Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Meertintige meisjes: 'Witte mannen moet je breken en GeenStijl is de vijand'

datsreesis.jpgZeg, Tatta. Klaar voor genoeg post-koloniale exotische verontwaardiging tot aan de volgende Gouden Eeuw, en wel aan uw adres? Nee? Jammer dan, want hier komt-ie toch. De NRC had weer eens moeite 3 volledige zaterdag-pagina's gevuld te krijgen, dus besteedde het deze ditmaal aan een stuk (hee een pdf) dat als volgt samen te vatten valt: Vrouwen van exotische persuasie die na een modieus-overgevoelige stukje raciaal zeiken, volkomen terecht op hun plaats worden gezet door de vijand [man, blank, hetero, baan], mogen meta-raciaal zeiken over dat ze op hun plek worden gezet omdat ze raciaal zeiken. Wij zullen het u niet aan doen om eenzaam en onbeschermd door die lap tekst, waar nog vaker het woord "ik" dan "racisme" staat, te laten waden, dus filteren wij de essentie wel even. 's Lands racisme begint natuurlijk bij de VPRO: "Bureau Buitenland, een radioprogramma van de VPRO, stuurt op 10 juni een reclametweet voor de uitzending van die avond uit. '26 landen uit #Afrika tekenden vandaag voor vrijhandel van Kaapstad tot Kairo. Zal het lukken de interne handel uit het slop te trekken?'". Nou, u raadt het al. 'Slop' mag dus niet van azijn-negerin Seada Nourhussen. Antwoord VPRO: Je kunt ook een keer zeggen: goed dat jullie er wél aandacht aan besteden. Dit vatte Nourhussen als volgt op: "Dit is de subtekst die Seada Nourhussen hoorde op die junidag: een zwarte journalist moet blij zijn als een witte radiomaker een keertje aandacht schenkt aan Afrika. En verder niet zeuren." En dat is mooi, want op de woorden 'zwarte' en 'witte' na, was dat ook het enige gepaste antwoord. Ook de Koerdische boos-Turk-vrouw Arzu Aslan wil nog wat zeggen: "Bij mij op school hebben we een doos schmink waar een van de kleuren ‘huidskleur’ heet. Dat is niet de kleur van de meeste kinderen in mijn klas.” En ook niet die van de andere vrouwen op deze pagina." Zeik. Fucking. Niet. Want dat is wat dit gevarieerd gepigmenteerde breiclubje doet. Hun gehele leven in dienst stellen van hun huidskleur, om daarmee vervolgens een ander z'n huidskleur te verwijten. En als dan een keer gevraagd wordt of ze hun morele ejaculaat niet gewoon één keertje op kunnen houden, dan is dat institutioneel racisme. Mits de boodschapper blank is natuurlijk. Anders heet het debatteren. Maar, dit gaat u nog veel nauwer aan het hart, waarde reaguurder, kijk maar: "Ze schrijven wel eens voor Joop.nl, ze worden wel eens afgefakkeld op GeenStijl, maar Twitter, Facebook en andere sociale media zijn belangrijke domeinen. GeenStijl is weliswaar een vijand, zoals PowNews dat is, maar het is ook een andere wereld. Deze vrouwen zoeken die wereld niet op, soms komt die wel naar hen toe. Dan worden ze soms ‘gekkies’ genoemd." Nja, weer nieuwe vrienden gemaakt. Nederland wordt steeds leuker.

Reaguursels

Inloggen

Wat mij het meeste tegenstaat bij dit soort discussies is het complete gebrek aan West Europese geschiedenis bij veel Nieuwe burgers (druk ik me zo politiek correct genoeg uit?) In dit soort discussies is de blanke man een stereotype waar ik me niet in kan vinden.

De overgrootouders van de meeste reaguurders hier hadden een schijt leven (en de generaties daarvoor nog meer). De vrijheid die ze hadden bestond uit werken voor een baas. En dan niet volgens een fijn poezelig flexibel uren contract met vakantie dagen en ouderschapsverlof maar 'gewoon' elke dag, behalve zondag, in de fabriek of op het veld. Op zondag had je maar naar de kerk te gaan en je kinderen konden fijn paps opvolgen in wat hij deed. Van generatie op generatie. Werken tot je lichaam kapot was. Pensioen opbouw had je niet, de dominee, de burgemeester en de directeur of herenboer zorgden er wel voor dat je arm bleef.

En o wee als je het in je botte hoofd kreeg om je kinderen hoger op te willen helpen via beter onderwijs, dan werd je kapot gemaakt.

En mocht een koning of keizer besluiten dat de kleur van de vlag van zijn buurman hem niet aan stond dan had je maar een stok, zwaard of geweer op te pakken en te vechten voor diezelfde koning die jou vooral arm en dom wilde houden.

Die arme sloebers, dat zijn onze voorouders. Op hun schouders staan wij nu. Een industrieele revolutie en twee wereldoorlogen waren er voor nodig om dat allemaal om te gooien. De blanke man in de discussies staat mijlen ver weg van de meeste voorouders van ´ons´. Behandel mij niet alsof ik en mijn voorouders met een stok of zweep de slaven op het veld hebben lopen meppen. Daarmee doe je mij en mijn voorouders vreselijk tekort.

Montu | 08-11-15 | 23:30

kromst.blogspot.nl/2014/07/whats-in-na...

Oh nee is dit echt waar? Dan is het nog erger dan ik dacht. Zij heeft zichzelf een Shaku Zulu naam aangemeten om authentieker over te komen. Wat een pedante aandacht trekkerij. Enfin, nog een geluk dat ze een tintje heeft, kan zij tenminste nog IETS aanvoeren om een beetje relevant te zijn in dit rotte Nederland. Hahaha Nzume.... Mijn god.

Beste_Landgenoten | 08-11-15 | 21:20

koendekoning | 08-11-15 | 20:38
Exact. De spijker op zijn kop. Heb het artikel van A tot Z gelezen. Wat een neerbuigend gezwets is het. Inderdaad zijn de "echte" zwarte mensen de enigen die in hun ogen recht van spreken hebben en is verder niemand gekwalificeerd iets zinnigs te zeggen. Iedereen is verdacht in hun ogen, omdat men alleen maar uit is op complimentjes of een goed gevoel over zichzelf. Mijn indruk is dat zij hun mede zwarten niet bepaald helpen met dit arrogante toontje. Niet dat zwarten niet arrogant mogen zijn, maar liever alleen als ze iets zinvols en constructiefs te melden hebben behalve zich continu beroemen op hun zwarte huidskleur.

Beste_Landgenoten | 08-11-15 | 21:03

Wat een stelletje racistische mutsen bij elkaar. Het woord "agency" alleen al: Dat een zwarte meer opgebouwde rechten heeft om het te hebben over zaken als discriminatie. Omdat ze dichter bij de slavernij zouden staan. Wat een zielig gezeik. Ik denk dat geen van de dames ooit heeft hoeven roeien in een slavenboot, noch hun ouders of grootouders. Dus die "agency" komt puur door hun kleurtje. Ik zeg: Het zijn racisten. En dan nog de term "helper whitey", ofwel: goedbedoelende sukkel (maar wit) waarop mogelijk nog meer wordt neergekeken dan de pure witte racisten.

Het hele toontje van de dames ademt superioriteitsgevoel ten gevolge van hun eigen donkere kleurtje. Mijn indruk is dat zwart racisme zo mogelijk hardnekkiger is dan wit racisme. Klein voorbeeldje: Daphne Dekkers die door haar zwarte tegenstreefsters niet wordt gefeliciteerd met haar overwinning (omdat zwarte loopsters vinden dat zwarten nu eenmaal harder kunnen dan witte).

Ik denk dat de dames zelf niet zoveel te zeggen hebben maar hiermee een excuusje hebben om zichzelf relevanter te maken dan ze zijn. En dan het "echte" verhaal van Afrika. Ken toch je geschiedenis dames. Ook zwarten zijn in staat tot onderling uitmoorden, uitbuiten en dicriminatie, en ja ook zij maken er soms een enorme puinhoop van (zelfs zonder dat daar een koloniaal aan te pas is gekomen).

Beste_Landgenoten | 08-11-15 | 20:57

Hun hele standpunt komt hierop neer:
-Blanke mensen die het niet met hen eens zijn moeten ze niet (want racist);
-blanke mensen die het WEL met hen eens zijn moeten ze niet want die steunen hen alleen maar om zichzelf goed te voelen en witmensen moeten niet denken dat ze recht van spreken hebben in deze kwestie;
-niet-afrikaanse kleurlingen zoals Turken & Marokkanen moeten ze niet want die moeten niet denken dat ze evenveel gediscrimineerd worden als de arme zwarte minderheid;
-en zwarte mensen die vinden dat ze zitten te zeiken moeten ze niet want die zijn wit vanbinnen en compleet verkaast.

Wie blijven er dan over om hen te steunen en hen te helpen bij de grote strijd voor gelijke rechten? Alleen zijzelf, dus bijna niemand. En zo bereiken ze dus helemaal niets. Stomme wijven. Als zij naar baby's kijken, zien ze zelfs alleen maar huidskleur.

koendekoning | 08-11-15 | 20:38

Edit op eerdere post 18.53u: vzv niet duidelijk, deze vrouwen moeten eens ophouden andere mensen op hun huidskleur te beoordelen.

Braboblanke | 08-11-15 | 18:56

Op dit artikel past maar een commentaar:

'I have a dream that my four little children will one day live in a nation where they will not be judged by the color of their skin, but by the content of their character.'

Martin Luther King, Jr.

Braboblanke | 08-11-15 | 18:53

Witte mensen moeten eens luisteren, De titel alleen al zegt dat het hier om racisten gaan die weer iets te zeggen hebben.

RACISME IS NIET EEN PRIVILEGE VAN ALLEEN GEKLEURDE MENSEN!

BigShow | 08-11-15 | 17:07

Ik ben het zat dat ik de schuld krijg voor het gedrag van anderen. Ik ben geen racist. Heel veel Nederlanders zijn geen racist. Als we racisten zijn en denken dat "nikkers" niet gelijk aan ons zijn hoe verklaar je dan dat we van jullie verwachten dat jullie je als ons gedragen?
Wij WETEN dat jullie ALLE POTENTIE hebben om gelijk aan ons te zijn. Er zijn talloze voorbeelden van succesvol geïntegreerde mensen uit alle hoeken van de wereld. Waarom is het dan dat als het jou niet lukt om mee te draaien omdat je SLECHTE KEUZES maakt het ineens racisme is?

Als ik dreig met geweld, niet werk en andere mensen de schuld geef van mijn verkeerde keuzes wordt ik net zo hard uitgekotst als jij. Stop verdomme met die slachtofferrol. Je geeft zwarte/bruine/paarse mensen die WEL de juiste keuzes maken een slechte naam!

Myrkie | 08-11-15 | 16:04

Ach ja, een beetje wensdenk geneuzel in de marge van deze dames, dat niet van een erg hoog realiteitsgehalte is:
.
Seada Nourhussen's recente tweet: "Kids around the world deserve to have an authentic and positive show about Africa." ... yeah, right, geef ze liever maar een *echt* beeld van Afrika.
.
Maar ze proberen het wel, vanuit een lastige uitangspositie. En zijn daarbij zeker niet mijn "vijand". Succes!

hotmint | 08-11-15 | 15:57

@Ansjo | 08-11-15 | 14:39 "het lijkt er meer op dat ze gewoon een hekel hebben aan blanken".
.
Inderdaad. En dat racisme volgt vast uit ordinaire afgunst en wordt opgepookt door cultureel marxisten, door goedmensen.

ben kokhals | 08-11-15 | 14:48

Ik snap niet dat die mensen niet zien dat dat gewoon racisme is wat ze doen. Zij kijken naar huidskleur, zij maken verschil op huidskleur, zij doen het, en de rest van NL doet het niet zo heftig als zij. Dom dommer domst.

mental K | 08-11-15 | 14:45

Weliswaar vluchtig door dat stuk heen gelezen maar het lijkt er meer op dat ze gewoon een hekel hebben aan blanken.

Ansjo | 08-11-15 | 14:39

Wie niet wil luisteren zal tegen dovemansoren aan blijven babbelen.

Tux1337 | 08-11-15 | 14:19

'De juiste posities moeten worden bekeken door de juiste mensen.' 'Helper whitey.' Zwarte mensen ervaren racisme het meest.' En dan de titel: 'witte mensen moeten eens luisteren.' Het hele artikel hangt zelf van rassenongelijkheid aan elkaar, maar om dat te zeggen zul je wel een racist moeten zijn.

His Lordship | 08-11-15 | 14:16

Feminisering is de rot aan de wortel van de samenleving. En zeik negerinnen zijn de ultieme uitwas daarvan.

Gaul Shaarad | 08-11-15 | 13:30

Dandruff | 08-11-15 | 13:12,

Klopt, dat bedoeld eik ook.
Voor mij is racisme gewoon altijd racisme, en dus fout.
Dit soort extremisten zaait haat tegen Nederlanders en zegt dan dat het haten van Nederlanders "goed" is omdat bijna 1% van de Nederlanders bijna half zo racistisch is als zij zelf zijn.
En als bewijs komen ze met een tube huidzalf.

Compleet krankjorum, bijna net zo gek als hun Amerikaanse voorbeelden van de "only black lives matter" beweging, die reghelmatig aanzetten tot (dodelijk) geweld tegen willekeurige blanken.

Dandruff | 08-11-15 | 13:26

Guttegut, hoe dit koppeltje gecarameliseerde calimerovrouwen gepresenteerd wordt met hun "palmares" qua twitter-volgers en totaal aantal tweets!
Ja nee echt, dat is ontzettend indrukwekkend en dat maakt dat deze vrouwen echt wat te melden hebben.
Wat dat precies is is niet helemaal duidelijk want het verhaal gaat echt alle kanten op.

