achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

CNN-Debat: Trump, Thatcher en een blowende Bush

Met nog ruim vier maanden te gaan voor de eerste Republikeinen over hun presidentskandidaat mogen stemmen, was het vannacht tijd voor het tweede debat in de Republican Primaries op CNN. De vragen waren een stuk milder dan bij het vorige debat op Fox, en daar had vooral Donald Trump baat bij. Laten we er niet omheen draaien: het was weer de grote Trump-show. The Donald staat al weken bovenaan in de peilingen en was vannacht ook nog scherp, wist zich er vaak met een goed vallend grapje vanaf te maken, en zette iedereen die het waagde hem aan te vallen direct op z’n plek. Vooral Jeb Bush delfde keer op keer het onderspit bij zijn verwoede pogingen om Trump voor het blok te zetten. Zelfs die enkele keer dat het Bush lukte om een geslaagde kwinkslag aan Trump uit te delen, ging Trump er direct daarna overheen met een leuker grapje. Trump was dus lekker aan het shinen, tot hij zich tegen het eind van de avond ontpopte als anti-vaxxer. Bummer. De man weet tot nu toe met veel nonsens weg te komen, maar als je hem hoort raaskallen dat vaccinaties autisme veroorzaken, is de glans snel van zijn olijke opmars af. Voor Trump is het te hopen dat er op dat moment geen hond meer aan het kijken was, want er leek geen einde aan deze debatavond te komen. CNN heeft het voor elkaar gekregen om een 3 (!) uur durend debat neer te zetten, dus na 2,5 uur had zo’n beetje iedereen er wel genoeg van. Hoe dan ook was het weer smullen van alle hardcore Republikeinse standpunten die je nergens anders vindt dan in het land van de vrijen en het thuis van de dapperen. Highlights van het #NeverendingCNNdebate na de breek.
Neurochirurg Ben Carson (tweede in de peilingen) legt Donald Trump uit dat vaccinaties GEEN autisme veroorzaken. Te beginnen met het decor. Het debat werd gehouden in de Ronald Reagan Presidential Library in Californië – niet alleen een bibliotheek, maar ook de laatste rustplaats van Ronald Reagan. Laat het gerust aan Amerikanen over om megagroots uit te pakken voor een Republikeins voorverkiezingsdebat. En ja, dat daar op de achtergrond is inderdaad het presidentiële vliegtuig van wijlen Reagan hemzelf. Lol-momentje vlak voor aanvang van het debat: CNN spoort verkeerde Nancy Reagan op.
Ted Cruz sloopte Obama’s Irandeal, en voegde daar later nog de belofte aan toe de deal in stukjes te zullen scheuren als hij verkozen wordt tot president.
Rand Paul mocht wat zinnige dingen zeggen over de war on drugs. De senator maakte van de gelegenheid gebruik om het er nog even bij de 25 miljoen kijkers in te wrijven dat Jeb Bush stiekem gewoon een pothead is. Overigens is Paul inmiddels gezakt tot diep onderin de peilingen. Hij probeerde het tij gisteren te keren door de tax code helemaal kapot te schieten met een AR-15. Lol:
Over de tax code gesproken, terwijl meerdere kandidaten opperden om een federale vlaktaks in te voeren, sprak Trump zich juist uit voor progressieve belastingen. Hij vindt een vlaktaks namelijk niet eerlijk. Ben Carson diende The Donald daarop van repliek: progressieve belastingen zijn uiteindelijk niets meer dan ordinair socialisme, ‘and that doesn’t work too well.’
Voor meer sappige fragmenten uit het debat - over bloemisten, taartenbakkers en ambtenaren die hun service weigeren aan homostellen, cyberspionerende Chinezen, wel of niet lief zijn tegen Poetin, defunding Planned Parenthood, het bouwen van een muur aan de grens met Mexico, en welke vrouw er op het tien dollar biljet moet komen (Thatcher!) - verwijzen wij u door naar CNN. Vooruit, alleen nog dit Trump-gifje dan:

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.