achtergrond

Geenstijl

LIVE - Terroristenjacht in Seine-Saint-Denis, Parijs

Videostreams. Boven: RT live on the scene. Onder: France24 live in het Engels. Rond zes uur vanmorgen is de politie een grootschalige operatie gestart in Seine-Saint-Denis, ten noorden van Parijs (hier). Er zijn daarbij veel schoten gehoord. De actie zou gericht zijn tegen Abdelhamid Abaaoud, het brein achter de aanslagen in Parijs. Men dacht dat hij in Syrië zat, maar schijnbaar heeft hij zich met vier kompanen verschanst in een appartement in Parijs. Bij de operatie zijn tot nu toe twee SWAT-leden van de politie gewond geraakt. Live updates volgt u via BNO, France Info en het liveblog van Le Monde. Ook Telegraaf-correspondent Eveline Bijlsma zit bovenop de zaak. Go get 'm, guys.
Update: meerdere terroristen dood, ééntje doet het nog. [bron: iTELE]
Update 08u00: "Saint-Denis: 1 terrorist killed by police, 1 suicide bomber blew herself (!) up, one terrorist still in an appartment" (Stefan de Vries). De politieactie is ongeveer 1500 meter van het Stade de France..
Update 08u15: Ondertussen gaat het verhaal dat de ronselaar van de Parijsjihadi's niemand minder is dan haatprediker Tarik Ibn Ali, die we in Nederland op GeenStijl heel goed kennen van de Goudse MegaMoskee. Tricky Tariky reageerde vannacht op Facebook.
Update 08u20: Actie komt (schijnbaar) tot een eind maar is nog niet afgelopen. Er zijn meer dan 100 soldaten present om de politie bij te staan. Eentje belt met z'n moeder. "3 arrests, 3 police officers wounded." (De Vries)
Update 08u51: Voor de detaillisten: volgens Franse media is dit het exacte appartement waar de jihadi's verschanst zitten.
Update 09u15: Actie nog altijd niet afgerond. Inmiddels 5 arrestaties. 1 politiehond gesneuveld. RIP.
In naam van de wet: MAAK OPEN DIE DEUR!

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.