And now for the results of the whiteman's jury:
Points made: zero
Respect gained: sub-zero

Gazzerop | 08-11-15 | 13:18

Hoe komen deze dames aan hun diplomas?
Wellicht net als in Syrie..? Elke dag opnieuw worden in Syrië honderden valse universiteitsdiploma’s verkocht voor prijzen die tussen de 270 en 630 euro liggen. Voor die prijs krijgen 'klanten' een getuigschrift en vijf vertaalde en gecertifieerde kopieën. Omdat een universitair diploma de potentiële migratie en de kans om zich over de verschilende landsgrenzen te bewegen vergemakkelijkt, proberen vele Syriërs een papier in handen te krijgen dat moet bewijzen dat ze een opleiding hebben genoten.

www.express.be/joker/nl/platdujour/syr...

telelezer | 08-11-15 | 13:17

En dat zegt heel wat, want racisme is toch wel hun belangrijkste drijfveer.
Dandruff | 08-11-15 | 13:12

Omgekeerd racisme, black privilege.

Paljas | 08-11-15 | 13:16

@datdantochweerwel | 07-11-15 | 22:18
Ik weet niet zeker of ik er blij mee zal zijn als Mark Rutte trots is op ons libertale geluid... ha,ha. Ik ben niet zo trots op hem en zijn continue cabaret van liegende protsenmakers.

LaatmaarLu? | 08-11-15 | 13:15

Paljas | 08-11-15 | 13:05,

Inderdaad een bizar argument.
Bijna net zo bizar als racistisch, zelfs.

En dat zegt heel wat, want racisme is toch wel hun belangrijkste drijfveer.

Dandruff | 08-11-15 | 13:12

Maar deze sletjes wisten dat inheemse Nederlanders van oorsprong witte mensen zijn en een christelijke achtergrond hebben. Dat is nu eenmaal zo. En de Nederlanders die niet zijn gehersenspoeld door het cultureel marxisme zijn over het algemeen harde werkers, nuchter, vrijzinnig en tolerant. En doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg. Dus even de taal leren en meedoen, mouwen opstropen en niet gaan zitten zeiken, en je hoort er helemaal bij. Bevalt het je niet? Ook goed. Dan ga je maar terug naar het land van je voorouders. Doe ze de groeten.

ben kokhals | 08-11-15 | 13:07

"(...)Mariam el Maslouhi:
„Het ging mij niet om de inhoud van de film maar om wie het zegt: Sunny Bergman. Hoort een witte vrouw zo’n film te maken? Ze had ook haar privilege kunnen delen en de film door een zwarte filmer laten maken. Heeft ze niet gedaan. Ik wil haar alleen maar zeggen: jij bent hier geen slachtoffer van.”(...)

Ha... Is Maslouhi misschien bang dat Sunny Berma te veel voor de zwarte missie beschikbare subsidie en zendtijd wegkaapt?

Paljas | 08-11-15 | 13:05

-weggejorist-

Piet van het Padje | 08-11-15 | 12:49

Met zulke lange tenen moet je wel maat 48 hebben. Kuthoeren...

NACademicus | 08-11-15 | 12:47

Man man man wat een treurnis.

Bamberger Reiter | 08-11-15 | 12:40

NRC is politiek gezien een regentenblad. Het steunt de heersende regimes.

Goedzo | 08-11-15 | 12:34

Doe nu al zo ongeveer de hele ochtend mijn best ook maar iets te begrijpen van het punt dat deze dames willen maken. En wat denk je? Er valt geen touw aan vast te knopen (mag ik vast ook weer niet zeggen).

Komt er via via van die 'diversiteitsstudies' voorbij, komen feitelijk allemaal op hetzelfde neer:

A. Er bestaan 'witte privileges' of zo, maar daar ben ik mij niet bewust van, want ik ben blank. Maar als ik het al zou beseffen, zou ik tot de conclusie moeten komen dat ik een bevoorrechte racist ben, alleen ben ik mezelf dat dan weer niet bewust. Kortom: ik ben blank en man en daarom racist.

B. Alle blanke mannen zijn verder hetzelfde en de schuld van alle ellende, zonder aanziens des (blanke) persoons, want die zijn allemaal hetzelfde en onderdrukken en de schuld van alle ellende.

Dogma op dogma. Elk onderzoek uit die richting heeft als begin en eindpunt hetzelfde soort gekauw. En ik kan het weten, want ik daar zelf colleges in gevolgd en veel van die literatuur gelezen.

Verder nog iets? Nee dus. Ga alstjeblieft iets doen met je leven zeg. Kudtracisten (RACISTEN ja).

Auweyida | 08-11-15 | 12:13

Dear black people. Learn how to roll along with us or get lost.

BlakeMiddle | 08-11-15 | 11:27

Kunnen we Nederland niet gewoon splitsen in 2 landen met hun eigen begroting?

Aan de ene kant "Spruitenland", waar criminaliteit strafbaar is en werken loont; en waar "azijnzeiken" niet als werken wordt gezien. Waar iedereen blank of zwart veilig over straat kan, en een kinderfeest gewoon gezellig is. "Dat riekt naar spruitjeslucht" hoor ik links al weer roepen, maar daar is volgens de meeste werkende mensen niks mis mee.

En aan de andere kant "Zeikstralia", waar criminaliteit loont en werken alleen is toegestaan als het echt helemaal nergens toe dient. En waar iedereen die betaald wil worden om te zeiken over blanke mensen dus goud geld kan verdienen. Net als nu trouwens.

Wat zegt U?
"Zo'n Zeikstralia gaat toch binnen een week failliet"?
Welnee!
Zeikstralia moet gewoon lid van de EU blijven. De EU is immers dol op bodemloze putten, dus dat komt echt wel goed. En anders kan er bij de VN geldgebedeld worden, ook de VN is er immers een groot voorstander van om geld te geven aan haatzaaiers die door hun blinde haat hun eigen economieën om zeep helpen. Zie bijvoorbeeld hamas en fatah.

Nee, dat komt wel goed.
Zeker als meer Westerse landen hun onrendabele haatgemeenschappen afstoten, en zelf verder gaan. Uiteraard ook zonder EU en VN, want de mythe dat een gezond land buitenlandse dictatoriale idioten nodig heeft om te kunnen floreren, is nu wel achterhaald.

Dandruff | 08-11-15 | 11:24

Het is een verademing te merken dat deze dames niet mijn kleur zijn.

Der Paulie | 08-11-15 | 11:21

Okay huidskleur.
Wie gaat dan bepalen welke kleur de standaard huidkleur voor school smink sets?
Nog leuker als je er dan bijvoorbeeld namen aan geeft?
Europees, Afrikaans"? Ook weer niet goed zeker?
Ik maak me nog drukker om mijn 3 linkerbalharen.
Zoek een fucking leven ofzo echt

macwereldburger | 08-11-15 | 11:20

Ik sta er tegenwoordig op racist genoemd te worden. Als 'we' (witte man met baan) dat woord nou gewoon eens tot Geuzennaam promoveren?
Problem solved. Door de witte man... niet door de gekleurde huilers, die zijn te druk met huilen.

DeVrijDenker | 08-11-15 | 11:15

Overigens: goed geschreven door Spartacus. Haarfijne analyse.

Kees de Vries8082 | 08-11-15 | 10:51

Weet je wie er pas ECHT racistisch zijn? Zwarten onderling.

Kees de Vries8082 | 08-11-15 | 10:49

Ik ben niet wit ik ben blank. En twitter zit het woord witter in is dat geen puntje voor de dames.

Das Sjaak | 08-11-15 | 10:25

Overigens is dit een directe kopie van de Amrikaanse zwarte activisten. En die staan nou niet direct bekend om hun coherente maatschappij-modellen. Men valt dan ook vooral blanke (Zo schrijf je dat, NRC, niet zo "Wit") linksen aan. Zie de dolkomische schertsvertoning van de Black Lives Matter beweging bij een speech van Bernie Sanders. Het verheugde me al te zien dat Sunny Bergman ook al werd aangevallen.


Pak een zak chips en kijk hoe ze elkaar afslachten.

omanders | 08-11-15 | 10:22

Erg ook, dat er een van hen "les geeft" op een basisschool. Helaas een goed voorbeeld van wat voor links tuig je kinderen daar indoctrineert.

ti ta toverkuffar | 08-11-15 | 10:22

Europa is het continent van de blanken. Ze zijn er ontstaan, wonen er van oudsher. Al die Koerdische en Zwarte vrouwen en mannen wonen hier terwijl ze ALLEMAAL een ander land hebben dat ze net zo goed hun thuis kunnen noemen. Ja, wie weet mis je de FEBO wel, maar moet je eens kijken wat er gebeurt mocht er hier echt oorlog uitbreken. Ineens weten alle zwarten of de weg terug naar Suriname leidt, naar de Antillen of naar een of ander Afrikaans of Midden-Oosten land.


Wij niet. Wij hebben alleen dit.


Welnu, zwarte vrouwen. Als het hier niet bevalt sla die weg terug nu maar alvast in. Doei!

omanders | 08-11-15 | 10:19

Pestkoppen zijn vaak een minderheid in een groep die een schaduw werpen over de meerderheid door luidruchtig, soms gewelddadig, en liefst via een hinderlaag, een slachtoffer te bespringen. Het slachtoffer wordt als voorbeeld toegetakeld zodat de stilzwijgende en toekijkende meerderheid geconditioneerd wordt om de pestkoppen subtiel en minder subtiel te 'pleasen'. Zo ontstaat een vorm van kolonialisme waarbij een minderheid privileges geniet ten koste van de meerderheid.
Edit: Tot zover het zweverige gelul. Toch jammer dat uitgerekend een stel negerinnen zich profileren als pestkop en een vorm van "reverse-neo-colonialism" nastreven.

Zeddegeizot | 08-11-15 | 10:13

Zet er een doosje 'poepkleur' naast en het is opgelost.

Lonestarr | 08-11-15 | 10:08

Nzume , Duurvoort , Simons c.s., ' one trick pony's ' met een ontzettend laag zelfbeeld!
Zullen ze echt niet doorhebben dat dit gezeur meer kwaad dan goed doet voor de groep die ze zeggen te vertegenwoordigen?
Verder is het niet slim om de hand die je voedt en je kansen aanreikt te bijten, dames.

BadLieutenant | 08-11-15 | 10:06

Verongelijkte gekleurde chickies ....... daar moet een ....... in

Roffel | 08-11-15 | 09:58

Als ik hetzelfde zou zeggen over getinten als zij over witten, zouden ze als racist wegzetten.
Racisme van getintiers bestaat kennelijk niet

Islamofiel | 08-11-15 | 09:46

Ik ben niet wit. Lazer op.

Piet Karbiet | 08-11-15 | 09:43

Humor? Enkele arrogante, oliedomme, salonradicale diversiteitsdames dragen hun feiten omkerende lariekoek uit via een blanke links-liberale auteur die met vader en broer een geschiedenisboek publiceerde waarin met nestbevlekkende graagte de zwarte - oeps - bladzijden in de Nederlandse geschiedenis worden geëtaleerd. De haat-de-blanke-man-diversiteitsdameshoofden zijn daarbij stemmig gekiekt door een blanke fotograaf die kind aan huis is in de oikofobe periodieken van blank Goedmensland.
Maar zoals we weten na Koewinsie: al is je koek nog zulke larie, aandacht volgt op bombarie. Gelukkig laten almaar meer mensen de dode media links liggen, waarmee de podia voor dit soort psychisch uitgedaagde types langzaam verdwijnen. We shall overcome.

De Vrijlansier | 08-11-15 | 09:42

"Het is fascinerend te merken hoe kwaad mensen worden van een zwarte vrouw met een mening.” Nou nee. Mensen reageren doorgaans (terecht) negatief op dit soort zelfverzekerde domheid, zeker als men het idee heeft dat er ook nog eens naar geluisterd wordt, maar met kleurtjes heeft dat niets te maken. Al mag ik daar als foute witman zonder "agency" eigenlijk helemaal geen mening over hebben.

Muxje | 08-11-15 | 09:32

Het ergste is misschien wel de verandering van het woord racisme en discriminatie! Tegenwoordig is de betekenis daarvan: een ad hoc argument tegen een stelling waar je het niet mee eens, gerechtvaardigd op basis van huidskleur of komaf.

Gräf&Stift | 08-11-15 | 09:26

Deze vrouwen maken een geforceerd probleem van iets wat er nauwelijks meer was in Nederland, het denken in huidskleur. Te veel met hun eigen arrogantie en slachtofferrol bezig om zich druk te maken om werkelijke misstanden; onderdrukking door religie, toename van slavernij van kinderen en vrouwen, achteruitgang van vrouwengelijkheid. Laten ze dat maar eens gaan linken aan huidskleur als dat zo nodig moet van ze.
miss error | 08-11-15 | 08:52

Precies: laten ze eens om zich heen kijken: eerwraak, vrouwenmishandeling, en kindermindermishandeling zijn levensgrote issues waar groot leed in schult. Maar dat maakt zich druk om de sticker op een make up doos. How low can you go?

Paljas | 08-11-15 | 09:11

Deze vrouwen maken een geforceerd probleem van iets wat er nauwelijks meer was in Nederland, het denken in huidskleur. Te veel met hun eigen arrogantie en slachtofferrol bezig om zich druk te maken om werkelijke misstanden; onderdrukking door religie, toename van slavernij van kinderen en vrouwen, achteruitgang van vrouwengelijkheid. Laten ze dat maar eens gaan linken aan huidskleur als dat zo nodig moet van ze.

miss error | 08-11-15 | 08:52

Volgens mij is Arzu Aslan zelf hartstikke wit.

fredflange | 08-11-15 | 08:42

Gekkies inderdaad. Ik zou ze met geen tang willen aanraken, niet vanwege hun kleur, maar vanwege hun gezeik.

mallekater | 08-11-15 | 08:31

Lees kritiek op de NRC, maar dat vind ik niet terecht. De kritiek zou zijn dat je dit soort verknipte een podium geeft. Ik zou juist willen zeggen dat dit artikel deze dames min of meer ontmaskert. Juist door dit artikel kan iedereen zien hoe racistisch deze dames zelf zijn en waarom ze door "blanke mannen en vrouwen" (of gewoon iedereen) niet serieus dienen te worden genomen. Bovendien zetten ze alleen maar kwaad bloed bij alles en iedereen. Maar goed. Het zou niet slecht zijn als iemand met Kahneman in de hand hun waanbeelden en onsamenhangende ideeën aanpakt.

Gräf&Stift | 08-11-15 | 08:18

Een sneu stukje.
Wel grappig om te lezen hoe Sunny Bergman wordt afgeserveerd als blanke activist voor een zwarte zaak. Die staat ook gelijk buitenspel.
Ik zie trouwens drie blanke vrouwen en een lichtgetinte vrouw met misschien andere gezichtskenmerken. Zouden de vorm en grote van lippen het volgende discriminatie item worden?
De belichter van de fotograaf en de fotograaf zijn vast ook racisten: de dames zijn te blank gefotografeerd...

Guust Kadaver | 08-11-15 | 08:15

Evocatus | 08-11-15 | 02:21

Misschien zit ik er naast, maar ik maakte uit het stuk niet op dat Seada Nourhussen de uitdrukking „uit het slop trekken” discriminerend vond, eerder te negatief. Dan zit het met haar Nederlandse taalgevoel denk ik wel goed, want ik moet zeggen dat ik ook wel enig nuance verschil proef tussen „het weer op gang brengen” en „uit het slop trekken”.

Maar het blijft natuurlijk gewoon spijkers op laag water zoeken. Of iets minder genuanceerd: gezeur.

Charlie36 | 08-11-15 | 07:44

Oké, ik ben om, bij deze ben ik officieel racist. En toch zou ik die ene doen, met mijn racistische sabel.

Boemibol | 08-11-15 | 07:43

@necrosis | 07-11-15 | 20:57
racist.

janjanjanjan | 08-11-15 | 07:23

Iedereen is gelijk.
Alleen is de een wat gelijker dan de ander.

pennestront | 08-11-15 | 07:17

Vervelend als je gekleurd bent, absoluut niet beschikt over enige kwaliteit en dan ook nog een verschrikkelijke aandachtshoer bent. Dan kom je uitsluitend in de belangstelling als je dat kleurtje op een vervelende manier exploiteert.

Okifenoki | 08-11-15 | 07:00

Een doosje met zwarte Schmink huidkleur noemen is vast ook niet goed.

Ik neem trouwens aan dat er inderdaad huidkleur staat en niet huidskleur, maar ja dat subtiele verschil zullen turkse dames wel niet begrijpen.

bergsbeklimmer | 08-11-15 | 06:35

Er bestaat ook zwarte huiskleurschminck. In december ruimschoots verkrijgbaar.

Rest In Privacy | 08-11-15 | 05:47

Socialisme... zucht

sickstyle | 08-11-15 | 03:36

Heb nooit mensen beoordeeld op huidskleur, maar door
Dat is correct. Anna Steijn is haar echte naam. ' Anousha Nzume, godnogaantoe. Nog nooit van enig gezond verstand blijk zien geven.
propagandhi | 07-11-15 | 23:41

Haar man is dan wel weer "wit", zou ze hem ook de hele dag lastig vallen om zijn huidskleur? Of hem s'nachts in bed helper whitey noemen?

Loner | 08-11-15 | 02:47

"Uit het slop trekken" is trouwens een gewone Nederlandse uitdrukking en wie daar iets discriminatoirs in ziet, zoekt spijkers op laag water.

Als iets in het slop zit dan betekent dat gewoon dat het beter kan (worden). Ja, er bestaan sloppen en sloppenwijken. Dus dat is m.i. behoorlijk lichtgeraakt, zeker bij Seada Nourhussen, journalist bij Trouw. Kom op zeg, ze werkt met taal, dus niet zo kleinzerig of kleinzielig. Niet ferm wijf pretenderen te zijn en dan zo jammerhouten. Maar goed HMMV of nee, HMSV
Salut! Evocatus

Evocatus | 08-11-15 | 02:21

""Witte mensen moeten eens luisteren"...
Ik moet dus helemaal niks.
En luisteren naar zeiknegers doe ik al helemaal niet.
Zoek een baan!
Ars Vivendi | 07-11-15 |"

Hé,hé, wat nou weer knullig. Mevr. Arzu Aslan is lerares basisschool. Dat is een behoorlijk zware baan en ik kan het weten. Dus een beetje goed lezen! Anders Begrijpend Lezen Deel I nog maar eens doornemen.

Of mevr. Seada Nourhussen, ze is journaliste bij Trouw. Nu kun je dat misschien prutskrant vinden, OK, dat mag/moet, maar ze werkt voor haar geld.

Als u ze wilt affakkelen, moet u dat zelf weten, maar realiseer u wel dat u ammunitie aandraagt voor hun stellingen. Oh, dat interesseert u niet. Nu, jammer dan.

Overigens vind ik dat Mariam el Maslouhi er volledig naast zit met haar kritiek op Sunny Bergmann. Alsof alleen maar een gekleurde filmer iets zinnigs zou kunnen zeggen.

Lulkoek/Kutkoek (doorstrepen wat.. etc) Dat is van hetzelfde kaliber als mensen wel eens opmerken je moet er geweest zijn, (een of nader klotegebied waar rotzooi heerst), bijv.) om erover te kunnen oordelen.
Salut! Evocatus

Evocatus | 08-11-15 | 02:13

"Witte mannen moet je breken"...
Sodeteringtyfuskenkerstraal toch op naar je eigen grafland... en daar wil ik best bij helpen.

Slipsnifter | 08-11-15 | 02:10

Domme negermeisjes beseffen niet, dat zonder blanke mannen en de slavenboot van oom Tom, ze nu in hun blote hangtieten en een rieten rokje, rijst aan het stampen waren.
Als 4e vrouw van Bobo de luie nietsnutneger, die de hele dag niets doet (zoals de naam al doet vermoeden)

Veritas Splendor | 08-11-15 | 02:08

Heb weer even de Bild online bekeken. Idd , ze zijn nog steeds aan het ruzie an het maken. Wat een verwarring .

edelweiss | 08-11-15 | 01:49

Met dit stukje ben ik het wel eens: "„Ik ruik ze”, zegt Arzu Aslan. „Witte mannen van rond de vijftig jaar, vaak linksig, met als handelsmerk antiracisme en anti-islamofobie – er is een heel clubje van op Twitter. Dat paternalisme! Ik heb tien keer liever een diehard racist.”

Hier bedoelt ze dus die hele linkse betuttelkliek, die eigenlijk erger is dan openlijke racisten. En in wezen zijn dit ook de ergste soort racisten omdat ze vanuit hun superioriteit menen die arme zwartjes te moeten "beschermen".

Mouth Of The South | 08-11-15 | 01:20

Wat een monocultuur zeg. Alleen maar flat white of latte. Waar is de long black of hot chocolate. Mensen alleen op kleur afrekenen is echt dom.

cameltoad | 08-11-15 | 00:33

Maakt hansaplast eigenlijk ook neger pleisters want anders hebben we weer iets.

Robhal | 08-11-15 | 00:29

Echt, dit bewijst maar weer dat de slachtoffer cultuur steeds meer van het padje af is. "Wij kunnen niet want blanke man" flikker toch op naar het land waarmee je jezelf identificeert.

Ik ken vier allochtone vrouwen waarvan eentje zo voor zwarte piet door kan. Zij verkregen door hard werken en investeren in zichzelf. Kei goede functies. En niet door het klagen neet als deze vrouwen. En dan ook nog niet eens met kritiek oom te kunnen gaan. Ben je blank dan hou je mond. Dat is de complete strekking van het verhaal. Want blanken zijn nooit slachtoffer van discriminatie.

Flikker toch op man. Mensen worden uitgezocht op achternaam. Dit heeft mij met stages vaak zat dwars gezeten. Omdat je net over die ene achternaam beschikt. Nou fucking bedankt NRC voor dit inhoudsloze stuk. Greenpeace zou jullie moeten lynchen voor papierverspillen

Spreek tegen je eigen volk en neem de stereotypen zelf weg in plaats van andere de schuld te geven

kakcriticus | 08-11-15 | 00:21

Varkens

Tipped Relic | 08-11-15 | 00:16

verbanden | 07-11-15 | 21:06
Dat je dit bent verbaast me totaal niet.
Eurotokkie | 07-11-15 | 21:08

scherp, heb ik vast verdiend ;-) voor nu lekker slapen en morgen weer een dag, eens kijken wie de white man nu weer beledigd, gediscrimineerd, kapot gemaakt of beschadigd heeft.

verbanden | 08-11-15 | 00:14

Het zijn ervaringsdeskundigen en wel hierom: 250 jaar geleden hadden hun voor-voor ouders te maken met slavernij.
Dat verklaart dat de 10-de generatie erna onzin uitbraakt.
Wat een droeftoeters.

Jan Dribbel | 07-11-15 | 23:48

Heb nooit mensen beoordeeld op huidskleur, maar door het gezever van mensen zoals deze dames begin ik er steeds anders naar te kijken. Zijn 24 uur per dag met huidskleur bezig, die Anousha wil zo graag zwart zijn dat ze zichzelf een afrikaanse naam heeft gegeven. Deze dames hebben psychologische hulp nodig.
Loner | 07-11-15 | 20:52

Dat is correct. Anna Steijn is haar echte naam. ' Anousha Nzume, godnogaantoe. Nog nooit van enig gezond verstand blijk zien geven.

propagandhi | 07-11-15 | 23:41

@BenBinnen | 07-11-15 | 22:45 Een hele doos negerzoenen.

Rest In Privacy | 07-11-15 | 23:39

Altijd lachen, gepigmenteerde witmansfobie klagers met een geknecht brein. Alhoewel brein, het lijkt wel of ze een extra maag, en darmen in hun hoofd hebben zitten. Er loopt namelijk alleen maar verbale diaree uit dat hoofd op het moment dat ze hun mond open deon.

Dr.Tatta.Macamba | 07-11-15 | 23:37

Ik ruik ze, getinte vrouwen van rond de dertig met een blogje en 4000+ Twitter volgers. Altijd zeurend over kleur en hoe dat er toe doet. De echte racisten van Nederland.

Asimov6 | 07-11-15 | 23:35

Ik begin het een beetje zat te worden om als witte man steeds maar in de grond getrapt te worden.
*Inez Weski belt*

Haloef | 07-11-15 | 23:32

Heerlijk stuk, ik viel met mijn blanke reedt van mijn stoel van het lachen. Dat die infantiele, racistische 'cultuurverrijkers' zich zo te kakken zetten. Kostelijk.
Overigens, 'helper whitey' is iets waar ik nooit voor uitgemaakt zal worden. Eat that, Sunny Bergman.

propagandhi | 07-11-15 | 23:28

<Wat de gekleurde vrouw lijkt te haten aan de witte man is zijn vermogen om te werken voor het gezin,geld aan hen te spenderen en trouw te blijven aan de vrouw waarvoor hij gekozen heeft zonder haar stelselmatig in elkaar te rossen.>
<Het is dus niet meer en niet minder dan pure jaloezie als je het mij vraagt.
Laat maar eens een gedegen onderzoekje op los op de relaties van de gekleurde dames en heren,denk dat je van verbazing van je stoel zult vallen hoeveel leed en verongelijktheid voor de frustraties zorgen die ze uiten met de racismekaart.>
deraderendraaien | 07-11-15 | 21:35
-
Spijker-Kop-Raak!
Vergeet ook niet de pure haat van, en verstoting door, gepigmenteerde families wanneer dochter/zus/nicht verliefd, verloofd, getrouwd raakt en op handen gedragen wordt door een "witte" autochtone partner. Dat leed, door eigen (allochtone) familie aangedaan, is vele malen groter dan het zg racisme of discriminatie door de "witmensen" in het algemeen.

appelvink | 07-11-15 | 23:23

Ik heb die pagina alleen maar bekeken om te kijken of er een plekje was waar reaguurders een flink potje duiding konden geven. Helaas was dat zo op het eerste gezicht niet zo. Maar goed ook, anders rookte die server nou nog van al het gal wat ik er overheen zou gedumpt hebben...
Echt, waarom is dit de mode? Het lekker bashen van whitey zonder te snappen dat juist dit racisme in de hand werkt. Nog nooit een hekel gehad aan andersgetinten totdat ik dit soort "oh kijk mij eens verontwaardigd zijn" typetjes tegen begon te komen. Fucking kwinsie. Verene sheperd. Deze mokkels. Echt, he-le-maal klaar met die mensen. Terwijl de vrouwen (ja, jij ook kwinsie) lopen te zeiken zonder door te hebben dat de ironie zo keihard op hun deur staat te rossen dat het in Groningen weer gaat beven figureren hun mannen en zonen in Opsporing Verzocht, en dan heb ik het niet over de dienders of presentatoren. Maar ach, ik vertel niet de waarheid. Ik ben een nazistische fascistoïde NSBse Ku-Kluxer, want ik stem Wilders. Waar blijft de massale terugkeer naar nuchterheid waar wij zo bekend om waren?

Vrije Nator | 07-11-15 | 23:16

„Ik ruik ze”, zegt Arzu Aslan. „Witte mannen van rond de vijftig jaar, vaak linksig, met als handelsmerk antiracisme en anti-islamofobie – er is een heel clubje van op Twitter. Dat paternalisme! Ik heb tien keer liever een diehard racist.”
-
Wtf?

herrieschepper | 07-11-15 | 23:00

Ik kan hier werkelijk niets mee. Wat een zeikwijven zeg.

M.I.L.F. | 07-11-15 | 22:58

@appeltjesgroeneweide | 07-11-15 | 19:41

Sjesus moederneukende gharistus. Wat brei jij een hoop onzin aan elkaar.

Even deconstrueren:

"Als mensen de ruimte krijgen om te kunnen zijn die ze willen zijn, krijg je ontaarding."

Als mensen dus *niet* gedwongen worden om in een keurslijf te leven, dan krijg je bederf, degeneratie, depravatie, perversiteit, verdorvenheid, etcetera. Dit is een pamflet voor het opgeven van individualiteit en het geruisloos opgaan in de grijsheid van collectivisme. Eendracht maakt macht en arbeid maakt vrij. Nette mensen neuken niet, behalve dan om god's akkers te ploegen?

"Het recht van de sterkste gaat per direct regeren en fatsoen en terughoudendheid verliest."

Dus als je een individualist bent, dan heb je geen moraal en ben je per definitie een losgeslagen randdebiel? Kom op nou.

"Je krijgt dus het fenomeen dat mensen met weinig inhoud de ruimte opeisen."

Je kunt inderdaad beter de knoet hanteren voor de grijze massa. Stel je voor dat ze zich roeren. Overigens wordt dom, plat vermaak met weinig inhoud nu met míjn belastingecenten gesubisidieerd.

"Dit geldt net zo goed voor allochtonen waarbij de slimmeren hun blessing 'counten'."

Geen idee wat je probeert duidelijkte maken, maar het klinkt als een nogal scheve vergelijking tussen enerzijds mensen met weinig inhoud en de slimmere allochtonen anderzijds.

Wat heb je gerookt of geslikt?

BenBinnen | 07-11-15 | 22:45

@spanarchist | 07-11-15 | 20:22 - eigen huidskleur bedoel jij. Hun huidskleur als verdienmodel heeft een burgeroorlog opgeleverd. Schijnt niet te mogen.

MarcS | 07-11-15 | 22:38

@Mark_D_NL | 07-11-15 | 20:05 - Jezus Christus nog an toe! Alsof jack daniels te zuipen valt, met of zonder ijs of warm of koud het blijft paardenzeik.

MarcS | 07-11-15 | 22:37

En maar zeiken op blanke mensen, via Twitter, en maar zeiken. Potentiële werkgevers denken na socialmedia controle ook echt: "hé ja, ik ben blank laat ik eens zo'n zeikerd in dienst nemen" echt wel hoor, serieus waar.

MarcS | 07-11-15 | 22:32

Ik herinner me dat 'n paar jaar geleden 'n Afrikaanse vrouw 'n Nobelprijs kreeg voor haar emancipatoire, (spreek uit: emancipatorre) eh, werk.
Maar men wist niet hoe gauw men de microfoon moest dichtdraaien toen zij eenmaal aan 't woord kwam, en stelde, 'dat Aids als ziekte speciaal door de witte man ontwikkeld was, om de zwarte mens in Afrika te onderdrukken'.
Enfin, het is in ieder geval gelukt haar naam in de eeuwige vergetelheid te brengen; niemand heeft 't nog over haar.
Er ontstaan altijd denkfouten bij mensen als ze zichzelf uit naam van de emancipatie een onaantastbaar soort gelijk geven; en die denkfouten krijg je er ook echt niet meer uit.
(Net zoals mensen ook 't woord 'emancipatoir' verkeerd blijven uitspreken met dezelfde uitgang als accessoir, want, zo denken zelfbewust in de camera poserende fasionchicks, ik wéét al hoé je accessoir uitspreekt, 'dus' weet ik 't ook bij emancipatoir. #Facepalm#.)
Ik bedoel dit maar te zeggen; domheid is 'n in zichzelf opgesloten beweging die van buitenaf niet meer bij te stellen is; domheid blijft immers wrijvingloos rondjes draaien om zelfgeschapen gelijk-hebben. Bij 'domheid' gaat 't altijd over anderen met veel te makkelijke verwijten, met als denkfout de logica; dat 'als de fouten van anderen maar groter zijn, dat je dan niet naar eigen (kleinere) fouten hoeft te kijken'. (En daarom blijft domheid anderen hoe-dan-ook beschuldigen, zodat ze nooit hoeven toe te komen aan zelfkritiek.)
Negers zullen 'dus' te makkelijk de racismekaart trekken. Anti-fascisten zullen dus te makkelijk de Godwin-kaart trekken. En ook politici zullen telkens hun eigen glazen stolp creëren, waarbinnen zijzelf door langzaam afnemende zuurstof, steeds dommere politiek-correcte dingen gaan denken en doen.
Telkens blijkt zo'n vorm van domheid zichzelf draaiend te houden, zolang ze zich maar ernstig kan nemen.
Is er dan nog wel iets 'tegen' die zelfvergenoegdzame domheid te doen (?) behalve schouderophalen (?), jawel hoor; door al die domheid niet serieus te nemen. Door er heel vaak, en heel hartelijk om te lachen en dat ook hardop te zeggen; dat je 't eigenlijk heel grappig vindt. Dat accepteren de zichzelf ernstig nemende dommerdjes niet (!), waarop ze nog even vanuit gespeelde gekwetstheid gaan huilen, of vanuit verontwaardiging schelden, maar dat geeft helemaal niet.
Het karikaturale geneuzel is echt niet serieus te nemen en we blijven er gewoon homerisch om lachen. Domheid heeft geen huidskleur. Overal komt domheid voor, en in dit geval dus ook bij negers.
Dames, lees 't even goed: als een keer een negerin iets dom doet, is ze daarmee 'n domme negerin.
Dus als in dit artikel van de NRC een heel setje negerinnen iets heel erg dom doen, dan zijn ze daarmee echt even hele domme negerinnen.
En dat zo'n krant dat dan in alle ernst afdrukt is werkelijk heel humorvol. Ik denk dat de redactie niet eens in de gaten had hoe grappig dat is. De NRC; onbewust humoristisch, zodat ze 't eigenlijk niet bedoeld kunnen hebben. Heren, dames ook, dank, dank voor dit artikel; deze wordt bewaard voor in heel veel toekomstige geschiedenisboekjes. Onbetaalbaar grappig. Veel leuker dan de kinderlijke Zwarte-Piet-karikatuur met kroeshaar, dikke lippen en gouden oorring. Want Zwarte Piet is slechts een verzinsel. Maar deze vrouwen, die deden 't toch echt zelf, dit bestaat echt (!), en dan met zo'n tekst, en dat ze 't niet eens in de gaten hebben, dat is om te gillen. Hun namen zullen net als die Oskar-winnares snel worden vergeten, maar deze teksten niet. Hilarisch. Grandioos. Geweldig. Voor eeuwig hét voorbeeld van dé grappige eyeopeners. Lees 't dan toch eens, há, en huiver dan met 'n grijns. Ach, ach.

Der Paulie | 07-11-15 | 22:29

Die vrouwen hebben een minderwaardigheidscomlex en/of zijn lui en/of hebben hoogmoedwaanzin, en verdienen een plekje op de sofa van de psych al was het maar omdat ze menen dat ze het recht hebben om ons overal van te beschuldigen. Maar hun gedram wordt helemaal lachwekkend omdat juist in Afrikaanse landen zoals Nigeria driekwart van de vrouwen veel geld uitgeeft aan vaak gevaarlijke huidbleekmiddelen. Die zijn dus kennelijk helemaal geen lid van de club 'black is beautyful' www.bbc.com/news/world-africa-20444798... . Ook in Nederland wordt er volop gebleekt.

Ci Ty33 | 07-11-15 | 22:22

Afgezien van het gezeik dat vrouwen blijkbaar eigen is... waarom denken die nog in kleur? Kleur is toch volstrekt irrelevant?

Barry Hay | 07-11-15 | 22:22

@LaatmaarLu? | 07-11-15 | 22:08: Zo is dat. Mark Rutte zal trots op ons liberale geluid zijn.

datdantochweerwel | 07-11-15 | 22:18

Eerste hit zo'n beetje op Google als je zoekt naar schmink in Google kom je dit tegenhttp://www.m-schmink.nl/oc/index.php?route=product/product&path=59_62&product_id=159 zeikwijven

deministerpresident | 07-11-15 | 22:14

Ik moest er bijna van braken.

Zeg maar | 07-11-15 | 22:10

Projecteren. Meer is het niet.

Sliptong | 07-11-15 | 22:10

@datdantochweerwel | 07-11-15 | 21:35
En daar ben ik het 100% mee eens: gewoon hard en goed werken voor je centen, daarmee creeer je de kansen voor jezelf. Niet met op je luie reedt de discriminatie kaart tevoorschijn trekken. Maar dat is natuurlijk wel zo makkelijk, hoef je niet veel voor te doen of geleerd te hebben.

LaatmaarLu? | 07-11-15 | 22:08

een grote doorbraak in het racismedebat :
wij zijn allemaal gelijk ! zoewarten ,
spleetogen en zandnegers hebben net als bleekscheten ; zeikwijven !!!

nemeton | 07-11-15 | 22:05

@ Charlie36 | 07-11-15 | 21:32

geeft inderdaad precies het extremistisch uitsluitende standpunt van de 'meisjes' weer. Zoals ik al eerder las hier, bi-polair. Allemaal.

De Treinende Rechter | 07-11-15 | 21:55

Wat vermoeiend allemaal; zijn we weer een achterhoede-gevecht rijker...

Waar_moet_het_heen | 07-11-15 | 21:43

Spartacus heeft schaamlippen.

Ongeblustekalk | 07-11-15 | 21:37

Ik heb bij diverse organisaties heel veel mensen aangenomen. Arische, roomblanke Hollanders, maar ook veel mensen in alle kleuren van de regenboog, ongeacht kleurtje, afkomst, religie, geaardheid, geslacht enz. In iedere groep zaten hele goede medewerkers en hele slechte medewerkers en alles wat daar tussenin zit.
.
Ik ken Marokkanen en Turken met een arbeidsethos, ambitie, gedrevenheid en discipline waaraan de gemiddelde blanke Nederlander een puntje kan zuigen. En ik ken er ook die ik graag heel snel weer kwijt wilde. Maar hetzelfde geldt voor de witte Hollanders.
.
Het gaat in Nederland al lang niet meer over ras of afkomst, wel over wat je presteert en toevoegt aan een organisatie of aan de samenleving. En dan komen vier vrouwelijke droeftoeters mij als blanke man van vijftig de maat nemen en mij racisme in mijn schoenen schuiven. Want dat zijn de ergste. Nou dames: kiss my ass. Nog nooit een issue geweest. Gewoon hard werken voor je centen, net als iedereen hier in Nederland, dan krijg je volop de kans. Als alle jongens en meisjes die zich achtergesteld en gediscrimineerd voelen dat ook zouden doen, zijn we heel snel van dit soort onzindiscussies af.

datdantochweerwel | 07-11-15 | 21:35

Wat de gekleurde vrouw lijkt te haten aan de witte man is zijn vermogen om te werken voor het gezin,geld aan hen te spenderen en trouw te blijven aan de vrouw waarvoor hij gekozen heeft zonder haar stelselmatig in elkaar te rossen.Want dat is wat heel veel gekleurde dames lijken te missen,een fatsoenlijke partner en vader voor de kinderen.En aangezien hun kerels ook niet vaak meer in de buurt zijn na de daad en de gevolgen,moet blanke vrouwen verteld worden dat hún kerels niet deugen.
Het is dus niet meer en niet minder dan pure jaloezie als je het mij vraagt.
Laat maar eens een gedegen onderzoekje op los op de relaties van de gekleurde dames en heren,denk dat je van verbazing van je stoel zult vallen hoeveel leed en verongelijktheid voor de frustraties zorgen die ze uiten met de racismekaart.

deraderendraaien | 07-11-15 | 21:35

Wel geweldig dat Peter R. de Vries, Tanja Jess en Sunny Bergman ook nog de wind van voren krijgen:

Het lastigst is dat misschien nog wel voor de mensen die menen dat ze in de discussie aan de ‘goede’ kant staan. Peter R. de Vries en Tanja Jess die op tv pleiten voor een ander uiterlijk van Zwarte Piet – „gevaarlijk”, vindt Arzu Aslan. „De juiste posities moeten worden bekeken door de juiste mensen. Je kunt pas werkelijk spreken van emancipatie als Zwarte Piet verandert omdat een zwarte zegt dat hij moet veranderen; anders is het een gunst van een witte.”

En:

„Het ging mij niet om de inhoud van de film maar om wie het zegt: Sunny Bergman. Hoort een witte vrouw zo’n film te maken? Ze had ook haar privilege kunnen delen en de film door een zwarte filmer laten maken. Heeft ze niet gedaan. Ik wil haar alleen maar zeggen: jij bent hier geen slachtoffer van.”

Je kunt het niet gauw goed doen :-)

Charlie36 | 07-11-15 | 21:32

Als dat soort wijven al werken, zijn het altijd lulbaantjes die uitsluitend dankzij subsidie van de boze witman kunnen bestaan.
Ik noem:
-
- dansbegeleider
- vertolker van de lichte muziek
- crosscultureelmediaal
- "iets" met diversiteit
-
Gaap.

Madame Poitiers | 07-11-15 | 21:31

Er is langzamerhand een hele industrie ontstaan rond spijkers op laag water.

.

Bij gebrek aan welig tierend racisme gaat men met de microscoop op zoek naar minuscule non-issues die met veel kunst en vliegwerk tot kleurenhaat worden gepromoveerd. Allemaal ongelofelijk tijdverspilling, maar soit, men gaat zijn gang maar.

.

Veel erger zijn de geschifte conclusies die uit dit soort nattevingerwerk worden getrokken. Die zijn namelijk wèl glashelder. De blanke man is de bron van alle kwaad en dient te allen tijde te worden gecorrigeerd, onderwezen en geremd. Het laatste beetje masculiene trots dat we als westerse mannen nog overhebben moet er ook nog uit worden getimmerd. Blank en man zijn is kennelijk een erfzonde.

.

Welnu, dames, mijn harige blanke reet.

63116114 | 07-11-15 | 21:28

In mijn ervaring (en ja, dat is 30+ jaar 020) kunnen meergetinte vrouwen heel goed voor zichzelf opkomen. Hun mannen zijn vaak zelfs bang van ze, en ze wegen drie keer zoveel. Dus wat meergetinte vrouwen vinden kan mij in principe geen reedt schelen. Wij, als blanke mannen, moeten ons eens zorgen gaan maken om kwetsbare blanke meisjes die dus niet zo'n grote bek hebben en alles maar lijdzaam moeten ondergaan. Willen we dat kwijt, verliezen of wegkijken? Mag hopen van niet. Dat lijden doen ze graag volgens de katholieke en gristelijke bullshidt, maar mijn reedt trapt er niet meer in. Sta eens op voor blanke meisjes. Behandel ze als een prinses maar ook op hetzelfde niveau. Deze donkere meisjes redden zichzelf wel meestal.

de grote Anti | 07-11-15 | 21:26

@Botte Hork | 07-11-15 | 21:10
Ik neuq geen bejaarden, hooguit dames die op hogere leeftijd nog seksueel actief zijn.
Een heel verschil...

necrosis | 07-11-15 | 21:26

@Wijze uit het Oosten | 07-11-15 | 20:47
Nee hoor. Tuan is meneer en Besar is groot.

Lupuslupus | 07-11-15 | 21:25

-weggejorist-

DeRuyter112 | 07-11-15 | 21:21

lingo star | 07-11-15 | 21:17
Ik kan je vertellen dat zwarte dames best wel te doen zijn.

Eurotokkie | 07-11-15 | 21:19

Wat wel grappig is dat die Gutmenschen mannen uit alle macht proberen aan te haken bij die vrouwen: Weet dat ik aan jullie kant sta. Wat een weekdieren.

Rest In Privacy | 07-11-15 | 21:17

„Zo is het steeds in Nederland; het moet niet oncomfortabel zijn, het moet gezellig blijven”, zegt Arzu Aslan. „Maar pas als je je ervan bewust bent hoe oneerlijk bevoorrecht je bent, kun je er serieus over beginnen te praten.”

Nou, beste Arzu, dat klopt wel maar ik begrijp dit waarschijnlijk niet op de manier zoals jij het bedoelde.

nikolaos | 07-11-15 | 21:17

Nee, ik zoek de wereld van de zeurnegers ook niet op. Maar toch wordt elke dag de verminkte moralistische diarree van deze klagers over Nederland heen gestort, ondanks dat ze in 1 van de minst racistische landen ter wereld leven.

De Psychiater | 07-11-15 | 21:16

@deEik | 07-11-15 | 19:57
Huidskleur, kleur van ogen, whatever; tis maar 1 van je genen. Als je unieke genen passen in een suikerblokje; that's it; je lichaam; voorbij het lichaam zijn we allemaal allang hetzelfde; maar met andere perspectieven.

janjanjanjan | 07-11-15 | 21:16

Mensen die mekkeren over racisme en discriminatie zijn bijna altijd laag opgeleid, maatschappelijk onsuccesvol en sociaal incapabel.
jemagookniksmeer | 07-11-15
Heh heh heh.....
Ik sla iedereen die het niet me mee eens is op zijn bek, dat is een sociale interactie van jewelste en ben ik dus sociaal capabel.
Maatschappelijk onsuccesvol zegt u? Iedereen in de bajes is bang voor mij. En terecht, dus dat klopt niet.
Laag opgeleid? Wat is laag? Impliceert dat dat ik dan weinig verdien. Die wietplantage van mij in Suriname wel eens gezien? Tesla here I come.

MyCatIsDoingThis | 07-11-15 | 21:16

Het mooie is, is dat je als jammerende zwarte vrouw ten alle tijden de schuld -van wat dan ook- aan de witmans kan geven. En daarmee lijken ze een beetje op moslims of vrouwen (?!). Wel hier willen wonen maar dan moet ook alles aan hun wensen worden aangepast.
Dus een man willen maar dan moet deze zo veranderd worden dat hij naar jouw wensen is afgericht.
--
Eisende en claimende allochtonen (en autochtonen) doen het zelfde als moslims. Als vrouwen. Dingen naar hun hand willen zetten en daarbij over de grenzen van een ander gaan.

appeltjesgroeneweide | 07-11-15 | 21:14

Bastie | 07-11-15 | 21:09
Dat is niet raar. Toch leef ik als kleurling liever in een Nederlandse samenleving dan een waar bruin de standaard is.

sastro | 07-11-15 | 21:14

SamKoeman | 07-11-15 | 19:53
whahahaha Dit krijgt hier de tegel van de dag award. en hangt morgen op de wc.

jack and friends | 07-11-15 | 21:13

Voor alle dames vanaf de kleur beige,een tip van een witte dame die altijd vanaf half mei qua kleur jullie kant op probeert te komen.(want staat mooi)
Hou jullie benen stevig tegen elkaar met een man in de buurt,dan stopt racisme bij jullie!

deraderendraaien | 07-11-15 | 21:11

Een keer de 180 graden linkse gutmensch indoctrinatie toepassen omdat ik van mening ben dat-ie nu wèl opgaat (in tegenstelling tot bij de definiëring van de PVV kiezer of anderszins rechtsdenkende):
Mensen die mekkeren over racisme en discriminatie zijn bijna altijd laag opgeleid, maatschappelijk onsuccesvol en sociaal incapabel.

jemagookniksmeer | 07-11-15 | 21:11

@necrosis | 07-11-15 | 21:08
Miste het woord bejaardenneukende in de zin?

Botte Hork | 07-11-15 | 21:10

Wat een gezeik. Gewoon negeren dat gezwets.

De Geus | 07-11-15 | 21:09

"Dat is het vanzelfsprekende uitgangspunt dat in de Nederlandse, de westerse samenleving wit de standaard is."

Als rond de 90% wit is, dan is dat ook de standaard.
moeilijk he, wiskunde.

In Afrika is zwart de standaard.
etc.

In India bruin.
Is dat raar?

Bastie | 07-11-15 | 21:09

En ik zing elke avond voor mij dochtertje het liedje:
Tien kleine nikkertjes
Die zaten op het hek
Toen viel er eentje af
Toen waren er nog maar negen
Enz enz
Dus een vraag aan de goegemeente alhier;
Is dat nou instutstatlerenwaldorferadeel racisme, of gewoon Quinsy de les lezen?

MyCatIsDoingThis | 07-11-15 | 21:08

@Botte Hork | 07-11-15 | 20:59
Je komt in de buurt, het klinkt al beter.
Enne...24:00 bestaat niet, of was dat een soort van hint?

necrosis | 07-11-15 | 21:08

Over huidskleur condooms hoor je ze trouwens niet zagen

waragainstclimate | 07-11-15 | 21:08

verbanden | 07-11-15 | 21:06
Dat je dit bent verbaast me totaal niet.

Eurotokkie | 07-11-15 | 21:08

Zelfs de schoolkrantredacteur heeft zinnige kritiek op dit artikel. Dan is het wel heel erg gesteld.

spanarchist | 07-11-15 | 21:07

McMarx | 07-11-15 | 21:03
Er zijn heel wat gekleurde vrouwen die heel aangenaam zijn en waar naar ik zeker wel wil luisteren, maar deze zijn lang niet zo irritant als de vrouwen in het artikel die carriere proberen te maken door een engelstalig ideologisch jargon. Joop.nl is er dol op.

Rest In Privacy | 07-11-15 | 21:07

Alle schminkdozen in de ban, sofort!

waragainstclimate | 07-11-15 | 21:06

@Eurotokkie | 07-11-15 | 21:05
Of een Indiaan.

Mark_D_NL | 07-11-15 | 21:06

Vervang overal 'witte mannen' door 'zwarte vrouwen' en je krijgt een klacht bij meldpunt discriminatie.
'Zwarte vrouwen, moet je breken'.
'Zwarte mensen moeten eens luisteren'.
etc.

Bastie | 07-11-15 | 21:06

knetterdeknetterdeknetterdeknetterdeknetterknetterdeknetterdeknetterdeknetterdeknetterknetterdeknetterdeknetterdeknetterdeknetterknetterdeknetterdeknetterdeknetterdeknetterknetterdeknetterdeknetterdeknetterdeknetterknetterdeknetterdeknetterdeknetterdeknetterknetterdeknetterdeknetterdeknetterdeknetterknetterdeknetterdeknetterdeknetterdeknetterknetterdeknetterdeknetterdeknetterdeknetterknetterdeknetterdeknetterdeknetterdeknetterknetterdeknetterdeknetterdeknetterdeknetter g e k.

verbanden | 07-11-15 | 21:06

McMarx | 07-11-15 | 21:03
Een boerenmeid dus.

Eurotokkie | 07-11-15 | 21:05

Zwarte racisten zijn nog erger dan witte racisten

Maaiveld | 07-11-15 | 21:04

Deze zeurend zwarte dames willen gewoon niet accepteren dat ze niet blank zijn. Die Koerdische mevrouw heeft weer een ander probleem met haar uiterlijk.

sastro | 07-11-15 | 21:04

Ik heb niks met donker gekleurde wijven. Geef mij maar gingers. Sorry.

Rest In Privacy | 07-11-15 | 21:03

ze zeggen eigenlijk dat ze niet kunnen 'winnen', niets kunnen veranderen, niets meekrijgen, geen invloed hebben, geen macht. Alleen hele moeilijke zeurconstructies bouwen en dat is natuurlijk knap frustrerend.

Risingson | 07-11-15 | 21:00

@necrosis | 07-11-15 | 20:44
Je weet dat jij alleen na 24.00 uur je muzakjes mag draaien!!
Ok, poging 2:
Engextreemrechtseneonazistischeroomblankeslavendrijvendeduivelsaanbiddendefacistischekampbeulmetwalgelijkerassenhatendetrekjesvertonendeklukluksklanpuntputspvvstemmendehuftertokkiereaguurder?
Of overdrijf ik nu?

Botte Hork | 07-11-15 | 20:59

Maar kunnen de dames uitleggen wie de blanke mannen zijn?
Ik heb laatst een trip gehad met wat vrienden. De helft had op een of andere manier negerbloed in zich. De lokale bevolking had het over blanke mannen. Ik zie hier ook maar een negerin en die is volgens mij ook niet 100% soewart.
Stop eens met een kleur te zijn.

miko | 07-11-15 | 20:59

Wat een wereld leven we in, dat als iemand met een blanke huidskleur en van het mannelijk geslacht wordt geboren automatisch zijn leven lang als racist wordt gebrandmerkt. Als je daarover nadenkt denk ik dat dit zogenaamde "racisme" debat compleet is doorgeschoten en in plaats van gelijkheid en verdraagzaamheid, polarisatie en haat tot doel heeft.

Short | 07-11-15 | 20:58

Ben blij dat ik dit soort Twitter, Facebook en andere sociale media opiniemakers niet ken. Raar gedoe allemaal.

Latrinalia | 07-11-15 | 20:57

Kijk of de vrouwen nu wit of zwart zijn, ze horen gewoon in de keuken thuis en om 18:00 uur moet het eten op tafel staan.
Voor de rest gewoon mond houden ja.
* trekt een biertje open *

Eurotokkie | 07-11-15 | 20:57

@janjanjanjan | 07-11-15 | 20:48
ManManMan, wat zijn de zwitsals van een treurig niveau anno 2015

necrosis | 07-11-15 | 20:57

Ach vrouwen ga toch koken.

Rest In Privacy | 07-11-15 | 20:57

Mariam El Maslouhi, zelfbenoemd Activist - Moroccan - Dutch - Feminist - &#1576;&#1606;&#1578; &#1589;&#1581;&#1585;&#1575;&#1569; - Anti-Racism - Displaced - I work with kids - Musicfreak, bla - bla - bla en nog wat meer bla bla mag wel langskomen voor gezellig onderonsje. Ik zou dat &#1576;&#1606;&#1578; &#1589;&#1581;&#1585;&#1575;&#1569; 'woestijn meisje' met een attitude keihard doen.

Zaniksmurf | 07-11-15 | 20:56

jezus. vrouwelijke getinte facebook opiniemakers die ook nog eens in de amper nog gelezen papieren krant staan en die de witte man, herstel het systeem even corrigeren. wauw. heel indrukwekkend wat deze dames orakelen. ik heb helaas de pdf geopend en even snel gelezen, maar wat me opvalt is dat deze dames eigenlijk zelf niet zo zuiver op de graat zijn, white privilege, ik zeg niet blank ik zeg wit, de zwarte, blank is geen kleur, ze is wit maar kent haar plaats, wit institutioneel, bewust van mijn eigen kleur, compleet ongesteld worden van een potlood in een schminkdoos. en dan glashard ontkennen zelf racist te zijn, dit gewoon dus toch echt te zijn door alles maar dan ook alles aan een kleurtje op te hangen. maar goed, ik als witte man zal het allemaal wel niet begrijpen en moet meer leren luisteren? naar deze onzin? van iemand met 1.891 volgers? ooooh maar jullie hebben "agency". nee, prima dan om onzin te verkondigen en dingen wederom met dooddoeners te beantwoorden; zelf luisteren en leren hoeft uiteraard weer niet. een witte die iets goeds doet voor een zwarte had het de zwarte moeten laten doen? jezus, hoe komt je brein erop. apetrots (sorry dames voor het woord) op de eigen identiteit zijn maar eigenlijk mag de witte dat niet zijn, maar dan gaat het opeens weer niet over het individu. jezus. wat een complete onzin heb ik net gelezen en eigenlijk een schande dat nrc hier een podium voor biedt; blijkbaar had de krant net wat te weinig kwaliteits journalistiek op de plank liggen om hem te vullen. leven en laten leven zullen deze schreeuwers helaas nimmer toelaten in hun verdwaasde zoektocht naar aandacht. weet je dames, door Quinsy Quinsy te noemen en blijkbaar heel serieus te nemen halen jullie helaas alle geloofwaardigheid onderuit. de kloof tussen de witte boze man en 40 jaar multikul is blijkbaar nog groter dan ik dacht. maar laten we het simpel houden dames: laat mij met rust dan laat ik jullie met rust. graag zelfs.

verbanden | 07-11-15 | 20:56

@francisca van jole | 07-11-15 | 20:46
Ik onderschat mijn vijanden nooit maar heb liever contact met lieve, rijpere vrouwen.
Je weet toch?
Enne... van mijn 'dinnetjes afblijven hè.
*grijns*

necrosis | 07-11-15 | 20:54

Zoals zovaak, ja NL is smerig racistisch land, een hel voor alle gekleurde mensen, ik zou maar emigreren naar een heilstaat in het MO of Afrika.

bijna_raak | 07-11-15 | 20:53

francisca van jole | 07-11-15 | 20:46
Niet waarschijnlijk. Deze mensen willen helemaal niet discussiëren met andersdenkenden. Stel je voor dat die met argumenten komen waar ze niets tegen in te brengen hebben en dat ze opeens over hun eigen verongelijktheid na moeten denken.

spanarchist | 07-11-15 | 20:53

Heb nooit mensen beoordeeld op huidskleur, maar door het gezever van mensen zoals deze dames begin ik er steeds anders naar te kijken. Zijn 24 uur per dag met huidskleur bezig, die Anousha wil zo graag zwart zijn dat ze zichzelf een afrikaanse naam heeft gegeven. Deze dames hebben psychologische hulp nodig.

Loner | 07-11-15 | 20:52

@deEik | 07-11-15 | 19:57
Het DNA is compleet anders???
In wat voor opzicht?

miko | 07-11-15 | 20:50

@necrosis | 07-11-15 | 20:26
Ben je bruin? Misschien sluiten ze je dan buiten van hen haat. Evenals een documaker haar taak had moeten overlaten aan iemand met een bruine huid ipv haar eigen beste beentje voor zetten.

janjanjanjan | 07-11-15 | 20:48

Ook mooi dat de negervrouwen er geen Turks-Koerdische vrouw bij wilden. "Black privilege" blijkbaar.
"Wij zwarten bepalen zelf wel wie er gediscrimineerd wordt en wie niet."

spanarchist | 07-11-15 | 20:48

@VanBukkem | 07-11-15 | 19:58
Net zoals ik in Indonesië aangesproken wordt met "Tuan" of nog erger "Tuan Basar"..
Witte overheerser...

Wijze uit het Oosten | 07-11-15 | 20:47

@necrosis | 07-11-15 | 20:26
Wie weet nemen ze nog wel contact met je op onder het motto "leer je vijand kennen"

francisca van jole | 07-11-15 | 20:46

@necrosis | 07-11-15 | 20:44
Neneneneneneee! Waarschijnlijk een stel bejaarde vrouwen die een banjo spelen.

de grote Anti | 07-11-15 | 20:46

Artikel nu gelezen.. heel spijtig dat zij zo in het leven staan.. zeker die Seada Nourhussen. Als heel je perspectief op bijv. alle blanke mannen zo donker is, misschien heb je dan zelf het wel licht uit staan? Het is geen kwestie van kleur, of wie van welke kleur. Iedere kleur kan slachtoffer van racistische individuen worden; hetgeen mij als blanke reiziger, en wonende in een land waar mijn kleur een minderheid is, ook continu overkomt.
Het enige dat ik hieruit kan opmaken, is dat die individu m.i. zichzelf minder heeft ontwikkelt dan ik graag zou zien, so be it en kunnen ook zij vaak niets aan doen; ik vorm mijn eigen omgeving waar ik wat van aantrek. "Blondjes zijn dom"; dat kan wel zeker? 1% van jullie cellen is bruin; de rest is zo blond als het maar kan zijn.

janjanjanjan | 07-11-15 | 20:45

Vrouwen zeuren, dus ook vrouwen met een kleurtje zeuren.

gast128 | 07-11-15 | 20:45

Wat een kutleven moeten deze narcistische continue verontwaardigde wijven hebben. Je zal der maar 1 op je verjaardag krijgen.

Woef! | 07-11-15 | 20:45

@Botte Hork | 07-11-15 | 20:37
Het begint erop te lijken, maar ik ben nog niet onder de indruk.
Misschien moet ik weer eens een muzakje posten.....

necrosis | 07-11-15 | 20:44

Ik krijg er spontaan koppijn van, PMS denk ik. Privileged Man Syndrom.

knutsel | 07-11-15 | 20:41

-weggejorist-

niv01 | 07-11-15 | 20:41


Dus nogmaals de vraag:
Waar zijn al die baas-in-eigen-buik-types uit de 60-er en 70-er jaren toch gebleven?
Ars Vivendi | 07-11-15 | 20:25
-
Die zijn ondertussen dood of in een verzorgingstehuis en zien dat hun verworven rechten, 50 jaar is teruggeworpen in de tijd. Hoe schrijf je schijtwijven eigenljk?

Politicusincapabelus | 07-11-15 | 20:41

@koosnaam | 07-11-15 | 20:33
Nope, helemaal niets.
*dikke boehoe doet*

necrosis | 07-11-15 | 20:41

@mezelf
vaal = vaak

de grote Anti | 07-11-15 | 20:41

Kolere zeg, wat ben ik toch blij altijd met 'verpakte' comments op GS. Ik zit veel te vaal op dumpert de boel te fucken. Maar ook dat heeft een reden. Dat is waar de jongeren rondhangen.

de grote Anti | 07-11-15 | 20:40

@necrosis | 07-11-15 | 20:26
Viezevuilegoreblankenazifacistoïdediscimerendetotaleblankeracistischedictatorhufter?

Botte Hork | 07-11-15 | 20:37

Zou deze zogenaamde sisterhood niet beter kunnen ageren tegen mannen, die vrouwen onderdrukken vanuit hun achtergebleven zandbakreligie?

Captain_Hindsight | 07-11-15 | 20:37

Laten we nog een paar miljoen niet-westerlingen die ons haten naar nederland halen, lachen man, lekker prrrrrogrrrrressief.

Slipsnifter | 07-11-15 | 20:36

Cultureel marxisme in optima forma. Trouw aan Gramsci en de Frankfurter Schule de lange mars door de instituten gemaakt en nu de huiskleur van de progressieve beweging. Met als voordeel dat de verworpene niet aan zijn klasse kan ontsnappen door ontwikkeling. Maar eeuwig kan zeiken over zijn of haar achterstandspositie. En de hele industrie die hierop gebouwd is, vult de zakken uit de ruif van het algemeen. Ras - wat dat ook mag zijn - wordt een verdienmodel en wie het hardste zeurt, die beurt.

Glasgow Argus | 07-11-15 | 20:35

@Ars Vivendi | 07-11-15 | 20:04
Dit is een echt een punt. Al deze verongelijkte vrouwen schijnt het niets te interesseren dat er een paar duizend kilometer verderop druk wordt verkracht en gehandeld in meisjes en vrouwen.
--
Maar o wee wanneer e weer in een duister hoekje zogenaamde racisme hebben gevonden dan gaan ze wel los. Maar druk zetten op de NL regering om wat te doen aan de vrouwen handel door IS... Nee daar hebben ze geen tijd voor. Wat een treurige vrouwen van middelbare leeftijd.

Mark_D_NL | 07-11-15 | 20:33

@necrosis | 07-11-15 | 20:26

Heeft dat al wat bezoekjes van de fatsoens politie opgebracht?

koosnaam | 07-11-15 | 20:33

@necrosis | 07-11-15 | 20:28
LOL

Ars Vivendi | 07-11-15 | 20:33

@Ars Vivendi | 07-11-15 | 20:25
Die muur was niet alleen ter bescherming van de leidsters...

Mastermattie | 07-11-15 | 20:30

Ben blij dat ik niet zwart ben, ik zou me dood schamen als ik met dergelijke bullshit geassocieerd werd. Domheid kent inderdaad geen grenzen.

Anjin Mohammed | 07-11-15 | 20:30

Deze vrouwen zoeken Racisme.

Mark_D_NL | 07-11-15 | 20:29

@Ars Vivendi | 07-11-15 | 20:25
*zich aansluiten doet bij baas-in-eigen-onderbuik*

necrosis | 07-11-15 | 20:28


Racisme zit in hun hoofd als verklaring voor hun eigen twijfels en onzekerheden, minderwaardigheidsgevoelens en gevoelens van uitsluiting. Dit zijn emoties waar ieder mens mee te kampen heeft in meer of mindere mate. Ook witte autochtone mannen. Maar die kunnen het niet op hun huidskleur gooien en moeten de eigen persoonlijkheid dan eens kritisch onder de loupe nemen.

Paljas | 07-11-15 | 20:28

Als je weinig talent hebt, als je leven eigenlijk een aaneenschakeling van treurnis is gaan ze daarover zeiken. Echt racisme moet bestreden worden, gezeik over niet bestaand racisme ook. Het is een hoop gezeur van treurige gevallen, neem die patient Halve Gario. En dat wordt nog in tv-programma's gehaald ook.

Ruud5 | 07-11-15 | 20:28

Als GeenStijl de vijand is, wie ben ik dan met mijn 62,7K aan comments?

necrosis | 07-11-15 | 20:26

@Mastermattie | 07-11-15 | 20:12
Ik begrijp er werkelijk geen ene reet van. Dat er nagedacht werd om bij een moskee (Gouda) een muur op te trekken, omdat woestijnvolk-mannen niet geconfronteerd willen worden met burkaloze kinderdagverblijfleidsters. Niemand die zich daar druk over maakt!
Dus nogmaals de vraag:
Waar zijn al die baas-in-eigen-buik-types uit de 60-er en 70-er jaren toch gebleven?

Ars Vivendi | 07-11-15 | 20:25

Idioten. Die zeikers maken zelf het onderscheid, of ze nou bruine of blauwe ogen hebben; ze blijven focussen op verschillen en geschiedenis ipv overeenkomsten vooruitgang; hoe klein het verschil ook kan zijn, ze blijven bijdragen aan het probleem.

Ondertussen gaat de 3e met het been heen; Unilever verkoopt hier producten om bruin te worden (bruin = tijd voor de zon, dus rijk/status) en in landen met overwegend bruine mensen verkopen ze een hele range huidproducten met bleek (bleek = niet buiten in de zon werken, dus rijk/status).

Puntje bij paaltje; A+B hechten waarde aan uiterlijk en betrekken het bij al hen kleinzerige gedoe, en de ware multinational / multiculti bewuste lui pakken de winst.

Ga je toch nuttig maken ipv dat gezeik; zorg dat je rijk wordt, enkel met inzet van geld kun je echte verandering op schaal teweeg brengen.

janjanjanjan | 07-11-15 | 20:25

Een tip, dames: zie jezelf als blank+ en draag dat ook uit.
Denk daar maar eens diep over na.

van Griendsven454572 | 07-11-15 | 20:23

Huidskleur als verdienmodel. Ze zijn in ieder geval wel innovatief.

spanarchist | 07-11-15 | 20:22

Ze beweren niet dat blank slecht is, alleen dat niet iedereen aan Blank lijdt. Ik heb nog een pot Sinterklaaskleurige schmink staan, voor de huidkleur-uitgedaagden onder ons die eigenlijk blank willen zijn, maar nog niet uit de kast durven komen.

Nivelleermarionet | 07-11-15 | 20:21

Dus... als bleekscheet ben je bij voorbaat racist, en wanneer je het daar niet mee eens bent dan is dat racisme.
Zou blanke vla nog wel mogen? Of zouden we, in het kader van evenwicht, chocoladevla om moeten dopen tot bruine vla?
En mogen lampen nog wel 'wit licht' geven in plaats van duisternis verspreiden?
Vragen...

van Griendsven454572 | 07-11-15 | 20:19

Ik wens deze dames veel succes met hun strijd. Als blanke man mag ik namelijk niets anders zeggen dan dat.

Toch wil ik graag het lichtgeraakte tere zieltje van "Anousha N'Zoume" zeggen(heette ze niet Karin van Bloemendaal of zo? en heeft haar vader haar niet in de steek gelaten?(oh nee dat is een black privilege), en was haar Russische blanke moeder niet slim genoeg om een trouwe blanke man aan de haak te slaan die vast met alle liefde voor haar opvoeding heeft gezorgd en betaald?)
Jij bent geen neger.

De Treinende Rechter | 07-11-15 | 20:19

@Mark_D_NL | 07-11-15 | 20:05
*kloenk! *

Botte Hork | 07-11-15 | 20:19

Terecht weg met ons!

ministerSinister | 07-11-15 | 20:18

Ik denk zomaar dat het overgrote deel van onze gekleurde Nederlanders niet zo bezig is met huidskleur. Het zijn de kleine gekkies die in Nederland spreekruimte krijgen. De gemiddelde persoon hoor je nooit.

Politicusincapabelus | 07-11-15 | 20:15

@vraagstaart | 07-11-15 | 20:10
Ik stoor me de laatste tijd vooral aan het "hun" (bezittelijk) en "hen" (verwijzend)

Mastermattie | 07-11-15 | 20:13

Een goed vriend vriend van me uit Kaapstad vroeg me laatst of ik het verschil wist tussen een toerist en een racist. Het antwoord was: twee weken!

Freddie Stobart | 07-11-15 | 20:12

...'GeenStijl is weliswaar een vijand, zoals PowNews dat is, maar het is ook een andere wereld. Deze vrouwen zoeken die wereld niet op'... Nee stel je voor zeg, ze blijven liever in hun zwaar gesubsidieerde ebbenhouten toren zitten...

Zenzeo | 07-11-15 | 20:12

@atheïstisch stemvee | 07-11-15 | 19:37
Die enclave hebben we al in Europa. Het heet "Nederland".

Stichpimpelibock | 07-11-15 | 20:12

@Ars Vivendi | 07-11-15 | 20:04
En wat dacht u van huwelijken... Mogen ze zelf hun man uitzoeken?

Mastermattie | 07-11-15 | 20:12

Als deze vrouwen het mogen hebben over "witte arrogantie", mag men het dan óók hebben over zoiets als "zwarte luiheid"? We willen natuurlijk niet meten met twee maten of er een dubbele moraliteit op nahouden. Toch?

Gualtiero | 07-11-15 | 20:11

Het valt voor ons witten ook niet mee om Algemeen Beschaafd Negerlands te leren.

vraagstaart | 07-11-15 | 20:10

Dit is het soort gleufdier dat graag wereldkampioen touwtrekken wil worden. Het zijn de kleurtjes die vroeger Idi Amin en nu Mugabe steunen in hun eigen apartheidsstrijd.

BananaMonarchy | 07-11-15 | 20:10

Begrijpen deze "dames" wel dat als zij lekker assertief (=agressief) andere mensen benaderen dat dan de ander niet meer positief tegenover hen staat? Nee dus. Rascisme zit in hun hoofd, als irrationele goedmaker voor hun onaangepaste "assertieve" gedrag, hun eigen feilen. Geen woord verder aan vuil maken.

LaatmaarLu? | 07-11-15 | 20:09

"Witte mensen moeten eens luisteren", het enige dat ik las in de pdf waarna ik hem direct weer afsloot.

Als er GODVERDOMME een soort mensen is dat altijd en eeuwig maar op eieren moet lopen en overal rekening mee moet houden om de zogenaamde "niet-witte mens" maar vooral op geen enkele manier dan ook maar voor het hoofd te stoten is het de "witte mens" wel. Ik weet niet hoor maar Nederland heeft de "witte loper" jarenlang voor iedereen uitgelegd. Misschien moet de "witte mens" maar eens wat minder gaan luisteren naar dat oeverloze slachtoffergedram van de "niet-witte" mens. Je bent niet speciaal omdat je "niet-wit" bent. Luister daar maar eens naar.


Wiggin | 07-11-15 | 20:09

Er was een tijd dat ik vlekken in mijn nek kreeg als ik weer eens werd uitgemaakt als rascistische witte man. Pislink werd ik ervan, inclusief vlekken voor mijn ogen.
Vandaag de dag vervult het mijn dag met vreugde en een gelukzalig gevoel. Ben er werkelijk zo klaar mee...

Klik_hier | 07-11-15 | 20:08

Tofik is een kanjer van een zeikwijf, maar hier wordt hij toch overtroffen.

koosnaam | 07-11-15 | 20:07

As an on-line discussion grows longer, the probability of a comparison involving Rasicm approaches 1.
1e wet van Watergeus.

watergeus | 07-11-15 | 20:07

@Botte Hork | 07-11-15 | 20:03
Lekker. Zet er maar een jack daniels naast. geen ijs. kamertemperatuur.

Mark_D_NL | 07-11-15 | 20:05

Wat trouwens jammer is dat 'het feminisme' overleden is. Er komt niemand meer in opstand tegen onderdrukte moslimdames, tegen kledingvoorschriften die ons door de islam worden opgelegd, de scheiding van mannen- en vrouwenrechten die de islam voorschrijft.
Waar zijn al die baas-in-eigen-buik-types uit de 60-er en 70-er jaren toch gebleven?

Ars Vivendi | 07-11-15 | 20:04

Heb stuk gelezen, snap niks van.

McNulty | 07-11-15 | 20:04

@Mark_D_NL | 07-11-15 | 20:00
Dat zuigt ook hard! Maar door schade en schande worden we toch wijzer. Biertje?

Botte Hork | 07-11-15 | 20:03

Cognitieve dissonantie - het onvermogen de realiteit in te passen in het denkraam.

Festinger draait zich om in zijn graf.

Ik zou je scriptie nog maar niet aanvragen, Mariam. Veel volgers en onzin uitkramen op Twitter staat nog niet gelijk aan echte inhoudelijke kennis.

Kijk maar naar @lalalalinder

Snackbar van Allah | 07-11-15 | 20:03

@tejootje | 07-11-15 | 20:01
Ik ook *grijns*.
Dat visualiseren draagt wel bij aan het besef hoe smerig dit gejammer eigenlijk is.

Mastermattie | 07-11-15 | 20:02

Jah, ik ben nog steeds een beetje verontwaardigd over de edit die ik van joris kreeg op dumpert toen ik dacht dat er WEER het zoveelste blanke meisje in elkaar getrapt werd door onze lieve cultuurverijkers. Maar deze dingen liggen gevoelig, snap ik. Wat we ermee aanmoeten weet ik niet. Niemand weet het. Maar, ik kom op voor witte (kwetsbare) meisjes en dat ruiken ze. Dus toch goed nieuws. Laatst ook weer eentje met een lullige 'waar ben ik' vraag en wegwijzingen nodig.. Geen probleem, ik help je wel meisje. Maar als je meer over mijn reedt wilt weten zul je toch echt zelf de eerste stap moeten zetten, want wij mogen dat niet schijnbaar. Alleen negerts mogen dat.

de grote Anti | 07-11-15 | 20:02

@knutsel | 07-11-15 | 19:48
Racist!
--
Maar zoals mijn opa het altijd zei: "al zijn ze geel, zwart of groen, Heeft het Tieten dan wil ik ze altijd wel doen". Mijn oma had een andere versie. Kom ik nog een x op terug.

Mark_D_NL | 07-11-15 | 20:02

Deze vrouwen moeten allen eens luisteren naar Prince Ea: www.youtube.com/watch?v=q0qD2K2RWkc You're not black, we're not white.
"Dat is het lastige voor niet-zwarte deelnemers aan de discussie over racisme – ze hebben hierin het minste recht van spreken, zegt Aslan, ze hebben geen agency". Nee kut, niemand heeft minder rechten op basis van huidskleur. Het feit dat je dat zelf niet snapt, dat jíj onderscheid maakt op basis van huidskleur, dát is het failliet van de discussie. De uitdrukkelijke wens van een deel van degenen aan de "goede, zwarte" kant die vindt dat zij meer recht van spreken hebben, dat zij zich superieur mogen voelen, vanwege de "zwaardere geschiedenis van uitbuiting", dat zijn nu net degenen die het bewijs leveren dat algehele gelijkheid in deze wereld een utopie gaat zijn. Die staan vooraan in de rij om mij voor racist uit te maken, terwijl zij zelf bezig zijn een zeer discutabele reputatie op te bouwen.

Tubantia83 | 07-11-15 | 20:01

Ze gaan helegaar niks bereiken met deze nieuwe racisme geroeptoet. Feit is, dat blanke mensen nou eenmaal beter presenteren als het om wetenschap of ander ingewikkeld werk in dit land gaat. Je kan ze het werk afnemen, maar dat betekend alleen maar dat het werk slechter gedaan wordt. Oftewel de situatie wordt er nooit beter op. Leef er mee, het gaat niet om je huidskleur, het gaat er om wat in je schedel zit.

heldheino | 07-11-15 | 20:01

Mastermattie | 07-11-15 | 19:57
Gadverdamme mattie.
Kun je niet gewoon zeggen: Pleurtop ofzo. Ik denk in plaatjes.

tejootje | 07-11-15 | 20:01

Een beetje vergelijkbaar dat je als man een vrouwentoilet inloopt en dan gaat mekkeren omdat de dames in het toilet daar niet van gediend zijn.

Mastermattie | 07-11-15 | 20:01

@Botte Hork | 07-11-15 | 19:46
Ja, daarom heb ik nu een tattoo op mijn kont met "I love Jung Pin 4evel"

Mark_D_NL | 07-11-15 | 20:00

Op de een of andere manier krijg ik de indruk dat deze dames niet trots of tevreden zijn met hun huidskleur.
Wanneer je dat wel bent dan zeik je daar niet over.
Vandaar het autoracisme. Een variatie op automutilatie.

van Griendsven454572 | 07-11-15 | 20:00

Deze vrouwen zijn racisten. Daarom noemen zij alle mensen met een andere huiskleur dan die van henzelf een racist.

Thunderbird | 07-11-15 | 20:00

"‘Affirmative action’, eerlijkere benaming
dan ‘positieve discriminatie’. Het gaat
om gelijktrekken niet voortrekken."

FOUT!
Het gaat om de juiste persoon, op de juiste plaats, nu en straks.
Of dat dan een neger of een blanke betreft interesseert mij geen ene reet.

Ars Vivendi | 07-11-15 | 19:58

Als ik in Suriname kom dan verwacht ik ook dat ik gediscrimineerd word.
Die wijven moeten gewoon niet zo zeuren.

VanBukkem | 07-11-15 | 19:58

Black life matters/Racisme is hot in de States dus om met de laatste mode mee te doen moet het hier ook worden opgedrongen natuurlijk.

lady blabla | 07-11-15 | 19:58

En dan te bedenken dat bij de volgende economische crisis, zo catastrofaal dat het hele Nederlandse bestel ondersteboven gaat, deze gekwetsten als eerste uit de boot zullen vallen en op hun knieën komen smeken of ze je wellicht mogen plezieren in ruil voor een wittebrood.

Morgenhout | 07-11-15 | 19:57

Uiteindelijk lekken deze dames maandelijks ook gewoon rood. Dat die drap die er uitkomt hier met zwarte inkt is weergegeven is even bijzaak.

Mastermattie | 07-11-15 | 19:57

Ooit word mij nog verplicht om seks te hebben met negerinnen. Ik val er niet op, sinds het tv-optreden van Sylvana Simons verwacht ik niet ooit nog een harde plasser te krijgen van donkere dames, maar dat is discriminatie. Onderscheid maken zou niet mogen... Maar ik blijf graag eigen baas over mijn piemel.
Er is een verschil tussen negers en blanken. Geschiedenis, normen en waarden, zelfs het DNA is compleet anders.
Maakt dit uit? Nee. Maar nou hoeven we niet te doen of we allemaal het zelfde zijn. Subsidieclubjes zouden een moeten stoppen gelijkheid door de strot te persen en de nadruk leggen op de goede kanten. Als je enkel de negatieve kanten kan benadrukken dan kan je beter gaan hangen op Stormfront ofzo.

deEik | 07-11-15 | 19:57

@Gualtiero | 07-11-15 | 19:50
Racisme zal ook echt wel echt bestaan, ik bedoel met allemaal wetgeving die het vrijwel onmogelijk of op z'n minst heel erg duur maken om iemand te ontslaan bedenk je je wel 10x voor je een mogelijk dysfunctionerende buitenlander aanneemt, zelfs al zou je zo iemand het voordeel van de twijfel willen geven, je weet dat de wet jou niet hetzelfde voordeel geeft maar je keihard zal afstraffen.

rode peper | 07-11-15 | 19:57

Als je echt denkt dat de problemen puur en alleen komen doordat mensen enkel je huidskleur niet mogen dan spoor je echt niet.

En waarom voelen hun zich "als zwarte vrouwen" verplicht dit te doen?
DAT is juist racisme.

trenthopper | 07-11-15 | 19:56

Nog erger dan feminisme. Ik wordt dat 'ikke' zo zat

Mark van Leeuwen | 07-11-15 | 19:56

Nagenoeg iedereen wordt wel (eens) op de een of andere manier gediscrimineerd. Normaal leer je daarmee te leven. Het gezeur van feminisme lichtgetinte hangt me mijlenver de keel uit en al helemaal als het afkomstig is van vrouwen die behoorlijk succesvol zijn geweest.

Islamofiel | 07-11-15 | 19:56

@de honden blaffen... | 07-11-15 | 19:55:
Idd. Calimero-reflex.

Muggenmepper | 07-11-15 | 19:55

Ik denk dat er een paar zich stierlijk zitten te leggen te hangen te vervelen.

tejootje | 07-11-15 | 19:55

"Drie vrouwen noemen zichzelf zwart, de vierde niet."
.
Als dat geen bewijs is dat deze mensen compleet geschift zijn, dan weet ik het ook niet meer. *verder gaat hersentumor hebben doet.

pruimzuur | 07-11-15 | 19:55

@SamKoeman | 07-11-15 | 19:53
Wit is sowieso geen kleur, net als zwart trouwens.

Mastermattie | 07-11-15 | 19:55

Het is gewoon een diepgeworteld minderwaardigheidscomplex.
Daar kun je overheen groeien, kijk maar naar de BraboNeger.

de honden blaffen... | 07-11-15 | 19:55

Ik lees wel heel veel racistische opmerkingen in hun verhaal.
Ik vraag me af of ze van mening zijn dat er geen enkel excuus is voor racisme.

van Griendsven454572 | 07-11-15 | 19:55

wat dit betreft zijn meergepigmenteerde vrouwen niet anders dat de oerhollandse zeikwijf. Ook onder hen zijn er nogal wat die denken dat de witte man de grote vijand is.
Maar uiteindelijk vragen ze gewoon om aandacht/D

--sql error-- | 07-11-15 | 19:54

Aanpassen is voor sommige toch best moeilijk, enkeltje terug dan maar.

Digitaal Smoelwerk | 07-11-15 | 19:54

-weggejorist-

Gramsci | 07-11-15 | 19:54

@Oeleflaffel | 07-11-15 | 19:50:
En je dan hier in 't openbaar druk gaan maken dat huidskleurige schmink roze is. Tsja.

Muggenmepper | 07-11-15 | 19:53

Zijn al die redacties spontaan vergeten dat wit geen huidskleur is? Trouw heeft er ook al een handje van. Spoken zijn wit. Muren zijn wit. Mijn Grand Wizard uniform van de Klan is wit. Maar mijn huidskleur is blank!

SamKoeman | 07-11-15 | 19:53

Oeleflaffel | 07-11-15 | 19:50
Je moet eens tegen een Koerd ergens in het oosten van Turkije zeggen dat ie zwart is, zoals die gekke Aslan dat van haarzelf vindt.

Gualtiero | 07-11-15 | 19:52

Die talentloze Nederlandhaters moeten juist eens luisteren en gaan arbeiten.

pluk-87 | 07-11-15 | 19:52

Logisch dat die zwarte kerels allemaal liever een blanke meid willen scoren in plaats van zo'n veeleisende zeik meut .

Castor12 | 07-11-15 | 19:51

Nourhussen wordt regelmatig verweten te fel te zijn. „Ik merk dat mijn kleur en geslacht, en mijn unapologetic houding – zonder me te verontschuldigen – als een rode lap werken. Het is fascinerend te merken hoe kwaad mensen worden van een zwarte vrouw met een mening.”
---
Nee, ik irriteer me aan het gegeven dat jij je plaats als zwarte vrouw in een wit land niet kent
(ohhhh appeltje, wat zeg je nou toch? Racisme??)
-
Kijk, Nederland is in de basis een blank land net als andere Europese landen. Dat Merkel en homoboy Rutte dit anders bezien doet hier niets aan af. Macaroni is zal altijd van orginine gelig zijn ook al flikker je er zwarte pastastukjes tussen.
-
Waar ik tegen ageert is dat medelanders vinden dat hun mening, hun normen en waarden net zo veel waard zouden moeten zijn als die van van de autochtonen omdat domme politici de grenzen voor dit soort figuren opengezet hebben. Probeer maar eens als prakitiserend gristen of jood in een moslimland je rechten op te eisen... je weet zelluf dan.
En als allochtoon van autochtonen eisen dat ze jou nemen zou als jij bent, dan sla je de plank mijn inziens mis. Jij dient als allochtoon op de allereerste plaats mijn normen en waarden te accepteren en dan kunnen we verder praten. Tot die tijd zie ik je als een toerist die hier toevallig geboren is.
En als je onze normen en waarden accepteert, ONZE normen en waarden, dus niet die van jou cultuur, dan past alleen maar bescheidenheid en dankbaarheid.

appeltjesgroeneweide | 07-11-15 | 19:51

Gekkies.

VanBukkem | 07-11-15 | 19:51

Och, nog eventjes en dan zijn wij in de minderheid. Dan winnen ze toch nog. Alleen is er dan niemand meer die voor hen de uitkering betaalt.

Patatter | 07-11-15 | 19:51

Racisme begint steeds meer te lijken op religie: het bestaat alleen in het hoofd van diegenen die er in geloven.

Gualtiero | 07-11-15 | 19:50

Ik kan me wel voorstellen dat die Koerdische veel racisme heeft ervaren van Turken en Arabieren. Of bedoelde ze dat niet?

Oeleflaffel | 07-11-15 | 19:50

Die domme mutsen kunnen (willen..!) niet begrijpen dat het niet gaat om de huidskleur maar om hun achterlijke middeleeuwse primitieve cultuur, normen, waarden, sharia, taqiyya, tradities en als godsdienst vermomde veroveringshetze, die ze als dank voor het liefdevol(kuch) opnemen door dit naieve schapenvolk, aan ons met steeds meer dwang en blackmail (no pun intended) methoden proberen op te leggen.
Daar alleen gaat het om en niet om de huidskleur.

telelezer | 07-11-15 | 19:50

-weggejorist-

enorme sukkelzak | 07-11-15 | 19:48

facepalm*, proost.

Muggenmepper | 07-11-15 | 19:48

Wat een facefalm-waardige voorbeelden dragen deze dames aan zeg. Met een vergrootglas op zoek geweest naar institutioneel racisme, zeker?

Muggenmepper | 07-11-15 | 19:48

Lol@ Mark_D_NL | 07-11-15 | 19:44. Ik durf het bijna niet te zeggen maar ik val op blond...

knutsel | 07-11-15 | 19:48

Te kort stukje, Spartacus. Je bent net zo lekker bezig.

paddy | 07-11-15 | 19:48

Die ene zou ik gebruiken als ragebol.

M o. hamet | 07-11-15 | 19:47

Wat een sneu vel pleepapier is de NRC ook. Helemaal in dienst van de Islam en het zwarte racisme.

Sovy | 07-11-15 | 19:47

@Mark_D_NL | 07-11-15 | 19:43
Nog niet, maar als ze een negerlul transplantatie in het basispakket hebben zitten ben ik om. Ik wil weer een blanke lul. Ja ooit in een dronken bui...
Ach je weet weet hoe dat soort dingen gaan.

Botte Hork | 07-11-15 | 19:46

Volgens deze allochtone dames bestaan er geen allochtonen die logisch na kunnen denken, en veranderen alle allochtonen daardoor altijd in extreem racistische zeikstralen., binnen de eerste 3 maanden van hun verblijf hier.

Ik geloof ze niet.
Ik ben het wel met ze eens dat veel allochtonen op de Nederlandse TV inderdaad vrijwel nooit logisch na kunnen denken, en daardoor zijn veranderd in racistische zeikstralen. Oorzaak is volgens mij echter vooral het institutionele racisme van links dat uitsluitend allochtonen aan het woord laat die niet logisch kunnen denken, en daardoor in extreem racistische zeikstralen zijn veranderd.

Dat is inderdaad een groot probleem.
Maar anders dan dsze dames beweren zijn niet alle allochtonen extreem domme, racistische zeikerds. Achter de schermen leven hier genoeg vreedzame, vriendelijke, tolerante, democratisch gezinde allochtonen. Die krijgen alleen veel minder subsidie, dus hebben ze doorgaans een echte baan.
Daarom horen we daar nooit over.

Niet het extreem domme racistische gezeik van veel allochtonen is het probleem.
Het overmatig subsidiëren van domheid en racisme bij allochtonen is het probleem.

Dandruff | 07-11-15 | 19:46

Racist begint zo langzamerhand een geuzennaam te worden.

Ars Vivendi | 07-11-15 | 19:44

@knutsel | 07-11-15 | 19:41
Daaaaaaaaar moet een Blanke Penis in! Een blanke penis in, Een blanke penis in. . .

Mark_D_NL | 07-11-15 | 19:44

Tijd om de zakjes snoep uit te delen, want het feestje is afgelopen en we brengen iedereen weer netjes naar huis. Het was leuk. Zet de foto's maar op Facebook.

Mart Smits II | 07-11-15 | 19:44

En van dat soort lui halen de naieve idiote trawanten van Brussel met honderdduizenden tegelijk ons land binnen.
Ik ben Nederlander; ik ben gek..!

telelezer | 07-11-15 | 19:43

@Mastermattie | 07-11-15 | 19:41
Da's een heel wijze tegel

Ars Vivendi | 07-11-15 | 19:43

Bij roomblanke vrouwen noemen we dit soort gedrag borderline.

Harry Turtle | 07-11-15 | 19:43

@Botte Hork | 07-11-15 | 19:42
Ben je wel bij DSW verzekerd?

Mark_D_NL | 07-11-15 | 19:43

Wat een ophef om niets, ze maken het zelf in hun wereldje een issue op deze manier.

DeBezetenBank | 07-11-15 | 19:42

Racisme is zo ontzettend overgewaardeerd.

Prof. D.A.H. Vintik | 07-11-15 | 19:42

ies koeltoer

telelezer | 07-11-15 | 19:42

-weggejorist-

Mart Smits II | 07-11-15 | 19:42

@Worst_kaas_scenario | 07-11-15 | 19:32
Blank is ook maar relatief. Vandaag nog 4 uur onder de zonnebank gelegen om niet zo op te vallen in mijn banlieue.

Botte Hork | 07-11-15 | 19:42

Bingo! Ik heb ook "white privilege"

atheïstisch stemvee | 07-11-15 | 19:42

Ach mens, ga toch koken.

Ars Vivendi | 07-11-15 | 19:42

Ik heb geen problemen met mensen met een andere huidskleur.
Wél met mensen welke daar maar eindeloos over moeten jammeren.

Mastermattie | 07-11-15 | 19:41

Als mensen de ruimte krijgen om te kunnen zijn die ze willen zijn, krijg je ontaarding. Het recht van de sterkste gaat per direct regeren en fatsoen en terughoudendheid verliest. Je krijgt dus het fenomeen dat mensen met weinig inhoud de ruimte opeisen. Dit geldt net zo goed voor allochtonen waarbij de slimmeren hun blessing 'counten'.

appeltjesgroeneweide | 07-11-15 | 19:41

Tekstlap vol met bijkomende schade van die geweldige globalisering, dus.

Slogra | 07-11-15 | 19:41

Overigens heb ik geen flauw idee wat ze nou eigenlijk willen, behalve zeiken dan.

knutsel | 07-11-15 | 19:41

Twitter van die Arzu Aslan is een goudmijn qua hoog-moralistische debiliteit.

Hans Gruber | 07-11-15 | 19:41

Lijden ze soms aan autoracisme? Ze zitten voornamelijk zelf te focussen op, sja... 'huidskleur'.

van Griendsven454572 | 07-11-15 | 19:40

Vrouw, kleur. Als je het dan over bovenonsgestelden hebt. Beschermingsquota, voorrangspositie, en nog zeiken. Het kan dus toch, gezeik kwadrateren...

Parel van het Zuiden | 07-11-15 | 19:40

Ik vreesch dat ik een hersentumor heb gekregen van die pdf, met name van het 'politiek correct ABC woordenlijstje'. Het was fijn u allen gekend te hebben.

pruimzuur | 07-11-15 | 19:40

Net bij de supermarkt kreeg ik een gratis nrc aangeboden. Niet aangenomen en zo te lezen hier de juiste keuze.

koosnaam | 07-11-15 | 19:39

Goh, wat leuk, eindelijk eens een artikel over andere zwarten dan Zwarte Piet. Ze bestaan dus echt!

uninvited guest | 07-11-15 | 19:38

Al die donkere dames willen eigenlijk diep in het hart lekker samen zijn met een betrouwbare, hardwerkende, trouwe, open, gezellige, niet verslaafde, goed voor kinderen zorgende blanke leuke man! En ik spreek uit ervaring(en).

Mark_D_NL | 07-11-15 | 19:38

"Witte mensen moeten eens luisteren"...
Ik moet dus helemaal niks.
En luisteren naar zeiknegers doe ik al helemaal niet.
Zoek een baan!

Ars Vivendi | 07-11-15 | 19:37

Als er één woord bestaat dat aan hevige deflatie onderhevig is, is het wel "racisme". Gevolgd door "discriminatie" op een goede tweede plaats.

Hadrez | 07-11-15 | 19:37

Kunnen we niet wat enclaves gaan inrichten voor alle verongelijkten* (religieus, maatschappelijk of anderszins) in dit land? Dat gezeik de hele tijd is nogal vermoeiend aan het worden.

atheïstisch stemvee | 07-11-15 | 19:37

Wat een sneue wijven. Zouden ze nou echt niet doorhebben dat steeds meer *witte* mensen m/v h.e.l.e.m.a.a.l klaar zijn met dat gezeik over "racisme"? Zijn ze daar werkelijk te stom voor? Je zou het zomaar gaan denken.

Lupuslupus | 07-11-15 | 19:37

Fifty shades of brown...., Vervelende Vulva's realiseren zich niet dat zij nu de racistische opmerkingen maken.

Mastermattie | 07-11-15 | 19:36

Hmm, weet je wat, ik ga naar Afrika om daar te verkondigen dat zwart niet de norm is. Kunnen we lachen.

knutsel | 07-11-15 | 19:35

Gezelli

Daaromdus | 07-11-15 | 19:33

Die ene met de brik is nog wel lekker maar die andere met die krulletjes: ik zou mijn hond ervan aftrappen (als ik er een had)

rode peper | 07-11-15 | 19:33

We wonen ook in Nederland. Waar veruit de meeste mensen een blanke huidskleur hebben. Sinds duizenden jaren. Dus zo gek is dat niet als de kleur 'huidskleur' blank is in dat doosje.

Worst_kaas_scenario | 07-11-15 | 19:32

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen