Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

AMERIKAANSE TOESTANDEN IN NL SNACKBARS!

nomnomnomnom.png Vrijdagmiddag lunchtopic. De vaderlandse snackbarindustrie gaat helemaal multicultureel in de mix met een nieuw spektakel op de menukaart. Boven de vette dampen van frituurvet drijft een megalomane geur van fusion cooking extravaganza de neus in. Het is gillend vloeken tussen diverse internationale keukens. Het is Amerikaanse overdaad met een Hollands luchtje van separatorvlees en uien, op een bedje van Italiaanse makelij en op smaak gebracht met een melange van oosterse vleessauzen en de onmiskenbare Hollandse dipmix curry & mayo. Het is een calorieënbom in een tijd van duurzame gematigdheid. Het is cardiologenvoer dat lijnrecht tegen de overheidsdrang op gezonde voeding in gaat. Het draagt de geur van veelvraat en overdaad die zijn uitwerking zelden mist, omdat we onszelf kokhalzend en met tegenzin maar altijd met een onstuitbare drang naar snelvoer-etablissementen laten lokken, alwaar we ons tegen heug en meug over willen geven aan het schuldgevoel van de gretige gulzigheid. Het is Hollandse trots zonder schaamte, culinair met een kleine c, het is wars van enige pretenties en toch groots. Het wordt opgediend op Urk. Dames en heren. Mogen wij u voorstellen. Voor op het vrijdagmiddagmenu. Vers uit de frituur, de oven én de mayonaisepot: de PIZZA FRIKANDEL SPECIAAL. *Applaus, luide smakken en kotsgeluiden*

Reaguursels

Inloggen

Snackbar is zo 80's!
Voor de mensen die het nog niet wisten
Van de snackbar ga je vroeg dood!

Padre Pio | 24-10-15 | 09:47

Heerlijk, een frikandel speciaal. Helaas gezond doen maar wie weet mogen we het volgend jaar weer verorberen ;-) Met lekker veel uitjes. De Belgen mogen wel de beste patat hebben maar niets gaat boven de Hollandse innovatie omtrent de frituursnacks.

waragainstclimate | 24-10-15 | 00:34

Urk loopt wat achter, dit stond begin dit jaar al op 't net. De enige Urker met een verbinding heeft het blijkbaar als zijn idee gebracht.
www.wtf.nl/food/26049/frikandel-specia...

Sp1tz | 23-10-15 | 20:23

Kapsalon debunked:
Patatje 350cal
Vlees 300cal
Kaas 100cal
Salade 50cal
Saus 50cal.
850calorieen dus geen 2000zoals sommigen
Beweren.

baard van troje | 23-10-15 | 19:25

@Lupuslupus | 23-10-15 | 13:45
De kruidenmix is het geheim van deze kok EN er gaat ook paardenvlees in. Het vlees niet helemaal door en door fijnmalen alsof het seperatorvlees is. Het Piment zeker ook niet vergeten.

Rest In Privacy | 23-10-15 | 18:53

Ok er waren spel fouten. Maar ik ben dus ontdekkende ok

Ohja | 23-10-15 | 18:42

prof Nice | 23-10-15 | 18:25 Goed dat je jezelf al toe dicht aan America. Ik heb geen haat naar wie dan ook ik wil normaal level zonder al dat kortzichtie gedoe, can I?

Ohja | 23-10-15 | 18:39

Amerikaans laat me niet lachen zo'n pizza is een snack break, hier fryen we oreo cookies en stuffed donuts for breakfast.

prof Nice | 23-10-15 | 18:25

Respect voor de redactie van GS om telkens weer nieuwsfeiten te kunnen vinden die er werkelijk toe doen.

Arnold Layne | 23-10-15 | 18:03

Vroeger was het Frikadel. Toen waren er zoveel tokkies die het misspelde dat het Frikandel ook goed was. Weet niet wat de tussenstand anno 2015 is. Mijn spellchecker zegt Frikadel iig

MiGi | 23-10-15 | 17:36

hurenisvoorpaupers | 23-10-15 | 15:41
nou zijn dat ook wel ontzettende fijnproevers met hun mumus..
kaas niet goed, chocopasta niet goed, en dan is de frikpizza ook niet goed.
Wat moeten we die zegeningen van mama natuur dan voorzetten?

jack and friends | 23-10-15 | 16:39

-weggejorist-

Roel8478 | 23-10-15 | 16:38

Voor iedereen die hier roept dat Italianen dit niks zouden vinden:http://www.silviocicchi.com/pizzachef/pizza-wurstel-e-patatine-deliziosa-ricetta/?lang=en
en afgelopen zomer gewoon op het menu midden in Napoli

Roel8478 | 23-10-15 | 16:38

Leuk gevonden. Hoop dat meneer de ondernemer er een vette extra mee verdient.

De Mentalist | 23-10-15 | 16:22

Zo rijk zijn we nou! Zelfs een vluchteling vreet dit niet.

hurenisvoorpaupers | 23-10-15 | 15:41

Democrates | 23-10-15 | 14:36
Youp is zelf een ontzettende paardelul.

L. Rakker | 23-10-15 | 15:26

kloopindeslootjijook | 23-10-15 | 14:53
Hij heet snackcar "de vrijheid" omdat het eerst een startplek was voor ex-gedetineerden die weer aan het werk gingen.

Oktoberfest | 23-10-15 | 15:07

*babao kip in de 1-miljoenste-golf doet*

kloopindeslootjijook | 23-10-15 | 15:03

kloopindeslootjijook | 23-10-15 | 14:53
Ja natuurlijk. Maar het is altijd en route naar justitie bij de zoveelste faal van henzelf. Hoewel ze met man en macht het handje boven zichzelf houden. Het begint in mijn ogen een beetje schattig te worden dat ze zichzelf vaak nog serieus nemen in hun eigen circus.
Maar dat is een ander verhaal.

Oktoberfest | 23-10-15 | 15:02

Een frikadellenpizzaatje ingenomen en ze hebben eindelijk een keer hersenen gebruikt .
Wel tweedehands natuurlijk

dehondvanodysseus | 23-10-15 | 15:01

Oktoberfest | 23-10-15 | 14:48
Ken je snackbar de Vrehed bj CS? Geen idee waarom die zo heet, maar ik heb Wilders er nog niet gezien.

Hij zit er al minstens 30 jaar of zo. Alleen staan er allemaal achterlijk hoge gebouwen om heen nu.

kloopindeslootjijook | 23-10-15 | 14:53

basbadjas | 23-10-15 | 13:17
Al deze verschillende smaken en jij kiest voor zuur.

niemand specifiek | 23-10-15 | 14:53

Hebben frikandellen eigenlijk een standaard formaat of zijn er ook XL-frikandellen?

kloopindeslootjijook | 23-10-15 | 14:48

kloopindeslootjijook | 23-10-15 | 14:43
Ik denk dat jij een man met meer inzicht bent dan het hele kabinet. En dat is niet lullig bedoeld.
Op naar Piet patat. Nomnomnomnom.

Oktoberfest | 23-10-15 | 14:48

-weggejorist-

Zaniksmurf | 23-10-15 | 14:46

Hij verwacht er wel 100 te verkopen. De man hoeft nooit meer te werken!

Toetsiemonster | 23-10-15 | 14:43

Oktoberfest | 23-10-15 | 14:39
Iets zegt me dat de frikandellen op zijn overal in Nederland morgen :-)

kloopindeslootjijook | 23-10-15 | 14:43

Zatkniss | 23-10-15 | 14:35
Ik vreet alles dat smaakt naar meer.

Oktoberfest | 23-10-15 | 14:42

necrosis | 23-10-15 | 14:31

ja, weet ik en dan geloof ik het nog steeds niet. Ik heb Guinness nog niet gecheckt overigens. Ik meen wel dat de zwaarste man ooit, ergens rond de 550 kilo woog.

-op half slablaadje zabbelt-

mr Fawlty | 23-10-15 | 14:41

kloopindeslootjijook | 23-10-15 | 14:25
Maar heb je nou ook zo'n trek in een frikandel speciaal?
Ze hadden hier net zo goed een (subliminal) Stijlloze Promotie van kunnen maken want ik ga er nu maar twee halen.
En een Grolsch want het is nu weekend geworden.

Oktoberfest | 23-10-15 | 14:39

Frikandel is volgens Joep v/h Hek gewoon gemalen koeienkudt.

Democrates | 23-10-15 | 14:36

Jackanders | 23-10-15 | 14:32
"Urk, drie dagen snuiven"
Je hebt zojuist een nieuwe pizza bedacht.
Voor beginners is er dan een speedza.

kloopindeslootjijook | 23-10-15 | 14:35

Het decadente eu vierde rijk verdient de val. Het kalifaat is gedoemd te overwinnen. Je bent wat je eet

Zatkniss | 23-10-15 | 14:35

@Jeff Hawke | 23-10-15 | 14:27
Die komen we wel weer tegen zodra het 'snertweer' wordt...

necrosis | 23-10-15 | 14:33

Urk, drie dagen snuiven, niks vreten.
Ja, dan lust je dit wel.

Jackanders | 23-10-15 | 14:32

Het voordeel is wel dat een frikandel nog een paar uur naboert. En dat dan weer met een tomaten-kaas erbij. Nou.. niet slecht toch.

kloopindeslootjijook | 23-10-15 | 14:32

@mr Fawlty | 23-10-15 | 14:26
Als het gaat om lbs, moet je het door 2,2 delen.
Hou je nog altijd 670 Kg over....
*gooit bier weg en gaat op wortel kauwen*

necrosis | 23-10-15 | 14:31

Het voordeel is wel dat het fdel nog een paar uur naboert.

kloopindeslootjijook | 23-10-15 | 14:30

kloopindeslootjijook | 23-10-15 | 14:25
Verschil moet er zijn ;)

Oktoberfest | 23-10-15 | 14:29

kloopindeslootjijook | 23-10-15 | 14:25
Verschil moet er zijn ;)

Oktoberfest | 23-10-15 | 14:29

@Sjakkie van de Hoek | 23-10-15 | 14:24
Als je een oude, trage 486 hebt, niet eindeloos op post rammen maar gewoon even wachten totdat je post verwerkt is.

necrosis | 23-10-15 | 14:28

*Stapt in auto en scheurt naar Urk*

lulkut | 23-10-15 | 14:27

@necrosis | 23-10-15 Ha ha, ja, die ken ik. Laat neemjemoederindemali het maar niet horen!

Jeff Hawke | 23-10-15 | 14:27

het ziet er in ieder geval niet smakelijk uit, vind ik dan.

Nivelleermarionet | 23-10-15 | 14:16, 737 kg ? Dat geloof ik dus niet. Waarschijnlijk 1474 lbs gewoon door 2 gedeeld.

mr Fawlty | 23-10-15 | 14:26

Oktoberfest | 23-10-15 | 14:22
"Ik ben een Hagenaar."
Van hagte!

kloopindeslootjijook | 23-10-15 | 14:25

Te gek! Saus tip: Piccalilly saus met een toefje mayonaise

Sjakkie van de Hoek | 23-10-15 | 14:24

Te gek! Saus tip: Piccalilly saus met een toefje mayonaise

Sjakkie van de Hoek | 23-10-15 | 14:24

@Jeff Hawke | 23-10-15 | 14:20
Op het blik staat 'xoun', waarschijnlijk komt het uit China.
*gnehehe*

necrosis | 23-10-15 | 14:24

Te gek! Saus tip: Piccalilly saus met een toefje mayonaise

Sjakkie van de Hoek | 23-10-15 | 14:24

Het kan allemaal nog gekker, vreetschhur Waldgeist in Hofheim bij Frankfurt. Een kapsalon is daar een toetje.
Ga zeker nog een keer erheen. www.youtube.com/watch?v=HIasX34mc7M

hagenux | 23-10-15 | 14:24

Greet Kachelmans
"pizza met een platgereden konijn."
Wow, dat is vast leuk als je met de kinderen gaat eten.

kloopindeslootjijook | 23-10-15 | 14:22

kloopindeslootjijook | 23-10-15 | 14:17
Ik kom ook van het zand. Ik ben een Hagenaar.

Oktoberfest | 23-10-15 | 14:22

@Nivelleermarionet | 23-10-15 | 14:16
Oh.my.gawd!

necrosis | 23-10-15 | 14:20

kloopindeslootjijook | 23-10-15 | 14:17
Zal me een paardelul zij :p

Oktoberfest | 23-10-15 | 14:20

@necrosis | 23-10-15 | 14:05
Ja hoor, een blik in de magnetron... Toch wel UNOX hoop ik?

Jeff Hawke | 23-10-15 | 14:20

necrosis | 23-10-15 | 14:16
'nuken' op vol vermogen en klaar is Kees

is dat ook met die zoete sausjes en zo?

kloopindeslootjijook | 23-10-15 | 14:18

Het moet ook maar eens afgelopen zijn met die urban legend van frikadel=vleesafval.
Dit is het verhaal, kort: Begin 20ste eeuw - Nederland had een enorme worstcultuur, net als Duitsland nu. Toen vond een of andere slimme bijgoochem de frikadel uit, lekker en goedkoop. Die werd superpopulair, dus de worstenmakers raakten hun business kwijt. Boos waren ze natuurlijk. Dus in de tijd (net voor de massamedia er waren, kwam je met zoiets nog weg) hielpen ze het praatje in de wereld dat Echte Worst van Echt Vlees gemaakt werd, maar frikadellen van versmurriede oren, verhakselde varkenspiemels, ogen, staarten, stukken bot en vet en merg, en wat er verder niet verkocht kon worden, en dat dan gefrituurd. Wat dus helemaal niet waar is, frikadellen zijn gewoon normaal gekeurd en gecontroleerd vlees (grotendeels varkensvlees.)

Lefgozer | 23-10-15 | 14:18

Oktoberfest | 23-10-15 | 14:15
Wogs. Het is wogs, zonder t, nep-hagenees. ;-)

kloopindeslootjijook | 23-10-15 | 14:17

En dan die vuiligheid van Domino's...

Pizza Hotdog... otdogge!!! Hollanders vreten gewoon alles!

vmk | 23-10-15 | 14:17

@kloopindeslootjijook | 23-10-15 | 14:10
Mijn super (geen namen want: reclame) verkopen frikandelbroodjes .
2 stuks voor €1,50 en kunnen prima in de magnetron.
20 seconden 'nuken' op vol vermogen en klaar is Kees

necrosis | 23-10-15 | 14:16

Hier nog een paar suggesties www.holytaco.com/25-crazy-pizzas/ . Mijn voorkeur gaat uit naar die pizza met een platgereden konijn. Bon apetit.

Greet Kachelmans | 23-10-15 | 14:16

Dat lijkt mij nou 10 keer niets.

Obainmarie | 23-10-15 | 14:16

Ik zie elke dag overal aanplakbiljetten met Syrische falafelpizza of zoiets. Ik mot die smerige buitenlandse troep niet. Daarom heb ik twee McKrokutten gehaald. Want die 'Amerikaanse overdaad' leidt tot www.allerecords.nl/zwaarste-mens-ter-w... oftewel een Amerikaanse vrouw van 737 Kg.

Nivelleermarionet | 23-10-15 | 14:16

necrosis | 23-10-15 | 14:05
Met extra wogst. Auk lekkâh.

Oktoberfest | 23-10-15 | 14:15

Niet te vergeten de insecten-f'del.
Uit Cuba de F'del Castro - wil niet weten wat daar inzit.

kloopindeslootjijook | 23-10-15 | 14:13

De Kentucy Fried F'del, de gourmet-f'del, de kaasgourmet f'del, chips met f'del smaak -al of niet joppie...

kloopindeslootjijook | 23-10-15 | 14:12

@Piet Karbiet | 23-10-15 | 14:08
Vergeet niet groot in te slaan, straks wordt het nog verboden door een politiek correcte mafkees....

necrosis | 23-10-15 | 14:11

Liever een Frikandelpizza uit Urk dan een portie Shoarma van de Turk!

Brulboei_61SB | 23-10-15 | 14:11

Gewoon vegetarisch of weer wat doodgeknuppeld u'T Urk?

Watching the Wheels | 23-10-15 | 14:10

Als we toch bezig zijn: boerenkool met f'del. Erwtensoep met f'del. Saucijzenbroodje met ... of is dat al een f'del met urine? macaroni met f'del, rijst met f'del op een prikker, f'del op de bbq, gerecycelde f'del, Big Mac F'Del ... eh...

kloopindeslootjijook | 23-10-15 | 14:10

Ik heb de indruk dat Quid nog niet in de States is geweest. Vooral in termen van portie-omvang valt dit in het niet bij wat je daar bij fastfoodpunt of diner kunt bestellen. Oh en die diners, daar zit de echte idiotie. Kunnen de fastfoodketens niet aan tippen.

Parel van het Zuiden | 23-10-15 | 14:10

@Lefgozer | 23-10-15 | 14:05
Ik val niet in de categorie 'jong' maar heb inmiddels weekend.
*kroonkurkje kraken doet*

necrosis | 23-10-15 | 14:09

Speciaal voor vluchtelingen doe ik er altijd nog chocopasta op.

Piet Karbiet | 23-10-15 | 14:08

ultraman | 23-10-15 | 13:21
De kapsalon is de beste uitvinding na de cheese burger de bovenstaande pizza waag ik me niet aan.

Real Dutch Meat | 23-10-15 | 14:07

@Bokito ergo sum | 23-10-15 | 14:04
Altijd, mijn beste, altijd.
Maar dat ligt niet aan jou.

necrosis | 23-10-15 | 14:06

De Pizza Lubbert!
En de super ultra turbo extra grote frikandel van een kilo!
Die heb je nog niet gespot
Daar kan je vreten jongen. Maar wat wil je ook, met jong opgroeiend volk wat keihard werkt van 's ochtends half vier af als ze laat zijn.

Lefgozer | 23-10-15 | 14:05

Ik ga lekker aan de ouderwetsche snert.
*blik opent en in magnetron zet*

necrosis | 23-10-15 | 14:05

En toen dacht ik bij mezelf: "Vanavond weer eens een lekker open ruggetje in mijn smoel uitdrukken. Gewaun Lekkâh."
Heb er nu al zin in!

Oktoberfest | 23-10-15 | 14:04

Na een paar biertjes kan ik me voorstellen dat zo'n pizza best weg te beffen is hoor!

amerikaas | 23-10-15 | 14:04

@Necrosis, K mea culpa. Ik hoop dat je slechts teleurgesteld bent

Bokito ergo sum | 23-10-15 | 14:04

Allahu schnackbar!

Peter_K | 23-10-15 | 13:59

Met of zonder N,het is alletwee goed geschreven als we het over die Dordtse uitvinding hebben.

swassannuf | 23-10-15 | 13:58

@basbadja
Inderdaad

hagenux | 23-10-15 | 13:57

@L. Rakker | 23-10-15 | 13:49
Inderdaad, die kaas bovenop is 'not done' en van het vet van de shoarma word je patat slap.
Bovendien hoort er mayo op je patat en sambalsaus/ knoflooksaus op je shoarma.

necrosis | 23-10-15 | 13:57

@ Lewis | 23-10-15 | 13:53
Hmmm, nou zie ik dat 'frikaNdellen' er ook vermeld staan.
Toch moet het volgens mij officieel zonder n.

Lewis | 23-10-15 | 13:57

Als er maar geen patat met pastasaus komt

hagenux | 23-10-15 | 13:56

@Bokito ergo sum | 23-10-15 | 13:48
Zal ik jou eens over de knie leggen?
De frikadel (zonder n) is een gehaktbal:
nl.wikipedia.org/wiki/Frikadel

necrosis | 23-10-15 | 13:54

Mark van Leeuwen | 23-10-15 | 13:50
Nog iets verder en je kunt gewoon naar de supermarkt voor een gezonde maaltijd...

L. Rakker | 23-10-15 | 13:53

Lekkerrrrrrrr!!!!!!!!! Wil ik!! Ik heb toch al cholesterolpillen.
Een overtreffende trap van de knakworst in de rand bij Domino's.

BekiekUtMoar | 23-10-15 | 13:53

Even verderop zit de visboer. Daar kun je ook naartoe

Mark van Leeuwen | 23-10-15 | 13:50

Een gastronomisch hoogtepunt...... teiltje

vhKarelkruizenruiker | 23-10-15 | 13:49

doe mij er maar 1... met extra kaas

(c)ZWITSUL | 23-10-15 | 13:49

De Kapsalon is verzonnen in Rotterdam!
necrosis | 23-10-15 | 13:47
... Door iemand die de oorlog nog heeft medegemaakt zeker. Wat een bombardement van wansmaak!

L. Rakker | 23-10-15 | 13:49

Dat eet @eurotokkie zeker 3x per dag. Nu snap ik het!

Mark_D_NL | 23-10-15 | 13:49

@MacMarx, voordat Nonkel je krijsend aan de haren de natte pij geeft, een frikandel is oorspronkelijk gewoon een gehaktbal.

Bokito ergo sum | 23-10-15 | 13:48

Nee bedankt,
Ik hou het gewoon bij een pizza gekookte aardappelen, spruitjes en ribkarbonade met een beetje jus.

Greet Kachelmans | 23-10-15 | 13:48

@Piet Karbiet | 23-10-15 | 13:21
De Kapsalon is verzonnen in Rotterdam!

necrosis | 23-10-15 | 13:47

@ultraman: je bent de sambalsaus nog vergeten...

De hersenloze | 23-10-15 | 13:46

Nee, er zijn grenzen. Ik pas.

Nonkel Frituur | 23-10-15 | 13:46

Dit verklaard alles !

De gezellige Syrier | 23-10-15 | 13:45

Lewis | 23-10-15 | 13:43
FrikaNdellen!
Jij eet zeker ook kruidnoten?

L. Rakker | 23-10-15 | 13:45

@McMarx | 23-10-15 | 13:40
Ja met zo'n cryptische omschrijving schiet het niet echt op. Hebt u een recept? Wat voor vlees, welke kruiden?

Lupuslupus | 23-10-15 | 13:45

@ Dr. Ka wo lo | 23-10-15 | 13:44
Maar het wel aanbieden intussen? Tsk!

Lewis | 23-10-15 | 13:45

Broodje Torenflat blijft toch mijn favoriet. Uit Lochum. Opengesneden broodje, op elke helft een kaassouffle met yoghurtsaus en ananas, daar boven op nog een opengesneden broodje, met op elke helft een hamburger in een bed van verse sla en tomaten. Daar overheen mayo, curry en uienringen. Als topping een gebakken ei (2 stuks uiteraard) met peper, zout, paprika en knoflook. Smakelijk.

Jos Tiebent | 23-10-15 | 13:44

Als het op voedsel aankomt is elke Italiaan een Italiban. Heb ze talloze malen zien gruwelen als er een Pizza Hawaii met ananas(!) besteld werd. Een echte pizza heeft alleen tomaat en kaas. Punt. Basilicum er bij is voor vrijgevochten types. Frikandel op een pizza is onbestaanbaar.

Dr. Ka wo lo | 23-10-15 | 13:44

@ nonanon | 23-10-15 | 13:39
Ik eet minstens één of twee frikadellen per week, maar dit deed me toch wel gruwelen.

Lewis | 23-10-15 | 13:43

Alles beter dan een vette bek van de Mac

kleine bob | 23-10-15 | 13:43

IK WIL HEM!!!!

De Treinende Rechter | 23-10-15 | 13:41

Mijn 'uitvinding' is frikanballetjes, gemaakt van een vlees en kruidenmix waarvan de frinkandellen in oma's tijd nog werden gemaakt. Als je die hebt geproefd ga je nooit meer naar de snackbar voor een frikandel.

Rest In Privacy | 23-10-15 | 13:40

De hond trekt er zijn neus voor op. Prima tokkie voer dus. Geef het volk pizza frikandel en spelen.

postmodernismisdead | 23-10-15 | 13:40

Boah, da's oud nieuws. Hier in het dorp hebben ze zelfs een pannekoek frikandel speciaal. Op de menukaar onder "specialiteiten" (pun) www.pannenkoekenhuispluk.nl/

nonanon | 23-10-15 | 13:39

Getverdemme wat lekker.

Muggenmepper | 23-10-15 | 13:39

@David de Dorstige | 23-10-15 | 13:35

Pizza kapsalone idd... ik wacht ook.

Trekhaas | 23-10-15 | 13:39

Ik hou mijn frikandel zoals ie komt: samen met een portie patat en mayonaise. Deze 'pizza' is gewoon walgelijk! (en echt Amerikaans qua insteek inderdaad: vet, onsmakelijk en goor)

L. Rakker | 23-10-15 | 13:37

Ik wacht op een pizza kapsalon!

David de Dorstige | 23-10-15 | 13:35

Ze kennen helegaar geen frikadellen in de States.

Lewis | 23-10-15 | 13:34

Walgelijk.
Ik kan niet wachten om 'm te proberen.

jemagookniksmeer | 23-10-15 | 13:34

Pro-tip: Vervang die pizzabodem door gefrituurde schijven van oliebollenbeslag voor een extra calorieën-boost.

H. Caulfield | 23-10-15 | 13:32

Nu nog een chipssmaak ervan en het hoort bij onze cultuur.

*Lays mailen gaat*

Driewerf Hoezee | 23-10-15 | 13:31

Pizza Tofik. Dichtgevouwen pizza frikandel met pindasaus.

LibertasSimplex | 23-10-15 | 13:30

Sommige mensen kan je het best gebakken kots voorzetten.

Simon_GS | 23-10-15 | 13:30

Een kapsalonnetje is ook niet te versmaden...
.
Btw, het is frikaNdel... Voor diegene die twijfelen.

Ommezwaai | 23-10-15 | 13:29

@Ginosino: Het is een laag deeg, knap uitgevonden natuurlijk, maar daar kun je alles op gooien.

Het is bijzonder dat we zoveel zooi naar binnen werken en alternatieven moeilijk te vinden zijn.

Bvdb | 23-10-15 | 13:29

heb halverwege het lezen er alvast maar een rennie ingeknald. ga nu even verder met mijn patatjejoppiesausaarbeien milkshake.

verbanden | 23-10-15 | 13:27

Doe mij maar een pizza kroket met mosterd.

francisca van jole | 23-10-15 | 13:27

Tijd voor de gedigt:


Éénmaal
per
etmaal
een
vet
maal.

eerstneukendanpraten | 23-10-15 | 13:26

Is er ook een halal uitvoering??

zomoslimmoe | 23-10-15 | 13:24

Pizza is een Italiaanse uitvinding!Veel pizzabakkers gruwen van dit soort "uitvindingen" net als van Pizza's met fruit.

ginosino | 23-10-15 | 13:24

Niet zeuren, als het lekker is is het lekker, haute cuisine is leuk maar ik haal daarna altijd nog een broodje kroket en een broodje kaassouflé met pindasaus omdat ik nog honger heb

Bokito ergo sum | 23-10-15 | 13:23

Binnenkort ook verkrijgbaar in uw wijk

klaaaaz | 23-10-15 | 13:21

D'r gaat niets boven een kapsalon

Een lijst met de meest heftige calorieshockers

Nummer 1
Het junkfoodfenomeen de kapsalon staat met afstand op nummer één met maar liefs 1800 calorieën per grote portie. Voor degenen die onbekend zijn met de kapsolon: men neme patat, shoarmavlees daarbovenop, afgetopt met gesmolten kaas, tomaat en sla met een flinke dot knoflooksaus. En je hebt een maaltijd met genoeg calorieën voor bijna een hele dag. Het is een populaire snack onder jongeren na een flinke nacht stappen. Het advies van de redactie luidt, als je lijf je lief is, blijf dan ver van de kapsalon vandaan.

Voor de liefhebbers de hele lijst met meest calorierijke junkfood hier:
www.leontien.nl/artikel/1186/leontien...

ultraman | 23-10-15 | 13:21

Was het nou zoveel moeite om het pizzadeeg mee te draaien tussen het vleesafval of probeert men de suggestie te wekken dat het echt een pizza is?

Culinair dieptepunt dit.

BenBinnen | 23-10-15 | 13:21

Urk? Volgens mij is dit een Turkse uitvinding. Net als de kapsalon, couscous en democratie. En penicilline.

Piet Karbiet | 23-10-15 | 13:21

*kotz*braak*

klaaaaz | 23-10-15 | 13:20

Frikadel of frikandel? Hellup

een maffiabaas | 23-10-15 | 13:20

Zelfs als het lekker is ga ik het niet aanraken...
Ik wil mijn frikandel speciaal gewoon laten zoals ie was, gleuf met ui/mayo/curry.

happen naar de baas | 23-10-15 | 13:19

Pizza Frikadel Speciaal.
Het ultieme Tokkievoer.

Dit land...

basbadjas | 23-10-15 | 13:17

Broodje restvlees, maar dan plat?

Pralite Monk | 23-10-15 | 13:17

Bij de gedachte alleen al leg ik een vloerpizza neer.

Parsons | 23-10-15 | 13:17

Was het niet gisteren capslock-day?

Oeloeboeloe | 23-10-15 | 13:16

Eet smakelijk!

Oeloeboeloe | 23-10-15 | 13:16

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken