achtergrond

Geenstijl

Alaaf! De carnavalshits van 2016

reneecarnaval.pngHet duurt nog dik drie weken voor het zover is, maar omdat carnaval naast het feest met de meeste soa's óók het feest met de langst durende voorpret is, gaat het nu al nergens anders over in dat Brabant / Limburg. Zo werd er per ongeluk een prins onthuld (alaaf!) en ook de carnavalshits beginnen zich op te stapelen. Vader Abraham vindt zelf dat hij nu al DE hit van 2016 te pakken heeft, maar dat oordeel laten we graag aan u. Daarom hieronder een overzicht van alle kanshebbers, met het werkje van Abraham helemaal op het einde (als straf voor zoveel overmoed). Polonaise!
'Feestzanger Rene - Blijf van mijn wijf' Voor de kenners een icoon binnen het genre: Feestzanger Rene. Velen kennen hem van de hit 'Ik leef mijn eigen leven door mijn eigen weg te gaan', maar ook met deze song laat Rene weer zien het nog steeds te kunnen. Moedig: tijdens het losbandige carnaval pleit Rene hier juist voor een monogame relatie.
'Duo Knotsgek - Ik Heb Unne Smiley In De Sneuw Gepist Vur Jou' Een titel in dialect, zo is het natuurlijk gewoon bedoeld. Dat er onder de rivieren vooralsnog geen vlokje sneeuw te bekennen is zien we dan graag door de vingers. Clip: een zesje, wegens allen maar hossen in een kroeg, beetje saai.
'Dubbel Feest - Sex Met Je Ex' Bekend verschijnsel in het caravalgebeuren: de jeugd trekt de hoempapa niet meer en wil een beatje. De formatie Dubbel Feest begrijpt dat als geen ander en komt met een uptempo song. Had dit duo niet beter 'De dikke en de dunne' kunnen heten, qua ludiek? Misschien wel, maar omdat ze zo'n herkenbaar onderwerp aansnijden gaan we er niet over zeiken. 'Er is toch helemaal niks mis met friends with benefits? Ze kan me altijd bellen als ze 'hem' weer mist!'
'CV De Jassen ft DJ Coenio - Heel het cafe schiet uit zijn panty' In dit lied wordt de vrouwelijke luisteraar aangespoord haar panty uit te trekken, waarna de zangers melden dat ze niet hadden kunnen vermoeden dat er 'zoveel rek in zat'. Hoe dit te interpreteren? Dat moet u zelf maar weten!!! *knipoog*
'Ruud Barell - Moet ik je verder nog iets zeggen' Nee Ruud, dat hoeft niet. Ha ha ha sorry flauwekul.
'Hans Koning & de kroegtijgers - Oh, la la' Een pakkend refrein is belangrijk voor een carnavalshit, en dat hebben Hans Koning en de kroegtijgers gelukkig goed begrepen. Al na één keer zult u zichzelf betrappen op het volmondig meezingen van 'Oh, la la', duidelijk een (drie eigenlijk) stopwoordje(s) van Zanger Hans, daar hij werkelijk ELKE KWESTIE met die woorden besluit.
'Wilfred plompen - Doe maar in een emmertje' Neen, dit lied gaat niet over kotsen. Zanger Wilfred consumeert zijn bier nu eenmaal liever per emmer dan per glas. Wilfred is trouwens opgegroeid op een internaat, zo horen we. Daar kunnen dus ook mooie dingen uit ontstaan!
'Het Duo - De Bamischijf' Het duo. Wat voor duo? Kijk daarvoor zelf maar! Even afsnacken met deze twee obese topacteurs. We hadden ons voorgenomen objectief te blijven maar kunnen ons toch niet inhouden en melden nu dat dit wat ons betreft DE CARNAVALSHIT van 2016 is.
Arie Calypso - Slager Joep (haal je ballen uit mijn soep) Eigenlijk niks op aan te merken, op deze. Blijf tot het einde kijken voor een prominente Nederlander die zijn medewerking aan deze clip heeft verleend!
'Vieze Jack - Captain Jack' De bekende jaren '90 hit en dito clip maar dan met wat minder discipline en wat meer grime. Leuk voor de jonge generatie maar in feite gaat het helemaal nergens over, natuurlijk.
En omdat we het beloofd hebben, tot slot nog even dit. Pierre die eerst 21312 minuten losgaat op zijn eigen briljantie, alvorens we het (magere) hitje te horen krijgen. Oordeel vooral zelf en laat u niet beïnvloeden door onze tone of voice.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.