiervan.

Je legt mooi uit dat in het geval van mannen hier ook een oorzaak voor is. Misschien is er ook een oorzaak waarom vluchtelingen oververtegenwoordigd zijn onder zedendeliquenten. In het rapport waar Lucassen het over had wordt dit niet meegenomen. Het zou goed kunnen dat er een verband is met religie of het strict gescheiden van vrouwen opgroeien. Dit kun je echter niet concluderen uit een reeks gebeurtenissen. Ook als je zo'n verband hebt aangetoond blijft staan dat in het westen je beoordeelt wordt op grond van je eigen daden en niet die van een groep (gelukkig, anders waren alle mannen de sigaar).

Het zou ook andere oorzaken kunnen hebben. Zet maar eens een paar honderd Nederlandse jongens een jaar in een tentenkamp en kijk hoe ze reageren op de eerste vrouw die ze dan tegenkomen. Ik weet de oorzaken niet en daarvoor is er de wetenschap; zodat er beleid kan worden gemaakt op grond van ratio ipv emotie. Het is altijd jammer dat onderzoeken en cijfers aan alle kanten verdraaid en geselecteerd worden. Ik ben zelf geen wetenschapper en als ik de media volg krijg ik vaak het idee dat ik moet kiezen tussen linkse en rechtse 'wetenschappers' waarvan ik er een dan maar op z'n blauwe ogen moet vertrouwen.

gebruikertje | 15-01-16 | 18:41

Vandaag op de radio had Henk Spaan een collum met ook weer een tirade tegen die Siewert. Hoe woest en panisch de oude linkse garde wordt als je hun policor wereld verlaat. Siewert, je bent jong en moedig, maar hoe fel policor tegen je tekeer zou gaan met zo een bloeddorstige wreedheid verbaast me toch weer. Spaan snapt echt niet dat je kritisch kunt zijn zonder meteen bij kamp Greet te horen.

Rest In Privacy | 15-01-16 | 18:39

E.e.a. nog eens rustig bekeken en ik vond dat dhr. Van Lienden behoorlijk door het stof ging, zelfs herhaaldelijk. Moet toch genoeg zijn in het openbaar.

Na het hele verhaal van dhr. Lucassen kwam hij sterk terug en zijn afsluitende opmerking over politiek keuzes vond ik uitstekend in verhouding tot het verhaal van wetenschapper Lucassen.

Dan hebben we nog Haro Kraak, die denkt inderdaad dat enig kopschopen achteraf nog van node is, vind natuurlijk zichzelf een pgewekte en belangwekkende jonge hond, maar als ik zijn twitterbijdragen even opzoek dan blijkt dat toch gemiddeld van een knuddebende onbelangrijkheid te zijn; daar wordt je niet goed van.

Maar ik moet eerlijk bekennen dat ik nauwelijks lust heb om de schermschrijverijtjes van deze egotripper te lezen; ben trouwens helemaal weg op twitter. Heb andere dingen aan mijn hoofd dan veelal kortzichtig geoude-hoededoos. Ik kan Wierd Duk of Arnold Karskens zo ook wel vinden.

Alle interessante Duitse talkshows heb ik op de kabel en kranten ten overvleode op het net, dus wat mot-ik eigenlijk nog op Twitter met al die Bucklerdenkers.

I.i.g. was men bij Buitenhof indertijd nog zo slim om Wim van Rooy (boek: Waarover men niet spreekt) uit te nodigen. Die kon prima dhr. Lucassen weerstaan.
Salut! Evocatus

Evocatus | 15-01-16 | 18:33

@BenBinnen | 15-01-16 | 17:48
Hetgeen u schrijft, lijkt mij heel redelijk. Ik vind het echter boeiend om sommige zaken vanuit verschillende hoeken te bekijken, dat is mijn hobby.

ridder pompompom | 15-01-16 | 18:30

'Het waren zakkenrollers'

.... lul met vingers ....

nono_einstein | 15-01-16 | 18:17

notamused | 15-01-16 | 18:01
Precies

freelux | 15-01-16 | 18:05

gebruikertje | 15-01-16 | 17:32 Het heeft te maken met islamitische mannen die fors islamgeïndoctrineerd zijn, mannen dus die denken dat ongesluierde vrouwen en zeker ongesluierde niet-islamitische vrouwen seksueel beschikbaar zijn, een soort neukvee zijn. Deze mannen hebben helemaal nooit gehoord van gelijkwaardigheid van man en vrouw noch van vrouwenemancipatie noch van universele mensenrechten. En hebben ze al iets vernomen in die richting, dan zien ze het als decadent en ver minderwaardig aan de eigen zogenaamd superieure islamitische cultuur. Het is evenwel politiek correct om dit soort informatie strak te negeren, of om het met ‘wetenschappelijk’ onderzoek weg te redeneren, met tegelijk het wegdemoniseren van andersdenkenden. Maar ondertussen scoort Zweden als voormalige modelwelvaartsstaat hoog in de verkrachtingsindex, is de UK nog steeds in shock wat betreft het schandaal van de maandenlange groepsverkrachtingen van 1400 meisjes, en zijn er naast Keulen vergelijkbare ‘incidenten’ aan te wijzen in andere steden.

notamused | 15-01-16 | 18:01

Het grappige is dat Lucassen precies hetzelfde deed als Sywert, namelijk bestaande cijfers doortrekken naar een groep waarvan je de exacte feiten nog niet kent. Alleen, en dat is het verschil, ditmaal met het doel om aan te tonen dat het allemaal reuze meevalt.

Papa Jones | 15-01-16 | 18:01

gebruikertje | 15-01-16 | 17:32
Ik vond je in het begin zeer redelijk, maar je begint nu door te slaan. Het zegt niks over vluchtelingen, wel mogelijk iets over hun moslimachtergrond en de cultuur waaruit ze komen. Het is wel degelijk mogelijk dat moslims door hun cultuur en vrouwbeeld vaker delicten als aanrandingen plegen. Het zegt niks over ALLE vluchtelingen of moslims, wel dat moslim door hun cultuur en vrouwbeeld mogelijk oververtegenwoordigd zijn bij zaken als aanrandingen. Dit blijkt ook uit de cijfers. Daarnaast is er wel degelijk een verband tussen man-zijn en aanrandingen. Mannen hebben een grote seksdrive en behoefte aan seks en zijn daarom oververtegenwoordigd bij zaken als aanrandingen en verkrachtingen. Alleen al tijdens Oud en Nieuw zijn er op verschillende uiteenlopende plaatsen aanrandingen geweest. Alleen al in Duitsland in 4 steden. Daarnaast waren er ook ongeregeldheden in Zweden, Finland, Oostenrijk en Zwisterland. En in al deze gevallen waren de daders moslimjongeren. Alleen dat is wetenschappelijk al een gegeven om een verband tussen aanrandingen en moslims te vermoeden...

freelux | 15-01-16 | 18:00

@ridder pompompom | 15-01-16 | 15:30

Er is niets mis met kritisch zijn, maar net zoals in de wetenschap hanteer ik het adagio: dit zijn de voorlopige conclusies op basis van het *nu beschikbare bewijs*.

Komt er ander bewijs aan het licht? Dan ben ik bereid mijn these/mening bij te stellen. Ik zie geen reden om alle bewijslast van tafel te vegen vanuit de gedachte dat het niet onomstotelijk vastligt.

BenBinnen | 15-01-16 | 17:48

Het waren gewoon een heel stel eikels en of het nou duitsers of libiers waren, wat mij betreft: enkeltje syrie. Maar je kan naar aanleiding van zo'n incident geen conclusies trekken over alle mannen (of vluchtelingen).

gebruikertje | 15-01-16 | 17:32

Overigens heeft hij in zekere zin gelijk. Ook al waren het idd grotendeels vluchtelingen het heeft niks met vluchtelingen te maken. Het waren ook overwegend mannen. Daar heeft het ook niks mee te maken.

gebruikertje | 15-01-16 | 17:26

Je zou van een wetenschapper idd verwachten dat hij beter weet. Wetenschappers kun je helaas ook niet altijd vertrouwen: "Uit onderzoek van het Centrum voor Leesonderzoek blijkt dat alle Nederlanders en Vlamingen het woord `incident` kennen."

www.woorden.org/woord/incident

gebruikertje | 15-01-16 | 17:17

gebruikertje | 15-01-16 | 16:52
Dat is dus de vraag of Lucassen zich realiseert dat hij niet 'de waarheid' vertegenwoordigt. De stelligheid waarmee hij hier beweert dat het zakkenvullers waren doet het ergste vermoeden. Uitgerekend enkele dagen na Keulen twitterde Lucassen al zonder enige kennis van zaken dat het niks met vluchtelingen te maken heeft. Van een 'wetenschapper' mag je toch afwachten dat hij eerst even de feiten afwacht. Ik heb sterk het vermoeden dat Lucassen zich in het kamp bevindt dat elke connectie met vluchtelingen wil ontkennen en dat er meer belangen spelen dan slechts wetenschappelijke. Ik ben het ook niet met je eens dat Keulen slechts incidenten waren. Aanrandingen door moslims zijn te veelvoorkomend en te wijdverbreid om nog over incidenten te spreken. Het is een trend...

freelux | 15-01-16 | 17:02

@freelux Geen enkel rapport zal 'de waarheid' vertegenwoordigen en dat zal Lucassen zich ongetwijfeld realiseren. Dessalniettemin kun je je beter basseren op een representatief onderzoek dan op incidenten zoals in Keulen. Hoe representatief dit rapport daadwerkelijk is, zou ik ook niet weten.

gebruikertje | 15-01-16 | 16:52

Altijd oppassen met statistiek maar ook met zogenaamde "hoogleraren migratiegeschiedenis" (zoals Lucassen).
Sywert van Linden interpreteerde een onderzoek fout, maar ik vraag me ook af hoever dat onderzoek betrouwbaar is. Zo wordt er vaak in dit soort onderzoeken uitgegaan van een defenitie van allochtonen waarbij een of beide ouders van een allochtoon in het buitenland moet(en) zijn geboren.
Met andere woorden: leden van minderheden wier beide ouders in Nederland zijn geboren gelden hier als autochtoon. De onder hen geregistreerde criminelen worden dus bij de autochtonen geteld i.p.v. bij de allochtonen.
Wat Lucassen betreft: hij beweerde blijkbaar dat de instroom asielzoekers in de jaren 90 veel hoger lag dan deze nu was of zou worden, dat werd in een artikel van Elsevier ontkrachtigd, zie deze link: www.elsevier.nl/Nederland/achtergrond/...

6638-12345 | 15-01-16 | 16:50

frank87 | 15-01-16 | 13:25

Heb je misschien een linkje of samenvatting? Henk Spaan, ach ja de VARA, de grachtengordel...

knerf | 15-01-16 | 16:47

@freelux
Dat je totaal verrast bent door aanrandingen geeft overigens wel aan dat je enigzins wereldvreemd bent. Helaas komt dat sinds mensenheugenis overal voor. Met allerlei statistieken kun je ongetwijfeld aantonen dat bepaalde groepen daarin oververtwegenwoordigt zijn; of juist niet. Relevanter is echter om de daadwerkelijke daders te straffen. Daarnaast kun je nadenken over maatregelen om zulke dingen te verminderen. Voorlichting voor risicogroepen bijvoorbeeld.

Die wereldvreemdheid komt volgens mij vaker voor bij wetenschappers.

gebruikertje | 15-01-16 | 16:45

gebruikertje | 15-01-16 | 16:34
Klopt, de keuze van correctiemodellen hoeft niet perse een politieke keuze te zijn. Neemt niet weg dat de keuze van Lucassen welke cijfers hij aandraagt en welk rapport hij als 'de waarheid' presenteert wel degelijk een politieke keuze is. Ik wil dat rapport van hem wel eens persoonlijk zien om te kunnen beoordelen of dit een gedegen onderzoek betreft en of het om een correcte manier is uitgevoerd. Dat gegoochel met cijfers zo op tv kan ik niet zoveel mee.

freelux | 15-01-16 | 16:44

‘Links’ heeft jarenlang de islamisering verdedigd, heeft weggekeken van islamterreur, heeft islamterreur goedgepraat, en heeft islamkritici gedemoniseerd. Na grote aanslagen hoorden we ‘Links’ altijd zeggen dat het niets te maken heeft met de ‘relgie van de vrede’, of dat het een betreurenswaardige misvorming is van de ‘religie van de vrede’, en dat we tot onze laatste snik moeten dialogiseren met de ‘religie van de vrede’. Waarmee ‘Links’ zeer de schijn oproept dat zij over lijken gaat wat betreft de ‘religie van de vrede’. Bijvoorbeeld massaverkrachtingen, groepsverkrachtingen, verkrachtingsepidemieën, aanslagen, terreur, het kan ‘Links’ niet vermurwen om eens te proberen uit de eigen waan te treden, om te kijken hoe nu eigenlijk de werkelijkheid er uitziet. En ondertussen zien we steeds meer ‘incidenten’ die aannemelijk maken dat er toch iets ernstig mis is met de islam. Maar ‘Links’ wil er niets van weten, blokt het weg, en zal waarschijnlijk scheldend en tierend wegzinken in de eigen beerput van cultuurrelativisme en cultureel marxisme en culturele zelfhaat en algemene haat jegens andersdenkenden.

notamused | 15-01-16 | 16:40

@Jezus_Boeddha | 15-01-16 | 16:28
Het erge is dat de redenaties echt zo gegaan zullen zijn bij de redactie.

pluk-87 | 15-01-16 | 16:39

@freelux

Wat Sywert een politieke keuze noemde was niet de keuze van het rapport maar de keuze van correctiemodellen in dat rapport. Terwijl je als je de cijfers wil begrijpen je wel correctiemodellen moet gebruiken. Dat is geen politieke keuze maar een wetenschappelijke. Stel dat de cijfers in dat rapport anders waren, dan nog had je die correctiemodellen nodig gehad omdat anders de vraag of er belangrijkere factoren dan afkomst waren onbeantwoord zou blijven. Of bijvoorbeeld religie een belangrijke rol speelt kun je alleen weten als je andere factoren uitsluit.

Ik ken de cijfers niet en ook geen cijfers uit andere onderzoeken (laat staan Zweden, wat ook nog eens een andere situatie is) maar dat cijfers afwijken komt vaak voor bij statistisch onderzoek. Nog een reden om andere factoren in correctiemodellen mee te nemen. Als je betrouwbare cijfers wil, zou je een meta-analyse moeten uitvoeren. Dan heb je ook een indicatie hoe betrouwbaar dergelijke rapporten eigenlijk zijn.

gebruikertje | 15-01-16 | 16:34

Leo Lucassen is ongetwijfeld lid van de partij van de a. Dat is al wetenschappelijk genoeg. Hij is in elk geval lid van de goede partij, dus wat hij zegt moet ook goed en correct zijn. Kan niet anders, want hij zegt het zelf en hij is vermoedelijk lid van de pvda. Dus is hij wetenschappelijk. Goede linkse redenering toch?

Rest In Privacy | 15-01-16 | 16:28

Goed ventje die Sywert. De wetenschapper, is dat nou Leo L.? Had al veel slechts over hem vernomen. Dit fragment bevestigt de berichten. Wat een droefenis die man.

Où est Charlie? | 15-01-16 | 16:19

gebruikertje | 15-01-16 | 15:51
Uit de cijfers van Zweden blijkt wel degelijk dat criminaliteit en aanrandingen explosief zijn gestegen sinds de ongebreidelde import van moslims. Dat is wat bedoeld wordt met het maken van politieke keuzes. Lucassen kiest er bewust voor het rapport van de jaren '90 aan te halen omdat deze cijfers hem het meest welgevallig zijn. Het is echter nog maar de vraag of je deze cijfers van de jaren '90 zomaar kunt vergelijken met de huidige situatie. Hij had ook de cijfers van Zweden aan kunnen halen, maarja dan kan zijn sprookjesvisie meteen de prullenbak in. Voor iedereen die bekend is met de cijfers van Zweden kwamen de huidige aanrandingen dan ook niet als een verrassing. Lucassen is echter totaal verrast door de aanrandingen zegt hij, des te meer een reden om af te vragen of hij zich wel op de juiste cijfers baseert. Daarnaast beweert Lucassen dat criminaliteit meer leeftijdsgebonden is dan etnisch. Dat betekent nog niet meteen dat het waar is. Uit verschillende rapporten blijkt wel degelijk dat onder de jeugd allochtonen oververtegenwoordigd zijn t.o.v. autochtonen. En dan vergelijk je ze dus met elkaar binnen dezelfde leeftijdscategorie. Gezien de oververtegenwoordiging binnen dezelfde leeftijdscategorie kun je je dus afvragen of leeftijd wel de doorslaggevende factor is ipv etniciteit. Gezien Lucassen ook zonder enige kennis van zaken beweert dat de aanrandingen kwamen door zakkenrollers, kun je je af vragen of hij wel zo betrouwbaar is... Het enige waarop hij zegt baseert is dat hij een lijst heeft gezien waarin stond dat heel veel verdachten niet uit Syrie kwamen. Voor iedereen behalve Lucassen is het echter al lang duidelijk dat een hoop vluchtelingen overal vandaan komen en niet alleen uit Syrie. Weer een gegeven dat Lucassen van toeten noch blazen weet...

freelux | 15-01-16 | 16:19

Ter compensatie van die moeilijke wetenschappelijke uitzending vanavond een live interview met Bert & Ernie in DWDD.

Simon_GS | 15-01-16 | 15:57

Leo Lucassen is nog niet helemaal bij. Want volgens de mensen die het echt weten, nemen de aantallen asielzoekers uit Marokko, Libie en Algerije toe. Dit door de werkeloosheid in die landen. Economische vluchtelingen zijn ook vluchtelingen Leo. Zoals die Marokkaan zei. Vluchten van een slecht leven. Trouwens die gasten die op Lampedusa arriveren komen uit Libie.

Rest In Privacy | 15-01-16 | 15:53

Ja hij basseert zich op een onderzoek naar migranten uit de jaren 90. Over de huidige migranten zijn er uiteraard nog niet zulke cijfers. Ik vond het wel opvallend hoe makkelijk hij dat doortrok naar de huidige groep. Er zijn nml wel een hoop verschillen; met name qua afkomst. En tunnelvisie in dit geval betekent ook nogal: naar leeftijd gecorrigeerd zijn immigranten niet crimineler dan autotochtonen en dus zijn immigranten niet crimineler. Dat de oorzaak meer bij de leeftijd gezocht moet worden neemt natuurlijk niet weg dat de meeste asielzoekers in die risicoleeftijd zitten.

Niet alleen bij de interpretatie maar ook bij het beleid mag wel wat meer gezond verstand. Als uit de cijfers bijvoorbeeld blijkt dat de arbeidsparticipatie relatief laag is, is het aan de politiek om maatregelen te nemen om dat te verbeteren. Het huidige beleid waarbij asielzoekers massaal in grote en vaak lagdurige 'tijdelijke' opvang zitten lijkt me nou niet echt bevordelijk.

gebruikertje | 15-01-16 | 15:51

@pluk-87 | 15-01-16 | 15:11
U mag vinden dat ik doorsla. In persoonlijke ontmoetingen zal ik daar natuurlijk niet zo snel om vragen. Overheid en andere instanties vragen voortdurend naar identiteit. Dat is het vertrouwen dat de overheid in u en mij heeft. Als je daar over nadenkt, is er ook wel wat voor te zeggen dat de overheid zo handelt.

ridder pompompom | 15-01-16 | 15:40

@gebruikertje | 15-01-16 | 15:29
Ja en bij de interpretatie mag van mij ook wat gezond verstand komen kijken. Zo'n wereldvreemde engnek als Lucassen die gaat zo op in zijn tabelletjes, gaat selectief te werk en weet zo weinig van wat er in de praktijk speelt, dat hij aan theorietunnelvisie lijkt te lijden. Een voorbeeld is dat hij een vergelijking maakt met de migranten in de jaren 90. Hij vermeld er niet bij dat de migranten van nu, daar nog eens bovenop komen en dat er meer kans is op ongeregeldheden als er hele wijken vol met moslims zitten.
Dit is een voorbeeld van iets wat hij onbenoemd laat, ik denk dat het komt door een gebrek aan gezond verstand.
Ik kan nog veel meer opnoemen maar ik denk dat we het daar allemaal wel over eens zijn.

pluk-87 | 15-01-16 | 15:35

@BenBinnen | 15-01-16 | 14:59
Wie zijn we? Welke bronnen hebben jullie en hoe weten jullie dat dat betrouwbaar is? Het klopt dat ik sceptisch ben. Ik heb reeds gemeld dat het om een experiment gaat. In veel gevallen houdt het de geest scherp. Jullie hoeven die proef niet uit te voeren natuurlijk. Die dingen die jullie opnoemen zouden jullie ook onder de loep kunnen nemen inderdaad. In het geval van de maan mogen jullie duizenden maanfoto's gaan bekijken en alle filmpjes bestuderen van de maanlanding. Daarna moeten jullie zelf maar weten wat jullie er mee gaan doen. De Godwin kunnen jullie ook onder handen nemen. Bij sinterklaas en de kerstman beveel ik jullie hard aan de baarden te trekken. Ik begrijp overigens goed dat jullie het experiment niet bevalt. Dat vind ik ook prima, anders had ik niet om een mening gevraagd. Ik hou het voorlopig even bij mijn gedachten over Keulen. Hoe komt een journalist aan zijn vragen denken jullie?

ridder pompompom | 15-01-16 | 15:30

@pluk-87 Dat is precies mijn punt. Om het te begrijpen moet je correctiemodellen gebruiken en dat heeft niks met politieke keuzes te maken en alles met wetenschap.

gebruikertje | 15-01-16 | 15:29

heart-emoticon Sywert deugt
Weinigen durven zoals Sywert openlijk te twijfelen en op zoek te gaan naar de werkelijke cijfers in plaats van emoties.
Er zijn veel risico’s verbonden aan grote migratiestromen. Zijn pleidooi is het om die risico’s goed in kaart te brengen. Wat betekent het voor de veiligheid, werkgelegenheid, rechtsstaat, culturele normen, het sociale stelsel, de buurten, de huizenmarkt etc. En zijn die risico het ons waard, en waar stopt het ook. Daar wil hij het graag over hebben. Vluchtelingen zijn welkom, maar mogelijk niet onbeperkt. Slechts weinigen, ook in de politiek, durven hierover te spreken. Want het wordt wel erg concreet als je zegt dat hierdoor de kans op X criminaliteit Y toeneemt (als je dat al zo precies kunt stellen). Of dat de draagkracht X is. Toch is dat hard nodig, blijkt ook na de gebeurtenissen in Keulen.
En uit onderzoek na onderzoek blijkt ook wel degelijk dat er een samenhang is tussen afkomst en criminaliteit. En zeker in de risicodoelgroep van de groep asielzoekers die nu binnenkomt (jong, man, lage SES etc). Dus er is genoeg materiaal om dit soort risico’s publiekelijk met elkaar te bespreken (en niet alleen in beleidsrapporten).
Deze twee bewuste uitzendingen zat Sywert tweemaal naast een persoon die, net als hij, qua cijfers een fout maakte. En twee keer gebruikten ze dat om hun eigen standpunt te illustreren, zoals Sywert dat ook deed. Zo werd het aantal slachtoffers van Rotherham flink onderschat (‘enige tientallen’ moest zijn: 1400). En ging de wetenschapper die uitgenodigd was om de feiten uit te leggen de fout in door een grafiek (bewust?) verkeerd uit te leggen. Leo Lucassen stelde dat asielzoekers in de jaren ’90 na 15 jaar bijna voor 60% een baan hadden, terwijl voor autochtonen dat in 70% van de gevallen zo was. De realiteit die het WRR ook beschrijft: van de autochtone beroepsbevolking is 6,8% werkloos (tweemaal minder dan allochtonen, +- 5 maal minder dan beschreven migranten). En slechts 2% heeft een bijstandsuitkering (factor 7 verschil met allochtonen - en uitschieters bij specifieke groepen die nu ook in asielstroom zitten naar ruim 25x). Lucassen verwart in de WRR grafiek autochtonen met arbeidsmigranten (in legenda staat onhandig ‘arbeid’ - je moet de tekst lezen voordat je het begrijpt). En kijkt naar netto arbeidsparticipatie, terwijl je dat zwaar vertekent omdat sommige groepen niet hoeven en willen werken (ziek/moeder etc). De feiten: zo'n 55% van de asielzoekers heeft een baan na vijftien jaar (en slechts 35% een voltijdsbaan). Tegelijkertijd staat in hetzelfde WRR-rapport dat we eigenlijk nog weinig weten over de positie van Syriers en Eritreers in vergelijking met de migratie van de jaren '90 - iets dat tegenovergesteld werd weergegeven in de uitzending ('we kunnen dat best wel naast elkaar leggen'). Datzelfde geldt voor het beeld dat Lucassen wil neerzetten met het 'kleine verschil' in netto arbeidsmarktparticipatie. De WRR: 'De arbeidsmarktpositie verschilt aanzienlijk per herkomstland en -gebied. Maar over geen enkele groep is een succesverhaal te vertellen, zoals figuur 4 laat zien'. Over deze cijferfoutjes (kan gebeuren) hoorden wij niemand. Terwijl zeker een wetenschapper als Lucassen ‘de expert’ is, niet?

mrska | 15-01-16 | 15:28

Stel Lucassen wordt op zijn Keuls 'beroofd', dan mag hij kiezen waar hij aangifte van doet.
Ik zie het al voor me....
"Ja, meerdere mannen staken hun gore vingers in m'n reet en trokken aan mijn ballen en mijn lul, daarvoor werd m'n broek eerst naar beneden getrokken, maar dat was niet zo erg, normaal steek ik er zelf veren in mijn reet dus ik ben wel wat rek gewend en aan m'n lul trekken doe ik ook, maarrrrr mijn telefoon zat óók in mijn broek, en die ben ik nu kwijt en daarvan wil ik aangifte doen, tegen deze groep van 30 zakkenrollers.
Of ik ze kan beschrijven? Jazeker, ik ben namelijk wetenschapper dus ik doe in één woord zelfs; het waren 100% zeker mannen, daar kunt u vast wat mee, met die informatie!
Wat is de straf op zakkenrollen? Oh na twee uur weer op straat, prima. Dat zal ze leren!"

Tokoloshe | 15-01-16 | 15:24

@gebruikertje | 15-01-16 | 15:12
Sywerts punt was ook helemaal niet dat etniciteit en zedendelicten causaal verbonden waren. Ze zijn echter wel correlerend en daarom goed om te vermelden zodat er gerichter gekeken kan worden naar hoe het allemaal precies zit.

pluk-87 | 15-01-16 | 15:18

Hee Lucassen geleufde gij het zelf wa ge allemaol verteld?

kneuterzak | 15-01-16 | 15:16

-weggejorist-

satuka | 15-01-16 | 15:16

Fouten maken is menselijk. Het staat hem te prijzen dat hij dat gewoon toegeeft. Maar even over de wetenschap: om correctiemodellen een politieke keuze dan wel "gegoochel met cijfers" te noemen en als onwetenschappelijk af te doen is onzin.

Stel je voor dat er onderzoek zou worden gedaan naar de gezondheid van asielzoekers. Waarschijnlijk zou hier uit komen dat asielzoekers vele malen gezonder zijn dan Nederlanders. Wil je dit begrijpen dan zul je moeten corrigeren naar andere factoren zoals leeftijd. Dan kom je erachter dat dat verschil niks te maken heeft met afkomst maar met leeftijd. Blijkbaar is dat met criminaliteit ook zo.

Dat is gewoon wetenschap. Een correlatie betekent niet automatisch een oorzakelijk verband.

gebruikertje | 15-01-16 | 15:12

@ridder pompompom | 15-01-16 | 14:31
Als jij iemand ontmoet en jullie stellen jezelf aan elkaar voor, vraag je dan ook de geboorteacte aan de ander? Of zijn er nog wel dingen die je gelooft.
Je slaat door man.

pluk-87 | 15-01-16 | 15:11

@ridder pompompom | 15-01-16 | 14:41

We weten op basis van diverse bronnen dat er honderden aangiften zijn gedaan. Volgens mij ben je nergens van te overtuigen tenzij je er zelf bij was.

Dus: er zijn mogelijk geen mensen op de maan geweest, we weten helemaal niet wat de nazi's uitgevreten hebben. Want immers: niet zelf bij geweest. De Kerstman en Sinterklaas bestaan natuurlijk wèl, want die heb je zelf gezien.

Man man man.

BenBinnen | 15-01-16 | 14:59

-weggejorist-

nuchtermens | 15-01-16 | 14:58

volkskrant kan alleen maar bashen

zijn just de opiniemakers (en dus geen journalisten) waar Sywert voor waarschuwde

zijn jullie van geenstijl overigens ook opiniemakers

Petroselinum crispum | 15-01-16 | 14:49

Ach toenk zes was wisk al dak slimmer ben dan hullie.

Neut | 15-01-16 | 14:44

@special-k | 15-01-16 | 14:35
Was u erbij toen deze mensen hun aangifte deden? Hoe komt u aan die informatie van die 600+ aangiften? Via de media? Hoe weet u nu zeker dat dat betrouwbaar is? Begrijpt u nu mijn punt? Ik geef toe dat het een filosofische benadering is om met nieuws om te gaan die niet iedereen goed zal liggen. Het is dan ook een gedachtenexperiment.

ridder pompompom | 15-01-16 | 14:41

Welk mens maakt er geen fouten?
Hij komt er open voor uit. Mijn vergiffenis heeft ie.

Lampelul | 15-01-16 | 14:40

En dan doet die druif van een Lucassen nog even een duit in de zak qua eigenpijperij middels deze tweet: "WODC onderzoeker R. Jennissen complimenteert mij voor uitleg in @dwdd & wijst erop dat naast leeftijd (uiteraard) ook sekse er toe doet"
Brrr, naar menneke.

herrieschepper | 15-01-16 | 14:38

@ridder pompompom | 15-01-16 | 14:31
Echt gebeurd is? Nee joh, die 600+ aangiften komen uit de lucht vallen. Volgens mij heeft u een reality check nodig.

special-k | 15-01-16 | 14:35

-weggejorist-

xasthur | 15-01-16 | 14:34

En hiervoor betaal je dus 5 euro voor een gratis HEMA appelgebakje van de verschillige euh, verschrikkelijke VARA.

Piet Karbiet | 15-01-16 | 14:32

@Vageling | 15-01-16 | 14:12
Was u in Keulen op de plaats van het delict met oud en nieuw? Hoe weet u nu zeker dat het nieuws daarover echt gebeurd is?
Is wat u via het nieuws volgt de realiteit? Ik ben het eens met u dat de kop in het zand steken een oplossing is. Ik vind de berichtgeving zo beroerd van de laatste twee weken, dat ik mijn stelling wel het overwegen waard acht. Bijvoorbeeld dat filmpje hierboven van DWDD is behoorlijk vaag, maar dat geldt ook voor veel andere berichten over dit nieuws.

ridder pompompom | 15-01-16 | 14:31

De dubbele moraal en dubbele standaarden heel hard aan het werk. Weerzinwekkend. Uit het kamp van Leo Lucassen en van Jolo et al. wordt een week lang geschreeuwd dat er niets bekend, dat niemand weet wie de daders zijn en dat je niet vluchtelingenen asielzoekers over 1 kam mag scheren, omdat er niets bekend is. En dan zegt Leo doodleuk en behoorlijk stellig dat het lijkt op een zakkenrollersbende. Dan opeens is het wel bekend, en weet hij het wel. Tenminste, hij heeft er als wetenschapper geen onderzoek naar gedaan en geen toegang tot politiegegevens, maar hij trekt al wel vast een conclusie uit krentjes die hij uit de mediapap heeft gehaald. Net als degenen die vluchtelingen aanwezen, wat niet mag en wat van Jolo niet bevalt.

En dan het gegooochel met cijfers.... Sywert is verweten dat hij rotzooit met cijfers om een onwelgevallig feit aan te tonen, en wat doet meneer Lucassen met zijn gelul of correctiemodellen? Heel hard liegen, data uit diverse onderzoeken optellen die hele andere onderzoeksvragen hebben en waarvan je de uitkomsten helemaal niet kán optellen, en er dan ook nog volkomen fictieve correctiemodellen op los laten om het tegendeel te kunnen beweren, over zowel de criminaliteit, de zedendelicten en de arbeidsparticipatie. Ja verdomd, als je gaat opleidingsniveau en inkomen, en achterstandswijken en laaggeletterdheid en je corrigeert de criminaliteitscijfers in al die hokjes dan kom je met een heleboel gegoochel tot de conclusie dat er meer autochtonen verkrachten.

Echt. Weerzinwekkend, die mafklapper. De hypocrisie en dubbele moraal van regressief links is buitengewoon misselijk.

Stormageddon | 15-01-16 | 14:30

Ik zat al met verbazing te kijken en te luisteren naar het voor VARA/DWDD termen kritische geluid. Dat vond ik JUIST progressief. Wow. Er is hoop, realisme, nuance en zo voor de eenzijdig geinformeerde kijker. Ah nee, the day after. Kennelijk zijn dat jongetje en trommel-trom-tom-tom-matthijs kneiterhard teruggefloten door de VARA-directie, de PvdA infiltranten aldaar en de redactie zelf. Met een hoop wazige statistieken van die wetenschapmeneer hebben ze de discussie weer zo vertroebeld dat de idealisten in alle verwarring terug op hun rots zijn geklommen.

GormSuil | 15-01-16 | 14:29

En who the fuck is Haro Kraak, wat een clown.

special-k | 15-01-16 | 14:28

Het is feitelijk al lang bekend dat er vluchtelingen tussen de aanranders zaten. Er zijn beelden van de aanrandingen op de telefoons van vluchtelingen gevonden en in AZC zijn gestolen voorwerpen van de slachtoffers gevonden. Hoe zo'n 'wetenschapper' als Lucassen dan nog kan volhouden dat het nog steeds niet bekend is dat het vluchtelingen betreft en het een 'zakkenrollersbende' is, is dan ook tenenkrommend. Dit zo'n opzichtige propaganda dat het te schandalig voor woorden is dat dit kan op de Nederlandse tv. Wat een banananrepubliek...

freelux | 15-01-16 | 14:27

Die wetenschapper lijdt aan tunnelvisie. Sywert, durft als enige iets ter sprake te brengen in het hol van de leeuw wat uit den boze is daarvoor krijgt hij van mij alle steun.

special-k | 15-01-16 | 14:26

En fisten maarrrr

Got | 15-01-16 | 14:24

Weet je hoe je bij die stinkende flamoes
van Asha kan komen??

Eerst vanaf boven alle rollen
afgaan totdat je stront ruikt,
en dan 1 rol terug.

Got | 15-01-16 | 14:23

Hallo Geenstijl dat meest gelezen en meest gedeeld is dat betrouwbaar??
Wie bewijst dat de slager die zijn eigen vlees probeert te verkopen?

diddley2 | 15-01-16 | 14:22

Haro Kraak, nooit van gehoord, ff opgezocht, een Joop-schrijvertje, dan weet je het wel; die willen altijd anderen de mond snoeren, zoals het onbetekenende dictatortjes betaamt.
Met journalistiek heeft dat niets van doen, mensen de mond snoeren.
Verder is het een rotzak, dat toontje in dat stukje van hem is zo denigrerend, als hij dat niet inziet, is hij gewoon een bully, meer niet.
Bully Haro Kraak, van links.

Tokoloshe | 15-01-16 | 14:21

Sywert heeft volkomen gelijk: Leo Lucassen zegt op een gegeven moment dat niet de juiste groepen met elkaar werden vergeleken. Zouden we dit wel doen, dan zouden we zien dat de cijfers ineens heel anders liggen.
Om vervolgens te zeggen dat hij die gegevens helemaal niet tot zijn beschikking heeft.
Dit was dus ook weer PC nep-wetenschap, het was niets meer dan een MENING.
Een conclusie uitspreken en in dezelfde adem zeggen dat je daar niet eens gegevens over hebt is misschien nog wel erger dan RoosVonken of DiederikStapelen.

Deipnosophist | 15-01-16 | 14:20

Mensen zoals Leo Lucassen zijn een veel groter probleem voor de samenleving dan asielzoekers zelf. Je kunt pas aan een oplossing van het probleem werken als je het probleem onderkent.

sjaap.marok | 15-01-16 | 14:20

Vergeef me, ik kan naar Leo Lucassen met zn Harry Potter bril en dat kronkelige stemmetje gewoon niet echt serieus luisteren. En door mijn door uiterlijk beinvloede voorordelen onderstel ik hem stiekum dat zijn "onderzoekjes" bol van fouten zijn.
Het ligt aan mij dat ik geen zin heb deze "studies" te gaan onderzoeken op fouten. Daar heb ik helaas geen tijd voor over.

thorrie | 15-01-16 | 14:16

@ridder pompompom | 15-01-16 | 13:39
Gewoon je kop in het zand steken. Ben je van alle hoofdpijn af. En vooral vingertjes in je oren en lalalalala roepen. Zoals de rest doet die de realiteit niet kan bevatten. Hoef je niet pseudo diepzinnig over te gaan doen hoor.

Vageling | 15-01-16 | 14:12

Batavus Warrior | 15-01-16 | 14:05
Nee hoor, die zullen zich wel bekeren, ipv dat ze moeten toegeven dat ze een monster hebben gecreerd.
Ondertussend in hun eigen huis toch vertwijfelend denkend dat het vroeger toch misschien wel wat beter was dan om in een islamitisch dictoriaal land te wonen.

Julia | 15-01-16 | 14:12

Een dode boom die zelf geen cijfers kan tellen gaat een ander iets verwijten. Tjah bij gebrek aan argumenten gaat het maar geheel gutmensch de onderbuik laten vieren want realiteit = kudt. Sprookjeswereld = top. Valt mee dat zij Disney nog niet afgekraakt hebben. Zal vast komen omdat hun sprookjes beter verkopen. Moeten zijn hun meerdere in erkennen als derderangs duimzuigers en verdraaiers.

Vageling | 15-01-16 | 14:08

Als straks de pleuris uitbreekt komen die slappe wegkijkers en goedpraters als eerste bij je aan de deur aankloppen om ze te helpen. De tyfus dan.

Batavus Warrior | 15-01-16 | 14:05

Man man wat een dwaas ... volgens mij dik gesubsidieerd door de roverheid om de hele vluchtelingenproblematiek goed te praten ....

FapMaster | 15-01-16 | 14:02

Het was een zakkenrollersbende..." "
"Ow, heeft u meer informatie dan wij op dit moment hebben?"
"Nee..."

Toptelevisie weer.

Binnenbaan | 15-01-16 | 14:00

Wat je ook hoorde was de bewering dat ''wij'' het dan weer vaker deden met kinderen. Zou het echt?

Robertski | 15-01-16 | 13:52

binnenkort zal links nederland wel met een statistiek komen dat het kindermisbruik binnen de katholieke kerk veel erger was en dat keulen daarbij in niet valt.. Nou, daar kunnen de 800 mensen die aangifte hebben gedaan het dan mee doen...

denoorman | 15-01-16 | 13:48

De modellen zijn een politieke keuze. "haalt schoulders op". Kenmerkend voor een echte Dhimmi.

ca12nag3 | 15-01-16 | 13:48

Wat een enge dwaas die Leo Lucassen. Lekker goochelen met statistieken totdat er uit komt dat er eigenlijk niks aan de hand is. Wat hij in feite zei: "Vergeleken met de criminelen en probleemgroepen die hier al zijn doen de immigranten het eigenlijk niet veel slechter". Nou joepie, we kunnen weer rustig gaan slapen hoor.

Dr. Snoepjes | 15-01-16 | 13:42

Druk nieuw briefje aan het schrijven voor het de volgende testosterondobberaarspleinbijeenkomst:
ÌíÏÉ ÑÌá ÇãÑÃÉ ¿
Vrouw van gutmensch?
!äÚã ÝÅääÇ ÇááÚäÉ
Ja, dan gaan we neuken!

Tjemig | 15-01-16 | 13:41

Dutchmen32 | 15-01-16 | 13:20

Zal moeilijk worden aangezien de heersende elite nogal links is. En hoeveel mensen zijn voor hun mening bereid hun baan te verliezen? En vele vrienden? De heftigste geluiden komen van links, die er voor betaald wordt om hun leugens te propageren. Of van rechts die, of eigen baas is, of geen baan heeft. zij overschreeuwen het debat nogal zodat het lijkt alsof we in een land wonen vol extreme mafketels. Dat frustreert ook veel mensen denk ik. Dit land gaat zo kapot.

Robertski | 15-01-16 | 13:40

Vooral op de vorm en de boodschapper in blijven hakken.
Zo verdwijnen de echte feiten en inhoud naar de achtergrond. Well played eng links tuig.

Wim Venijn | 15-01-16 | 13:39

Persoonlijk vertrouw ik geen enkele krant, nieuwsprogramma of internetsite zomaar. Ook GS niet. De laatste dagen is het wel duidelijk dat de ideeën en gedachten van mensen gestuurd worden middels de media. Gelukkig is dat nu wel in de openheid gekomen en gaan mensen daar een beetje over nadenken. Nieuws kan worden achtergehouden en verdraaid, maar nieuws kan ook worden verzonnen. Allemaal middelen die worden gebruikt om bevolking mee te manipuleren.

Ook al wordt het voor veel mensen de laatste dagen duidelijk dat er heel hard gestuurd wordt vanuit de media en politiek, gaat dit proces gewoon door. Voor je het doorhebt geloof je weer wat meer van de media. Net zoals je soms bewust weet dat je aan het dromen bent, maar al vlug weer in het onbewuste verzandt. Zo voelt het in ieder geval voor mij zelf aan. Ik probeer mijzelf wel een beetje wakker te houden, maar dat gaat met moeite.

Een gedachtenexperiment: "Stel je voor dat het nieuws dat wij over Keulen horen verzonnen is en niet achtergehouden."

Hoe moet je dat uit de huidige berichtgeving halen of dat een mogelijkheid zou kunnen zijn? Ik weet dat het erg sceptisch over zal komen. Anderen willen mij nu misschien een aluhoedje opzetten. Maar probeer het eens wetenschappelijk te benaderen. Wanneer weet je nu echt wanneer het nieuws waar is? Als er iets gebeurt wat je met eigen ogen kan zien of iets dat mee is gemaakt door een familielid of kennis, die het je vertelt. Zelfs dan kunnen je ogen je nog bedriegen of kunnen je naaste familieleden je nog iets op de mouw spelden. Mag ik zo sceptisch zijn? Of is dit paranoia? Of moeten wij zo maar geloven wat er wordt verteld in de media (van welke kleur dan ook).

De laatste dagen zijn zo verwarrend, qua berichtgeving dat ik hier toch vaak aan moet denken. Maar misschien is die chaos en wanorde nu juist wat sturende elementen achter de media willen bereiken. Is dit beginnende gekte, overmatige achterdocht of gewoon gezond boerenlullenverstand?

ridder pompompom | 15-01-16 | 13:39

-weggejorist-

Joop Sigaar | 15-01-16 | 13:35

De gutmensch, en de omlaag gevallen feminsten zoals Asha ten Boerka, hebben het veel drukker met met hun eigen gelijk te krijgen dan de slachtoffers een blik waardig te gunnen.

miss error | 15-01-16 | 13:33

@onnosel | 15-01-16 | 12:52
Ah, zo. Zou best kunnen, maar laat ik een vorspellung machen: ze blijft gewoon op de troon.

Driewerf Hoezee | 15-01-16 | 13:30

Gelukkig voor de selectief verontwaardigde, wegkijkende weldenker kunnen diezelfde zielige bevolkingsgroepen al veertig jaar grotendeels onterecht en feitenvrij van een volledig verzorgd leven op kosten van één bepaalde bevolkingsgroep komen genieten en hun landen koloniseren. En één bepaalde bevolkingsgroep, dit met terugwerkende kracht naar het verleden, onterecht en feitenvrij wegzetten als verantwoordelijk voor alle ellende in de wereld.

Geïrriteerde Ed | 15-01-16 | 13:28

-weggejorist-

voxpopuli | 15-01-16 | 13:28

in dat tv programma op de duitse zender werd ook duidelijk dat de aanrandingen enz. wel degelijk een onderdeel zijn van de cultuur en hoe ze tegen vrouwen aankijken en dat we door de import van deze cultuur, deze problemen er ook bij krijgen. Met name de gelukzoekers uit Noord Afrika proberen hier voet aan de grond te krijgen en zijn illegaal en moeten geld verdienen met zwart werken of met criminaliteit. Door de open grenzen hebben ze vrij spel.

denoorman | 15-01-16 | 13:27

Kunnen jullie het verhaal van Henk Spaan op radio 1 er ook even bij plakken?

frank87 | 15-01-16 | 13:25

@orange pekoe | 15-01-16 | 13:18
gutmenschen zijn dol de ad hominem aanpak, en als ze dan iets 'bewijzen' doen ze dat standaard middels een drogredenatie, gebaseerd op een persoonlijk ( vaak verzonnen) verhaaltje, al dan niet van zichzelf.
Gaan ze 'cijfers' gebruiken , zie je wat er gebeurt aan die lipmans, wat een walgelijk, onzinnig vertoon.

Tokoloshe | 15-01-16 | 13:25

@eerstneukendanpraten
Dan moet je toch beter opletten, die is iemand taalles aan het geven in de ochtend over slipjes met remsporen.

Ongeblustekalk | 15-01-16 | 13:25

gisteren uitgebreide en goede discuss in duits actualiteiten tv programma, het werd daar duidelijk de problemen met name komen van marokkaanse en tunesische types, ze zijn oververtegenwoordigt in de criminaliteit. Met name de marokanen leken al snel in een netwerk te komen van overlast, diefstal en andere ongewenste activiteiten. De daders waren volstrekt gewetenloos en vonden het heel gewoon.. het kwam me allemaal heel bekend voor helaas.

denoorman | 15-01-16 | 13:23

Dus dat is Leo Lucassen! Ik had hem nog nooit gezien alleen hier wat van gehoord. Ik viel in bij het gesprek met deze man en ik zat al te denken wat een raaar ventje met zn laaghangende bril, manier van praten en vooral de boel bagataliseren.
Trouwens, hypocriet dat Sybert werd aangevallen op de feiten en cijfers terwijl de rest van de feiten en cijfers (bv. op crimineel vlak, op uitkeringen, op achterstand onderwijs etc) niet worden genoemd.
Men probeert er alles aan om de vluchteling/migrant in een positief daglicht te stellen, dus het foutje van Sybert corrigeren en de rest van de negatieve cijfers en gevolgen in de doofpot houden.

Julia | 15-01-16 | 13:22

Als wij als samenleving orde op zaken willen brengen, criminele en parasiterende allochtonen willen aanpakken als de als een virus verspreidende islam willen aanpakken dan is het eerste wat geëlimineerd moet worden " de Politieke Correctheid"

Dutchmen32 | 15-01-16 | 13:20

In het verleden is er één column geweest van Asha ten Broeke, waarmee ik het eens was. Toen wilde ze het grote aantal vrouwen dat werd verkracht op de kaart zetten. Ik dacht toen in mijn onschuld dat ze zich serieus het lot van deze vrouwen aantrok. Het blijkt echter alleen maar te gaan om door te wijzen naar westerse daders, de geïmporteerde perverselingen vrij te pleiten. Net als recentelijk Tinkebel in Trouw. Een krant die trouwens heel veel effort steekt in het downplayen van 'Keulen'. Door het plaatsen van minimaal drie artikelen die hameren op het feit dat er ook door autochtonen aanrandingen plaatsvinden, door in chocoladeletters te melden dat asielzoekers in NL dit veroordeelden (in het artikel zelf bleek maar een dat te doen, de rest had wat andere ideeën zoals dat het opgezet was om vluchtelingen zwart te maken) en door stelselmatig commentaar van lezers die het niet eens zijn met de eenzijdige pro-islam berichtgeving niet te plaatsen. Maar goed, Trouw is al heel lang verloren als basis voor objectieve berichtgeving.

Barani517 | 15-01-16 | 13:20

Er is een hele grote wereld buiten Hilversum en Nederland, en de feiten liggen voor het oprapen. Ik vind het wel erg merkwaardig hoe men zich in alle bochten probeert te wringen om het iets te noemen wat het niet was of is. Dit heeft inmiddels de vorm van een psychose gekregen, dit is geen rationeel gedrag meer. Het is keihard 'lalala' roepen met je ogen dicht en je vingers in je oren.
Ongetwijfeld hopen ze dat de publiciteit wegebt, men zal er zelf ook alles aan doen om het onder het tapijt te vegen en iedere onwelgevallige mening genadeloos te vervolgen. Welkom in het communisme. Het collectief bepaalt en u dient zich ernaar te schikken.

Rest In Privacy | 15-01-16 | 13:19

"Ik doe daar geen onderzoek naar".
Maar het is "echt waar" zoals ik het zeg.
Vies, vuil incompetent varken. Wat een zieke geest.

Paaldanseres | 15-01-16 | 13:18

Ik vind het opvallend dat die zogenaamde Gutmenschen vaak zo op de man spelen. Ze houden zich niet bij rationele tegenargumenten maar moeten kleineren, belachelijk maken, demoniseren. Kromdenker Jolo is hier natuurlijk een uitgesproken voorbeeld van.

orange pekoe | 15-01-16 | 13:18

Helaas is met deze discussie het punt van Sywert inmiddels volledig ondergesneeuwd. Hij gebruikte de cijfers alleen maar om de verhouding tussen zedendelinquenten bij verschillende bevolkingsgroepen te illustreren. Of hij bij al die cijfers nou een nulletje teveel of te weinig gebruikt maakt geen verschil voor die verhouding.

bast8166 | 15-01-16 | 13:17

@tegenalles | 15-01-16 | 13:13
Dit zijn de clowns van de policor-tv die het volk moeten mennen met hun 'feiten', 'kennis' en 'wijsheid'.
Wat een ontiegelijk debiel en neerbuigend mensbeeld van de autochtone Nederlander moet je dan hebben als policor-zwamneusomroepje, verschrikkelijk echt.

Tokoloshe | 15-01-16 | 13:17

De vrijheid van meningsuiting, lees waarheid, moet van links Nederland helemaal kapot. Links Nederland maakt daarmee Nederland kapot. Helaas is er met het einde van WOII geen einde gekomen aan de verradersmentaliteit waar nog veel te veel Nederlanders aan lijden. Laten we hopen dat deze mentaliteit in een eventuele volgende oorlog wel volledig wordt uitgeroeid zodat we in vrede en waarachtigheid kunnen leven.

Thunderbird | 15-01-16 | 13:17

Ongeblustekalk | 15-01-16 | 13:02

Igor heeft nu een heleboel vrienden in de diepe krochten achter de burelen en die laten hem nog lang niet vrij...

eerstneukendanpraten | 15-01-16 | 13:16

Het is wachten totdat zo'n aanrander of word neergeschoten of door een knokploeg te grazen genomen. Zolang overheid en politie eigenlijk weigeren in te grijpen zal het volk extreme maatregelen moeten nemen om zichzelf te beschermen. Daarom moeten we niet alleen hier reaguren maar het heft in eigen handen nemen. Er zijn zat huis, tuin en keuken voorwerpen die je mee kan nemen om jezelf maar ook andere te verdedigen. Ik zeg doen! Want van het Linkse PC tuig hoeven we niets te verwachten.

Indoneesje | 15-01-16 | 13:14

Die wetenschappers met hun cijfertjes. Ze zijn in staat om een aantoonbare mislukking positief te presenteren en dat later in de praktijk nog even te laten toetsen door een vriendje om hun gelijk te laten onderbouwen. Wat dan natuurlijk ook zo blijkt te zijn. Jammer dat er mensen van dat corrupte volk de dupe worden. Touw-boom.

Ongeblustekalk | 15-01-16 | 13:14

De wegkijkers hebben zich inmiddels gevonden in het gegeven, dat het om zakkenrollers gaat, die slechts bepotelen, vingeren en verkrachten om te kunnen jatten. Iedereen weet dat zakkenrollers afleidingsmanoeuvres nodig hebben. Dit zijn er slechts drie van.
Zo. Hebben ze dat ook weer opgelost.

Graaf van Egmont | 15-01-16 | 13:13

Politieke correctheid staat de democratie in de weg!

Dutchmen32 | 15-01-16 | 13:13

Worden die zwetsers niet gescreend voor dat ze hun mond opendoen?Jezus wat een brildragende onzin.De korte versie was genoeg om rollend op de grond liggen van het lachen.Heeft die man betaald gekregen voor die van horen vertellen en ergens gelezen kletspraat.Het lijkt wel een kleuter progamma gezien het niveau.Als je daar je gezicht laat zien gaat het respect dat de mensen misschien nog voor je hebben met tig procenten omlaag.De NPO heeft het zelfde niveau als de regering van rubberen Rutte.Het gaat goed met Nederland echt waar... Moslims gaat allen terug naar u land van herkomst er is daar werk zat en neem het boek met de gebruiksaanwijzing :Hoe blijf ik middeleeuws denken en leven met u mee.Kunnen wij verder met ons leven en kunnen onze vrouwen weer veel veiliger over straat.

tegenalles | 15-01-16 | 13:13

een wetenschapper die als enige informatie een twitterbericht noemt wat hij heeft gelezen.. en dan noemt hij dit een zakkenrollers bende?? Nep-wetenschapper!

denoorman | 15-01-16 | 13:11

Ik ben benieuwd waarom er nog mensen naar zo'n programma kijken en zo de reclame inkomsten ervan op peil houden. Met wat ik er hier van lees mis ik niks door mijn tijd heel anders te besteden.

Takki Yah | 15-01-16 | 13:10

Het verkrachten (binnendringen lichaam) is dus bijvangst voor die 'zakkenrollers', aldus lipzwans Lucassen.

Tokoloshe | 15-01-16 | 13:10

Toevallig statistiek gevolgd op één van ons vermaarde alfa-universiteiten. Personen die een alfa-opleiding hebben genoten zijn niet de grootste rekenwonders van onze tijd. Deze pseudowetenschappers gebruiken vaak heel onbetrouwbare gegevens. Ze maken bijvoorbeeld veel gebruik van enquêtes en gebruiken vaak te kleine en niet representatieve steekproeven. Jammer dat Lucassen het heeft over een zakkenrollersbende. Hij slaat hier de plank volkomen mis en de rest van zijn betoog kan ik al niet serieus meer nemen. @een_mike verwoord de policor goed hier: Het voorkomen van stigmatiseren is belangrijker dan gedegen onderzoek en de zaken open bespreken. Ik zeg: don't calm the fuck down, wanneer er zo'n massa-aanranding plaatsvind.

harpagornis | 15-01-16 | 13:10

Haro Kraak staat bij de Volkskrant bekend als de eeuwige rukker.

succesvol | 15-01-16 | 13:10

Nu ja Sywert had al een vreemd uitgangspunt (verdachten van criminaliteit). Daar kan je altijd op aangepakt worden omdat een verdachte geen pleger is. Dus je kan beter uit gaan van veroordeelden, bevolking van jeugdinrichtingen, bevolking van gevangenissen en die vergelijken met de Nederlandse populatie. Echter, ik heb mij er wel eens in verdiept, je zal snel ontdekken dat veel data ontbreken, geheim worden gehouden, een onderzoek wordt één keer gehouden en volgend jaar niet meer gezien alle commotie die dan ontstaat als het openbaar wordt. Kortom, dat er zoveel data niet vrij beschikbaar zijn heeft op zich ook weer een politieke reden en dat zie je nu ook in Duitsland gebeuren. Men weet niks omdat het om politiek correcte redenen niet onderzocht wordt. Dus duiding is speculatief. Ik hoop dat Keulen in ieder geval aanleiding is dit eens wel te gaan onderzoeken. We leven immers in interessante tijden.

Simon_GS | 15-01-16 | 13:09

Lucille Werner | 15-01-16 | 13:05
Nou als zelfs een toch uiterst redelijk iemand als de lingokoningin er gramstorig van wordt, is er toch wel wat aan de hand!

Rest In Privacy | 15-01-16 | 13:09

Vollezakkenbende

80 | 15-01-16 | 13:09

Kom op zeg , we weten donders goed wat de elite subsidie slurpers graag doen , feiten verdraaien criminaliteit met religieus motief verdraaien , bagataliseren en vooral recht praten wat krom is. Zo krom dat het rond is,,,,"de wereld draait door"

Dutchmen32 | 15-01-16 | 13:07

Ik heb me kapot geërgerd tijdens de inmiddels beruchte uitzending met Sywerts foutje. Wat een zwartwitte bagger vanuit de linkse hoek. 'Of je bent voor vluchtelingen, en als je tegen bent ben je PVV'er', dat werk. De tering. En niemand die daar wat van zegt tegen zo'n tafeldame.

Nog zoiets: het wordt aan de orde gebracht dat er aanrandingen en verkrachtingen in de doofpot worden gestopt, door media en politie, omdat het anders 'rechts' in de kaart speelt. Wat de neuk. Voor het volk bepalen wat het beste voor ze is, wat een misplaatste zelfcensuur. Gadverdamme. Dat wordt dus in dat miezerige programma besproken en geen hond die zegt 'hoe is dat in godsnaam mogelijk'. Nee hoor, Mathijs zegt rustig 'die vrees begrepen we' (over rechts in de kaart spelen).

Man, man, man ik begin het met de dag vervelender te vinden dat normale, kritische burgers als domme racisten worden weggezet en niet serieus worden genomen.

Lucille Werner | 15-01-16 | 13:05

Ik heb zo'n vermoeden dat die Lucassen vroeger op school nogal gepest werd.

batvoca2 | 15-01-16 | 13:03

@eerstneukendanpraten
Igor

Ongeblustekalk | 15-01-16 | 13:02

Lucassen is een historicus, bij het extreemlinkse 'instituut voor sociale geschiedenis' notabene die opeens als alfa doet alsof hij een bèta is en de migratiecijferkoning. Hij leest hooguit nuancerende delen van andermans onderzoek voor, vaak misleidend.https://twitter.com/seven__/status/654959592686899200
(Net als eerder Flip van Dyke die als de wereld rondfietsende, edoch afgekeurde gemeentebaliemedewerker, de migratie bagatelliseert door erop te wijzen dat de immigratie van Marokkanen en Turken tegenwoordig zo laag is. (En tegelijk de migratie vanuit andere, nieuwe migratielanden weglaat, mensen de indruk gevend dat er alleen migratie vanuit Turkije en Marokko is.)

seven | 15-01-16 | 13:02

Die Sywert is een betweterige wijsneus met het charisma van een kale pasgeboren muis maar niemand verdiend het om door dat achterbakse, leugenachtige linkse getriefel gemangeld te worden. Bovendien is het jong wel lelijk en politiek gemankeerd maar wel oprecht in zijn bedoelingen en dat kan je van geen enkele van die linkse graaiers zeggen die nu om het hardst "boehhhh" loeien .

Conan de Rabarber | 15-01-16 | 13:00

Sywert, hier kun je niet mee praten. Het zijn religieuzen. Het is al tekenend dat ze hier met een foutje als hyena`s op je afstuiven. Jij staat gewoon aan het begin van een paradigma-shift. De weerstand is logisch

roze_bril | 15-01-16 | 12:58

Haha, toevallig die dag dwdd gezien. Maar dit was precies wat die (beeldschone overigens) vrouw van die Wierd Duk zei.
.
Maar goed, het interesseert mij eigenlijk niet veel meer. Dat de wal het schip keert vind ik persoonlijk een geruststellende gedachte (sorry).

Aap Noot Miesje | 15-01-16 | 12:56

-weggejorist-

voxpopuli | 15-01-16 | 12:56

Tsjah die Asha hoeft zich geen zorgen te maken dat ze in haar kruis gegrepen wordt. Ten eerste willen ze het niet en ten tweede kunnen ze er niet bij. Zij hoeft haar arm niet uit te steken.

Joffri | 15-01-16 | 12:56

Matthijs zei: Meneer Lucassen, wat hebben we eigenlijk aan u?

Daarmee is eigenlijk alles wel een gezegd.

Ijsbrandtsz | 15-01-16 | 12:55

omg die vieze zuignapmondman, die zich aan je scherm vast zuigt als ware het een slak in een aquarium, nog nooit zo'n domme vent gezien, die ging zo vreselijk af toen in dat debat met die erudiete schrijver Wim van Rooy, met dat superboek; 'Waarover men niet spreekt'.

Tokoloshe | 15-01-16 | 12:55

Is stelende, allochtone gleuvengraaiers geen betere benaming dan zakkenrollers?

knier | 15-01-16 | 12:54

Hij zei het echt: zakkenrollersbendes. Leo Lucassen is een typisch voorbeeld van iemand die de praktijk kent middels zijn tabelletjes. Hij zal vaak gelijk hebben met de statistieken alleen een zogenaamde helicopterview is hem vreemd en hij heeft vrijwel geen gezond verstand.
Hij zat daar aan tafel dus te zeggen dat het in de jaren 90 vergelijkbare mensen waren die hier heen kwamen en dat het toen allemaal wel meeviel. Dat betekent alleen niet dat we dat experiment dus nog maar een keer moeten proberen lompe Leo. Ook zullen er in de toekomst nog grotere enclaves zijn met moslims Leo, dat stond allemaal toevallig niet in je statistiekjes zeker? Wat een fop professor.

pluk-87 | 15-01-16 | 12:54

Ik ga een voorspelling doen. In Duitsland zijn een aantal mensen opgepakt die uit Marokko komen voor Keulen. Dat leidde tot het volgende krantenartikel: www.focus.de/politik/deutschland/marok...
rnacht-von-koeln-warum-so-viele-verdaechtige-aus-nordafrika-kommen_id_5206359.html

Daarin stelt de politie dat ze al vaker last hebben van Noord-Afrikanen die via de asielprocedure binnenkomen. Van deze mensen, zo stelt die politiewoordvoerder, heeft 40% een strafblad, terwijl van de Syriers er maar een 0.5%
een strafblad heeft. We weten dat de Duitse politie politiek bewogen persberichten afgeeft, toegesneden om extreem rechts de wind uit de zeilen te nemen, dus is ook politiek gemotiveerd. En nu ga ik voorspellen hoe de Duitse p
olitiek zich uit deze crisis gaat proberen te wurmen.

Momenteel is het beeld dat Angela Merkel en eigenlijk de hele politiek de verkrachters van de Duitse meisjes heeft uitgenodigd. Er lijkt een fikse paniek te zijn uitgebroken onder de elites, zeker nu overal brugerwachten worden
opgericht. Het propaganda-verhaal wat nu opgezet gaat worden is dat het Noord-Afrikanen waren die de asielprocedure *misbruikten*, dat ze daar KEIHARD tegen gaan optreden, maar dat de Syriers nog steeds lieve vluchtelingen zij
n.

Daarmee hopen ze de gemoederen te bedaren en niet als uitnodigers van verkrachters maar als bestrijders van verkrachters te boek komen te staan. Omdat je vrij zeker kan zijn dat maar een kleine fractie van de daders van nieuwja
ar kan worden opgespoord hoop ik maar er *gericht* wordt opgespoord.

omanders | 15-01-16 | 12:54

Oeps. Minpuntje voor de BKB boys and girls. Als je niet goed ligt bij de Gutmenschcourant dan heb je het verpest hoor. Verstandig om ff uit de wind te gaan staan.

postmodernismisdead | 15-01-16 | 12:53

-weggejorist-

voxpopuli | 15-01-16 | 12:53

Tegen Sywert zou ik willen zeggen, what doesn't kill you makes you stronger. En tegen Asha zou ik willen zeggen, STFU.

Robertski | 15-01-16 | 12:52

Driewerf Hoezee | 15-01-16 | 12:40
Er staat wat ik schreef:
Op 26 januari a.s. stemt het Duitse kabinet of Angela Merkel aan kan blijven als kanselier.
Cdu en Csu (dus haar collega's) zouden dan een motie van vertrouwen of wantrouwen aannemen die zij zelf gepresenteerd hebben.
Zou het waar zijn?

onnosel | 15-01-16 | 12:52

Die kerel van de dikke natte lippenclub is sociale wetenschapper. Wetenschap in dienst van ideologie, het zal mensen diep bevredigen, maar correct is het niet.

RickTheDick | 15-01-16 | 12:50

Wat Yvonne Vindt: WAAROM IK HET WOORD 'HOER' NIET MEER WIL HOREN
.
En daar stond ik te wachten, op de stoep in het centrum van Haarlem. Ik was net klaar met werken en mijn vriend zou me komen ophalen. Uit verveling stak ik een sigaret op, terwijl ik doelloos rondkeek. Verderop kwam een groepje mannen mijn kant opgelopen. Ze waren luidruchtig aan het praten in een taal die ik niet verstond. Noem het een vooroordeel, maar ik voelde me ongemakkelijk…
.
Naarmate het groepje dichterbij kwam, nam mijn onbehaaglijke gevoel toe. Mijn blik ging als vanzelf de andere kant op; ik deed alsof ik interesse had in die jas die achter mij in de etalage stond te prijken. En toen bereikte het mijn trommelvliezen. Het intimiderende ge-PSSSST! waar iedereen het nu over heeft, maar niemand openlijk durft te bekritiseren.
‘Hey pssssst! Meisje!’ (Ja, in die tijd was ik inderdaad nog een meisje, dat wel.)
lees verder op: vrouw.nl/wat_zij_vindt/28562/wat_yvon...

Jan Leul | 15-01-16 | 12:49

Maar nu eens helemaal eerlijk, wie zou Asha ten Broeke doen?

eerstneukendanpraten | 15-01-16 | 12:48

PC is nog lang niet dood, hoe zeer je er ook met een stok op slaat. Het zijn net zombies.

Sovy | 15-01-16 | 12:48

Sinds wanneer heeft de Volkskrant problemen met "feitenvrij" uitlatingen doen?

Ikhebeenvraag | 15-01-16 | 12:47

Licassen doet uitgebreid aan cherry picking in zijn statistiek, daar staat ie binnen de academische wereld ook bekend om.

Gekleurde duiding zal altijd een probleem blijven, wie je ook aan tafel zet, zolang men blijft volharden in het geloof dat het beter is conclusies aan te reiken dan de vaardigheid zélf argumenten te wegen. Met een beetje uitleg kan iedereen met een iq van 100 of meer een eigen redenering optuigen op basis van open data

F#ckingAwesome | 15-01-16 | 12:47

Dat zuinige zure smoelwerk van die 'wetenschapper'. Meneer bedrijft wetenschap op hetzelfde nivo als de import-geleerden waar het hier over gaat.

marcoplarco | 15-01-16 | 12:46

Er is wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de sexuele frustraties van azielzoekers.
Wat blijkt er zijn te weinig deuren in hun opvang waar ze hun leuter tussen kunnen klemmen.
Remedie, meer klappende deuren!

Aaai | 15-01-16 | 12:45

Er is wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de sexuele frustraties van azielzoekers.
Wat blijkt er zijn te weinig deuren in hun opvang waar ze hun leuter tussen kunnen klemmen.
Remedie, meer klappende deuren!

Aaai | 15-01-16 | 12:45

Wie billen brandt.... als geschoren wordt... Sywert had gewoon z'n huiswerk moeten doen danwel niet zo popi moeten moeten willen meeblaten. Verdiende loon. Next!

Lepo | 15-01-16 | 12:43

statline.cbs.nl/Statweb/publication/?D...
Kijk vooral naar geweldsmisdrijven, allo's zwaar oververtegenwoordigd. (En verkeersmisdrijven, als je wil zien waar autochtonen, die vaker een auto hebben? hoog scoren)

Opgedeeld per leeftijdscohort, dus de leeftijdscorrectie zit er al grotendeels in. Dan de vraag of je moet corrigeren voor sociale klasse, nee natuurlijk niet, dat is nml het hele punt, je importeert een onderklasse, waarom zou je dat doen? Waarom zou een land haar (criminele) onderklasse vergroten?

seven | 15-01-16 | 12:43

Die kop van die Lucassen! Hou me tegen!

Makro777 | 15-01-16 | 12:43

Die column van Asha Zuurbroeke. Ik snap ook niet hoe zij kan beweren dat Lucassen op kundige wijze uitlegde dat eerdere groepen asielzoekers volgens onderzoeken uit de jaren 90 helemaal niet crimineler zijn dan vergelijkbare Nederlanders. De laatste rapporten die je op internet kunt vinden van de NL-overheid laten juist zien dat dat wel het geval is. Met name onder de voormalige Joegoslaven en de Somaliërs/Eritreeërs is de criminaliteit juist wel veel hoger. Het lijkt mij dat Asha ook maar beter even op een koude natte dweil moet gaan staan voor een CTFD-behandeling. Die is duidelijk van het padje.

FrankVeer | 15-01-16 | 12:42

Het hele asieldebat bestaat louter uit halve waarheden.

dogbitedog | 15-01-16 | 12:41

Gewoon de feiten negeren en de onderbuik laten spreken. Deze mensen zijn zo gewetenloos, zo door en door kwaadaardig. Slechts een jarenlang verblijf in een heropvoedingskamp kan deze waanzin genezen.

Jonkheer Wttewaall | 15-01-16 | 12:41

Godverdomme! We worden bestuurd en belogen door hordes NSB'ers! Politiek Correcte figuren zijn in mijn ogen net zo erg als Nazies. Maar treur niet, de (politieke) afrekening komt. Zodra de beer los is kan die zelfs door de PC figuren inclusief media niet meer worden tegen gehouden. Wat voel ik een intense haat voor dit soort volk. *kots*

Indoneesje | 15-01-16 | 12:41

Voor die Leo Lucassen geldt hetzelfde als voor Arthur Docters van Leeuwen: als je er uit ziet als een debiel betekent dat nog niet dat je hyper-intelligent bent!

Peter_K | 15-01-16 | 12:41

Siebert heeft gewonnen:
"Paar daagjes offline wegens statistiekcursus"
Prachtig!

hallevvezool | 15-01-16 | 12:41

Gelukkig maar, het waren slechts een handvol georganiseerde zakkenrollers (over heel Europa blijkbaar)

En waar de Asha's en Francisco's dus vooral op hameren: je moet lang wachten met het er over te hebben ("CTFD", heeft de politie in Keulen goed gedaan zou ik zeggen in de eerste dagen) en daarna het er niet te lang over hebben, en vooral niet over mogelijke oorzaken (teveel gratis drank, gemeenschappelijke cultuur wat dan ook). Het voorkomen van stigmatiseren is belangrijker dan gedegen onderzoek en de zaken open bespreken.

Ze hebben het dus uitsluitend in heel veel media-uitingen over: dat je het er niet over moet hebben. Het leven is wederom een Monty Ptyhon sketch aan worden.

Wat er in nieuwjaarsnacht is gebeurt is vooral om 2 redenen nieuwswaardig: de massaliteit en dat de politie het eerst verzweeg en daarna expres andere groepen noemden, uit officiële politieverklaringen weten we nu dus dat ze zich blijkbaar genoodzaakt zien aan zelfcensuur te doen. Allebei heel erg en potentieel maatschappij ontwrichtend, dat moet onderzocht. Dus inderdaad Francisco, dat aanranding in het algemeen heel erg is hoeft voor de meeste mensen niet bevestigd te worden. Het gaat er hier nu JUIST om dat er een groep is waarvoor dat nog niet vanzelfsprekend is. Het is juist meneer van Jole die enkel de nadruk legt op de afkomst, namelijk dat je het er NIET over mag hebben, de massaliteit en de politiecensuur wordt door hem weggemoffeld. Terwijl mensen zoals hij nu juist ervoor zorgen dat politie dingen niet hardop durft te zeggen.

Als er op 1 avond door grote groepen studenten vrouwen aangerand worden wat tot 500 aangiftes leidt, zou het nieuws OOK weken bol staan van wat er mis is met het drankmisbruik en de moraal van studenten van tegenwoordig.

een_mike | 15-01-16 | 12:40

@onnosel | 15-01-16 | 12:38
Ehh... Babedepoepie?

Driewerf Hoezee | 15-01-16 | 12:40

Doe mij maar een poolse regering zijn we gelijk af van dit soort lulkoek kan de npo gelijk opgeheven worden
Feiten zijn er maar worden niet waargenomen door de linkse/npo/politiek correct denkende mensen want ja dan spelen ze wilders in de kaart

bruinerat | 15-01-16 | 12:38

Je zult maar les krijgen van Leo Lucassen: Voor het leven gemerkt. Heel spijtig dat deze tenenkrommende nitwit uit de staatsruif eet. Deze wetenschappelijke blablabla is even gevaarlijk als een jihadprediker.

Musset | 15-01-16 | 12:38

Sywert laat zich graag piepelen, want krijgt een vergoeding om bij DWDD aan te mogen schuiven. En als je afgebrand wordt na zo een domme fout is kritiek terecht.

Ongeblustekalk | 15-01-16 | 12:38

Sywerd, ik heb de uitzending gezien. Keurig verwoord, goed gedaan. Laat je niet kisten.

marcoplarco | 15-01-16 | 12:37

Daaaaar moet een piemel in, daar moet een... Zakkenrollers bende? LO.... Kan even de exacte cijfers niet vinden, maar we overstijgen de 700+ alleen al in de stad Keulen. Enig idee hoeveel handjes ervoor nodig zijn om in een korte tijd dit officiële getal op tafel te krijgen? Je voor doen als zijn intelligent, best wel snugger zeg maar dan zou ik overwegen nogmaals de geschiedenis van dit persoontje nog eens goed door te liggen en of je hier nu niet te maken hebt met een gevalletje downsyndroom aan tafel. Als dit de wijze is zoals het wringt bij (s)links denkend wegkijk vee, dan moeten we maar één groot opvangplek creëren voor zwakzinnigen die pogen intelligent te zijn.

Mr_Pikibelly | 15-01-16 | 12:37

DWDD woensdag: Siewert roept op tot meer wetenschap in het debat
.
DWDD donderdag: Van alle wetenschappers komt de VARA met Lucassen.
.
Volgens mij zat die gek al in de coulissen klaar, dit is volstrekt niet serieus meer te nemen.
.
En Lucassen... toch niet vergeten om langs de kassa te lopen en 2500 ekkies te scoren, het is toch maar belastinggeld, dus wat maakt het uit....

Fatwabuster | 15-01-16 | 12:35

Daar moet een vuist in

marcoplarco | 15-01-16 | 12:35

Calm the fuck down. Dat zeiden we tegen de feministes van toen die met geweld de al te lieve vrouwtjes van het aanrecht wegsleepten.
Calm the fuck down. Dat zouden we nu moeten roepen tegen die mekaar ophitsende agressieve bepotelaartjes die groepsgewijs diezelfde al te lieve vrouwtjes bespringen.
De kalmte bewaren, onszelf beheersen, dat is exact waar we mee bezig waren, Asha, en het was nooit genoeg, want we waren op z'n minst potentiële verkrachters die elk moment toe zouden kunnen slaan. En wat werden we getergd, wat werden we op de proef gesteld, en wat zijn we in staat gebleken om ons te blijven gedragen, al was het geschreeuw en gekrijs oorverdovend hard.
Calm the fuck down. Naar wie schreeuw je dat nu? Niet naar die bepotelaars? Juist niet naar die bepotelaars? Ben je soms geschift?
Leg eens uit, trut, wat dat is, een Noord-Afrikaanse bende? Hoe komt die bende hier, waar bestaat die bende uit, en hoe kun je onderscheiden tussen die bende en de rest van de bevolking? Ben je niet enorm aan het simplificeren om gelijk te kunnen blijven hebben?
Calm the fuck down. Ga voor de spiegel staan, en als er niet spontaan barsten in springen en je je eigen kop kunt zien, zeg het dan, hardop. Calm.The.Fuck.Down.

Schoorsteenveger | 15-01-16 | 12:35

500+ verkrachtingen.

Tip van Asha: Calm The Fuck Down. Nothing to see here. Move along.

SapperDeFlap2166 | 15-01-16 | 12:34

-weggejorist-

Cuyahoga | 15-01-16 | 12:34

Sommigen vergoelijken de Keulse aanrandingen met het argument dat ook blanke mannen vrouwen aanranden.
Ik vraag me af of deze figuren ook dit type vergoelijkende argument zouden hebben gebruikt als in Keulen 1000 blanke mannen de vrouwen hadden aangerand: "ja maar, Noord-Afrikaanse mannen randen ook vrouwen aan". Ik denk het toch niet.

Pa Ramaribo | 15-01-16 | 12:34

Het mooie is dat het er helemaal niet toe doet of het om Noord-Afrikaanse bendes gaat of Syrische vluchtelingen. In BEIDE gevallen toont het de schaduwkanten van migratie aan. Maar dat snapt Asha niet.


Wel apart dat een feminist de invloed van "rape culture" bagataliseert zo snel het over niet-blanken gaat.

omanders | 15-01-16 | 12:33

Als je dit leest Sywert... Laat je niet te kakken zetten door die DWDD-kliek. Voor jonge talentvolle honden is die club toch niet interessant.

Vanzelluf | 15-01-16 | 12:32

Sywert van Lienden:

"Ik zeg ook niet dat u dingen probeert dingen weg te modelleren. Ik zeg alleen dat die modellen op zichzelf al een politieke keuze zijn."

Puntje voor Sywert, want dat is precies wat er gebeurt. Bij veel van deze onderzoeken blijft na correctie voor leeftijd, ethniciteit, sociale klasse, opleidingsniveau etcetera nog steeds een schrikbarend grote oververtegenwoordiging in de criminaliteit over die vervolgens wordt toegeschreven aan het standaardexcuus van socialisten: ongelijkheid, minderheid en discriminatie/racisme.

Politiek die "wetenschap" bedrijft dus.

BenBinnen | 15-01-16 | 12:32

Het zijn dus gewoon zakkenrollers, allemaal!

eerstneukendanpraten | 15-01-16 | 12:30

Het feit dat deze gevaarlijke wereldvreemde idioten het tot de mainstream hebben geschopt doet mij vrezen voor de toekomst. Deze mensen zijn instaat om te ontkennen dat ze nat zijn als het water ze tot de lippen staat. Deze mensen, niet die achterlijke islamofascisten die Europa aan het koloniseren zijn, zullen de ondergang zijn van het vrije westen zoals we dat in Europa kennen van vroeger. Deze meneer beleeft zijn religie op een net zo'n rigide manier als de meest fanatieke moslim. Daar kan de realiteit op geen enkele wijze afbreuk aan doen. Eng. En dan niet alleen die rotkop van 'm.

Ales | 15-01-16 | 12:30

Leo Lucassen en wetenschapper in 1 zin.... hoeveel nonsens kan een mens verdragen.
.
Lucassen is een linkse wegkijker die zeer subjectief met getalletjes goochelt en altijd een uitkomst in zijn linkse voordeel weet te produceren.... wat honderden echte wetenschappers ook beweren, in de wereld van Lucassen heeft Lucassen altijd gelijk.... opzouten met die prutser!

Fatwabuster | 15-01-16 | 12:30

Het zou hilarisch zijn ware het niet dat ons hele regeringsbeleid is gebaseerd op deze feitenvrije wetenschap in dienst van de politieke agenda.

PrinsesStoepje | 15-01-16 | 12:29

wanneer je niet over alle cijfers beschikt
is de uitkomstvan de som , zo goed als zeker , fout
meneer de wetenschapperrrrr

nemeton | 15-01-16 | 12:29

Hup Sywert!

marielle | 15-01-16 | 12:29

Goatboy2014 | 15-01-16 | 12:21
Lol!

Roberto9722 | 15-01-16 | 12:29

Sywert laat zich gewillig offeren op het altaar van het Whataboutisme. Hoe dan ook, goed dat hij nu een tijdje zwijgt, want zijn taalbeheersing is echt om te janken.

très cool | 15-01-16 | 12:28

Hoe pak je met je lul iemand beurs af, Leo?

Driewerf Hoezee | 15-01-16 | 12:25

Leo Lucassen: linkse wegkijker.

centre pompidoe | 15-01-16 | 12:24

Ik weet niet waarom, maar die Leo Lucassen heeft een kop die me meteen naar de kalmeringspillen en bloeddrukmedicatie doet grijpen... Irritant mannetje, maar dat zijn linkse gelijkhebbers altijd.

Brou Is Back | 15-01-16 | 12:23

Huilen met de zwarte baret op. Knuppels, ALLEMAAL.

Driewerf Hoezee | 15-01-16 | 12:23

Wanneer gaan de VK en DWDD eens in op al die tientallen andere harde feiten dat er onder de immigranten enorme hoeveelheden aanranders zitten?
Maar nee, we blijven doorhameren op die ene persoon die een foutje heeft gemaakt.

sinar2 | 15-01-16 | 12:23

Haro Kraak kan het weten want die houdt ook zijn "bek" niet en vindt het nodig om er nog even over door te gaan. Ik stel voor dat we de maand februari gewoon helemaal geen nieuws meer maken of publiceren en geen praatprogramma's of debatten want het gaat echt steeds meer nergens over.

Capt. Iglo | 15-01-16 | 12:22

"Nou, ik doe daar geen onderzoek naar. [..] Ik heb daar ook geen toegang toe tot die data."

Feitenvrije lulkoek dus. Bedankt en tot de volgende 2500 euro.

BenBinnen | 15-01-16 | 12:22

Als je in plaats van de veroordelingscijfers of aangiftecijfers de cijfers pakt van daadwerkelijk gepleegde zedenzaken dan zou Sywert inclusief extra nul gewoon gelijk kunnen hebben.

Anders kom je nooit op de cijfers die boven water komen als je een willekeurige groep vrouwen vraag hoeveel van hun seksueel geïntimideerd, aangerand of verkracht is geweest. Onder de streep kan je immers alleen het daderschap volledig ontkennen als je ook de slachtoffers wilt ontkennen.

Probleem blijft trouwens met of zonder tussennul precies hetzelfde. We hebben een enorme groep nieuwkomers met seksuele behoeften die zich onvoldoende laten beperken door onze regels of meningen van vrouwen. Terwijl ze pas hier zijn. Over de tijd heen zullen deze mannen nog brutaler worden en zullen nog meer naar Europa komen.

Het probleem is niet wat er gebeurd is, maar wat er gaat gebeuren.

Feynman | 15-01-16 | 12:21

@keizeradmiraal4 | 15-01-16 | 12:19

Dat vraag ik mij dus ook af. Papiertje 'cultuur' van neuspeuter hbo/uni in je zak je bent gelijk 'wetenschapper' als je zonder enige feiten argumenten levert die politiek correct NL doet klaarkomen.

LangeTijdGeleden | 15-01-16 | 12:21

Een bijna grats vier weken Volkskrant arbo genomen om het te kunnen opzeggen.
Reden: teveel tendentieuze stijlloze en ongefundeerde kranten artikelen.

Goatboy2014 | 15-01-16 | 12:21

Ik mis een bondige debunk van die liegende paap.

waskuip-admiraal | 15-01-16 | 12:20

Die modellen zijn ook politiek geladen Haro Kraak.

de Kent | 15-01-16 | 12:20

Sinds wanneer is Leo Lucassen een wetenschapper?

keizeradmiraal4 | 15-01-16 | 12:19

"Hele Georganiseerde Zakkenrollersbende" Hahahahahahahahahaha.

Man o man o man o man.

LangeTijdGeleden | 15-01-16 | 12:18

Die column van Asha Zuurbroeke. Niet te geloven. Slachtoffers schofferen. Sexisme mag, als je maar moslim bent?

Sadomassochristus | 15-01-16 | 12:17

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland