Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

IND versus realiteit. Asielcontrole faalt keihard

thegatekeeper.jpgZo. Werd IND-overste Rob van Lint gisteren door de NOS even keihard als de sussende leidende verhaallijn geplugd. Samengevat: 'Alles komt goed want alle asieleisers vertellen ons altijd en overal de waarheid als we ze een vraag stellen, omdat ze ons zo aardig vinden. Geloof ons nou maar, wij zijn immers de professionals.' Nja, goed verhaal. En toen ging de wekker. Want, ween en huiver, wat blijkt? De asielcontrole faalt. Die cartooneske cliché-ambtenaar staat dus gewoon terminaal uit z'n nek te lullen, weet dit van zichzelf, en verwacht desondanks dat het klootjesvolk het allemaal maar van hem aanneemt, want Overheid. En dan nu de citaten des doods. "De Nationale Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) moest vorige week al toegeven dat veiligheidsdiensten geen goed beeld hebben van wie er met de vluchtelingenstroom Europa binnenkomt. In een vernietigend rapport maakt de Inspectie Veiligheid en Justitie duidelijk dat Nederland ook forse steken laat vallen bij het registreren van asielzoekers. De onderzoekers schrijven zelfs dat er ’onvoldoende inzicht’ is ’in de identiteit en achtergrond van asielaanvragers’. Er wordt in het rapport zelfs geconstateerd dat mensen met vervalste papieren verder mogen in het proces voor een verblijfsvergunning. Dat men deze steken laat vallen, zou komen door de drukte die ontstaat door de gigantische instroom van asielzoekers." Nog meer ongein + beeld en geluid na de breek. Let op uw bloeddruk. De vreemdelingenpolitie heeft niet veel middelen om te controleren of een asielzoeker de waarheid spreekt. Een van de weinige manieren om dat toch te proberen, is het controleren van de bagage. Maar zelfs die eenvoudige methode blijkt slecht te worden uitgevoerd. Asielzoekers kunnen hun bagage gewoon op de opvangplek laten staan als ze naar de controlepost van de vreemdelingenpost moeten, ziet de inspectie. Andere basale controles worden ook niet uitgevoerd door de drukte. Reisdocumenten worden niet uitvoerig gecontroleerd op echtheid, er wordt niet doorgevraagd naar de exacte herkomst bij mensen zonder papieren en het intakegesprek is versneld of vindt niet eens plaats. Als er twijfels zijn bij de vreemdelingenpolitie over iemand zou er normaal een tweede verhoor plaatsvinden. Maar dat gebeurt door tijdgebrek ’(te) weinig." Nja, wat er dus overblijft is iemand al dan niet op z'n kastanje bruine ogen geloven. Dat weten ze bij de IND natuurlijk stiekem ook wel, Rob & Co. riepen het immers nog geen twee maanden geleden zelf nog, op 23 september in NieuwZuur:

Reaguursels

Inloggen

Na 70 jaar socialisme in Nederland hebben we alleen nog linkse kreupele ambtenaren op dit soort posities.Heel Nederland hoort en ziet deze sukkel nu per toeval. Hoe klote en ongelukkig dit toeval ook is. Maar voor hetzelfde geld hadden we nooit iets van hem vernomen net zo min als van die andere minkukels. Ze zitten gewoon overal in failliet Nederland.

Lichtstadfan | 18-11-15 | 11:43

@simpelman | 17-11-15 | 12:43

Ach ambtenaren, 90% is compleet debiel. Maakt dus geen lor uit wie ze tot best ambtenaar benoemen. Allemaal incompetente sukkels die geloven dat als zij iets op een papiertje zetten het op een magische wijze vanzelf wordt uitgevoerd.
Hoe hun natte dromen moeten worden uitgevoerd, als dat al mogelijk zou zijn, hebben ze geen flauw benul van.

Pieter V | 17-11-15 | 23:54

-weggejorist-

Radio Sydney | 17-11-15 | 20:57

Ik moet steeds meer denken aan die werkgeversvakbond die altijd 'handelspositie' als Wilders weer iets onhandigs roept. Zal die positie ook de reden zijn dat Nederland massaal asieleisers toelaat, want internationale handelspositie. Tegenhouden = Islamitische handelspartner voor de baard stoten? Met andere woorden linksmensen werken samen met werkgeversvakbond die handeltjes drijft met obscure dictaturen in het Midden-Oosten. Nee, ja? Te ver gezocht?

Radio Sydney | 17-11-15 | 20:57

GeenStijl voeg eens profielen toe aub. Laat er FF een handige marketing dude naar kijken om er een verdienmodel aan vast te knopen. Dekt het niet de kosten laat ons dan mee betalen. Met profielen geven jullie je achterban meer macht.

Hoe?

Als ik gewoon op Pietje zijn acountnaam kan klikken, omdat ik vind dat hij een geweldig reaguursel plaatst, dan kan ik daarna met Pietje in contact komen. Zo'n Zuckerberg type scheen er heel succesvol mee te zijn. Power to the people.

Durereaguurder | 17-11-15 | 19:32

Het Nederlandse parlement is verplicht de eigen grenzen en bevolking te beschermen, hier hebben ze een eed voor afgelegd. Deze huidige lichting proleten laat duidelijk steken vallen, en dat werkt door naar alle onderliggende lagen. Ik pruts, jij prutst, wij prutsen enz.
ik heb geen hoge dunk van dit kabinet, en dan druk ik me zacht uit. ik heb geen hoge dunk van het parlement in het algemeen. Ik zou willen dat het anders was, maar dat is niet zo. Men is veranderd van volksvertegenwoordiger in 'migrantenvertegenwoordiger', en wel op de manier 'hoe verkoop ik deze verzameling lariekoek en drogredenen nog succesvol aan het plebs'. Gelukkig voor hen zijn er nog tal van domme burgers die niet verder kijken dan NOS en RTL, en liever geloven dat de eindeloze stroom zielepieten allemaal Eftelingelfjes betreft.
Daadkracht is hier al jaren ver te zoeken. In de media populistisch roeptoeteren over 'moeilijke keuzes' en 'na het zuur komt het zoet', maar met één oog kijken naar Brussel, want daar zit de capo di tutti capi.
Nederland, draaischijf van drugshandel en kinderhandel, mag binnenkort zich ook beroemen op 'sanctuary' en financiëel centrum voor terroristen. Want hier gaat men NIETS doen.

Rest In Privacy | 17-11-15 | 19:23

Alsof je na het doorkruisen van x aantal landen ook niet even gewoon kan wachten totdat je gratis onze sociale voorzieningen krijgt. Stuur er genoeg eten en drinken heen en dan overleven ze echt wel een paar dagen extra, voor ze dit walhalla mogen betreden.

Maar goed wie hou ik voor de gek, het is gewoon een smoes dat ze het te druk hebben. Te druk is anders bij Schiphol voor de autochtonen ook nooit een reden geweest om een scanner zus of zo minder te moeten betreden. Het is gewoon beleid. Ze willen de chaos. Hij liegt niet voor niks! Ben dat onverantwoordelijke ook zo hard beu. Je zou die instelling eens een dag in het bedrijfsleven moeten proberen, dan lachen ze vierkant uit. Te druk om goed werk te leveren, geloof je het zelf.

Klaar met de leugens. Kunnen we niet ala wikileaks een bedrag inzamelen voor wie bewijs heeft van het echte beleid wat wij niet te horen krijgen?

Durereaguurder | 17-11-15 | 19:21

Lange Poten 4 te Den Haag

Peace Rider | 17-11-15 | 19:20

Tja wat valt er te zeggen.
Het verbaast mij al niet meer dat er niemand meer twijfelt aan het feit dat er een aanslag in Nederland zal gaan plaatsvinden.
Als ze dat toch gaan doen, dan begin meer op adres ...
Dan worden ze wel wakker

Peace Rider | 17-11-15 | 19:19

Bizar.. Lijkt me toch een absolute voorwaarde voor de stabiliteit en veiligheid van Nederland dat als je al zulke grote getale binnen laat je dit op zijn minst met voorzichtigheid en zorgvuldigheid doet..

henkdekanarie | 17-11-15 | 18:50

@FrankVeer | 17-11-15 | 10:59

Ach die Van Lint is gewoon een beroepsambtenaar. Heeft nog nooit voor een bedrijf gewerkt waar het geld verdiend wordt dat door de overheidsdienaren over de balk wordt gesmeten.
Echt achterlijk volk. Sharon Dijksma ........ shit, moet ik alweer kotsen.

Pieter V | 17-11-15 | 17:19

Zowel de IND als de COA zijn in zichzelf gekeerde molochen, geleid door megamomanen puur gericht op zelfverrijking. Afschaffen beiden!! Het werk kan door militairen en marechaussees gedaan worden, die hebben veel ervaring en kunnen meteen ingrijpen en uitzetten. Zou goed zijn als ze uit hun kazernes gehaald worden, zo wordt ons belastinggeld nuttig besteed en krijgen wij ons veilig gevoel weer terug.In het verleden is reeds gebleken dat de IND met open ogen vele criminelen en oorlogsmisdadigers erdoor heen heeft laten glippen. Nu kunnen ze al helemaal niet dor de bomen het bos niet meer zien.

robstijlloos | 17-11-15 | 15:55

Een van de eerste dingen die Geert Wilders na maart 2017 zal bewerkstelligen is toch zeker zulke faalhazen als dit schertsfiguur Rob de Lint eruit trappen...
76 zetels heeft de PVV nodig om aan de bak te kunnen!
godverdegodverdomme | 17-11-15 | 12:51
=
Linksche en bange burgermeesters zullen PVV-beleid weigeren uit te voeren.

meneer Q | 17-11-15 | 15:19

Noem mij, euh...2 overheidsorganisaties in de asiel economie waar men sluitend, helder en effectief werkt. Onmogelijk. De burgers worden continue voor gek gehouden en we betalen het ook nog allemaal. Er moet drastisch eea veranderen in dit land, en europa.

Moneytron | 17-11-15 | 15:17

Heel Nederland is gegijzeld...
Angstige burgemeesters en politici die Wilders de schuld geven van de aanslag alles om te voorkomen dat zij dadelijk op "de lijst" komen van de religie van de vrede.
Het Stockholm-syndroom in al zijn duidelijkheid.

meneer Q | 17-11-15 | 15:16

Op ik heb met verbazing de uitspraken van deze nerd aangehoord. Wat een naïef figuur. Als de IND bestaat uit dit soort figuren dan staat ons nog wat te wachten. Het verhaal wat door deze gast werd geventileerd ging alleen over hoe goed ze wel zijn in hun functioneren. Kijk eens hoe goed wij zijn. Sjongesjonge. En daar moeten wij vertrouwen in hebben?!!

van gummigalgen | 17-11-15 | 14:45

Die gegevens kunnen ze toch gewoon opvragen bij de gemeente Homs en Raqqa.

RdeFriesch | 17-11-15 | 14:36

Waarom gaan we niet massaal naar het Binnenhof ipv klagen tegen elkaar. Begrijp ook niet dat Wilders hier niet een oproep voor doet (zal hij niet zelf mogen omdat het opruiing is, maar daar heeft hij vast wel mensen voor) of Geenstijl zelf. Iemand moet toch het initiatief nemen om tegen dit soort dingen in te gaan. We leven toch niet meer in de tijd van "ga maar lekker slapen, wij waken over u".

Mondige burgers die zich niet in de maling laten nemen verenig u. Welk netwerk gaat dit op zich nemen? Ik als eenling krijg dit niet voor elkaar.

plasticsoupnee | 17-11-15 | 14:34

Dat hoofd van die man alleen al wat een slappe knurft.
Een theedrinker.

Tarren | 17-11-15 | 14:33

Rob van Lint, u gaat uit uw opgevraagde gegevens niet ontdekken dat iemand een IS terrorist is. De enige gegevens die u krijgt zijn de gegevens die men wil die u krijgt en zullen daarom bij u geen alarmbellen doen afgaan. Als de IND vraagt "bent u terrorist?" dan zou ik maar niet teveel afgaan op de waarde van het antwoord.

devil13 | 17-11-15 | 14:02

Het is een gevaar voor de samenleving dat zulke figuren over de veiligheid gaan. Al die zogenaamde terrorismeexperts zijn ook van die wegkijkende linkserds. Terroristen hebben weinig moeite om Europa in te komen. Dat politici en voorgenoemde idioot alles bagatelliseren en informatie weghouden vind ik een legitieme aanleiding om te stellen dat zij medeplichtig zijn aan alle ellende.

Tarren | 17-11-15 | 13:36

Moest denken aan de beelden van minister van defensie in Irak die beweerde dat de toestand onder controle was en er geen reden tot paniek was terwijl op de achtergrond de Amerikaanse tanks Bagdad innemen.
Ja hoe dom kun je zijn je moet je ogen dan wel heel stijf dicht hebben geknepen.
Maar goed dat kunnen ze in de politiek en meestal sluiten ze de oren dan ook af.!

Mathma | 17-11-15 | 13:26

Fuck this : Die Rob van Lint vindt nog geen bonus aanbieding in een willekeurig AH filiaal !Droppie

prof Nice | 17-11-15 | 13:25

Rob van Lint spreekt altijd de waarheid. En hij is een professional. Documenten controleren en niet alles meteen voor zoete koek aannemen is zoooo 20e eeuw. Laat het nou maar aan hem en de IND over dan komt het allemaal goed.

batvoca2 | 17-11-15 | 13:08

Gaat lekker, alle reaguurders vol op het orgel, oplopende bloeddruk, vlekken in de nek, kloppend fontanelletje en rode oortjes. Vraag, wat gaan we er zelf aan doen? Over een week of twee, drie is het weer in de trant van glas, plas en was en gaan weer over naar de orde van de dag. Graag iets concreets en niet zo maar iets roepen o f schrijven. Ik zelf heb geen werkbare oplossing voor dit probleem.

Kertsbal | 17-11-15 | 13:07

Deze man heeft alle skills om de nieuwe Diederik Samson te worden. Liegen en bedriegen is een lust.

ad melkert | 17-11-15 | 13:03

@WatZalIkErvanZeggen | 17-11-15 | 11:30
Politici liegen al sinds ze bestaan, tot zo ver duidelijk. Maar de (rechtvaardige)mens in ons hoopt, tegen beter weten in, dat ze op dit soort dossiers toch wel snappen dat ze binnen een dag aan de schandpaal gaan? Het is dan ook niet het liegen wat ons verbaasd en of irriteert maar de domheid wat die mensen aan de dag weten te leggen. En ondanks die domheid ons wel blijven vertellen dat ze het beter kunnen dan wij.

MarcS | 17-11-15 | 13:00

Raar eigenlijk maar in het voetbal zou zo'n defensie speler die constant de ballen door laat gelijk gewiebeld worden. En het fijne is dat wij dit soort spelers in ruime mate hebben.Onze achterhoede is zo lek als een mandje. Het wordt tijd dat van Gaal als bondscoach wordt aangesteld om Pinokkio Rutte te vervangen en schoon schip te maken.Geloof me van gaal zou het stukken beter doen als die ruttegraatloze.Ik zeg speciaal van Gaal. Omdat er weinig tot geen vervanging mogelijk is van pinnokio Rutte daar in de tweede kamer alleen maar ruttegraatloze zitten. De enige twee die het zouden kunnen in de politiek zijn Wilders of omzigt. Helaas die hebben allebei al een taak op dat veld. Wilders is de spits en omzigt doet het middenveld.De verdediging ontbreekt of is incompetent zo blijkt.

tweetybird | 17-11-15 | 12:58

@Kameroudste | 17-11-15 | 11:27
En toch zijn ze ze allemaal hetzelfde, in dat soort functies. En aangezien ik precies NIET op hem lijk, is het voor mij ook wat lastiger om projecten binnen de overheid te scoren.

MarcS | 17-11-15 | 12:57

@donjon | 17-11-15 | 12:55
Religie belemmert het denken. Op alle fronten.
Dat zorgt voor alle ellende.
Sociologen moet je sowieso niet serieus nemen.

Hooloovoo | 17-11-15 | 12:57

@Techno_Viking | 17-11-15 | 12:14
Helaas concludeer ik ook niks anders. Overigens wel voer voor denken. Denkt de gutmensch nu echt dat daardoor de haat en wrok die zij voelen weggenomen wordt? Phfew. Nu gaat het omgekeerde gebeuren (de Islamitische zomer). Ik ben mijzelf aan het voorbereiden. Dit wordt geen conventionele oorlog zoals men gewend is. Guerrillaoorlogsvoering gaat men dan goed kennis mee maken. WOII is er niks bij.

Vageling | 17-11-15 | 12:56

@GOEM | 17-11-15 | 11:21
Zou ik niet weten van mijn woonplaats en ik woon hier toch echt al bijna 14 jaar.
WEl eens de vakantieman gezien, met zo'n kaart en dan aan NL toeristen vragen "Waar bent u nu?" 80% njet. "Waar ligt NL?" er waren koekwauzen bij die dacht dat Oostenrijk NL was. Op de vraag maar NL lig toch aan zee en de zee is blauw op de kaart was het "Oh echt? Blauw op de kaart is zee??????"

Prettige wedstrijd!

MarcS | 17-11-15 | 12:55

Weer de zoveelste nuttige idioten:
.
Trouw: 'Religie belemmert integratie niet'
.
Staat religie integratie in de weg? Trouw organiseert vrijdag een symposium over deze vraag. Fenella Fleischmann en Mieke Maliepaard, twee sociologen uit Utrecht, leggen het graag nog een keer uit.

.
blendle.com/i/trouw/religie-belemmert...

Rest In Privacy | 17-11-15 | 12:55

Op 16.50 min.
www.npo.nl/eenvandaag/16-11-2015/AT_20...
Syrische aan het woord, .. ga ajb terug... hoe ze over ons denken.
Wij kunnen dat niet lezen, want allemaal in t Arabisch.
Weet je, ga zelf ff vechten voor je land en vertrek met al die honderdduizenden jonge mannen uit Europa, naar Syrië en regel het lekker ff zelf.

Hooloovoo | 17-11-15 | 12:55

Een van de eerste dingen die Geert Wilders na maart 2017 zal bewerkstelligen is toch zeker zulke faalhazen als dit schertsfiguur Rob de Lint eruit trappen...
76 zetels heeft de PVV nodig om aan de bak te kunnen!

godverdegodverdomme | 17-11-15 | 12:51

@swagmachine | 17-11-15 | 11:38
Goed voorlichten is gelinkt aan verantwoording dragen. Inmiddels weten wij dat deze muppets alleen de lusten willen en de lasten schuiven zij af. Gebrek aan transparantie is een goede indicatie dat men dingen aan het achterhouden is omdat men het anders moet verantwoorden. Probleem met deze vogels (en Dijsselverbloemen is hardleers) dat het maakt niet uit hoe snel de leugen, de waarheid achterhaald hem wel. Trend die men over het algemeen ziet is dat men de koffers pakt zodra de waarheid aan komt hollen of dekking/steun zoekt om tijd te winnen. De opvolger zit dan met de puinhoop en kan die puinhoop weer afschuiven op zijn voorganger. Zo moddert NL al jaren aan.

Vageling | 17-11-15 | 12:49

Op 10 december horen we of Rob van Lint is gekozen tot "beste ambtenaar van het jaar 2015". Spannend!

simpelman | 17-11-15 | 12:43

Cirkeltje:
Immigranten doorvragen kan niet want daar is geen tijd voor.
Er is geen tijd voor omdat er geen personeel is.
Er is geen personeel omdat daar geen geld voor is
Er is geen geld omdat het geld gebruikt wordt voor de immigranten.
Cirkel rond.

Dat is dus de Nederlandse overheid die ons land veilig moet houden.
Ik ben Nederlander; ik ben gek..!

telelezer | 17-11-15 | 12:42

Ik snap werkelijk niet waar het vandaan komt dat politici zo laconiek zijn waar het om een grote bedreiging voor de veiligheid in westerse landen gaat. En dan hebben we het nog niet eens over de bakken met geld die het kost en de toenemende criminaliteit die we op de koop toe nemen. We worden keihard voorgelogen, en waarvoor in godsnaam.

Ooit hadden we nog bevlogen politici die op beschaafde toon flink tekeer konden gaan en zich oprecht inzetten voor het landsbelang. Nu spelen ze allemaal toneel voor het stemvee en verder zal het ze worst wezen, zolang ze maar leuke banen scoren.

Akiron | 17-11-15 | 12:39

"Weten jullie ook eens hoe het voelt..." Ik hoop niet dat een Syriër ooit het vuile lef heeft dat tegen mij te zeggen want dan sla ik hem direct vlak in het gezicht. Wij wéten namelijk hoe e.e.a. voelt, we hebben hier een kleine 70 jaar geleden een dingetje WW II genaamd gehad. Toen vloeide er genoeg bloed door de straten en werden mensen vergast in "douches" en in ovens verbrand op industriële schaal. Dat soort emotionele chantage maakt me werkelijk ziedend! Het meeste van de ellende daar wordt veroorzaakt door die k*religie van ze! Soennieten tegen Sjiieten etc.. Steek de hand in eigen boezem en ga je kl*tezooi eens opruimen en moderniseren. Nederlandse mannen waagden de oversteek naar de UK in kleine bootjes, wierpen zich aan de voeten van de soldaten op de stranden en smeekten hen om getraind te worden en wapens te krijgen zodat ze hun vaderland konden gaan bevrijden van de Nazi's. De huidige sprinkhanen komen voor WI-FI, graties alles en laten hun vrouwen en kinderen de bommen terug koppen. Zum Kotzen!

Sjefke7807 | 17-11-15 | 12:38

@Vogelbeest | 17-11-15 | 11:34
Dat weten zij dan weer wel goed ja. Kijken altijd nog even of jij signaleringen hebt. Standaard procedure bij zowel politie als KMAR als hun jouw legitimatie in handen hebben. CJIB moet wel gespekt worden. Over prioriteiten gesproken. Dat kan dus wel goed in elkaar gezet worden.

Overigens wat ik eruit begrijp is dat zij niet actief naar jou op zoek gaan. Wanneer hun jou tegenkomen krijg jij twee weken de tijd om in beroep te gaan of meteen aftikken kan ook. Niet aftikken en geen beroep dan wordt jij gegijzeld wanneer zij jou weer tegenkomen. Ter plekke betalen of vastzitten.

Vageling | 17-11-15 | 12:36

hmm deze 'ga rustig slapen'-spin heeft nogal een tegenovergesteld effect. Het is veel erger dan ik dacht!

Bert Konterman | 17-11-15 | 12:35

-weggejorist en opgerot-

Jpaa | 17-11-15 | 12:34

Met open grenzen en de vijand ongecreend welkom in en uit en weer in je land, wordt het voor de overheid, jeweetwel, in Brussel, want daar zit onze ongekozen overheid, wordt het voor het regime kinderlijk eenvoudig over kinderlijken, ons allerlei vrijheidsbeperkende maatregelen op te leggen.
En stemmen we straks anders? Stemmen we Wilders. Gaat die ons de gewenste vrijheidsbeperkende maatregelen opleggen.

Fijn he. Met je Franse vlaggetje zijn we allemaal charlie.

LibertasSimplex | 17-11-15 | 12:34

50 Jaar terug kwamen de eerste gastarbeiders

Nu zitten we met burqa's, intimidatie van islamieten, Syriëgangers, 'ik wil geen handje schudders', daadwerkelijke aanslagen en imam's waar we op moeten vertrouwen dat ze hun volgelingen in toom houden.

En als klap op de vuurpijl komen er tienduizenden moslims bij uit Syrië, Irak. Waar op termijn duizenden jongeren zullen zijn die weer hun islamitische identiteit willen waarborgen en opgezweept door fanatici .

Het enige wat veranderd is met de gastarbeiders van toen is dat er nu zoveel meer islamitische instanties, scholen en noem maar op zijn die er 50 jaar terug niet waren.

Islamisering wordt nu makkelijker dan ooit voor de islamitische asielzoekers. Tel uit de toekomstvisie.

ikeethetbeter | 17-11-15 | 12:33

Als we de vakantieman die gelukszoekers eens aan laten wijzen waar Syrie op de kaart ligt vallen ze gelijk door de mand .
Er zijn erbij die je een vraag in het Duits stelt en ook nog antwoord krijgt in het Duits.

Jos2797 | 17-11-15 | 12:31

Nu lees ik net dat twee van de aanvallers in Parijs in België geboren Marokkanen zijn en ze begin dit jaar naar Syrië zijn geweest, daar ga je niet op vakantie naar toe dus ik dacht dat Syrië gangers extra in de gaten zouden worden gehouden, ook bij de Belgen ?
Vreemd ook dat hun familie verklaart niks te vermoeden van de plannen voor aanslagen aanslagen maar wel dat ze in Syrië zijn geweest, ook in België word je dus recht in je smoel in de maling genomen door alles en iedereen .

Castor12 | 17-11-15 | 12:28

Alles mag om maar geen link tussen die fijne migranten en aanslagen te laten zien. De bevolking moet koste wat kost "vluchtelingen" welkom blijven heten.

omanders | 17-11-15 | 12:26

@Willianus Wortelus | 17-11-15 | 11:31
Inderdaad alleen zo doen terroristen het ook. Registreren en dan in rook opgaan als zij gepakt worden. Enige data is dat er iemand binnengekomen is (hoogstwaarschijnlijk met vals paspoort) en nu ontraceerbaar is aangezien het zo door kan lopen. Dan niet eens te spreken over die gelukzoekers en terroristen die 'aanspoelen' en uit de handen blijven van de grensbewaking en meteen zonder enige vorm van registratie Europa induiken. Eenmaal in Europa is het je hoofd laag houden om geen politie aandacht te trekken onderduiken en voilà.

Vageling | 17-11-15 | 12:25

@am*dam | 17-11-15 | 11:21
Meende dat in Bulgarije zij wel via mobiele telefoons vijf van die jihaatdisten eruit viste dankzij een mobiele telefoon. Alleen ja saillant detail: zij probeerden de grensbewakers om te kopen. Dat is aanleiding dus. Maar een goed aanknopingspunt. Helaas krijgen zij dat ook snel door.

themuslimissue.wordpress.com/2015/09/...

Vageling | 17-11-15 | 12:18

Techno_Viking | 17-11-15 | 12:14

Vergeet niet de kleurrijke herfstkleuren van de islam.

kwark001 | 17-11-15 | 12:17

Als asielzoekert gwoon een beetje zielig en onschuldig kijken terwijl je je lulverhaal ophangt. Tijdje later krijg je je verblijfsvergunning, een huis, outkering. Dan je gezin hierheen halen of een wijf inpalmen en moslims laten baren. Succes verzekerd in dit domme goedmensland. Zo worden we langzaam een minderheid in Eigen land en op termijn eruit gewerkt; bekende islamitische traditie.

Fijnstoffer | 17-11-15 | 12:17

@ head_pend_jervin | 17-11-15 | 12:11
Een propaganda machine lijkt me een betere omschrijving.

Techno_Viking | 17-11-15 | 12:15

@ Vageling | 17-11-15 | 12:02
Ik ben bang dat deze Arabische Lente bijna ten einde is en dat de Islamistische Zomer op de stoep staat. Helaas kon dit wel eens een Westerse Hongerwinter gaan betekenen zoals we die voor het laatst in '44 hebben gezien. Ondertussen geeft links Europa onze laatste winterjassen weg aan vluchtelingen.

Techno_Viking | 17-11-15 | 12:14

@Bokito ergo sum | 17-11-15 | 11:01
De NOS is een opiniesturende organisatie, dat is het grote probleem van de NOS. Het is geen echte nieuwsorganisatie, maar doet zich voor als onafhankelijke nieuwsbrengers.

head_pend_jervin | 17-11-15 | 12:11

Het hele politieke, ministerieele en justitieele hiet is DOOR en DOOR VERROT.
.
Ze LIEGEN en BEDRIEGEN allemaal de hele klerezooi bij elkaar om hun baantjes maar te houden.
.
MH17: Nee, echt! De onderste steen komt boven!
Assielzoekers: Nee, echt! Worden allemaal grondig gechecked!
.
Pleur toch op! Het intresseert ze allemaal (op enkele personen na) GEEN DONDER. Ze gaan over (toekomstige) lijken. Als ze zelf maar hoog en droog zitten...

davimore | 17-11-15 | 12:11

en onze regering maar roepen dat europa dit moet oplossen?? Is nederland al opgeheven. Heeft deze nep-regering dat helemaal geen taak meer richting de nederlandse burgers. Als dit nep-kabinet en nep-parlement niets meer doet en alleen maar naar europa wijst, hef dan snel die hele poppenkast in Den Haag op en laat ze allemaal heel snel vertrekken naar Brussel.

denoorman | 17-11-15 | 12:10

natuurlijk is er nauwelijks te controleren en wordt er nauwelijks gecontroleerd, een kind van 2 jaar snapt dat en weet dat en nog proberen de IND en onze regering ons zand in de ogen te gooien.. die massale asielinstroom is levensgevaarlijk. de open grenzen zijn nog gevaarlijker, niet vanwege de asielzoekers, maar omdat elke crimineel en terrorist en misdadiger zich heel makkelijk kan verplaatsen..

denoorman | 17-11-15 | 12:08

Ons kabinet bestaat uit henchmen van Brussel, sterker nog, bevolkt vanaf volgend jaar Brussel.
Het doel van de EC, Brussel, is minstens drieledig.
- Het tegengaan van het eigen ineenstorten, door een grote oorlog buiten Europa te starten. Lekker voor de beurzen ook.
- Het laten falen van de lidstaten, en zo alle macht te centraliseren in Brussel.
- Het verdunnen van de rijkste bevolkingen, en er laagopgeleide, laagbetaalde gebieden van te maken.

En demense kijken Pauw, DWDD en Nieuwzuur, en hopen dat "Europa" nou eindelijk eens voor hen opkomt.
Vergeet het maar.

LibertasSimplex | 17-11-15 | 12:08

De IND heeft nog nooit goed gefunctioneerd en zal ook nooit goed functioneren. Dit wordt gedeeltelijk veroorzaakt door allerlei maffe regels van de Nederlandse overheid. Als we nu eens beginnen met de registratie van staatsburgers uit EU/Schengenlanden te regelen via de afdeling Burgerzaken van de gemeente (daar moeten ze zich toch melden als ze ergens gaan wonen). Neem in de GBA op dat het een nationaliteit van een EU/Schengen land betreft en geef ze behalve kiesrecht dezelfde rechten en pichten als Nederlandse staatsburgers. Dat geeft de IND meer ruimte om zich bezig te houden met instroom van mensen uit niet-EU/Schengen landen. Uitgifte van verblijfsvergunningen is voor staatsburgers van EU/Schenlanden volgens mij ook niet langer nodig dus IND heeft zich totaal niet met deze groep te bemoeien, net zo min als ze zich met mij als NL staatsburger dienen te bemoeien. Maar ja, overeid en efficiency zijn nu eenmaal twee dingen die niet goed samengaan...

Brulboei_61SB | 17-11-15 | 12:06

Rob van Lint kan moeilijk zeggen dat hij voor niets zo'n hoog salaris ontvangt.

Willem van Rood | 17-11-15 | 12:03

@necrosis | 17-11-15 | 11:09
Helemaal mee eens al zo'n meer dan 10 jaar. Niet alleen met Syrië beste necrosis. Ook met voorgaande landen zoals Afghanistan, Irak en Libië om maar wat te noemen.

Het Westerse volk slikte het als zoete koek toen. Verheven (ik noem het superioriteitswaanzin) met hun opgedrongen democratie, vrijheid, normen en waarden. Islam is gewoon islam en is alles wat wij niet zijn. Dat viel vies tegen en de bevolking gedesillusioneerd.

Nu zijn ze hun 'dictators' kwijt en het is één grote pleuriszooi daar. Vrijheid heeft een andere betekenis voor islam mensen dan voor ons Westerlingen. En veel tuinden er in terwijl het voor regeringen om een verborgen agenda ging. Mogen wij nu in alle opzichten (de haat en verwijt jegens het westen, de immense vluchtelingenstroom, etc) de bittere vruchten van plukken.

Vageling | 17-11-15 | 12:02

Het is niet raar dat diensten bezwijken onder de enorme toestroom. Of dat nu bedoeld of onbedoeld gebeurt. Adequaat reageren, je (organisatie) aanpassen aan de gewijzigde omstandigheden is niet echt ingebakken in het DNA van ambtenaren.

Où est Charlie? | 17-11-15 | 12:02

Allejezus wat hebben we toch een stelletje pseudo sociologen aan het bewind hier, hahaha, nee, we kunnen niet verder controleren, hahaha, nee dat gaat niet, niet eenvoudig hoor!
De eerste de beste boerenl... kan hier toch beter werk doen!

lanexx | 17-11-15 | 12:01

De IND kan niets, dan te laat reageren, er zitten al zoveel moslims en wapens in Europa en het worden er met de dag tienduizenden meer, ze zullen gewoon te laat zijn als een moslim zijn wapen in allahs naam leegt op een menigte.
We moeten ons zelf kunnen bewapenen, dan is er nog hoop zo'n gast af te knallen voor hij of zij meer dan 1 schot lost. Anders zijn de burgers altijd het haasje.
En dan zijn ze toch wel.

Hooloovoo | 17-11-15 | 12:00

-weggejorist-

Sudbina_ | 17-11-15 | 11:59

Heb jaren bij de IND gewerkt. En echte asielzoekers zijn een uitzondering. Maximaal 5%. Echter 50% krijgt in Nederland status. Liegen over vluchtmotief is standaard. De waarheid horen is de uitzondering. Iedereen die anders zegt of denkt is naïef of heeft zoals in dit geval een ander (politiek/bestuurlijk) belang om zelf niet de waarheid te vertellen.

Graaier | 17-11-15 | 11:58

Je kan de bewijslast ook omdraaien: laten zij maar aantonen dat hun verhaal klopt. En er bij voorbaat uit van gaan dat ze liegen. Geen overtuigend verhaal of twijfel: hop, meteen het land uitzetten.

Zzzzooooffff | 17-11-15 | 11:57

Iedereen met meer dan 3 hersencellen kon zien dat deze man een emmer leugenachtige kots stond uit te braken. En nu?

Rest In Privacy | 17-11-15 | 11:57

@necrosis | 17-11-15 | 11:09
Ja, maar helaas, 'we' moesten zo nodig weer de moralist uithangen in andermans oorlog.
En ik ben dat gezeik van die Syriërs ook zat, die nu hier zitten en wachten op gratis huis, inboedel , opleiding en uitkering i.p.v. daar vechten en dan óók nog zeggen; "Maken jullie ook eindelijk mee wat ons overkwam" vermengd met riedeltjes over vloeiend bloed en andere Arabische dichtkunsten.
Ik ben gvd in de jaren '70 geboren in Nederland en heb niets te schaften met welke arabier dan ook die ondanks alle kennis en vooruitgang nog liever in fantasietjes gelooft en het martelaarschap hoog houdt, geniet er zelf van in Syrië, moslim; je eigen cultuur in de praktijk.
Neeheeee, ook wij 'moeten het voelen', de islam in de praktijk, dan 'leren wij ook wat het is'... alsof dat niet simpelweg al op te maken is uit dat kutboek van ze.
Elk land waar dat rotgeloof van ze zit of komt is een pure ellende en blijft achterlijk.

Hooloovoo | 17-11-15 | 11:57

Toen ik die kop van Rob van Lint zag, moest ik direct aan deze engerd denken:
i.imgur.com/EdjkZpb.gif
Brrr...

Dhr. de Wit | 17-11-15 | 11:55

Niet bang worden mensen, we hebben tenslotte een IND die zijn taak verstaat.

Wat een enorme teringbende. Wat een mentaliteit hier in het Westen.

Prototype voorbeeld van het slachtoffer worden van je eigen slappe instelling, naiviteit cq. goedgelovigheid.

'Niet alle Moslims zijn slecht, er zijn ook genoeg echte zielige vluchtelingen, het kan niet zo zijn dat, jij bent welkom in mijn huis, geen mens is illegaal, anti-Islam is racistisch ondanks dat het niet racistisch is want Islam is geen ras maar toch is het racistisch want dat klinkt zo lekker heftig voor de bühne...'

Blablabla, genoeg links geleuter weer.

Maar goed, stel dat 1 op de 1000 Moslim-vluchtelingen
radicaal is en er niet voor zou schromen om een ongelovige of Christen of Jood neer te maaien of te ont-koppen (en 1 op de 1000 is een SCHAN-DA-LIG lage schatting...) dan betekent dan dus 1000(!!!!) stuks bij de schijnbaar 1.000.000 die we al binnen hebben en/of nog binnen laten.

Tijdens de aanslag afgelopen vrijdag waren het er een stuk of 8...

Realism Is All | 17-11-15 | 11:55

Wij worden hier 'ge-Hendricus Colijnt'

Yohean | 17-11-15 | 11:53

Straks zijn we nog blij als er niet teveel terroristen tussen zitten. Dat het allemaal islamieten zijn en wat dat in zijn gevolgen op termijn voor ons land betekent en of we dat wel moeten willen- daar hoor je Den Haag niet over.

J.Slavink | 17-11-15 | 11:52

Castor12 | 17-11-15 | 11:48
Dan is het tijd om af te rekenen.

KlunsJohannus | 17-11-15 | 11:51

Het gelijk van Wilders

nogmoraine!! | 17-11-15 | 11:50

Binnenkort zal in NL toch echt wel grenscontrole gaan plaatsvinden. Ik verwacht dat Schengen op zeer korte termijn wordt opgeschort, want deze ongecontroleerde instroom onder begeleiding van dergelijke slechte acteurs is natuurlijk staatsgevaarlijk. En dat zien de veiligheidsdiensten ook wel in.

Pieter Breydel | 17-11-15 | 11:49

Ik voel me nu echt zoooo gerustgesteld. Maar niet heus natuurlijk he.

Nooit gedacht dat ik het volgende zou denken en zeggen, maar ik doe het toch en meen het oprecht; "vroeger" wilde ik nog wel kinderen. Nu loop ik tegen de 40 aan, en het lijkt er op dat het er niet meer van zal komen. Hier ben ik nu erg blij om. Ik moet er niet aan denken dat mijn kinderen op moeten groeien in de deze klote wereld die langzaam maar zeker steeds meer naar de tering gaat.

SpaceOddity | 17-11-15 | 11:49

In de US laten de helft van alle staten geen Syriërs binnen omdat er te veel terroristen tussen zitten en wij laten ze niet alleen ongelimiteerd komen maar controleren ze amper .
Je kan er met je kop niet bij wat een idioten we hier als bestuur hebben dus laat straks niemand zeggen dat ze het niet wisten als hier ook de hel losbreekt .

Castor12 | 17-11-15 | 11:48

We hebben geen grenzen meer en ook geen leger want we zijn allemaal mensen en iedereen heeft recht op een beter bestaan. En de wereld is goed met hier en daar een plaatselijke bad guy, die door het loutere overschrijden van de niet bestaande grenzen verandert in een meedenkende, dankbare rechtsstaatsgeleerde.
Tot zover de theorie.

In de praktijk zijn we gewoon een naakt, lekker wijf met een enorme bos niet stinkend hout voor de deur, een onbeperkte creditcard en een gebroken geweertje. In een steegje in de banlieue, tegen sluitingstijd. Zonder papa of mama.

Bezorgdheid is iets voor pessimisten.

Oja, en op Schiphol staan er gewoon lange rijen voor de paspoortcontrole.
Haha.

Magdatkandat | 17-11-15 | 11:48

Oh, ik ben zo geschokt. / sarcasme uit
Waren er nog wat dwaze reaguurders die mij gisteren nog kwamen vertellen dat alles wel goed zat en dat ik maar wat slap ouwehoer over druk, afraffelen en tekort. Nou gutmenschen aanschouw en ga maar even stof happen. Ieder logisch nadenkend mens wist het al. Noemen wij in het Nederlands voor de hand liggend. Zou bijna zeggen ga maar stof happen alleen dat deden jullie al met die kop in het zand. Nee zij zitten ook niet in AZC. Zij melden zich aan en gaan in rook op. De rest verdwijnt de AZC na aanmelden. Maar de leugenaars zoals ik al verwachte hebben ook vrij spel. Zelfs die kunnen niet gefilterd worden.

Zouden die muppets gisteren het bijbehorende topic gelezen hebben en aan de hand van de reaguursels geconcludeerd hebben dat niemand in het theaterstukje trapte behalve een enkele halve gare? Denk toch dat u uw persvoorliegers en draaiexperts in Den Hagistan maar eens moet gaan vervangen 'geen idee' Rutte. Die hebben net zo min idee als u zelf. Net zoals merendeel rijksambtenaren die ook aan het Rutte syndroom lijden.

Vageling | 17-11-15 | 11:47

necrosis | 17-11-15 | 11:45

En hij hapt... Whahahaa.

kwark001 | 17-11-15 | 11:47

en dan heb je ook nog de mensen die gewoon illegaal binnen komen met of zonder vals paspoort en die zich niet aanmelden als asielzoeker, maar bij familie en vrienden gaan wonen, die worden natuurlijk ook niet gecontroleerd, de grenzen staan immers wagenwijd open op bevel van Rutte en Pechtold

denoorman | 17-11-15 | 11:46

Dit toont dus precies aan wie wel tweespalt in het land veroorzaakt en daar anderen zoals Wilders de schuld van geeft. De boosheid. Nee. De laaiende woede bij het volk komt bij deze liegende elitaire leugenaars van de koning vandaan. Die koning loopt hand in hand met wapenhandelaren bij de saudies over de exclusieve goudgewoven tapijten terwijl er in dat land nu een wet bestaat die atheisten gelijk stelt aan terroristen en daarmee goddeloos zijn met de dood wil bestraffen. Hoeze aan onze moordkoning. mobile.reuters.com/article/idUSBRE9B90... Obama doet daar met zijn geldvriendjes ook graag handel voor miljarden. Dus als die mannen er niet vies van zijn kan je je wel indenken hoe verrot de middelmaat ambtenaren functioneren. Ga de straten op mensen want via internet win je dit niet.

tattooboer | 17-11-15 | 11:46

@kwark001 | 17-11-15 | 11:39
Ik neem geen asielzoeker in huis!

necrosis | 17-11-15 | 11:45

Europese regeringen zijn knettergek dat ze deze stroom maar niet stoppen. Niet voor niets willen omringende moslimlanden deze "vluchtelingen" niet hebben, want zij weten, net als u en ik, dat deze lui niets zullen bijdragen en alleen maar voor problemen zorgen.
Nigel Farage verwoordt het goed in zijn laatste speech: "Saudie Arabië wil ze niet hebben, maar wil wel 200 moskeëen bouwen in Duitsland. Zolang SA geen vluchtelingen opneemt ook geen zaken meer doen met SA. Dat schendt handelsbelangen, inderdaad. Maar wat is er belangrijker, handel of onze vrede en veiligheid?".
www.youtube.com/watch?v=QH9fvLiGTXI

Dhr. de Wit | 17-11-15 | 11:44

@FrankVeen. Helaas voor ons wordt degene(Wilders) die er wel degelijk vragen over stelt, en moties over indient, als niet ter zake doend via de zijdeur weg gehoond door onder andere Mannetje Peggold. De beste man moet zo onderhand iedere dag in zijn safe house met zijn hoofd tegen een muur staan te bonken van ellende omdat hij iedere keer wéér ziet dat hij gelijk heeft en ze hem gewoon recht in zijn gezicht uitlachen, Mannetje voorop. Kotsmisselijk wordt ik van het gedraai, weggekijk, ge-ontken, en wat al niet meer. En als hier de peop dan eens flink tegen de industrieel ventilator aan kletst dan staan ze met krokodillentranen(Hoi toenmalig Premier Kok!) vooraan om te snotteren hoe erg ze het allemaal wel niet vinden. Landverraders, stuk voor stuk!

Sjefke7807 | 17-11-15 | 11:44

-weggejorist-

heilig varken | 17-11-15 | 11:42

Moslims zijn lief. Horen jullie het ? Moslims zijn lief. De komende weken: Moslims zijn lief. MOSLIMS ZIJN LIEF !!!!!!
Begrepen ? Dus veel: Aboutaleb, Ali B, Marcoush enz enz. Want Moslims zijn lief. Oke ? Oja. Het zijn ook slachtoffers. Dus veel begrip voor deze slachtoffers. Welterusten.

Kamervraag | 17-11-15 | 11:42

Dit is het willens en wetens in gevaar brengen van je bevolking. Tegen dit soort bestuurders en politici zou een strafrechtelijk onderzoek opgestart moeten worden. Het is een grof, grof schandaal.

KlunsJohannus | 17-11-15 | 11:42

@solcama | 17-11-15 | 11:32

Dat valt we mee, hoor. U dacht dat dit de eerste onduidelijke conflicthaard in de geschiedenis was? Dat namen van partijen en facties nooit eerder verschillende zijn aangeduid?
.
Een klein voorschot.
Geschiedkundigen gaan dit wel degelijk op religie/ideologie en alliantie sorteren. IS / Daesh zijn termen die nu gehanteerd worden maar waarschijnlijk toch echt iets van Soenni-Islamisten zullen worden. Zoals het Westen (op zich al een verzamelterm) ooit werd aangeduid als geallieerden.
.
Geschiedkundigen gaan dit sowieso al religieus / ideologisch / sectarisch conflict bestempelen. Hoe hard de media ook blijft schreeuwen dat dit niet zo is. Historici weten dat je media met een grote korrel zout moet nemen en zullen zoeken naar andere bronnen.
.
De geschiedschrijving komt er echt wel uit.

Parel van het Zuiden | 17-11-15 | 11:42

we worden geregeerd door een stel debielen
die denken dat een open Europa heilig is
en dat is ook wel te bergrijpen
moet eens kijken hoe ze aan het einde van hun politieke leven wonen van al dat graaien in al die miljarden subsidie waar geen enkele controle door het gepeupel op is
dan blijf toch ook zeggen dat het zo goed is
schijt aan de gevolgen voor jan lul

zwetser2014 | 17-11-15 | 11:41

Mensen vooral blijven stemmen op vvd,pvda,groen links,sp,d66
dan gaat het vanzelf goedkomen.

cor2353 | 17-11-15 | 11:41

-weggejorist-

notreehugginghippies | 17-11-15 | 11:40

necrosis | 17-11-15 | 11:37

Heeft u een bank? En ook nog plaats achter die bank?

Dan heeft u wellicht plaats genoeg om een asielzoeker in huis te halen.

*Duikt achter eigen bank.*

kwark001 | 17-11-15 | 11:39

Dit is het probleem in Nederland, de propaganda machine draait op volle toeren. Niks aan de hand mensen we hebben alles onder controle, terwijl het een groot t*fus zooitje is.

Er is totaal geen inzicht op wie er binnenkomt het is wachten tot de eerste aanslag en dan zijn we allemaal weer geschokt.

Wanneer worden mensen is goed voorgelicht in dit land, wat een puinzooi maakt deze regering ervan ongelooflijk.

swagmachine | 17-11-15 | 11:38

@Vogelbeest | 17-11-15 | 11:34
Toch heel vriendelijk dat ze je nog even helpen herinneren?
*achter bank duiken doet*

necrosis | 17-11-15 | 11:37

@techno-viking, dat is toch altijd zo bij linkse schrijftafelwereldreizigers. Ze hebben het keer op keer mis, en dan willen ze het er gewoon niet meer over hebben.

Bokito ergo sum | 17-11-15 | 11:37

Experts ? Wat een zielig stelletje hoogopgeleide nietsnutten , salarisschaal 52 en nog te stom om te poepen.

alshetware | 17-11-15 | 11:36

De veiligheid van het volk weegt minder zwaar dan die van mensen van buiten dit land. Correctie; buiten dit continent.

baronbreekijzer | 17-11-15 | 11:35

@Techno_Viking | 17-11-15 | 11:27
Ik weet nog hoe die maffe kolonel werd afgeslacht in het kader van de Arabische Lente.
En vervolgens kreeg die moslimsbroeder van Egypte een paar miljard Euro's van de EU....
En op dit moment zit het leger van Egypte weer veilig op hun plek met een president die geen aanhanger blijkt te zijn van die baardmannen.
Schijnbaar leren ze het nooit!

necrosis | 17-11-15 | 11:35

Gelukkig wisten ze me vorige week op schiphol wel te vertellen dat ik nog een boete van 52,50 had openstaan uit 2011.

Vogelbeest | 17-11-15 | 11:34

Als je niet de garantie kan geven dat je iedereen eruit pikt, letterlijke quote van deze drol en al zou hij het niet gezegd hebben dan zou het volk dat nog wel weten, dan is er dus maar 1 optie om ervoor te zorgen dat ze niet binnenkomen:

Ze - niet - LATEN - binnenkomen!!!

Lullig voor de echte asielzoekers, maar er zijn genoeg Moslimlanden waar die terecht kunnen. In Saudi-Arabië staan nog wel een miljoentje of wat tentjes vrij in de buurt van Mekka.

En sinds afgelopen bedevaart weer een aantal meer.

Of mag ik dat niet zeggen? Nee? Helaas, te laat, al gezegd.

Maar hoe lullig het ook is voor de echte, en goedwillende, asielzoekers: ik vind het eigenlijk ook allemaal wel een heeeeeeeel klein beetje lullig voor die mensen die daar op de grond lagen in die concertzaal.

Die waren namelijk doot. En ook onschuldig.

Realism Is All | 17-11-15 | 11:33

IND en COA directeurtjes krijgen betaald per asielzoeker, dus die willen er zoveel mogelijk toelaten.
#mensenhandel

--sql error-- | 17-11-15 | 11:32

@Techno_Viking | 17-11-15 | 11:27
Ze moedigden iedere malloot die tegen Assad vocht aan. Geschiedschrijving over dit fenomeen gaat moeilijk worden omdat de media telkens de naam verandert (ISIS, ISIL, IS, DAESH)

solcama | 17-11-15 | 11:32

Voor iedereen die het wel ziet maar nog niet helemaal doorheeft, drie kwartier van je leven en daarna is het anders: www.youtube.com/watch?v=t_Qpy0mXg8Y

squadra | 17-11-15 | 11:31

En wat te denken van alle gelukszoekers die de illegaliteit in verdwijnen?

Niemand heeft er zicht op. Niemand.

Willianus Wortelus | 17-11-15 | 11:31

am*dam | 17-11-15 | 11:21

Dat zal wel niet mogen vanwege de wet op privacy. Ze bedenken wel wat.

rooie vogel | 17-11-15 | 11:31

Wie had het idee dat het COA, de IND en de gehele NL overheid niet stond te liegen alsof het gedrukt staat? Nee juist, NIEMAND!!!
Er zijn zoveel redenen waarom dit klote kabinet naar de klote zou moeten. Faal op faal op faal op faal op faal op faal. Maar niemand in de politiek durft op dit moment de boel laten klappen vanwege de gigantische grootte van de PVV in de peilingen. Ja wat worden we toch goed beschermd en vertegenwoordigd door onze overheid.
Fucking de enige echte taak die de overheid goed zou moeten doen falen ze vrijwel altijd in. Politie? Zuigt! Leger? Zuigt! Inlichtingen dienst? Zuigt!
Jezelf beschermen dan maar? NEEEEE mag niet! We gaan jou harder aanpakken dan de terroristen/criminelen waar je jezelf tegen zou willen beschermen!
We worden aan een stuk door kei- en keihard genaaid!!!

WatZalIkErvanZeggen | 17-11-15 | 11:30

Dit alles nog even los van de vluchtelingen die daadwerkelijk narigheid hebben gezien en meegemaakt.
Daarvan loopt 15% rond met een Post Traumatisch Stress Syndroom. Dat was al een tijdje bekend, maar door de aantallen die er binnenkomen is daar natuurlijk ook geen oog voor. Dus weldra heb je of een IS baard in je wijk, of een tikkende tijdbom in de vorm van een zwaar getraumatiseerde psychoot.
.
Vanavond is er een inloopavond te Bleiswijk, alwaar ze 100 gelukszoekers in een woonwijk te midden van drie basisscholen willen onderbrengen. Zou bijna zeggen komt allen, want merk dat de Gemeente Lansingerland het goed verstopt op de website en het er zonder gedoe wil doordrukken.

Meneert | 17-11-15 | 11:28

@Adversary | 17-11-15 | 11:17
Het Verdrag van Dublin is niets meer waard sinds Merkel 'Wir schaffen das' heeft uitgesproken.
Dankzij de invloed van haar familie hoefde Angela nooit in 'DDR-kleren' te lopen.
Ik kan niet wachten tot Duitsland een ander staatshoofd kiest...

necrosis | 17-11-15 | 11:28

@HoerenSloep | 17-11-15 | 11:05
@Cuyahoga | 17-11-15 | 11:05

Geit van Brussel.

Rest In Privacy | 17-11-15 | 11:28

@ necrosis | 17-11-15 | 11:09
Weet je nog hoe het (s)linkse tuig dat noemde? De Arabische Lente! Te juichen stonden ze. Nu de hele teringzooi instort door de door hun gesteunde staatsgrepen hoor je ze niet. Nouja je hoort ze Greet de schuld geven, hand in eigen boezem steken is er niet bij.

Techno_Viking | 17-11-15 | 11:27

Als je die directeur van het IND ziet weet je al genoeg. Een watje, een sukkel, een lulletjerozenwater dat thuis geen zak te vertellen heeft, een naïeve luchtfietser die iedereen op de blauwe danwel bruine ogen gelooft.

Alleen die man al is voldoende reden om je ontzettend veel zorgen te maken.

Kameroudste | 17-11-15 | 11:27

Voor WOII was er een minister-president (Colijn) die zij dat er geen dreiging was uit Duitsland. Hij zei letterlijk dat iedereen rustig kon gaan slapen en dat er niets aan de hand was. Later zijn er bijna in elk dorp of stad straten en wegen naar die droplul vernoemd.
In die tijd was ons land trouwens ook al vergeven van de gut-menschen. Toen hadden we de tijd van het gebroken geweertje. Met zo'n speldje liepen ze zelfs op hun revers om maar te laten zien hoe vredesgezind (en naïef) men was.
Men vraagt zich nu nog steeds af waarom er zoveel joodse mensen in die oorlog uit Nederland zijn gedeporteerd?
Dit land leert dus niks. De tijd herhaald zich.
"Er is niets nieuws onder de zon". En dat zei Prediker al.

rooie vogel | 17-11-15 | 11:26

Wat is dat nou voor gezeur over vluchtelingen die asiel komen aanvragen in Nederland of elk ander land in Europa. Waarom zou een IS strijder die hierheen komt na het hartelijk welkom in Griekenland asiel gaan aanvragen? Hij wil niet hier verblijven als burger. Hij wil geen geld, want met het einde van zijn leven in zicht zou dat onzinnig zijn. Hij gaat natuurlijk vrij reizen door Europa en hij gaat direct naar wat IS sympathisanten die hem onderdak verlenen tot het moment van actie daar is. Wat kan mij het schelen wat ze allemaal over F1 status of screening zeggen, als zo'n strijder niet eens het risico neemt om naar een AZC te gaan? Zolang de grenzen open zijn in Europa en Griekenland (of een ander land) de vluchteling doorlaat, staat COA, IND en weet ik wat voor onzinnige dienst gewoon buiten spel. Nu zeggen ze de kans is klein dat er een IS strijder tussen zit, na de eerste aanslag in Nederland zeggen ze "Oh, maar deze man speelde vals, want hij heeft zich niet gemeld bij het AZC". Sorry, een beetje langdradig verhaal nu, komt omdat mijn haren overeind staan van irritatie.

Zonietoch | 17-11-15 | 11:26

Willens en wetens liegen, terwijl de asielcontrôle faalt? Sterker nog, er is niet eens een asielcontrôle!
Kunnen wij de Nederlandse overheid/IND aansprakelijk stellen als het hier mis gaat? De vraag is niet meer OF het misgaat, maar WANNEER. Het bleek dat een aanslagpleger in Parijs een vals Syrisch paspoort had. Kennelijk is het niet zo moeilijk dit te constateren. Wat doet de IND hieraan? vragen, vragen en nog eens vragen.

pibasso | 17-11-15 | 11:25

Het word tijd dat we met z'n allen wakker worden, want onze manier van leven word bedreigd.
Nu is het nog een onschuldig sinterklaasfeestje, maar als dat soort eenmaal gesetteld is gaan onze feestdagen en alles wat ons dierbaar is verdwijnen, want..... racisme.

eva43138890 | 17-11-15 | 11:23

Bij politieke benoemingen is het niet zeker of de juiste man op de juiste plaats komt. Eigenlijk hoeven ze niks te weten, ze papagaaien gewoon wat de ambtenaren hen voorzeggen. Vraag maar aan meneertje Schoof.

Rest In Privacy | 17-11-15 | 11:22

Mobiele telefoons controleren?

am*dam | 17-11-15 | 11:21

@kapotte_stofzuiger | 17-11-15 | 11:12
Ik ben helemaal klaar met de regering die bepaald wie er mag blijven en wie niet.
Heel wat jaren geleden moest de familie Gümüş het land verlaten.
Ze hadden een goedlopende winkel in Amsterdam, hielden hun hand niet op en moesten desondanks Nederland verlaten.
De verklaring van de toenmalige politici kwam in ieder geval over alsof er een hond in mijn gezicht stond te kotsen....

necrosis | 17-11-15 | 11:21

Hoe moeilijk kan het zijn om gewoon blufvragen te stellen? "Hoeveel kerken staan er in [plaats van herkomst]?" Of laat de gewoon precies op de kaart aanwijzen waar de vandaan komen bijvoorbeeld.

m.youtube.com/watch?v=w1MkjmbdHUM

GOEM | 17-11-15 | 11:21

Duidelijk.. de troepen van Assad mogen er niet in. Maar elke soennitische kannibaal is welkom.. Kots !

Tiberius | 17-11-15 | 11:20

/Philip Bloemendal Polygoon journaal modus
.
"Landgenooten !. Uit groote deelen van ons zo geliefde Vaderland komen verontrustende berichten als zou uw Regering onvoldoende weerstand bieden aan den vijfde colonne die onze landschgrenzen in grooten getale overspoeld. De Regeering roept elke vredenlievende burger op om niet aan deze ongefundeerde propaganda mee te werken. Hoedt U voor onrustzaaiers ! Sterkt u in de gedachte dat het belang van ons aller Nederland in goede handen is bij de dienaren van het Wettig Gezag. Landgenooten, bewaart uw kalmte en gaat u vooral rustig slapen !. Er is nochthans geen enkele aanleiding tot ongerustheid..."
.
.
"Those who fail to learn from history, are condemned to repeat it"
.
– Harry S. Truman (1884-1972)

Grijskijkert | 17-11-15 | 11:20

Dat we zulke zijen sokken daar aan het roer hebben staan, betekent, dat er binnenkort een grandioze aanvaring komt met slachtoffers. Ik snap niet hoe zulke slapjanussen op zo'n positie zitten. Zullen ook wel politieke benoemingen zijn.

Rest In Privacy | 17-11-15 | 11:19

Autochtonen worden tot in het belachelijk in George Orwell stijl gemonitord en krijgen een bezoekje bij een onwelgevallige mening.
Autochtonen worden zonder pardon vastgezet bij een overtreding, teruggekeerde jihad figuren durft men niet eens meer het politiebureau in te laten.
Nederland is het Mekka voor de jihadist en de criminele allochtoon geworden.

Eppo | 17-11-15 | 11:19

Van al die lui vingerafdrukken, irisscans, stempatroon, en DNA afnemen. Allemaal. Ook foto's natuurlijk. Ze komen hier de sociale voorzieningen uitwonen, daar mag wat tegenover staan.

watergeus | 17-11-15 | 11:19

Terwijl een kleuter het werk van Rob van Lint beter zou doen krijgt deze man aan het eind van de maand waarschijnlijk wel tien keer zoveel salaris als de gemiddelde burger bijgeschreven.

miss error | 17-11-15 | 11:18

dit moet een opzetje zijn. ik wil niet geloven dat topambtenaren zo ongeloofelijk dom zijn. dat kan niet waar zijn. met opzet volstrekte nonsens verkopen, het tegendeel van de werkelijkheid, een verhaal zo wild en van alle realiteit ontdaan, waarvan je weet dat het ook direct gedebunked wordt. en waarom? verdeeldheid zaaien. want zoals de romeinen al widsten, verdeel en heers. divide et impera.

Glasgow Argus | 17-11-15 | 11:18

Verdrag van dublin toepassen en 99 % is afgewezen, plain & simple. Maar voor asielzoekers (uit moslimlanden) gelden ineens andere regels.

Adversary | 17-11-15 | 11:17

ja, hoehoe, koekoek

poldergeiz | 17-11-15 | 11:15

De Nederlandse burger wordt in het ootje genomen door allerlei overheden en bijbehorende instanties. Blijkbaar vindt de Nederlandse burger dat lekker, want het blijft stil. En wie zwijgt…


Dit is echt spugen op de belastingbetaler en buigen voor het smeergeld van de (Multi)nationals. Op onze kosten. Dubbel innen, en lachen. Lache man. Allemaal.

NLvoorwat | 17-11-15 | 11:14

Immigratie

Het begon met een onschuldig kuchje,
daarna een beginnend griepje wat uitliep
in een matige longontsteking die naderhand
een beginnende longkanker bleek te zijn.

En Europa gooit er een aspirientje tegenaan.

kwark001 | 17-11-15 | 11:13

Deze meneer is gewoon bang voor zijn baantje.

Rest In Privacy | 17-11-15 | 11:12

De IND is een bedreiging voor de staatsveiligheid. " Uit een onthullend rapport van de Inspectie Veiligheid en Justitie blijkt dat zelfs mensen met vervalste papieren de asielprocedure in Nederland in mogen. " www.telegraaf.nl/binnenland/24752037/_...

toetanchamon | 17-11-15 | 11:12

@necrosis | 17-11-15 | 11:03
Ik ben 100% voorstander van "raciale" c.q. "religieuze" profilering. Waarom elke hardwerkende autochtone Nederlander zijn/haar privacy laten opgeven, terwijl we weten dat aanslagen veelal gepleegd worden door mensen die veelal Mohammed/Mohamed, Hassan, Rachid of Mustafa heten?

kapotte_stofzuiger | 17-11-15 | 11:12

kapotte_stofzuiger | 17-11-15 | 10:57
👍👍
Iets met spijker en kop...

Paaldanseres | 17-11-15 | 11:11

dit gaat gigantisch fout. we worden straks in heel europa van binnenuit aangevallen.

zeeman73 | 17-11-15 | 11:10

Genomineerd voor "Beste Ambtenaar van het jaar" . Kunt u nagaan...

BrutusBosch | 17-11-15 | 11:10

rob van Lint staat gewoon keihard te liegen en dat weet ie zelf ook. Net als Rutte, Samson, en noem de hele club maar op. Parijs is al weer aan het wegebben bij deze mensen. Over een weekje steken ze al hun energie weer in de zwarte pieten discussie en Sesamstraat. Welterusten.

Gewone Man | 17-11-15 | 11:10

Weinig nieuws vandaag.

Driewerf Hoezee | 17-11-15 | 11:10

@Hooloovoo | 17-11-15 | 11:04
Toen Assad nog de alleenheerschappij had in zijn land, waren er totaal geen problemen.
Die ontstonden pas toen Europese landen zich gingen bemoeien met de oppositie in Syrië.
Europa had zich NOOIT moeten bemoeien met Syrië.
Ze hadden lessen moeten trekken uit oa Libië!

necrosis | 17-11-15 | 11:09

What a difference a day makes.

Ware het niet dat alleen de IND, D66 en andere Gutmenschen geloven dat asielzoekers nooit liegen, omdat ze geen enkel belang hebben om te liegen voor een verblijfsvergunning plus gratis geld en een huis.

Dr.Dexter | 17-11-15 | 11:09

Rob van Lint wordt in huize Days ook Klaas Vaak genoemd.

TheseDays00 | 17-11-15 | 11:09

Hij is ambtenaar, dus zelfs als hij willens en wetens terroristen naturaliseert, is hij onschendbaar. Pikmeerarrest, anyone?

McPhart | 17-11-15 | 11:09

Die gepenkop van Rob van Lint kún je niet eens geloven, zo gezapig staat die uit z'n poppetjes te staren. Het gaat te langzaam, maar héél langzaam aan beginnen steeds meer burgers zich te realiseren dat er een spelletje met ze gespeeld wordt... met hun én hun belastinggeld.

kanon0503 | 17-11-15 | 11:08

Het merendeel van de gelukszoekers is alleenreizend man. Vrouw en kind hebben ze dssr eerst maar achtergelaten.
Te eerste ben je een ongelofelijke lul wanneer je je gezin achterlaat en ten tweede; wanneer je je gezin daar achterlaat is het er kennelik niet zo gevaarlijk en kun je wat mij betreft direct weer terug...

Air van Boven Dorens | 17-11-15 | 11:08

Als de baas al onzinnig dingen roept zoals "We hebben geen problemen met de islam" terwijl letterlijk iedere grote terreuraanslag een islamitische achtergrond heeft wat kan je dan verwachten van zijn ondergeschikten?
-
Nou, dat die roepen dat ze echt alles volkomen onder controle hebben, echt waar, niet gelogen, padvinders eer.

moitambien | 17-11-15 | 11:06

De overheid moet zich een keer gaan realiseren dat de burger meer en breder geinformeerd is dan vroeger dankzij internet en dus niet meer afhankelijk is van kranten en publieke omroep. Ze kunnen dus beter gewoon open kaart spelen want het komt toch wel uit.
Enneh, "cartooneske cliché-ambtenaar" was ook mijn gedachte toen ik zijn foto zag. Omegot zeg...

Dhr. de Wit | 17-11-15 | 11:06

“Ja, hallo, wat moet dat daar met dat eh, wat is het, paard?”
“Oh, dat paard, nee, dat is niet voor jullie, dat is een geschenk voor een godin of zeau”
“Ja, ja, dus als je dat paard hebt, dan wordt je beschermd door die godin of zeau?”
“Yep, maar nogmaals, het is niet voor jullie”
“Heau effe, waitaminute, dit is toch geen list zeker, hé, dat wij onze stadsmuren neerhalen voor dat paard binnen te laten en dat we dan de pineut zijn?”
“Nee, hoor”
“En er zitten toch geen soldaten in, die er ’s nacht uitkomen en ons overvallen en vermoorden?”
“Nee hoor”
“Nee, effe zonder gekheid, eerlijk zeggen nou, echt niet?”
“Nee, echt niet”
“Zweer het op je moeder”
“Ok, ik zweer het”
“Pff, dat is een opluchting, mannen haal dat paard maar binnen, het is allemaal ok“

En ze leefden nog lang en gelukkig in Troje.
Oh wacht...

Cuyahoga | 17-11-15 | 11:05

Ik moet eerlijk zeggen dat ik geen enkel vertrouwen heb in wat de overheid onder Rutte allemaal roept.
Als baas Rutte himself al binnen 2 weken na de verkiezingen zo'n beetje al zijn beloftes breekt wat moet je dan verwachten van zijn ondergeschikten?

moitambien | 17-11-15 | 11:05

Paard van Troje...

HoerenSloep | 17-11-15 | 11:05

In de jaren negentig werkten een groot deel van mijn studiegenoten bij IND. Ook toen wisten ze al te vertellen dat driekwart van de verhalen gelogen waren. Zijn we het geval Hirschi Ali vergeten?

Petrus de Rewa | 17-11-15 | 11:04

En Moszkowicz werd alleen maar uitgelachen toen hij aangifte deed tegen bewindslieden vanwege ernstig benadelen van Nederland en hulp aan de vijand. Want het was helemaal geen oorlog en zo.

LibertasSimplex | 17-11-15 | 11:04

En ze maken zich maar druk om de strijders van Assad, ik lig meer wakker van die IS-terroristen.

Hooloovoo | 17-11-15 | 11:04

Toch is het onze morele plicht om door te gaan op de ingeslagen weg. Wir schaffen das . Ik voorzie een duistere toekomst waarin we met open armen het onderspit delven. Moest altijd lachen om die preppers maar ga ze steeds beter begrijpen.

Texacoballletje | 17-11-15 | 11:04

@kapotte_stofzuiger | 17-11-15 | 10:57
Die Euro belastingschuld wil ik je best wel lenen tegen een zeer vriendelijke rente.
Overigens reageer ik nóóit op de GeenStijl....
*in broek zeikt van het lachen*

necrosis | 17-11-15 | 11:03

Volgens Hollande is het oorlog. Kan iemand die naïeve Rob van Lint even vervangen? In deze oorlog is IND namelijk een wezenlijk onderdeel van onze defensie.

Ebert de R | 17-11-15 | 11:02

NOS = voorleesmoeders

Bokito ergo sum | 17-11-15 | 11:01

-weggejorist-

Kaas de Vies | 17-11-15 | 11:01

Ik geloof hem direct.

Kaas de Vies | 17-11-15 | 11:01

En dat alles om de linkse droom in stand te houden. Ik kan mij hier erg kwaad om maken, en wordt er erg verdrietig van. Ons hele land gaat naar de kloten. Onze kinderen groeien op in een puinhoop.

Wouter 21cm | 17-11-15 | 11:00

Screening van z.g. vluchtelingen moet vele malen beter en als dat tot gevolg heeft dat ze langer in een vluchtelingen centrum zitten is dat jammer dan. dus zeurkousen die vinden dat ze binnen 6 maanden een huis baan enz. moeten krijgen kunnen maar beter ergens anders naar toe gaan.
In die optiek ben ik het met wilders eens de grenzen dicht maar niet zodanig dat de werkelijke vluchteling hier de dupe van wordt.

protonplof | 17-11-15 | 11:00

Den Haag, de EU/Brussel, Berlijn en Parijs zijn de zaden voor een burgeroorlog aan het zaaien, want "dat nooit meer."

Xirdalan | 17-11-15 | 11:00

Wat verdient meneer Van Lint voor het verspreiden van deze tenenkrommende onzin? En is er nu niemand in de Tweede Kamer die hierover vragen gaat stellen?

FrankVeer | 17-11-15 | 10:59

Hier op het GS forum wisten we gisteravond al dat Van Lint uit zn nek stond te kletsen maar het is mooi om bovenstaand artikel met vaststaande feiten te lezen.
Zeer nuttig voor de dwalenden onder ons.

Lupuslupus | 17-11-15 | 10:58

Prima als er iets gebeurd met zijn pareltjes kunnen we hem direct vervolgen.

Repetitive Beats | 17-11-15 | 10:58

Heb het meer gehoord. Kennis werkt bij de vreemdelingenpolitie. Ze mogen niet doorvragen, want: geen tijd voor. Handig hoor.

Pouline | 17-11-15 | 10:57

Gelukkig weten de veiligheidsdiensten wel op welk station ik met zojuist bevond, hoeveel euro er op mijn bankrekening staat, wanneer ik voor het laatst 3 km/h te hard heb gereden, of ik nog een belastingschuld van 1 euro heb, dat ik Geenstijl lees en actief reaguurder ben, nog niet op de PVV heb gestemd etc. etc. etc.

kapotte_stofzuiger | 17-11-15 | 10:57

Ik schrijf hier wel eens "the enemy is within the gates".
Deze incorrecte stelling wil ik bij deze terugtrekken.
We hebben helemaal geen "gates".
.
De echte oplossingen van VVD, PvdA, D66, CDA en consorten.

Parel van het Zuiden | 17-11-15 | 10:56

Asielzoekers die klagen over het eten en het onderkomen, zijn geen asielzoekers.
Die kunnen wat mij betreft dezelfde dag nog buiten de landsgrenzen gegooid worden.
Mag ik natuurlijk niet zeggen, al zou ik niet weten wie het mij gaat verbieden.

necrosis | 17-11-15 | 10:56

Die vent zag ik gisteren op het NOS journaal een tenenkrommend positief verhaal houden. Direkt ontslaan want hij stond gewoon keihard te liegen.

doskabouter | 17-11-15 | 10:55

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl