Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

RTL Nieuws-chef Pieter Klein tekent GeenPeil

Hallo lieve lezers van de columns van Pieter Klein! Welkom op GeenStijl. Deze site is het warm kloppende democratische hart van de GeenPeil-campagne, en in die hoedanigheid danken wij Pieter voor z'n eerlijke en aansporende column over GeenPeil, hedenmorgen te lezen op de site van RTL Nieuws. Pieter snapt het helemaal, want hij schrijft: De kern is dat Geenpeil de 'noodrem' van een referendum uitprobeert om een 'democratisch tekort' in Europa aan de kaak te stellen. En om aan te tonen dat politici van de meeste partijen (minus SP, PVV en Partij voor de Dieren die tégen het associatieverdrag stemden) de voeling met wat er leeft onder het volk volkomen zijn verloren." Juistem.

We liggen wel eens overhoop, Pieter en wij. Als zijn chef politieke redactie de journalistiek verraadt en persvoorlichter aan het Binnenhof wordt bijvoorbeeld, of een persvoorlichter met censuurneigingen van het Binnenhof wordt gehaald om de politieke redactie aan te voeren. Maar Pieter is iets wat veel (adjunct-) hoofdredacteuren in Nederland niet zijn: eerlijk over zijn motieven. In zijn columns geen anonieme hoofdredactioneeltjes waarin het gewone volk steevast wordt afgeschilderd als een woedende meute zonder moraal. Geen ijdele zelfbevlekkingsrubriek 'de week van de hoofdredacteur', alsof de functie een beschermde titel is. Klein schrijft columns over zichzelf, zijn journalistieke afwegingen en de gevoelens en frustraties over nieuwsfeiten en -gebeurtenissen, óók als dat betekent dat hij moet bekennen dat hij iets niet weet of ergens tekort geschoten is. Dat vinden we fijn aan Pieter Klein. Dus we zijn blij met zijn column én zijn krabbel voor GeenPeil.

Maar op één dingetje willen we onze vriend Pieter toch even tegenspreken. GeenPeil zou volgens Klein 'verbeten en agressief' campagne voeren, en 'karaktermoord' plegen op tegenstanders die nuance zoeken, in plaats van bondgenootschappen aan gaan. Tuurlijk, in een column die GeenPeil en de achterliggende gedachte verdedigt, moet een soort disclaimer met de strekking 'het is van GeenStijl, dus het moet wel een beetje dubieus zijn allemaal', want anders heb je de hele dag een parade van woeste GS-haters achter je aan die je verwijten te heulen met die gemene roze hangjongeren op het schoolplein van de samenleving. Maar het is in dit geval niet waar wat Pieter zegt. We proberen aan alle kanten een democratisch constructieve campagne uit de grond te stampen en op gang te houden. Bondgenoten hebben we daarbij in vele soorten en maten. Van de vele BN'ers en landelijke of lokale politici die hun steun uitspraken tot de duizenden (!) vrijwilligers die flyers bezorgen, handtekeningen ophalen en in blauwe GeenPeil-hesjes op de markt of het dorpsplein staan met folders en formulieren. Het Leger des Peils groeit nog iedere dag.

De 'karaktermoord' komt ons inziens juist van tegenstanders. Zoals van Rob de Wijk (D66), die letterlijk zegt dat je 'mensen die zich democraat noemen moet wantrouwen' in een stukje zonder enig steekhoudend argument. Over tendentieus gesproken. Of van D66'er Marcel Canoy, die op de payroll van Brussel staat, die een parodieaccount citeerde om GeenPeil van extreemrechts gedachtegoed te betichten, in een KRO Radio 1-programma dat openlijk en schaamteloos wederhoor weigerde toen we dat probeerden door te bellen. Dubbel ongefundeerd dus. En natuurlijk de VVD, die bij monde van een backbencher openlijk in de Telegraaf verklaren dat wij 'Vrienden van Poetin' zijn. Nodeloos kwetsend! Klap op de BUK-raket is Alexander 'Pang Pang' Pechtold, die met zijn D66 vóór het Associatieverdrag stemde, maar openlijk erkent dat hij het verdrag niet eens gelezen heeft. Diezelfde Pechtold probeerde met een (gelukkig niet aangenomen) motie te zorgen dat EU-verdragen búiten het bereik van de Wet raadgevend referendum zouden vallen. Dát is pas karaktermoord - op de democratie welteverstaan.

Als GeenPeil één dingt aantoont, is het wel dat de bestuurlijke elite, de media én hun minions ondanks hun progressieve pretenties geen haar beter zijn dan het kritische roze blog dat zij voor allerlei lelijks uitmaken - en dat we van hen dus géén bondgenootschappen hoeven te verwachten. Als onze middelvinger naar die lui 'verbeten agressie' en 'karaktermoord' is, moet je toch echt een andere bril op durven zetten. Of is dat soms agressief naar brildragers toe?

GeenPeil is niet verbeten en geen karaktermoord. Het is wél een reactionaire poging om te doen wat de politiek en andere media zo opzichtig laten liggen: de democratie in leven houden. Dat móet met scherpte, want democratie bestaat bij de gratie van debat, discussie en onenigheid. Maar zoals Pechtolds opzichtige onwetendheid over de inhoud van het associatieverdrag onderstreept, wordt alle debat, discussie en onenigheid in Nederland gesmoord als het om de Europese Unie gaat. De EU móet groeien, en wie daar tegen is, wordt als populist, racist, xenofoob en wat dies meer zij afgeschilderd. Dat eurofiele extremisme is dodelijk voor de democratie. Dus vergeef ons als we soms wat fel uit de hoek komen. Maar onze democratie, onze vrijheid en onze open samenleving gaan ons aan het hart. Dat verdedig je niet met sussende woorden of verfijnde nuance. Daar maak je vurig stampij over. En vooralsnog bewijzen de reacties onder de gordel van de Canoys en De Wijken dat wij het inhoudelijke gelijk aan onze zijde hebben, want nog niemand heeft een sluitende uitleg kunnen geven waarom burgers géén recht zouden mogen hebben op meer inspraak in, zeggenschap over en betrokkenheid bij grote en potentieel gevaarlijke Europese uitbreidingen.

Bedankt voor je column én je handtekening, Pieter. Dat het maar veel mensen mag inspireren om ook een krabbel te zetten op TEKEN.GEENPEIL.NL. En voor meer ongekleurde, gefundeerde en broodnodig constructieve informatie kunnen zij terecht op GeenPeil.nl. Yes we can.

Reaguursels

Inloggen

Hoeveel DDOS aanvallen van de EU hebben jullie inmiddels moeten weren?

P5ycH0 | 23-09-15 | 17:31

@Brulboei_61SB | 23-09-15 | 14:24
Als jij misschien straks voor dat verdrag wilt stemmen moet je dat uiteraard gewoon doen. Daar is dat referendum voor. Het belangrijkste blijft dat het referendum er komt. Dus, zoals Pieter Klein zegt, "uit de kramp" komen "die 'de politiek' in z'n greep houdt".

ben kokhals | 23-09-15 | 17:22

Ben het niet eens met Pieter Klein waar hij stelt: "waarom zou het recht op zelfbeschikking Oekraïne mogen worden ontzegd?". VOor dat recht heeft Oekraine de EU niet voor nodig want dat recht had Oekraine al voor de staatsgreep. En zie eens hoe weinig zelfbeschikkinggsrecht Nederland nog overheeft als EU lid. Maar Klein heeft volgens mij wel een goed punt met "Ik denk dat ons land niet moet worden gered uit Europa, maar uit de kramp die 'de politiek' in z'n greep houdt...". Misschien is dit meteen een aanmoediging voor Klein om RTL alerter en kritischer te maken en geen echoput van de Hilversumse pravda.

ben kokhals | 23-09-15 | 17:09

Ik zie net bij de RTL Z nieuws tracker "Geenpeil heeft nog 4 dagen voor 45.000 handtekeningen" w00t w00t

Hatertzzz | 23-09-15 | 16:46

Mooi filmpje.... maar jammer dat het zo weining geshared is op Facebook en Twitter

waragainstclimate | 23-09-15 | 15:59

Om Geenpeil toch een beetje onder de aandacht op andere sites te krijgen: Het leek mij de kunst om op nu.nl bij een goed onderbuikbericht waar gegarandeerd 100en reacties op komen de eerste te zijn in de reactievelden met een mooie 'teken.geenpeil.nl'.
.
voila: www.nujij.nl/algemeen/geenpeil-heeft-a...
.
Hopen dat dit weer enigszins bijdraagt.

Nosky | 23-09-15 | 15:24

@Zyprexa20mg | 23-09-15 | 14:30
dan stem je toch voor tijdens het referendum.

ich habe es gewusst | 23-09-15 | 15:08

Sohee!
Geweldig pleidooi!
Chapeau!

Wanneer is de gezamenlijke GeenPeil actie tv-avond op alle zenders? Daar lopen we anders toch ook zo warm voor?
Anders wordt het volgende week een stille tocht.

meneer Nielson | 23-09-15 | 15:06

@ Zyprexa20mg | 23-09-15 | 14:30
Tja, lastige afweging dan voor je.
Als er een referendum kon komen over een kwestie waar ik niets mee had of waarvan ik niet zou willen dat er iets kon veranderen, zou ik het ook niet zo makkelijk vinden om mijn handtekening te zetten.

Lewis | 23-09-15 | 15:04

lanexx | 23-09-15 | 12:41
.
Is het niet een idee om het onderwerp Geenpeil als stelling aan te voeren op die site? Men kan toch ook zelf standpunten deponeren?
.
Heb er even naar gezocht maar kon niets vinden. Lijkt mij anders een prima manier om daar op die manier ook wat promotie te doen.
Als je naar het stemgedrag en aantal reacties op die site kijkt, zie je dat politiek geladen onderwerpen doorgaans de meeste response opleveren.
Een ook daar is de (ruime) meerderheid overall gezien doorgaans negatief tegen Europa.

Nosky | 23-09-15 | 15:01

Ledenaantallen per partij 2015 (vandaag gecheckt)
CDA - 91000
CU - 23.521
D66 - 25.190
GL - 21.252
PvdA - 49.155
PvdD - 12.019
SGP - 29.974
SP - 42.679
VVD - 30.895
50+ - 7.534
Dat maakt de gehele 'democratie in NL' in draagkracht - 333.219 'leden'. (excl PVV)
bron: dnpp.ub.rug.nl/dnpp/themas/leden/per_p...

Stel daarom in deze laatste vier dagen het doel, vrijwillig, op - 333.220 zou ik zeggen !

Rest In Privacy | 23-09-15 | 14:46

Op het gebied van democratisch deficit vind ik GeenPeil ook een goed initiatief, maar ik ben voor dat verdrag met Oekraine en Moldavië.

Zyprexa20mg | 23-09-15 | 14:30

Nu nog op rtl nieuws! Ik kijk in ieder geval.

genitalix | 23-09-15 | 14:28

Ik heb mij in ieder geval geregistreerd voor de thunderclap. Daarnaast vandaag langs al mn collegas gegaan om ook hen te laten tekenen. Weer wat erbij.

genitalix | 23-09-15 | 14:27

Gisteren nog een collega geworven om zn handtekening te zetten. Ik ga dadelijk toch naar de Kringloopwinkel en de bakker, ga daar ook nog wat mensen interesseren om hun handtekening te zetten. In het algemeen reageren mensen heel positief.

Kom op: iedereen alle zeilen bijzetten.

Paljas | 23-09-15 | 14:24

@1oog | 23-09-15 | 12:09
Je slaat de spijker (bijna) op z'n kop: als rechtgeaard D66-er kun je niet tegen het middel van een referendum zijn. Al mocht je het van de grote H.A.F.M.O geen kroonjuweel meer noemen. Figuren als Pechtold en de Wijk dienen zich nog maar eens te verdiepen in de partijbeginselen van D66. Ik heb vol overtuiging Geen Peil getekend, om de reden als hierboven weergegeven: ik pas ervoor om een van de grondbeginselen van D66 (het referendum) waarom ik in 1982 lid van deze club geworden ben te verloochenen. Dat ik vervolgens voor het accepteren van het genoemde verdrag zal stemmen is een tweede punt en dat mag iedereen voor zichzelf weten en zien we wel waar het (EU) schip vastloopt. Er wordt binnen D66 teveel tegen en op Geen Stijl teveel voor een combinatie van 2 dingen gepleit die je in eerste instantie LOS van elkaar moet zien:
1.De roep om meer democratie binnen de bestaande wettelijke mogelijkheden (referendum) en
2.Het al dan niet uitbreiden van de EU (het onderwerp van het referendum).
Vertel dus wel het goede verhaal, dan krijg je volgens mij die 300.000 stemmen ruim voor elkaar!

Brulboei_61SB | 23-09-15 | 14:24

@ET007 | 23-09-15 | 12:55
O het emailadres was dus het probleem! Bedankt voor de tip maar het is allemaal toch goed gekomen.

Lupuslupus | 23-09-15 | 14:11

-weggejorist-

Ellie1234 | 23-09-15 | 14:04

@Kaas de Vies | 23-09-15 | 11:09
Wel dat malle pak dan uittrekken.

Rest In Privacy | 23-09-15 | 13:39

@Arie Boom-SWA | 23-09-15 | 10:58
Ik ken een beleefde, goed opgevoede en welsprekende oude dame die Tokkie als achternaam heeft. Ik heb oprecht medelijde met haar en haar geadviseerd haar naam te laten veranderen. Daar zal ze gezien hoe haar naam tegenwoordig gebezigd wordt wel recht op hebben denk ik zo.

Rest In Privacy | 23-09-15 | 13:33

voor u ja zegt check powned even.. staan vandaag 2 polls op en wordt ook met geen woord over de wijze van beveiliging tegen pollfucken gerept)
normanius | 23-09-15 | 12:49
Deze polls en de meesten op internet zijn bij deelname slecht verbonden aan een IP-adres, niet aan Naam, adres etc. Bij teken.geenpeil.nl neem je niet anoniem deel, bij die andere in feite wel. Das nogal een verschil.
Tekengeenpeil verzameld officiele gegevens van een heleboel personen, je zou dan verwachten dat ze dar dan uiterst discreet mee omgaan, das dus niet zo, ze voegen er al meer gegevens bij, uitermate kwalijk.

louis6227 | 23-09-15 | 13:00

Zo .. zal wel weinig uitmaken, maar zojuist op de NOS site bij persmedelingen toch maar eens melding gemaakt van Geenpeil. Ook meteen gevraagd waarom ik er wel van oor op 538, het zie op RTL, Parool en AD sites...

Als iedereen dit doet, moeten ze wel bij NOS ...

tek | 23-09-15 | 12:56

-weggejorist-

Ellie1234 | 23-09-15 | 12:56

"Mijn zus was op bezoek en wilde tekenen via mijn laptop maar dat lukte dus ook niet: "u hebt al getekend". Gelukkig had ik nog een stapeltje formulieren...
@Lupuslupus | 23-09-15 | 12:35
even geprobeerd, kan op zelfde IP-adres zo nog een formulier invullen.
louis6227 | 23-09-15 | 12:49
Zelfde IP adres is geen probleem, maar je moet wel een ander emailadres gebruiken voor een ander persoon.
Trouwens weer een mooi leesbaar artikel. Als de overheid 1 ding onderschat is het de intelligentie wat achter Geenstijl schuilt.

ET007 | 23-09-15 | 12:55

@lanexx | 23-09-15 | 11:35
Het valt me nog mee dat uw oproep nog niet is weggestand.

ProAsfalt | 23-09-15 | 12:51

"Mijn zus was op bezoek en wilde tekenen via mijn laptop maar dat lukte dus ook niet: "u hebt al getekend". Gelukkig had ik nog een stapeltje formulieren...
@Lupuslupus | 23-09-15 | 12:35
even geprobeerd, kan op zelfde IP-adres zo nog een formulier invullen.

louis6227 | 23-09-15 | 12:49

@ louis6227 | 23-09-15 | 12:41
Het is hoogstens verzuimen te melden dat naast naw gegevens welke encrypted opgeslagen worden, er ten behoeve van beveiliging tegen dubbel tekenen gegevens opgeslagen worden dan wel een cookie geplaatst wordt.
.
Heeft u bij willekeurig welke poll op welke website dergelijke info ooit voorgeschoteld gekregen? (voor u ja zegt check powned even.. staan vandaag 2 polls op en wordt ook met geen woord over de wijze van beveiliging tegen pollfucken gerept)

normanius | 23-09-15 | 12:49

redactie GS
Pimp die Thunderclap is effe op.Liep geweldig maar nu komt de klad erin. Op naar de 2 Miljoen voor morgenmiddag

ich habe es gewusst | 23-09-15 | 12:46

Omdat hoogstwaarschijnlijk de driehonderdduizend gehaald wordt besluiten ze maar uit opportunistische overwegingen te gaan schrijven. Dit is MSM, kijken welke kant de wind waait.

lanexx | 23-09-15 | 12:45

AD.nl maakt inmiddels melding van de actie. Nog niet eens heel erg gekleurd ook nog.

Joosthoudtervan | 23-09-15 | 12:42

Lewis | 23-09-15 | 11:44
Op stand.nl was het onderwerp, wordt Douwe Bob naar het songfestival gestuurd, ja een bezopen onderwerp. Maar goed, ik heb tussen de reacties de link teken.geenpeil.nl geplempt, en opgeroepen te tekenen.
Sommige horken reageren met het schreeuwen van GS is een extremistische club, en opzouten van deze "forum"!

lanexx | 23-09-15 | 12:41

Ik weet niet hoe ze het doen, dat boeit me ook geenszins eigenlijk. Het ging er mij om dat uw originele betoog "liegen" wat kort door de bocht is. Het logisch is dat men het in ieder geval digitaal onmogelijk maakt om dubbel te tekenen. gewoon een beveiligingsmaatregel dus.
@normanius | 23-09-15 | 12:29
Wel liegen, want nergens zeggen ze, dat er nog meer gegevens van een ondertekenaar worden verzameld en opgeslagen bij de verstrekte gegevens van de ondertekenaar. Dat ze dat hebben gedaan is duidelijk, anders kunnen ze niet weten dat ik, louter en alleen bij het aanklikken van een link, mij vertellen dat ik al ondertekend heb (was bovendien niet ingelogd)

louis6227 | 23-09-15 | 12:41

Doe een officieel persbericht via het PB circuit, dat komt volgens mij bijna automagisch op allerlei RSS streams/feeds, die op heel veel websites zitten. Dat levert dan wellicht weer de nodige MSM aandacht op.

Hemmenaar7 | 23-09-15 | 12:36

@louis6227 | 23-09-15 | 12:06
Dat klopt. Daarom heeft mijn zoon het papieren exemplaar getekend, mijn schoondochter heeft het via de pc gedaan.
.
Mijn zus was op bezoek en wilde tekenen via mijn laptop maar dat lukte dus ook niet: "u hebt al getekend". Gelukkig had ik nog een stapeltje formulieren...

Lupuslupus | 23-09-15 | 12:35

@ louis6227 | 23-09-15 | 12:17
Het zal ook echt niet enkel je IP zijn. IP en email adres bijvoorbeeld of gewoon een cookie.
.
Ik weet niet hoe ze het doen, dat boeit me ook geenszins eigenlijk. Het ging er mij om dat uw originele betoog "liegen" wat kort door de bocht is. Het logisch is dat men het in ieder geval digitaal onmogelijk maakt om dubbel te tekenen. gewoon een beveiligingsmaatregel dus.

normanius | 23-09-15 | 12:29

@GS
@redactie
@Marie

Doe es media aandacht voor GP regelen bij Telegraaf en bij Powned op TV

Hemmenaar7 | 23-09-15 | 12:27

Allemaal waar @VanRossem en heel fijn dat nu ook Pieter Klein GeenPeil steunt. Hoop dat hij nog een paar mensen over de streep trekt om ook te tekenen. Maar is dat genoeg om 300.000 handtekeningen te halen?

Denk het niet. Daarvoor moet grover geschut worden ingezet omdat mensen die niet of weinig actief zijn op de sociale media nog steeds niets weten wat GeenPeil is.

Zelf heb ik een paar weken geleden een kettingmail aan vrienden, familie en collega's gestuurd, die inmiddels zo'n 400 handtekeningen heeft opgeleverd. (still counting) En ben persoonlijk bij mijn buren langsgegaan, die in mijn bijzijn hebben getekend. Werkt veel beter dan folders bij mensen in de brievenbus doen. De meeste mensen gooien die meteen weg.

Vind het overigens wel jammer dat er niets is gedaan met mijn herhaalde tip om Gerard Joling te benaderen. Dat had m.i. veel handtekeningen opgeleverd.

Het enige wat ik nu nog kan bedenken, is om Jan Roos en van Leeuwen, met een zooitje vrijwilligers, vrijdag of zaterdag naar Volendam te sturen.

Verder niets dan lof voor jullie inzet en voor al die mensen die hebben geflyerd en op straat handtekeningen hebben verzameld.

Marie Curieux | 23-09-15 | 12:24

Enne, ze hebben het artikel al weer weggehaald, dus kennelijk werd ze duidelijk dat ze daarmee door de mand vielen.

louis6227 | 23-09-15 | 12:21

Nog eentje dan:
Audioboek: chapter 3: www.youtube.com/watch?v=GN1EZ7sVCzw
Meelees-tekst (wijkt een beetje af van het audioboek: archive.org/stream/meinkampf035176mbp...
<br>
<br>
Vanaf 1:04:00 minuten - over Wilders’ antwoord tijdens de Algemene Beschouwingen over de ‘Christelijke waarden’:
<br>
<br>
"When after the Great War the House of Habsburg started with utmost determination to root out, slowly but steadily, the dangerous Germanism of the dual monarchy (about whose inner conviction there could be no doubt) for this would mean the end of the policy of Slavization the resistance of this doomed people broke out in a way that the German history of modern times had never known. For the first time men with national and patriotic feelings became rebels. Rebels, not against the nation, not against the State as such, but against a form of government which in their opinion was bound to lead their own nationality to its doom. For the first time in modern German history, traditional dynastic patriotism separated from national love for country and people. It was the merit of the Pan-German movement in Austria, during the nineties, that it clearly demonstrated beyond a doubt that a State authority can only demand respect and protection as long as it corresponds to the desires of a nationality and at least does not harm it. There can be no State authority as a means in itself, as in that case all tyranny on earth would be unassailable and sacred. If a people is led to destruction by the instrument of governmental power, then the rebellion on the part of each and every member of such a nation is not only a right, but a duty”.

CrapoTheGreat | 23-09-15 | 12:21

@louis6227 | 23-09-15 | 12:17
Heb ik geleerd van mijn neef Peter R. de Vries.

Kaas de Vies | 23-09-15 | 12:20

vrij logisch om dit op IP basis te doen en waarschijnlijk doen ze het ook op email adres basis voor het geval iemand vanaf een ander IP adres nogmaals probeert te tekenen.
@normanius | 23-09-15 | 11:59
Lijkt me niet zo logisch dat ze dat doen, want vaak zitten er achter een IP-adres vaak genoeg een heel gezin en/of meerdere personen. Is dus niet de reden om IP-adres aan gegevens te binden.

"Hey ouwe haxxor! Ga lekker ergens anders binair programmeren."
Kaas de Vies | 23-09-15 | 12:10
Haha, kennelijk gebrek aan argumenten, best wel zielig zo'n reactie.

louis6227 | 23-09-15 | 12:17

@louis6227 | 23-09-15 | 12:06
Hey ouwe haxxor! Ga lekker ergens anders binair programmeren.

Kaas de Vies | 23-09-15 | 12:10

Ik komt terug op mijn vorige reactie! In het radionieuws van 12:00uur ging nu wel een item over het referendum van GeenPeil en het Burgercomité EU. Chapeau!

Frodo-the-Dodo | 23-09-15 | 12:10

sjoost | 23-09-15 | 11:45
Inspraak is toch geen argument voor of tegen het associatieverdrag met Oekraïne?

je suis bier | 23-09-15 | 12:09

@Underground Madnezz | 23-09-15 | 11:57 Je begrijpt het punt niet. Piet Klein legt het goed uit. Bij een referendum probeer je zo veel mogelijk groepen aan te spreken. Ik heb getekend EN ik ben D66'er, dat kan hoor.. ik kom al jaren op deze site ik dus kan de humor wel waarderen. Mijn digibete vrouw echter kan de puberale humor van huilende Pechtold etc minder waarderen en ziet er met name daarom vanaf. En dat is jammer want ondanks de stelling hier ken ik veel D66'ers die voor dit referendum an sich zijn.

1oog | 23-09-15 | 12:09

vrij logisch om dit op IP basis te doen en waarschijnlijk doen ze het ook op email adres basis voor het geval iemand vanaf een ander IP adres nogmaals probeert te tekenen.
@normanius | 23-09-15 | 11:59
Lijkt me niet zo logisch, want vaak zitten er achter een IP-adres vaak genoeg een heel gezin en/of meerdere personen.

louis6227 | 23-09-15 | 12:06

Zouden ze dan toch wakker beginnen te worden?
Zelfs "welingelichtekringen"besteed er vandaag een artikeltje aan.
http://www.welingelichtekringen.nl/anp/meer-dan-kwart-miljoen-krabbels-voor-geenpeil

zwellevertje | 23-09-15 | 12:05

Goed artikel en een geweldige montage. Dat is wervend. Als er nu ook zo'n filmpje komt met de argumenten voor een referendum (dus niet tegen het verdrag, dat schrikt mensen af) dan kan de eindspurt nog wel eens de broodnodige extra boost krijgen.
Mooi zou zijn dat op tv te zien, maar zo'n filmpje heeft de potentie trending te worden.

Pluisje Prik | 23-09-15 | 12:05

Interessant audioboek: chapter 3: www.youtube.com/watch?v=GN1EZ7sVCzw
Meelees-tekst (vertaling wijkt een beetje af van het audioboek: archive.org/stream/meinkampf035176mbp...
<br>
<br>
Vanaf 0:38:15 minuten - Over ‘nepparlement’:
"This invention of democracy most closely conforms to a quality which lately has developed into a crying shame, that is, the cowardice of a great part of our so called 'leaders.' How fortunate to be able to hide, whenever decisions of importance are involved, behind the coat-tails of a so called majority! One has only to watch such a political footpad to see how he anxiously begs for the consent of the majority for every action so that he may secure the necessary accomplices, so as to be able to cast off responsibility at any time. But this is one of the chief reasons why such political activity is loathsome and hateful to a really decent, and therefore courageous, man, while it is attractive to all wretched characters and he who is not willing personally to assume the responsibility for his acts, but looks for cover, is a cowardly wretch. As soon as the leaders of a nation consist of such wretched fellows, vengeance will follow soon after. One will no longer be able to manifest the courage for decisive action; one would undergo any humiliating dishonor rather than make up one's mind ; because there is nobody who is ready to risk his person and his head for the carrying out of a ruthless decision.
<br>
<br>
Even later - over de NU.nl:
"By far the greatest bulk of the political 'education,' which in this case one may rightly define with the word 'propaganda,' is the work of the press. It is the press above all else that carries out this 'work of enlightenment,' thus forming a sort of school for adults. This instruction, however, does not rest in the hand of the State, but partly in the claws of very inferior forces. As a very young man in Vienna, I had the very best opportunity of becoming really acquainted with the owners and spiritual producers of this machine for educating the masses. At the beginning I was astonished how short a time it took this most evil of all the great powers in the State to create a certain opinion, even if this involved complete falsification of the wishes or opinions in the minds of the public. In the course of a few days a ridiculous trifle was turned into an affair of State, whereas, at the same time, problems of vital importance were dropped into general oblivion, or rather were stolen from the minds and the memory of the masses”.
<br>
<br>
Vanaf 0:38:15 minuten - over ‘GeenPeil’:
"This invention of democracy most closely conforms to a quality which lately has developed into a crying shame, that is, the cowardice of a great part of our so called ‘leaders’. How fortunate to be able to hide, whenever decisions of importance are involved, behind the coat tails of a so called majority! One has only to watch such a political footpad to see how he anxiously begs for the consent of the majority for every action so that he may secure the necessary accomplices, so as to be able to cast off responsibility at any time. But this is one of the chief reasons why such political activity is loathsome and hateful to a really decent, and therefore courageous, man, while it is attractive to all wretched characters and he who is not willing personally to assume the responsibility for his acts, but looks for cover, is a cowardly wretch. As soon as the leaders of a nation consist of such wretched fellows, vengeance will follow soon after. One will no longer be able to manifest the courage for decisive action; one would undergo any humiliating dishonor rather than make up one's mind: because there is nobody who is ready to risk his person and his head for the carrying-out of a ruthless decision.

CrapoTheGreat | 23-09-15 | 12:04

@Hedge_it | 23-09-15 | 11:49
Mijn stem krijgt hij.

Lupuslupus | 23-09-15 | 12:04

Het ongelimiteerd toelaten van alles wat zich vluchteling noemt, is trouwens ook een heimelijke uitbreidings- en groeistrategie van de EUrocraten en hun slaafjes zoals Pechtold en Rutte. Als de EU al een goed en oprecht idee was, dan is het dat nu al lang niet meer. Het democratisch tekort van de EU en de dwingelandige neigingen van de elite, in hun dure kantoren en met hun corrumperende salarissen en vergoedingen, is dodelijk voor de democratie en een garantie voor (burger)oorlog op termijn. Wie dit passief op z'n beloop laat en Geenpeil negeert, spelt met vuur.

Fijnstoffer | 23-09-15 | 12:03

@Kaas de Vies | 23-09-15 | 11:59
nee dat is niet mevrouw domenikos, dat is haar transsexuele broertje

domenikos | 23-09-15 | 12:02

Net bij het journaal van Q-Music werd gezegd dat er bijna genoeg handtekeningen zijn voor GeenPeil.

jip_86 | 23-09-15 | 12:02

Lol, gisteren nog een hele mail gestuurd naar rtlnieuwsredactie. Zou het er iets mee te maken hebben dat er ni ineens wel aandacht is. Begin te twijfelen. Als het zo is heb iktoch weer wat bereikt voor het initiatief. Het was dan ook een goede mail al zeg ik hetzelf.

Leyolm | 23-09-15 | 12:01

@ louis6227 | 23-09-15 | 11:49
Er is niets gelogen wat dat betreft.
Wat geenpeil stelt is dat de ingezamelde gegevens welke noodzakelijk voor het referendum encrypted opgeslagen zijn en slechts 2 personen dit kunnen decrypten.
.
Logischerwijs bouwen ze buiten dit systeem om inderdaad een extra middel in om onnodig dubbel tekenen te voorkomen. vrij logisch om dit op IP basis te doen en waarschijnlijk doen ze het ook op email adres basis voor het geval iemand vanaf een ander IP adres nogmaals probeert te tekenen.
.
Hier is weinig "liegen" aan.

normanius | 23-09-15 | 11:59

@domenikos | 23-09-15 | 11:56
Niet van de digitale wereld? Wat doet ze dan op tinder?

Kaas de Vies | 23-09-15 | 11:59

@Lewis | 23-09-15 | 11:46
Gewoon dreigen dat je haar niet meer beft.
Dat zal haar wel op andere gedachten brengen.

Botte Hork | 23-09-15 | 11:58

@1oog @domenikos

owja, want het gaat om de manier van campagne voeren, dan sla je dus de plank mis, gewoon een stel mierenneukers zijn het, vertel ze dat maar

Underground Madnezz | 23-09-15 | 11:57

@Lewis | 23-09-15 | 11:46
succes met het overhalen! Mevrouw domenikos is niet zo van de digitale wereld en volgens mij weet ze niet eens wat Geen Stijl is wat wellicht heeft geholpen want het idee achter het referendum onderschrijft ze volkomen.

domenikos | 23-09-15 | 11:56

@louis6227 | 23-09-15 | 11:49
waarschijnlijk lever je dezelfde hash op. Zodoende.

Kaas de Vies | 23-09-15 | 11:55

@Outsider-Inside | 23-09-15 | 11:49
U refereert aan de kaasrevolutie, ja dat waren nog eens tijden.

Kaas de Vies | 23-09-15 | 11:54

Kijk,kijk, zo gaat geenpeil met je gegevens om. Zeggen verstrekte gegevens naam/adres/ handtekening encryptisch op te slaan en alleen te gebruiken voor aanvraag referendum. Alleen 2 personen kunnen gegevens ont-crypten. Gelogen dus, want klik ik op artikel hieronder "Oproep aan alle ondertekenaars van GeenPeil!" krijg ik te lezen dat ik al getekend heb. Dus kennelijk is IP opgeslagen en gevoegd bij opgegegeven gegevens. Jaja, zo rolt geenpeil, liegen er lustig op los.

louis6227 | 23-09-15 | 11:49

Zo wat een statement Van Rossem!

Deze post komt later vast heel hoog op de erelijst van het Geenstijl Unesco werelderfgoed archief als men later de oorzaken van deze turbulente periode in de Nederlandse geschiedenis nog eens uitgebreid gaat bestuderen.

Outsider-Inside | 23-09-15 | 11:49

Als dit gaat lukken ga ik VRossem voordragen voor een lintje.

Hedge_it | 23-09-15 | 11:49

@ domenikos | 23-09-15 | 11:41
Geldt zelfs voor mevrouw Lewis. Die heeft door de jaren heen wel begrip voor mijn GS-fetisj gekregen, maar ze blijft haar bedenkingen houden en tekenen ho maar, vooralsnog. (Wat ik ook wel weer begrijp, daar niet van.) Misschien lukt het nog haar over te halen, ik heb nog een weekje.

Lewis | 23-09-15 | 11:46

@je suis bier | 23-09-15 | 11:33
Hahaha. Jouw argumentatiekracht gaan we niet nodig hebben.
Wat dacht je van 'inspraak'?

sjoost | 23-09-15 | 11:45

@ lanexx | 23-09-15 | 11:35
Nou is het verband tussen Douwe Bob en GeenPijl me éven ontschoten, maar om GS extremisitisch te noemen is behoorlijk extreem ja.

Lewis | 23-09-15 | 11:44

Joop.nl en Volkskrant houden dit echt wel in de gaten! En als we het niet halen, dan liggen de geschreven stukken al klaar! Geloof dat maar!

DerWaarheid4 | 23-09-15 | 11:41

helaas maar waar, ook in mijn omgeving zijn er genoeg mensen die geen stijl en de manier van campagnevoeren aangeven als reden om niet te tekenen

domenikos | 23-09-15 | 11:41

Nou, aan mij zal het niet liggen. Heb 2 trouw- en 4 volkskrant-lezers zover gekregen, die, uiteraard, van niets wisten.

sjoost | 23-09-15 | 11:41

Pieter Klein
Pieter Klein
Pieter Kline
zijn naam is groot!

Einde van de Domheid | 23-09-15 | 11:41

Van Rossum verdient een medaille.

Rest In Privacy | 23-09-15 | 11:40

Feit blijft dat ik veel mensen in mijn omgeving ken die de manier van campagnevoeren aangeven waarom zij niet tekenen.

1oog | 23-09-15 | 11:37

Betaal Peter Air de Vries 1500 euro voor een extra optreden in DWDD en laat hem GeenPeil afkraken. Levert minimaal 10.000 extra handtekeningen op.

Ni fallor | 23-09-15 | 11:37

Overigens zijn we al geruime tijd toe aan een meer crowdbased regeringsvorm.
Ik denk hierbij aan kabinet GS.
--
Beter kan het alleen maar worden.

appeltjesgroeneweide | 23-09-15 | 11:36

@appeltjesgroeneweide | 23-09-15 | 11:34
Wat dacht je van minster van defensie? Neem aan dat u wel minimaal Schroeffers (wat is deze?) heeft gedaan. Schijnt onmisbaar te zijn.

Kaas de Vies | 23-09-15 | 11:35

"Karakter moord" ???
dan moeten ze toch eerst karakter hebben he

Berthe | 23-09-15 | 11:35

Als die Klein het echt meent zal hij vanavond meer aandacht besteden aan Geenpeil.
Lachwekkend is het op standpunt.nl.
Ik reageer op velen met steun teken.geelpeil.nl. De griffier reageert terug, ik moet ophouden met die extremistische club GS te promoten op een forum, verschillende reageren terug met positieve reacties, het gaat over die Bob die naar het songfestival zou gaan.
Het zijn en blijven idioten daar!

lanexx | 23-09-15 | 11:35

Kabinet gaat toch zo vallen dus ik start alvast mijn eigen campagne.

Iedereen krijgt van mij 100kg kaas als jullie mij minister president maken. Stem op kaas, stem voor kaas.
Kaas de Vies | 23-09-15 | 11:09
--
Je krijgt mijn stem als ik dan je minister van onderwijs of binnenlandse veiligheid mag worden.
-
Toegegeven: ik ben niet het meest geschikte ministermateriaal dat er bestaat omdat ik nog wel eens emotioneel kan worden (lees: bozig)en dan wat moielijk uit mijn woorden kan komen. Echter, je krijgt wel iemand met hart voor Nederland.
-
En als Rutte minpres kan zijn, dan kan jij dat ook en dan ik zekers min worden.

appeltjesgroeneweide | 23-09-15 | 11:34

@Koning één oog | 23-09-15 | 11:30
Die niet zo onaardig over mijn nieuwgeboren dochter!

Kaas de Vies | 23-09-15 | 11:33

Ik zit met smacht te wachten op de debatten met de voorstanders van het referendum. Kijken met wat voor bullshit argumenten ze aan zullen komen. Ik denk iets in de trant dat wij Oekraïne moeten redden van boze beer Putin.

je suis bier | 23-09-15 | 11:33

@Lewis | 23-09-15 | 11:30
De MSM is fout tijdens de oorlog.

Botte Hork | 23-09-15 | 11:33

Cha..*slow clap* fucking.. peau.. wat een heerlijk stukje recht voor zijn raap proza weer uit de krochten van Geenstijl. Ik heb m incluis de column van RTL corryfee Pieter Klein weer eens op Feciesboek geplempt met het bindende advies om te tekenen! En dat er maar meer mogen volgen!

Je kunt Pietertje ook niet kwalijk nemen dat hij nog een tikje tegen de schenen geeft. Soms moet je moet je er 1 voor het team nemen Van Rossem! Feit blijft dat jullie de strijd aan het winnen zijn! En dat verdient nu al een dikke pluim!

Koning één oog | 23-09-15 | 11:30

@ Vogelbeest | 23-09-15 | 11:28
En dan nog vind je niks...

Lewis | 23-09-15 | 11:30

@Zathras | 23-09-15 | 11:21
Ik voorzie sowieso een eindsprint. De mens is nu eenmaal lui.

Botte Hork | 23-09-15 | 11:29

Kan iemand uitleggen waarom 5 negers die tegen zwarte piet zijn meer aandacht krijgen dan 250.000 Nederlanders (ongeacht kleur) die ergens een handtekening voor zetten?

Als boze boeren 30.000 handtekeningen gaan aanbieden op het binnenhof kun je dat overal zien. Wij hebben er al 250.000 en je moet zoeken in het nieuws om het te ontdekken.

Vogelbeest | 23-09-15 | 11:28

Goed, maar leest geen hond.

Nu nog in het groot op RTL Nieuws om 18:00 en vooral op 19:30. Dat zou pas mooi zijn.

ProAsfalt | 23-09-15 | 11:26

@Vogelbeest | 23-09-15 | 11:20
beter laat dan nooit:-) Waarom zo lang gewacht?

Zathras | 23-09-15 | 11:21

Getekend. Gaat morgenochtend op de post. Zou ruim op tijd binnen moeten zijn.

Vogelbeest | 23-09-15 | 11:20

Over D66 gesproken: Burgemeester Ahne (D66) van Ommen stapt op i.v.m. vermeende diefstal. nos.nl/artikel/2059188-burgemeester-om...
.
Wat zij Pechtold vorige week ook alweer in het debat met ome Geert over stelende partijlieden?

Terence Hill | 23-09-15 | 11:19

Als de EU democratisch zou zijn, dan was de vluchtelingenquota er gisteren ook niet doorheen gedrukt want het is opgelegd omdat er geen consensus bereikt kon worden. Maar wat verwacht je anders, 28 landen met allemaal een verschillende cultuur, taal en geschiedenis. Ben absoluut niet religieus maar zou bijna gaan geloven dat het verhaal over de Toren van Babel uit de bijbel een profetische voorspelling is over de EU.

Dhr. de Wit | 23-09-15 | 11:16

@ Arie Boom-SWA | 23-09-15 | 10:58
O, wát? Moest je met je eigen naam tekenen?
Ik hoop dat ze 'Lewis' ook goedkeuren.

Lewis | 23-09-15 | 11:14

Goed zo Pieter!

Nu nog even Geen Peil promoten in je half 8 nieuws.

marielle | 23-09-15 | 11:14

Als de Volkskrant gaat schrijven na de overwinning om een graantje mee te pikken, hoop ik van harte de dood van die krant. Dan ga je zien wie de echte NSBers van Nederland zijn!

lanexx | 23-09-15 | 11:13

Ik geloof er geen zak van GS, die 300k handtekeningen zijn allang binnen

Rest In Privacy | 23-09-15 | 11:12

Die afkeer jegens GeenStijl, de gêne die velen hebben om daar maar op enige manier mee geassocieerd te worden, is het grootste struikelblok voor het halen van die 300.000 stemmen. Het scheelt natuurlijk aanzienlijk als mensen als Klein hun steun uitspreken, want dan durven mensen die eigenlijk al lang hadden willen tekenen maar die dat niet in hoofd haalden misschien alsnog een krabbel te zetten.
Goh, dat RTL. Eerst Zwarte Piet handhaven, nu dit. Benieuwd wat Humberto hier allemaal van vindt.

Lewis | 23-09-15 | 11:11

Begint nu eindelijk goed te leven. Ik heb nu al zo'n 15 handtekeningen weten te regelen door heel kort uit te leggen waarom het zo belangrijk is. Ik zie dat GeenPeil een beetje uit het rebelse puberhoekje raakt betreft de algemene opinie. Mensen begrijpen het belang en schamen zich niet meer.

Zag de 300.000 somber in maar heb nu weer alle hoop! Nog even flink campagne voeren iedereen en dan moet het wel lukken.

Dannydekr 2.0 | 23-09-15 | 11:11

Efin, dat is toch wel zo'n beetje Pieter's stopwoord.

Draaikont24 | 23-09-15 | 11:10

Pieter Klein schrijft in zijn betoog:
"Als de 300.000 niet wordt gehaald, roept dat wel de vraag op of Nederland het allemaal wel prima vindt, of juist niet, maar dit terzijde"

Nee Pieter, Dan is het tijd voor de vraag of de Mainstreammedia niet meer had kunnen doen om dit initiatief onder de aandacht te brengen. Gegarandeerd dat die 300k dan een appeltje-eitje had geweest.

Dr. Oplul | 23-09-15 | 11:09

europa is deaud ook al ben ik met een heleboel het niet eens (van geenstijl oh nee van europa nee toch van geenstijl) teken moet stem moet je laten horen anders ben je geen knip voor de neus waard

Petroselinum crispum | 23-09-15 | 11:09

Kabinet gaat toch zo vallen dus ik start alvast mijn eigen campagne.

Iedereen krijgt van mij 100kg kaas als jullie mij minister president maken. Stem op kaas, stem voor kaas.

Kaas de Vies | 23-09-15 | 11:09

@Arie Boom-SWA | 23-09-15 | 10:58 - ik heb vanmorgen ook iemand spreekwoordelijk neergesabeld mbt de opmerking "die (geenpeil) willen wel heel veel van jou weten"

En dat zegt dan iemand met een openbaar profiel op Facebook.

Anderen tekenen niet, omdat zo voor het verdrag zijn. Maar het gaat niet om voor/tegen het gast om inspraak. Maar leg het ze maar eens uit.

MarcS | 23-09-15 | 11:09

Haal er een camera en een microfoon bij en iedereen
wordt spontaan democraat

enorme sukkelzak | 23-09-15 | 11:08

Ieder weldenkend mens met een beetje voeling voor wat er daags in de wereld gebeurt zou GeenPeil moeten tekenen. Als je niet ziet aankomen dat de EU hard op weg is een dictatuur te worden met Europese landen als provincies, genaamd de Verenigde Staten van Europa, moet dringend zijn/haar oren uitspuiten en een afspraak maken bij de opticien.

Dhr. de Wit | 23-09-15 | 11:08

Mooi, had ik ook al gelezen.
Maar, het nieuws van 11:00uur op de radio. Ik dacht nu komt het:

1.een brandje;
2.een gesprongen waterleiding van 3 jaar geleden;
3.onderzoek bij een flat;
4.iets met sigaretten;
5.het weer.

Allemaal micro niveau bullpoep.
Waar is GeenPeil?!? Een kwart miljoen handtekeningen!
In China kunnen ze het niet beter.

Frodo-the-Dodo | 23-09-15 | 11:07

Ik begin steeds meer te geloven dat mede door deze referendum de democratie en de soevereiniteit van Nederland gaat redden. Als wij dit redden, nemen we de macht terug van Brussel en is de kop eraf voor toekomstige inspraak van het Nederlandse volk.

heldheino | 23-09-15 | 11:06

Die man weet dat GP het gaat halen. Dus tijd voor een positief geluid!
En wel zo handig om straks niet als 'fout tijdens de oorlog' te worden bestempeld.
Flikker die promotie maar prime time vanavond Pieter, dat is geloofwaardiger.

Botte Hork | 23-09-15 | 11:06

Dat 'zelfverwijt' van dhr. Klein kan hij beter omzetten naar daden. Vanavond alsnog aandacht besteden aan het initiatief van GeenPeil?

Dr. Oplul | 23-09-15 | 11:05

De site van RTL nieuws massaal delen op Social Media om de laatste twijfelaars over de grens te trekken. Als RTL zich ook al uitspreekt vóór een referendum moeten er toch extra krabbels binnengehaald kunnen worden lijkt me.

Dr. Oplul | 23-09-15 | 11:04

De linkjes van teken.geenpeil.nl op de blog van standpunt.nl bij regelmaat neerplempen, en de reaguurders daar bewegen uit naam van de democratie te tekenen!

lanexx | 23-09-15 | 11:03

Klein maar fijn. Bedankt!

R.E.Lee | 23-09-15 | 11:02

Begrijp nooit die argumentatie van namecalling...

Stel je nu voor dat we ondrrbuikende tokkies zijn... stel... mogen wij dan niet meedoen met hun democratie? Waar staat dat.
Daarnaast kunnen tokkende onderbuikers niet gewoon gelijk hebben?

We hebben trouwens wel een pakkende verzamelnaam nodig voor in de geschiedenisboek. Wat dachten jullie van de kaasrevolutie?

Kaas de Vies | 23-09-15 | 11:02

Komt er vanavond dan ook een item op het RTL Nieuws. Dat is wat er nu moet gebeuren!

escaleertuitdehand | 23-09-15 | 11:01

Mijn eerst volgende liefdesbaby noem ik Pieter Klein. Volkshelden moeten gelauwerd worden!

Kaas de Vies | 23-09-15 | 10:59

Ik vraag me af of Geenpeil met de telling rekening heeft gehouden met foutmarge? Anders hebben we er nog veel meer nodig.
Gisteren had iemand op Facebook een oproep gedaan. Daaronder had een tokkiedoos trots gereageerd dat ze alles had ingevuld. Omdat ze niet wilde dat haar gegevens op straat lagen had ze toch maar wel een valse naam opgegeven.
Ik hoop echt dat de telling van GeenPeil rekening houdt met een flink foutmarge vanwege dit soort personen, anders hebben we nog een heleboel meer handtekeningen nodig.

Arie Boom-SWA | 23-09-15 | 10:58

Veel beloven en weinig geven, doet de zotten in vreugde leven.

metworst | 23-09-15 | 10:58

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos