achtergrond

Geenstijl

Het boek van Geert

Buigt u even?Goed, een fan van Geert zal onze StarF*cker nooit worden, maar nu kiest hij toch de kant van deze politicus met literaire neigingen. Het is niet meer dan een schande dat de aspirant-lijsttrekker dit weekend in een Amsterdamse boekhandel zijn heilig geschrift niet mag laten signeren vanwege de veiligheid van het winkelpersoneel. Het vrije woord mag nooit door terreur onderdrukt worden. Vandaar dat onze columnist zijn grote 'vriendin' Ayaan Hirsi Ali van harte haar prestigieuze Time-onderscheiding gunde. En dat allemaal in het weekend dat begon met de mededeling dat het Nederlandse volk rap haar vertrouwen in de politiek aan het verliezen is en waarschijnlijk ook tegen de Europese Grondwet gaat stemmen. De bedreigde Geert Wilders is zo langzamerhand het symbool geworden van een ontredderd Nederland. En wat doet minister Donner? Precies die doet niks!



Steun aan Wilders...

Het zijn barre tijden voor wie de nuance zoekt en een redelijke sympathie heeft voor links. Het summiere bericht dit weekend in de kranten dat Geert Wilders in Amsterdam niet eens zijn boek kan laten signeren, maakt me woedend. Ik vind Geert politiek een populist, maar betrap me erop dat ik dit minder erg vind dan de lauwe reacties op dat kleine bericht in de krant. We gaan het hier inmiddels doodgewoon vinden dat politici en anderen keihard de mond gesnoerd worden door godsdienstfanaten die hier ooit zijn komen aanwaaien en geen wortels hebben in de vaderlandse geschiedenis.

Wie van de dames en heren politici heeft vandaag zijn bek opengedaan en gezegd dat Wilders desnoods op de Dam of de Coolsingel zijn boekje moet kunnen laten signeren? Het gaat hier niet om partijpolitiek. Dit is onderdrukking van een politicus die soms wat al te simpel met oordelen strooit maar in een land als Nederland dat gewoon moet kunnen doen. Ik pak hem wel in een column als dat nodig is.

Onze premier is ondertussen bezorgd dat Nederland hem tussen zijn 'amice' in de Europese Raad voor lul zet door net als waarschijnlijk Frankrijk tegen die Europese Grondwet te stemmen. In Nederland slaat de stemming ook om. Waren het eerst Wilders en de SP die tegen waren, op zich een leuke combinatie, nu gaan steeds meer 'gewone' burgers van dit land twijfelen.

Wat heeft dat met Geert Wilders te maken? Alles dus. De Nederlander is niet dom en ziet dat dit rampenkabinet bidt voor economisch herstel om zo over twee jaar verder te kunnen stuntelen. Ondertussen heeft de Euro het prijspeil van de oude Gulden, een op een dan, bereikt en voelt iedereen dat Europa Nederland nog weinig goeds brengt.

Dat Geert Wilders niet eens een boek kan signeren uit angst voor aanslagen laat de politieke leiders van dit land Siberisch koud. Godzijdank kan Nederland weer trots zijn op voetbalteams als AZ en PSV en het Oranje van Marco van Basten. Maak Co Adriaanse of Guus Hiddink maar premier van Nederland. Een beetje zelfvertrouwen en bezieling hebben we hier hard nodig. En als het nodig is de harde hand van Co...

StarF*cker

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.